|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zadomowienie
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7115479 1]dokładnie. bardzo popularna (aczkolwiek kontrowersyjna) wspólnota w KK nawet się z tym nie kryje. na niektórych spotkaniach, jeżeli żona chce zabrać głos, musi najpierw zapytać męża i uzyskać jego zgodę.
mi się to w głowie nie mieści jak można się samemu postrzegać i dawać traktować w taki sposób.[/QUOTE] Napisz proszę która? Jeśli nie chcesz tu to napisz mi proszę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mogę Ci przeprowadzić logiczną analizę rzeczonego fragmentu z wyjaśnieniem, dlaczego jest to zupełnie nieistotne z punktu widzenia katolika dzisiaj - wiary, rozumianej tak, jaką ona jest w istocie. to, że na religii (nie ylko katolicyzmie zresztą) postanowili się wybić ludzie żądni władzy i pieniądza (znów, nie tylko w tym kraju, nie tylko dzisiaj), to zupełnie inna rzecz. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Oczywiście, nie neguję, ze istnieją filigranowe kobiety o dużej sile fizycznej, ale jakoś jestem przekonana, ze jest ich zdecydowana mniejszość. Osobiście w każdym razie nie zamierzam udowadniać niewiadomoczego, jeśli mogę zwyczajnie poprosić o pomoc kogoś, kto dysponuje większą siłą fizyczną ode mnie. I tak, może to być duuuuża, silna kobieta ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Za analizę dziękuję, nie jestem aż tak zainteresowana tematem - co widać po mojej (nie) znajomości Pisma ![]()
![]() |
#4835 |
Konto usunięte
|
Zaczęłam rozmowę na ten temat z moim facetem i... Już jest ex facetem. Znamy się 2 lata, byliśmy razem 1,5 roku. Na samym początku przedstawiłam mu moje poglądy dotyczące feminizmu, kobiet, posiadania dzieci. On zarówno wtedy jak i przez 1,5 roku twierdził, że się ze mną zgadza, podziela moje poglądy, nawet był że mną na czarnym proteście, często rozmawialiśmy na "takie" tematy i ZAWSZE mi mówił, że mam rację, że on mnie rozumie, że popiera to o czym mówię. I kurde w sobotę siedzimy, gadamy o tym posłuszeństwie, a on mi wyjeżdża z tekstem, że moje poglądy są głupie, feministki to najgorsze zło, że baba ma siedzieć w domu, sprzątać i gotować, bo kiedyś tak było i się babom w dupach poprzewracało, i że jestem nienormalna, bo KAŻDA kobieta chce mieć dzieci, więc on ze mną był, bo myślał, że mi się odwidzi. Wyobrażacie sobie mój mindfuck? Przez 2 lata mi mówił i OKAZYWAŁ, że mnie wspiera, a tu nagle BUM! No to ja mu mówię, że ja jestem z siebie dumna, mam już podwójne wykształcenie, robię magistra, pracuję, a mam koleżanki, które skończyły edukację w gimnazjum i jedyne co to siedzą z dzieckiem na garnuszku u mamusi i liczą, że im 300 zł alimentów wpadnie, a on do mnie, że one postąpiły LEPIEJ NIŻ JA, BO PRZYNAJMNIEJ SĄ USTAWIONE DO KOŃCA ŻYCIA. Rozryczalam się jak głupia, bo nikt mnie nigdy tak nie zranił. I wyszłam. I zero kontaktu. Nic. W sobotę to się stało, i od tego czasu (mimo, że w sobotę mówił, że mnie kocha, chce ze mną wziąć ślub), odkąd wyszłam z jego domu nie napisał, nie zadzwonił, nie przyszedł. No ja nie wiem, jakby mnie tak kochał, to by za mną leciał, kupił kwiaty i błagał na kolanach o wybaczenie, a nie "poszła se, spoko".
Najgorsze jest to, że gdyby mi na samym początku powiedział, że ma takie a nie inne poglądy, to W ŻYCIU bym nie weszła w taki związek.. A nie, 2 lata mnie oklamywał... Mimo wszystko wiem, że dobrze zrobiłam, i nawet nie jest mi przykro. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
niecnotliwa dziewica
|
Za tydzień się pogodzicie.
#4837 |
Naczelna Nastolatka
|
Tinker...... Bardzo Ci współczuję, ale tak naprawdę myślę, że dobrze się stało. Serio. To nie był fajny facet. A Ty powinnaś pomyśleć czy nie warto poszukać pomocy psychologicznej, bo masz tendencję do tkwienia w bagnie.
#4838 |
Konto usunięte
|
Byłam u psychiatry i psychologa, mimo, że poruszałam ten temat, to psycholog (w moim mieście nie ma psychoterapeuty) tego tematu bardzo unikał, nie chciał go rozwijać.
I ja wiem, że dobrze się stało, serio. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Żeby się pogodzić, musiałby tu przyjść i mnie przeprosić. A to nie w jego stylu Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Naczelna Nastolatka
|
Przepraszam, ale jakie to miasto w którym nie ma terapeuty??
#4840 |
lise-kotta
|
Tinker, wybacz ale to wy dłużej byliście osobno niż razem i to się dzieje po raz dziesiąty i zejdziecie sie po raz jedenasty znowu.
On się popłacze (to lubisz najbardziej), przeprosi i gotowe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po takich słowach jakie rzucił w życiu bym nie była z takim kolesiem mimo najlepszych przeprosin. Pora dorosnąć, sorry Tinker-jesteś ładna, niegłupia, młoda, nie żal Ci marnować młodości na kolesia który tak ma w lekceważeniu to kim jest w jego oczach kobieta itp?Nie rokuje to dobrze na późniejsze lata...
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- ![]() ![]() Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2017-02-21 o 15:38 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
no to chyba sama sobie przeczysz bo... "Żeby się pogodzić, musiałby tu przyjść i mnie przeprosić. "-to Twoje słowa
#4844 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Swoją drogą moja najlepsza przyjaciółka powiedziała tak "Anka, przez ten czas odmowilas związku 4 facetom, NIE MOGŁAŚ ODMÓWIĆ PIATEMU" Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
lise-kotta
|
Cytat:
![]() Neverending story to jest przecież Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
Pożyjemy , zobaczymy
![]()
#4848 |
Zadomowienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7115479 1]dokładnie. bardzo popularna (aczkolwiek kontrowersyjna) wspólnota w KK nawet się z tym nie kryje. na niektórych spotkaniach, jeżeli żona chce zabrać głos, musi najpierw zapytać męża i uzyskać jego zgodę.
mi się to w głowie nie mieści jak można się samemu postrzegać i dawać traktować w taki sposób.[/QUOTE] Mogłabyś proszę napisać która to? Jeśli nie chcesz tutaj to napisz mi priv proszę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jako, że każdy kij ma dwa końce (chyba, że proca, bo proca ma trzy) to powiem tak: równouprawnienie kończy się kiedy rodzina z małymi dziećmi złapie (wszyscy) taką np grypę jelitową i trzeba dzieciaki oporządzić ![]() Mnie to zawsze wkurza coś takiego: w weekend miałam szkolenie, rozmawiam z innymi babami i mówię, że mąż zrobi zakupy, obiad ugotuje i ogarnie chatę. Reakcja? (tak w skrócie) "Ale Ty masz super faceta". Mało tego jak go dorwały to się nasłuchał jaki jest super. Jak kurde ja sprzątam, gotuje, robię zakupy to żadna nie pochwali. Takie "równouprawnienie" ![]() Edytowane przez Nanit Czas edycji: 2017-02-21 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Copyraptor
|
Cytat:
I wolę przy tym pomoc czterech kobiet po 55kg niż czterech chłopa po 80, co to twierdzą, że feminizm się sprowadza do wnoszenia lodówki ![]() ![]() I ogarniasz, że w równouprawnieniu nie chodzi o to, żeby wszyscy mieli PO RÓWNO, tylko, żeby wszyscy mieli RÓWNE SZANSE? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
lise-kotta
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
Tinker, 19-latek jeszcze milion razy może zmienić poglądy.
#4854 | |
Podła wiedźma ;)
|
Cytat:
![]() ![]() [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7115677 6] a z innej beczki - jest gdzieś jakiś wątek absurdów? może na wszelki wypadek nie będę wklejać zdjęcia bo jest tam kobieca pierś (zamalowana brodawka ale to pierś!) ech. https://www.facebook.com/szymonholow...type=3&theater[/QUOTE] ![]() ![]() Przytakuję. Tinker, jak człowiek jest starszy to 2 lata różnicy między partnerami nie robi różnicy, ale niestety, w okolicy nastki/ 20-stki 2 lata to przepaść. Ja mam 27 lat, do pracy przychodzą młodziaki 19-20 letnie prosto po LO i na prawdę, czasami dogadać się z takimi ludźmi w żaden sposób nie idzie. A przecież nie jestem tak dużo starsza.. (Przykład z mojej pracy, ostatnio gorący temat, młodziaki obraziły się, że w pracy kazano im pracować, a nie siedzieć na necie ![]()
"- Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE." ![]() "Każdy człowiek kryje w sobie mrok, choć ukryty." ************** |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4857 |
Naczelna Wizażanka:)
|
No właśnie...
#4858 |
Konto usunięte
|
Tinker nie obraz się, ale Twój związek to takie neverending story, więc nie przywiązywałabym się do obecnej sytuacji za bardzo. Pewnie za tydzień znów się pogodzicie.
Co do feminizmu - ja jestem feministką, co prawda nie walczącą (bo nie lubię się męczyć dla zasady), ale jednak. Uważam, że obie płcie powinny mieć równe prawa (zwłaszcza kwestia wysokości pensji, walka z seksizmem, prawo do nauki czy wyrażania swoich poglądów w przestrzeni publicznej), natomiast nie upieram się, że każdy facet powinien na równi z kobietą np.mieszać w garach. Trzeba brać pod uwagę fakt, że wszyscy ludzie mają różne predyspozycje i zdolności, i to, że coś działa u nas, nie oznacza, że tak samo dobrze zadziała np.u sąsiadki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Akurat mieszanie w garach dobrze im wychodzi, w końcu wszyscy najlepsi kucharze świata, to faceci
![]() Tylko wielu się zwyczajnie nie chce ![]() Co do reszty, to się zgadzam - każdy ma indywidualne predyspozycje i nimi się powinien kierować ![]() Ja na przykład od zawsze wolałam z tatą grzebać w warsztacie niż z mamą stać przy garach (czego szczerze nie cierpię) Co do wnoszenia mebli, to ja wnosiłam z kurierem łóżko na 2 piętro, bo nie miał pomocnika ![]() ![]()
#4860 | |
Copyraptor
|
Cytat:
Kucharz = fine dining, gwiazdki miszelę, rozbryzgi z sosu na dużym talerzu dookoła małej porcji Kucharka = w przedszkolu, robi zupę warzywną, jednym kurczakiem nakarmi 30 dzieci |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.