|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
![]() ja tez nienawidze prasowania ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moj nie zajmie się A. nawet na chwilę, ba ona nawet nie ma specjalnej z nim więzi, dziś od mojej cioci ktora odwiedza nas raz na dwa tyg nie chciala isc do niego.... ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
mi juz powoli psycha siada, ale jest ok dam rade... ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-24 o 21:29 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
MBZ♥
|
Przepraszam, nadrobiłam ale lapek padł:/ teraz troszkę z pamięci:
Agnjeska, brawo za wagę i wzrost Achna intensywnie u Ciebie ![]() z tym nadgarstkiem to mam chyba to samo. Zdrowia! Moderna, zdrówka dla Marssella ![]() Co do dawkowania to nam lekarz mówił:ibu co 8 godzin ale u naszych można już co 6, paracet co 4. Alliw nie masz poęjcia jak się cieszę, że tak dzielnie znieśliście Oboje odstawienie ![]() Ewka, Zosia układa ![]() Monika, zobacz na spodniaszki w hmie. Wcześniej też tak kiepsko się dogadywaliście z Mężem? ja bym pieprzyk smarowała 50-tką ![]() tak apropos kremów z filtrem to kupiłam teraz 50 z LRP w psiukaczu i rozsmarowywanie na Zosi to bajka w porównaniu do innych. Monicca ja na początku, jak Zosia uczyła się pić z loviego-miała 7 msc-to nalewałam kapkę wody do tego zagłębienia i załapała ![]() Super, że TŻ już z Wami ![]() Oliwko, brawo dla Anielki ![]() ja też prasuję wszystko ![]() Wiesz, że magazyn Zary.com jest pod Poznaniem i teraz wysyłka maks 2 dni ![]() Scarlett, TŻ to chyba do pionu postawić co? ![]() Nestelle, to TŻ wystylizował Roszka ![]() ![]() ja B zostawiam "zestawy"bo lękam się Jego połączeń ![]() Demeter dopadły Cię mdłości i awarie? ![]() Trolla przy ząbkowaniu dziąsło może też podkrwawiać ![]() Anika, z Oliwci to Niezła Łobuzerka ![]() ![]() Kasiu mam nadzieję, że już humor lepszy? Kwiatuszku ![]() Tasiu a jak Ty się czujesz? Despa, masakra z tym badaniem:/ Dobre z tym nas.raniem ![]() Pani fajne te buciki ![]() U nas intensywnie, Zosia zakochana w dziadku ![]() ![]() ![]() Zosia zaliczyła kąpiel w basenie-Trolla ![]() ![]() ![]() Byłyśmy na wizye u orto-wszystko ok, robiłam Jej kontrolnie badanie ob, morfologie, poziom żelaza i siuśki-też ok. Jeszcze we wtorek idziemy do dentysty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() buuu, chamówa Cytat:
![]() ![]() Co do zabków, to chyba Karol Kwiatuszkowy miał takie sine dziąsła No i nie zacytowało mi: Tasia, twój Krzys to anioł nie dziecko. Ja musze Jankowi obciąc włosy, bo juz ma strasznie długie, ale próbowałam na zywca, to krecił sie niemiłosiernie. Na dzien matki nie kupiłam nic, nawet zapomniałam kartki wysłac ![]() Wiecie co, J dostał wyspki na twarzy, troche ma na rekach i nogach, ale najmocniej na twarzy na kosciach policzkowych, skroniach i czole. Nie wiem czy to nie jest ta odra poszczepienna, bo od wczoraj tez dosyc marudny jest i taki jakby ospały momentami. No chyba ze to od upału. Jak jutro mu nie zejdzie to sie chyba przejde do lekarza, bo powinno sie zgłaszac te reakcje poszczepienne. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
MBZ♥
|
Alliw, a MarJano ile dni temu miał szczepienie? nam mówiła pielęgniarka, że ok 10 dni-bo tyle trwa wylęganie odry-może być temp i wysypka-jak do dwóch dni nie schodziłaby to wtedy do lekarza/ip.
Zosia już nie je z dobrych kilkanaście nocy, a ja i tak siębudzę pukt 3 ![]() Na dzień mamy składamy się z Sis na spa tzn na zabieg na stópki i jakiś masaż czekoladowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dostałam strasznej wysypki na twarzy.. mam taka jakby pokrzywkę na brodzie i w okolicach nosa.. wygląda to okropnie!! mam nowy krem, podklad i zel do twarzy, to pewnie od tego, mam skore wrazliwa, ale nie mialam nigdy reakcji na zaden kosmetyk, nie wiem ktory konkretnie wywołał mi takie dziadostwo.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
MBZ♥
|
Maria, a jak się Róża czuje?
![]() ja na mojego B nie mogę marudzić, teraz tym bardziej po tej długiej rozłące. Ale ![]() Pisałyście o paznokietkach, nam w szpitalu mówili, że te pierwsze mają się wykruszyć, obciąć można było dopiero po 6 tyg. Martwią mnie tylko te na dużych paluszkach u stópek, zaginają się do góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Rozeznanie
|
![]() Nie dotarłam wczoraj do kompa bo się zaczytałam. Tak mnie wciągnęła książka, że TŻ mnie wygonił spać wczoraj o 1 w nocy (w połowie ![]() Książka to "Alex". Monika krótkie spodenki w lidlu od poniedziałku http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-63636...rta.htm?id=299 Moja śpi w bodziaku z długim rękawem, dzisiaj z krótkim. Przykrywam ją kocykiem, ale w nocy się odkrywa. Jak mi jęczy to ją przykrywam/karmię. Co do TŻ to faceci to naprawdę jakiś inny gatunek człowieka... U nas trochę lepiej, obydwoje się bardzo nakręcaliśmy różnymi sprawami, teraz staram się nie wściekać się i nie podkręcać atmosfery, kiedy TŻ mnie wkurzy. Przyjęłam zasadę, że jak zaczyna się spięcie, to się odseparowuję na kilkanaście minut - i jakoś kłótnia się wycisza. Bo po przeanalizowaniu wszystkie (prawie) kłótnie były o pierdoły, a szkoda życia na to. Poza tym dotarło do mnie, że dziecko zmienia wszystko - relacje między nami również, musimy nauczyć się żyć razem - w 3 - ogarnąć siebie jako rodziców, siebie jako dzieciatą parę. Spojrzałam też na siebie z jego strony - zobaczyłam siebie jako gderającą zrzędę i nie spodobała mi się ta wizja. Więc zluzowałam w wielu sprawach i widzę, że TŻ też się stara wyluzować i jakoś tak inaczej podchodzi do mnie, do nas. No ale musiało się prawie o rozstanie oprzeć, żeby coś drgnęło. ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- BYou u nas też były zagięte na początku, teraz nie wiem, bo obcinam na krótko I możecie mnie zlinczować ![]() ![]()
Edytowane przez cathlyn Czas edycji: 2014-05-24 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
MBZ♥
|
Cathlyn, cieszę się że u Was poprawa
![]() Też obcinam na króciutko ale tylko troszkę podrosną i znów to samo.Żeby tego nie było to chyba musiałabym codziennie je ciąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Rozeznanie
|
I pamiętniczek
![]() Jestem w szoku ile L. zaczęła ostatnio rozumieć. Tak nagle. Pokazuje tyle rzeczy jak ją spytam gdzie są - skarpetki, spodenki, włosy, picie, piłka, poproszę, żeby mi coś przyniosła - przynosi, mówię, żeby zaniosła tacie - zanosi. Jak zrobi kupkę przychodzi i chce na ręcę, jak widzę, że kupka mówię, że przebierzemy - ona biegnie na łóżko, bo tam ją przebieram. Mówię bach - ona pada na łózko na płask ![]() ![]() Uczy się wchodzić po schodach i schodzić - na razie za rękę. W domu wchodzi od jakiegoś czasu na fotele i kanapę - uwielbia wchodzić na fotel, wyciąga rękę mówi "e!" co znaczy daj, podaję jej książeczkę, a ona ją w tym fotelu "czyta" ![]() Normalnie ![]()
![]() |
#4840 |
Wtajemniczenie
|
Aaaa... każdą wolną chwilę obecnie poświęcam na kompletowanie wyprawki
![]() ![]() Mam już "w koszyku" na Allegro większość rzeczy, a dziś byłam w Smyku pomacać i kupić ręczniczek i kocyk (nie lubię przez neta) i na ciuszkach dla obu Skarbów ![]() Prócz tego znalazłam łóżeczko, będę zamawiać. Coś pomiędzy małym łóżeczkiem a kołyską. Zmieści się, a potem będzie można kupić coś większego. Postanowione, howgh ![]() Od dwóch dni nie mam czasu Was czytać ![]() Buziaki i dobrej nocy! ![]()
#4841 |
Zakorzenienie
|
ehh z deszczu pod rynne - goraczki brak, wczoraj popoludniu zaczela wychodzic wysypka, ale na twarzy, na brzuszku ma doslownie kilka krosteczek (i to wyglada raczej na potowki) - noc nieprzespana, bo glowka SWĘDZI
![]() smarowalam fenistilem, ale ulga tyle, ze zadna - podejrzewam, ze nie bedzie lagodzil, bo to natyhistaminik, a wysypka przy trzydniowce wirusowa ![]() Lekarz moj ma dzis dyzur, wiec idziemy - o 1 w nocy ogladalismy Youtube, zeby malego troszke uspokoic, zimne oklady sie nie podobaly, wiec wyjelam butelke z lodowki i przykladalam swoja reke, robila sie chlodna i tak masowalam jego glowke .. nie wiem jak ulzyc, teraz nie spimy, choc M. spiacy bardzo, chce spac a nie moze ![]()
#4842 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze Hania mi sie nie chce bawic w mieszkaniu, caly czas chce na balkon......
![]() |
#4843 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() Teraz po pracy na etat robi nam łazienkę, a ja go odciągam. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() Kartkę kiedyś wysyłałam przez net, chyba strona poczty. Fajna sprawa. Napiszą co chcesz, kartka też fajna, duża, chyba za 5zł. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co do zdolności, to już zapomniałam, że taki maluszek tyle może umieć. Znaczy sie Maciek, chyba nie był taki zdolny jak Kinia ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ładnej pogody ciąg dalszy ![]() ![]() Moderna ![]() ![]() BYou a gdzie wyczytałaś o tym magazynie? Ja powiem że jestem bardzo zadwolona z tej rzeczy i właśnie jak jutro nie uda mi się jej kupić stacjonarnie to zamawiam. Bardzo praktyczne na takie ciepłe dni. I polecam te koszule są super ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Aaa dodam że moje dziecię się przestawia ? przestawiło? na jedną drzemkę w ciągu dnia tak dopiero od dwóch dni dziś3 raz poszła o tej samej godzinie na drzemkę jak pośpi do przynajmniej 13:30 to kąpiel o 19 i o 19:30 śpi do 6 lub 7 rano bez pobudki dziś druga noc z taką niespodzianką zobaczymy jak będzie dalej bo jakby tak zostało to było by super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostalismy fenistil w kropelkach ![]() a swedzi strasznie, M. sie caly czas drapie po glowce ![]()
![]() |
#4846 |
MBZ♥
|
Oliwka czytałam na wątku zarowym
![]() ![]() Moderna współczuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |||||||
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() Zosia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mozna chyba tez przetrzec twarz rumiankiem. cudownie sie to czyta ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pani, bo wczoraj mi umknelo, jak bedziesz mi kiedys proponowac nocleg u siebie, to musze pamietac zeby odmowic, bo nie cierpie poscieli z kory ![]() ![]() Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-05-25 o 13:05 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |||||
Zakorzenienie
|
matullluuuuu, co Ty bierzesz, że masz taką troszkę pamięć
![]() Cytat:
![]() spękałam na myśl o psikaniu twarzy... (na rękę? hm w sumie mu termalną czasem psikam....) w końcu kupiłam Vichy w mleczku i w sumie też jestem zadowolona z rozsmarowywania. choć kolejny zakupię psikacz, bo jednak tuba się syfi. ![]() ![]() ![]() Cytat:
a ja wiem, że nie powinnam kupować i wczoraj kupiłam buty bez T. (myślałam, że jak miękkie, z gumką, skórzane, długość dobra, to nie będzie skuchy. tja.) i musiałam oddać. ![]() ![]() czad. czekam na relację. Cytat:
dokupię jeszcze jedną parę ![]() kupilam też takie dresówki i tyż jestem zadowolona. (choć T. wcale nie chudziaczek to mu z tyłka spadają i ta regulacja sznurkami konieczna): http://www.reserved.com/pl/pl/kids/b...printed-shorts ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Przyjedziecie do nas, to będą dwa łobuzy sterczeć na balkonie i machać do piłkarzy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak? gdzie? kiedy? kciukuję!
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
___________ u nas ciężko....... nad morzem J. nauczył się spać wyłącznie w wózku/nosidełku, po powrocie też usypiałam go w wózku i przenosiłam do łóżeczka, ale już nie dawał się przenieść, kończyło się to histerią, więc uczy się od nowa zasypiać w łóżeczku. dziś 2,5 godziny marudził, płakał, wył zanim zasnął ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() boshe, nie jestem gotowa na takie akcje. T. w dzień wciąż śpi w wózku.
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
No helloł,
W weekend przeważnie nie pisze...ale chciałam się pochwalić tylko,że siedzę sobie w parku,starszaki się bawią z innymi dziećmi,R śpi w wózku ponad godzinę,ja siedzę sobie na ławeczce oblozona gazetami,nawet kawka mrożona i sałateczka przyjechała do mnie. Żyć nie umierać co nie:-P Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
#4852 |
Rozeznanie
|
hejka ja tez od 4h na placu zabaw.od 3h mloda okupuje piaskownice.od 2h maly spi.od 1,5h chce mi sie siku.młoda przekonuje zeby isc za drzewko...rozwazam... dzieki za odpowiedzi w sprawie dziaseł.troche sie wystraszyłam ze trzeba bedzie ciac.
#4853 | |||||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Za opalanko ![]() Brawo za kilogramy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
oooo właśnie mam dokłądnie taki sam problem ![]() Cytat:
Mikołajowi też się zaginają. Cytat:
Zdrówka dla Marcelka ![]() ![]() Cytat:
Ale mama dostanie super prezent ![]() Cytat:
Dla Zosi ![]() ![]() Cytat:
Jeja, oby się wszystko znów ułozyło ![]() ![]() Cytat:
No ba ![]() ![]() A my dziś na osiedlu mamy dwa festyny ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4854 |
Rozeznanie
|
bmma
założyłam L. krótkie spodenki i niestety kolanko zdarte ![]() nestelle ![]() ![]() My dzisiaj byłyśmy z L. u koleżanki, jak wracałąm to byłą taka śpiąca, że w wózku usypiała - co jej się nie zdarza. Ale oczywiście usnąć nie mogła, więc jej się tak głowa kiwała jak w pociągu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- pani u nas też pościel z kory, jako że ja nie prasuję z zasady. A o prasowaniu ręczników... pierwsze słyszę ![]()
![]() |
#4855 | ||
Kniaginia
|
Witam
![]() A ja jadę pociągiem bez klimy. W sumie 6h. Cytat:
U nas z paznokciami to samo. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.envelo.pl/feecard/app/ope...b-034c79350a08
![]() Maciek ![]() Edytowane przez bmma Czas edycji: 2014-05-25 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- o jej bidulek ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
Eh i jestem
Dlaczego ja sie zawsze w tym samym dniu dowiaduje - ze jakas impreza jest - nie moze szefunio napisac na grafiku ![]() Ledwo com przyszla a to ruch jak nic Nie moge ske doczekac 23.30 kiedy wyjde i wroxe dopiero we wtorek ![]() Aaaa ogladalam dzis film " biegnij chlopcze biegnij " poryczalam sie ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Kasia ja właśnie ostatnio czytałam tą książkę w jeden wieczór pochłonęłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Rozeznanie
|
moderna
jak Marcel? Monika ![]() Jakub i Lila są w prawie w tym samym wieku i ostatnio też miałam problemy z usypianiem - na ogół usypiała przy UU a coś jej się przestawiło i nie chciała usnąć, wstawała, ale tarła oczy i tak w kółko. Zaczełąm usypiać w chuście/nosidle na plecach - kilka minut chodzenia po pokoju i L. spała. Odkładałam ją do łóżeczka jak już porządnie usnęła. Po jakimś czasie znowu zaczęła usypiać w łóżku przy karmieniu (tylko ja jej nie odkładam do łóżeczka na ogól, tylko już zostaje w łóżku). Spróbuj może tak usypiać - w nosidle - może potrzebuje jakoś szczególnie bliskośc teraz - jest po wyjeździe, zmiana miejsca, Ty wróciłaś do pracy, może musi odreagować. A za kilka dni może mu się odmieni?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.