|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Hejka. Ja już wyspana po podróży i najedzona
![]() Lot tym razem nie był tak spokojny jak ostatnio, od samego startu było mi niedobrze a później jeszcze turbulencje ale jakoś daliśmy z dzidzią rade Teraz Was troche ponadrabiam
|
#4892 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
zakrztusilam sie jogurtem ![]() Cytat:
moj na szczescie tez chodzi w japonkach, ale to by byl koniec moich pochwal reszta wymaga wymiany i to jak najszybciej... za to jak sie poslucha i ubierze od gory do doly w "moje" ciuchy to normlanie jakby inny facet przede mna stal a Twoj facet to w ogole ewenement !!! Kiedys, kiedys mialam takiego, co sie interesowal moda i jeszcze myslal i kupowal za mnie i musze przyznac,ze super sprawa zazdroszcze!!! ![]() No i najwazniejsze, ze mialas pojsc w czyms na to wesele. Kobietka-spryciula to zawsze cos zakombinuje, pomysli i voila !!! Cytat:
Kasikzaki, dobrze, ze calo dotarlas do Ie! Milego nadrabiania
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-11 o 12:14 |
|||
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4894 |
|
Rozeznanie
|
Ma siostrę i w sumie ona dużo pomaga rodzicom, ale ona tam mieszka i jest na ich utrzymaniu. Ona też uważa, że mój Mąż ma obowiązek przyjeżdżać na każde zawołanie :/ Pamiętam jak kiedyś był u niej chłopak a ona woła mojego Męża, żeby jej kontakt naprawił
Ostatnio wyszła sprawa z ocieplaniem ich domu i wymianą dachu. Mój Mąż mówi, żeby to robić jeszcze we wrześniu, bo na wiosnę to będziemy mieli małe dziecko i być może nie będzie mógł przyjechać pomóc. Chyba przyznacie, że to nie byle wymówka? No to oni, że sobie poradzą bez niego. A ja już widzę jak będą do niego dzwonili i gadali, że się nic nie interesuje! Ciekawe czy w ogóle przyjadą dziecko zobaczyć po urodzeniu czy każą sobie przywieźć 60km! Od razu zapowiedziałam, że ja z małym dzieckiem nie będę tyle jeździła
|
|
|
|
#4895 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my się budzimy o tej samej, no proszę ![]() Moje moje, a czyje?? od 5 tyg kopie jak oszalałe Cytat:
Cytat:
A ja forumuły nie lubię, nuda ![]() Cytat:
![]() A okna i drzwi- wiesz w sumie lubię to myć a okna mam nizutko, więc nie wchodzę na żadne krzesła ani nic, nawet nie muszę naciągać ręki (a mam ze szkła) więc zrobię to przed wyjazdem, bo lubię mieć w domu 'czysto'. A teściowa lubi mieć czysto fakt, ale W PRACY Cytat:
|
|
#4896 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! Jak Wasze dzisiejsze samopoczucie? Ze Szkocji
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4897 | |||
|
Zakorzenienie
|
Przeleciałam po łebkach
![]() ![]() Cytat:
![]() To jest cudne uczucie, jak się Maluch kręci, kopie itp. Cytat:
![]() Zazdroszczę filmiku ![]() Cytat:
__________________ Mój ciążowy tydzień opiera się na niedzielach czyli dzisiaj...20 tydzień się zaczyna eeee... równo połowa
|
|
#4898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4899 | |
|
Zadomowienie
|
Monika i Kamciurka trzymam za Was kciuki kochane
Renata śliczna fryzurka Agatek ja też czuj ja maluch si przewraca dzisiaj w nocy jak sie położyłam to miałam dół brzucha wystający i twardy a w okolicy pempka sie zapadał ale za chwil szkrab sie przekrecił i brzuch był już normalny ![]() Kasiahexe te tygodnie tak mają byc, bo inne źródłą podają tak samo Pisałyście o kurtkach na zime, tu na szczescie zimy nie są ostre i kupiłam sobie w Pl płaszczyk jesienny w newjorker w brązowo czarną kratke. Jestem mega zadowolona bo jest tak skrojony że na duży brzuch założe a nie jest to ciążowy płaszcz. Jest pół okrągły i nie ma rekawów wkładanych tylko spity guzikiem pod reką. Zeszłą zime całą przechodziłam w troch grubszej kurce skórzanej wiec ten płaszczyk bedzie w sam raz Co do smoczków to ja sie nie znam ale już kupiłam sylikonowy tommee tippee x 2 http://allegro.pl/smoczek-uspok-tomm...5833531.htmlee I wikszy http://allegro.pl/smoczek-uspok-tomm...814902022.html Oraz u tego samego sprzedawcy, butelka anty kolkowa 150ml http://allegro.pl/butelka-antykolkow...798107430.html 260ml http://allegro.pl/butelka-antykolkow...810118384.html Cążki http://allegro.pl/bezpieczne-cazki-d...805168448.html oraz termometr o którym już pisałam http://allegro.pl/termometr-do-ucha-...810116573.html Kupiłam jeszcze w Pl kocyk i dwa okrycia kąpielowe, później wkleje fotki ( sorki że tu a nie w klubie to napisałam ale widziałam ze też tu piszecie )Bybella gratuluj synusia ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
|
#4900 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny padam
mielismy cały weekend przenoszenie mebli, sprzatanie układnanie wszystkiego itd. może jutro mi się uda was nadrobić. póki co idę zaraz się pobyczyć na godzinkę a poźniej do kościółka i odwiedzić mamę![]() byłam wczoraj na przymiarce sukienki ślubnej śliczna jest
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie odkryłam, że teściowa mi także podbiera szampon
Się wkur....m tusz chowam do pokoju, ale jeszcze krem sam ubywa, więc jak się spakuję do A. i wrócę, to wszystko trafi do mojego pokoju, mam tego dość Ochrzaniłam ją i tak wszystko pochowam po powrocie- łazienka będzie pusta chyba
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-09-11 o 15:54 |
|
|
|
#4902 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Witam w niedzielę![]() U nas dzisiaj takie gorąco, że szok Na rynku dziciaki się w fontanie pluskały, i niewiele brakło, a sama bym tam wlazła Jeszcze w piatek chodziłam w grubej bluzie i dresach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
Kasik, super, że dotarliście szczęśliwie Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4903 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj i ja mogę się pochwalić pierwszymi ubrankami
byłam w szoku.Eh aż się łezka w oku zakręciła jak układałam te maciupeńkie ubranka i nawet zimowa sukieneczka na 50 cm była... eh pewnie jej nie wykorzystam ale i tak jest cudna
|
#4904 |
|
Zadomowienie
|
a to moje zakupy
|
#4905 |
|
Zadomowienie
|
Pisałam Wam że dostałąm mnustwo ciószków od bratowej tżta, ale niestety zostały w Pl bo si nie zabrałam i mama na Boże Narodzenie mi przywiezie bo przyleci do nas
Tak wiec nie moge sie pochwalic.Ale wkleje jeszcze zdjecie tego płaszczyku co pisałam ![]() A w klubie wkleje zdjecie brzuszka
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
Pisałam Wam że dostałąm mnustwo ciószków od bratowej tżta, ale niestety zostały w Pl bo si nie zabrałam i mama na Boże Narodzenie mi przywiezie bo przyleci do nas
Tak wiec nie moge sie pochwalic.Ale wkleje jeszcze zdjecie tego płaszczyku co pisałam ![]() A w klubie wkleje zdjecie brzuszka ![]() EDIT..... no i coś sie porobiło i dwa razy jest
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-09-11 o 17:27 |
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamusie !
kasia jakie ładne nabytki, i płaszczyk super ! bardzo mi sie podoba pomysł tematu z dzieciowymi ubrankami w klubie ![]() Ja zmeczona leżakuje Po sniadaniu postanowilismy spontanicznie ze wybierzemy się na kaszuby zrobic niespodzianke moim rodzicom bo byli tam z kempingiem;p: Wiele sie nie zastanawiajac spakowalismy psa i pojechalismy Pogoda cudowna, chociaz ubralam czarne leginsy i sie zgrzałam niemilosiernie![]() Niestety tz jechal na nocke wiec juz po 15 musielismy wracac Ale tifi sobie popływał, my zjedlismy obiadek pospacerowalismy. Fajnie bylo ![]() oczywiscie mielismy przygode bo odpadł nam tłumik od samochodu cale szczescie jechac sie dało, tylko burczelismy jak traktor |
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
KAsia = fajne zakupy
![]() Annyone pokazuj fotki ubrankowe ![]() Agatek- co do teściowej- no comment.... Hania- no to superowy dzień mieliscie...
|
|
|
|
#4909 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny fajne macie nabytki ubrankowe i nie tylko
![]() mnie się też powolo włącza syndrom "wicia gniazda"" i oglądam i ciągle myślę co kupić... a mój TŻ dziś mnie rozwalił, patrzy na mój brzuszek i mówi: KOCHANIE ALE CI SIĘ BRZUSZEK KUDŁATY ZROBIŁ no masakra jakaś, faktycznie mam taki meszek ale rozwalił mnie tym hasłem
|
|
|
|
#4910 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a ja właśnie odkryłam, że mam już pokarm
. Niby to wszystko normalne, ale jednak dziwne uczucie
|
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Nawojka ja tez to niedawno odkryłam
![]() Staraupa hehe niezły tekst TZ
|
|
|
|
#4912 | |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że zakupy w Pl udane. Fajny ten płaszczyk, brzuś, jaki by nie urósł, napewno się zmieści
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4913 |
|
Wtajemniczenie
|
A co to tu tak cicho ?
Wszystkie brzuchatki już spią ? Myślicie, że dzidziolek czuje coś jak głaszczę swój brzuch? Czy musiałabym popukać?? Hehe smiesznie to troche brzmi, ale dzis sie znowu rozruszał , na szczescie, bo juz sie zaczęłam martwić. |
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
ahh zapomniałabym
Lenka dzis zaczyna swój 20tydzien życia w brzuszku
|
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Zoska- czuje pewnie
ja jak rękę przykładam to się uspokaja chyba ciepło czuje...
|
|
|
|
#4916 |
|
Wtajemniczenie
|
A czujecie już kopniaki , ale bez przykładania ręki do brzuszka? Bo ja własnie na takie czekam, ale narazie nic nie czuję...
Haniu ten czas tak szybko leci , ja 20 tydzien zaczełam w srode, jeszcze raz tyle i dzidzia bedzie z nami
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-09-11 o 20:37 |
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki przeglądam wizazowa poczekalnie i gdzies znalazlam taki link
http://www.ladiesandbabies.pl/wypraw...-zakupy/Page-1 tu jest lista z wyprawką i http://www.ladiesandbabies.pl/co-ze-...ac-do-szpitala co zabrac do szpitala. Pewnie to wszystko sie powtarza, ale mozna zweryfikowac i mozna dodac na pierwsza strone ![]() zoska ja narazie słabo czuje, najczesciej tak z zaskoczenia pojedyncze pukniecia. Czasem mam watpliwosci czy to Lenka , ale mysle ze tak
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-09-11 o 20:52 |
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
no mój junior czasem nawala jakby w piłkę grał
![]() Dziewczynki- debatujemy z małżem o wózkach...i tak: -nie będziemy chodzic po chodnikach, krawężniki odpadają-mieszkamy na wsi gdzie takich wynalazków nie ma , ale wszędzie asfalt więc i wertepów nie ma -po zaspach też nie zamierzam spacerowac....mamy duże podwórko i ogród gdzie można wyjsć z małym=nie trzeba pokonywac ton śniegu bo zawsze tz z tata odśnieżają ![]() -nie mamy sklpu w pobliżu więc koszyk na zakupy dla nas nie koniecznie duży -na dłuższe spacery pewnie wybierać się będziemy jak juz się ciutkę ociepli=znikną wielkie zaspy więc będzie się łatwiej spacerować... Czy w takim wypadku skrętne przednie koła wydają się Wam koniecznością? bo są wózki które nby nam odpowiadały=mają niższą cenę ale nie mają skrętnych kól... co Wy na to? i nadal się waham czy 3 w jednym czy gondole kupic i nosidło a na wiosnę spacerówkę.... |
|
|
|
#4919 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
juhu!!!!!! ![]() Cytat:
czasem aż mi laptop podskoczy ![]() Cytat:
![]() Zoska, Neska podkreślajcie nicki! Bo wszystko widać o kogo chodzi
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
ja podejrzewam, że i tak będę potem miała jakieś "ale" co do wózka
![]() Agatonie marudzisz ;p i marudzisz.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

od 5 tyg kopie jak oszalałe 
a okna mam nizutko, więc nie wchodzę na żadne krzesła ani nic, nawet nie muszę naciągać ręki
i tak tego teraz nie naprawie, bo mi szkoda kasy.

mielismy cały weekend przenoszenie mebli, sprzatanie układnanie wszystkiego itd. może jutro mi się uda was nadrobić. póki co idę zaraz się pobyczyć na godzinkę a poźniej do kościółka i odwiedzić mamę

Jeszcze w piatek chodziłam w grubej bluzie i dresach