|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Z ciekawości czy mam efekty przejrzałam foty do tyłu. Z lewej 17 listopada 2013, z prawej aktualne włosię z 5 stycznia
w ogóle chyba połysku nabrały, bo w tym samym świetle foty robione, a skręcik nieznacznie w górę, ale mniej puszku tak się zbiły włosy trochę
"W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa-nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość!!" Edytowane przez wicherek1989 Czas edycji: 2014-01-07 o 23:10 |
|
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam, po niej naprawdę nie wyglądał pięknie
Cytat:
Nie polubiłam się z olejkiem alverde z różą i rokitnikiem, o tym --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...rokitnika.html Może przez oliwę i winogrono dość wysoko w składzie, bo ze słonecznikiem i sojowym się lubię. |
|
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
A to nie jest ta "akcja", że już jakiś czas temu dodali jeden składnik pod koniec składu do Garniera AiK? Czy to o inną odżywkę wtedy chodziło?
|
|
|
|
#4834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam bardzo delikatne włosy kiedyś i rozczesanie ich to była mordęga ![]() miałam do ramion na komunię, a potem już nigdy długie teraz zapuszczam do ślubu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
odkupiłam od bloggerki z wyprzedaży fajny dla mnie ale szybko ubywa bo to tylko 50mlnormalnie stosuję do olejowania na sucho, a on niby jest na końcówki, bym miała pewnie przyliz roku
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale teraz testuję sezamka ![]() Mam jeszcze z alverde olejek z arniką i ten z paczulą i czarną porzeczką |
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z alverde nie miałam prawie nic ![]() z Balei jedną maskę, ale jest fuj, rzadka strasznie to tylko żart sytuacyjny ![]() ja jestem grzeczna ![]() macie składy, wybaczcie jakość, telefonem robiłam, a chłop nade mną wisiał żeby już iść trochę wzmocniłam ostrość i kontrast i coś tam widać ![]() wydaje się, że stara Bielenda jeszcze jest (data ważności do 08.2016 ), więc nie wiem czy jeszcze go produkują, dziwne, że nie zmienili nalepek, bo zmienili logo firmyw dodatku obok było miejsce na jeszcze jeden rodzaj starego (chyba bardzo mocny) z karteczką: wyprzedane, przepraszamy, postaramy się żeby był jak najszybciej dostępny, czy coś w ten deseń, czyli jakby jeszcze je sprowadzali normalnie a te drugie mają nazwę graffiti 3d (jednak jest i pq-69 wysoko i alkohol denat., ale dalej w składzie, z dobrych rzeczy w jednym jest keratyna, a w drugim jedwab no i kwas hialuronowy, panthenol, ale nie wiem, czy taka mieszanka nie będzie puszyć bo dużo wodolubiących składników na razie kupiłam sobie czerwony/różowy w starej wersji wzięłam jeszcze kauflandowy Aile za 2,50 (500ml), prosty dosyć skład 1 i 2 półeczka w kauflandzie (cena taka sama) 3 stary mocny (to moje zużyte opakowanie) 4 stary normalny 5 3d mocny 6 3d bardzo mocny
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-01-08 o 00:45 |
|
|
|
|
#4839 |
|
Konto usunięte
|
dzisiejsze po glutku odgniecione dopiero dzis rano + w trakcie snu o poduszke, puch jak byl tak jest
|
|
|
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olejowanie na pewno pomaga, tylko trzeba dobrać odpowiednie dla swoich włosów oleje. No i możesz spróbować ze sklepowym żelem, jest mocniejszy niż lniany, może przyniesie lepsze efekty. A czego użyłaś podczas tego mycia? Jak suszyłaś? W ogóle co po kolei robiłaś? Bo może nieświadomie robisz coś, co mocno przyczynia się do powstawania puchu. Edit. Pomyliłam Cię z sereniti, która dopiero zaczyna dbanie o włosy. ![]() Ale i tak napisz, co robiłaś, bo może coś nie tak jest. Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2014-01-08 o 09:27 |
|
|
|
|
#4841 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
rano odgniotlam z jedwabiem CHI na rękach i to tyle. Wg mnie po prostu nie trafiłam jeszcze z olejem
|
|
|
|
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są bardzo lekkie, raczej do mycia nimi włosów lub jako b/s (tak mi się zdaje, że można dać) niż jako d/s.Spróbuj z jakąś normalniejszą odżywką.
|
|
|
|
|
#4843 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
użyłam tego co miałam pod ręka po prostu, nie miałam już czasu siedzieć z maska... Dodatkowo wszystkie mi wyszły
|
|
|
|
|
#4844 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za wszystkie miłe słowa
Od razu ego rośnie ![]() nati-mo ja już kiedyś pisałam, że jak się przy okazji złapie na focie swojego drapieżnika to drapieżnik zgarnia pierwszy plan A tak, włoski też Ci bardzo ładnie wyszły ![]() Cytat:
Co do oleju krokoszowego, jest głównym składnikiem mojego olejku opóźniającego odrastanie włosów Cytat:
Cytat:
Dobry makijaż tyyyle daje ![]() Twoje zdjęcie z frontu mnie powaliło. Jak zwykle zresztą ![]() Cytat:
Cytat:
W nocy zamówiłam sobie tabletki z wyciągiem z palmy sabałowej. Zobaczymy czy coś dobrego będą potrafiły mi zrobić
|
|
|
#4845 |
|
Zadomowienie
|
Melduję, że moje włosy dzisiaj również są beznadziejne
Prawdopodobnie jednak @
|
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
kiedyś łykałam palmę sabałową i kozieradkę na biust
trochę urósł ale nie pamiętam już czy coś z włosami zdziałał
|
|
|
|
#4847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Mam taki wybór olei , że nie wiem za co się łapać ! Najlepsze, że ceny obniżyła. Olejki Etja 50 ml są za 8- 10 zł. Kupiłam kilka zupełnie dla mnie nowych,np. z pestek moreli . Szkoda że ta firma nie ma dużych buteleczek. Teraz czaję się na olej musztardowy z innej firmy.---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|||
|
|
|
#4848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już z tą długością czuję się dobrze, nie jestem wysoka to dużo zapuszczać nie będę, na pewno nie do pasa ![]() Dziękuję ![]() A kiedy masz ślub? ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
btw aż muszę je zobaczyć, wstawiałaś już je tu gdzieś? Bo mi się już nicki zamieszały ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- sereniti, znalazłam, wstawiałaś 5 stycznia i mi się one podobają, urocze delikatne fale, na pewno pasują do twojego typu urody, dbaj o nie
|
|
#4849 |
|
Zadomowienie
|
Melduję że w lustrze pracowym łazienkowym moje włosy wyglądają
Tylko ja widzę beznadziejność. Postronni widzowie o tym nie wią
|
|
|
|
#4850 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
Jaką mają zawartość palmy?
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie, następne podejście do balsamu łopianowego, zrobię z olejem jakimś. Szkoda mi wywalać całą butlę balsamu.
|
|
|
|
#4854 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W tak krótkim czasie takie rezultaty! Świetne masz te włosy ![]() Cytat:
Za to ten Potters świetnie sprawdził mi się do olejowania na odżywkę, tak wygładzonych włosów to dawno nie miałam jak po tej mieszance. Więc może spróbuj zmieszać Pottersa ze swoim olejem?Cytat:
![]() Cytat:
A futrzak był wysoce zniesmaczony, bo zmuszałam go do pozowania i przytulania (pfe), a akurat miał ochotę pogrzebać w moich włosach. Co do futrzaczka - za dwa tygodnie przybędzie mi nowy, malutki kociuch Cytat:
Jak widzę u siebie beznadziejność, to postronni zachwyceni, a jak ja jestem zachwycona, to postronni nie zauważają Dziś mam katastrofę na głowie, bo dopadł mnie deszcz. Teraz mam na głowie oklapły puch i wyglądam jak siedem nieszczęść, a jakakolwiek próba reanimacji spełza na niczym. Nie umiem robić reanimacji. |
|||||
|
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w sumie jakoś wiele z nimi nie robię, wbrew temu co niektórzy mogą myśleć jak patrzą na mnie nawet olejowanie słabo regularne, ale mam noworoczne postanowienie to zmienić ![]() Ja też nie, już wolę umyć włosy rano jak wychodzę
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
wicherek dzięki
ale nie oszukujmy się przy Twoich włosach moje smętne niby fale w pełni uzasadniają moją zazdrość ale trudno i tak wylgądają lepiej niż wtedy gdy je czesałam na sucho i namiętnie nakładałam sylikony
|
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mogłabym czuć to samo do vidia np. Ale po co w sumie, mam co mam i się z tego cieszę, bo odkąd dbam, to się odwdzięczają ![]() Nie każdy może mieć cudne loczki, nudno by było. A mi się Twoje szczerze podobają, urocze i boczną grzywkę masz bardzo ładną
|
|
#4858 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie chodziło mi o to co daje u Ciebie lepsze efekty olejowanie czy kremowanie Jak mówisz że tak się dobrze sprawdza to może też wypróbuję ![]() Cytat:
Właśnie mam wrażenie że moje włosy nie lubią dostawać ciągle jednej odżywki b/s bo zaczyna je to prostować po jakimś czasie. Szukam jakiejś na zmianę właśnie ale znaleźć nic nie mogę ![]() Cytat:
Ładniutkie Macie dziewczyny sposoby jakieś na swędzącą głowę ? Bo ja już pomysłu nie mam ![]() I jeszcze jedno pytanie dziewczyny które używały/ używają CP możecie opisać ich działanie ogólne na organizm i włosy ? |
|||
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
mnie po CP strasznie wysypywało i długo to trwało - a że cerę i tak mam tragiczną to sobie darowałam
wicherek - właśnie grzywka to moja zmora, zapuszczam od 2 miesięcy bo miałam prostą do brwi którą oczywiście prostowałam żeby jakoś wyglądać a teraz muszę ją podpinać bo się wywija we wszystkie strony i w ogóle wygląda okropnie, mogłaby szybciej rosnąć |
|
|
|
#4860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi pomógł balsam z GP z dziegciem, na łupież i na swędzenie ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

w ogóle chyba połysku nabrały, bo w tym samym świetle foty robione, a skręcik nieznacznie w górę, ale mniej puszku tak się zbiły włosy trochę 

Pierwsza idealna odżywka i mają wycofać? Może to jakaś fama poszła, jak ostatnio z płynem micelarnym z Biedronki. Nie jedna już chciała za nim ryczeć (ja tęż), a okazało się, że nie wycofali.
Ale fajnie zajrzeć czasem na wizaz czy blogi - motywuje to zapuszczania i dbania 

gdzieś posiałam i nie ma 

), więc nie wiem czy jeszcze go produkują, dziwne, że nie zmienili nalepek, bo zmienili logo firmy
Od razu ego rośnie 

W tak krótkim czasie takie rezultaty! Świetne masz te włosy
Za to ten Potters świetnie sprawdził mi się do olejowania na odżywkę, tak wygładzonych włosów to dawno nie miałam jak po tej mieszance. Więc może spróbuj zmieszać Pottersa ze swoim olejem?