Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-24, 06:44   #4801
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mi
mamy taki bidon: http://www.ceneo.pl/9500753 zapłaciłam nie całe 10 zł a jestem super hiper zadowolona (butla sztywna, więc chlapać się nie da).
Jak chcesz to Ci wyślę ten kubek 360 stopni. On był kilka razy używany do ćwiczeń (ale ani razu nie zaciągnięty ) - wygotujesz i może Filip akurat pokocha
W takim razie z chęcią go odkupię od Ciebie

Taka piękna pogoda a ja dzisiaj i jutro do pracy

Aaaaa i musze się pochwalić jaką wczoraj miałam niespodziankę Rano wrócił Tż a powiedział, że wraca w niedzielę ależ radość była
I Filipek nie mógł się odkleić od taty
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 07:00   #4802
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
i pytanko jeszcze .a raczej dwa .......
1.co kupujecie mamom na dzień mamy ?
2 .mój brat będzie miał 30 niedługo .... nie wiem co mu sprezentować ?macie jakies pomysły ?

Dobranoc .
Pojechałaś
Mojej kupiłam Rafaello, to się wysiliłam i ją odwiedzę w ten dzień, a dokładniej dzień wcześniej w niedzielę. Tż do teściowej, znaczy swojej mamy... zadzwoni

Koleżanka swojemu tż na okrągłe urodziny zamówiła lizaka w kształcie znaku, ograniczenie prędkości do 30. No i pełno jest gadżetów, jeżeli brata to bawi. Fajne bokserki widziałam z rysunkami

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
W takim razie z chęcią go odkupię od Ciebie

Aaaaa i musze się pochwalić jaką wczoraj miałam niespodziankę Rano wrócił Tż a powiedział, że wraca w niedzielę ależ radość była
Nie matrw się u mnie już niebo zachmurzone, ciekawe, czy będzie upał.
Brawo dla tż za niespodziankę

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 07:08   #4803
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
(tż chciał maszynką strzyc... )
ja strzygłam J. maszynką
i muszę znowu go obciąć bo na lato lepiej jak będzie miał króciutkie.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
T. od jakiegos czasu już nie spitala z przewijaka. w szoku jestem.

Jakub musi ogarnąć nową sytuację. A mama jak sobie radzi? Zadowolona jestes ?
J. zwiewa mi i tż wszędzie, z łóżka przy zakładaniu pieluchy, po kąpieli zakładam mu wszystko na stojąco jak programuje pralkę, wychodzi mi z wanienki, ciągle lata po mieszkaniu. on nie jest spokojny ot, tak sobie, wczoraj to był pierwszy taki dzień..

mama dobrze, tylko na spacerze nie byli bo wózka nie zniesie sama, a tata nie dotarł do nich. poza tym chyba ok z tego co mówiła. dostał jeść to co miał dostać, w odpowiednich porach, był wykąpany, zasnął. dobrze jest. w czerwcu już mama nie będzie tyle siedzieć, bo najdłużej 4 godziny raz w tyg, a tak to 2 razy po godzinie i raz 2 godziny, bo nie będziemy mieli już tak, żebyśmy się mogli minąć bez pomocy jak tż do 15 w pracy.

w kwestii dresowych dzieci.. J. poszedł na spacer w cienkiej bluzie, długich spodniach i skarpetach fakt, że o 7 nie było jeszcze 20 stopni. mam nadzieję, że tż w porę go rozbierze bo wrócą dopiero na 9.30.

dalej nie mam krótkich spodenek dla J. aktualnie chodzi w cieniutkich długich, które jak siedzi w wózku ma do kolan bo to malutkie (74 lub nawet 68), ale o dziwo w pasie dobre także luz nie mam kiedy na zakupy pojechać
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 07:19   #4804
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
w kwestii dresowych dzieci.. J. poszedł na spacer w cienkiej bluzie, długich spodniach i skarpetach fakt, że o 7 nie było jeszcze 20 stopni. mam nadzieję, że tż w porę go rozbierze bo wrócą dopiero na 9.30.

dalej nie mam krótkich spodenek dla J. aktualnie chodzi w cieniutkich długich, które jak siedzi w wózku ma do kolan bo to malutkie (74 lub nawet 68), ale o dziwo w pasie dobre także luz nie mam kiedy na zakupy pojechać
Wg mnie idealnie, a każde spodnie w wózeczku się wynoszą. Moja Kinia w cieniutkiej sukience, ale serce boli jak pomyślę, że może kolana zobdzierać na spacerze.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-05-24, 07:44   #4805
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

widziałyście gdzieś w sklepach krótkie spodenki bawełniane w rozsądnych cenach? chodzi mi o takie super wygodne, żeby nie gniotły, nie odciskały się, nie miały odstających kieszeni i guzików z tyłu bo J. siedzący jeszcze a nie mam teraz kiedy pochodzić po sklepach i szukać.

edycja: już znalazłam na stronie smyka, że są takie zwyklaki.

i jeszcze jedno ważne pytanie. jak chronić przed słońcem pieprzyk? J. ma spory pieprzyk na łydce, od urodzenia. w każdych innych niż długie spodniach będzie odsłonięty. wystarczy normalne smarowanie kremem jak smaruję go całego przed wyjściem? smarować zawsze? (z samego rana i po 17 w ogóle go nie smaruję)

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2014-05-24 o 07:55
Stary 2014-05-24, 08:21   #4806
scarlett26
Zakorzenienie

Hej....

Pani mamy wspolna kase, wiec to nie zadziala. Sorry, ale pisze bez polskich znakow bo cos mi tablet swiruje..... chyba sie zaczne normalnie z dziadem klocic, ale czy to cos da????? wstalismy przez 5ta z Zosiorem. TZ daljej kaszke, pobawil sie, a potem w trojke podogorywalismy na kanapie. Potem Zosior poszedl spac, a ja czekam co bedzie - no i skoro ja sniadania nie zrobilam to TZ wyjal se cos tam na blat i zrobil kanapke zamiast jak kulturlni ludzie przy sobocie przy stole usiasc i zjesc razem..... Do brudnej Brity co mruga od 3 dni (stwierdzilam ze wezme na wstrzymanie i poczekam czy cos z tym zrobi) chcial wpakowac nowy filtr mowie, a moze byc to jednak umyl najpierw? jak chcesz miec myte to sama sie z tym babrz - i poszedl sobie ja nastawilam pranie, wywiesilam, schowalam poprzednie, nastawilam kolejne, nastawilam zmywarke, sprzatam kuchnie, zrobilam sobie sniadanie, popakowalam w wory przekwitniete rosliny z balkonu bo kupilam nowe i chcialam sadzic ale cholipa ziemi zapomnialam. Laskawca wyniosl siatki na smietnik a teraz demonstracyjnie od ponad godziny myje lazienke, wali octem w calym mieszkaniu ze zaraz puszcze pawia......

Wczoraj wyszlam z domu o5.45, zawiozlam Zosiora do Mamy, pojechalam do pracy, byl jakis maly ruch to zajechalam za wczesnie i jeszcze na ta okolicznosc wysprztalam sobie samochod w srodku; w pracy w ramach hiperaktywnosci poza odwaleniem zwyklej roboty zorganizowalam wszystkie mozliwe druki, ktorych podkradanie mi na codzien kwitnie, bo nikomu nie chce sie dupy ruszyc zeby zorganizowac to czego na codzien brakuje, wyszlam, dojechalam do Mamy, Zosior spal, pomoglam mamie w roznych duperalach, zabralam Zosiora i zrobilam zakupy i zjechalam do domu na 19. TZ ktory wrocil o 15 wielce niezadowolony ze chcialam zeby posciel zdjali upral - w pralce, nie w balii i na tarze............... ja piernicze, kto chcial miec dzieko do czorta, a teraz wszystko ciezko..... mam coraz wieksza ochote kopnac oboje w dupy i isc sobie.....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 08:22   #4807
Moderna
Zakorzenienie

oliwka jak dobrze pamietam Anielka miala dluzsza trzydniowke, 6 dni? Caly czas utrzymywala sie wysoka temperatura, jak wysoka? Pojawila sie wysypka?

nocka spokojniejsza, ale w nocy znowu temperatura 39 - juz mamy trzy pelne doby z wysoka goraczka - obstawiam trzydniowke (ale podobno temperatura moze nawet utrzymywac sie 7 dni).
Dziekujemy za kciuki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-24, 08:26   #4808
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

współczuję pracy w weekend
ale za to duże za niespodziankę

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
no ja też muszę wyskoczyć na szoping

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Wg mnie idealnie, a każde spodnie w wózeczku się wynoszą. Moja Kinia w cieniutkiej sukience, ale serce boli jak pomyślę, że może kolana zobdzierać na spacerze.
O. ma to już oczywiście za sobą na szczęście strupki niewielkie, za to na drugiej nodze - meega sinior!
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 08:27   #4809
nestelle
Zakorzenienie

Monika w h&m'ie są szorty cieniutkie w tej ofercie 2 za 29 chyba.fajne bo na gumce,materiał cieniutki.bez kieszeni,guzików i pierdół.

Co do pieprzyków-wystrój J wysokim filtrem. To wystarczy,jeśli chcesz dla pewności możesz same pieprzyki poprawiać blokiem choć moim zdaniem całe ciałko wystarczy 50 prześladować.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-24, 08:28   #4810
anika_s
Wtajemniczenie

dziś zdążyla już zedrzeć sobie paluszka boshe jaki to "szatan" i łobuz. oczywiście niczym się nie przejęła a krew się lala bo dość duże otarcie. Plastra naturalnie ściąga... ehhh
Stary 2014-05-24, 08:29   #4811
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Monika w h&m'ie są szorty cieniutkie w tej ofercie 2 za 29 chyba.fajne bo na gumce,materiał cieniutki.bez kieszeni,guzików i pierdół.

Co do pieprzyków-wysmaruj J wysokim filtrem. To wystarczy,jeśli chcesz dla pewności możesz same pieprzyki poprawiać blokiem choć moim zdaniem całe ciałko wystarczy 50 prześladować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-24, 08:32   #4812
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
nocka spokojniejsza, ale w nocy znowu temperatura 39 - juz mamy trzy pelne doby z wysoka goraczka - obstawiam trzydniowke (ale podobno temperatura moze nawet utrzymywac sie 7 dni).
Dziekujemy za kciuki
zdrowiejcie szybciutko
Stary 2014-05-24, 08:52   #4813
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Monika
- ja kupilam ost w HM takie fajowe krotkie rozmiar80 i sa w sam raz w pasie bym napisala ze nawet za duze hihi.

Monicca
- za niespodzianke Tztowa.

Scarllet
- dasz rade badz silna .

Wstalam zjadlam sniadanie pobawilam sie z Milusiem a On oczy trze - no wiec teraz jest w lozeczku i chyba zaraz usnie hihi. Ja tez sie jeszcze poloze - a co sie bede. Mama wychodzi na spacero-zakupy wiec chata wolna - robta co chceta

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 09:00   #4814
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Hej....

Pani mamy wspolna kase, wiec to nie zadziala. Sorry, ale pisze bez polskich znakow bo cos mi tablet swiruje..... chyba sie zaczne normalnie z dziadem klocic, ale czy to cos da????? wstalismy przez 5ta z Zosiorem. TZ daljej kaszke, pobawil sie, a potem w trojke podogorywalismy na kanapie. Potem Zosior poszedl spac, a ja czekam co bedzie - no i skoro ja sniadania nie zrobilam to TZ wyjal se cos tam na blat i zrobil kanapke zamiast jak kulturlni ludzie przy sobocie przy stole usiasc i zjesc razem..... Do brudnej Brity co mruga od 3 dni (stwierdzilam ze wezme na wstrzymanie i poczekam czy cos z tym zrobi) chcial wpakowac nowy filtr mowie, a moze byc to jednak umyl najpierw? jak chcesz miec myte to sama sie z tym babrz - i poszedl sobie ja nastawilam pranie, wywiesilam, schowalam poprzednie, nastawilam kolejne, nastawilam zmywarke, sprzatam kuchnie, zrobilam sobie sniadanie, popakowalam w wory przekwitniete rosliny z balkonu bo kupilam nowe i chcialam sadzic ale cholipa ziemi zapomnialam. Laskawca wyniosl siatki na smietnik a teraz demonstracyjnie od ponad godziny myje lazienke, wali octem w calym mieszkaniu ze zaraz puszcze pawia......

Wczoraj wyszlam z domu o5.45, zawiozlam Zosiora do Mamy, pojechalam do pracy, byl jakis maly ruch to zajechalam za wczesnie i jeszcze na ta okolicznosc wysprztalam sobie samochod w srodku; w pracy w ramach hiperaktywnosci poza odwaleniem zwyklej roboty zorganizowalam wszystkie mozliwe druki, ktorych podkradanie mi na codzien kwitnie, bo nikomu nie chce sie dupy ruszyc zeby zorganizowac to czego na codzien brakuje, wyszlam, dojechalam do Mamy, Zosior spal, pomoglam mamie w roznych duperalach, zabralam Zosiora i zrobilam zakupy i zjechalam do domu na 19. TZ ktory wrocil o 15 wielce niezadowolony ze chcialam zeby posciel zdjali upral - w pralce, nie w balii i na tarze............... ja piernicze, kto chcial miec dzieko do czorta, a teraz wszystko ciezko..... mam coraz wieksza ochote kopnac oboje w dupy i isc sobie.....
bardzo dużo robisz

mój chłop też "łaskawca", coraz częściej się zastanawiam czy nie lepiej by było mi samej z J... bo nie dość, że jest jak jest to jeszcze kłótnie..

Cytat:

Co do pieprzyków-wystrój J wysokim filtrem. To wystarczy,jeśli chcesz dla pewności możesz same pieprzyki poprawiać blokiem choć moim zdaniem całe ciałko wystarczy 50 prześladować.

dzięki! o h&m nie pomyślałam jakoś a to by było taniej niż w smyku.

pieprzyk jest jeden, ale spory, nie taka malutka kropeczka. a jaki filtr (chodzi mi o nazwę jakiegoś kremu)? mam rossmannowski, 50, ale baaaardzo mi nie odpowiada.

i jeszcze jedno, czym te filtry zmywać po spacerze dziecko mi się klei
Stary 2014-05-24, 09:43   #4815
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Hej....

to Twój przynajmniej coś robi, bo mój to nic, nawet jedzenia sobie nie zrobi, nie odgrzeje, nic a nic.
a co mowa o sprzątaniu łazienki
albo o dawaniu dziecku jeść...
nawet wózek ostatnio musiałam sama po schodach wnieść.

Kasia fajny ten prezent na dzień dziecka

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-24 o 09:45
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 10:24   #4816
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej!

Moderna, biedny Marcel Jak dzisiaj ?

Alliw, wow wieeelkie za całą noc spania
Kurcze to mi się moze kilka razy tylko zdarzyło. Mały teraz budzi się nad ranem 4,5 i je butlę a potem jeszcze do 8 dosypia. Tylko ja teraz źle sypiam, do kibelka latam, nie moge usnąć i potem jestem zombie

Amelie, a co to ma mała za atrakcję ? Świetna
Ja też raz byłam na IP bo mały wymiotował i miał biegunkę ale był radosny, usmiechniety i lekarz też się podśmiewał czy to pierwsze dziecko, gdzie tam taki uśmiechniety chory itp Ale nie przejmuje się, wtedy bylo poźno, pierwszy raz mielismy taką sytuacje i wolałam podjechać niż całą noc czuwać nad małym.

A co do wędzarni hmmm w ogole sie w tym nie widze, to nie dla mnie

Maria, współczuję. W ogole podziwiam mamy pracujące, ciekawe jak to u mnie będzie wyglądać Ale ja jeszcze troche posiedze z dzieciakami w domu

Scarlett, dużo siły życze. Szczerze ja jestem w domu z małym, mam czasami do pomocy TŻ, czasem babcie i codziennie coś robię, sprzatam, ogarniam. A i tak nastepnego dnia wstaję i stwierdzam, że jest syf

---------------------
Co do prasowania jak ktoś lubi to prasuje wszystko - jak moja mama - majtki, skarpetki, reczniki, posciel. Ja to olewam bo nienawidze prasować. W ogole stwierdzam, że mamy za dużo ciuchów a i tak troche do PCK oddałam...

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
widziałyście gdzieś w sklepach krótkie spodenki bawełniane w rozsądnych cenach? chodzi mi o takie super wygodne, żeby nie gniotły, nie odciskały się, nie miały odstających kieszeni i guzików z tyłu bo J. siedzący jeszcze a nie mam teraz kiedy pochodzić po sklepach i szukać.
Ja takie spodenki chętnie kupuję w Pepco, mają fajne bawełniane w dobrych cenach. Choć nie wiem czy nie są tylko w zestawach z bluzeczka hmmm.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 11:07   #4817
maria28
Kniaginia

Witam

To ja nie mogę na TŻ narzekać. Bardzo się wyrobił odkąd mamy Różę.
Ale my generalnie nie mamy wysokich standardów czystości , więc jak się np. kupka ubrań zbierze na pralce to leży kilka dni i nikomu nie przeszkadza.
TŻ dużo sprząta, gotuje. Teraz siedzi na zwolnieniu z dzieckiem, a ja jestem matka pracująca, która spraw domowych nie ogarnia.

A, zapomniałam, Amelie, superaśna ta dmuchana zabawka z piłeczkami!!!

Cytat:
1.
2. oj tam ....jeszcze trochę i będzie tez nawijac! a po "swojemu "mówi?
Nie. Kiedyś miała swoje monologi, ale zapomniała.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 11:18   #4818
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Hej....

mam podobnie, ale ja nie pracuję.
Ostatnio często rozmawiamy, ale podniesionymi głosami i tak oczyszczamy atmosferę. Jak on ma problem to najczęściej go wyśmiewam
U mnie również tż nalegał na 2-gie dziecko...kilkanaście lat mnie namawiał. Teraz jak już to TYLKO jego bym kopnęła w tyłek, córcię

W sumie, można kopnąć oboje (nawet trójeczkę) na 1 dzień, odpoczynek mi się chyba należy. Tobie również.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:

mój chłop też "łaskawca", coraz częściej się zastanawiam czy nie lepiej by było mi samej z J... bo nie dość, że jest jak jest to jeszcze kłótnie..

pieprzyk jest jeden, ale spory, nie taka malutka kropeczka. a jaki filtr (chodzi mi o nazwę jakiegoś kremu)? mam rossmannowski, 50, ale baaaardzo mi nie odpowiada.

i jeszcze jedno, czym te filtry zmywać po spacerze dziecko mi się klei
co do łaskawcy, to prawda lekko z nimi nie mamy, ale zawsze to ojciec

Moja jakoś nie klei się po filtrze, mam Eucerin Kids z mikropigmentami, tyle że 25 i trochę trudno rozsmarować.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-05-24, 12:08   #4819
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Nie. Kiedyś miała swoje monologi, ale zapomniała.
jeszcze zatęsknisz za ciszą
Cytat:
ja strzygłam J. maszynką
i muszę znowu go obciąć bo na lato lepiej jak będzie miał króciutkie.

1.u nas tez musze przystrzyc włoski bo chyba mubedzie w palke chłodniej. juz sie ciesze
2.mlody tez chodziw przykrotkich anie krotkich, bo po jednym spacerze nie miałby skory na kolanach, co chwila sie wywraca

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

bosh trolla dziękuję wzięłam się za nadrabianie a mam pranie do wywieszenia przecież :pla:

trolla wdech wydech będzie dobrze
1.a za co?
2.jeszcze nie napisałam ze kot nabroil, mały rozbił swinke skarbonke z pieniazkami, a ja rozsypałam ziemniaki na odkuronej i dwa razy umytej podłodze, mokrej bo przesuwalam własnie krzesło, dzis mloda znowu dała popalić, wdechy nic nie daja, chyba Scarlett pomysł o kopnieciu wszystkich w dupe wprowadze w czyn

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Ja w niedzielę zostawiam chłopa z Różą na 4 dni, bo jadę daleko na szkolenie. Co to się będzie działo...
TŻ już się boi (nie dziwię mu się, co innego mieć świadomość, że po całym dniu z dzieckiem odpocznie się trochę, jak drugi rodzic wróci z pracy, a co innego ogarniać temat samemu przez bite 4 dni i noce). Jego słowa: dzwoń do mnie co jakiś czas, bo mogę na zawal zejść, zadławić się...
boi się?
a skzolenie nie bedzie polaczone z imprezkami, no weź nie wierze?! chociaz ty sie pewno chcesz tylko wyspać
Cytat:
Tz miał trochę luzu w pracy i mógł zostać z R a ja podjechałam do sklepu .wracam i patrze ....a moje dziecko na dworze w długim bodziaku ,długich spodniach skarpetkach i na to te buciki skarpetowe z h&m-u
na moje pytanie- czy oszalał(pytanie retoryczne)-odpowiedział ..."bo nie mogłem znaleźć butów"
(dziś było 30 stopni !!!)
rece mi opadły .powiedziałam tylko ,ze jak to tak ,na dwór bez szalika?
nawet przy trzecim się nie nauczą?

panika byłaś na marszu psów? ja myslaąlm ale na mysleniu się skończyło. dzieki młodej

idę robić ciasto bo mam dzis gosci, przecztałam co napisałam, przepraszam za bledy i polszczyznęale nie poprawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-24, 12:54   #4820
Lukrecjas
Raczkowanie

pani22ka węszę tutaj jakieś skojarzenia

trolla2405 "fachowiec to by pewnie wziął...no włąsciwie tż to fachowiec-ile bede musiala w naturze odrobić" może to przyjemne z pożytecznym ?

kasia86bgo podobno jest taka zasada że im więcej do zrzucenia tym szybciej się to dzieje
super niespodziewanka i prezencik

achna79 "I jak kwiatuszki?? Posadzone?" - jak to mówił Miś Uszatek - "ma się rozumieć"

Ewkaaa8891 tak jak Kasia pisała - rozpinać, rozrzucać, ew. memlać

scarlett26 "pani22ka napisz ilu zębów nie ma, plisssss...

z drugiej strony. daj sobie chwilę wytchnienia. zasłużyłaś

zamów ekipę sprzątającą na rachunek mężunia".

popieram j.w.

alliw "my też bez balkonu" łączę się w bólu tych co to kiedyś projektowali powinni pozamykać
dobrze że już wszystko wraca na dobry tor

nestelle "... powiedziałam tylko ,ze jak to tak ,na dwór bez szalika"

pani22ka "a że nienawidzę czynności ogólnie, to "dla gości" kupiłam z kory " to jest wyjście - ja nie "nocleguję" gości

Amelie04 u nas trochę to trwało ale bez nacisku. Jak będzie Ala gotowa to polubi kubki

Moderna u nas gorączka spadła na dobre pod koniec trzeciej doby, wieczorem. Bywa różnie. Oby już Wam minęło

Edytowane przez Lukrecjas
Czas edycji: 2014-05-24 o 13:00
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 13:33   #4821
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
Moderna u nas gorączka spadła na dobre pod koniec trzeciej doby, wieczorem. Bywa różnie. Oby już Wam minęło
chyba zaczyna byc dobrze - ostatnia goraczka 39 stopni o 3 w nocy, od rana tylko lekko podwyzszona ok.37-37,5 - wiec jestesmy na dobrej drodze
teraz tylko czekam, czy pojawi sie wysypka
Stary 2014-05-24, 13:46   #4822
bmma
Zadomowienie

Cytat:
chyba zaczyna byc dobrze - ostatnia goraczka 39 stopni o 3 w nocy, od rana tylko lekko podwyzszona ok.37-37,5 - wiec jestesmy na dobrej drodze
teraz tylko czekam, czy pojawi sie wysypka
zdrówka. U nas wysypka była już 3-go dnia, ale różnie z tym bywa.
Ważne, żeby już przeszło.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-05-24, 14:54   #4823
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Bylismy na basenie i... totalna kicha skonczyl sie nasz kurs, zrobili takie krotkie zeby dociagnac do wakacji ale... polaczyli grupy. Od "nas" bylo 3 dzieci reszta duuuzo starsza do ok 3 lat. Beznadzieja. Wszystkie cwiczenia przejsc zeskoczyc stanac skoczyc przeskoczyc. Nic dla dzieci zaczynajacych chodzic i mojego niechodzacego. Wszystkie "nasze" dzieci z boku, prowadzaca skupiona na starszych.
Poszlam pogadac o tym po zajeciach, maja cos wymyslec, jakas inna grupe ale nie bardzo mial facet pomysl?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-24, 15:59   #4824
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Moderna to kciuki zeby ta goraczka okazala sie trzydniowka

Scarlett u mnie jest to samo, tyle ze ja chyba nie mam takich standardow czystosco jak Ty i Oliwka. Posprzatane jest, moze nie wypucowane ale posprzatane. I ja mowie raz nie zrobi,robie sama w dupie mam proszenie. Kiedys w pt mowie ze trzeba poodkurzac albo pozamiatac to islyszalam po co, skoro jutro bede odkurzac. Wiec zapytalam czy jak sie zesram na srodku domu w srode to gowno do sobotu bedzie lezec... i jeszcze toleruje, nie wiem jak dlugo....z tym ze ja mp. Ze zdaniem Basi sie nie zgadzam, ze w koncu to ojciec. Bo wg tego moglabym podejsc - byle jaki byle by byl.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 17:24   #4825
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Bylismy na basenie i... totalna kicha skonczyl sie nasz kurs, zrobili takie krotkie zeby dociagnac do wakacji ale... polaczyli grupy. Od "nas" bylo 3 dzieci reszta duuuzo starsza do ok 3 lat. Beznadzieja. Wszystkie cwiczenia przejsc zeskoczyc stanac skoczyc przeskoczyc. Nic dla dzieci zaczynajacych chodzic i mojego niechodzacego. Wszystkie "nasze" dzieci z boku, prowadzaca skupiona na starszych.
Poszlam pogadac o tym po zajeciach, maja cos wymyslec, jakas inna grupe ale nie bardzo mial facet pomysl?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie fer troszkę postąpili u nas instruktorka prowadzi zajęcia nawet z 3 dzieci

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
. Kiedys w pt mowie ze trzeba poodkurzac albo pozamiatac to islyszalam po co, skoro jutro bede odkurzac. Wiec zapytalam czy jak sie zesram na srodku domu w srode to gowno do sobotu bedzie lezec... i jeszcze toleruje, nie wiem jak dlugo....z tym ze ja mp. Ze zdaniem Basi sie nie zgadzam, ze w koncu to ojciec. Bo wg tego moglabym podejsc - byle jaki byle by byl.
padlam
Stary 2014-05-24, 18:55   #4826
trolla2405
Rozeznanie

nadrabiam i odgrzewam kotlety z przed dwóch dni:

Cytat:
Ma któraś z Was kubek Lovi 360? Bo zastanawiam się nad zakupem. Polecacie?
czytam zaleglosci wiec nie wiem czy ci ktos odpisał, wiec oto moje spostrzezenia:
miałam przy młodej i pila z niego fajnie, po niej bym ci gorąco poleciła
mały nie chce pic albo tylko łyczka, kubki słuzą do rozchlapywania, ten też.
trzeba mocno zassać zeby leciało normalnie, ale tak to kapie samo wiec jak masz zamkniety i w koncu otworzysz to trzeba uwazac zeby nie polać się piciem

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Mój syn jeszcze śpi. Bilans po 4 nocy bez cyca: 0 pobudek
Always look on the bright side of life, fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu

zaczynam rozważać ostateczne rozwiązanie sprawy cyca w nocy po twoich przejsciach, poświecę 3 czy cztery nocki zeby poźniej spac błogo
dziś w nocy była jedna pobudka, nie wiem o ktorej ale było jasno juz. po 1 piersi było marudzenie ale się uparłam ze podwójnego shota nie będzie i niech spi i sie udało
Cytat:

W kazdym razie ibuprofen mozna dac 3 razy na dobe, w odstepie 8 godzin, paracetamol mozna dowolnie pomiedzy dawkami ibuprofenu ustawic co 6 godzin. Czyli jak mi w nocy nurofen nie zadzialal to moglam spokojnie nawet godzine pozniej dac paracetamol (tylko pozniej trzeba pilnowac odstepow i ibu i paracetamolu)

Tez wstalam dopiero, jestem niewyspana - cala nocka z d...
kurcze ja tez słyszałam o 4h odstepach i tak stosowalam, moze do nas dojdzie za kilka lat ten sposób dawkowania

a teraz pytanko: czy któreś dzieciątko jak ząbek szedł to miało sine kawalek dziąsełka, wczoraj zauwazyłam, ma bardzo napuchniete od paru dni kolo nie wyrżniętej czwórki, jest sine nie od dołu tylko tam od dołu bo to górna czwórka, zaczynam się martwić czy coś jest nie tak, czy po prostu tak może być i w końcu się przerznie dziadowstwo
Stary 2014-05-24, 19:26   #4827
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Moderna to kciuki zeby ta goraczka okazala sie trzydniowka

Scarlett u mnie jest to samo, tyle ze ja chyba nie mam takich standardow czystosco jak Ty i Oliwka. Posprzatane jest, moze nie wypucowane ale posprzatane. I ja mowie raz nie zrobi,robie sama w dupie mam proszenie. Kiedys w pt mowie ze trzeba poodkurzac albo pozamiatac to islyszalam po co, skoro jutro bede odkurzac. Wiec zapytalam czy jak sie zesram na srodku domu w srode to gowno do sobotu bedzie lezec... i jeszcze toleruje, nie wiem jak dlugo....z tym ze ja mp. Ze zdaniem Basi sie nie zgadzam, ze w koncu to ojciec. Bo wg tego moglabym podejsc - byle jaki byle by byl.
No mam nadzieję, że nie byle jaki tylko kochający, ale niestety czasem olewający żonę. Z byle jakim to żadna nie wytrzyma, wiadomo. W sumie, gdyby mój nic nie robił to faktycznie kop w dupę, ale robi, ale ma swoją robotę...
Despa, niestety mój też olewa czasem porządki i cieszy się jak ja to robię, bo ileż można mu powtarzać.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
a teraz pytanko: czy któreś dzieciątko jak ząbek szedł to miało sine kawalek dziąsełka, wczoraj zauwazyłam, ma bardzo napuchniete od paru dni kolo nie wyrżniętej czwórki, jest sine nie od dołu tylko tam od dołu bo to górna czwórka, zaczynam się martwić czy coś jest nie tak, czy po prostu tak może być i w końcu się przerznie dziadowstwo
teraz przy górnej 4, pcha się i wyjść nie może. Najważniejsze, że już dzisiaj tylko 1z qpa i normalna... oby już wyszła
Tylko nie wiem czy sine mamy tak samo, ale to m-ce napuchnięte jest sino-fioletowe.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2014-05-24 o 19:21

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-24, 19:42   #4828
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
synek mojej siostry tak miał mega sine , ona myślała że jakoś się uderzył czy coś a pediatra powiedziała że to przez zęby. Muszę przyznać że też bym panikowała bo nieciekawie to wygląda.
Stary 2014-05-24, 19:56   #4829
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
oliwka jak dobrze pamietam Anielka miala dluzsza trzydniowke, 6 dni? Caly czas utrzymywala sie wysoka temperatura, jak wysoka? Pojawila sie wysypka?

Dziekujemy za kciuki
Moderna tak Anielka miała 3 dniówkę która trwała 6 dni cały czas wysoka temperatura jak dałam paracetamol w czopku to schodziła ale dziecko było całe mokre i pościel (pierwszy raz to myślałam że jej tak pielucha przeciekła no ale później oprzytomniałam bo jak się osikać po czubek głowy) najwyższą miała 39,7 po przeciwgorączkowych przez pierwsze 4 dni schodziła do max 38,2 jak dobrze pamiętam po czopku do 37,5 i po czopku dłuższy czas był spokój po syropkach po godzinie -dwóch wracała, żadnych innych obiawów brak aaa przepraszam dostała między czasie antybiotyk bo miała zaczerwienione gardełko
Wysypka pojawiła się bodajże jak dobrze pamiętam na drugi dzień i to dopiero szło zauważyć podczas kąpieli bo miała ciepłą wodę a jeśli jest zaciepła to wtedy wyspka się uwidacznia bardziej. Po 2 dniach zeszła.

Dobrywieczór

moja kondycja zerowa

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2014-05-24 o 19:58
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 20:14   #4830
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

Tak. Przy dwóch Ząbkach Dziąsło całe fioletowe było. Ząbek wyszedł i zeszło.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości