Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-08, 19:25   #4861
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ponoc to jest dobre bo malenstwa cwicza przed pierwszym oddechem
no wlasnie slyszalam ale jak tak cwiczy o 4 nad ranem przez dobre 20min to bywa meczace :P

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Żeby on jeszcze uważał mnie za ciężarną... On w ogóle tego nie zauważa.
moze to dziecinnie zabrzmi ale poskarzyla bym sie mamie wkoncu to ona kupila ci tego rozka a moze gdy ona mu cos powie to troche go to zawstydzi
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 19:25   #4862
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Jestem!
Dziękuje bardzo kochane za kciuki!!!
Więc.. nie jest super ale nie jest tez najgorzej. Szyjka moja ma tylko 12mm ale trzyma mocno i nie ma zadnego rozwarcia, wody sa w gornej granicy - 20afi (ale jeszcze w granicy ) Maluszek wazy 1850g lekarz pokazywal mi włoski na głowce Mam dalej sie bardzo oszczedzac, duzo lezec i brac leki jak bralam. Lekarz powiedzial ze wg niego na pewno urodze przed terminem, tylko byloby super wytrzymac chociaz do 36t Kolejna wizyta 30.06.
no wreszcie jestes. dobrze ze sie nie pogarsza. oszczedzaj sie a na pewno wytrzymacie do 36 tc
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 19:27   #4863
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Jestem!
Więc.. nie jest super ale nie jest tez najgorzej. Szyjka moja ma tylko 12mm ale trzyma mocno i nie ma zadnego rozwarcia, wody sa w gornej granicy - 20afi (ale jeszcze w granicy ) Maluszek wazy 1850g lekarz pokazywal mi włoski na głowce Mam dalej sie bardzo oszczedzac, duzo lezec i brac leki jak bralam. Lekarz powiedzial ze wg niego na pewno urodze przed terminem, tylko byloby super wytrzymac chociaz do 36t Kolejna wizyta 30.06.
Widze, ze podobnie mamy sie oszczedzac, damy rade musimy

Lazurowa - dobrze ze rosnie, rosnie swoim tepem
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 19:28   #4864
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
ja kupilam krem maltan na brodawki, podobno mozna stosowac podczas karmienia i nie trzeba myc przed kazdym karmieniem.
tak sie zastanawiam jakie ciuszki naszykowac dzidzi do szpitala... bo spioszkow wogle nie mam, ale w taka pogode to chyba body, czapeczka, skarpetki i niedrapki, albo pajac wystarczy, hm?ale ile tego? co jeszcze z dzidziusiowych rzeczy trzeba wziac?
nam polożna powiedziała, że koniecznie trzeba mieć 3 komplety ubranek ale dobrze mieć przynajmniej 4 lub 5, bo dziecku może się ulać, bo może zasikać itp. i lepiej mieć więcej. należy się sugerować następującymi zasadami:
1. muszą być dwa dlugie rękawki, niezależnie od tego czy są upały czy nie, bo dziecko wychodzi ze zwiększonej temp. i musi się zaklimatyzować, może to trwac 1 dobę albo nawet 5.
2. jak najmniej warstw na pępku do czasu az nie odpadnie
3. dwie warstwy na stópkach

czyli najlepiej:
1. koszulka na dlugi rękaw, pajacyk na długi rękaw i skarpetki
lub
2. koszulka na długi rękaw, kaftanik na długi rekaw i śpiochy i skarpetki

body na czas aż kikut nie odpadnie nie poleca bo to dodatkowa warstwa a potem wiadomo, że wygodniejsze. no i najlepiej brać spiochy i pajacyki i koszulki i kaftaniki rozpinane z przodu, bo łatwiej ubrać na początku

Cytat:
Napisane przez karolcia228
Ja wlasnie wrocilam ze Szczecina, pojechalysmy z mama po tate odebrac go ze szpitala, bo mial KORONOGRAFIE czy jakos tak po zawale no wiemy ze napewno nie wroci do pracy, wiec zajmie sie wnusia i mi pomoze
Ja zaraz sie wykapie i bede sie szykowac na wizyte prosze o kciuki
moja teściowa miała Koronografię i z zalecen dostała noszenie max. 2kg, więc wiemy że do opieki nad dzidzią się nie nadaje, bo nawet na ręce by nie mogla wziąć jakby płakał
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 19:29   #4865
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
farminka
czyli dobre wiesci! a czemu trzeba wyganiac mala?
Bo lekarz wyglądał na zmartwionego tym,że główka tak nisko,czop odszedł,a poród się nie zaczyna.Jego zdaniem powinnam już rodzić Dlatego na ktg kazał mi iść.Ale nie będę jej jakoś usilnie wyganiać.Myślałam żeby przestać się oszczędzać,ale już mnie kłucie dopadło chociaż nic nie robiłam,więc też raczej nic z tego.

Cytat:
lazurowa dobrze ze juz po a nystatyne bralam na poczatku tez ale nie pamietam dokladnie po co
Nystatyna jest na grzybicę,ale ona nic nie szkodzi w ciąży.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 19:30   #4866
anoxa
Zakorzenienie

kociamborek faktycznie krotka ta szyjka no ale jak ginek mowi ze pozamykane to musi byc dobrze a teraz tylko masz lezec!!!!!!!!!
Stary 2010-06-08, 19:32   #4867
ola_k11
Zadomowienie

farminko ja też się boję pierwszej nocy...
Stary 2010-06-08, 19:32   #4868
itakasia
Zakorzenienie

kociamborek
o, jestes juz, dobrze ze nie jest zle, musisz uwazac na siebie zeby sie nie skracala ta szyjka, i dobrze z wodami, zawsze to w normie
Stary 2010-06-08, 19:33   #4869
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
nam polożna powiedziała, że koniecznie trzeba mieć 3 komplety ubranek ale dobrze mieć przynajmniej 4 lub 5, bo dziecku może się ulać, bo może zasikać itp. i lepiej mieć więcej. należy się sugerować następującymi zasadami:
1. muszą być dwa dlugie rękawki, niezależnie od tego czy są upały czy nie, bo dziecko wychodzi ze zwiększonej temp. i musi się zaklimatyzować, może to trwac 1 dobę albo nawet 5.
2. jak najmniej warstw na pępku do czasu az nie odpadnie
3. dwie warstwy na stópkach

czyli najlepiej:
1. koszulka na dlugi rękaw, pajacyk na długi rękaw i skarpetki
lub
2. koszulka na długi rękaw, kaftanik na długi rekaw i śpiochy i skarpetki

body na czas aż kikut nie odpadnie nie poleca bo to dodatkowa warstwa a potem wiadomo, że wygodniejsze. no i najlepiej brać spiochy i pajacyki i koszulki i kaftaniki rozpinane z przodu, bo łatwiej ubrać na początku

moja teściowa miała Koronografię i z zalecen dostała noszenie max. 2kg, więc wiemy że do opieki nad dzidzią się nie nadaje, bo nawet na ręce by nie mogla wziąć jakby płakał
Moj nie ma az tak zle, po prostu fizycznie nie moze pracowac itd. ale nie ma zakazu nosze czy jakis tam, teraz po zabiegu musi dojsc do siebie, ale ma mi pomoc jak wroce do pracy a to jeszcze troszke

Stary 2010-06-08, 19:35   #4870
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Nie chcę mówić... A NIE MÓWIŁAM????

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
jaszczka super, że nadrobił synek a jeszcze się okaże, że będzie mieć 4 kg
hehe lepiej nie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
jaszczka
bardzo czekalam na twoje wiesci i ciesze sie razem z toba, masz racje, nie wazne dokladnie ile wazy ale najwazniejsze ze sporo przybral

Lazurowa - fajnie że nie bolało mocno, znaczy się, można przeżyć, a brat to za tego rożka, jak śmiał
Karolcia - zaciskaj mocno nózki, niech mała jeszcze trochę posiedzi... ale pocieszę cię, że jak moja mama była ze mną w ciąży to przechodziła prawie 2 miesiące z rozwarciem na 4cm i jeszcze mnie przenosiła 2 tygodnie także wytłumacz małej, żeby jeszcze się tak mocno nie spieszyła
Dzidzia - fajnie że wreszcie wiesz, że dziewuszka no i wszystko jest ok to najważniejsze
Bajka - ja nie cierpię takich akcji z autem bo zawsze się okazuje, że to jakaś głupota, a ja się czuję potem jak blondynka (którą zresztą jestem ), ale najważniejsze, że zakupy się udały no i zaliczenie

wogóle jakoś dzisiaj wszystkie wizyty udane super dzień!
Stary 2010-06-08, 19:38   #4871
anoxa
Zakorzenienie

no ja specjalnie nie myje okien w salonie i na gorze umyje jak maz przyjedzie moze sie uda cos przyspieszyc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-08, 19:40   #4872
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

hehe lepiej nie

Lazurowa - fajnie że nie bolało mocno, znaczy się, można przeżyć, a brat to za tego rożka, jak śmiał
Karolcia - zaciskaj mocno nózki, niech mała jeszcze trochę posiedzi... ale pocieszę cię, że jak moja mama była ze mną w ciąży to przechodziła prawie 2 miesiące z rozwarciem na 4cm i jeszcze mnie przenosiła 2 tygodnie także wytłumacz małej, żeby jeszcze się tak mocno nie spieszyła
Dzidzia - fajnie że wreszcie wiesz, że dziewuszka no i wszystko jest ok to najważniejsze
Bajka - ja nie cierpię takich akcji z autem bo zawsze się okazuje, że to jakaś głupota, a ja się czuję potem jak blondynka (którą zresztą jestem ), ale najważniejsze, że zakupy się udały no i zaliczenie

wogóle jakoś dzisiaj wszystkie wizyty udane super dzień!
Mowimy zeby poczekala choc z 3 tyg, moze nie bedzie tak zle wezme na noc tabletki i damy rade z Nastusia

Stary 2010-06-08, 19:43   #4873
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Jestem!
no rzeczywiście króciutka szyjka, ale poza tym wszystko ok - a to najważniejsze no i żeby maleństwo nie chciało wyjść zbyt wcześnie, niech jeszcze troszkę poczeka

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Mowimy zeby poczekala choc z 3 tyg, moze nie bedzie tak zle wezme na noc tabletki i damy rade z Nastusia
na pewno
Stary 2010-06-08, 19:51   #4874
aniaa22
Zakorzenienie

ciekawe czy Alguien juz w domu z malutka
Stary 2010-06-08, 19:58   #4875
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
moze to dziecinnie zabrzmi ale poskarzyla bym sie mamie wkoncu to ona kupila ci tego rozka a moze gdy ona mu cos powie to troche go to zawstydzi
Mama zasiadła przed komputerem i wielce udaje, że się nic nie dzieje. Dopiero jak chyba piąty raz wyszłam z pokoju to się oburzyła, że czego ja chcę, a ja mówię, że tego loda co mi zeżarł. To się wkurzyła i wykrzyczała, że dla świętego spokoju ona pójdzie. Wtedy brat się zebrał i poszedł. Kupił lody i zaniósł je do zamrażalnika- nie pofatygował się do mnie. A ja jeszcze żeby mu się zrobiło żadnie podziękowałam z uśmiechem na twarzy.

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Nystatyna jest na grzybicę,ale ona nic nie szkodzi w ciąży.
Ja mam ją przeciwgrzybiczo przepisaną.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-08, 20:04   #4876
ola_k11
Zadomowienie

kociamborek, karolcia to ja trzymam kciuki żeby Wasze maluszki jeszcze chciały posiedzieć

lazurowa ale wstrętny ten brat!!! dobrze, że już po założeniu pessara...

ja uciekam spać, bo jestem padnięta po dzisiejszych wojażach a do tego boli mnie pod lewym żebrem i pod lewą piersią, tak na przestrzał boli...
Stary 2010-06-08, 20:11   #4877
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez po wizycie i zaczne od poczatku:
Na 100% bede miec CC wstepny termin na 21.07, jesli donosze
Badala tylko tetno, nie mialam USG wiec nie wiem ile wazy, ja odpoczatku ciazy na wadze u gina przytylam 9kg
Karolciu no to zanosi sie na to, ze jesli i ja bede miala CC to mniej wiecej w tym samym czasie bo mi gina mowila ze okolo 20
ale cos czuje ze u Ciebie moze byc ciut szybciej
byle nie za szybko! no

przytylas malusko wg mnie - a raczej książkowo - do konca pewnie max 12 kilo czyli tylko tyle ile dziecko, plyny, lozysko itp
zazdroszcze!!

Cytat:
pilotka tormentiol to jest kremik do smarowania pupki dzidzi podobno super bo bardzo szybko goi jakies odpazenia i zaczerwienienia a latem o nie bardzo latwo a co do karty ciazy to ja mam zalozona od 4tc z tym ze na pierwszej wizycie nic nie pisala dopiero na kolejnej 6tyg +2dni dokonala wpisow uzupelnila ten poprzedni i zrobila aktualny tak wiec nie koniecznie od 12tc
dzieki!
poczytam jeszcze o tym i moze się zaopatrzę
teraz mam dylemat czy bepanthen czy maltan na brodawki hehe

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
nie aniu tylko Basiu ja nie wiem czy dokladnie pas poporodowy ale tak to wyglada. kazali mi go nosic caly czas dzien i noc a wczesniej to mialam opatrunek i taka gume przyklejona plastrami ktora strasznie uciskala ale to po to zeby sie ladna blizna zrobila. jak mi to sciagli to dali wlasnie ten pas ale teraz bardziej boli jak chodze
oczywiscie, ze wiem, ze Ty Basia
nawet nick masz taki hihi
myslalam o naszej forumowej Ani i jej dzisiejszym alarmie porodowym i klikalam z moja Anią na GG i dlatego mi sie ta Ania wziela pisząc do Basi

ostatnio czesto zdaza mi sie takie gafy strzelac :/ ale czytalam, ze takie roztargnienie w ciazy to normalne.. dzis na przyklad bawiac sie z psem zobaczylam ze kipi makaron i odruchowo zerwalam sie z krzykiem do garnka: "stoj nie wolno" nie wiem czy sie smiac z tego czy plakac

Cytat:
pilotka ja mam karte od 7tc
oo widzisz! a mi Gin nie chcial zalozyc bo mowil, ze ciaza jest bezpieczna od 12 tygodnia i wtedy zalozyl (choc ja nie mialam zagrozonej )
moze on poprostu tak ma

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja wkładam wysoko, tak, że prawie dotyka krocza- i to jest jasiek. Nie jakaś wielka poducha. Na prawdę przynosi ulgę. Kości się inaczej układają.
A kartę ciąży miałam już w 6 tygodniu, kiedy lekarz stwierdził bijące serce...Ależ wtedy płakałam .

Dziewczyny, będzie CÓRKA na 99,9%, a więc jednak Alisa .

Pani powiedziała, że to ja zdecyduję jak chcę rodzić. Takie są w mojej sytuacji procedury.
po pierwsze gartulacje!! baby górą
najważniejsze ze zdrowa a jak nie duza to jak cos latwiej bedzie rodzić
fajnie, ze masz wybor co do porodu, a jak bys wolala? bo ja nie wiem sama za duzo widze plusów i minusów każdej opcji..

no to fajno z ta karta - moj gin w takim razie straszny formalista..

a co do jaska, to ja dzis probowalam tak spac wlasnie jak mowisz- zasypialam na boku ale odruchowo sie wtedy przekrecalam cycami na plasko a biodra dalej na boku z tym jaskiem - jakies takie esy floresy moje cialo robi hehe

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Wróciłam.
Ból był chwilowy, ale łezki miałam w oczach.
Muszę brać nadal duphaston i no-spę dwa razy dziennie.
A dodatkowo na noc globulkę nystatyny dopochwowo.
Płci nie potwierdził, bo pępowina jest między nóżkami.
Ale dziecko urosło więc tutaj jest dobrze.

Teraz się tylko wkurzyłam, bo brat zjadł mojego rożka truskawkowego, którego kupiła mi mama
najwazniejsze ze zdrowa dzidzia!
a brat wstretny! za to skocz do sklepiku i kup sobie w nagrode dwa rozki! niech brat zazdrosci!

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
nazarlam sie galaretek w czekoladzie i pierwszy raz jak boga kocham moja mała zareagowala na slodkosci hyhy buszuje w brzuszku ze az milo

i znowu ma czkawke! czy to normalne ze ma czkwake codziennie i to po kilka razy dziennie?
polozna nam mowila, ze czesta czkawka to normalne
a bierze sie stad, ze jak jemy cos dobrego to to przenika do wod plodowych i malenstwo szybko je polyka (bo sa smaczne) i dlatego ta czkawka

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
widzisz co szpital to inaczej, dlatego warto sie dopytac wczesniej tam gdzie chcemy rodzic
u mnie trzeba miec tylko ubranko na wyjscie, wczesniej nie pozwalaja ubierac tylko zawijaja w pieluszki tetrowe i rozek ktore sa na stanie szpitala

dziewczynym czy u Was tez po porodzie trzeba zostawic w szpitalu paczke pampersow i innych srodkow higienicznych dla dzieci dla "niechcianych dzieci" - u mnie tak jest.. ??
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 20:19   #4878
anoxa
Zakorzenienie

karolcia a jak przytulanki z mezem? nie zabronil ginek?

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

pilotka u mnie tak nie ma ale mysle ze to dosyc madre jest i mile gdy u mnie bylo z mila checia bym kupila i zaniosla i nie trzeba przeciez kupowac z pampersa pieluszek mozna jakies rossmannowskie np kupic czy te dada podobno dobre i niecale 30zl kosztuja tak samo z kosmetykami zwykle bambino a takiemu maluszkowi moze duzo dac
Stary 2010-06-08, 20:31   #4879
kociamborek
Raczkowanie

ciesze sie bardzo ze wizytki dzisiejsze udane a my Karolcia damy radę
Lazurowa dobrze ze masz juz z glowy zalozenie pessara i szyjka juz bezpieczna
xawmeli gdzies czytalam ze najpierw kokos a jak dziecko skonczy pol roku to odwrocic na gryke
Basia stópeczka jest boska
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 20:32   #4880
aniaa22
Zakorzenienie

nocka sie zbliza i zaczynam sie stresowac ciekawe co bedzie
Stary 2010-06-08, 20:37   #4881
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość

po pierwsze gartulacje!! baby górą
najważniejsze ze zdrowa a jak nie duza to jak cos latwiej bedzie rodzić
fajnie, ze masz wybor co do porodu, a jak bys wolala? bo ja nie wiem sama za duzo widze plusów i minusów każdej opcji..

a co do jaska, to ja dzis probowalam tak spac wlasnie jak mowisz- zasypialam na boku ale odruchowo sie wtedy przekrecalam cycami na plasko a biodra dalej na boku z tym jaskiem - jakies takie esy floresy moje cialo robi hehe

dziewczynym czy u Was tez po porodzie trzeba zostawic w szpitalu paczke pampersow i innych srodkow higienicznych dla dzieci dla "niechcianych dzieci" - u mnie tak jest.. ??
Nie martwię się jej wielkością. Od początku idzie poniżej 50 centyla lekko, więc na pewno wszystko gra .
Poród...myślałam o tym i chyba bardziej chcę rodzić naturalnie. Niby cesarka łatwiejsza, ale niezgodna z moim sumieniem

Do poduchy trzeba się przyzwyczaić. Jak nie masz problemów ze spaniem na boku, to nie jest Ci potrzebna. Mnie ciągnie miednica i brzuch, więc podkładam. NA prawdę daje trochę luzu...

A co do tych "pampersów"- żeby chociaż była gwarancja, że one trafią do tych niechcianych dzieci, a nie na wyposażenie szpitala...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 20:37   #4882
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
nocka sie zbliza i zaczynam sie stresowac ciekawe co bedzie
przy nocnym wstawaniu...............n apewno będę o Tobie myśleć
będzie dobrze........
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 20:41   #4883
aniaa22
Zakorzenienie

a wlasnie z tego wszystkiego zapomnialam napisac wam ze od dwoch dni zamiast jaska wkladam miedzy nogi wieeelka puchata poduche i spi sie rewelacyjnie. nawet na siusiu za bardzo sie nie budzilam (no dzisiaj mnie skurcze obudzily )
Stary 2010-06-08, 20:42   #4884
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
Karolciu no to zanosi sie na to, ze jesli i ja bede miala CC to mniej wiecej w tym samym czasie bo mi gina mowila ze okolo 20
ale cos czuje ze u Ciebie moze byc ciut szybciej
byle nie za szybko! no

przytylas malusko wg mnie - a raczej książkowo - do konca pewnie max 12 kilo czyli tylko tyle ile dziecko, plyny, lozysko itp
zazdroszcze!!
No ja tez mysle ze troszke wczesniej, ale mam nadzieje ze nie za szybko

Cytat:
karolcia a jak przytulanki z mezem? nie zabronil ginek?

Zabronila naszczescie ostanio wykozystalam TZ, ale wiecie co zabronione to bardziej kusi, ale wytrzymam

Stary 2010-06-08, 20:44   #4885
niezawsze
Zakorzenienie

Pilotka tez mialam karte od 7 tyg. i pierwsze slysze o zostawianiu pampersow dla dzici niechcianych :/

Cytat:
Nio na palcem, za dlugo tez nie moze czekac bo mam miec CC wiec...przez 4 tyg zrobilo sie z 0,5 do 2cm...dam rade musze
To teraz sie musisz oszczedzac bardzo bo jednak jeszcze tych tygodni nie masz sporo 33 skonczone tylko to malo troche jeszcze ze 3 niech siedzi.

Cytat:
niezawsze ja jak lezalam w szpitalu i nasilily mi sie skurcze to tez dostalam zastrzyk na wyciszenie sie z relanium i oprocz tego kroplowki
No tak, ale nikt nie dzwonil do intermisty zadnego aby sie zapytac czy mozna czy nie a Mlm pisala, ze powiedzieli jej ze albo nospa czy cos tam pomoze albo urodzi a ona ma termin chyba na sierpien dopiero :/

Cytat:
lazurowa dobrze ze juz po a nystatyne bralam na poczatku tez ale nie pamietam dokladnie po co
tez bralam poz nazwa macmiror na ziarniaki.

Kociamborek
kciuki za wosy plodowe i aby dzidzia posiedxziala w brzuszku.

Lazurka dobrze, ze krotki bol byl, teraz czujesz cos? Uwiera albo cos chyba nie? Brata to bym .... szkoda slow normalnie.

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-06-08 o 20:59
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 20:50   #4886
jaszczka
Zadomowienie

dziewczyny takie mam pytanie - jak wam badają tą szyjkę macicy? od wewnątrz, przez usg czy tak z wierzchu przez brzuch?
bo mi zawsze jak jestem w szpitalu na badaniach badają obszar tak tuż nad kością łonową, tak jakby tam było coś co można hmm nie wiem "złapać", dziś tak mnie tam babka ścisnęła że zabolało... no i się zastanawiam, czy to nie jest przypadkiem ich sposób na zbadanie szyjki? bo badania wewnętrznego to nie robią wogóle (pytałam dzisiaj) chyba, że rozpocznie się poród...
jak to u was wygląda?
Stary 2010-06-08, 20:52   #4887
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny takie mam pytanie - jak wam badają tą szyjkę macicy? od wewnątrz, przez usg czy tak z wierzchu przez brzuch?
bo mi zawsze jak jestem w szpitalu na badaniach badają obszar tak tuż nad kością łonową, tak jakby tam było coś co można hmm nie wiem "złapać", dziś tak mnie tam babka ścisnęła że zabolało... no i się zastanawiam, czy to nie jest przypadkiem ich sposób na zbadanie szyjki? bo badania wewnętrznego to nie robią wogóle (pytałam dzisiaj) chyba, że rozpocznie się poród...
jak to u was wygląda?
szyjke badaja od srodka palcami. a moze sprawdzaja czy dzidzia jest glowka w dol nie mam pojecia co innego by tak mogli ci badac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-08, 20:55   #4888
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
jak to u was wygląda?
Mi wklada plce i uciska na brzuchu...a dzis jak tak robila to mialam skurcza

Niezawsze - wiem dlatego mam wizyte za 2tyg, wierze ze dam rade musze, choc z 3 tyg...wzielam tabletki moze bedzie lepiej, mala sie wierci, cos tam szamalam zeby nie byla wyglodzona, bo jakos mi sie jesc nie chce, ale koktail wypilam

Stary 2010-06-08, 21:02   #4889
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
szyjke badaja od srodka palcami. a moze sprawdzaja czy dzidzia jest glowka w dol nie mam pojecia co innego by tak mogli ci badac
Tak mi tez bada a jak taki dokladny pomiar chcieli miec w szpitalu to usg zrobili.

Brzuchol wam wrzuce na dobranoc

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 21:04   #4890
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Tak mi tez bada a jak taki dokladny pomiar chcieli miec w szpitalu to usg zrobili.

Brzuchol wam wrzuce na dobranoc
Śliczny i ten pepek

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-06-08 o 21:06
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości