|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 40,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 5,71% |
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
0 | 0% |
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
12 | 34,29% |
ten co teraz. ![]() |
7 | 20,00% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pisałam to chyba ze 4 godziny ![]() Czytam dalej, ciekawe czy mi się uda. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
aksbarg, jestem w glebokim szoku i bardzo Ci wspolczuje przezyc. A moge zapytac gdzie rodzilas? Bo Ty we wrocku chyba nie? Co do sali moim zdaniem przy tak trudnym porodzie powinni miec na uwadze ze moze wyjsc taka koniecznosc cc - no jak dla mnie niedopuszczalne czekanie na dezynfekcje sali. Juz nie mowiac o tym ze powinni wczesniej zdecydowac o cc. Masakra jakas!
Igunia grzeczniutka , spi sobie budzi sie jak jest glodna albo jak sie przy niej cos robi. Dodatkowo musze ja wybudzac na jedzenie bo nie chcialabym zostac w szpitalu z utratu wagi tym bardziej ze ona dosc mala o czym mowila mi dzis pedoiatra. Powinna jeszcze dzis byc wazona to zobaczymy. Jestem w niej zakochana po uszy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4833 |
Zadomowienie
|
A co do kąpieli:
Miłek na początku darł się jak szalony. Więc daliśmy wodę o 1 stopień cieplejszą. Darł się mniej. No to znowu jeden stopień w górę. Finał jest taki, że Miłosz osiąga błogostan dopiero, gdy woda ma 40-41 stopni. Ale ja też lubię gorące kąpiele ![]() ![]() Babku- mój mąż też czasem myśli, że ja cały dzień przy kompie. Zazwyczaj, kiedy on jest [np dzisiaj], Mały grzeczny jak aniołek. Głownie śpi. Jak jestem sama, to Miłoszowi włącza się stan "matka baw, tul, śpiewaj, tańcz, stawaj na rzęsach przez pól dnia, bo ja nie wiem czego chcę" ![]() De- jaka u Was zima ![]() Mam straszną ochotę na śledzia, ale zakładam, że przy kp to marzenie ściętej głowy, tak? ![]() Wiecie co, ja nawet to chciałabym mieć te sutki pogryzione. Bo do tej pory czuję się gorsza tym, ze moje dziecie mojej piersi nie akceptuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
De-
![]() ![]() babku, nasturcja- mój też tak myśli i mi o tym mówi ![]() ogladam Wachowicz i ona risotto z grzybami robi ![]() Mąż wygrał bilety do kina ![]()
#4835 |
Wtajemniczenie
|
Rybka koniecznie na coś śmiesznego
![]() ![]() ![]() Nasturcja ja raz dziabnęłam śledzia juz, ale kawałeczek- nic nie było ![]() De jak kąpiemy to mamy do wody dać jakieś mydło dzieciowe, mamy skarb matki, w tym wymyć i jak już zaraz ma wychodzić z wody, wlać oilatum |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
Nasturcja dokładnie to powiedziałam L. Jak Witek załapał-że wreszcie czuje się jak kobieta.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4837 |
Zakorzenienie
|
mąż w pracy wygral
![]() ![]()
#4838 |
Wtajemniczenie
|
głosowałam na tytuł ten co teraz dla dwupaków
![]() też lubię to że mała ciumka, ale w związku z tym teraz piersi przestały być dla mnie częścią spraw łóżkowych, ciekawe czy tylko tymczasowo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ryba ja poszłabym na bajkę Kraina lodu I zaraz bedę czytać opis porodu, ale chyba Liwka mi nie pozwoli ![]()
![]() ![]() Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-12-07 o 15:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jem banany i ser żółty od samego początku, nic się nie dzieje. Jakby tak pozbierać z różnych stron i książek produkty, których nie można przy kp, to okazało by się, że nic nie można. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Wtajemniczenie
|
dzidziadziumdzia czyli jak to sie zwie jak jest nie tresciwy pokarm
#4842 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
zostałam sama z Hanią, Malwisia z mężem poszli na urodziny do mojego Taty. Córcia niedawno poszła spać po mleczku. zastanawiam się czy nie kupić sobie innego laktatora, bo tym co mam to mi się ręka zajedzie... :P ale jak kupię to kupię ręczny, ale z pompką. u nas pierwsza noc w domu zaliczona. Hania budziła się co 3,5 godz. ładnie jadła, w nocy jeszcze nawet odciągnęłam trochę mleka z drugiej piersi, bo by mi jeszcze eksplodowała :P postaram się wrzucić opis porodu za chwile. na poniedziałek umówiłam się z położną jako gratis siostrzyczki IMG_7076.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
Malinka nie ma nietresciwego pokarmu. Nawet jeśli matka nic nie je to organizm wyzera z niej wszystko dla prawidłowej produkcji.
Tak nas stworzyla fizjologia. Jeśli dzuliecko nie przybiera to nie jakosc pokarmu jest problemem a ilość. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4845 |
Zakorzenienie
|
Amelcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Udało mi się dobrnąć do końca ![]() ![]() Uciekam trochę ogarnąć kuchnie i zjeść coś, bo zaraz pewnie mały się obudzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
Hania z Malwinką i Amelka cudowne
![]() zauważyłam że moje dziecko usypia jak jest już ciemno , bo tak jak w dzień jest widno to nie ma mowy o spaniu ![]() w ogóle skończyło nam się mleko i daliśmy małej Enfamil i to był największy błąd jaki zrobiliśmy do tej pory ![]() ![]() jutro dopiero kupimy Bebilon, musimy się wykarmić moim mlekiem dopóki nie kupimy mm jutro jedziemy do bratanków TŻ na urodziny, ciekawa jestem jak mała będzie się zachowywać ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-07 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() pędzę nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny. Nawet nie mam czasu kiedy siadać do komputera. Totalnie jestem pochłonięta Małym, który ostatnio tak dokazuje. Po każdym karmieniu płacze i nie można go uspokoić. Obawiam się że dużo łyka powietrza przy karmieniu i łapie kolkę przez to.
Mam pytanko do Was. Czy jecie wszystko (oczywiście wykluczając wszystko co wzdyma i owoce cytrusowe) czy stosujecie jakąś dietę? Mnie zabroniono czekolady i mam jeść dietetyczne jedzenie, bo ponoć to przez to że normalnie jem. O dziwo wcześniej jadłam normalnie w ograniczonych ilościach i nic się nie działo.
#4852 |
Zakorzenienie
|
Do mnie jutro miała przyjść siostra ze szwagrem i dziaciakami, ale wszyscy się pochorowali
![]() Ja też coś dzisiaj fatalnie się czuję, biegaczka mnie dopadła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
Ryba i Miki piszecie o biegunce... mnie tez dopadla czyzby jakis wirus ?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
Opis porodu:
2.12 lapaly mnie nieregularne skurcze. Kilka bolesnych, niektóre slabiutkie. No ale im pozniej bylo tym bardziej bolesne skurcze. pojawiały się co 15 min, co 10, potem kilka co 7. potem po 30 min, przerwa ze skurczami i znowu. Nim poszłam spać skurcze ustały. no to bylam pewna ze bede sie bujać ze skurczami jeszcze kilka dni. 3.12 o 0.23 złapał mnie bardzo bolesny skurcz. Po niecałych 10 minutach znowu. Zaraz po 7. Doszliśmy do wniosku, że pora się zbierać. maz zadzwonił po tesciowa by przyszła do Malwinki. Ja w tym czasie jeszcze wzielam prysznic, zaczęłam sie ubierać. Skurcze od godz. 1 co 5min. Bolalo az mi łzy zalewały oczy. Jeszcze przytulenie córki na do widzenia, ktora nie spała akurat. nie chciałam jej zostawiać... Jeszcze Mała nie chciała mnie puścić... Ale maz ja przekupil, ze przyniesie misia i położyła sie z babcia. Maz już gotowy poleciał zanieść torby do auta i skrobac szyby. Bylo -5 stopni... Ja w tym czasie napisałam Wam ze jade do szpitala i ubieram buty. po schodach schodziłam trzymając sie meza, dobrze ze to tylko 1 piętro ![]() Jadąc złapała nas policja, ale nie wiemy po co, bo kazali jechac jak usłyszeli ze rodzę. Na izbie przyjsc dokumentacja, położna zbadała tetno, pokazała jak oddychać przy skurczu. Och jak mi to pomagalo. Jak mi nie wychodziło przy jakimś skurczu to oddychała ze mną. do tego dołączył też mąż. Mąż poleciał zanieść rzeczy do auta i rozmienić kasę, do automatu na piękne zielone ubranko. Ja w tym czasie wskoczyłam na wózek i położna zajechała ze mną na traktat. zaraz mnie podłączyły pod ktg, wbiły wenflon, by podać antybiotyk, badanie - wow - Rozwarcie na 7-8 cm. Fajnie pilnowała położna bym poszła sikac, potem Kilka ostatnich skurczy na stojąco, kręcąc biodrami. Skurcze Juz chyba co 1min byly. Przed 3 przebito mi worek i poleciały wody. Zaraz zaczęły sie parte. Oj jak to bolało.. Położne kazały sapać przy skurczach.. Maz byl pomocny, pomagał oddychać, przy parciu trzymal głowę,a położna moja noge. Troche bylo wrzasku mojego, bo juz nie dawałam rady z bolu - nie przyjemne UCZUCIE. W sumie chyba 5partych i mala juz byla. Widzialam główkę jak wyszła, taka słodziutka, malutka buźka. Mąż zaraz zaczął krzyczeć, Jest! Jest! Ja skomentowałam buźkę córuni. Położne Kazały nie przeć, co było trudne. ale dzięki sapaniu się udało. No i wyszła reszta, samoistnie (pierwszej córce pomagali wyjść) położyli mi mała na brzuchu. Bol? Cos mnie w ogole bolalo? Juz o nim zapomnialam.Poczułam wielką ulgę. Mąż przeciął pepowine. Łożysko samo wyskoczyło. Niestety troche peklam, i na czas zszywania maz poszedł z córka do kącika noworodków. Zszycie ogolnie nie bolalo, poza zszyciem skóry. Chwile poleżałam i nim przynieśli córkę jeszcze skorzystałam z wc. Po dobrej godz albo i dłużej, i pierwszym cycoleniu, zawieźli nas na oddział położniczy. Mąż niestety nie mógł wejść na salę. Więc pomachał i pojechał do domu do córci. Hanię zabrali na noworodki. przed 6 rano mama mi przywiozła jakąś kanapkę i coś do chleba na śniadanie. Ja już po jakiejś godz wstałam, bo sikać mi się chciało ![]() zaraz na obchodzie mi oznajmili, że w piątek idę do domu ![]() Małą przywieźli mi koło 11. i od tego czasu była cały czas ze mną. Oddawałam ją tylko na kąpiel i badania koło 7. Dostała 10 pkt. ![]() ![]() Cieszę się, że jednak zdecydowałam się na szpital w swoim mieście a nie tam gdzie rodziłam za pierwszym razem. Personel, począwszy na izbie, kończąc na noworodkach super. jedyny minus to ubogie śniadania i kolacje. ALe dało się przeżyć |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Wtajemniczenie
|
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-12-07 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zadomowienie
|
ale sie wkurzylam! rozszedl mi sie jeden szew w kroczu! no rzesz ku...wa. wietrze teraz i w rozkroku siedze i karmie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile mniej wiecej kosztuja herbatki z hippa ? Bo zastanawiam sie czy jakiejs nie kupic
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
anulka dzięki
aaaa i zapomniałam napisać, że jak małą zabierali mi z brzucha, to ta wystawiła wyprostowaną nogę, prosto w moje usta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zadomowienie
|
Niunia fajny opis. Mam nadzieję, że drugi poród pójdzie mi podobnie łatwo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Raczkowanie
|
Witam mamusie i brzuchatki
![]() Pisałam mega długiego posta, i mi sie strona zawiesiła ![]() Pisałam o KP ![]() ![]() Ale..... nie raz w nocy jak wstaje nawet co godzine czy półtora, mam ochote dac butle. Zjedza szybko, zasna, a jak sie troche wyspie. Wstaje, przebieram oboje i wtedy myśle, ze skoro wstałam, to mozemy sie poprzytulac i nakarmic i tej butli nie daje, a one jedza i zasypiaja (albo i nie ![]() Dodam, że w nocy nie mam za bardzo pomocy, bo zanim dobudze męża to w tym czasie przewinę sama maluchy. To sie uzewnętrzniłam, dziekuje za uwagę ![]() Gratulację dla wszystkich nowych mamuś i szybkich rozwiązań brzuchatkom ( tak się pisze?) Dziewczyny co zrobić ja maluchom co karmienie sie ulewa? czsasami nie zdaze wziac podniesc do odbicia i błeeee. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.