Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-24, 21:33   #4831
Amelie04
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

Amelie, a co to ma mała za atrakcję ? Świetna
Ja też raz byłam na IP bo mały wymiotował i miał biegunkę ale był radosny, usmiechniety i lekarz też się podśmiewał czy to pierwsze dziecko, gdzie tam taki uśmiechniety chory itp Ale nie przejmuje się, wtedy bylo poźno, pierwszy raz mielismy taką sytuacje i wolałam podjechać niż całą noc czuwać nad małym.

A co do wędzarni hmmm w ogole sie w tym nie widze, to nie dla mnie
Co do prasowania jak ktoś lubi to prasuje wszystko - jak moja mama - majtki, skarpetki, reczniki, posciel. Ja to olewam bo nienawidze prasować. W ogole stwierdzam, że mamy za dużo ciuchów a i tak troche do PCK oddałam...[COLOR="Silver"]
.
basenik z piłeczkami chcialam jej wlac wody i wystawic na dwór ale dziś mimo skwaru strasznie wiało i nie ryzykowalam.
ja tez nienawidze prasowania prasuje raz na pół roku rzeczy "odświętne"

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam

To ja nie mogę na TŻ narzekać. Bardzo się wyrobił odkąd mamy Różę.
Ale my generalnie nie mamy wysokich standardów czystości , więc jak się np. kupka ubrań zbierze na pralce to leży kilka dni i nikomu nie przeszkadza.
dużo sprząta, gotuje. Teraz siedzi na zwolnieniu z dzieckiem, a ja jestem matka pracująca, która spraw domowych nie ogarnia.

A, zapomniałam, Amelie, superaśna ta dmuchana zabawka z piłeczkami!!!
dla mnie to co piszesz to jest jakas abstrakcja rodem z filmów sprzątający, gotujący i zajmujący sie dzieckiem mąż- ideał.
Moj nie zajmie się A. nawet na chwilę, ba ona nawet nie ma specjalnej z nim więzi, dziś od mojej cioci ktora odwiedza nas raz na dwa tyg nie chciala isc do niego.... no cóż on pracuje, a po pracy jest tak zmęczony, ze tylko leży, odpoczywa, śpi. a niedziela to najgorszy dzien tygodnia, bo wtedy zaczynają się kłótnie, w tygodniu nie ma kiedy co do sprzątania, on nawet widelca sobie nie zmyje, tylko mnie woła. mógłby byc syf nad syfami, jemu wszystko jedno.

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
mam podobnie, ale ja nie pracuję.
Ostatnio często rozmawiamy, ale podniesionymi głosami i tak oczyszczamy atmosferę..
my juz dawno nie rozmawiamy...

Cytat:
No mam nadzieję, że nie byle jaki tylko kochający, ale niestety czasem olewający żonę. Z byle jakim to żadna nie wytrzyma, wiadomo. W sumie, gdyby mój nic nie robił to faktycznie kop w dupę, ale robi, ale ma swoją robotę...
Despa, niestety mój też olewa czasem porządki i cieszy się jak ja to robię, bo ileż można mu powtarzać.[COLOR="Silver"]
cieszcie się, bo wasi mężowie wcale nie są tacy źli !

mi juz powoli psycha siada, ale jest ok dam rade...

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

mój chłop też "łaskawca", coraz częściej się zastanawiam czy nie lepiej by było mi samej z J... bo nie dość, że jest jak jest to jeszcze kłótnie..
też myślę w ten sposób... ale cóż... ja nie pracuje, kto by nas utrzymał.

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-24 o 21:29
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 21:50   #4832
BYou
MBZ♥

Przepraszam, nadrobiłam ale lapek padł:/ teraz troszkę z pamięci:

Agnjeska, brawo za wagę i wzrost

Achna intensywnie u Ciebie
z tym nadgarstkiem to mam chyba to samo.
Zdrowia!

Moderna, zdrówka dla Marssella u nas trzydniówka trwała 8 dni-tzn sama gorączka do 39,2 trzy dni ale wysypka 5...
Co do dawkowania to nam lekarz mówił:ibu co 8 godzin ale u naszych można już co 6, paracet co 4.

Alliw nie masz poęjcia jak się cieszę, że tak dzielnie znieśliście Oboje odstawienie

Ewka, Zosia układa

Monika, zobacz na spodniaszki w hmie.
Wcześniej też tak kiepsko się dogadywaliście z Mężem?
ja bym pieprzyk smarowała 50-tką
tak apropos kremów z filtrem to kupiłam teraz 50 z LRP w psiukaczu i rozsmarowywanie na Zosi to bajka w porównaniu do innych.

Monicca ja na początku, jak Zosia uczyła się pić z loviego-miała 7 msc-to nalewałam kapkę wody do tego zagłębienia i załapała
Super, że TŻ już z Wami

Oliwko, brawo dla Anielki
ja też prasuję wszystko
Wiesz, że magazyn Zary.com jest pod Poznaniem i teraz wysyłka maks 2 dniz drugiej strony może być mniej dokładek na sklep internetowy.

Scarlett, TŻ to chyba do pionu postawić co?

Nestelle, to TŻ wystylizował Roszka dobrze, że szybko wróciłaś
ja B zostawiam "zestawy"bo lękam się Jego połączeń

Demeter dopadły Cię mdłości i awarie?

Trolla przy ząbkowaniu dziąsło może też podkrwawiać

Anika, z Oliwci to Niezła Łobuzerka

Kasiu mam nadzieję, że już humor lepszy?

Kwiatuszku kupiłaś te zabezpieczenia na kuchenkę?

Tasiu a jak Ty się czujesz?

Despa, masakra z tym badaniem:/
Dobre z tym nas.raniem
Pani fajne te bucikija teraz musiałam kupić w ciemno emelki sandałki ale odesłałam bo 21 dużo za duże:/i czekam na 20.

U nas intensywnie, Zosia zakochana w dziadku z wzajemnością. Nie odstępuje Go na krok i ciągle dziadzia i dziadziaSzkoda, że jutro Tato wylatuje miałyśmy jutro wracać do domu ale zostajemy do środy bo B się przeciągnęło:/
Zosia zaliczyła kąpiel w basenie-Trollajest szał także będziemy Ją wozić na zajęcia z instruktorem. Pluskała się też w jeziorku-niczego się nie boi Jak Karolek Malpkowy ucieka na klatkę schodową-nie wiem jak nauczyła się przekręcać dolny zamek w drzwiach, naciska klamkę i chodu...także mus zamykania na górny.
Byłyśmy na wizye u orto-wszystko ok, robiłam Jej kontrolnie badanie ob, morfologie, poziom żelaza i siuśki-też ok. Jeszcze we wtorek idziemy do dentysty

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 21:50   #4833
alliw
Zadomowienie

Dobry wieczór

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Tz miał trochę luzu w pracy i mógł zostać z R a ja podjechałam do sklepu .wracam i patrze ....a moje dziecko na dworze w długim bodziaku ,długich spodniach skarpetkach i na to te buciki skarpetowe z h&m-u
ale ubrał? ubrał

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Oj, nie wiecie, jak to jest?
Organizm rośnie do 25-go roku życia. Brzuch i dupa chyba o tym nie wiedzą...

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
klask i:
no itrzymam wszystko co mam za Waszą nockę

hehe, prasuję pościel. a chłop ręczniki.
a że nienawidzę czynności ogólnie, to "dla gości" kupiłam z kory
hehe, no dzis juz nie było tak fajnie, bo obudził sie dwa razy, ale łacznie trwało to 1,5 minuty, napił sie wody z kubeczka i dalej w kime. Zwalam to na masakryczna duchote w sypialni

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Taka oto niespodzianke mialam

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Aaaaa i musze się pochwalić jaką wczoraj miałam niespodziankę Rano wrócił Tż a powiedział, że wraca w niedzielę ależ radość była
I Filipek nie mógł się odkleić od taty
aaaa, cudownie!!!

Cytat:
widziałyście gdzieś w sklepach krótkie spodenki bawełniane w rozsądnych cenach? chodzi mi o takie super wygodne, żeby nie gniotły, nie odciskały się, nie miały odstających kieszeni i guzików z tyłu bo J. siedzący jeszcze a nie mam teraz kiedy pochodzić po sklepach i szukać.
w hm sa fajne. J ma takie: http://www.hm.com/pl/product/26912?article=26912-C

Cytat:
Co do pieprzyków-wystrój J wysokim filtrem. To wystarczy,jeśli chcesz dla pewności możesz same pieprzyki poprawiać blokiem choć moim zdaniem całe ciałko wystarczy 50 prześladować.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
chyba zaczyna byc dobrze - ostatnia goraczka 39 stopni o 3 w nocy, od rana tylko lekko podwyzszona ok.37-37,5 - wiec jestesmy na dobrej drodze
teraz tylko czekam, czy pojawi sie wysypka
ale wciaz kciuki

Cytat:
Bylismy na basenie i... totalna kicha
buuu, chamówa

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

zaczynam rozważać ostateczne rozwiązanie sprawy cyca w nocy po twoich przejsciach, poświecę 3 czy cztery nocki zeby poźniej spac błogo
dziś w nocy była jedna pobudka, nie wiem o ktorej ale było jasno juz. po 1 piersi było marudzenie ale się uparłam ze podwójnego shota nie będzie i niech spi i sie udało
z tym błogim spaniem to bym nie przesadzała i tak sie budze o 4-5 rano, z przyzwyczajenia. Jak nie miałam dziecka, to budziły mnie koty

Co do zabków, to chyba Karol Kwiatuszkowy miał takie sine dziąsła

No i nie zacytowało mi: Tasia, twój Krzys to anioł nie dziecko. Ja musze Jankowi obciąc włosy, bo juz ma strasznie długie, ale próbowałam na zywca, to krecił sie niemiłosiernie.

Na dzien matki nie kupiłam nic, nawet zapomniałam kartki wysłac

Wiecie co, J dostał wyspki na twarzy, troche ma na rekach i nogach, ale najmocniej na twarzy na kosciach policzkowych, skroniach i czole. Nie wiem czy to nie jest ta odra poszczepienna, bo od wczoraj tez dosyc marudny jest i taki jakby ospały momentami. No chyba ze to od upału. Jak jutro mu nie zejdzie to sie chyba przejde do lekarza, bo powinno sie zgłaszac te reakcje poszczepienne.
Stary 2014-05-24, 21:56   #4834
BYou
MBZ♥

Alliw, a MarJano ile dni temu miał szczepienie? nam mówiła pielęgniarka, że ok 10 dni-bo tyle trwa wylęganie odry-może być temp i wysypka-jak do dwóch dni nie schodziłaby to wtedy do lekarza/ip.
Zosia już nie je z dobrych kilkanaście nocy, a ja i tak siębudzę pukt 3

Na dzień mamy składamy się z Sis na spa tzn na zabieg na stópki i jakiś masaż czekoladowy

Stary 2014-05-24, 22:10   #4835
Amelie04
Zakorzenienie

Dziewczyny dostałam strasznej wysypki na twarzy.. mam taka jakby pokrzywkę na brodzie i w okolicach nosa.. wygląda to okropnie!! mam nowy krem, podklad i zel do twarzy, to pewnie od tego, mam skore wrazliwa, ale nie mialam nigdy reakcji na zaden kosmetyk, nie wiem ktory konkretnie wywołał mi takie dziadostwo. co moge z tym zrobic? narazie nalozylam maseczke oczyszczająca na twarz i chyba zaraz zedrę sobie skore. wyglądam jakby ktos mi pokrzywe do twarzy przykładał
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 22:15   #4836
BYou
MBZ♥

Maria, a jak się Róża czuje?
ja na mojego B nie mogę marudzić, teraz tym bardziej po tej długiej rozłące. Ale żeby nie przechwalić.

Pisałyście o paznokietkach, nam w szpitalu mówili, że te pierwsze mają się wykruszyć, obciąć można było dopiero po 6 tyg. Martwią mnie tylko te na dużych paluszkach u stópek, zaginają się do góryjak tylko troszeńkę podrosną.

Stary 2014-05-24, 22:28   #4837
cathlyn
Rozeznanie

Dobry wieczór

Nie dotarłam wczoraj do kompa bo się zaczytałam. Tak mnie wciągnęła książka, że TŻ mnie wygonił spać wczoraj o 1 w nocy (w połowie ). Dzisiaj jak L. usnęła i ogarnęłam co miałam ogarnąć to przysiadłam i skończyłam czytać.
Książka to "Alex".

Monika
krótkie spodenki w lidlu od poniedziałku
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-63636...rta.htm?id=299

Moja śpi w bodziaku z długim rękawem, dzisiaj z krótkim. Przykrywam ją kocykiem, ale w nocy się odkrywa. Jak mi jęczy to ją przykrywam/karmię.

Co do TŻ to faceci to naprawdę jakiś inny gatunek człowieka...
U nas trochę lepiej, obydwoje się bardzo nakręcaliśmy różnymi sprawami, teraz staram się nie wściekać się i nie podkręcać atmosfery, kiedy TŻ mnie wkurzy. Przyjęłam zasadę, że jak zaczyna się spięcie, to się odseparowuję na kilkanaście minut - i jakoś kłótnia się wycisza. Bo po przeanalizowaniu wszystkie (prawie) kłótnie były o pierdoły, a szkoda życia na to. Poza tym dotarło do mnie, że dziecko zmienia wszystko - relacje między nami również, musimy nauczyć się żyć razem - w 3 - ogarnąć siebie jako rodziców, siebie jako dzieciatą parę. Spojrzałam też na siebie z jego strony - zobaczyłam siebie jako gderającą zrzędę i nie spodobała mi się ta wizja. Więc zluzowałam w wielu sprawach i widzę, że TŻ też się stara wyluzować i jakoś tak inaczej podchodzi do mnie, do nas. No ale musiało się prawie o rozstanie oprzeć, żeby coś drgnęło.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

BYou
u nas też były zagięte na początku, teraz nie wiem, bo obcinam na krótko

I możecie mnie zlinczować Zrobiłam wczoraj lody - aaaaa I się zastanawiam czy już zjeść czy jeszcze poczekać.

Edytowane przez cathlyn
Czas edycji: 2014-05-24 o 22:37
cathlyn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-24, 22:33   #4838
BYou
MBZ♥

Cathlyn, cieszę się że u Was poprawamyślę, że sukces tkwi w tym, że Oboje chcecie.
Też obcinam na króciutko ale tylko troszkę podrosną i znów to samo.Żeby tego nie było to chyba musiałabym codziennie je ciąć

Stary 2014-05-24, 22:36   #4839
cathlyn
Rozeznanie

I pamiętniczek
Jestem w szoku ile L. zaczęła ostatnio rozumieć. Tak nagle. Pokazuje tyle rzeczy jak ją spytam gdzie są - skarpetki, spodenki, włosy, picie, piłka, poproszę, żeby mi coś przyniosła - przynosi, mówię, żeby zaniosła tacie - zanosi. Jak zrobi kupkę przychodzi i chce na ręcę, jak widzę, że kupka mówię, że przebierzemy - ona biegnie na łóżko, bo tam ją przebieram. Mówię bach - ona pada na łózko na płask Mówi już brum brum, tata, czasami zdarzy jej się "nie". no i po swojemu nawija - jakieś bam be, cie i inne takie. I zdarza jej się powiedzieć tata brum brum, ale nie wiem, czy kwalifikować to jako złożenie dwóch wyrazów
Uczy się wchodzić po schodach i schodzić - na razie za rękę. W domu wchodzi od jakiegoś czasu na fotele i kanapę - uwielbia wchodzić na fotel, wyciąga rękę mówi "e!" co znaczy daj, podaję jej książeczkę, a ona ją w tym fotelu "czyta"
Normalnie tak ją kocham, że się tego opisać nie da
Stary 2014-05-24, 23:25   #4840
Tasia34
Wtajemniczenie

Aaaa... każdą wolną chwilę obecnie poświęcam na kompletowanie wyprawki Zapomniałam, jakie to męczące, choć niewątpliwie urocze
Mam już "w koszyku" na Allegro większość rzeczy, a dziś byłam w Smyku pomacać i kupić ręczniczek i kocyk (nie lubię przez neta) i na ciuszkach dla obu Skarbów
Prócz tego znalazłam łóżeczko, będę zamawiać. Coś pomiędzy małym łóżeczkiem a kołyską. Zmieści się, a potem będzie można kupić coś większego. Postanowione, howgh

Od dwóch dni nie mam czasu Was czytać Może uda mi się nadrobić jutro, w czasie drzemki Krzysiulka. Na spacer pewnie i tak nie pójdziemy długi, bo w ten upał ja nie daję rady.

Buziaki i dobrej nocy!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 05:29   #4841
Moderna
Zakorzenienie

ehh z deszczu pod rynne - goraczki brak, wczoraj popoludniu zaczela wychodzic wysypka, ale na twarzy, na brzuszku ma doslownie kilka krosteczek (i to wyglada raczej na potowki) - noc nieprzespana, bo glowka SWĘDZI
smarowalam fenistilem, ale ulga tyle, ze zadna - podejrzewam, ze nie bedzie lagodzil, bo to natyhistaminik, a wysypka przy trzydniowce wirusowa
Lekarz moj ma dzis dyzur, wiec idziemy - o 1 w nocy ogladalismy Youtube, zeby malego troszke uspokoic, zimne oklady sie nie podobaly, wiec wyjelam butelke z lodowki i przykladalam swoja reke, robila sie chlodna i tak masowalam jego glowke .. nie wiem jak ulzyc, teraz nie spimy, choc M. spiacy bardzo, chce spac a nie moze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-25, 08:01   #4842
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
ehh z deszczu pod rynne - goraczki brak, wczoraj popoludniu zaczela wychodzic wysypka, ale na twarzy, na brzuszku ma doslownie kilka krosteczek (i to wyglada raczej na potowki) - noc nieprzespana, bo glowka SWĘDZI
smarowalam fenistilem, ale ulga tyle, ze zadna - podejrzewam, ze nie bedzie lagodzil, bo to natyhistaminik, a wysypka przy trzydniowce wirusowa
Lekarz moj ma dzis dyzur, wiec idziemy - o 1 w nocy ogladalismy Youtube, zeby malego troszke uspokoic, zimne oklady sie nie podobaly, wiec wyjelam butelke z lodowki i przykladalam swoja reke, robila sie chlodna i tak masowalam jego glowke .. nie wiem jak ulzyc, teraz nie spimy, choc M. spiacy bardzo, chce spac a nie moze
Biedny Marcel U nas tez była na twarzy, a potem dopiero na tulowiu. Ale nie swędziała, przynajmniej Hania nie wykazywala oznak takich. Idzcie do lekarza, moze doradzi czym moznaby ulzyc .

Kurcze Hania mi sie nie chce bawic w mieszkaniu, caly czas chce na balkon......

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 10:19   #4843
bmma
Zadomowienie

Dzień Dobry

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
basenik z piłeczkami chcialam jej wlac wody i wystawic na dwór ale dziś mimo skwaru strasznie wiało i nie ryzykowalam.
ja tez nienawidze prasowania prasuje raz na pół roku rzeczy "odświętne"

dla mnie to co piszesz to jest jakas abstrakcja rodem z filmów sprzątający, gotujący i zajmujący sie dzieckiem mąż- ideał.
Moj nie zajmie się A. nawet na chwilę, ba ona nawet nie ma specjalnej z nim więzi, dziś od mojej cioci ktora odwiedza nas raz na dwa tyg nie chciala isc do niego.... no cóż on pracuje, a po pracy jest tak zmęczony, ze tylko leży, odpoczywa, śpi. a niedziela to najgorszy dzien tygodnia, bo wtedy zaczynają się kłótnie, w tygodniu nie ma kiedy co do sprzątania, on nawet widelca sobie nie zmyje, tylko mnie woła. mógłby byc syf nad syfami, jemu wszystko jedno.

my juz dawno nie rozmawiamy...

cieszcie się, bo wasi mężowie wcale nie są tacy źli !

mi juz powoli psycha siada, ale jest ok dam rade...

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

też myślę w ten sposób... ale cóż... ja nie pracuje, kto by nas utrzymał.
1. Moja mama zawsze w maju wyciągała basenik mojemu starszemu, bo chciał... zawsze po kilku dniach był chory. Niby miedzy krzaczkami siedzieli, ale młody wychodził z baseniku, biegał po ogródku i zawsze go gdzieś zawiało, bo jak niedokładnie powycierany... Teraz przy Kini sama muszę zacząć sezon, ale poczekam jeszcze. No i wpierw trzeba kupić coś... Hi hi ja to zawsze myślę, myślę, oglądam i na tym się kończy, bo "kołderka za krótka".
2. My musimy rozmawiać. Jak się boczymy to wszystko idzie nam obojgu źle, pecha wtedy mamy. Jak się godzimy, to nie pamiętam już o co poszło. Mój bawi sięz Kinią, szkoda, że najczęściej po kąpieli
Teraz po pracy na etat robi nam łazienkę, a ja go odciągam.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Dziewczyny dostałam strasznej wysypki na twarzy.. mam taka jakby pokrzywkę na brodzie i w okolicach nosa.. wygląda to okropnie!! mam nowy krem, podklad i zel do twarzy, to pewnie od tego, mam skore wrazliwa, ale nie mialam nigdy reakcji na zaden kosmetyk, nie wiem ktory konkretnie wywołał mi takie dziadostwo. co moge z tym zrobic? narazie nalozylam maseczke oczyszczająca na twarz i chyba zaraz zedrę sobie skore. wyglądam jakby ktos mi pokrzywe do twarzy przykładał
Wypić wapno?

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Na dzien matki nie kupiłam nic, nawet zapomniałam kartki wysłac

Wiecie co, J dostał wyspki na twarzy, troche ma na rekach i nogach, ale najmocniej na twarzy na kosciach policzkowych, skroniach i czole. Nie wiem czy to nie jest ta odra poszczepienna, bo od wczoraj tez dosyc marudny jest i taki jakby ospały momentami. No chyba ze to od upału. Jak jutro mu nie zejdzie to sie chyba przejde do lekarza, bo powinno sie zgłaszac te reakcje poszczepienne.
Zdrówka
Kartkę kiedyś wysyłałam przez net, chyba strona poczty. Fajna sprawa. Napiszą co chcesz, kartka też fajna, duża, chyba za 5zł.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
I pamiętniczek
Jestem w szoku ile L. zaczęła ostatnio rozumieć. Tak nagle. Pokazuje tyle rzeczy jak ją spytam gdzie są - skarpetki, spodenki, włosy, picie, piłka, poproszę, żeby mi coś przyniosła - przynosi, mówię, żeby zaniosła tacie - zanosi. Jak zrobi kupkę przychodzi i chce na ręcę, jak widzę, że kupka mówię, że przebierzemy - ona biegnie na łóżko, bo tam ją przebieram. Mówię bach - ona pada na łózko na płask Mówi już brum brum, tata, czasami zdarzy jej się "nie". no i po swojemu nawija - jakieś bam be, cie i inne takie. I zdarza jej się powiedzieć tata brum brum, ale nie wiem, czy kwalifikować to jako złożenie dwóch wyrazów
Uczy się wchodzić po schodach i schodzić - na razie za rękę. W domu wchodzi od jakiegoś czasu na fotele i kanapę - uwielbia wchodzić na fotel, wyciąga rękę mówi "e!" co znaczy daj, podaję jej książeczkę, a ona ją w tym fotelu "czyta"
właśnie w tych słowach opisałaś swoją

Co do zdolności, to już zapomniałam, że taki maluszek tyle może umieć. Znaczy sie Maciek, chyba nie był taki zdolny jak Kinia

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
może kąpiele?

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 10:31   #4844
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Ładnej pogody ciąg dalszy My już mamy zaplanowany pierwszy wyjazd wakacyjny oby pogoda dopisała

Moderna oby było lepiej a ta wysypka po trzydniówce nie powinna swędzieć z tego co pamiętam

BYou a gdzie wyczytałaś o tym magazynie?
Ja powiem że jestem bardzo zadwolona z tej rzeczy i właśnie jak jutro nie uda mi się jej kupić stacjonarnie to zamawiam. Bardzo praktyczne na takie ciepłe dni. I polecam te koszule są super

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Aaa dodam że moje dziecię się przestawia ? przestawiło? na jedną drzemkę w ciągu dnia tak dopiero od dwóch dni dziś3 raz poszła o tej samej godzinie na drzemkę jak pośpi do przynajmniej 13:30 to kąpiel o 19 i o 19:30 śpi do 6 lub 7 rano bez pobudki dziś druga noc z taką niespodzianką zobaczymy jak będzie dalej bo jakby tak zostało to było by super
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 10:44   #4845
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Moderna oby było lepiej a ta wysypka po trzydniówce nie powinna swędzieć z tego co pamiętam
lekarz mowi, ze na twarzy to pokrzywka, na brzuszku prawdopodobnie wychodzi wysypka po trzydniowce - ale zeby to dokladnie stwierdzic, to trzebaby robic testy z krwi - a jak nie ma juz goraczki, to to niewazne

Dostalismy fenistil w kropelkach
a swedzi strasznie, M. sie caly czas drapie po glowce
Stary 2014-05-25, 11:08   #4846
BYou
MBZ♥

Oliwka czytałam na wątku zarowymteż lubię Zosię w tej bluzeczce. Kusisz kombi

Moderna współczuję kolejarz mówił, że wysypka może też pojawić się w nocy, na kilka godzin i wtedy przejść niezauważalnie:/a ta pokrzywka to wiadomo skąd, od czego?

Stary 2014-05-25, 12:22   #4847
alliw
Zadomowienie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Alliw nie masz poęjcia jak się cieszę, że tak dzielnie znieśliście Oboje odstawienie
No ja jeszcze nie znioslam wciaz mnie sciska w gardle, jak sobie pomysle, ale pare dni i przestane myslec.
Zosia i super ze wyniki ok

Cytat:
Alliw, a MarJano ile dni temu miał szczepienie? nam mówiła pielęgniarka, że ok 10 dni-bo tyle trwa wylęganie odry-może być temp i wysypka-jak do dwóch dni nie schodziłaby to wtedy do lekarza/ip.
Mial 8 maja, w czwartek. Wysypka pojawila sie w piatek, to by bylo 14 dni (znalazlam info ze 10, w innym miejscu ze wlasnie 14 dni po szczepieniu moze sie pojawic), dzis jeszcze ma taki stan podgoraczkowy. Jutro i tak pojde sie pokazac w przychodni, bo nie chce sie stresowac.

Cytat:
nalozenie maseczki na podrazniona skore to nie byl dobry pomysl. Odstaw "nowe" kosmetyki i moze tak jak radzila Bmma, wypij wapno.
Mozna chyba tez przetrzec twarz rumiankiem.

Cytat:
cudownie sie to czyta brawo dla L. i bardzo sie ciesze ze miedzy Toba i tz jest lepiej

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Aaaa... każdą wolną chwilę obecnie poświęcam na kompletowanie wyprawki Zapomniałam, jakie to męczące, choć niewątpliwie urocze

Cytat:
nie wiem jak ulzyc, teraz nie spimy, choc M. spiacy bardzo, chce spac a nie moze
jeju ale was dopadlo biedny Marcelek nie mam pojecia jak ulzyc, mam nadzieje ze szybko minie

Cytat:
Kartkę kiedyś wysyłałam przez net, chyba strona poczty. Fajna sprawa. Napiszą co chcesz, kartka też fajna, duża, chyba za 5zł.
ale przez net kartke papierowa? bo moja mama nie internetowa ciekawe to, musze oblukac. Zadzwonilam dzis do niej, zdac relacje jak sie u mnie sprawy maja i sobie pozyczylysmy juz na jutr wszystkiego naj

Cytat:
Aaa dodam że moje dziecię się przestawia ? przestawiło? na jedną drzemkę w ciągu dnia tak dopiero od dwóch dni dziś3 raz poszła o tej samej godzinie na drzemkę jak pośpi do przynajmniej 13:30 to kąpiel o 19 i o 19:30 śpi do 6 lub 7 rano bez pobudki dziś druga noc z taką niespodzianką zobaczymy jak będzie dalej bo jakby tak zostało to było by super
super!

Pani, bo wczoraj mi umknelo, jak bedziesz mi kiedys proponowac nocleg u siebie, to musze pamietac zeby odmowic, bo nie cierpie poscieli z kory

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2014-05-25 o 13:05
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 12:28   #4848
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, nadrobiłam ale lapek padł:/ teraz troszkę z pamięci
matullluuuuu, co Ty bierzesz, że masz taką troszkę pamięć:confused :

Cytat:
tak apropos kremów z filtrem to kupiłam teraz 50 z LRP w psiukaczu i rozsmarowywanie na Zosi to bajka w porównaniu do innych.
w łapie miałam. w zestawie z konewką?
spękałam na myśl o psikaniu twarzy... (na rękę? hm w sumie mu termalną czasem psikam....)
w końcu kupiłam Vichy w mleczku i w sumie też jestem zadowolona z rozsmarowywania. choć kolejny zakupię psikacz, bo jednak tuba się syfi.

Cytat:
jak Zosia uczyła się pić z loviego-miała 7 msc-
miSZczyni.

Cytat:
teraz musiałam kupić w ciemno emelki sandałki ale odesłałam bo 21 dużo za duże:/i czekam na 20.
heh.
a ja wiem, że nie powinnam kupować i wczoraj kupiłam buty bez T. (myślałam, że jak miękkie, z gumką, skórzane, długość dobra, to nie będzie skuchy. tja.) i musiałam oddać.

Cytat:
U nas intensywnie, Zosia zakochana w dziadku z wzajemnością.

Cytat:
Jeszcze we wtorek idziemy do dentysty
czad. czekam na relację.

Cytat:
bardzo fajne. mamy takie tylko w niebieskościach.
dokupię jeszcze jedną parę

kupilam też takie dresówki i tyż jestem zadowolona. (choć T. wcale nie chudziaczek to mu z tyłka spadają i ta regulacja sznurkami konieczna): http://www.reserved.com/pl/pl/kids/b...printed-shorts

Cytat:
Zosia już nie je z dobrych kilkanaście nocy
klask i:

Cytat:
U nas trochę lepiej, obydwoje się bardzo nakręcaliśmy różnymi sprawami, teraz staram się nie wściekać się i nie podkręcać atmosfery, kiedy TŻ mnie wkurzy.
klask i: pięknie i dojrzale

Cytat:
Jestem w szoku ile L. zaczęła ostatnio rozumieć. Tak nagle.

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

mądra dziewczynka. co się bedzie kisić w 4 ścianach.
Przyjedziecie do nas, to będą dwa łobuzy sterczeć na balkonie i machać do piłkarzy

Cytat:
Znaczy sie Maciek, chyba nie był taki zdolny jak Kinia

Cytat:
już mamy zaplanowany pierwszy wyjazd wakacyjny
jak? gdzie? kiedy?

Cytat:
zobaczymy jak będzie dalej bo jakby tak zostało to było by super
kciukuję!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 12:36   #4849
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
biedny..

Cytat:
Dostalismy fenistil w kropelkach
miałam pisać właśnie że fenistil w kropelkach, ale widzę, że już masz.

u nas ciężko....... nad morzem J. nauczył się spać wyłącznie w wózku/nosidełku, po powrocie też usypiałam go w wózku i przenosiłam do łóżeczka, ale już nie dawał się przenieść, kończyło się to histerią, więc uczy się od nowa zasypiać w łóżeczku. dziś 2,5 godziny marudził, płakał, wył zanim zasnął z moich planów oczywiście nici bo dzień rozwalony nic nie zrobione, nie ogarnięte, obiadu nie ma
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-25, 12:42   #4850
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
jak bedziesz mi kiedys proponowac nocleg u siebie, to musze pamietac zeby odmowic, bo nie cierpie poscieli z kory
, to jak już wiem, to Ci dam normalną. tyż jest.

Cytat:
więc uczy się od nowa zasypiać w łóżeczku. dziś 2,5 godziny marudził, płakał, wył zanim zasnął
boshe, nie jestem gotowa na takie akcje. T. w dzień wciąż śpi w wózku.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 12:52   #4851
nestelle
Zakorzenienie

No helloł,
W weekend przeważnie nie pisze...ale chciałam się pochwalić tylko,że siedzę sobie w parku,starszaki się bawią z innymi dziećmi,R śpi w wózku ponad godzinę,ja siedzę sobie na ławeczce oblozona gazetami,nawet kawka mrożona i sałateczka przyjechała do mnie. Żyć nie umierać co nie:-P

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-25, 13:30   #4852
trolla2405
Rozeznanie

hejka ja tez od 4h na placu zabaw.od 3h mloda okupuje piaskownice.od 2h maly spi.od 1,5h chce mi sie siku.młoda przekonuje zeby isc za drzewko...rozwazam... dzieki za odpowiedzi w sprawie dziaseł.troche sie wystraszyłam ze trzeba bedzie ciac.
Stary 2014-05-25, 13:37   #4853
achna79
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Opalałam się Spaliłam się

Ja miałam jeszcze niedawno 20, teraz mi zostało jeszcze okolo 10, więc powodzenia!

Za opalanko

Brawo za kilogramy a raczej ich brak Masz jakąś dietę? ćwiczenia?

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Aaaaa i musze się pochwalić jaką wczoraj miałam niespodziankę Rano wrócił Tż a powiedział, że wraca w niedzielę ależ radość była
I Filipek nie mógł się odkleić od taty
Ale niespodzianka Brawa dla Tż

Cytat:
Wg mnie idealnie, a każde spodnie w wózeczku się wynoszą. Moja Kinia w cieniutkiej sukience, ale serce boli jak pomyślę, że może kolana zobdzierać na spacerze.

oooo właśnie mam dokłądnie taki sam problem

Cytat:
Pisałyście o paznokietkach, nam w szpitalu mówili, że te pierwsze mają się wykruszyć, obciąć można było dopiero po 6 tyg. Martwią mnie tylko te na dużych paluszkach u stópek, zaginają się do góryjak tylko troszeńkę podrosną.

Mikołajowi też się zaginają.

Cytat:

Zdrówka dla Marcelka i dla Ciebie

Cytat:

Na dzień mamy składamy się z Sis na spa tzn na zabieg na stópki i jakiś masaż czekoladowy

Ale mama dostanie super prezent

Cytat:

Zosia zaliczyła kąpiel w basenie-Trollajest szał także będziemy Ją wozić na zajęcia z instruktorem. Pluskała się też w jeziorku-niczego się nie boi Jak Karolek Malpkowy ucieka na klatkę schodową-nie wiem jak nauczyła się przekręcać dolny zamek w drzwiach, naciska klamkę i chodu...także mus zamykania na górny.
Byłyśmy na wizye u orto-wszystko ok, robiłam Jej kontrolnie badanie ob, morfologie, poziom żelaza i siuśki-też ok. Jeszcze we wtorek idziemy do dentysty

Dla Zosi i za badania

Cytat:
u nas ciężko....... nad morzem J. nauczył się spać wyłącznie w wózku/nosidełku, po powrocie też usypiałam go w wózku i przenosiłam do łóżeczka, ale już nie dawał się przenieść, kończyło się to histerią, więc uczy się od nowa zasypiać w łóżeczku. dziś 2,5 godziny marudził, płakał, wył zanim zasnął z moich planów oczywiście nici bo dzień rozwalony nic nie zrobione, nie ogarnięte, obiadu nie ma

Jeja, oby się wszystko znów ułozyło

Cytat:
No helloł,
W weekend przeważnie nie pisze...ale chciałam się pochwalić tylko,że siedzę sobie w parku,starszaki się bawią z innymi dziećmi,R śpi w wózku ponad godzinę,ja siedzę sobie na ławeczce oblozona gazetami,nawet kawka mrożona i sałateczka przyjechała do mnie. Żyć nie umierać co nie:-P

No ba

A my dziś na osiedlu mamy dwa festyny Jeden kościelny drugi robi restauracja. Wybieramy się z Mikim na obydwa a co
Stary 2014-05-25, 14:05   #4854
cathlyn
Rozeznanie

bmma
założyłam L. krótkie spodenki i niestety kolanko zdarte więc teraz albo przykrótkie leginsy do połowy łydki albo długie przewiewne spodnie.

nestelle
ja Ci dam kawę mrożoną i siedzenie na ławce

My dzisiaj byłyśmy z L. u koleżanki, jak wracałąm to byłą taka śpiąca, że w wózku usypiała - co jej się nie zdarza. Ale oczywiście usnąć nie mogła, więc jej się tak głowa kiwała jak w pociągu I już usypiała i się podnosiła z takim niewidzącym wzrokiem. Przyjechałyśmy do domu i szybko do łóżka, uu i usnęła. I tak siedzę i myślę - śpi już 3 h, co jest... Oczywiście mi się godziny pomyliły, usnęła o 13, nie o 12, a ja już zdziwiona czemu jeszcze nie wstaje

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

pani
u nas też pościel z kory, jako że ja nie prasuję z zasady. A o prasowaniu ręczników... pierwsze słyszę
Stary 2014-05-25, 14:27   #4855
maria28
Kniaginia

Witam

A ja jadę pociągiem bez klimy. W sumie 6h.

Cytat:
Maria, a jak się Róża czuje?
ja na mojego B nie mogę marudzić, teraz tym bardziej po tej długiej rozłące. Ale żeby nie przechwalić.

Róża ma przedłużone zwolnienie do wtorku, bo kaszle i ma gęsty katar.
U nas z paznokciami to samo.

Cytat:
Biedny Marcel U nas tez była na twarzy, a potem dopiero na tulowiu. Ale nie swędziała, przynajmniej Hania nie wykazywala oznak takich. Idzcie do lekarza, moze doradzi czym moznaby ulzyc .

Róża też tak ma. I znów jak piesek jest, bo się cieszy, wskazuje na buciki, jak pytam czy idziemy na dwór
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 15:49   #4856
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry

ale przez net kartke papierowa? bo moja mama nie internetowa ciekawe to, musze oblukac. Zadzwonilam dzis do niej, zdac relacje jak sie u mnie sprawy maja i sobie pozyczylysmy juz na jutr wszystkiego naj

papierowa
http://www.envelo.pl/feecard/app/ope...b-034c79350a08

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2014-05-25 o 15:50
bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 18:04   #4857
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

no to trzymamy

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
o jej bidulek

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
uu współczuję !

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
, to jak już wiem, to Ci dam normalną. tyż jest.
Alliw widzisz jaka dobra kuleżanka

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
No helloł,

relaksik na maxa

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
hejka ja tez od 4h na placu zabaw.od 3h mloda okupuje piaskownice.od 2h maly spi.od 1,5h chce mi sie siku.młoda przekonuje zeby isc za drzewko...rozwazam... dzieki za odpowiedzi w sprawie dziaseł.troche sie wystraszyłam ze trzeba bedzie ciac.
dobrze kmini
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 18:25   #4858
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Eh i jestem
Dlaczego ja sie zawsze w tym samym dniu dowiaduje - ze jakas impreza jest - nie moze szefunio napisac na grafiku
Ledwo com przyszla a to ruch jak nic

Nie moge ske doczekac 23.30 kiedy wyjde i wroxe dopiero we wtorek

Aaaa ogladalam dzis film
" biegnij chlopcze biegnij " poryczalam sie

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 18:55   #4859
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Kasia ja właśnie ostatnio czytałam tą książkę w jeden wieczór pochłonęłam.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 19:15   #4860
cathlyn
Rozeznanie

moderna
jak Marcel?

Monika
współczuję problemów ze spaniem u J.
Jakub i Lila są w prawie w tym samym wieku i ostatnio też miałam problemy z usypianiem - na ogół usypiała przy UU a coś jej się przestawiło i nie chciała usnąć, wstawała, ale tarła oczy i tak w kółko. Zaczełąm usypiać w chuście/nosidle na plecach - kilka minut chodzenia po pokoju i L. spała. Odkładałam ją do łóżeczka jak już porządnie usnęła. Po jakimś czasie znowu zaczęła usypiać w łóżku przy karmieniu (tylko ja jej nie odkładam do łóżeczka na ogól, tylko już zostaje w łóżku). Spróbuj może tak usypiać - w nosidle - może potrzebuje jakoś szczególnie bliskośc teraz - jest po wyjeździe, zmiana miejsca, Ty wróciłaś do pracy, może musi odreagować. A za kilka dni może mu się odmieni?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości