Koty część IV - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-11, 17:00   #4891
monika_sonia
KOTerator

Dot.: Koty część IV

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
no ale mówiłaś, że jesteś pewna, że to on zrobił
Pewna jestem na 100% , ale nie mam dowodów typu zdjęcia, świadek itp, a poczta pantoflowa i przyznanie się do winy komuś, kto tego nie chce potwierdzić to żadne dowody .

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 19:28   #4892
dziolcha86
Zadomowienie

Witam ponownie kociamaniaczki

Wiem, wiem, miałam wstawić zdjęcia mojej kotki, ale obecnie nie mam czytnika kart, a kabel daleko stąd, więc jeszcze musicie poczekać troszkę.

Byłam z moją kicią w zeszłym tygodniu u weterynarza. Dał tabletkę na odrobaczenie i zrobił zastrzyk ze szczepionką. To była pierwsza wizyta, teraz mam iść z nią za ok. 4 tygodnie.

Kotka jest baaaardzo żywa! SZOK! Mówię wam... uwielbia drapak i wspina się na niego niesamowicie nagrałam kilka filmików, obiecuję - wstawię kocha też piłeczki, myszki, jedną taką na gumce - wprost ubóstwia. Jednak nadal nas drapie i gryzie. Próbujemy ją głaskać a ona cap za palca czy rękę. Nawet jak już się nie bawi to tak reaguje. Niestety głośne "ałaaaa i nie wolno" nie pomaga. Bywa, że da się pogłaskać, ale niezbyt często. Ogólnie często mi wchodzi na szyję i tak sobie śpi, ufam jej jak już się wyszaleje i jest obok mnie (śpi z nami w łóżku czasem) i nie drapie. Ale raz jak już się wyszalała i weszła mi na szyję chciała się chyba ułożyć do snu i nagle ugryzła mnie w ucho :// byłam w szoku! Od razu ją zdjęłam. Znowu się wdrapała na obrotowe krzesło i weszła, dałam jej wejść, bo chciałam zobaczyć czy znowu sytuacja się powtórzy, nie powtórzyła się, więc chyba zrozumiała swój błąd.

Jednak dzisiaj miałam straszną sytuację.
Jadłam śniadanie, czasem wchodząc na mnie wbija pazury i tym razem przejechała mi centralnie po sutku :// dziewczyny jaki ból ((((( krew mi leciała :////// wiem, że nie zrobiła tego specjalnie, po prostu sobie wchodziła jak to kot. Ale sutek mnie jeszcze boli :/ jakiś obrzmiały się zrobił. Boję się, żeby nie było jakiegoś zakażenia, wiadomo, że to bardzo delikatne miejsce. Jak myślicie iść z tym do lekarza? Czy zaczekać? Na szyi też jestem podrapana, ale szyja nie taka wrażliwa jak sutek.
Jak myślicie posmarować to czymś?

Edytowane przez dziolcha86
Czas edycji: 2012-07-11 o 19:30
dziolcha86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 19:35   #4893
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez dziolcha86 Pokaż wiadomość
ufam jej jak już się wyszaleje i jest obok mnie (śpi z nami w łóżku czasem) i nie drapie. Ale raz jak już się wyszalała i weszła mi na szyję chciała się chyba ułożyć do snu i nagle ugryzła mnie w ucho ://

czasem wchodząc na mnie wbija pazury i tym razem przejechała mi centralnie po sutku :// dziewczyny jaki ból ((((( krew mi leciała :////// wiem, że nie zrobiła tego specjalnie, po prostu sobie wchodziła jak to kot. Ale sutek mnie jeszcze boli :/ jakiś obrzmiały się zrobił. Boję się, żeby nie było jakiegoś zakażenia, wiadomo, że to bardzo delikatne miejsce. Jak myślicie iść z tym do lekarza? Czy zaczekać? Na szyi też jestem podrapana, ale szyja nie taka wrażliwa jak sutek.
Przede wszystkim musisz ja oduczyć drapania Ciebie i wchodzenia po Tobie, nie jesteś drzewem ani drapakiem i takie zachowanie kota jest niedopuszczalne .

Na takich zadrapaniach się nie znam, do lekarza może nie od razu, poczekaj do jutra? Dziś Cię podrapała, tak?

I okład z kota polecam .
Ok, wiem, że żart nie na miejscu.

Stary 2012-07-11, 19:37   #4894
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość

W sensie, że Lenka się zastanawia, jak by Nensi zareagowała na myszkę? A co w tym złego ? Niczym się taka myszka od kurczaka z karmy nie różni.
Żywa mysz a przerobiony, martwy już kurczak?

No jak nie ma różnicy?
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 19:44   #4895
dziolcha86
Zadomowienie

Cytat:
Przede wszystkim musisz ja oduczyć drapania Ciebie i wchodzenia po Tobie, nie jesteś drzewem ani drapakiem i takie zachowanie kota jest niedopuszczalne .

Na takich zadrapaniach się nie znam, do lekarza może nie od razu, poczekaj do jutra? Dziś Cię podrapała, tak?

I okład z kota polecam .
Ok, wiem, że żart nie na miejscu.
Wiem, ale jak ją oduczyć? Proszę dajcie rady.

Dzisiaj mnie tak udrapała, mam gorączkę chyba w tym sutku, bo takie ogromne uczucie gorąca
Stary 2012-07-11, 19:45   #4896
esfira
Zakorzenienie

dziolcha86, współczuje kup sobie rivanol w żelu albo jakiś inny fenistil takie to już nasze życie z kotami, że czasem trzeba pocierpieć

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 19:48   #4897
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Żywa mysz a przerobiony, martwy już kurczak?

No jak nie ma różnicy?
Ja nie widzę różnicy .

Mysz i kurczak to zwierzę i kiedyś było żywe a później robiło za pokarm dla kota, tyle, że kurczak nie jest naturalnym pożywieniem, bo kot kur nie łapie a myszka jest jak najbardziej odpowiednia dla kota.

Gdyby były karmy premium z myszkami, to takie bym brała, ale nie ma i chyba długo nie będzie.

Napisałam tylko, że kot w naturze jest znacznie lepiej odżywiony niż kot na Ziwi Peak (pod warunkiem, że myszy są zdrowe i nie ma innych zagrożeń) i że wydajemy na karmy, a taka myszka polna jest najlepsza - a zaczęła się wielka dyskusja, jakbym co najmniej napisała, że kupuję świeże żywe myszki, puszczam je w domu i Milka na nie poluje i tarmosi przez kilka godzin zanim zje .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-11, 19:53   #4898
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie widzę różnicy .

Mysz i kurczak to zwierzę i kiedyś było żywe a później robiło za pokarm dla kota, tyle, że kurczak nie jest naturalnym pożywieniem, bo kot kur nie łapie a myszka jest jak najbardziej odpowiednia dla kota.

Gdyby były karmy premium z myszkami, to takie bym brała, ale nie ma i chyba długo nie będzie.

Napisałam tylko, że kot w naturze jest znacznie lepiej odżywiony niż kot na Ziwi Peak (pod warunkiem, że myszy są zdrowe i nie ma innych zagrożeń) i że wydajemy na karmy, a taka myszka polna jest najlepsza - a zaczęła się wielka dyskusja, jakbym co najmniej napisała, że kupuję świeże żywe myszki, puszczam je w domu i Milka na nie poluje i tarmosi przez kilka godzin zanim zje .
ale sie burza zrobiła przez tą moją myśl o myszy ...

Nensi 22.09.11 jest ze mną od 11.11.11

6.08.2014r.

Lenka 91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 20:00   #4899
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Wiem, ale jak ją oduczyć? Proszę dajcie rady.

Dzisiaj mnie tak udrapała, mam gorączkę chyba w tym sutku, bo takie ogromne uczucie gorąca
Esfira konkretniej napisała, odkaź jak radzi i może przeżyjesz .

Ja mam obecnie poważne zadrapanie na stopie, Sonia mnie podrapała w nocy, spała "w nogach" i nie wiem co to porobiła, chciała wybić się z moich stóp do góry i zostawiła mi pamiątkę, zdarza się.

Ale nie było to specjalnie. U Ciebie kot to zrobił może nie z premedytacją, ale nie wie, że nie wolno. Mów głośno ,,Nie!" jak będzie próbować drapać, psikaj wodą, pacnij delikatnie między uszy jak nie masz nic przeciwko, nie baw się z kotem dłońmi, baw się wędkami, piłkami, kup/zrób jakieś zabawki, zajmij ją tak, żeby nie przychodziły jej głupoty do głowy i daj znać jak idzie, a dziewczyny na pewno dorzucą jeszcze inne mądrzejsze rady.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenka 91 Pokaż wiadomość
Zachciało Ci się gdybać o myszkach dla Nensi .

Edytowane przez monika_sonia
Czas edycji: 2012-07-11 o 20:02
Stary 2012-07-11, 20:05   #4900
Anitast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziazik Pokaż wiadomość
Będę się przez tydzień opiekować kotkami w rodzinie - Zyziem u teściów, Gizmo u wujków, którzy mieszkają nad teściami i Puszkiem u siostry męża, która mieszka obok teściów Dobrze, ze wszyscy blisko, trzy koty oporządzę za jednym zamachem, pewnie ze trzy razy dziennie będę jeździć
A oto podopieczni:
1., 2. Zyzio z Gizmo
3. Zyzio z Puszkiem
4. Odkryłem, jak wskoczyć do umywalki
5. Chłodzę się
Swietne zdjecia a rudy Puszek wyglada jak z kreskowki " kot w butach "
Stary 2012-07-11, 20:07   #4901
Madzik_2905
Raczkowanie

mój też ma takie napady gryzienia najgorzej jak leżę oparta na ręce, wtedy atak na rękę murowany
Madzik_2905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 20:25   #4902
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Esfira konkretniej napisała, odkaź jak radzi i może przeżyjesz .

Ja mam obecnie poważne zadrapanie na stopie, Sonia mnie podrapała w nocy, spała "w nogach" i nie wiem co to porobiła, chciała wybić się z moich stóp do góry i zostawiła mi pamiątkę, zdarza się.
niedawno w rzece weszłam na szkło, to było chyba poważniejsze zagrożenie biologiczne, ale woda utleniona i się zagoiło bez paprania żadnego

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 20:34   #4903
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Zachciało Ci się gdybać o myszkach dla Nensi .
hehehe ja sobie spokojnie śpię pare dni temu aż tu nagle coś mi bzyczy nad uchem i jakiś słoń po mnie biegać zaczyna... a potem czułam już tylko pazury wbite w moją nogę okazało się że moja kochana Nensi polowała na muchę a że mucha sobie przeleciała nad moimi nogami (nie śmierdziały ) a że nogi były na skraju łóżka to koteczka moja kochana zamiast zeskoczyć to wbiła pazury we mnie żeby nie spaść i kupra nie potłuc

nooo zachciało mi sie o myszach myśleć

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzik_2905 Pokaż wiadomość
mój też ma takie napady gryzienia najgorzej jak leżę oparta na ręce, wtedy atak na rękę murowany
moja ugryzie tylko w ostateczności jak już nie chce sie bawić czy miziać a to nawet nie ściśnie zębów tylko tak lekko jakby chciała nastraszyć ale to i tak już skrajność bo wcześniej łapką odpycha

6.08.2014r.

Stary 2012-07-11, 20:49   #4904
Nimfa20

Cytat:
wiem ale i to wydaje mi się naturalne bo przecież od wieków koty polują na myszy a ja nie powiedziałam ze to zrobię tylko ciekawa byłam jakby nensi zareagowała
Wprawdzie nie mysz, a chomika, mój Cham lubił obserwować. Na rybki początkowo też był szał. Obecnie akwarium służy do wygrzania zimą zadka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a (105).jpg (44,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c (1).jpg (44,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg as.jpg (43,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00021.jpg (63,0 KB, 13 załadowań)
Stary 2012-07-11, 20:54   #4905
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
Wprawdzie nie mysz, a chomika, mój Cham lubił obserwować. Na rybki początkowo też był szał. Obecnie akwarium służy do wygrzania zimą zadka
koleżanka ma kota i myszoskoczka i też służy kotu jako tv

6.08.2014r.

Stary 2012-07-11, 20:55   #4906
dziolcha86
Zadomowienie

Cytat:
niedawno w rzece weszłam na szkło, to było chyba poważniejsze zagrożenie biologiczne, ale woda utleniona i się zagoiło bez paprania żadnego
Też miałam taką sytuację z tym szkłem... znam ten ból.

No mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Przez całe dzieciństwo i do 18 roku życia zawsze był jakiś kot w moim domu rodzinnym, całe życie z kotami, i nie miałam takich sytuacji, jakieś spokojne temperamenty miały a ten istny :diabełek: ale i tak ją kocham
Stary 2012-07-11, 21:01   #4907
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
Też miałam taką sytuację z tym szkłem... znam ten ból.

No mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Przez całe dzieciństwo i do 18 roku życia zawsze był jakiś kot w moim domu rodzinnym, całe życie z kotami, i nie miałam takich sytuacji, jakieś spokojne temperamenty miały a ten istny :diabełek: ale i tak ją kocham
ale pamiętaj ze kot musi zrozumieć że nie jesteś drzewo ani drapak więc nie pozwalaj mu na takie zachowanie to będzie uważał to za normalne

powodzenia

6.08.2014r.

Stary 2012-07-11, 21:01   #4908
dziolcha86
Zadomowienie

Cytat:

Ale nie było to specjalnie. U Ciebie kot to zrobił może nie z premedytacją, ale nie wie, że nie wolno. Mów głośno ,,Nie!" jak będzie próbować drapać, psikaj wodą, pacnij delikatnie między uszy jak nie masz nic przeciwko, nie baw się z kotem dłońmi, baw się wędkami, piłkami, kup/zrób jakieś zabawki, zajmij ją tak, żeby nie przychodziły jej głupoty do głowy i daj znać jak idzie, a dziewczyny na pewno dorzucą jeszcze inne mądrzejsze rady.[COLOR=Silver]
Właśnie mówię głośno "Nie!" może załapie z czasem...
Ani ja ani mój mąż nie bawi się z nią dłońmi. Mamy piłki, myszki, drapak, bawi się wszystkim jest bardzo żywa, szaleje, biega, po całym mieszkaniu, często się na nas stroszy i chodzi bokiem idę a ona pod nogi, i zaraz się stroszy, szaleje, ucieka, cyrk
Stary 2012-07-11, 21:19   #4909
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
jeśli zamawiam rzeczy z magazynu
Już wiem o co chodzi. Kuwety nie ma w magazynie i dlatego czekam.
Cytat:
Ale masz dużą białą świnkę morską w tej klatce

Edytowane przez Alexandre
Czas edycji: 2012-07-11 o 21:21
Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 21:22   #4910
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość

ja nawet tego kota tak nie zauważyłam :conf used:

6.08.2014r.

Stary 2012-07-11, 21:28   #4911
Madzik_2905
Raczkowanie

Cytat:
moja ugryzie tylko w ostateczności jak już nie chce sie bawić czy miziać a to nawet nie ściśnie zębów tylko tak lekko jakby chciała nastraszyć ale to i tak już skrajność bo wcześniej łapką odpycha
za to Dżamper zaciska zęby ile tylko może, mówię 'nie wolno' pstryknę lekko w uszko, ale to działa na 10s i zaczyna znowu
Stary 2012-07-11, 21:58   #4912
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
za to Dżamper zaciska zęby ile tylko może, mówię 'nie wolno' pstryknę lekko w uszko, ale to działa na 10s i zaczyna znowu
hehe niezły agent

6.08.2014r.

Stary 2012-07-11, 22:07   #4913
Nimfa20

Cytat:
.

Gdyby istniało zwierzę, które się żywi kotami
Kuna... zje kociaka

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
Ja tam wyznaję filozofię, że jeśli jedno ginie żeby drugie przeżyło, to co w tym złego? Mam na myśli zabijanie zwierząt dla mięsa - umierają, ale korzystamy na tym my i korzystają nasze zwierzaki
Różnica polega na tym, że w obecnych czasach człowiek może zastąpić mięso czymś innym, a zwierzęta mięsożerne- już nie. Dlatego zwierzęta zabijają.

Może jak będę miała pracę na stałe, pomyślę o rzuceniu mięsa. Jak do tej pory jem tylko skrzydło z kurczaka, ostatnio często makrelę i to w zasadzie wszystko. Wędlin nie tykam, innych mięs też nie. Dla mnie są bezsmakowe i to od kilku lat.
Stary 2012-07-11, 22:07   #4914
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Czaaad! A to w klatce to jakaś świnka chamska?
Cytat:
Mam nadzieję, że odkaziłaś zaraz po zadrapaniu...
Cytat:
Ciekawe, czy by to jadły...
Cytat:
a zaczęła się wielka dyskusja, jakbym co najmniej napisała, że kupuję świeże żywe myszki, puszczam je w domu i Milka na nie poluje i tarmosi przez kilka godzin zanim zje .
No nie? Uroki internetu.
Stary 2012-07-11, 22:30   #4915
Nimfa20

Cytat:
yyy no tak bo to normalny facet z sumieniem, jest na weterynarii dlatego wątpię czy miałby serce jakiegokolwiek zwierzaka źle potraktować
Chciałam kiedyś węża zbożowego czy królewskiego -takie małe, kojarzycie? - ale doszłam do wniosku, że szybko zdechłby u mnie z głodu

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
No nogę podnosi, to takie ludzkie wygrażanie pięścią "jeszcze słowo a ci przyłożę" Konie generalnie nie walczą, starają się unikać takich sytuacji stąd podgryzanie czy wymachiwanie kopytem. Głupio to brzmi, ale naprawdę tak robią
Robią, robią Mój wujek, jak był mały rzucił w jednego kamieniem. Koń nie pozostał dłużny i oddał kopytem. Wujek 7 letni, cud, że przeżył... Ale cóż...

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
mając szczury

Chodzi mi kupno na jesieni...

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
po ostatnich rewelacjach z Hiszpanii jak to byki poturbowały jakichś pchających się pod kopyta kolesi
Ja bym te walki dawno zakwalifikowała do znęcania nad zwierzętami

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
moja zawsze pyszczek wciska do talerza i czeka czy jej coś nie skapnie
Mój Cham z ciekawości tylko niuchnie i idzie sobie w siną dal (no, na parapet najczęściej )

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Na pewno myszki hodowlane to nie to samo co dzikie.

Raz miałam w domu myszkę, jeszcze jak Feliks był.
Feliks ją upolował, dotykał łapką a myszka udawała, że nie żyje . Ja się bałam (dziwne, chomiki miałam a myszki się wystraszyłam ), krzyczałam, Feliks był zdziwiony i w końcu myszka uciekła. Feliks jej długo jeszcze szukał i patrzył na mnie z wyrzutem, żebym mu oddała nową zabawkę, bo się nie zdążył pobawić .
Ja za dawnych czasów ratowałam myszy. Koty sąsiadki przynosiły do ogródka. Ja standardowo wskakiwałam przez płot, straszyłam koty, a mysz w nogi

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Applaws jeszcze nie. Boję się kupić dużą paczkę i potem karmić bezdomniaki.
Na zoo+ są 4000 g.

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...ha/kot_applaws

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Afiore Pokaż wiadomość
Hej wszystkim
Mam problem z kotem: jest złośliwy!
Śpi zawsze ze mną, ale często wychodzi w środku nocy. Wtedy po prostu drapie o framugę, ja wstaję i mu je otwieram. Ostatnio jednak znalazł rozrywkę we wchodzeniu na książki na półce nad moim biurkiem, zrzucaniu wszystkiego po kolei, robiąc przy tym mnóstwo hałasu, a na koniec odbijaniem się z nich do skoku, dzięki czemu książki przewracają się w drugą stronę i spadają na ziemię
Macie pomysł, jak go tego oduczyć?

Schowaj książki

Mój Cham też miewa różne pomysły. Zamiast się z nim użerać, chowam 'zbędne'- w jego mniemaniu - rzeczy.

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość

To nie złośliwość. Po prostu mu się nudzi jak Ty śpisz. Miałam ten sam problem. Wszystko na stole było idealną zabawką do turlania po stole, a później do zrzucenia na ziemie. I blat w kuchni był wtedy taki fajny, i półki. Też się na Kitty wtedy denerwowałam, bo TŻ smacznie spał, a mnie to budziło, czasami 5 razy w ciągu nocy! GRrr. Teraz z perspektywy czasu widzę, że sama dawałam jej pole do popisu, bo tam gdzie Kitty zawsze wchodziła, to ja miałam poustawiane perfumy, figurki, kartki itp. Nic więc dziwnego, że jak tam wskoczyła, to coś zawsze spadało. Teraz po prostu bym zdjęła te rzeczy, albo ustawiła je gdzie indziej żeby kot mógł sobie tam być i nic nie zrzucać.
Albo kot nauczył się tak zwracać na siebie uwagę. Skojarzył, że jak hałasuje to się wstaje i daje czadu

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2012-07-11 o 22:54
Stary 2012-07-11, 22:33   #4916
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Kuna... zje kociaka
Pisałam wcześniej o kunach. Czytasz zbyt wybiórczo .

Stary 2012-07-11, 22:37   #4917
Madzik_2905
Raczkowanie

"oneeeeeee mówią o żywej myszy "
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030380.jpg (83,0 KB, 18 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-11, 22:55   #4918
Nimfa20

Cytat:
Nie wiem co Cię tak zszokowało . Kot je myszy, tak już jest.
Gdyby moje mogły wychodzić, jadłyby myszy. Nie powiedziałam, że bym im kupiła żywą w zoologu taką do trzymania w klatce i dała im na pożarcie, ale gdyby same złapały nornicę, to czemu nie?
Ja się cieszę, że moje nie polują. Pamiętam, jak byłam mała i byłam u babci na wakacjach na wiosce, to kot kiedyś przyniósł myszkę. Jak ja wrzeszczałam! Ale nie ze strachu, tylko na kota

Innym razem koty przynosiły nornice, krety, a nawet węża.

Nie zapomnę jak owa wspominana sąsiadka klnęła na swoje koty Otwiera rano okno, a tam na parapecie raz ptak, raz mysz...

Miałam dużo myszek hodowlanych. I taką polną też kiedyś przywlekłam do domu.

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Nimfa - to ma być kot do łapania myszy, trzymanie go w domu znacząco ograniczy jego pole działania i nie wyeliminuje mysiego problemu.
Już wiem. Odpisywałam na bieżąco, bo później wszystko plączę

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Obawiam się, że jeśli pies okaże się nieprzyjaźnie nastawiony, to kociakowe syczenie niewiele mu pomoże.
Pewnie, lepiej nie ryzykować, jestem za.

Jednak wielokrotnie byłam świadkiem sytuacji, kiedy to kot przeganiał duże psy. Warczenie, syczenie, koci grzbiet i pazury. Prawie jak Norris

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Nimfa widzę, że kolor zmieniłaś na mniej rażący .
Ano Matko Boska, porażka normalnie

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
W takich sytuacjach przenoś ją na drapak. Niech zrozumie, że to on służy do drapania. Niestety, kociak musi się nauczyć wielu rzeczy. Nie wie co jest dobre, co złe. Trudno też przewidzieć jego zachowanie w danej sytuacji, np. podczas głaskania, zabawy.

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:

Czasem tak bywa.

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość

To chomik w rozmiarze XXL

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:
Czaaad! A to w klatce to jakaś świnka chamska?

Leżę i ... kwiczę

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Pisałam wcześniej o kunach. Czytasz zbyt wybiórczo .

To stres przed bratem, kiedy mnie z kompa przegoni
Stary 2012-07-11, 23:03   #4919
Nimfa20

Cytat:
"oneeeeeee mówią o żywej myszy "
Gdzie jest, gdzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a (54).jpg (43,3 KB, 9 załadowań)
Stary 2012-07-11, 23:03   #4920
Nimfa20

Czekam...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s (3).jpg (26,2 KB, 10 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości