|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co to testu to trzymam kciuki, ale chyba bym na Twoim miejscu nie robiła. ![]() ![]() Heloł ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas dziś skwaru nie ma. Jest pochmurno i rześko. To fajna odmiana po wczorajszym ukropie. Witam się niedzielnie i nieco leniwie. TŻ dostał kataru po wczorajszej kąpieli w jeziorze, więc pojechaliśmy już dziś do apteki po kropelki. Przy okazji kupiłam sobie nowy krem do twarzy. Zawsze używałam oliwkowego z Zaji, mam z natury bardzo suchą skórę i zawsze ten krem mi służył najlepiej. Odkąd jestem w ciąży skóra mi się zrobiła skłonna do wyprysków i bardziej tłusta niż sucha. Kupiłam więc krem z aloesem. Może to pomoże, bo mam dość wiecznie wysyfionej twarzy. Normalnie jak nastolatka jakaś na twarzy wyglądam. Dodatkowo mam problem z dekoltem. Mam od kilku tyg taką wysypkę jakby potówki, kaszaczki (ale nie takie, które da się wycisnąć) i to swędzi mnie okrutnie, najbardziej wieczorami się to swędzenie nasila. Macie jakiś pomysł co to może być i jak to zwalczyć? Już się zastanawiam, czy by nie odwiedzić dermatologa. ![]()
![]() |
#4892 |
Zadomowienie
|
Cześć.
Bazile, ale będą jajca jak się okaże, że jednak jesteś w ciąży ![]() ![]() Cebulka nie wiem co to jest ale popróbuj może pić herbatkę z bratka albo maseczki sobie rób??? Nie wiem, bo ja w ciąży miałam cera jak marzenie. Ogólnie nigdy nie miałam problemów z cerą ale córka ma i teraz właśnie co wieczór pije bratka i już po 5 razach widać rezultaty. Pryszczy mniej. Jeśli chodzi o maseczki to ja jestem za naturą i sama kupuję składniki i robię. Np. nagietek, rumianek i bratek zalać niewielką ilością wody i gotować. Dodać płatki owsiane lub otręby i wymieszać. nakładać ciepłe na twarz na ok 10-15 minut. Tylko trzeba uważać, bo się trochę sypie. Oglądaliśmy wczoraj program o poszczeniu, chodzi o jedzenie. Nawet nie podejrzewałam jakie to ma dobroczynne działanie na nasz organizm. Tylko skończę karmić i razem z mężem chcemy sobie zrobić taki na początek 2dniowy post. http://www.charaktery.eu/wiesci-psyc...-skutki-postu/ http://www.dw.de/naukowcy-post-ma-do...5ce/a-15755214 Miłej niedzieli.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Zakorzenienie
|
Witam się w niedzielny poranek.Totalna rozsypka..wczoraj impreza i dziś się źle czuje..psychicznie i fizycznie. Zaczełam plamić,dupek odstawiony, brzuch boli,czekam do wtorku na @ , takowy mam termin. Nie chce mi się już starać..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | ||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
Cytat:
![]() Ty mi sie tu znowu nie łam!!! I tak masz obiecane przetrzepanie dupska :p Zrobilam 11 sloikow ogorkow kiszonych + miche malosolnych, do tego mizerie do obiadu i jeszcze mi tych ogorkow zostalo. Tesciu wczoraj dal nam wielki wor ogorkow z ogrodu. ![]()
![]() |
#4896 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Zakorzenienie
|
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
Linka
![]() ![]()
#4899 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi za to w ciazy wlosy rosna dwa razy szybciej, do tego w miejscach gdzie ich do tej pory nie bylo ![]() ![]() Cytat:
![]() Padam na pysk...
![]() |
#4900 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ![]() ![]() Ja też wstaję w nocy siku, a nigdy nie chodziłam. Ale przeważnie 1 raz Moja buzia też tragedia ![]() Bratek podobno dobry, jak mówi Isia, ale z nim chyba jest tak, że najpierw Cię wywali jeszcze bardziej żeby się oczyścić, a potem przechodzi. Isia, prawda czy nie? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4901 |
Zakorzenienie
|
Hej z wieczorka powrociłam z pracy po 12 godz ledwo żywa
Widzę że Linka ma kacyka małego ![]() ![]() ![]() a teraz czekam na kolację którą robi nam mój Tż i zmykam zaraz spac bo padam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Raczkowanie
|
![]() jeszcze 100 postów dziewczyny ![]() Edytowane przez 07_Pati_07 Czas edycji: 2013-08-05 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Witam się w 22 dc zbiorówki. Mówiłam wam kiedyś, że do moich rodziców do ogródka przed dom przychodzi czarna kotka?? Super zwierzaczek, grzeczny, przytulaśny, wszystko je i można z nim dosłownie wszystko zrobić ciągać go za ogon itp. Lagodne stworzonko. No więc wczoraj zauważyłam, że tak się jeszcze bardziej łasi i coraz więcej żre, zaokrąglił się jej brzuch bardzo i sutki powiększyły. Tak więc Kicia jest w ciąży ! Niezły żart... Nawet "mój" kot jest w ciąży hahha a ja nie ... Zastanawiam się co ja zrobie z kociakami bo moja mama zwala na mnie odpowiedzialnośc za tą kotkę...
![]() |
#4905 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!
Ja od razu gratuluje wszystkim mamuśkom udanych wizyt! ![]() ![]() U mnie nic ciekawego... wróciłam do pracy i tyle. Urlop za krótki ![]() Pozdrawiam i miłego dnia!
#4906 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]()
#4907 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Zadomowienie
|
Heja laski,
Witam się w 4 dniu zbiorówki ![]() Mam pytanie do 'kocic' : jak skutecznie odstraszyć kota (obcego ofkors) coby mi po moim ogródku nie latał? Nie srał na podjeździe i na wycieraczkę? Nie ganiał po samochodzie nie grzmocił się na nim/pod nim z innym kotem i nie urządzał huśtawki na klamce?????????? Jestem ku*&%$wa taka wściekła, że jak nie dostanę jakiejś cudownej recepty na te koty to je chyba wszystkie potruje! Gratuluję wizyt naszym ciężarówkom i trzymam kciuki za kolejne.
#4909 |
Zadomowienie
|
Witam i pozdrawiam wszystkie znajome i nieznajome dusze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
To i ja się witam...
![]() Nuna skąd wiadomo, że kolki to kolki??? Mój Synek ma jakieś problemy, ale ja nie mam pojęcia co Mu jest? Jutro idziemy do lekarza, chociaż jak znam życie g..no mi pomoże. ![]() Teraz sobie słodko śpi...Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Zakorzenienie
|
To tak po skrócie:
-Wydaje się być ciągle głodny, Je a później ulewa. - Nigdy sam nie puszcza brodawki ani butelki. Je do końca choćby było dużo. - Jak zje i Go utulę i odkładam do łóżeczka to wygląda jakby miał się zaraz udusić. Nawet jak zaśnie, to wybudza się po 15-20 minutach, wierci się kręci i albo ulewa, albo biorę Go na ręce odbije setny raz i usypia na rękach. Po czym mija chwila i znowu to samo. Wczoraj przez cały dzień spał może godzinę. Wciąż się męczy i płacze. No i choćby wszystko było ok, jak tylko kładę go do leżenia na płasko to się wybudza i wygląda jakby miał cos w gardle... Ciężko to opisać.. Dziś nad ranem spał i się wiercił i wydawał dziwne odgłosy. W dodatku wciąż Mu się cos brzuchu przelewa. Wszystko dzieje się róznie- czasam pól dnia a czasem jak wczoraj cały dzień ![]() Teraz śpi, ale co chwile się wybudza bo COŚ Go męczy.. Dziś się najadł odbił, ulał, odbił. Poszliśmy na spacer i po 20 minutach wierci się, wierci i zaczął ulewać.. Nie rozumiem o co chodzi? Wczoraj byliśmy z Tż razem i nie było czasu nawet obiadu zrobić taki marudził i płakał.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam się po krótkiej przerwie... ale przed rozpoczęciem urlopu miałam sajgon w pracy żeby wszystko poogarniać. Eh... wtorkowa wizyta przebiegła ok... chociaż w sumie nic nie powiedział. Jedynie że jest ok, nie dał oczywiście znów mi żadnych badań a z zakręcenie w końcu nie zapytałam sie nawet o to obciążenie glukozy ![]() ![]() we wtorek synuś wazyl 930 g ![]() ![]() dzis tak się kręcił w nocy że spać mi nie dał, i cały dzień dzisiaj jakiś taki ruchliwy, nie ma czasu spać ![]() od dziś zaczełam urlop ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a za zbiorową ciąże oczywiście mocno kciuuuuki trzymam!! ![]() super! wyprawke czas kompletować ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja też czułam dziewczynke a tu nasz kochany Maluszek chłopcem ![]() Cytat:
ale masz zgrabny brzusio! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... ![]() Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2013-08-05 o 14:04 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jednak łózeczka nawet jeszcze nie oglądaliśmy i w sumie nic innegi poza wózkiem. Wózki rózne oglądamy ale co tacy zieloni rodzice jak my mogą wiedzieć o wózkach.... tyle tego jest.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja miałam podobnie jak najadłam się dzień wcześniej buraczków na obiad..... myślałam że zejde na zawał! ![]()
![]() |
#4917 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja po weekendzie.. Weekend spędziliśmy na działce, wróciliśmy wczoraj ale już nie miałam nawet iły wchodzić na neta.
Dziś się totalnie nie wyspałam,wstałam jakaś zaspana i z bólem głowy, ostatnio wgl się nie wysypiam więc musialam sobie zamówić poduszkę-rogala, głownie pod brzuch bo mi przeszkadza... I do tego te upały ![]() No to trochę sobie ponarzekałam... Gratuluję ciężarówką udanych wizyt ![]() a za staraczki cały czas ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam jeszcze do was pytanie odnosnie tego badania obciążenia glukozą... bo tak sie właśnie zastanawiam... i czytam w necie ale tu to różne informacje i zgłupiałam już w końcu
![]() bo byłam dziś na pobraniu krwi na tsh i ft3, ft4, chciałam też od razu zrobić ta glukoze, więc kupiłam w aptece 50g glukozy ale babka powiedziala ze dzis nie da rady bo ponowne pobranie trzeba zrobic po 2 godzinach (wyszłoby na 10.10 - a pobrania do 10 ![]() dzastin a ile waży teraz Twoja Kruszynka?
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... ![]() Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2013-08-05 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
W przypadku glukozy 75 pobiera się po 2 godzinach i norma jest też do 140.Czasem przy glukozie 75g pobierają również po godzinie i wtedy norma jest do 180. Ja miałam od razu 75 g i pobierali mi tylko przed i po 2 godzinach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak mi coś wyjdzie to chyba skrzywdze tego swojego ginekologa, nawet nie zlecił mi tego badania ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- ale mam lenia, zamiast ogarnac coś na wyjazd to ja leże plackiem przed komputerem ![]()
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... ![]() Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2013-08-05 o 16:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.