Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-25, 14:25   #4831
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Zapytałam Tż-ta co robimy w święta. Odpowiedział, że zacznie myśleć na tydzień przed
Na szczęście tesciowie mieszkają na tym samym osiedlu więc z pójściem do nich nie będzie żadnego problemu. Gorzej z moją Siostrą, która mieszka na drugim końcu miasta
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 14:29   #4832
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

dziewczyny a co z:
- MOtylekwBalerinkach (2 wiadomosci)
-puffa25 (5 wiadomosci)
- Kasmaris (0)
-Cherry (0)
moze dac je do zaginionych mamus?

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
My już po wizycie. Jasper jest dużym chłopcem i waży już 1840g!
wow, ale waga! gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
a i przed chwilą pacha mnie zaczęła boleć... myslalam ze sobie podrapałam bo podraznien po goleniu to nie mam bo 2 dni temu golilam pachy... no i mam jakiegos guzka mam nadzieje ze to tylko wezly chłonne powiekszone, no nic, jutro chyba czeka mnie umawianie do lekarza.
lepiej to sprawdzic dla swietego spokoju ale to na pewno nic takiego

byla kolezanka - przywiozla mi 2 reklamowki ciuszkow. az sie boje otwierac

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 14:31   #4833
sosowhat
Wtajemniczenie

Kurde teraz to i tak chyba nie ma co podejmowac jakakolwiek decyzje bo sie okaze ze i tak nic z tego nie wyjdzie...
Wiadomo ze nasza decyzja, ale ja chce do moich a tż do swoich jeszcze opcja ze zaprosimy samych rodzicow + moja siostrę(ona nie ma swojej rodzinki jeszcze) i obie mamy w kuchni porządzą, ja cos tam przygotuje i posiedzą dwie godzinki i juz. No nic, zobaczymy co bedzie pozniej.

Jutro dopiero bede mogla dzwonic do lekarza bo dzis juz nikogo nie ma... zobacze bo moze to zejdzie i jakis glupi węzeł się powiększył a jutro juz będzie git, oby
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 14:33   #4834
KoniKa4
Rozeznanie

Jakiś czas temu pytałam na forum czy któraś z Was zamierza ćwiczyć a balonikiem epino lub aniball przygotowanie do porodu. Ktoś się nad tym też zastanawiał tylko nie pamiętam która z Was???

Pstryczku powinnaś zostać forumowym sekretarzem naszego wątku

Edytowane przez KoniKa4
Czas edycji: 2016-08-25 o 14:36
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 14:40   #4835
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
kawał chłopa!!
Mama nie przytyła bo Cię Jasper podjadał
Do tego mimo polskiego jedzonka jak znam urlopy w pl to nie miałaś czasu leżeć i tyć, a przy naszych gabarytach każdy ruch spala więcej kalorii niż w normalnych okolicznościach

Będzie dobrze!!!

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Skąd ja to znam, też wszyscy wielce zdziwieni jak to na święta nie przyjedziemy?! Taa jasne, bedę sie tłukła 1300km, do tego w zimie z miesięcznym maluchem

W ogóle to ostatnio mówię do tż, że chrzcić też będziemy tutaj, rodziny jak na lekarstwo, załatwi się raz dwa, na jakiś obiad do knajpy i gotowe, w pl by trzeba było chyba salę wynająć na "najbliższą" rodzinę

Ale lampa, 37st mamy, miałam wieszać pranie na balkonie, ale stwierdziłam że to samobójstwo i jeszcze mi sie wody zagotują
Idę robić obiad, dziś ambitnie makaron z serem
Dokładnie, cały urlop w biegu. Ja dzisiaj to samo mamie mówiłam, ze pojechalabym nad wodę ale boję się ze młodego ugotuje haha.

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Szkoda słów, jakie niektórzy mają pomysły
Chociaż mnie i tak najbardziej rozwala brak wyrozumiałości kobiet, które już są matkami wobec obecnych ciężarówek miałam niedawno taki przypadek w swoim otoczeniu...

Kochana, trzeba być dobrej myśli! Będę trzymać kciuki za wizytę

Kciukasy!

U nas ciepłoooo czekam z niecierpliwością na wypłatę, bo koszyk na allegro znów się wypełnił ciążowo-bobasowymi produktami i trzeba by zamówić
A w przyszły tygodniu biorę się na poważnie za reorganizację w szafie, komodach i pranie ciuszków syncia nie mogę się doczekać!!!

Uwielbiam takie okazje
Ja ciuszkow póki co już nie kupuję

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Ja z usg mam termin na 2 grudnia. A jak np zrobia mi cesarke? Oni egoistycznie mysla tylko o sobie. Taka smutna prawda niestety.Moj maz juz powiedzial. Chcecie zobaczyc wnuczke? To sobie kupcie bilety i przyleccie. A kase maja wiec to nie problem. W tym roku ojciec zafundowal swojej matce (mojej babci) bilet na swieta, zeby mogla poznac druga wnuczke i po latach zobaczyc Albe. Kobieta jest po wycieciu macicy, chemioterapii jest pol slepa,glucha i ma wielka cukrzyce. Mozna? No mozna.
Dokładnie, niech sami przyleca a nie wymagają. Podziwiam Twoja babcie

Cytat:
hahahahahaha:haha ha: mistrzu !

my wlasnie z tż juz zaczelismy sie zastanawiac co ze swietami... z maluchem około miesiecznym do kogo mamy pojechac... Moi rodzice sa sami + siora, i nie wyobrazam sobie z nimi nie spedzac swiat. U tż 10osob w jednym domu w tym jeden maluch bedzie grudniowy... Do moich mamy 5 minut autem, do tż rodziny 15min... tż mówi "ale jak to pojedziemy tylko do Twoich rodzicow, to moi sie obraza" a moi sa sami a u tż bedzie 4 dzieci... zwlaszcza ze my tylko na godzinke pojedziemy. Jakos sobie tego nie wyobrazam zeby oba domy obskoczyc jednego wieczoru tż mowi to zrobmy sobie sami wigilię pierwszą naszą w 3... a ja nie jestem sobie w stanie wyobrazic wigilii bez moich rodzicow i siostry i cholera wie jak to rozwiązać

to sie wyżaliłam...

a i przed chwilą pacha mnie zaczęła boleć... myslalam ze sobie podrapałam bo podraznien po goleniu to nie mam bo 2 dni temu golilam pachy... no i mam jakiegos guzka mam nadzieje ze to tylko wezly chłonne powiekszone, no nic, jutro chyba czeka mnie umawianie do lekarza.
My spędzimy wigilię u nas z moją mamą, pierwszy dzień świąt i teściów a na drugi oni przyjdą do nas.
Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
My dwa lata temu na sylewestra musielismy zostac w domu bo Alba miala ospe a szwagierka w ciazy i nie przechodzila. Najlepszy sylwester mego zycia. Zero krzyku,cisza,spokoj...Bo w ten to wybiciu nowego roku mloda zostala z dziadkami a my imprezowalismy.
My co roku spędzamy Sylwester z tesciami a w tym roku planujemy we czwórkę zostać w domu.

Cytat:
A ile jeszcze potrwa remont?

U nas też jest niedaleko od jednych do drugich rodziców, ale takie jeżdżenie w zimie z miesięcznym maluchem w tę i z powrotem do mnie nie przemawia :/ tylko obawiam się, że znów będzie kwestia, że "ktoś się obrazi", "że coś tam wypada" mam nadzieję, że jakoś to będzie
Idź i pokaż koniecznie lekarzowi tego guzka, lepiej dmuchać na zimne.
Chciałabym wiedzieć jak długo jeszcze. Na przyszła niedzielę tz skończy w sypialni panele a za dwa tygodnie przyjedzie mój brat pomoc malować. I jak pomaluja to zostaną nam meble i lampy do kupienia... Pewnie jeszcze cały wrzesień to wszystko potrwa, bo tz pracuje też w soboty.
Cytat:
Też bym poprała, ale nie mam za bardzo co

Miesiąc czasu to już o cesarce pamiętać nawet nie będziesz ale bez przesady z takimi maluchami podróżować, te 50 czy nawet 100km to ok, ale nie przez pół europy

Ja bym pojechała na wigilię do Twoich a np w 1. dzień świąt do teściów.

My mieliśmy podobną zagwozdkę na początku roku, bo zarówno w moim domu jak i tż będzie stało 1 krzesło puste.. to będą ciężkie święta. Ale sprawa się o tyle rozwiązała, ze zostajemy tutaj
A ja właśnie mam co tylko nie mam gdzie trzymać. Teraz wszystko leży w workach w szafie.
Cytat:
Kurczę, zjadłam kanapki, na deser kisielek żurawinowy i nadal mam na coś ochotę
Ja zjadłam paczka hiszpańskiego, sucha byle z kiełbasą, wypilam całego kubusia i teraz zajadam arbuza.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 14:47   #4836
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie, łobuz nabrał masy zamiast matki 😉
co u Was?

My leżymy jutro może założą pessar i jak nie będzie skurczy, to nawet wyszlibyśmy przed poniedziałkiem.

Cytat:
Szkoda słów, jakie niektórzy mają pomysły
Chociaż mnie i tak najbardziej rozwala brak wyrozumiałości kobiet, które już są matkami wobec obecnych ciężarówek miałam niedawno taki przypadek w swoim otoczeniu...
Mnie najbardziej rozkłada na łopatki to, że skoro dla kogoś coś było dobre, to dla całej reszty MUSI być tak samo, jakby to była jakaś prawda objawiona i jedyna słuszna rzecz.

Cytat:
A ile jeszcze potrwa remont?

U nas też jest niedaleko od jednych do drugich rodziców, ale takie jeżdżenie w zimie z miesięcznym maluchem w tę i z powrotem do mnie nie przemawia :/ tylko obawiam się, że znów będzie kwestia, że "ktoś się obrazi", "że coś tam wypada" mam nadzieję, że jakoś to będzie
Idź i pokaż koniecznie lekarzowi tego guzka, lepiej dmuchać na zimne.
Tak sobie myślę, że z maluszkiem chyba nie da się za długo siedzieć u rodziny? Bo jak w święta wpadają goście, to jest praktycznie siedzenie od południa do wieczora. Nie wyobrażam sobie posiadówy np z trzytygodniowym dzieckiem (mogę urodzić nawet 6 grudnia). Na wigilię podjedziemy do teściów, a do moich rodziców mielibyśmy 120km, nie wiem czy się zdecydujemy.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:

Ja zjadłam paczka hiszpańskiego, sucha byle z kiełbasą, wypilam całego kubusia i teraz zajadam arbuza.

Intryguje mnie ten hiszpański pączek czym się różni od klasycznego polskiego pączka ?

Stary 2016-08-25, 14:55   #4837
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dziewczyny a co z:
-puffa25 (5 wiadomosci)
- Kasmaris (0)
-Cherry (0)

Kawał chłopa z niego sama byłam w szoku.
Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
My leżymy jutro może założą pessar i jak nie będzie skurczy, to nawet wyszlibyśmy przed poniedziałkiem.

Mnie najbardziej rozkłada na łopatki to, że skoro dla kogoś coś było dobre, to dla całej reszty MUSI być tak samo, jakby to była jakaś prawda objawiona i jedyna słuszna rzecz.

Tak sobie myślę, że z maluszkiem chyba nie da się za długo siedzieć u rodziny? Bo jak w święta wpadają goście, to jest praktycznie siedzenie od południa do wieczora. Nie wyobrażam sobie posiadówy np z trzytygodniowym dzieckiem (mogę urodzić nawet 6 grudnia). Na wigilię podjedziemy do teściów, a do moich rodziców mielibyśmy 120km, nie wiem czy się zdecydujemy.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Intryguje mnie ten hiszpański pączek czym się różni od klasycznego polskiego pączka ?

Paczek hiszpański jest z ciasta parzonego taka oponka

Stary 2016-08-25, 14:57   #4838
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a co z:
-puffa25 (5 wiadomosci)
- Kasmaris (0)
-Cherry (0)

Gdzieś dziewczyny wcięło, tylko gdzie ?

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 15:07   #4839
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Ja dzis na obiad mam cukinie z wkladem :-D jajko, pieczarki, wedlina i ser. Zaraz powinna byc gotowa.

Co do zaginionych dziewczyn to mam nadzieje, ze sie odnajda ktoregos dnia i wszystko bedzie dobrze.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 15:21   #4840
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
swietne ja tez mialam juz nie kupowac ale w soboete wybieram sie do lidla i procz tego planuje jakies dresy kupic

uwielbiam te teskty o grubosci albo o prztylas :/ kurcze na porodówkę się niedlugo wybieram a nie na fashion show czy red carpet

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

ide sie szykowac na wizytę niby na 16 ale sie ogolic musze wykapac wlosy ladnie ulozyc itd a z tym sie zejdzie jakies 2 h gdzie sa te czasy gdzie w 30 min to ogarnialam ;p
i kciuki za reszte wizytujacych dziewczyn dziś
Kciuki za wizytę tez planuje lidla w sobotę

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Hahaha, dobrze że jeszcze dychasz i masz siłę na pisanie na wizażu

Domek nie przejmuj się, chce to niech sama do Ciebie przyjedzie.

A ja właśnie wyprasowałam niewielką część ciuszków i się roztapiam. Dobrze, że jeszcze wiatrak nie wyprowadził się do piwnicy

Dlatego się ciesze ze mam prasowanie juz za sobą

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
A ile taki maluch zużywa pieluszek na dobę, z ciekawości?
Zależy niektóre dzieci mega duzo a niektóre malutko przy KP częstotliwość stolcow może być różna

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Widocznie taki dzień, będzie lepiej

Witamin nie zmieniałam, cały czas biorę pregna plus.

I zamówiłam wózek + fotelik stanęło na Baby design Husky kolor szaro-czarny. Jedno co to na razie nie jest dostępny u producenta, ma być niby we wrześniu, ale tez nie wiadomo kiedy dokładnie.
Zaraz jedyna zostane bez wózka ale za to zamówiłam kocyki i ochraniacz na kołyske

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
My już po wizycie. Jasper jest dużym chłopcem i waży już 1840g! Polozna stwierdziła,że urodzi się większy od starszego brata ( mają dane z poprzedniej ciąży bo to ta sama praktyka) i ze raczej donoszę do 40 tyg. I co mnie najbardziej zdziwiło to to ze przytylam az 300g przez 3tyg z czego 2tyg bylam w Polsce. Sprzęt ten sam co zawsze, ale może się zepsuł??

Gratuluję wizyty ale duży chłopczyk!! Chyba największy dziec na forum ale też najstarszy no nie?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Nie robię juz tego trzeciego USG. A swoja wizytę mam w piątek za tydzień. Półtora miesiąca juz nie miałam USG. Nie mogę się doczekać ale się tez stresuje bo będę miała juz drugi wynik mojej cyto i ciekawe czy znowu takie zle wyniki będą .....
Będzie dobrze! Musi być będę trzymała kciuki

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
woooow gratulacje! a jakie starczy brat mial wymiary jak sie urodził?

edit. do wczorajszego- Baska jednak znowu się mega rusza, te 2 dni co bylo lzej chyba się dupką odwrocila dlatego tak malo czulam, no a od wczoraj od wieczora znowu daje popalic w ogole to moge teraz ewidentnie wyczuc gdzie ma nóżki ! ciągle mi koło zeber wystawia hahah to takie smieszne no i kopie po żołądku- zgagi ciąg dalszy
Hehe właśnie dziś mężowi mówiłam ze to takie śmieszne uczucie jak pod zebrami kopie bo zawsze mnie to zaskoczy ze tak wysoko

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Z całym szacunkiem, chyba teściowi rozum odjęło. Tak jak i wspominanej wcześniej kuzynce; no na litość, jeśli ktoś chce się ze mną zobaczyć, to on przyjeżdża, a nie cuduje i strzela fochy. Co za ludzie nieogarnięci...

Widzę, że się pojawia temat kinezjotapingu w ciąży-genialna sprawa Poczytajcie u źródła
http://www.fizjo-strefa.pl/fizjoterapia-w-ciazy

A ja się zbieram na 16.40 na trzecie prenatalne, trzymajcie kciuki może mi powiedzą, ile Młody ma długości)
To trzymam kciuki i czekam na raport z wizyty a plastry są dobre i na każdy uraz tez poza ciąża mi miesiąc przed weselem wysiadł kręgosłup i gdyby nie plastry to chyba bym nie tańczyła na własnym weselu...przeciwbólowo nawet tramal nie pomagał

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 15:23   #4841
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
kawał chłopa!!
Mama nie przytyła bo Cię Jasper podjadał
Do tego mimo polskiego jedzonka jak znam urlopy w pl to nie miałaś czasu leżeć i tyć, a przy naszych gabarytach każdy ruch spala więcej kalorii niż w normalnych okolicznościach

Będzie dobrze!!!

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Skąd ja to znam, też wszyscy wielce zdziwieni jak to na święta nie przyjedziemy?! Taa jasne, bedę sie tłukła 1300km, do tego w zimie z miesięcznym maluchem

W ogóle to ostatnio mówię do tż, że chrzcić też będziemy tutaj, rodziny jak na lekarstwo, załatwi się raz dwa, na jakiś obiad do knajpy i gotowe, w pl by trzeba było chyba salę wynająć na "najbliższą" rodzinę

Ale lampa, 37st mamy, miałam wieszać pranie na balkonie, ale stwierdziłam że to samobójstwo i jeszcze mi sie wody zagotują
Idę robić obiad, dziś ambitnie makaron z serem
Nie dziwie się ze nie wybieracie się na święta do pl ;P ja się zastanawiam jak to zrobić żeby rodziców odwiedzić a to dużo mniejsza odległość bo 150 km

Stary 2016-08-25, 15:25   #4842
domek_z_piernika
Zadomowienie

U nas się mówi na te hiszpańskie pączki "gniazdko" o ile to to o czym myślę

Sent from my iPhone

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

A co do wigilii to w tym roku i tak by wypadała u teściów, bo rok temu było u moich rodziców. Za to moich chyba zaprosimy na 1 lub 2 dzień świąt.

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 15:27   #4843
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
hahahahahaha:haha ha: mistrzu !

my wlasnie z tż juz zaczelismy sie zastanawiac co ze swietami... z maluchem około miesiecznym do kogo mamy pojechac... Moi rodzice sa sami + siora, i nie wyobrazam sobie z nimi nie spedzac swiat. U tż 10osob w jednym domu w tym jeden maluch bedzie grudniowy... Do moich mamy 5 minut autem, do tż rodziny 15min... tż mówi "ale jak to pojedziemy tylko do Twoich rodzicow, to moi sie obraza" a moi sa sami a u tż bedzie 4 dzieci... zwlaszcza ze my tylko na godzinke pojedziemy. Jakos sobie tego nie wyobrazam zeby oba domy obskoczyc jednego wieczoru tż mowi to zrobmy sobie sami wigilię pierwszą naszą w 3... a ja nie jestem sobie w stanie wyobrazic wigilii bez moich rodzicow i siostry i cholera wie jak to rozwiązać

to sie wyżaliłam...

To może zróbcie tak ze np na wigilię do Twoich rodziców a w pierwsze święto do tż?

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Też bym poprała, ale nie mam za bardzo co

Miesiąc czasu to już o cesarce pamiętać nawet nie będziesz ale bez przesady z takimi maluchami podróżować, te 50 czy nawet 100km to ok, ale nie przez pół europy

Ja bym pojechała na wigilię do Twoich a np w 1. dzień świąt do teściów.

My mieliśmy podobną zagwozdkę na początku roku, bo zarówno w moim domu jak i tż będzie stało 1 krzesło puste.. to będą ciężkie święta. Ale sprawa się o tyle rozwiązała, ze zostajemy tutaj
Ooo mamy podobne pomysły

Stary 2016-08-25, 15:31   #4844
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
dziewczyny a co z:
-puffa25 (5 wiadomosci)
- Kasmaris (0)
-Cherry (0)
Myślę, że można ale może w następnym wątku? Ten i tak na wykończeniu a jakbym miała coś zmieniać w pierwszym poście przez telefon... Szybciej by mnie szlag trafił
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 15:32   #4845
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Kciuki za wizytę tez planuje lidla w sobotę

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Dlatego się ciesze ze mam prasowanie juz za sobą

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Zależy niektóre dzieci mega duzo a niektóre malutko przy KP częstotliwość stolcow może być różna

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Zaraz jedyna zostane bez wózka ale za to zamówiłam kocyki i ochraniacz na kołyske

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Gratuluję wizyty ale duży chłopczyk!! Chyba największy dziec na forum ale też najstarszy no nie?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Będzie dobrze! Musi być będę trzymała kciuki

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Hehe właśnie dziś mężowi mówiłam ze to takie śmieszne uczucie jak pod zebrami kopie bo zawsze mnie to zaskoczy ze tak wysoko

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

To trzymam kciuki i czekam na raport z wizyty a plastry są dobre i na każdy uraz tez poza ciąża mi miesiąc przed weselem wysiadł kręgosłup i gdyby nie plastry to chyba bym nie tańczyła na własnym weselu...przeciwbólowo nawet tramal nie pomagał

Chyba jedno z najstarszych domek ma ten sam tydzień tak mi się wydaje
Cytat:
U nas się mówi na te hiszpańskie pączki "gniazdko" o ile to to o czym myślę

Sent from my iPhone

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

A co do wigilii to w tym roku i tak by wypadała u teściów, bo rok temu było u moich rodziców. Za to moich chyba zaprosimy na 1 lub 2 dzień świąt.

Sent from my iPhone
Może być

Stary 2016-08-25, 15:33   #4846
kaga90
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64569921]Myślę, że można ale może w następnym wątku? Ten i tak na wykończeniu a jakbym miała coś zmieniać w pierwszym poście przez telefon... Szybciej by mnie szlag trafił [/QUOTE]
O kurcze...faktycznie juz zaraz się wątek kończy chyba będziemy rokordzistkami pod względem ilości wątków

Stary 2016-08-25, 15:34   #4847
domek_z_piernika
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64569921]Myślę, że można ale może w następnym wątku? Ten i tak na wykończeniu a jakbym miała coś zmieniać w pierwszym poście przez telefon... Szybciej by mnie szlag trafił [/QUOTE]

Racja, zaraz nam pyknie kolejne 5tys.
Stary 2016-08-25, 15:49   #4848
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Widocznie taki dzień, będzie lepiej

Witamin nie zmieniałam, cały czas biorę pregna plus.

I zamówiłam wózek + fotelik stanęło na Baby design Husky kolor szaro-czarny. Jedno co to na razie nie jest dostępny u producenta, ma być niby we wrześniu, ale tez nie wiadomo kiedy dokładnie.
piąteczka, mam taki sam

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu pytałam na forum czy któraś z Was zamierza ćwiczyć a balonikiem epino lub aniball przygotowanie do porodu. Ktoś się nad tym też zastanawiał tylko nie pamiętam która z Was???
)
to ja ale jeszcze nie kupiłam

Załapałam doła bo właśnie dzwonił tż że mu prawko zabrali na 3 msce (przekroczenie prędkości w zabudowanym)
a mieliśmy jechać autem na wakacje w przyszłym tygodniu... do tego on bardzo dużo jeździ w pracy.. na i z porodówki to się chyba sama zawiozę :/ ehhh o mandacie nawet nie wspominam
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 15:52   #4849
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
piąteczka, mam taki sam

Załapałam doła bo właśnie dzwonił tż że mu prawko zabrali na 3 msce (przekroczenie prędkości w zabudowanym)

a mieliśmy jechać autem na wakacje w przyszłym tygodniu... do tego on bardzo dużo jeździ w pracy.. na i z porodówki to się chyba sama zawiozę :/ ehhh o mandacie nawet nie wspominam

O kurde, nie zazdroszczę sytuacji z prawkiem i to jeszcze teraz... A nie ma opcji by zdać jakiś dodatkowy test i odzyskać wcześniej? Nie do końca się orientuję w tych nowych przepisach...

Sent from my iPhone
Stary 2016-08-25, 15:55   #4850
desire87
Zadomowienie

Cytat:
O kurde, nie zazdroszczę sytuacji z prawkiem i to jeszcze teraz... A nie ma opcji by zdać jakiś dodatkowy test i odzyskać wcześniej? Nie do końca się orientuję w tych nowych przepisach...

Sent from my iPhone
niestety nie
no to muszę skończyć kompletować wyprawkę bo później nie będzie komu jeździć :/
Stary 2016-08-25, 15:57   #4851
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

o kurde

Stary 2016-08-25, 15:59   #4852
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
piąteczka, mam taki sam

Wspolczuje bardzo. Mojemu znajomemu tez zabrali na 3 miesiace, zaraz gdy weszla ta ustawa. Jego zona w szpitalu z wczesniakiem byla ok 100 km od ich domu. Malenstwo sie urodzilo w 6 miesiacu. Niestety po kilku dniach zmarlo. A jego pozniej policja pod domem pilnowala czy przypadkiem nie jezdzi samochodem. Po odzyskaniu prawka tez byl regularnie brany pod uwage.

Trzeba bylo instuowac Tzta zeby mowil, ze nie ma dokumnetow. Te ustawe wlasnie w ten sposob mozna obejsc. Nie namawiam do lamania prawa, ale poza policjatem nikt pozniej nie ma prawa zatrzymac prawa jazdy
Stary 2016-08-25, 16:03   #4853
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Wspolczuje bardzo. Mojemu znajomemu tez zabrali na 3 miesiace, zaraz gdy weszla ta ustawa. Jego zona w szpitalu z wczesniakiem byla ok 100 km od ich domu. Malenstwo sie urodzilo w 6 miesiacu. Niestety po kilku dniach zmarlo. A jego pozniej policja pod domem pilnowala czy przypadkiem nie jezdzi samochodem. Po odzyskaniu prawka tez byl regularnie brany pod uwage.

Trzeba bylo instuowac Tzta zeby mowil, ze nie ma dokumnetow. Te ustawe wlasnie w ten sposob mozna obejsc. Nie namawiam do lamania prawa, ale poza policjatem nikt pozniej nie ma prawa zatrzymac prawa jazdy
a to w jakiejś małej miejscowości było że go tak pilnowali?

właśnie najgorsze jest to, że on dobrze wie że lepiej nie mieć dokumentów :/ nie wiem co mu do głowy strzeliło..
Stary 2016-08-25, 16:04   #4854
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:

o kurcze współczuję :/ a teraz nietrudno stracić prawko :/

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 16:05   #4855
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość

Stary 2016-08-25, 16:08   #4856
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
a to w jakiejś małej miejscowości było że go tak pilnowali?

właśnie najgorsze jest to, że on dobrze wie że lepiej nie mieć dokumentów :/ nie wiem co mu do głowy strzeliło..
Tak. On mieszka w mniejszej miejscowosci, choc prawo jazdy zabrali mu w miescie wojewodzkim. Wiec informacja sie rozeszla ekspresowo. Do tego jest czlowiekiem majetnym wiec chcieli go dopasc za wszelka cene.
Stary 2016-08-25, 16:12   #4857
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymam kciuki za wyniki

Daniel miał 3640g i 51cm...

Ja też czuję, wkłada mi nóżki pod zebra łobuz mały.

To chyba tak standardowo?
Moja bratowa miała urodzić synka 4500kg a urodziła 3500kg także z tym wyznaczaniem wagi też różnie bywa.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 16:15   #4858
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
piąteczka, mam taki sam

to współczuję utraty prawka - trochę wam to pokomplikowało

a myślisz o epino czy aniball? różnica w cenie duża a właściwości chyba te same? też jeszcze nie kupiłam - kupie w 8 miesiącu jak się nic nie pokomplikuje i okulista na SN wyrazi zgodę
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 16:16   #4859
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

o :/ to nie fajnie A Ty nie masz prawka ?
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 16:21   #4860
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
to współczuję utraty prawka - trochę wam to pokomplikowało

a myślisz o epino czy aniball? różnica w cenie duża a właściwości chyba te same? też jeszcze nie kupiłam - kupie w 8 miesiącu jak się nic nie pokomplikuje i okulista na SN wyrazi zgodę
raczej tańszy

Cytat:
o :/ to nie fajnie A Ty nie masz prawka ?
mam ale wakacje miały być w Chorwacji a tyle to ja nie dam rady jechać.. Pod koniec ciąży też pewnie nie będę już jeździc.. No i na podróże służbowe, które miał średnio co drugi dzień to też go wozić nie będę.. ehh
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości