|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
Pani to ja nie wiem ty masz jakieś inne dziecko ja kupiłam tą butelkę A. i po 10 minutach jej zabrałam i sama jak ją nadusiłam na dole a miała więcej picia to mi przez słomkę wyleciało. A mała nim wszędzie chalapała i rozcierała łapką więc jeszcze tego samego dnia poszełw odstawkę a dziś przekazałam go dalej starszej pannie ![]() my ze słomką obecnie mamy ten http://www.babyclub.pl/product-pol-1...Q05VHTJCPw_wcB i faktycznie ni ekapie musi się zaciągnąć ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- bosh trolla dziękuję trolla
|
||
|
|
|
#4772 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poszłam robić próbę i Ci powiem, że silne jesteście ![]() ![]()
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski, nadrobiłam Was..... U mnie masakra. O pracy szkoda nawet badać, w domu rosną zaległości, ja już nie mam siły na nic, a TZ tylko oświadcza, że mam do wyboru zapieprzać albo nie narzekać - i chrzani tak nawet nie podnosząc wzroku znad telefonu/TV/kompa...
|
#4774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
że też coś takiego przechodzi mu przez gardło
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugiej strony. daj sobie chwilę wytchnienia. zasłużyłaś ![]() ![]() ![]() zamów ekipę sprzątającą na rachunek mężunia.
|
|
|
#4776 |
|
Wtajemniczenie
|
jak najbardziej popieram
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Scarlett
Z resztą ja jak pisałam mam w zapasie laski które przychodzą mi raz w mc sprzątać a to tylko dlatego własciwie żeby tż przypomnieć że gdyby mi pomagał to by nie musiał wydawać dodatkowej kasy. Nawet kiedyś mu mówiłam że ja sprzątam jeden a on drugi jeśli on nie sprząta zamawiam ludzi na jego koszt wybrał oczywiśćie zamawianie ale to już jego zmartwienie a ja nie mogę narzekać choć powinnam cześćiej chyba co nie? Pani czy ja wiem czy silne? z rurki leciało jak tylko mała odwróciła i potrząsnęła przy prawie pełnym kubku i jak chwyciłam tak jakoś dziwnie od dołu żeby zobaczyć to wdusiłam troszkę butelkę i mi fontanna poleciała ale już kupując ją za dużo się nie spodziewałam kosztowała 8 zł ![]() Alliw ale nadal trzymamy kciuki. A jak ty się czujesz?Moderna my dziś na dworze choć mała mi padła o 11 i wstała po 13 więc ja obiad i nauka a burza się zbliża także pewnie i u nas jutro ochłodzenie będzie. Więc póki co korzytamy z ogrodu w końcu (na początku ciąży robiliśmy z tż ogród tak więc w zeszłym roku tylko spacerowaliśmy wózkiem po ścieżce w tym już A. gania po trawce) Musimy jej jakiś plac zabaw zoorganizować. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Achna za ubytke tłuszczyku i za dentystę---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- eluśka87 śliczny kawaler Ale kojarzy mi się że już gdzieś to zdjęcie widziałam Cytat:
ale ty masz zdolne dziecko wierze z klocków to moje dziecko psuje jak ja zbuduję
|
|
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Zęby ma wszystkie.... On uważa, ze robota w domu to mój wymysł. Tylko nie piszcie, ze pewnie mam wydmuchniete jak oliwka, nie mam... Jak wracam do domu po 14-15 godzinach mam dość, ogarniam cos po wierzchu, cos zjem i lece z nóg.. TŻ przyzwyczajony do życia z t u której delikatnie mówiąc syf i malaria totalna. Ekipa nie poukładane rzeczy itp., itd. Zresztą kasy szkoda by mi było.... Co weekend ogarnia mnie coraz większe zniechęcenie, piore, plasuje, sprzatam, układami wciąż co z wydała zewsząd i marzę żeby usiąść, poczytać.... Zasuwam ile daje rade,a po weekendzie w pracy padam, nie odpoczelam, nie zrobiłam większości rzeczy co Powinnam była, funkcjonujemy na zasadzie żeby Polska nie zginęła, niby czyste gacie do włożenia na d są, ale co z cala reszta???? Żyć mi się odechciewa.....
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa
Moderna zdrówka dla Marcelka ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Scarlett wydaje mi się że za dużo od siebie wymagasz Może opracuj jakiś system? żeby względny porządek utrzymać? Odpuść prasowanie ręczników, pościeli, postaw w kuchni/pokoju/ korytarzu 3 pojemniki na zabawki brudne ciuchy i śmieci nie kuchenne typu papierki husteczki butelki ... tak głośno gdybam ... |
|
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- J. dziś przylepa, nie odchodził od mojej mamy na krok, jak się bawili siedział tak, by jakoś jej dotykać (bokiem, plecami), ciągle patrzył jej w oczy, tulił się, obejmował, był wyjątkowo grzeczny, nie uciekał, grzecznie leżał przy zmianach pieluchy, nie wstawał w wanience, ładnie jadł.. jak nie moje dziecko.. biedny, zestresowany. raz gadając z nim moja mama powiedziała mu: powiedz mama, a on spojrzał na drzwi i zaczął chlipać, więc musiała go szybko zabawić i nie było więcej "magicznych" słów. |
|
|
|
|
#4781 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Helloł
nadrabiam ................ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2.ostatnio kupiłam "fatamorgana"chika unigwe (Nigeria-losy 4 kobiet dla których prostytucja miała być przepustka do lepszego świata).Kupuje co chwile książki ...moja poczekalnia się rozrasta ...nie daje rady czytac zwłaszcza teraz niestety ...wiec przeczytam 1-2 książki na miesiąc jak dobrze pójdzie . nawet czasopisma raczej przeglądam - jedynie staram się "wysokie obcasy" przeczytać i wybiórczo Twój styl,Neewsweka czy Wprost czasami ... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4782 | ||||||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Dla Marcelka żeby mu gorączka minęła!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Róża jest na etapie nalewania sobie podczas kąpieli wody mydlanej z wanienki do pojemniczka i wypijania tego. Cytat:
![]() Cytat:
TŻ już się boi (nie dziwię mu się, co innego mieć świadomość, że po całym dniu z dzieckiem odpocznie się trochę, jak drugi rodzic wróci z pracy, a co innego ogarniać temat samemu przez bite 4 dni i noce). Jego słowa: dzwoń do mnie co jakiś czas, bo mogę na zawal zejść, zadławić się... ![]() Cytat:
dla TŻ.Ja mam wyrzuty sumienia, że widuję dziecko przez godzinę, dwie dziennie. A teraz jeszcze to szkolenie. Nie chce mi się jechać. Po tym tygodniu zapieprzania chciałabym poweekendować, a nie spędzać czas na wykładach, patrząc na twarze ludzi z roboty ![]()
|
||||||
|
|
|
#4783 | ||||
|
Zakorzenienie
|
przystojniacha
alliw super, ze nocka ok Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja kupiłam dziś w leclercu. + piłeczki oddzielnie ![]() własnie ![]() ![]() Dziś w moim mieście otworzyli OBI. Pojechałyśmy sobie, to co zobaczyłam mnie przeraziło. Przy temperaturze 30 st i lekkim wietrze, pewne dziecko ubrane w : grube rajstopy, spodnie, bluza polarowa, czapka wiązana pod szyją następne pod grubym kocem. co za ludzie? ![]() no i kilka 2-3 miesięczniakow w samych rampersach, z gołymi nóżkami na szczęście ... Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-23 o 22:52 |
||||
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Basia, no co Ty nie wyda się- mój chłop też charakterny
|
|
#4785 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzisz do dino? od jakiegos czasu to moj ulubiony sklep osiedlowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz chyba do Ciebie bardziej podobny? fajnie ze juz niedlugo bedziecie w swoim domkumy tez bez balkonu Cytat:
![]() Cytat:
ja od kilku lat mialam nawracajace, raz chyba mialam dwa lata przerwy, ale tak jak rok temu to nigdy mnie nie zlapalo. Cytat:
![]() Cytat:
Za aceton bym ubila ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie zacytowalo mi: Moderna, zdrowka dla Marcelka co do tej teorii o zaburzaniu snu, to jak dzis bedzie tak samo, to szybko zaczynam czytac ta ksiazke ![]() Oliwka, czuje sie dobrze, antybiotyk dziala, nic mnie nie boli. Cycki tez sie uspokoily. Dzis tylko mialam takie dziwne bole w podbrzuszu, nie wiem czy okres sie nie zbliza.My dzis ten masakrycznie upalny dzien spedzilismy na wsi. Janek przeszczesliwy wyhasal sie. Jak wrocilismy to ledwo dal rade zjesc kaszke, w kapieli juz plakal, bo tak byl padniety. Takze dzis usypianie trwalo 3 minuty Ciekawe czy dospi do rana ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() Tz dzielny a Ty majac tak male dziecko nie mozesz odmowic wyjazdu sluzbowego? (kiedys byl taki przepis)ale wypas! nie pisz o tym ubieraniu bo az mi slabo sie zrobilo
|
||||||||||
|
|
|
#4786 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2.duzy duzy ![]() 3.sliczny ![]() Cytat:
2. hehe Cytat:
R układa .starszaki go nauczyły . Cytat:
![]() hehe to samo pomyślałam Biedny J
|
|
#4787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spaliłam się ![]() Ja chyba kupię jednak zabudowane. Hehe a jaka ty byłaś jako dziecko? Moja mama ciągle wspomina jaka ja byłam niegrzeczna, istny diabeł, a moja córka taki aniołeczek ![]() Dzięki, bylo super! tego mi było trzeba! Ja miałam jeszcze niedawno 20, teraz mi zostało jeszcze okolo 10, więc powodzenia! Uuu no własnie W życiu nie prasowałam pościeli czy ręczników
|
|
#4788 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Padam, nie doczytam, zaraz zasnę. Masakra upałowa. A tylko u lekarza byłam (mam zwiększyć dawkę Euthyroxu na tarczycę, ale tragedii nie ma), z Krzysiulem nie wychodziliśmy. No nie dałabym rady... Wieczorkiem były pierwsze postrzyżyny - popodcinałam Skarbowi włoski, bo już Mu na pewno gorąco było Normalnie loki miał Siedział dzielnie na foteliku do karmienia, z tetrą naokoło szyi, więc jak u fryzjera Spokojnie doczekał, aż mamuśka skończy wywijać nożycami i się udało ![]() I dobranoc (tż chciał maszynką strzyc...
|
|
#4789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jestem ciekawa co by zrobiła.... a taki aniołek z wyglądu ![]() 2 czyli po trochu masz racje ze zwalasz na tzta ze E po nim .bo po nim -w połowie.... ![]() Moni_ka- ja ubieram R w cienkiego spiocha albo bodziak +cienkie spodnie .i skarpetki , R się odkrywa i spi połowe nocy bez nakrycia.drugą połowe ze mną .... Alliw -ciesze się ,ze u Was lepiej Moderna - mieliście przejścia .biedny M ,kciuki aby było już dobrze Trolla Scarlett - wspólczuje My dajemy rade .ciężko jest ,dużo do ogarniecia i wszystko w biegu ale jest ok . no i 30 stopni wiec cały dzień nas nie ma -ile się da to w parku siedzimy .... R z dnia na dzień coraz bardziej kumaty . jak idzie się kąpać albo na ryby mówie plum,plum a on "plem,plem" ![]() i zaliczyliśmy spacer na nóżkach tylko (bez wózka) . Kupilismy sandałki - emelki (wachałam się pomiędzy naturino i ecco,ale postanowiłam wypróbować emelki).odkryte oczywiście . rozmiar 21- jest troszkę zapasu ...choć nie wiem czy starcza do września.najwyzej kupie drugie. jednak większy but to także szerszy a R puchatej nóżki nie ma. a! i co do pieluch .nie wiem jak Wy to robicie.juz kiedyś pisałam - R dokładnie od 1 sierpnia 2013 na "5"pampersa. obecnie ma 81 cm i 9700. chyba burza będzie ...oby jutro był także piękny dzień (miasto robi dzień dziecka )
|
|
#4790 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
Ale jak się zapisywałam 3 miesiące temu to była abstrakcja.Na marginesie - u mnie najwyższe prawo stanowi bezdzietna szefowa. Kodeks pracy mógłby nie istnieć. Ja też. Dawno cokolwiek prasowałam, bo po szybkiej przymusowej przeprowadzce zagubiło nam się żelazko. Jest gdzieś w jakimś pudle, ale nie poświeciliśmy dość czasu na odnalezienie go (brak motywacji ).
Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2014-05-23 o 23:45 |
|
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
AMELIA
- wooow fajowy basenik ( ja tez mam basen ale taki zwykly bez daszku - rok temu zmiescjlam sie z Milusniem plus jeszcze jedno dziecko /no ale bylam chudsza Taaaaaa i mialam cos napisac I zapomnialam :-/ A i juz jade do domku Dzis "pobilam" rekord 23.07 a ja mialam Juz WSZYSTKO zrobione hihi, ale i tak spoznilam sie na wczesniejszy tramwaj Aaaaa SCARLLET - Booooshe Pozygam sie - trawmaj caluu pelny - nie ma sie gdzie przesiasc a wsiadl gosiu od ktorego smierdzi - mieszanka wody piwa i ZIELONEGO Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zapisałam Jakuba do fryzjera w czwartek -obok mnie . poszliśmy razem z R , wytłumaczyłam fryzjerowi co i jak i poszłam do domu - a J miał sam wrócic . Wrócił .jak go zobaczyłam to ...z wrazenia słowa nie mogłam powiedzieć .Fryzjer idiota ,tyle poiwm tylko .....czekamy az urosną teraz..... Wiecie -naczytałam się Was -o tym ubieraniu za grubo dzieci w takie upały ...i tak nic nie czułam ,nie ruszało mnie to bo u nas nigdzie nie widziałam takich przypadków.Wszystkie dzieci normalnie jak na lato krótkie spodnie i koszulki ,sandałki i czapki . Tz miał trochę luzu w pracy i mógł zostać z R a ja podjechałam do sklepu .wracam i patrze ....a moje dziecko na dworze w długim bodziaku ,długich spodniach skarpetkach i na to te buciki skarpetowe z h&m-u ![]() ![]() na moje pytanie- czy oszalał(pytanie retoryczne )-odpowiedział ..."bo nie mogłem znaleźć butów" (dziś było 30 stopni !!!) rece mi opadły .powiedziałam tylko ,ze jak to tak ,na dwór bez szalika? ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- zaciągnij się ,będzie weselej ![]()
|
|
#4793 | |
|
Kniaginia
|
Oj, nie wiecie, jak to jest?
Organizm rośnie do 25-go roku życia. Brzuch i dupa chyba o tym nie wiedzą... Cytat:
Moja też schodzi sama z łóżka i wchodzi. Wchodzi też na niższe meble. TŻ wariuje, bo coraz trudniej ją upilnować. Zazdroszczę tego gadania. Róża już nawet zapomniała, że umiała "baba". |
|
|
|
|
#4794 | |||||
|
Zakorzenienie
|
a ja się nie spodziewałam NIC i miło się... oczarowałam
(nie sądziłam, przede wszystkim, że T. załapie).a na biało - i bardzo dobrze mu tak. ![]() ![]() on płaci. żeby jemu było szkoda. T. od jakiegos czasu już nie spitala z przewijaka. w szoku jestem. Jakub musi ogarnąć nową sytuację. A mama jak sobie radzi? Zadowolona jestes ?Cytat:
to po kim Oliwka taka grzeczna ![]() :conf used:![]() ![]() klask i:no itrzymam wszystko co mam za Waszą nockę Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
w sumie też ścisle się nie trzymamy wymiarów na pudełku... ale nie aż tak ![]() ![]() Cytat:
hehe, prasuję pościel. a chłop ręczniki. a że nienawidzę czynności ogólnie, to "dla gości" kupiłam z kory ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle
- nie zazdroszcze - Fryzjer jeszczd zyje ...?? A co zrobil nje tak jak trzeba - tylko nje pisz ze wszystko Maria - swiete slowa - moj organizm pewnje bedzie rosnol do 50stki hahaha. GDZIE JEST dragusia ...???? Booooshe co sie z tymi Ludzmi dzieje Jak nie Zilone to teraz Qrwa Cynamon ja pitole Mialam zamiar isc piechota mam jakies 10min od glownego centrum osiedla i co PADA ( znaczy sie Leje ) i siedze na przystanku bleeee. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jeszcze nie ma co ścinać... ![]() Cytat:
Macie jakiś pomysł jak przekonać dziecko do kubka? Z miękkim ustnikiem trochę się napije, z twardym absolutnie, reszty nie próbowałam, a z butli ciągnie |
||
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
AMELIA
- ja nie przesadzam - tylko stwierdza fakty Co do kubka nie pomoge - Milus dalej ciagnie tylko z butli - aaaa nie ost opanowal nie wylyewania z niekaoka z TT ![]() TASIA - za podciecie wloskow - Milusia czeka Maszynka w czerwcu hihi. Ziiiiiiiiiiimnooo - moglby juz bus jechac :-/ a tu 2min jeszcze Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. oj tam ....jeszcze trochę i będzie tez nawijac! a po "swojemu "mówi? R wcale nie tak dużo mówi.powiedziałabym nawet ,ze mało. teraz ma tylko etap ze jak mówie co i jak to wgapia mi się na usta (.dziwne uczucie ... )a potem próbuje powtarzac . za to nawija "po swojemu " bez przerwy .normalnie takie monologo strzela ze szok z całkowitym przejeciem ,skupieniem i bardzo serio . no i te jego "da!" (czyli "to") najbardziej lubi pokazywać na moje cycki i "da,da,da!" a ja na to -mleczko .on w smiech ,i się dobiera. Unas na watku chyba najwięcej obie Zosie mówią po "naszemu" . Cytat:
2.cynamon???? (może to ja?bo ja zre tyle cynamonu ze ![]() )i pytanko jeszcze .a raczej dwa ....... 1.co kupujecie mamom na dzień mamy ? 2 .mój brat będzie miał 30 niedługo .... nie wiem co mu sprezentować ?macie jakies pomysły ? Dobranoc .
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
No i jestem juz w domku
Taka oto niespodzianke mialam ImageUploadedByWizaz Forum1400885019.169032.jpg Co do prezentu na Dzien Matki To nie wiem / wzielam wolne w pracy - wiex swojej dam "wychodne" hahaha. A takie prezent kupilam na dzien dziecka - oczywiacie juz MUSIAL byc rozpakowany hihi ImageUploadedByWizaz Forum1400885110.736457.jpg GASZE SWIATLO Dobranoc Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4800 | |||
|
Zadomowienie
|
Hejka z rana.
Syn załączył mi lapcia to korzystam i świecę światło... Tylko po co, jak takie słońce Cytat:
Sylwia, to mój Maciek robił sobie grupę krwi nie wydało się nic, bo ma moją ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
![]() u mnie też bajzej i kurz... ja cały czas przy małej, a tż ma swoją robotę. Chciałabym wyjść do roboty, bo już mi na dekiel bije ![]() Tż twierdzi, że przy małej nie ma roboty To jak kupić elektrolity? Podawać jej zapobiegawczo? ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
![]() Kinia też przestała mówić jej pierwsze słówko baba, teraz mówi dużo, ale po swojemu.
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2014-05-24 o 07:42 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

i dobrze 
klaski :
zapłaciłam nie całe 10 zł a jestem super hiper zadowolona (butla sztywna, więc chlapać się nie da).

że też coś takiego przechodzi mu przez gardło

za ubytke tłuszczyku i za dentystę
ale ty masz zdolne dziecko 

żeby mu gorączka minęła!
nie mówiąc już o książkach na arosie
od jakiegos czasu to moj ulubiony sklep osiedlowy 
woda z cytryną pomaga przy delikatniejszych problemach, teraz odpukać mam spokój od dawna.
ja od kilku lat mialam nawracajace, raz chyba mialam dwa lata przerwy, ale tak jak rok temu to nigdy mnie nie zlapalo. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)