Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-10, 09:46   #4831
magdula87
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
ja też wczoraj zgubiłam te gdzieś w domu i do teraz go nie mam

Tak jak mówi Indra na bezsenność to jeszcze przyjdzie czas w końcówce ciąży..ja dziś tak od 12 do 4 spałam bez obudzenia apotem do 8 z boku na bok się wierciłam.
Moje dziecko to śpi tak samo jak ja..jeszcze jakiś czas temu budziła mnie kopniakami a teraz jak się obudzę i nie ruszam to w brzuchu cisza jak sie obrócę albo wstanę siku to od razu czuję ruchy.

ostatnio sobie myslałam, że w ciąży to powinno być chociaż 1 badanie kału.

chyba dziś wypróbuję:ciastko z mikrofalówki zjadłoby się ciacho ale robić się nie chce.

co do ciuchów to ja nic nie kupuję teraz już tylko potem by mi wypadało na chrzest kupić sobie coś ładnego.

Od rana rozmyślam o tej mamusi październikowej..jaki to musi być strach a zarazem piękne uczucie gdy będzie mieć już dzieciątko przy sobie....zaraz się wzruszę i rozbeczę.
Mam podobny przepis na brownie z mikrofalówki
Uwielbiam go jak nam ochotę na kawałeczek ciasta, a nie od razu na całą blachę :P

Benetta - czy to Ty pisałaś o maszynie z lidla? Jeśli tak, to czy możesz mi powiedzieć czy ona ma wolne ramię? Do zszywania nogawek i rękawów? Bo wysłałam mamę do lidla i się nie dogadałyśmy
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 09:50   #4832
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Aha, dziewczyny, od dzisiaj promocja w Rossmanie na Pampersy Premium Care Newborn - 78 szt za 37,49.

Ile myślicie że taki maluszek zużyje takich paczek? Warto kupić 1, 2, czy więcej?
Ja wezme 1. Te biale pampki wychodza troszkę wieksze od zwykłych newborn

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 10:03   #4833
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Futbolowa super kącik dla maluszka

Szkoda, że ta promocja na newborny bo cena super ale te już mam.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 10:04   #4834
mgds
Raczkowanie

Ela, wciąż masz duuużo na głowie (może za dużo jak na ciężarną) i stąd takie akcje...

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Proboalam Was ndrabiac ale bez szans. Jutro bede miala dzien pelen roboty bo w sobote robie bejbiszałer. Takze mozliwe ze sie nie pojawie...
U mnie to hormony. Siedze i rycze. Ogolnie to wiecie, "nic juz nie bedzie tak jak bylo, nie chce rodzic i po co mi to bylo". Ogolnie to myslalam ze strach przed porodem i nowa sytuacja jakos mnie nie dotyczy, a tu suprajz. Musze jakos sobie to poukladac.
Myślałam, że takie myśli nachodzą tylko pierworódki... A jednak przy drugim dziecku też występują

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
Mam podobny problem i nie wiem czy mam jechać na zakupy i kupić cos do ubrania czy jednak sie wstrzymać i zaszaleć już po porodzie jak chociaż trochę brzuch wróci do normy. Niewiele mi zostało- nie cały miesiąc więc już chyba nie warto inwestować w cokolwiek, tym bardziej że praktycznie cały czas siedzę w domu.
U mnie trochę inaczej sprawa się ma- ciągle chcę coś kupować (i kupuję) w bawie, że po porodzie czasu, chęci albo pieniędzy zabraknie na chodzenie po sklepach (choćby tych internetowych)

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
ja to mam tak, że wstaję w nocy kilka razy na siku i za każdym razem jak się kładę muszę choć trochę się napić wody, bo tak mnie suszy.... więc koło się zamyka
Ooo, mam to samo, taki rytuał: wstawanie- sikanie- picie- spanie dalej

Szybkawolna- tak jak dziewczyny juz pisały- czym prędzej do lekarza!

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

Dziewczyny gratulacje udanych wizyt
Ktoś jeszcze wizytuje dzisiaj ze mną?
Ja też dzisiaj Powodzenia

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Ja kupiłam jeden, bez szaleństw

To chociaż jest u Was nadzieja na leczenie ortodontyczne Z progenią wrodzoną radzi sobie tylko ciężka, bardzo inwazyjna operacja przeprowadzana już na dorosłym człowieku. A do tego czasu, cóż, trzeba się namęczyć w ciemnym społeczeństwie. Jak sobie pomyślę, że moje dziecko miałoby usłyszeć w autobusie: 'czemuś takiemu matka powinna była ukręcić łeb po urodzeniu' albo 'dlaczego wpuszcza się takie coś w miejsca publiczne' Bardzo trudno było mi przetrwać życie wśród ciągłych wyzwisk i serce mi pęknie, jeśli to samo dotknie Zośkę, bo wystarczy, że odziedziczy słaby charakter po tatusiu i sobie nie poradzi. Z drugiej strony - mój ojciec nigdy nie akceptował tego jak wyglądam i od zawsze miałam w domu przewalone [mimo że wada odziedziczona po nim], przez co do dziś nie nauczyłam się tolerować samej siebie. Marcin mój zaś wie, że nawet jeśli Zosia urodzi się z wadą, musimy oboje, ale on szczególnie, akceptować ją i tę akceptację głośno wyrażać. Bo dziecko, kiedy czuje się kochane i wspierane przez rodzinę, nie da sobie tak łatwo wmówić, że coś z nim jest nie tak.

Swoją drogą, to już mały schiz, bo śniło mi się, że już urodziłam i zobaczyłam właśnie wadę u małej i zaczęłam histeryzować, płakać i krzyczeć

Ja bym nie jechała. Tzn. w sensie: nie robiła już zakupów. Na czas ciąży kupiłam jedne spodnie, jedne legginsy i jedną sukienkę - na tym koniec. Po domu chodzę w dresiakach uszytych przez mamę i też jest git. Od razu zapowiedziałam, że nie zostanę z toną ciążowych ubrań, bo na cholerę w życiu mi się to nie przyda.

PS. Złożyliśmy wreszcie łóżeczko. Na razie stoi jak stoi, ale na pewno potem pozbędę się baldachimu, bo już wiem, że będzie denerwował...
Co do progenii- brak mi słów, co to ludzi obchodzi jak ktoś wygląda...a jeśli obchodzi, to mogliby chociaż hamować się z tymi komentarzami, urody często się już nie zmieni... ehhh tylko nerwy mnie biorą jak ludzie są tak bezmyślni i słowami krzywdzą innych...
Mmm przytulne łóżeczko, sama bym się w takim położyła

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 10:10   #4835
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Ela, wciąż masz duuużo na głowie (może za dużo jak na ciężarną) i stąd takie akcje...

Myślałam, że takie myśli nachodzą tylko pierworódki... A jednak przy drugim dziecku też występują
a
Niestety za drugim razem jest duzo gorzej, bo juz wiesz co cię czeka, a za pierwszym to tylko słodkie wyobrazenia
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 10:11   #4836
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
benetta - też mnie takie myśli nachodzą ale próbuję z tym walczyć

Futbolowa - uroczy kącik

Ja jestem trochę podłamana, bo nadal mamy wózek, łóżeczko, wanienkę, fotelik u teściów ok. 150km dalej... obiecali nam przywieźć we wrześniu, później że w październiku i co? Byli w ndz i nie przywieźli, bo uparli się, żeby jechac pociągiem :| fajna pomoc. :/
A łóżeczko trzeba wyczyścić, wewnętrzne el. wózka i fotelika poprać, wanienkę też wyczyścić... poza tym chciałabym w końcu poczuć, że mam własnie ten kącik dla malucha

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Sweet - ja jedynek mam tylko 1 paczkę 42 czy tam 48 szt. Pampers. U nas w szpitalu pieluchy są, ale wezmę z 10 rezerwowych swoich jakby co.
Dwójek mam już duużo.
To musicie troche ich pogonic... Kurde sami by pomysleli ze trzeba to wszystko powoli przygotowac... Ja np. Mialam ambitne plany wysprzatac cale mieszkanie jak na swieta ale odkladalam czesc rzeczy i czuje ze juz teraz nie dam rady, nie mam sily...
Mama bedzie myc mi okna w nastepnym tygodniu, maz juzjedno umyl i on bedzie musial tez cos po szafkach ogarnac...

Ja mam na razie tylko 2 paczki Pampersow 1ek tych po 33 szt. 2ki mysle ze kupie z Dady, ale na razie jedna paczke bo nie wiadomo jak sie sprawdza u nas. Nie chce kupowac teraz duzo bo sie okaze ze dziecku nie spasuja i co ja z tym zrobie heh
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 10:15   #4837
szybkawolna
Rozeznanie

Bylam u ginekologa ...
zalecil mi 2 tab nospy i smecte/wegiel.... jezeli sie polepszy to oki a jezeli sie pogorszy to mam sie z nim skontaktowac i miec juz spakowana torbe jakby z tego porod wyniknal / powiedzial ze jakbym zaczela rodzic a mam skonczony 36 tc to sie nic nie stanie /.... takze zobaczymy co sie stanie ... moze moj organizm plata mi figle albo dzieciowi sie spieszy
Stary 2014-10-10, 10:25   #4838
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
Bylam u ginekologa ...
zalecil mi 2 tab nospy i smecte/wegiel.... jezeli sie polepszy to oki a jezeli sie pogorszy to mam sie z nim skontaktowac i miec juz spakowana torbe jakby z tego porod wyniknal / powiedzial ze jakbym zaczela rodzic a mam skonczony 36 tc to sie nic nie stanie /.... takze zobaczymy co sie stanie ... moze moj organizm plata mi figle albo dzieciowi sie spieszy
Dobrze ze bylasu lekarza, przynajmniej wiesz juz co robic.
Oby Ci przeszlo i nic ztego nie wyniknelo

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Futbolowa, co do progenii przyznam ze pierwszy raz spotykam sie z tym okresleniem dlatego musialam w google wpisac by zobaczyc co to. W moim otoczeniu przewinelo sie kilka osob z tym i nigdy jakos specjalnie nie zwracalam na to uwagi, nie przeszkadzalo mi, wrecz myslalam ze taka uroda ja zupelnie nie rozumiem jak mozna ludzi szykanowac, krzywdzic i wysmiewac sie.... Co za chamstwo...
Nie mysl o tym na zapas... Ale masz racje w razie gdyby mala to odziedziczyla trzeba ja chowac jakby bylo to cos normalnego, nie robic ztego problemow, na pewno bedzie silna dziewczyna jak jej mama (na taka mi wygladasz ) i sobie poradzi
Ale nie ma co na zapas sie zamartwiac

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-10-10 o 10:26
Stary 2014-10-10, 10:25   #4839
manieczka1
Zakorzenienie

Szybkawolna no to oby Ci szybko to przeszlo...
Futbolowa piekny kacik
Sweet ja mam 1 paczke bialych 78 szt. i 1 zielonych 42 szt. Potem zobacze czy dalej jedynki czy juz dwojki. Dwojek jeszcze nie mam.
Jedna znajoma rodzila w moim szpitalu ponad 4 kg chlopca sn...od razu go w ciuszki 62 ubierala.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 10:33   #4840
Zanet84
Zakorzenienie

Ide odwiedzic pazdziernikowe
Stary 2014-10-10, 10:34   #4841
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, że można kupić takie małe buteleczki ze spryskiwaczem do wody do kwiatków. Kiedyś kupowałam chyba w Auchan

ooo musze spojrzec jak bede. Dziex!

a co do Twoich legginsow to mozesz kupic barwnik w pasmanterii i sprobowac zafarbowac ta plame.

Udalo mi sie jeszcze przysnac nad ranem. Snilo mi sie, ze urodzilam miedzy autami na parkingu podziemnym. Ja urodzilam a tz uciekal miedzy autami przed ochroniarzem.
Ten sen ma chyba zwiazek z wczorajsza opowiescia, ze gdzies na parkingu kradna czesci podwozia :banghead:

Noc zaliczam do kiepskich.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 10:38   #4842
martha330
Zakorzenienie

trochę mi się przysnelo mimo pobudki o 5!
ufff, a to dlatego, ze TZ zrobil niespodzianke i przyjechal po pracy rano z cieplymi buleczkami, a miał nie przyjezdzac... i się wtuliłam i trochę pospalam.

ale gorrrrrraco! normalnie taka mam duchotę w domu, ze wytrzymać nie idzie, slonce prosto w okna

Dziewczyny kciuki za wizyty!

Kostka razemo moglybysmy urzadzac pokoik ja domowilam dziś jeszcze rozek u tego sprzadawac i Hania będzie full komplet

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 10:43   #4843
manieczka1
Zakorzenienie

A ja wlasnie wsunelam sledzie w pomidorach i zajadlam jogurtem hahaha
Maz do pracy poszedl, a ja sobie wlacze "przyjaciolki"
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-10-10, 10:50   #4844
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Ja kupiłam jeden, bez szaleństw

To chociaż jest u Was nadzieja na leczenie ortodontyczne Z progenią wrodzoną radzi sobie tylko ciężka, bardzo inwazyjna operacja przeprowadzana już na dorosłym człowieku. A do tego czasu, cóż, trzeba się namęczyć w ciemnym społeczeństwie. Jak sobie pomyślę, że moje dziecko miałoby usłyszeć w autobusie: 'czemuś takiemu matka powinna była ukręcić łeb po urodzeniu' albo 'dlaczego wpuszcza się takie coś w miejsca publiczne' Bardzo trudno było mi przetrwać życie wśród ciągłych wyzwisk i serce mi pęknie, jeśli to samo dotknie Zośkę, bo wystarczy, że odziedziczy słaby charakter po tatusiu i sobie nie poradzi. Z drugiej strony - mój ojciec nigdy nie akceptował tego jak wyglądam i od zawsze miałam w domu przewalone [mimo że wada odziedziczona po nim], przez co do dziś nie nauczyłam się tolerować samej siebie. Marcin mój zaś wie, że nawet jeśli Zosia urodzi się z wadą, musimy oboje, ale on szczególnie, akceptować ją i tę akceptację głośno wyrażać. Bo dziecko, kiedy czuje się kochane i wspierane przez rodzinę, nie da sobie tak łatwo wmówić, że coś z nim jest nie tak.

Swoją drogą, to już mały schiz, bo śniło mi się, że już urodziłam i zobaczyłam właśnie wadę u małej i zaczęłam histeryzować, płakać i krzyczeć

Ja bym nie jechała. Tzn. w sensie: nie robiła już zakupów. Na czas ciąży kupiłam jedne spodnie, jedne legginsy i jedną sukienkę - na tym koniec. Po domu chodzę w dresiakach uszytych przez mamę i też jest git. Od razu zapowiedziałam, że nie zostanę z toną ciążowych ubrań, bo na cholerę w życiu mi się to nie przyda.

PS. Złożyliśmy wreszcie łóżeczko. Na razie stoi jak stoi, ale na pewno potem pozbędę się baldachimu, bo już wiem, że będzie denerwował...
Ludzie są głupi i okrutni przykro że od ojca słyszałaś złe rzeczy. przepraszam że to mówie, nie chce Cie urazić- ale nie dorósł chyba do roli ojca..
jeśli wada nie byłaby zbyt duża da się to mniej inwazyjnie "zamaskować" w dzieciństwie - więc z Zosią szybko idź do dobrego ortodonty i bądzcie pod stałą opieką. jeśli już w niemowlęctwie zauważysz zbyt duże wysunięcie -już wtedy się zgłoś - wtedy koryguje się nawet chwyt butelki czy cyca przy karmieniu żeby pobudzić odpowiednie mięśnie i nieco cofnąć ten efekt. nawet jeśli to nie wyeliminuje problemu to chociaż troche zmniejszy zakres operacji- jeśli by w przyszłości taką chciała zrobić

Cytat:
mój mi wczoraj dogalał i też mówi, że jakaś obrzęknięta tam jestem w porównaniu z tym co było ostatnio.

benetta - u mnie na pewno wywoływanie nie byłoby po czasie tylko ewentualnie o czasie jesli sama wcześniej nie urodzę to ze względu na nerkę.
Jak Ci się cycki nie powiększyły, a jedynie obwód to sobie kup za 2 zł przedłużkę do stanika Ja tak zrobiłam i jest ok.
Co do okulisty, to ja co prawda jechałam do mojego lekarza w mieście rodzinnym (po prostu do niego mam zaufanie i po latach konsultacji u niego nie chciałam kogoś innego), ale jak zgłosiłam, że jestem w ciązy i potrzebuję pilnej konsultacji to miałam termin na za tydzień
kupiłam te przedłużki, nawet kilka.... tylko oczywiście zgubiłam kupiłam też chyba 20 gumek do włosów, i co mam teraz na głowie? recepturke bo nie poamiętam gdzie te kupione położyłam ehhh sama siebie dobijam

będę musiała spróbować wziąć na litość ciążową, szkoda mi kasy na prywatnego..

Cytat:
benetta - też mnie takie myśli nachodzą ale próbuję z tym walczyć

Futbolowa - uroczy kącik

Ja jestem trochę podłamana, bo nadal mamy wózek, łóżeczko, wanienkę, fotelik u teściów ok. 150km dalej... obiecali nam przywieźć we wrześniu, później że w październiku i co? Byli w ndz i nie przywieźli, bo uparli się, żeby jechac pociągiem :| fajna pomoc. :/
A łóżeczko trzeba wyczyścić, wewnętrzne el. wózka i fotelika poprać, wanienkę też wyczyścić... poza tym chciałabym w końcu poczuć, że mam własnie ten kącik dla malucha

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Sweet - ja jedynek mam tylko 1 paczkę 42 czy tam 48 szt. Pampers. U nas w szpitalu pieluchy są, ale wezmę z 10 rezerwowych swoich jakby co.
Dwójek mam już duużo.
też czekam na pewne rzeczy od kogoś... ale oni mają czas... a dla mnie to był juz powód do stresu i pewnie dostane te rzeczy na 2 dni przed porodem.. ale u mnie to akurat drobiazgi. szkoda że u Ciebie tak zwlekają bo to poważniejsze rzeczy a jeszcze musisz mieć siły te rzeczy ogarnąć, czy wyczyścić...

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Mam podobny przepis na brownie z mikrofalówki
Uwielbiam go jak nam ochotę na kawałeczek ciasta, a nie od razu na całą blachę :P

Benetta - czy to Ty pisałaś o maszynie z lidla? Jeśli tak, to czy możesz mi powiedzieć czy ona ma wolne ramię? Do zszywania nogawek i rękawów? Bo wysłałam mamę do lidla i się nie dogadałyśmy
Tak, ja. jeśli dobrze myśle o czym mówisz to chyba nie ma... ale się nie znam na tych nowych maszynach a instrukcji jeszcze nie przeglądałam. dowiadywałam się więcej jakiś rok temu czy półtora nawet i wtedy zdecydowaliśmy się że jak już to ta lidlowa ale zabij mnie - połowy teraz w tej ciąży nie pamiętam. w załączniku zdjęcie maszyny takiej jaką ja miałam - jak ją zobaczysz będziesz wiedzieć dlaczego o tych nowych niewiele wiem

Cytat:
Bylam u ginekologa ...
to dobrze że wiesz na czym stoisz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maszyna.jpg (58,3 KB, 4 załadowań)

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 10:50   #4845
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
ooo musze spojrzec jak bede. Dziex!

a co do Twoich legginsow to mozesz kupic barwnik w pasmanterii i sprobowac zafarbowac ta plame.

Udalo mi sie jeszcze przysnac nad ranem. Snilo mi sie, ze urodzilam miedzy autami na parkingu podziemnym. Ja urodzilam a tz uciekal miedzy autami przed ochroniarzem.
Ten sen ma chyba zwiazek z wczorajsza opowiescia, ze gdzies na parkingu kradna czesci podwozia :banghead:

Noc zaliczam do kiepskich.
Pomysle nad tym barwnikiem
Stary 2014-10-10, 10:54   #4846
tiera
Raczkowanie

Szybkawolna dobrze że byłaś u lekarza bo nieciekawie to wygląda

Cytat:
Napisane przez silesianna
Proboalam Was ndrabiac ale bez szans. Jutro bede miala dzien pelen roboty bo w sobote robie bejbiszałer. Takze mozliwe ze sie nie pojawie...
U mnie to hormony. Siedze i rycze. Ogolnie to wiecie, "nic juz nie bedzie tak jak bylo, nie chce rodzic i po co mi to bylo". Ogolnie to myslalam ze strach przed porodem i nowa sytuacja jakos mnie nie dotyczy, a tu suprajz. Musze jakos sobie to poukladac.
niestety mam identycznie, przed wczoraj przeryczałam pół wieczoru tak strasznie boję się porodu. Jeszcze przez dzień tyle o tym nie myślę, ale wieczorem jest masakra. Myślę, że za drugim razem jest niestety gorzej bo za pierwszym człowiekowi się dużo wydaje...

Macie rację z tymi zakupami- mam trochę dresów jakoś przechodzę. Za tydzień kończę 37 tydzień więc nawet nie wiem czy mnie juz do szpitala nie wsadzą .
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 10:58   #4847
eclariss
Rozeznanie

ja się bólu nie boję..wiem,że muszę, że to boli i nie ja jedyna na świecie rodzę..ja to porafię się rozpłakać na myśl, że mogą byc jakieś komplikacje przy porodzie co źle wpłynie na moje dziecko albo, że będzie z nim cos nie tak. masakra takie myśli..
Stary 2014-10-10, 11:02   #4848
Indra83
Wtajemniczenie

Jestem w domu, moje auto nadaje się na złom, koszt naprawy jest tak duży, ze się nie opłaca robić, mogę jeździć aż całkiem się zepsuje. A na wiosnę pewnie zakup nas czeka.

Na stronie Gemini moje zamówienie ma już nadany nr listu przewozowego, wiec pewnie w poniedziałek kurier przybędzie.

Byłam teraz u mamy w szpitalu, to sporo dzieci się w pełnię urodziło, w tym bliźnięta, chłopiec i dziewczynka. Strasznie gorąco jest na oddziale, zgrzałam się, a nic nie robiłam.

Trochę odsapnę i biorę się za prasowanie.

Benetta, ja ciągle gumki kupuję i wiecznie je gubię

A pisałam wam, jak miałam iść luteinę sobie zaaplikować i tak z nią chodziłam w dłoni po domu, aż sie zagapiłam i ją połknęłam, odruchowo wsadziłam do ust i popiłam grzecznie wodą
Stary 2014-10-10, 11:05   #4849
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
ja się bólu nie boję..wiem,że muszę, że to boli i nie ja jedyna na świecie rodzę..ja to porafię się rozpłakać na myśl, że mogą byc jakieś komplikacje przy porodzie co źle wpłynie na moje dziecko albo, że będzie z nim cos nie tak. masakra takie myśli..
dokładnie dlatego też tak trudno mi wybrać szpital niech mnie kroją, rozrywają, wszystko jedno...
próbuje walczyć z tymi myślami i wyobrażam sobie że już jest po wszystkim, że mam już zdrowego synka na rękach i że sobie spokojnie żyjemy, święta, jak rodzine odwiedzamy i inne takie polukrowane obrazki troche się uspokajam wtedy.

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość

A pisałam wam, jak miałam iść luteinę sobie zaaplikować i tak z nią chodziłam w dłoni po domu, aż sie zagapiłam i ją połknęłam, odruchowo wsadziłam do ust i popiłam grzecznie wodą

tak a propo luteiny.. zastanawiam się jak mój organizm zareaguje po odstawieniu jej i dupka.. może urodze po dwóch dniach

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 11:11   #4850
Indra83
Wtajemniczenie

Właśnie dziś rozmawiałam z oddziałową z noworodków i mówiła, że jej córka jak się termin zbliżał to cały dom wyszorowała od góry do dołu i przenosiła tydzień, z pessarami też jest różnie, jedne rodzą od razu, inne grubo po terminie, z rozwarciami też kobiety przychodzą po terminie na wywołanie.
Czyli nie znamy dnia ani godziny
Stary 2014-10-10, 11:12   #4851
manieczka1
Zakorzenienie

Indra hahaha padłam
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-10-10, 11:14   #4852
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Ide odwiedzic pazdziernikowe
Miałyscie podac link ;p
Stary 2014-10-10, 11:15   #4853
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Jestem w domu, moje auto nadaje się na złom, koszt naprawy jest tak duży, ze się nie opłaca robić, mogę jeździć aż całkiem się zepsuje. A na wiosnę pewnie zakup nas czeka.

Na stronie Gemini moje zamówienie ma już nadany nr listu przewozowego, wiec pewnie w poniedziałek kurier przybędzie.

Byłam teraz u mamy w szpitalu, to sporo dzieci się w pełnię urodziło, w tym bliźnięta, chłopiec i dziewczynka. Strasznie gorąco jest na oddziale, zgrzałam się, a nic nie robiłam.

Trochę odsapnę i biorę się za prasowanie.

Moj maz wiecznie slyszy ode mnie dwa pytania: nie wiesz gdzie mam gumke do wlosow i czy nie widziales moich kapci

Jak czegos szukam to na 99% jedno z tych

Ja kiedys polknelam z rozpedu lactovaginal
No dziurki mi sie pomylily
Stary 2014-10-10, 11:15   #4854
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Bylam u ginekologa ...
Ja tez od miesiaca tylko sraczkowato się wyprózniam ;/ ale myslalam ze to nic... tzn nie mam zadnej biegunki ani nic mnie nie boli, tylko zawsze mam rozwolnienie ;/ robie srednio co dwa dni. Czasem sie zdarzy ze codziennie.
Stary 2014-10-10, 11:16   #4855
magdula87
Rozeznanie

Dziękuję za odpowiedź też mam taką po babci i starego łucznika walizkowego, który strasznie plącze i to zniechęca do szycia i też nie ma wolnego ramienia przez co niektórych pomysłów nie da się zrealizować :P
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 11:19   #4856
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Miałyscie podac link ;p
A to ja nic nie wiem na ten temat
Ale podaje

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774936
Stary 2014-10-10, 11:20   #4857
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Witam po kolejnej ciezkiej nocy zasnelam o 3 w nocy a i tak sie bufzilam bo mnie biodra bolaly i dlonie cierpły na potęge

Bylam wczoraj na tej "konsultacji" z anestezjologiem i nic mądrego sie nie dowiedzialam :-/. Popatrzyl na wyniki, powiedzial ze w dniu porodu beda mi musieli zbadac ilosc plytek krwi bo mam niskie a jak spadna ponizej 140 to o znieczuleniu zzo nie bedzie mowy...
Wypisal jakas tam kartke-ankiete sposal wyniki badania i tyle
Z moja dzidzia chyba wszystko ok bo w szpitalu nie mialam ekraniku jak w prywatnym gabinecie, ale serducho slyszalam, przeplyty tez , lekarka sie usmiechala do monitora to chyba dobrze

I stanełam na wage u anestezjologa jak ktoras sie bedzie żaliła ze przytyla 12 kg albo 15 kg to jak slowo daje przyjade i
No to mnie dobilas...ja mam 107... Plytek. 140 to napewno nie bede miala do porodu?..
Cytat:
Napisane przez Irmm Pokaż wiadomość
Chłopiec i to duży, zresztą po tacie. Ale cukrzycy nie mam i wyniki prawidłowe. Idę znowu na usg teraz niedługo i jestem ciekawa co powiedzą o wadze i rozwoju i tutaj się zastanawiam... czy duża waga kwalifikuje do cesarki? Byłam wczoraj u lekarza i Rozmawiałam z nim na milion kwestii, teraz się zastanawiam czy nie zdecydować się na cesarke :/ jakie macie zdanie?
Ale ile to jest duzy?? Caly czas nie napisalas...a co placenia...mam podobne zdanie co Indra...
Cytat:
Napisane przez Irmm Pokaż wiadomość
Nie uważam tego za danie w łapę tylko za zapłacenie za usługę która powinna być, tak jak wszędzie legalna i bezpłatna, ale niestety nie jest, w naszym kraju nie masz legalnie prawa zdecydować o tym co się dzieje z twoim ciałem. Na szczęście są lekarze którzy taki wybór szanują. Jak idziesz na trening personalny to tez płacisz trenerowi za poświęcony czas. I tak jest tutaj. CC "na życzenie" to akurat błąd w systemie a nie dawanie łapówek.

Mój dzieciaczek jest duży, ale ostatnie usg miałam robione w 21 tygodniu, teraz idę na kolejne, nie wiem jeszcze ile będzie ważył pod koniec ciąży dlatego się zastanawiam.
Tacy ktorzy "szanuja" ten wybor w taki sposob to chyba powinni zmienic zawod...
Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Aha, dziewczyny, od dzisiaj promocja w Rossmanie na Pampersy Premium Care Newborn - 78 szt za 37,49.

Ile myślicie że taki maluszek zużyje takich paczek? Warto kupić 1, 2, czy więcej?
Kupilam dzisiaj jedna paczke, mam jeszcze 1 belli, wiecej jedynek cyba nie kupie...

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-10-10 o 11:33
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 11:24   #4858
martha330
Zakorzenienie

Czy wam tez jest tak duszno dzisiaj? No prawie mokra jestem a nic konkretnego nie zrobilam, placze sie od kuchni do pokoju i tak ciagle. Tu slonce mi przeszkadza,tu tez....ehhhh p

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 11:26   #4859
fiorella22
Zadomowienie

A taka kasa za cc idzie dla lekarza, ktory wykonal operacje czy na rzecz szpitala?

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
Szybkawolna dobrze że byłaś u lekarza bo nieciekawie to wygląda

niestety mam identycznie, przed wczoraj przeryczałam pół wieczoru tak strasznie boję się porodu. Jeszcze przez dzień tyle o tym nie myślę, ale wieczorem jest masakra. Myślę, że za drugim razem jest niestety gorzej bo za pierwszym człowiekowi się dużo wydaje...

Macie rację z tymi zakupami- mam trochę dresów jakoś przechodzę. Za tydzień kończę 37 tydzień więc nawet nie wiem czy mnie juz do szpitala nie wsadzą .
Kochana, nie Ty pierwsza i nie ostatnia dasz rade

Benetta, wklejalam link do maszyny w lidlu francuskim ale oczywiscie moj tablet nie wkleil :/
tu ta maszyna kosztuje 130 pare euro czyli i tak wychodzi drozej niz w pl.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 11:28   #4860
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Czy wam tez jest tak duszno dzisiaj? No prawie mokra jestem a nic konkretnego nie zrobilam, placze sie od kuchni do pokoju i tak ciagle. Tu slonce mi przeszkadza,tu tez....ehhhh p

W dzien nawet nie. Ale w nocy czesto budze sie cala mokra, jakby nie wiadomo jaki upal byl na dworze...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości