![]() |
#4831 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
![]() Cytat:
A z tym przechodzeniem jednej alergii w inna to moze cos byc bo u nas teraz nie ma problemu z jedzeniem za to alergia wziewna zaostrzyla się jak Kinia miała 9 mies.i pokarmowa była opanowana... A kto Ci tak powiedział?... :/ Faktem jest, ze alergia i geny idą w parze ale takie teksty są poniżej krytyki. Edytowane przez Villga Czas edycji: 2016-01-23 o 09:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() hehe pewnie na te wszystkie ladne zdobycze ![]() Cytat:
![]() ojjj zdrowia! motylek ![]() ![]() Cytat:
![]() ojjj zdrowia! niech szybko znika to cholerstwo ![]() alez normy przekroczone ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() tja, jakby to matka/ojciec mieli jakikolwiek na to wplyw ![]() my oboje alergicy, M. na razie odpukac czysto, jedynie ten nos tak wysoko zatkany dosc dlugo i juz mi tyka po glowie, ze to beda poczatki wziewnej ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() moj maz po porodzie wszedl na sale zabrac rzeczy i podobno to byla istna-masakra ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- ![]() Cytat:
![]() ja mialam w tyle glowy schematy, a rozszerzalam bardziej wlasnie na wyczucie, BLW wydawalo mi sie jakies takie proste, intuicyjne ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zadomowienie
|
Oczywiście t.
Ja nie mam żadnej alergii (a przynajmniej nic mi niewiadomo), tak samo moi rodzice, dziadkowie i dwojka rodzenstwa. Jedynie najmłodszy brat miał skaze białkowa do 2 roku życia. Teraz pije mleko litrami i nic się nie dzieje. Za to u tz w rodzinie większość od razu po wypiciu mleka gna do kibla...
#4834 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeden był wedle mojej koncepcji, drugi wedle chłopa, a teraz będzie mixowo i kompromisowo ![]() heeeehhhhh, ale aż tak? np. z jedzeniem... tam lubi, a poza nic???? ![]() to było raczej po to by przekonać chłopa, że nie wszystko z Ikei to szit. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a t. olej. ciepłą strugą! ![]() jest moja mama. wczoraj byłam u kosmetyczki. na dłużej niż wąs i brew ![]() ![]() a babcia Olkę uśpiła bez żadnego problemu. z konkubentem z szoka nie możemy wyjść ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
![]() Chwal się, chwal! Ja lubie ogladac ![]() Ojej zdrówka! Hehe no już się nie mieszcze. My jak się tu 2 lata temu wprowadziliśmy to bylismy dosłownie w kartonach. Z czasem dokupujemy szafki, polki i się urzadzamy. Cytat:
![]() Eeej ja mam podobnie ![]() Cytat:
![]() Do mnie dziś tesciowa przyjezdza no i cóz, jak przyjedzie to ja mam ochote wyfrunąc gdzies ![]() Monika, te wypady do lumpka to tez przez to, że TZ siedzi zimę w domu, wiec czesciej moge sobie pozwolić na wychodne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Wtajemniczenie
|
Kwiatuszku, t.powiedz że urodę i inteligencje też dzieci mają po Tobie
![]() Panika, raj raj! Mamusia zaklinacz dzieci? My jedziemu do mojej mamy z laurkami. Ale mam obawy bo Fi nie chce ich dać dziadkom i mówi, że sobie je chce zostawić na pamiątkę. Od rana biega i krzyczy: EWAKUOWAC SIĘ!
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
raj
![]() to tak jak w pracy. jak ktoś nie wie, że czegoś się nie da, to na pewno to zrobi ![]() ![]() ![]() uwielbiam Go!!!!!!
![]() |
#4839 | ||
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
![]() Projektantka pewnie tylko dopiescila wasze koncepcje ![]() Jakie serie w ikei oglądaliście? (Jakie meble wam się podobają? ) Jestem skłonna uwierzyć, ze różnice mogą być ogromne ![]() A jeszcze bardziej, ze to u rodziców dziecko może poczuć się dzieckiem (sobą ![]() Ah tak właśnie przypuszczałam, choć bardziej przyjmowałam wersje, ze jesteście u t. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-01-23 o 12:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Wtajemniczenie
|
Nasmarowalam tyle i wcielony :/
Pani, zamieszczalas tu projekt? Jestem go bardzo ciekawa. Monika, przy zapisie na szczepienie podalan wiek i że chce zaległe mmr, nikt nie mówił o jakimś zaświadczenia. Od kiedy u Wo objawy alergii minęły, nie interesuje się w ogóle tematem. Poki co nie zauważamy przewlekłego kaszlu czy kataru. Dla mnie Wo po prostu wyrósł i mam nadzieję, że tak już zostanie. Byou jak jakościowo te rurki z dziecięcego hm? Demeter, to masz luz z TZ ![]() Kwiatuszku, to Ci powiedzieli :/ zal. Ile Zu już ma? Przed chwilą w ciąży byłas, a już jej stałe pokarmy wprowadzasz! (Nie widzę suwaczkow, jeśli masz, to sorki za faux pas ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Haha wcielony ![]()
#4841 |
MBZ♥
|
Pani, magia Babć
![]() ![]() Moderna, korzystasz na telefonie z aplikacji do czatowania whats ap? Jeśli tak i podeślesz mi numer tel to Ci wyślę filmik ![]() Kwiatuszku ![]() Olej "mądrą" inaczej t. Villga, u mnie w szpitalu nie można było zabrać Meża na salę. Bardzo tego żałuję. I On też. Za to ja cały czas patrzyłam w lampę nade mną i wszystko widziałam ![]() Demeter, świtne te łupy ![]() ![]() CR, miałam już kilka par i było ok. Jedne reklamowałam ale to z rok temu bo po jednym ubraniu bardzo wypychały się na kolanach:/ Sorce, kocham Fifiego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Moderna, wysłałam CI maila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() tylko jak dam jaglaną na mleku ryżowo-migdałowym z jabłkiem i suszoną morelą (ostatnio taką zaserwowałam) to co ona od tego przytyje... Cytat:
![]() u nas też nie ma alergii a mam 2 alergików... Cytat:
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- nie bardzo mam pomysł... żeby było wygodnie. nie widzę go w skrzydełkach, w sensie zabawy, wygody. no i musi to być coś co pani bez problemu mu założy bo bal będzie bez rodziców. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zakorzenienie
|
raczej krystalizuje to czego my nie potrafimy nazwać
![]() to będzie absolutny mix. friheten, besta, pax. Cytat:
naszemu dziecku żłobek robi tylko dobrze. nie wierzę, że na poziomie 1,5 roczniaka dziecko wskakuje w jakieś ramy społeczne czy role kulturowe czy zwyczajnie aktorzy 8 godzin dziennie. no nie wierzę i już ![]() ![]() nie boiłaś się? ![]() byłam w kinie. tak to można żyć ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- właśnie chciałam wrzucić, ale raczej nie potrafię pdf załadować.
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
![]() Tak napisałam? Dzieci wsród obcych nie są 100% sobą, tylko tyle lub aż tyle. Ja sama przy mężu pozwalam sobie na więcej, lub wsród dobrych przyjaciół rodziny, ludzi którzy mnie akceptują - przy obcych nie pokazuje swojego całego repertuaru zachowań - jestem niemalże grzeczna, z małymi wyjątkami, bo i takie się zdarzają. Myśle ze dopiero przy zaufanych osobach dzieci pokazują więcej emocji, zachowań , gdzie wiedza ze są akceptowane a błędy wybaczone.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-01-23 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
patologia?
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba się nie rozumiemy - nie twierdze, ze placówka zmienia zachowania dzieci, a ze dzieci często są przy obcych "grzeczniejsze". A co do tych demonów - to wierze w każde dziecko - za każdym zachowaniem kryje się potrzeba, najcześciej chodzi o poczucie zrozumienia, bycie wysłuchanym. Placówka (wychowawca) sobie nie radzi.
![]() |
#4847 |
Wtajemniczenie
|
A czy nie jest tak... że ciocie żłobkowe stają się osobami bliskimi i zaufanymi?
![]() |
#4848 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
Sorce, ewakuacja dobra ![]() I jak, dał laurkę? Bo mój K rzucił laurką w babcię ![]() Cytat:
![]() W zlobku grzeczniutki, pokorny jak baranek i bojący się wszystkiego. W domu...roznie bywa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie sie wydaje, ze to w domu, dziecko moze zachowywac sie gorzej, przezywac bardziej swoje frustracje, byc szczerym w swoich emocjach, bo czeka na nie bezwarunkowa milosc/akceptacja od strony rodzicow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślę że i starsze dzieci przekonują się do pań w żłobku, przedszkolu i po jakimś czasie obce jako tako nie są. Zresztą nie wyobrażam sobie trzymać dziecka w domu za długo jak niektórzy tutaj w Nl do 4 lat w domu a potem od razu do szkoły...
![]() |
#4851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mysle, ze tak calkiem calkiem soba dzieci sa dopiero w domu, bo to tu moga w zaufaniu wykrzyczec swoje frustracje, pokazac wszystkie emocje, opowiedziec wszystko w zaufaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zadomowienie
|
Moderna nie jeden na jeden bo niania w ciagu tygodnia ma 12 dzieci z tym że maks 4 na raz (; z tym że jedne rano inne 3 dni w tyg i tak się zmieniają (:
no ale 25 na raz zdecydowanie nie ma 😂 za to już za rok J idzie do szkoły i zobaczymy jak to tam będzie.
#4853 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() sama? ![]() co ogladalas? Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziekuje za maila - C-U-D-O-W-N-E ![]() ![]() ![]() babcie i dziadki pewnie zakochane po uszy ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z resztą to jałowa dyskusja, bo są różne dzieci, różne "placówki", różni rodzice... na tym etapie 'ciocie' znają wszystkie emocje (mojego syna), znają wszystkie domowe historie (nasze). Michał nie ma auto-cenzora (emocji, opowieści). On chyba w grupie jest po prostu inny. z mamą. "Moje córki krowy". Agnjeska, szkoła jak nasza zerówka? czy jak pierwsza klasa?
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie wqrzają godziny szczepień... u nas szczepią 11.45- 14.30 wtorek- ,czwartek. Ciekawe kiedy ja mam na to szczepienie przyjść, jedyny dzień, kiedy koncze 11.20 w poniedziałek- nie szczepia...chłop pracuje 6-14 lub 14-22 biorąc pod uwagę, ze w przychodni zawsze obsuwa- szansa jest, ze nie zdąży, poza tym jak zaszczepi to co ma zaprowadzić K na 13 do przedszkola?...Nie mogli by szczepic jeden dzien tylko rano, a np inny tylko wieczorem czy jakos tak...dziadkom zaszczepić nie wolno....inna sprawa, ze K. niby zdrowy, a ciągle cos (katar, ropiejące oko itp.)... Cytat:
Cytat:
![]() Witam sie i ja...praca mnie pochłonęła ostatnio...sprawozdania, oceny opisowe, rady, posiedzenia, zebrania....Ponadto mnie choroba jakaś dopadł...ale nie ma tego złego, wysłałąm Tz z Kacprem na imieniny do teściowej;p A ja sobie papierkowa robotę nadrobię...A jutro mam hospitacje jeszcze i drżę...Bo jak te moje diablątka się zachowają to jest los na loterii... demeter jakie piękności wyszperałaś...U Was w każdym ciuchlandzie znajdzie sie takie perełki, czy masz jakis jeden gdzie takie skarby...? Sorce Filip mistrzunio!! Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2016-01-24 o 09:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zadomowienie
|
Pani ogólnie tutaj jest to podstawówka ma 8 grup (obowiązek szkolny jest od 5 lat ale większość idzie jak skończy 4 bo żłobki i nianie zajmują się dziećmi do lat 4 więc rok musiałoby siedzieć w domi) ale ogolnie pierwsze 3 grupy to bardziej zabawa i są odzielone od starszych. Ogólnie podoba mi się szkoła i program nauczania. Dyrektor szkoły do której J pójdzie pokazał mi wszystko i dokładnie opowiedział jaki mają program nauczania. Dodatkowo maluchy mają osobne ubikacje, osobną salę gimnastyczną, osobne przerwy ect. Sama bym do takiej szkoły poszła
![]()
#4857 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeden, ulubiony sh, w którym perełki ![]() Ostatnio kupiłam dla Z te ciuszki, sobie 7 (!) bluzek, tunik i zapłaciłam 32 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
MBZ♥
|
Klementyna to dał popis
![]() ![]() Moderna, nie tej aplikacji nie znam:/ Dziękuję ![]() ![]() Zgadzam się z tym co napisałaś, że dzieci przy nas mogą zachowywać się inaczej bo wiedzą, że są kochane bezwarunkowo. Sama mam jak Ty, że przy B mogę dać upust czego przy kimś innym nie zrobię. Ale o zachowaniu w przedszkolu będę mogła napisać jak Roszpunka tam się znajdzie bo z bliskiego otoczenia znam przypadki, że żywiołowe dziecko mające problem z emocjami-taki wiek identycznie zachowuje się w placówce, jeszcze doszło bicie, plucie- drugie ostoja spokoju w domu i w przedszkolu to samo. Chodzą do jednego przedszkola, do jednej grupy więc panie te same. Pani, i jak film? ![]() Wczoraj u nas rano padał śnieg i było mrozicho, wieczorem odwilż i deszcz-efekt: biały szit zamieniony w jeszcze większy szit. Przejść się nie da. |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.