![]() |
#4891 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
weronisiu, biedny ten twój synek. Mam nadzieje, że jesteście pod dobrą opieką lekarzy, i zacznie szybko przybierać. A powiedz mi, czy karmisz go w końcu piersią czy sztucznie?
anulka jest przesłodka!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przestawil sie z jedzenia co 4 godziny na co 2 godziny, nieraz nawet 1,5 godziny. Je mało, ale częściej. Tylko to obfite ulewanie wszystko popsuło, bo on zaraz spadł wadze. W szpitalu stwierdzili, że to normalne u wczesniaków, bo zwieracz w zoładku nie zamyka sie. Pozwolili mi go dalej karmic,le po jedzeniu musze go trzymac pół godziny w pozycji piojowej. Tym razem pojechalismy do innego szpitala, bo jak bym pojechala do tamtego, to by znowu nas pewnie dlugo trzymali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale mam nadzieję,że urodzę w marcu i do czerwca zrzucę żeby móc iść na plażę eh ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a córa śliczna i Ty tez pięknie wyglądasz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() najgorsze,że słodycze jem na potęgę, gdybym ich nie jadła to bym tyle nie przytyła zapewne, eh ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale ta Twoja anulka maleńka i drobna ![]() ![]() ja na początku chciałam kupić vichy ,ale tubka 100 zł ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4894 |
Wtajemniczenie
|
Marlenko, metropolitan tak wam dzieciaczki na cycusiu ladnie spią?Super!Maja zasypia o 20 i budzi sie o 24, 3 i 6....
Weronisiu trzymam kciuki zeby Pascalek zacząl przybierac.Jak teraz je czesciej, ale mniejsze porcje to jest duza szansa ze nadrobi szybko, bo zawsze wiecej w zoladku zostanie. Kardashi ale Blaneczka wygimnastykowana ![]()
#4895 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a my po szczepieniu. I jestem z leksza wnerwiona. Na pierwszym szczepieniu musiałam zdecydować czy szczepimy tą standardową bezpłatną szczepionką czy tą 5w1, no i po rozmowie z lekarką zdecydowałam, że dopłacę i wezmę tą 5w1. dziś wojtuś miał dostać drugą dawkę 5w1 + meningokoki i pneumokoki i dupa blada... okazało się, że tej 5w1 nie ma na hurtowni i nie dostał tego szczepienia - teraz muszę dzwonić do przychodni za 2 tygodnie i dopytywać czy już mają szczepionkę. No i czeka mnie dodatkowa wizyta i mój dodatkowy stres... Wojtuś waży 5900 i ma 63 centy... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Zadomowienie
|
Weronisia no kurcze szkoda ze macie tak pod gorke od samego poczatku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki
![]() ja dzisiaj dostałam @ i nie czuję się najlepiej, ale ogólnie cały ten cykl był jakiś taki dziwny, no ale nie ważne. jak tak czytam o Waszych pociechach to aż mi się smutno robi kiedy takie maluszki muszą tyle cierpieć, biedne są, a najgorsze że tak na prawdę nie możemy im pomóc tak jak byśmy chcieli no bo przecież nie możemy się z nimi porozumieć. Szkoda mi takich dzieci które muszą się dużo nacierpieć kiedy są tak małe. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4898 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wojtus ma prawie 6 kilo??? Niezle mu sluzy mleczko mamusi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Zakorzenienie
|
a ile ma Aneczka kg??? teraz zerkłam na listę, że między nimi tylko 5 dni różnicy
![]() a te kliny pod materacyk to fajna sprawa, bezpieczniej niż z książkami |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Zakorzenienie
|
weronisiu biedactwo, ale ma szczescie ze ma tak silna mamusie!
![]() Dziewczyny skad wiecie ze to refluks? jakiesbadania na to sa? bo moja ulewa nadal ale lekarze w sumie wszyscy u jakich bylismy mowia ze do roku tak moze byc
![]() |
#4901 |
Zakorzenienie
|
moja oliwka nie miała badań, lekarka stwierdziła na podstawie zachowania, objawów, miedzy innymi to, że przed samym faktem zwrócenia oliwia była niespokojna, płakała... a tak chyba jest, że do roku tak moze sie dziać, bo muszą się mięśnie wzmocnić... moja z tego wyrosła, ale nie pamiętam dokładnie po jakim czasie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4902 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ania wazy teraz okolo 4500 i ma 58cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |
Zakorzenienie
|
no i tak Wojtunia wykąpany i jest nadzieja
![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() heh a ja dzisiaj gafę strzeliłam u lekarki, bo jak ważyły dziecko to zerkłam na poprzednią wagę (6tygodni temu) i zobaczyłam tam 5500 i tak myśle teraz 5900 to mało jak na taki czas... i mówię lekarce, że Wojtuś mało przybrał od ostatniej wizyty czy mam się martwić... a ja źle zobaczyłam, a właśnie wcześniej było 4500 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ania sie urodzila z waga 2570 i 47cm. Wygladala jak mala calineczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Mój syn pobił dzisiaj rekord w spaniu i niejedzeniu ![]() ![]() ![]() Marlenko pięknie waży Wojtuś! Kurcze mój ma pewnie juz z 7200 albo i więcej a pajace na 68 niedługo będą za małe ![]() Tak to jest w tych przychodniach, ja na szczescie zamawiam szczepionke i jest, choc na rota wirusy ostatnio nie dostal,bo nie było i w grudniu dostanie. Weronisiu biedny Pascalek,jejku tak mi go zal, mam nadzieje,ze wszystko wkrotce mu przejdzie i zapomnisz o tych szpitalach! Dasz radę kochana, trzymam za Was mocno kciuki ![]() Jesli chodzi o ulewanie, to Fifik malusio ulewa, nie zagęszczam jeszcze mleczka, bo i tak jest gruby, czekam do 8 listopada, ale widzicie za to ma to obniżone napięcie mięśniowe. Jak nie jedno to drugie, ale i tak to wszystko minie.
#4906 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to czasami mam mieszane uczucia co do tych wszystkich norm itp, kiedy można podać to czy tamto do jedzenia (nie chodzi mi teraz żeby miesiecznemu dziecku dawać mięso do gryzienia) tylko np moja mama mówi mi że ja jako 3 miesięczne dziecko jadłam z nimi zupki, nie gotowała mi ekstra tylko dawała to co oni jedli, i żyję, nie mam alergi generalnie jestem zdrowym człowiekiem... nie wiem dokładnie kiedy teraz daje się żółtko, ale wiem że moja babcia dawała mi bardzo wcześnie żółtko do mleka jak gotowała, żeby było treściwsze... dlatego z jednej strony nie chcę powiedzmy zbyt szybko szaleć z jedzeniem, a z drugiej jak dam dziecku ociupinkę czegoś to nie powinno być większych tragedi... i samo też mnie zastanawia, że co chwilę zmieniają te normy, wczoraj lekarka dała mi informacje na temat rozszerzania diety i tam bardzo ważny punkt wprowadzania glutenu, że nie wczesniej jak w piątym i nie później jak w szóstym, żeby potem nie było nietolerancji... czyli co te wcześniejsze lata nie zalecali dawać, a nawet dzieci do 6 miesiąca na piersi mogły pić tylko mleko... chyba najważniejsza w tym wszystkim jest intuicja i zdrowy rozsądek Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a co do tego napięcia mięśniowego, to najważniejsze, że ma mamę, która o niego dba i się interesuje... będziecie ćwiczyć i bedzie ok ![]() Edytowane przez marlenka0505 Czas edycji: 2010-10-28 o 09:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
Masz rację zdrowy rozsądek i nasza intuicja są najważiejsze, ja tez bede malemu gotowac i dawac wszystko do jedzonka, na razie czekam do 8 listopada.
Dziękuję Marlenko za pocieszenie ![]() Kurde niestety musimy przerwac rehabilitacje, bo mamy klopoty i musimy mojej mamie pomoc finansowo, zlodziejski zus jej kazal zwrocic kupe kasy z powodu tego,ze sami jej wyplacali za duzo emerytury, bo byla zatrudniona jako osoba wspolpracujaca,mama jest zalamana, a my musimy jej pomoc to splacic i niestety na wszystko nie wystarczy. Plakac mi sie chce,mam nadzieje,ze Filipek szybko nadrobi braki i sobi eporadzi z ta glowka, kurde mowie Wam jak nie urok to sraczka!!!!!!!!!
#4908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do rozszerzania diety....to też mi się wydaje żetrzeba samemu zadecydować co i jak.... Ja na przykład dałam małemu jabłuszko tydzień przed ukończeniem 4tego miesiąca....głównie po to że słyszałam że na kupki jest dobre.... no i okazało się strzałem w dziesiątke... mały zaczął sam robić kupki, bez czopków bez syropków.... planuje tak ze trzy tygodnie jechać na jabłuszku i soczku(tzn soczek jabłkowy i woda ...takie tu dla dzieci z hippa mają) i potem jak bedzie miał 4,5mca to jakieś pierwsze kaszki....bo on dalej sie czesto w nocy budzi...to może jak zje kaszke i wydulda mleczko to bedzie dłużej spał..... Ja nie wiem gdzie wyście takie grzeczne dzieciaczki zamawiały ![]() ![]() No dobra Kubuś zaczyna koncert pod tytułem nudno mi mamo.... idziemy mu jabłuszko zrobić....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 |
Wtajemniczenie
|
Cześć mamki! U nas noc jak zwykle super. Miś zasnął o 20 i obudził sie o 7.30
![]() ![]() Na wątku lipcówek niektóre dziewczyny juz osstro eksperymentują z jabuszkami marchweczkami, zagęszczaczami i w sumie tak jak obserwuje to nie piszą aby cokolwiek działo się z dzieciaczkami. wiec i jak planuję na weekend spróbować dać marchewkę, lub jabłuszko. Kupiłam już kilka słoiczków. Ciekawa jestem minek Michaska ![]() Aha miałam pytać. Powiedzcie mi czy w waszych butelkach z TT te smoczki są tez takie dziwne ze jak dziecko pije to ten smok tak sie wciska do środka? Nie raz musze wyciągać tego smoka ze środka i dalej karmić. Dziwne, w zadnych innych butelkach tak się nie działo. A jak u was sprawa z chrzcinami??? Chrzciłyście już swoje pociechy??? U nas ciągle nie możemy się dogadać co do terminu..... Dziś w biedronie Kubusiowe rzeczy http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-10-28 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej...widze że jesteś następną wyspaną szczęściara.... Wiesz co jeśli chodzi o jabłuszko to ja bym świerze dała...nie ze słoiczka..... Kubuś pierwszego dnia zjadł może ze dwie łyżeczki... i teraz zjada już pół jabłuszka.... ale objętościowo to to by nawet nie było pół słoiczka.... po co marnować kase.... (co innego z zupkami i daniami....pewnie nie bedzie mi sie chciało ich robić ale z jabłuszkiem to dwie minuty, ) Zagęszczacze?- chodzi o kaszki i kleiki?(nie bardzo wiem...chodzi o zegęszczanie mleczka sztucznego? czy podawanie czegoś zamiast?) Co do TT...mamy to samo choć kubuś zadko pije z butelki, ale jak zazsie pożądnie to też tak śmiesznie sie wciskaja..... a i te antykolkowe to nie wiem czy cokolwiek działają...tak samo sie nałyka powietrza...i musimy czekać czasem 10 minut na "megabeka" zanim sie da odłożyc do łóżeczka.... My już chrzciliśmy naszego bo byliśmy w Pl i sie złożyło....i w sumie to jestem szcześliwa bo spał...teraz to podejrzewam ze bym go musiała niezle poskramiać...bo wszystko by go interesowało....
![]() |
#4912 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do chrzcin to my jesteśmy już po, Wojtuś miał dokładnie 2 miesiące w czasie chrztu, cieszę się, że mam to już za sobą a to nasz łobuziak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Zakorzenienie
|
Linka, ja tez dlugo nie jechalam na jednym daniu.. dawałaj jednego dnia 5-6 lyżeczek, jak nie bylo nic to drugiego 10-12 łyżeczek. Jak nie dzialo sie nic 'wpisywalam' do menu dane danie
![]() ![]() gotowane dania jej nie smakują ![]() ![]() A teraz dania z mięskiem to juz wogole ![]() Kaszek owocowych nie daje ![]() Daje na sniadanko drugie Sinlaca, a po obiadku kleik z owocami. A chrzciny już mamy po ![]() Smoczki TT nigdy nam się nie zapadły.. dziś Blanka wrócila do dawnych zwyczajów i przespala całą noc ![]() Bylysmy na spacerku, mała spala jak zabiiitaaa.. Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-10-28 o 16:34 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 |
Wtajemniczenie
|
czesc kochane
![]() te wasze bobaski sa przekochane wszystkie ![]() ![]() She oo super ze jestes znwou z nami ![]() Carolka przykro mi z powodu tego zusu- brak slow, ale nie martw sie napewno Fifik nadorbi szybko wszystkie braki ![]() ja po dwoch dniach wolnego zmykam do pracy znowu.. eh dzieje sie u mnie roznie, ale nie bede was zanudzac ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Wtajemniczenie
|
Sas wcale nas nie zanudzasz!!!! Pisz co tam się dzieje!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zakorzenienie
|
Szkrab spi
![]() ![]() Cos mnie brzuch tak jak na @ boli, moze w koncu przylezie ![]() Marlenko i Monisiu dziękuję za pocieszenie, ehh szkoda gadac, biedna ta moja mama, zawsze cos! Musimy jej pomoc, bo kto inny jej pomoze...ojczym nie... Marlenko Wojtuś jest piekny! Jaka kluseczka! Super chlopak! Moniczko kochanie wspolczuje,zajada Cie tam! Opowiadaj co sie dzieje kochanie????Nigdy nas nie zanudzasz!!!!!!!!!!!!!!!D ostaniesz po dupce jak jeszcze raz tak napiszesz! Linka nam sie tez tak wsysaja te smoki TT nasze chlopaki chyba za mocno ciagna, Fifik lapie caly smok jakby z otoczka jak piers ![]() ![]() Linus a jak Twoje cycusie? Produkcja calkowicie skonczona? A jak Twoja walka z kg?? Ja musze sie pochwalic,ze waze juz 51,2 !!!!!!!!!!!! Jeszcze 5 kg i bedzie pieknie!!!!!!!!!!! Super,ze dasz mu juz owocki, ja tez niedlugo jabluszko dam i swieze chce mu dac. Ciekawe jaka zrobi minke ![]() Co do chrzcin to wiecie,ze my nie chrzcimy na razie. Sam zdecyduje jak dorosnie.
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-10-28 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Wtajemniczenie
|
Ja chcę Maje na wiosnę ochrzcic.Najwyzej bede biegac za nia po kosciele
![]() Carol kurde wściec sie mozna na ten nasz kraj!Dobrze ze mozecie sie wspierać.To wazne.A Filipek napewno niedlugo bedzie glowke az do chmurek podnosil.Pewnie cwiczen przez ten czas troche poznaliscie to teraz pocwiczysz z nim sama i na pewno dacie rade! A ja dzisiaj bylam na spotkaniu mam z forum trójmiejskiego.Bylysmy 8 mam z maluchami od 1-3 miesięcy w super miejscu.Jest to kawiarnia z restauracją i miejscem do zabaw dla dzieci.Sa kojce, krzeselka do karmienia, fotel wygodny do karmienia piersią.Wszystko co potrzeba.Super, że teraz sa takie miejsca i mozna wyjsc z malenstwem i posiedziec w milej atmosferze. Planujemy sie spotykac co tydzien w roznych miejscach i zalozyc cos w rodzaju klubu.Zapraszac specjalistow z roznych dziedzin, gadac o kupkach i zupkach, a najwazniejsze spedzac milo czas itp. Szkoda, ze my nie mozemy sie spotkać, bo tak mamy daleko do siebie, ale mimo wszystko super ze mamy to nasze forum!!!
#4918 |
Zakorzenienie
|
Gosieńko dziękuję
![]() Jejku jak super takie spotkanko!!!!!! Szkoda rzeczywiście, ze tak daleko od siebie mieszkamy... na pewno nasze spotkania bylyby najlepsze na swiecie, juz sie tyle znamy to by sie dzialo, no ale....kto wie moze kiedys sie uda nam spotkac! ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- A w ogole jaka Majusia jest podobna w Twoim avatku do Fifika!!!!!!!!!!!!!! I masz racje, da sobie rade, dzisiaj juz go polozylam na sobie na brzuszku i udalo mu sie podniesz glowke niezle, on chyba rzeczywiscie jest leniwy i mu sie nie chce. Musialam go zabawiac iw wydawac przedziwne odglosy (jakby ktos tego posluchal to by powiedzial,ze dom wariatow ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Skorpionek Was przeprasza,ze sie nie odzywa,ale Kubus jest 24/dobe przy piersi i Kasienka nie ma juz sil, nawet spokojnie nie moze go ubrac i wykapac, bidulka placze zbo nie chciala go dokarmiac ale bedzie musiala, bo si ewykonczy. Pozdrawia Was serdecznie!
#4919 |
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNYYYY PROSZE WAS O KCIUKI JUTRO!!
Znalazlam ogloszenie mieszkanie 3 pokojowe, w fajnym miejscu umeblowane 750 zl juz z czynszem- jutro idziemy ogladac! Boze jak ja bym chciala zeby sie udalo! Zaganiana troche jestem-przepraszam! Obiecuje ze nadrobiea teraz uciekam.
![]() |
#4920 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a co do mnie.... sama nie wiem, zdaje sobie sprawe z tego ze jestem nowa, dzieciaki sa rozne, ale nawet jak brakuje mi do nich sil jak trace nadzieje w to, ze potrafie pracowac z tymi dziecmi- porozumiec sie znimi, pomoc czy "zapanowac" gdy za bardzo dokuczaja to w momentach kiedy chociaz jedno z nich podejdzie-przytuli sie...wszystko mija....i jakos brne do przodu chociaz nie wiem czy dobrze sie wywiazuje...ale sa pewne osoby ktore powinny mnie wspierac a robia wrecz na odwrot...momentami czuje sie jak...nio nie bede mowic ![]() teraz sie martwie bo mam zjazd niedlugo i nie wiem czy dostane wolne na te dni...a musze ehhh Cytat:
![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.