|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
No właśnie nie dziewczyny, on jest po prostu dobrze dobrany, kiedyś moje piersi kisiłam w 80 C w biustonoszach z sieciówek, a mama zabrała mnie na zakupach przy okazji do brafiterki i ona mi dobrała odpowiedni rozmiar
![]() ![]() większość babeczek myśli ,że ma 75 B a tak na prawdę warto przejść się do brafiterki która pomierzy i dobierze odpowiedni rozmiar ![]() szczególnie jak ktoś ma większy biust warto go dobrze podtrzymywać, i te moje 75G wydaje się duuuuże ale takie nie jest ![]() Cytat:
![]() ![]() ważne żebyś Ty się czuła dobrze psychicznie ![]() Ja widzę duuże plusy w karmieniu piersią a Ty wolisz MM, Ty jesteś szczęśliwa, Oli jest szczęśliwy więc proszę mi więcej nie myśleć,że jesteś złą mamą, jesteś najlepszą mamą dla swojego synka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() na czas ciazy zrezygnowalam z tych z serii ''dobrze dobrane'' bo biust mi rósł szybko a chyba bym zbankrutowala a teraz kiedy wsio się unormowało poszłam ponownie i jestem taka szczesliwa ;p niezlego mam lola na buzi, od razu widac roznie jak ma sie dobrze dobrany biustonosz, czuje sie super ![]()
![]() |
#4892 |
Zakorzenienie
|
Cześć kobiety
Podczytuję, ale nie mam czasu ani siły na odpisywanie. Wychodzimy dwa razy dziennie na spacerki, potem jeszcze opitolenie chałupy i wieczorem padam. Wxzoraj zamówiłam zmywarkę, to przynajmniej mycie mi odejdzie. Szkoda, że nikt nie wymyślił maszyny do prasowanie ![]() Dzieciaczki śliczne ![]() Montii dobra jesteś z tym różowym ![]() Co do pokarmu i kroplówki na wywołanie, nie ma nic wspólnego. Ja miałam z Kaśką dwa razy wywoływane i pokarmu o wiele za dużo na jedno dziecko. Teraz raz kroplówka i też mam pełno. Uciekam spać, pa |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Zakorzenienie
|
a oto zdjątko na leżaczku, godziny na nim spędziła
a w ustawce BS nawet 15 minut nie uleży ![]() i na macie, na razie zainteresowania brak ![]()
#4894 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, podczas ciąży to by człowiek nie wyrobił z tymi stanikami, zresztą ja tam po domu to zawsze biegałam bez, bo mnie wszystko cisnęło
![]() ale teraz trzeba się ostanikowac koniecznie (przedciazowe 65 c za małe). aja- jak wymyśla te maszynę, to daj znać ![]() izabella- ślicznie wygląda, ta rainforest spora jest? dużo miejsca jeszcze zostaje?
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-05-24 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja akurat nosze dobrze dobrane biustonosze i nigdy nie kupuję w sieciówkach ![]() noszę 70 D w zależności od firmy czasami trafi się duże C ![]() a zanim zostałam uświadomiona nosiłam słynne 75B ![]() zdecydowanie za duże pod biustem 75 G to dla mnie duży biuścik ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
jest raczej mała, nie zostaje dużo miejsca szerokość 43 cm ![]()
![]() |
#4896 |
Zakorzenienie
|
mi się wydaje taki mały, tzn średni, chciałabym większy
![]() w ciąży chyba mialam wiekszy niz teraz... słynny biust Pameli miałam przy nawale pokarmu tylko.. słodki ten leżaczek Iza, a mała zasypia jak włączysz wibracje?Fabian praktycznie od razu ![]() ![]()
#4897 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja ostatnio kupilam dwa staniki kupę kasy dałam ale są mega wygodne i wlasnie zawsze myslalam ze mam rozmiar 75b - tak zawsze kupowalam a tu mi dobrala idealnie jeden 80a drugi 75b a w sumie to a to takie same jak b miseczka tyle ze inna firma stanika... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja przyznaję szczerze że jak już w końcu wyszedł z brzucha nie cieszyłam się że: ooo w koncu jesteś synku. tylko było: ooo w końcu nie będzie mnie bolało ![]() ![]() a teraz uwielbiam z nim gadac jak on sobie cos tam probuje gadac jak się śmieje to aż się ostatnio popłakałam ze wzruszenia ![]() ja uwielbiam brac synka na ręce chociaz zarzekałam sie ze nie bede - oj ile zasad złamałam to książkę by można napisać ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to rzeczywiście nieduża ta mata.
![]() |
#4899 |
Zakorzenienie
|
Eirenne dokładnie jak mi go z brzucha wyjęli to było ''boże w końcu... ''
![]() ![]() a teraz jest starszy, mamy większy kontakt ![]() ![]() Ja też złamalam wiele zasad ![]() ![]() jedyne czego się trzymałam,a właściwie to tż tego pilnował to zasypianie osobno, bo ja chciałam na rączkach i w ogóle z nim spać, a on 'pilnował' żeby jednak go odkładac i dziękuję mu za to bo Fabianek zasypia sam bez problemu ![]() i też często płacze ze szczęścia ![]() ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] Edytowane przez Montii Czas edycji: 2011-05-24 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | ||
Wtajemniczenie
|
Dziękuje
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zdjęciach to noez jeszcze sztywne staniki ciążowe, a w ciąży to nosiłam 75E w sumie dopiero w ostatnich 2 tygodniach biust zaczął wracać to rozmiaru sprzed ciąży ![]() i to tak nagle Cytat:
i jeszcze baterii nie kupiłam ale podejrzewam, że zaśnie od razu bo uwielbia klepanie po tyłku i wtedy zasypia ![]()
![]() |
#4902 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
wanilia , ale cudna twoja księżniczka ![]() ![]() ![]() u nas dziś ciężki dzień, mała w ciągu dnia spala 40 minut i potem 20....... a teraz padla ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie, ogromne szczęście że to już koniec porodu!!!! ![]()
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
a jak wspominacie ból porodowy?
![]() Ja na początku miałam aż traume, sam poród nie bolał ale te skurcze, masakra.. teraz już nie przeżywam tego tak jak wcześniej, ale na samą myśl ,że mialabym przejsc przez to samo to aż mi niedobrze... paskudny ból
#4906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to się najbardziej w sumie ucieszyłam po porodzie, ze mi opuchlizna zeszła ze stop ![]() ![]()
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze długo po porodzie byłam napompowana wyglądałam jak świnia
#4908 |
Zakorzenienie
|
ze mnie woda szybko zeszła, za to tłuszcz
![]() ból porodowy - po oksy to było coś strasznego dla mnie, jeszcze w wannie dałam radem, ale potem ![]() ![]()
#4909 |
Zakorzenienie
|
ja skurcze wspominam tragicznie,
choć jakoś wspomnienia z czasem się zacierają, ale pamiętam, że skurcze bolały koszmarnie, potem już krzyczałam przy każdym skurczu, i najchętniej bym uciekła z tego łóżka, i powtarzałam, że nie dam rady kurcze ... ciężko słowami wyrazić jakie to był potworny ból ![]() samego parcia w sumie nie wspominam źle, tzn nie pamiętam jakoś z tego etapu bólu tylko potworne zmęczenie
#4910 |
Zakorzenienie
|
Ja się strasznie darłam przy skurczach , przynosiło mi to ulgę
aż przyszła położna i kazała mi jakoś tam oddychać żebym miała siłę na sam poród. Pamiętam jak prosiłam tż żeby mnie dobił,zabił, że chce cesarkę i w ogóle krzyczałam,że chce umrzeć ![]() i powiem Wam,że samego parcia nie pamiętam wręcz.. wydaje mi się,że nic mnie nie bolało ![]() i denerwował mnie lekarz bo ciągle mnie zbywał a ja chciałam ZZO, mówił ,że zaraz urodze i jak wezmę ZZO to opóźnię akcje a ja chciałam juz miec to za sobą i mu wierzyłam a meczylam sie dobre kilka godzin jeszcze dziwnie sie to wspomina ![]()
#4911 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sam moment wyjścia nie był tak straszny jak skurcze trwające chyba z 4 godziny. Szacunek dla tych dziewczyn co się męczyły kilkanaście godzin przy skurczach ![]() Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-05-24 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Zakorzenienie
|
Prawie, jakby człowiek o kimś innym opowiadał
i ten moment, kiedy kładą dziecko na brzuchu, a ja taka w szoku, bo sobie zupełnie inaczej wyobrażałam. I tak jakby te dziecko w brzuchu, i te, które się urodziło, to dwójka innych dzieci była ![]() Nie mogę mojej Nadii uśpić, zawsze pada 20-21, a teraz usypia na 5 minut, budzi się i skwierczy. znowu zasnęła, mam nadzieje,z e tym razem pośpi dłużej ![]()
![]() |
#4914 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba czułam rozrywanie od środka, taki okropny tępy ból , cały brzuch twardy, sztywny, jakby nie mój.
Najlepsze jak badała podczas skurczu ![]() ![]() za to w ogóle nie pamiętam partych ![]() wydawało mi się,że rodziłam z 5 minut a patrze w książeczkę i wpisane 25 i z pępowiną na szyjce był , też dowiedziałam się dopiero w domu ![]() nic nie pamiętam, jak przez mgłę
#4915 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-05-24 o 21:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja parte 40 min ale też nie pamiętam bólu, pamiętam, że położna się denerwowała bo nie umiałam przeć, wogóle nie pamiętam uczucia/bólu jakie towarzyszyło wyjściu małej ![]() ja miałam super położna, w ogóle mnie nie bolało jak badała, raz mnie zbadała podczas skurczu i też nie było gorzej niż jak był sam skurcz rany ... poród to jest kosmiczne zjawisko ![]() brak po prostu słów na opisanie bólu Pamiętam błogie uczucie szczęścia, że jest już po jak mnie lekarz szył, czułam się jak w SPA ![]()
![]() |
#4917 |
Zakorzenienie
|
po porodzie powiedziałam mojemu - o patrz, łożysko, możesz zjeść
bo kiedyś rozmawialiśmy o scjentologach i ich zwyczaju jedzenia lozyska położne się tak popatrzyły ![]()
#4918 |
Zakorzenienie
|
trzyrazyi u mnie też był moment taki,że przeklinałam
![]() ![]()
#4919 | ||||||
Wtajemniczenie
|
ech denerwują mnie tacy lekarze co zwodzą i zwodzą zamiast znieczulenie podać na żądanie, jasne że powinni uświadamiać że mogą być skutki uboczne i opóźniona akcja, ale bez przesady - pamiętam, że mnie to potwornie denerwowało w czasie porodu
skurcze bolały koszmarnie, ale ja chyba jakaś dziwna jestem, bo sobie myślę, że za drugim razem to ja się nie dam i w ogóle będzie inaczej, będę oddychać i żadna położna nie będzie mi mówić, żebym przestała się drzeć (uch, też mnie to wkurzało jak nie wiem) jaaaa nie dam rady? ![]() i jak piszecie o tym przystawianiu do piersi i pierwszym kontakcie to aż się wzruszyłam, jak sobie przypomniałam, jak mi go na brzuchu położyli ![]() ![]() bo wtedy to owszem, byłam wzruszona, ale bardziej zdziwiona: to już? to stworzonko takie całe w mazi to moje dziecko? i nie bardzo wiedziałam, co z nim robić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() z 75b to prawda, sama nosiłam ze sto lat ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() może się prześpię chociaż godzinkę, zanim się obudzi... znikam |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | |||
Wtajemniczenie
|
razem z Olusiem dziękujemy dziewczynki
![]() ![]() Cytat:
![]() ładna waga, mój już teraz waży z 5kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() idę spać, bo mały dzisiaj nie chciał zasnąć a już coś stęka więc pewnie ciężka noc mnie czeka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.