|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Własnie tamten baran mi wpisał 13tc jako pierwszy, a byłam w 8tc na pierwszej wizycie. Prosilam sie przez dwie wizyty żeby łaskawie mi założyl karte ciąży. Wiec dlatego sie martwie ze moga byc problemy. On karte napewno ma, ale czy da ?
Edytowane przez Renatka_2108 Czas edycji: 2010-06-08 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
rana boli jak chodze ale to normalne, do 2 tygodni powinnam sie juz dobrze czuc a po 6 tygodniach bede mogla biegac i skakac. ja mam takie zszywki metalowe, smiesznie to wyglada i przy wychodzeniu ze szpitala mi to zdejma a tak to mam chyba te rozpuszczalne, nic nie widac a jakos to sie wszystko trzyma, dziwne co? i dostalam taki strasznie szeroki pas poporodowy mam w nim caly czas chodzic zeby wlasnie szybciej sie zagoilo i miesnie szybko doszly do siebie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nie mam jeszcze mleka ale mam karmic piersia co 3 godziny, maly od razu sie dobrze przyssal ![]() ![]() ![]() popatrzcie jaka ma malutko nozke ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio Gaba miała spotkanie z dwiema małymi dziewczynkami (dzieci znajomych, 3 i 6 lat). Została wyczochrana, wyciągana za uszy, głaskana pod włos itd. Stała jak pies terapeutyczny ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Karta ciąży nie ma tu nic do rzeczy. Mimo iż byłam pod opieką lekarza od 4 tc to Karte ciazy założyliśmy dopiero w 13 tc. Wcześniej ciąża była zagrożona i czekaliśmy ... Nie martw sie tym co masz w Karcie ciąży.Ważne jest aby wydał zaświadczenie, że byłaś pod jego opieką przed 10tc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciesze sie ze wszystko w porzadku i ze wychodzicie razem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Zakorzenienie
|
o jejku, jejku, jak śliczna maleńka nóżka...
![]() Piękne zdjęcie!!!!! Basiu, strasznie się cieszę, że tak dobrze to zniosłaś. Mam nadzieję, że nam tez tak dobrze pójdzie i maleństwa nie będą płakały co 5 min ![]() Słodko wyglądacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na 19tą idę i będę miała zakładany ten krążek- trzymajcie kciuki, bardzo proszę, bo jestem przerażona.
![]() |
#4808 |
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki. odezwij sie po powrocie jak poszlo
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Zakorzenienie
|
Jeju jakie maleństwo. Ale buziulkę ma prze kochaną!
![]() Cytat:
Powodzenia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() to jest piesek pana Wyobraź sobie, że nawet na minutę nie ruszyła się spod drzwi... Czeka ... ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Jak dziewczyny zaczeły rodzić to zdałam sobię sprawę, że mam mało czasu a dużo spraw do dokończenia
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Rozeznanie
|
Basiu Slodziutki bobasek!!! A jemu nie jest za goraco w takiej czapie?
![]() |
#4812 |
Wtajemniczenie
|
Basia ale stópeńka boska
![]() ![]() Ja już po wizycie.Rozwarcie jest praktycznie żadne,bo coś o 0,5cm wspomniał.Ale za to główka jest podobno straaaasznie nisko,gotowa do porodu,skurcze też wyczuwał nawet przy badaniu miałam,ale rozwarcie się nie chce zrobić i akcja porodowa rozkręcić.Lekarz powiedział,że powinnam już rodzić i dziwne,że nic się nie dzieje.Kazał mi przyjść na ktg w piątek żeby sprawdzić te skurcze.Magnez i całą resztę mam odstawić.Chyba mimo,że to jeszcze nie termin to trzeba zacząć prowokować Lenkę do wyjścia. Moja mama miała tak ze mną-wody nie chciały odejść,rozwarcie się nie robiło,a potem okazało się,że już wody są zielone,a ja się pępowiną owinęłam i zrobiło się niebezpiecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zadomowienie
|
Basia - śliczny jest Oscarek, a stópiczkę ma taką maleńcią i słodką
![]() ![]() ![]() Ja już po wizycie i mam dobre wieści ![]() ![]() ![]() a teraz o swędzeniu specjalnie dla Anoxy - miałam mieć dziś tylko spotkanie z położną, ale jak jej powiedziałam o swędzących nogach to od razu mnie przekazała lekarzowi, a ten od razu wysłał mnie na badania krwi mówiąc, że to może mieć związek z tym, że moja wątroba nie działa tak jak powinna (czytaj: cholestaza ciążowa), chyba się przejęli... wyniki mają być jutro, jak będzie coś nie tak to będą dzwonić, a nawet jak będzie dobrze to i tak mam przyjść znowu do szpitala za tydzień, tak na wszelki wypadek... tak więc Anoxa radzę i tobie iść i zrobić te badania krwi, nigdy nic nie wiadomo ![]()
#4814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() daj znac jak dostaniesz wyniki |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Wtajemniczenie
|
ania to możemy się umawiać na ten czwartek jak chcesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie miałam sie pytac o tą sesje. Czyli w niedzielę? To zycze cudownej pogody i weny! Cytat:
![]() To super!!! Nadrobi jeszcze więcej, zobaczysz. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
Ja tez po wizycie i zaczne od poczatku:
Na 100% bede miec CC wstepny termin na 21.07, jesli donosze ![]() ![]() ![]() ![]() Moze mala posiedzi troszke, jak by bardziej bolalo mam dzwonic do niej ![]() Wynikow narazie nie zlecila zadnych, wiec bede odpoczywac ![]() ![]() Badala tylko tetno, nie mialam USG wiec nie wiem ile wazy, ja odpoczatku ciazy na wadze u gina przytylam 9kg ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-06-08 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zakorzenienie
|
no jak juz mam rodzic to wole w czwartek bo bedzie pelne 36 tygodni wiec moze byc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aniaa - 2 tygodnie temu miał ledwo 2000g a teraz jakieś 2800g... wiem, że usg też lubi przekłamywać ale tak orientacyjnie pokazuje że mały rośnie i ja z tego się cieszę ![]() ![]()
![]() |
#4821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4822 |
Zadomowienie
|
Jestem. Umęczyłam się tragicznie.
Pojechałam do W-wy załatwić dla mamy jedną sprawę i od razu zajechałam do firmy. Niby tylko 20km odległości ale czuć było różnicę w temperaturze ... tam jest straszna duchota, parówa a u mnie jednak trochę chłodniej. Dodatkowo poruszanie się komunikacją miejską sprawiło, że głowa mi pęka. W pracy wszyscy mnie wychwalili, nasłuchalam sie samych ochów i achów ![]() Ale cieszę się, że już wrociłam do domu ![]() Ide Was nadrabiać i w międzyczasie jeść, bo jestem wygłodniała. |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o boziu... jaka slodna nozeczka malutka kruszynka jest przeslodki naprawde!!!!!!!!!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dziekuje za info odnosnie swedzenia jutro powiem mojej gince i od razu porobie te badania ale mam nadzieje ze u nas to tylko zwykle swedzenia bez glebszej przyczyny wiecie co cos dziwnego sie dzieje ze mna jem jakies sniadanie rano i mogla bym caly dzien nic juz nie jesc poprostu nie czuje glodu jedynie mnie mega zgaga meczy np teraz dopiero upieklam sobie pizze a ostatni posilek jadlam rano dwie bulki
![]() |
#4825 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
jakos ta jedna noga mi za wysoko :/ Cytat:
na krem do buzki sie nie zdecydowalam jeszcze - jakos bo nie chce dzieciaczka toną kosmetykow smarowac a no i mam maly sudokrem na wszelki wypadek tylko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 4.Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy. 6.Letnie maluszki opuszczają mamine brzuszki. glupie pytanie - do czego jest termentiol?bo nie wiem.. serio ![]() trzymam!! ![]() Cytat:
![]() wtedy zeby brac na palec puder i cieniuska warstewka smarowac podczas upalow faldki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wogole dzielna z Ciebie dziewczyna strasznie!! ![]() a ten pas poporodowy nosisz od poczatku? nam w szkole rodzenia mowili zeby nie zakladac wczesniej jak 2 tygodnie po cesarce i max na 2 godziny dziennie :/ u nas wszystko jakos na opak Cytat:
![]() ja wlasnie wrocilam od babci ![]() zrobila dzis na obiad knedle z truskawkami ![]() ![]() ![]() popralam wszystkie grubsze rzeczy typu rozki, posciel, kocyki no i pieluszki i wysuszylam sobie u niej na sloneczku bo ona ma ogrooomny ogrod ![]() i teraz ide prasowac..... ![]()
![]() |
#4827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ANOXA - mi sie podoba 4 i 6
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-06-08 o 18:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
Karolcia trzymam kciuki za malutka zeby jeszcze siedziala chociaz do 36tc!
#4829 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przepiekne zdjecia i ta stopka ![]() Cytat:
Ciesze sie, ze wizyty udane ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zakorzenienie
|
pilotka tormentiol to jest kremik do smarowania pupki dzidzi podobno super bo bardzo szybko goi jakies odpazenia i zaczerwienienia a latem o nie bardzo latwo a co do karty ciazy to ja mam zalozona od 4tc z tym ze na pierwszej wizycie nic nie pisala dopiero na kolejnej 6tyg +2dni dokonala wpisow uzupelnila ten poprzedni i zrobila aktualny tak wiec nie koniecznie od 12tc
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.