|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
![]() Taka piękna pogoda a ja dzisiaj i jutro do pracy ![]() ![]() Aaaaa i musze się pochwalić jaką wczoraj miałam niespodziankę ![]() ![]() ![]() I Filipek nie mógł się odkleić od taty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mojej kupiłam Rafaello, to się wysiliłam i ją odwiedzę w ten dzień, a dokładniej dzień wcześniej w niedzielę. Tż do teściowej, znaczy swojej mamy... zadzwoni ![]() Koleżanka swojemu tż na okrągłe urodziny zamówiła lizaka w kształcie znaku, ograniczenie prędkości do 30. No i pełno jest gadżetów, jeżeli brata to bawi. Fajne bokserki widziałam z rysunkami ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
Brawo dla tż za niespodziankę
![]() |
#4803 | |
Zakorzenienie
|
ja strzygłam J. maszynką
![]() i muszę znowu go obciąć bo na lato lepiej jak będzie miał króciutkie. Cytat:
mama dobrze, tylko na spacerze nie byli bo wózka nie zniesie sama, a tata nie dotarł do nich. poza tym chyba ok z tego co mówiła. dostał jeść to co miał dostać, w odpowiednich porach, był wykąpany, zasnął. dobrze jest. w czerwcu już mama nie będzie tyle siedzieć, bo najdłużej 4 godziny raz w tyg, a tak to 2 razy po godzinie i raz 2 godziny, bo nie będziemy mieli już tak, żebyśmy się mogli minąć bez pomocy jak tż do 15 w pracy. ____________ w kwestii dresowych dzieci.. J. poszedł na spacer w cienkiej bluzie, długich spodniach i skarpetach ![]() dalej nie mam krótkich spodenek dla J. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4805 |
Zakorzenienie
|
widziałyście gdzieś w sklepach krótkie spodenki bawełniane w rozsądnych cenach? chodzi mi o takie super wygodne, żeby nie gniotły, nie odciskały się, nie miały odstających kieszeni i guzików z tyłu bo J. siedzący jeszcze a nie mam teraz kiedy pochodzić po sklepach i szukać.
edycja: już znalazłam na stronie smyka, że są takie zwyklaki. i jeszcze jedno ważne pytanie. jak chronić przed słońcem pieprzyk? J. ma spory pieprzyk na łydce, od urodzenia. w każdych innych niż długie spodniach będzie odsłonięty. wystarczy normalne smarowanie kremem jak smaruję go całego przed wyjściem? smarować zawsze? (z samego rana i po 17 w ogóle go nie smaruję) Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2014-05-24 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Zakorzenienie
|
Hej....
Pani mamy wspolna kase, wiec to nie zadziala. Sorry, ale pisze bez polskich znakow bo cos mi tablet swiruje..... chyba sie zaczne normalnie z dziadem klocic, ale czy to cos da????? wstalismy przez 5ta z Zosiorem. TZ daljej kaszke, pobawil sie, a potem w trojke podogorywalismy na kanapie. Potem Zosior poszedl spac, a ja czekam co bedzie - no i skoro ja sniadania nie zrobilam to TZ wyjal se cos tam na blat i zrobil kanapke zamiast jak kulturlni ludzie przy sobocie przy stole usiasc i zjesc razem..... Do brudnej Brity co mruga od 3 dni (stwierdzilam ze wezme na wstrzymanie i poczekam czy cos z tym zrobi) chcial wpakowac nowy filtr ![]() ![]() Wczoraj wyszlam z domu o5.45, zawiozlam Zosiora do Mamy, pojechalam do pracy, byl jakis maly ruch to zajechalam za wczesnie i jeszcze na ta okolicznosc wysprztalam sobie samochod w srodku; w pracy w ramach hiperaktywnosci poza odwaleniem zwyklej roboty zorganizowalam wszystkie mozliwe druki, ktorych podkradanie mi na codzien kwitnie, bo nikomu nie chce sie dupy ruszyc zeby zorganizowac to czego na codzien brakuje, wyszlam, dojechalam do Mamy, Zosior spal, pomoglam mamie w roznych duperalach, zabralam Zosiora i zrobilam zakupy i zjechalam do domu na 19. TZ ktory wrocil o 15 wielce niezadowolony ze chcialam zeby posciel zdjali upral - w pralce, nie w balii i na tarze............... ja piernicze, kto chcial miec dzieko do czorta, a teraz wszystko ciezko..... mam coraz wieksza ochote kopnac oboje w dupy i isc sobie.....
#4807 |
Zakorzenienie
|
oliwka jak dobrze pamietam Anielka miala dluzsza trzydniowke, 6 dni? Caly czas utrzymywala sie wysoka temperatura, jak wysoka? Pojawila sie wysypka?
nocka spokojniejsza, ale w nocy znowu temperatura 39 - juz mamy trzy pelne doby z wysoka goraczka - obstawiam trzydniowke (ale podobno temperatura moze nawet utrzymywac sie 7 dni). Dziekujemy za kciuki ![]()
#4808 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale za to duże ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4809 |
Zakorzenienie
|
Monika w h&m'ie są szorty cieniutkie w tej ofercie 2 za 29 chyba.fajne bo na gumce,materiał cieniutki.bez kieszeni,guzików i pierdół.
Co do pieprzyków-wystrój J wysokim filtrem. To wystarczy,jeśli chcesz dla pewności możesz same pieprzyki poprawiać blokiem choć moim zdaniem całe ciałko wystarczy 50 prześladować. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
#4810 |
Wtajemniczenie
|
dziś zdążyla już zedrzeć sobie paluszka
![]()
#4811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4812 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
Monika
- ja kupilam ost w HM takie fajowe krotkie rozmiar80 i sa w sam raz w pasie bym napisala ze nawet za duze hihi. Monicca - ![]() Scarllet - dasz rade badz silna ![]() Wstalam zjadlam sniadanie pobawilam sie z Milusiem a On oczy trze - no wiec teraz jest w lozeczku i chyba zaraz usnie hihi. Ja tez sie jeszcze poloze - a co sie bede. Mama wychodzi na spacero-zakupy wiec chata wolna - robta co chceta ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój chłop też "łaskawca", coraz częściej się zastanawiam czy nie lepiej by było mi samej z J... bo nie dość, że jest jak jest to jeszcze kłótnie.. Cytat:
![]() pieprzyk jest jeden, ale spory, nie taka malutka kropeczka. a jaki filtr (chodzi mi o nazwę jakiegoś kremu)? mam rossmannowski, 50, ale baaaardzo mi nie odpowiada. i jeszcze jedno, czym te filtry zmywać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co mowa o sprzątaniu łazienki ![]() albo o dawaniu dziecku jeść... ![]() nawet wózek ostatnio musiałam sama po schodach wnieść. Kasia fajny ten prezent na dzień dziecka ![]() Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-24 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Moderna, biedny Marcel ![]() ![]() Alliw, wow wieeelkie za całą noc spania ![]() Kurcze to mi się moze kilka razy tylko zdarzyło. Mały teraz budzi się nad ranem 4,5 i je butlę a potem jeszcze do 8 dosypia. Tylko ja teraz źle sypiam, do kibelka latam, nie moge usnąć i potem jestem zombie ![]() Amelie, a co to ma mała za atrakcję ? Świetna ![]() Ja też raz byłam na IP bo mały wymiotował i miał biegunkę ale był radosny, usmiechniety i lekarz też się podśmiewał czy to pierwsze dziecko, gdzie tam taki uśmiechniety chory itp ![]() A co do wędzarni hmmm w ogole sie w tym nie widze, to nie dla mnie ![]() Maria, współczuję. W ogole podziwiam mamy pracujące, ciekawe jak to u mnie będzie wyglądać ![]() ![]() Scarlett, dużo siły życze. Szczerze ja jestem w domu z małym, mam czasami do pomocy TŻ, czasem babcie i codziennie coś robię, sprzatam, ogarniam. A i tak nastepnego dnia wstaję i stwierdzam, że jest syf ![]() --------------------- Co do prasowania jak ktoś lubi to prasuje wszystko - jak moja mama - majtki, skarpetki, reczniki, posciel. Ja to olewam bo nienawidze prasować. W ogole stwierdzam, że mamy za dużo ciuchów ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Kniaginia
|
Witam
![]() To ja nie mogę na TŻ narzekać. Bardzo się wyrobił odkąd mamy Różę. Ale my generalnie nie mamy wysokich standardów czystości ![]() ![]() TŻ dużo sprząta, gotuje. Teraz siedzi na zwolnieniu z dzieckiem, a ja jestem matka pracująca, która spraw domowych nie ogarnia. A, zapomniałam, Amelie, superaśna ta dmuchana zabawka z piłeczkami!!! Nie. Kiedyś miała swoje monologi, ale zapomniała. |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio często rozmawiamy, ale podniesionymi głosami ![]() ![]() U mnie również tż nalegał na 2-gie dziecko...kilkanaście lat mnie namawiał. Teraz jak już to TYLKO jego bym kopnęła w tyłek, córcię ![]() W sumie, można kopnąć oboje (nawet trójeczkę) na 1 dzień, odpoczynek mi się chyba należy. Tobie również. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() Moja jakoś nie klei się po filtrze, mam Eucerin Kids z mikropigmentami, tyle że 25 i trochę trudno rozsmarować.
![]() |
#4819 | ||||
Rozeznanie
|
jeszcze zatęsknisz za ciszą
Cytat:
2.mlody tez chodziw przykrotkich anie krotkich, bo po jednym spacerze nie miałby skory na kolanach, co chwila sie wywraca Cytat:
![]() 2.jeszcze nie napisałam ze kot nabroil, mały rozbił swinke skarbonke z pieniazkami, a ja rozsypałam ziemniaki na odkuronej i dwa razy umytej podłodze, mokrej bo przesuwalam własnie krzesło, dzis mloda znowu dała popalić, wdechy nic nie daja, chyba Scarlett pomysł o kopnieciu wszystkich w dupe wprowadze w czyn ![]() Cytat:
![]() a skzolenie nie bedzie polaczone z imprezkami, no weź nie wierze?! chociaz ty sie pewno chcesz tylko wyspać Cytat:
![]() panika byłaś na marszu psów? ja myslaąlm ale na mysleniu się skończyło. dzieki młodej idę robić ciasto bo mam dzis gosci, przecztałam co napisałam, przepraszam za bledy i polszczyznę ![]()
![]() |
#4820 |
Raczkowanie
|
pani22ka węszę tutaj jakieś skojarzenia
![]() trolla2405 "fachowiec to by pewnie wziął...no włąsciwie tż to fachowiec-ile bede musiala w naturze odrobić" ![]() ![]() kasia86bgo podobno jest taka zasada że im więcej do zrzucenia tym szybciej się to dzieje ![]() ![]() super niespodziewanka i prezencik ![]() achna79 "I jak kwiatuszki?? Posadzone?" - jak to mówił Miś Uszatek - "ma się rozumieć" ![]() Ewkaaa8891 tak jak Kasia pisała - rozpinać, rozrzucać, ew. memlać ![]() scarlett26 "pani22ka napisz ilu zębów nie ma, plisssss... z drugiej strony. daj sobie chwilę wytchnienia. zasłużyłaś zamów ekipę sprzątającą na rachunek mężunia". popieram j.w. alliw "my też bez balkonu" łączę się w bólu ![]() ![]() dobrze że już wszystko wraca na dobry tor ![]() nestelle "... powiedziałam tylko ,ze jak to tak ,na dwór bez szalika" ![]() ![]() pani22ka "a że nienawidzę czynności ogólnie, to "dla gości" kupiłam z kory " to jest wyjście ![]() ![]() Amelie04 u nas trochę to trwało ![]() ![]() Moderna u nas gorączka spadła na dobre pod koniec trzeciej doby, wieczorem. Bywa różnie. Oby już Wam minęło ![]() ![]() Edytowane przez Lukrecjas Czas edycji: 2014-05-24 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz tylko czekam, czy pojawi sie wysypka ![]()
![]() |
#4822 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ważne, żeby już przeszło.
![]() |
#4823 |
Zakorzenienie
|
Bylismy na basenie i... totalna kicha
![]() Poszlam pogadac o tym po zajeciach, maja cos wymyslec, jakas inna grupe ale nie bardzo mial facet pomysl? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 |
Zakorzenienie
|
Moderna to kciuki zeby ta goraczka okazala sie trzydniowka
Scarlett u mnie jest to samo, tyle ze ja chyba nie mam takich standardow czystosco jak Ty i Oliwka. Posprzatane jest, moze nie wypucowane ale posprzatane. I ja mowie raz nie zrobi,robie sama w dupie mam proszenie. Kiedys w pt mowie ze trzeba poodkurzac albo pozamiatac to islyszalam po co, skoro jutro bede odkurzac. Wiec zapytalam czy jak sie zesram na srodku domu w srode to gowno do sobotu bedzie lezec... i jeszcze toleruje, nie wiem jak dlugo....z tym ze ja mp. Ze zdaniem Basi sie nie zgadzam, ze w koncu to ojciec. Bo wg tego moglabym podejsc - byle jaki byle by byl.
#4825 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4826 | |||
Rozeznanie
|
nadrabiam i odgrzewam kotlety z przed dwóch dni:
Cytat:
miałam przy młodej i pila z niego fajnie, po niej bym ci gorąco poleciła mały nie chce pic albo tylko łyczka, kubki słuzą do rozchlapywania, ten też. trzeba mocno zassać zeby leciało normalnie, ale tak to kapie samo wiec jak masz zamkniety i w koncu otworzysz to trzeba uwazac zeby nie polać się piciem Cytat:
![]() dziś w nocy była jedna pobudka, nie wiem o ktorej ale było jasno juz. po 1 piersi było marudzenie ale się uparłam ze podwójnego shota nie będzie i niech spi i sie udało ![]() Cytat:
![]() a teraz pytanko: czy któreś dzieciątko jak ząbek szedł to miało sine kawalek dziąsełka, wczoraj zauwazyłam, ma bardzo napuchniete od paru dni kolo nie wyrżniętej czwórki, jest sine nie od dołu tylko tam od dołu bo to górna czwórka, zaczynam się martwić czy coś jest nie tak, czy po prostu tak może być i w końcu się przerznie dziadowstwo
![]() |
#4827 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Despa, niestety mój też olewa czasem porządki i cieszy się jak ja to robię, bo ileż można mu powtarzać. ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() Tylko nie wiem czy sine mamy tak samo, ale to m-ce napuchnięte jest sino-fioletowe.
![]() Maciek ![]() Edytowane przez bmma Czas edycji: 2014-05-24 o 19:21 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysypka pojawiła się bodajże jak dobrze pamiętam na drugi dzień i to dopiero szło zauważyć podczas kąpieli bo miała ciepłą wodę a jeśli jest zaciepła to wtedy wyspka się uwidacznia bardziej. Po 2 dniach zeszła. Dobrywieczór ![]() moja kondycja zerowa ![]()
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-05-24 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.