Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 13:38   #4801
wicherek1989
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Będę próbować zaraz idę olej rzucić
Rzuć rzuć ja rzucę wieczorkiem parę razy nakładałam słonecznikowy i mi służy to na razie nie kupuję innego, bo muszę przemyśleć jaki
Stary 2014-01-07, 13:42   #4802
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Rzuć rzuć ja rzucę wieczorkiem parę razy nakładałam słonecznikowy i mi służy to na razie nie kupuję innego, bo muszę przemyśleć jaki
Ja muszę skończyć lniany i sezamowy. Nie wiem który dzisiaj rzucić zastanawiam się nad jakimś nowym, ale nie wiem jaki.
Uwielbiam "mojego" Pana ze sklepu ze zdrową żywnością jak byłam ostatnio i pytałam o jakiś olej to mówił, że nie ma ale może mi bez problemu ściągnąć nawet jedną buteleczkę jakiego chcę o ile mają go na hurtowni z jakiej bierze produkty tylko myślę jaki
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 13:46   #4803
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Uwielbiam Twoje fale, dużo lepiej, niż proste no

Siedzę z krokoszem na głowie, nie mam siły zmyć, teściowa mnie wkurzyła, grr.
Dziękuję, zatem pokażę się niedługo, bo parę dni nowy zestaw testuję jak na razie po Alterra zauważyłam że rano dało się poczesać palcami włosy lepiej niż zwykle. Miałam zrobić poranne zdjęcia żeby ukazać przepaść między tym co widzicie a tym co widzi rano mąż, choć jemu się ten nieład podoba, podejrzewam że to przez uczucia zwane miłością, bo to nic ładnego jutro Wam te zdjęcia robię, może coś doradzicie jak się budzić z czymś lepszym

Co to ten krokosz? Ach te teściowe, najłatwiej przytaknąć i olać

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Ja muszę skończyć lniany i sezamowy. Nie wiem który dzisiaj rzucić zastanawiam się nad jakimś nowym, ale nie wiem jaki.
Uwielbiam "mojego" Pana ze sklepu ze zdrową żywnością jak byłam ostatnio i pytałam o jakiś olej to mówił, że nie ma ale może mi bez problemu ściągnąć nawet jedną buteleczkę jakiego chcę o ile mają go na hurtowni z jakiej bierze produkty tylko myślę jaki
Fajnie masz z tym Panem a jakie Ty masz włosy? Bo ja raczej wysokoporowate, myślałam dziś w Biedronce o lnianym ale nie kupiłam bo chciałam na wizażu poczytać jaki kupić
Stary 2014-01-07, 13:55   #4804
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie masz z tym Panem a jakie Ty masz włosy? Bo ja raczej wysokoporowate, myślałam dziś w Biedronce o lnianym ale nie kupiłam bo chciałam na wizażu poczytać jaki kupić
Dokładnie to nie wiem, sprawdzałam tylko testem na jakimś blogu (ale nie wiem na ile on jest wiarygodny), wyszły mi średnioporowate
Stary 2014-01-07, 14:26   #4805
Floria
Zadomowienie

Hihi, ale się dorobiłam BHD
Jestem już w pracy, więc nie mam czasu pisać. W każdym razie prawdopodobnie i maska drożdżowa Agafii i balsam propolisowy są zdecydowanie nie dla moich włosów. Potrafiły się przebić przez mąkę i włosy się spuszyły, co widziałam już jak zaczęłam odsączać. Nałożyłam ten krem do loków, ale dalej widziałam puch pomiędzy puklami, więc wróciłam do łazienki, spłukałam wszystko, nałożyłam maskę wygładzającą nawet na 5 minut, i nic to nie pomogło Znowu nałożyłam krem, zaczęłam suszyć dyfuzorem, ale tylko się wq.... i rozdmuchałam to towarzystwo na 2 biegu, uzyskując efekt "króla lwa" Tak więc do pracy pomaszerowałam w koczku I tyle na dzisiaj. Wieczorem chyba zmyję i nałożę żel, zresztą nie wiem jeszcze.
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 14:28   #4806
myszka2020
Zakorzenienie

"niusia" - co Cię dziwi w tym, że ktoś dużo czasu poświęca włosom i o nie dba? Jeśli to daje efekty, jeśli takie działania cieszą właścicielkę włosów, może to daje jej dużo radości? Ktoś inny w tym czasie może czytać ulubioną książkę czy biegać, a ktoś myje, odżywia i stylizuje włosy - jeśli dzięki temu mają być ładne, a osoba ta czuje się dzięki temu zadbana - wszystko jest w porządku. Jeśli Ty nie chcesz nakładać tylu kosmetyków i jak to ujęłaś "cudować" z włosami - nie cuduj, przecież nikt Ci nie karze.

Mogłabyś to jednak napisać w inny sposób, bo nie będziesz dobrze odbierana na wątku - jednak widzę, że Ci na tym nie zależy, ale to Twoja sprawa, każdy robi to, co lubi. Życzę jednak więcej tolerancji.

Aziddee - wyglądasz pięknie, makijaż dla mnie znowu piękny
Wicherku - olej z krokosza barwierskiego Niektórzy używają ponoć go w celu opóźnienia odrastania włosków, mi na długości żadnej krzywdy nie zrobił, a mam już którąś buteleczkę
Maliniarko - tęsknię za Twoimi falami, stylizuj częściej, u mnie też z pewną długością nie chcą tak falować.

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2014-01-07 o 14:33
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 14:29   #4807
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
A czym kremujesz ??

A tym:
I
sana, balsam do ciała kakaowy

Apis, żurawinowa witalność

Anida, krem do rąk i paznokci z woskiem pszczelim i olejem makadamia
Dziś na włosach wylądował Apis

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 14:53   #4808
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz fajnie Ja nie dość, że sklepy ze zdrową żywnością kawałek ode mnie, to raczej nie tacy chętnie na sprowadzanie, może się Panu spodobałaś
Ja sezamka będę testować właśnie, dziś nałożyłam ostatni raz krokosza, skończył mi się - uwielbiam go
Stary 2014-01-07, 15:16   #4809
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz fajnie Ja nie dość, że sklepy ze zdrową żywnością kawałek ode mnie, to raczej nie tacy chętnie na sprowadzanie, może się Panu spodobałaś
Ja sezamka będę testować właśnie, dziś nałożyłam ostatni raz krokosza, skończył mi się - uwielbiam go
Hahaha, nie obraziłabym się gdybym mu się spodobała, bo całkiem przystojny ten Pan ale żonaty
A jakie masz włosy? Może na moje też by się ten krokosz nadał?
Stary 2014-01-07, 15:19   #4810
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:

Może żele faktycznie nie są dla Twoich włosów, a próbowałaś ugniatać z samą odżywką bs?
Tak właśnie robię, efekty są różne, dużo zależy od użytych produktów, pogody itd.
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 15:49   #4811
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha, nie obraziłabym się gdybym mu się spodobała, bo całkiem przystojny ten Pan ale żonaty
A jakie masz włosy? Może na moje też by się ten krokosz nadał?
Ja mam delikatne, cienkie, średnia ilość, średnioporowate

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Tak właśnie robię, efekty są różne, dużo zależy od użytych produktów, pogody itd.
Oj tak, dobra odżywka bs to ważna rzecz, ja uwielbiam joannę lnianą, miodowa mnie puszy teraz niestety.
Stary 2014-01-07, 15:56   #4812
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki
Kupiłam ostatnio Pottersa z aloesem, wymieszałam go sobie z kilkoma olejami (jestem zbyt ciekawska żeby spokojnie nakładać po jednym oleju i obserwować rezultaty) . Zlałam chyba po trochu wszystkich posiadanych olei, czyli kokosowego, z pestek winogron, z pestek moreli, lnianego i słodkich migdałów. Efekt jest super. Wiem, nie raz byłam zadowolona z olejowania ale teraz przeszło wszystkie dotychczasowe wyniki
Któraś z Was, pisała mi kiedyś żebym dla efektu lejących się włosów spróbowała właśnie oleju ze słodkich migdałów . Tak że nie pamiętam komu ale dziękuję bardzo
Nie wiem czy to Potters, czy konkretny olej, czy cała mieszanina, ale jestem zachwycona
W sumie chyba nie miewam BHD a gdyby to nawet podczas najgorszego, moje włosy są piękniejsze niż za czasów ich prostowania i układania w różne fryzury.

Chciałam jeszcze zapytać o Seboradin z rzodkiewki. Stosowała któraś, były efekty? Znalazłam prawie całe opakowanie, stwierdziłam że wymieszam z psikadłem z półproduktów, żeby zabić trochę jego smrodek. Niewiele to dało i zastanawiam się czy warto się męczyć?

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 16:14   #4813
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
A pewnie, że pamiętamy Beniu Widać, że trochę olejowanie odpuściłaś, wróć pokornie, a będziemy znowu oglądać gładkie i nawilżone falki

Chciałabym tylko kurcze będę mieszkać z narzeczonym i będzie problem
no wlasnie podobny jak u Ciebie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
[I]
Ja pamiętam, wracaj.
Będę na pewno czytać i postaram się niezaniedbywac

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
ja też wracam do podstaw, ale chyba weszło mi to już w krew
(mycie kubeczkowo, odsączanie w koszulkę i takie tam )

wrzucam co mi wyszło, włosy trochę już wymiędolone przez Sylwestrowego (dawno miałam fale i chyba się stęsknił)
nie jest źle jak na pierwszy raz po takim czasie, ale ta długość nie służy falowaniu, przy skalpie przyklap
U mnie sprawdzalo się OMO tyle, ze musze posprawdzac stare posty Trochę zejdzie prawda :P

Świetne !!!!
Noo powiem Ci, ze pora roku jesienno-zimowa moim wlosom nie sluzy może u Ciebie jest tak samo ?
Od góry przyklap a polowa fale Skąd ja to znam :P
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 16:30   #4814
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:

Oj tak, dobra odżywka bs to ważna rzecz, ja uwielbiam joannę lnianą, miodowa mnie puszy teraz niestety.
Mam obie i jeszcze z makiem. Lniana jest lubiana przez moje włosy, miodowa trochę za słaba i lubi spuszyć. Natomiast ta z makiem działa podobnie, jak lniana
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 17:44   #4815
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość

A tym:
I
sana, balsam do ciała kakaowy

Apis, żurawinowa witalność

Anida, krem do rąk i paznokci z woskiem pszczelim i olejem makadamia
Dziś na włosach wylądował Apis

A co zauważyłaś po kremowaniu ? Co Ci daje ? Bo zastanawiam sie właśnie czy by nie wypróbować kremowania właśnie Isaną kakaowa.

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Mam obie i jeszcze z makiem. Lniana jest lubiana przez moje włosy, miodowa trochę za słaba i lubi spuszyć. Natomiast ta z makiem działa podobnie, jak lniana

Ja miałam Joanna len i rumianek i niby dobra była ale pod koniec opakowania miałam wrażenie że mi włoski zaczyna prostować za to miodowa była okej, ale ostatnio za dużo protein mlecznych w moich odżywkach i ( chociaż moje włosy je lubią) i chciałam coś innego ale nic nie mogę znaleźć co by pomogło podkreślić skręt przejściowo jako b/s używam Garniera AiK.
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:04   #4816
201708250935
Konto usunięte

jak myslicie, kiedy nakladac glutka? jak wlosy sa mokre, odcisniete z nadmiaru wody czy juz po wysuszeniu? najpierw odzywka b/s czy po? bo kompletnie nie umiem ogarnac
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:28   #4817
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
jak myslicie, kiedy nakladac glutka? jak wlosy sa mokre, odcisniete z nadmiaru wody czy juz po wysuszeniu? najpierw odzywka b/s czy po? bo kompletnie nie umiem ogarnac
Ja robię tak : mycie, d/s, następnie b/s, harmonijkuję czy odciskam z wody i dopiero wtedy żel lniany Staram się nie ugniatać włosów kiedy nakładam żel lniany bo mi się bardzo puszą wtedy, nie ma sucharków . Kształt nadaje im wcześniej, kiedy je harmonijkuje czy po prostu ugniatam po b/s

Przejrzałam dzisiejsze posty na szybko - Aziddee piękna korona i makijaż, jak to robisz, że jesteś tak piękna Sprawiasz wrażenie takiej kokieterki z pazurem i nie mam nic złego na myśli
Moje w codzienniku, lubimy się dziś

Edytowane przez vidia9
Czas edycji: 2014-01-07 o 18:39
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:44   #4818
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
A co zauważyłaś po kremowaniu ? Co Ci daje ? Bo zastanawiam sie właśnie czy by nie wypróbować kremowania właśnie Isaną kakaowa.
Wiesz co - kremowanie to w sumie to samo co olejowanie, tylko robisz to innym produktem.
Dla mnie jest to wygodniejsza wersja - łatwiejsza aplikacja, zero tłustych plam, łatwiejsze zmywanie (myje włosy odżywką Mr Potter's). W sumie jak nałożę to nie ma też efektu tłustych włosów, więc jak ktoś niespodziewanie zapuka do drzwi to nie straszę. Efekty - włoski są u mnie fajnie nawilżone, odżywione, właściwie dociążone. U mnie same plusiki
Kremowanie zaczęłam właśnie od Isany i do tej pory jej używam choć moim ulubionym kremem jest w tej chwili Anida
Cytat:
Ja miałam Joanna len i rumianek i niby dobra była ale pod koniec opakowania miałam wrażenie że mi włoski zaczyna prostować za to miodowa była okej, ale ostatnio za dużo protein mlecznych w moich odżywkach i ( chociaż moje włosy je lubią) i chciałam coś innego ale nic nie mogę znaleźć co by pomogło podkreślić skręt przejściowo jako b/s używam Garniera AiK.
Garnier nie pasuje? - u mnie od dawna jest jako b/s, a dwa opakowania Joanny stoją.

vidia9 widziałam w codzienniku

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2014-01-07 o 18:47
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:46   #4819
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Ja robię tak : mycie, d/s, następnie b/s, harmonijkuję czy odciskam z wody i dopiero wtedy żel lniany Staram się nie ugniatać włosów kiedy nakładam żel lniany bo mi się bardzo puszą wtedy, nie ma sucharków . Kształt nadaje im wcześniej, kiedy je harmonijkuje czy po prostu ugniatam po b/s
dzieki sliczne
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:48   #4820
macka
Zadomowienie

Czytałam na innym wątku, ze w Ross kobitki wykupują Garniera AiK ze starym składem. Czy coś wiecie o zmianie? O co chodzi?

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:53   #4821
lubiekosmos
Przyczajenie

Szybkie pytanie do Pan z Warszawy. Probowalem dzisiaj w dwoch Rossmanach na Gorczewskiej namierzyc odzywke Garnier Awokado i kilka innych kosmetykow, ktore zostaly mi wczesniej polecone, ale okazalo sie to niewykonalne. Gdzie moge znalezc dobrze zaopatrzony Rossman?
lubiekosmos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:54   #4822
wicherek1989
Zakorzenienie

vidia, cudowne włoski
Stary 2014-01-07, 18:58   #4823
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Czytałam na innym wątku, ze w Ross kobitki wykupują Garniera AiK ze starym składem. Czy coś wiecie o zmianie? O co chodzi?

Cytat:
Napisane przez lubiekosmos Pokaż wiadomość
Szybkie pytanie do Pan z Warszawy. Probowalem dzisiaj w dwoch Rossmanach na Gorczewskiej namierzyc odzywke Garnier Awokado i kilka innych kosmetykow, ktore zostaly mi wczesniej polecone, ale okazalo sie to niewykonalne. Gdzie moge znalezc dobrze zaopatrzony Rossman?
Ale jaja
Trza iść do tesco, reala itp.
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:08   #4824
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Cytat:
Dokładnie to nie wiem, sprawdzałam tylko testem na jakimś blogu (ale nie wiem na ile on jest wiarygodny), wyszły mi średnioporowate
Też chcę test na porowatość! Podeślij linka, proszę
Cytat:
Muszę sobie sprawić kota w końcu jak na swoje pójdę
O brzuchach możemy poklikać na spamerskim wątku kręconowłosych:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post44475422

Mi się zdaje że na suche, ale w sumie nieodgniecione wygląda podobnie. Ona poczesała więc miała spuszone rozdzielone fale i chciała puch ujarzmić żelem, też mi się ręka wyciągała by odgnieść
O, wątek spamerski Że też ja go jeszcze nie wyczaiłam

->
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:10   #4825
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
O, wątek spamerski Że też ja go jeszcze nie wyczaiłam
Mi Aziddee podała i jestem jej wdzięczna strasznie
Stary 2014-01-07, 19:37   #4826
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:

wrzucam co mi wyszło, włosy trochę już wymiędolone przez Sylwestrowego (dawno miałam fale i chyba się stęsknił)
nie jest źle jak na pierwszy raz po takim czasie, ale ta długość nie służy falowaniu, przy skalpie przyklap
Boskie wiesz twoje włoski teraz przypominaja mi trochę włosy Agrafki
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:23   #4827
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość

No chyba żartujesz Pierwsza idealna odżywka i mają wycofać? Może to jakaś fama poszła, jak ostatnio z płynem micelarnym z Biedronki. Nie jedna już chciała za nim ryczeć (ja tęż), a okazało się, że nie wycofali.

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 20:31   #4828
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
maliniarka - bardzo ładne włoski, mamy podobną długość i potwierdzam że trudniej o fale, przy skalpie mam przyliz
oj tak, spiral tu u mnie nie będzie przy moim skręcie, ale trudno
takie włosy
Cytat:
Fajnie wyszło , dobrze widzieć Twoje włoski i kolor
mnie też miło w końcu dać się zakręcić
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
ładnie wyszło

Cytat:
Ładne są, a kolor jaki ładny
dziękuję ślicznie
Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Kompletnien ic to nie dało, protein już używam 2 tygodnie, tylko gumowatość zniknęła. One od roku są już nie takie, coś mi się zdaje, że fakt to olejowanie mi nie posłużyło i proteiny będa dalej ale.. za częste mycie sls to może coś tu nie gra bo rok temu tak mogłam bez problemu, w tym też coś siedzi
Bardzo ładnie wyglądają Twoje włosy, uwielbiam czerwone albo rude odcienie ;D Jeszcze są długie *,* Długo zapuszczałaś?

Wizazanka5000
Gliss kur w piskadłach mogę polecić, uważam że składy mają przyjemne i bardzo łatwo włosy się po nich rozczesują. Dodatkowo są najróżniejsze rodzaje więc można dopasować, moją ulubioną jest wersja z jedwabiem
no to może jeszcze coś spróbuj pokombinować z tymi olejami, zmienić lub odstawić na jakiś czas

dziękuję , włosy zapuszczam już długo, mam teraz najdłuższe w życiu (do zapięcia stanika)
w 2010 nosiłam włosy do brody
jak zaczęłam CG (czerwiec 2011) zakrywały kark
a potem już zapuszczałam czyli 2,5 roku

oglądałam te psikacze z Glisskur ale za dużo silikonów i innych takich, więc sobie darowałam na razie
Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Znaczy muszę skorygować swoją wypowiedź - nie wiem nic o pq i q, ale bardziej odstrasza mnie info o dołożeniu alkoholu i kompletnie innym efekcie niż przy starej Bielendzie

Btw piękna buzia i włoski mimo przyklapu

Wrzucam swoją obiecaną twist crown braid
sprawdziłam te bielendy, mam wieści z frontu zaraz napiszę

ale śliczna jesteś *_*
włoski trochę słabo widać ale widać, że Ci pasuje taka fryzura
Cytat:
Napisane przez Jessenia Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie tez nad repeta drożdzowej agafii (ładnie mi łagodziła podrażnienia skalpu) i przy okazji moze Tonik przeciwko wypadaniu - ma go ktoraś?
kirczę, wszyscy chwalą, a ja jej nie lubię za bardzo
chociaż ja nie mam podrażnień
Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
Zdjęcie zainspirowane fotką wrzuconą przez Anwen na blogu, instagramie czy w itp. miejscu.

cudne, mięsiste
i futro *_*
Cytat:
Ja też puch, ale moje ładnie po niej nie wyglądały

Twoje zawsze pięknie wyglądają, nie oszukuj
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:50   #4829
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:

też bym chciała, żeby mi pan ściągał różne rzeczy
Cytat:
choć jemu się ten nieład podoba, podejrzewam że to przez uczucia zwane miłością, bo to nic ładnego
mężczyźni są dziwni ale to dobrze, że im si ę podobamy zawsze
Cytat:
Maliniarko - tęsknię za Twoimi falami, stylizuj częściej, u mnie też z pewną długością nie chcą tak falować.
wzrusz
Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to Potters, czy konkretny olej, czy cała mieszanina, ale jestem zachwycona
W sumie chyba nie miewam BHD a gdyby to nawet podczas najgorszego, moje włosy są piękniejsze niż za czasów ich prostowania i układania w różne fryzury.
aż miło poczytać
Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
U mnie sprawdzalo się OMO tyle, ze musze posprawdzac stare posty Trochę zejdzie prawda :P

Świetne !!!!
Noo powiem Ci, ze pora roku jesienno-zimowa moim wlosom nie sluzy może u Ciebie jest tak samo ?
Od góry przyklap a polowa fale Skąd ja to znam :P
no można zajrzeć do źródeł

a nie wiem czy nie służy, jak po takim czasie bez CG, to ładnie wyglądaja chociaż na pewno długość ma znaczenie i nie wiem jak wyglądają długie falki w moim wydaniu normalnie...
Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
płukankę glutkową
Cytat:
Moje w codzienniku, lubimy się dziś
ja też je lubię
co ja bym dała za Twoją objętość *_*
Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
Boskie wiesz twoje włoski teraz przypominaja mi trochę włosy Agrafki
o mamo, ale komplement
to pewnie przez kolor, bo do Agrafkowych się nie umywają
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:05   #4830
Klaudenc
Moderator

Cytat:

no to może jeszcze coś spróbuj pokombinować z tymi olejami, zmienić lub odstawić na jakiś czas

dziękuję , włosy zapuszczam już długo, mam teraz najdłuższe w życiu (do zapięcia stanika)
w 2010 nosiłam włosy do brody
jak zaczęłam CG (czerwiec 2011) zakrywały kark
a potem już zapuszczałam czyli 2,5 roku

oglądałam te psikacze z Glisskur ale za dużo silikonów i innych takich, więc sobie darowałam na razie
Chyba mi migdał i musztardowy nie pasi - dałam słonecznikowego trochę, dość szybko się wchłania, może nie będzie kuku
Też tak niby od 4 lat zapuszczam, najdłuższe miałam takie jak na avatarze, nie wiem ile bo zawsze mocno skręcone były to sporo krótsze, ale przez 11 lat takie nosiłam. Najgłupsze zo zrobiłam to farbowanie i prostowanie, stąd są krótkie bo jak już zapuściłam do ramion to pogorszyłam sobie, cóż Ale fajnie zajrzeć czasem na wizaz czy blogi - motywuje to zapuszczania i dbania Marzy mi się mieć chociaż do ramion i w naturalnym kolorze, czerwienie i rudości przynajmniej u innych bedę mogła podziwiać ;D
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości