![]() |
#4921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Haniu, doła?? TY??No co Ty? To jest do Ciebie w ogóle niepodobne
![]() Co do tłustego żarcia, to nawet mi nie mów, wczoraj na obiad zamówiliśmy pizzę ![]() Ja na obiad obiecałam TŻ roladki z kurczaka nadziewane śliwkami suszonymi ![]() ![]() ![]() No i mój TŻ coś przebąkuje, żeby się nauczyć jeździć na nartach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba taka pora roku, zimno i śnieg itp. sprzyjają, że jest zapotrzebowanie na bardziej kaloryczne żarcie. Ja tam też mam wrażenie ostatnio, że jemy więcej i ciągle głodna jestem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy ostatnio bardzo dobry okres w pracy, znaczny wzrost sprzedaży i w ogóle ekstra..pensja w końcu sensowna..i co? i gówno z tego! bo dostaliśmy cudnego maila z centrali, że od lutego zmniejsza nam sie prowizja o 1,5 procenta..czyli w nagrodę za dobra sprzedaż dostaliśmy OBNIŻKĘ pensji. Strasznie mnie to wkurzyło i spowodowalo lawinę dość czarnych myśli ![]() Ale nic to. Basen w taka pogodę..brrr..nawet mi by sie nie chcialo chodzić ![]() No ale skoro lubicie..to do dzieła!! Ja muszę zabrac sie za chodzenie z powrotem na pilates...bo przed świętami przestałam i tak oto mamy już luty a ja obijam dupę. Może też dlatego mam doła ![]() Nauczcie sie jeżdzić...warto bo zima zmienia wtedy swoje oblicze ![]() Jak daleko macie do najbliższych górek?? Od Was to rzut beretem chyba ![]()
![]() |
#4924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z oddziałów to jesteśmy mrówki do harowania za grosze....a oni tylko śmietankę zgarniają. Boję sie...w ostatnim czasie kilkoro znajomych tak z dnia na dzień straciło pracę...i co najgorsze bardzo cieżko znaleźć coś sensownego- co nie jest akwizycją czy przedstawicielstwem handlowym na słabych warunkach. Poza tym mój mąż twierdzi że marudzę bo mam ok pracę..poza zagrywkami prezesa jest OK..wspolpracownik super, kaska na koncie co do dnia, suma sumarum moje kolezanki po architekturze zarabiają mniej, mam cieplutko i przyjemnie, blisko do domu, zero zagrożenia że mnie zwolnią (no chyba że sama jakiś numer zrobię). A tak co??..pojdę do pracy jako przedstawiciel..nigdy nie wiadomo czy za 3 miechy mnie nie zwolnią (bo tak robią ostatnio)....mam jeżdzić po wioskach w tą syfną zimę, raporty po nocach pisac itd...tak też nie chcę. (oferty przeglądam codziennie od roku i wiem jak rynek pracy u nas wygląda) I stąd ten dół- po pierwsze...ja nie wiem co mogłabym robić innego, nie mam w sumie żadnych super umiejętniści, zadnej super skończonej szkoły....umiem tylko gotować i doradzać gdzie na wczasy jechać ![]() Po drugie szlag mnie trafia że pracując normalnie , w cywilozowanej pracy mam wiecznie ZERO na koncie. Co to za pier...kraj ![]() Mąż zarabia dobrą kasę, ja w sumie jako tako...a my żyjemy na kredyt bo przecież z naszych pensji to tylko na ratę za mieszkanie starcza, opłaty i żarcie. Na jeden wyjazd na wczasy w roku musimy cały rok oszczędzać ....a i tak okazuje sie na koniec że nas to zżarlo finansowo. Po prostu do dupy to życie i tyle.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-02-03 o 15:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | |||
Zakorzenienie
|
cześć,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A pieniądze to niestety temat rzeka ![]() Mi zawsze się znajdą jakieś wydatki i muszę rozwalić wypłatę w drobny mak ![]() ![]() ![]() U nas zaczyna świecić słoneczko po południu i jest coraz dłużej jasno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4927 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Hehe, jeszcze się doczekasz bycia ciocią, spokojnie ![]() Widzę, że lubisz klimat typowo śląskich domów, ja kocham tę tradycję mojego regionu. Cytat:
![]() Oby się te trendy szybko zmieniły ![]() Cytat:
![]() W końcu to jedna z ikon naszej rodzimej architektury ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam najbliżej Beskidy. Powiem więcej - mam bliską rodzinę w Szczyrku i darmowe wjazdy na Skrzyczne ![]() Cytat:
![]() Haniu, znam ten ból - u nas jest jeszcze gorzej, bo TŻ ciągle zmienia pracę (ostatnio akurat ma pecha, bo to z niego rezygnują, ale bywało inaczej), przez co nigdzie nie dorobił się pokaźniejszej wypłaty. Z naszych znajomych zarabiamy najmniej, zdecydowanie! Nikt nam żadnego kredytu nie da ![]() ![]() Zjadłam przed chwilą grochówkę i mam ekscytujące doznania ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4928 | |||
Rozeznanie
|
helloo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Rozumiem Cię doskonale ![]() ja też mam doła m.in. z tego powodu ...... obliczyłam sobie, że jak oszczędze na tym i na tamtym będę miała ok 200 zł w portfelu i co??!!! Nie wziełam jednego pod uwagę - że nie będzie nadgodzin, a co za tym idzie niższa wypłata czyli wychodzę pięknie na zero - nie mam już na czym zaoszczędzić ![]() Przeraża mnie to wszystko ![]() Dołączam się do obżarciuchów ... wczoraj m.in zjadłam o 22 jajecznicę z 4 jaj na boczku i cebulce- wyszła pycha, ale nie chę wiedzieć ile miała kalorii ![]()
![]() |
#4929 |
Zakorzenienie
|
Olśniło mnie! Wiem co dać TŻ-owi na urodziny
![]() ![]() ![]() ![]() A tak przy okazji pytałam TŻ-a jakie domy mu się podobają (szliśmy na sesję osiedlem willowym)... Z zaobserwowanych żadne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
Nie chodzi chyba o to, żebyś zmieniała na gorsze, bo faktycznie akwizytorem nie każdy może i chce być (ja na pewno się nie nadaję do tego). Ale może trafisz ofertę podobną, gdzieś w innym biurze podróży... A może uda ci się coś z gotowaniem zakombinować, przecież jesteś w tym świetna i to lubisz. Co do wniosków ogólnych, też mnie to wkurza. Ja niby zarabiam dobrze, ale co z tego, jak raty kredytu na mieszkanie normalnych rozmiarów są poza moim zasięgiem. Jeżdżę rozklekotanym samochodem kilkunastoletnim i nie mam jak szybko go zmienić na nowszy. Ja też wpadam w doły, jak o tym myślę, więc metodą jest po prostu starać się tego nie rozkminiać chyba, tylko żyć po prostu. Mam nadzieję, że szybko ci przejdą te czarne myśli egzystencjalne. Spróbuj patrzeć z innej strony i docenić to, co masz: super męża, udany związek, swój kąt, udaje się wyjechać na urlop itp. itd. Głowa do góry |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Zakorzenienie
|
Hej....
ale temat wprowadziłyście-iście wisielczy. Nam też notorycznie brakuje pieniędzy i też mnie to dołuje...jak przychodzą rachunki, to mam ochotę się powiesić, szczególnie za gaz-ogrzewanie nas dobija... Ja ciągle tylko liczę, rachuję, kalkuluję...staram się wprowadzać pewne oszczędności, ale ciężko to idzie, szczególnie przy TŻ, któremu pieniądze przeciekają przez palce.. Ciągle nam brakuje, a serio nie zarabiamy źle... ehhh... Haniu,pocieszę Cię. Moi szefowie to też chamy i dorobkiewicze. A to co dzieje się w mojej firmie, to już ludzkie pojęcie przechodzi...Wyobraźcie sobie, że wczoraj była awantura i w firmie jest zaraz...wzdychania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cieszę się ![]() Cytat:
Bauhaus - dobry wybór ![]() Piję kawę i zagryzam Prince Polo ![]() O kasie nie chce mi się nawet pisać. Muszę docenić to, że mieszkamy z teściami - wtedy życie wychodzi nieco taniej. Czynszu nie płacimy, na razie nie chcieli od nas także kasy za gaz i wodę (płacimy za prąd, mamy osobne liczniki), ale po przeprowadzce szwagra będziemy się dokładać. No i częste obiady. TŻ też jest bardziej skłonny do wydawania pieniędzy, ostatnio kupiliśmy mu garnitur za 1000 zł, ale był przeceniony z 2500, z Próchnika, więc z bardzo dobrej firmy. Ja bardzo chciałabym móc wydawać więcej na ubrania, bo non stop chodzę w tym samym. No i na książki o architekturze. Poza tym musi starczyć na kino i knajpy. Praktycznie żyjemy od wypłaty do wypłaty, z tym że na początku miesiąca staramy się wpłacić na konto oszczędnościowe pewną sumę, z mojej strony jest to 300 - 400 zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | ||||
Zakorzenienie
|
Heloo.
Ogólnie to przepraszam że zaczęłam taki temat. Bo temat niestety dołujący, a dotyczący niejednej z nas..a jak Miśkowa napisała - nie ma co rozkminiać, żyć trzeba i cieszyć sie z tego że mieszkać jest gdzie, jest facet kochający przy boku i na rachunki wystarcza ![]() Cytat:
![]() ![]() Jedyny polski kurort w którym byłam i mam bardzo miłe wspomnienia. Mąż widząc mnie taką zdołowaną zabrał sie ostro za robotę, obiecując przy tym, że pojedziemy w marcu na parę dni w Polskie góry ![]() Ja właśnie wiem jak mają architekci na początku swej drogi. Kiedyś o tym pisałaś, a ja znam doskonale temat. Ale Asiuk masz przed sobą perspektywy. Nabierzesz doświadczenia, może uda Ci się zrobić uprawnienia i kiedyś będzie lepiej. Mój kumpel po 6 latach pracy w zawodzie zaczął zarabiać super kasę, robi uprawnienia, jest coraz bardziej doświadczony..lada moment będzie mógł pieczątki wbijać i zgarniać kase adekwatną do swojej pracy ![]() Mój teść architekt też kasiorę trzaska ![]() Reasumując..z czasem będzie stać Cię na wiele ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dlaczego żyjemy w takim kraju ze za uczciwą pracę "biurową" (w szerokim tego słowa znaczeniu) dostaje się wynagrodzenie za które nie można w miarę normalnie żyć ![]() Ja generalnie zawsze patrzę z tej innej , lepszej strony i dzięki temu zwykle jestem śmieszką- pocieszką ![]() Cytat:
![]() Niedługo oddychać zabronią coby powietrza za dużo nie zużywać Dziewczyny koniec z tym dołowaniem i wisielczym nastrojem. Może zróbmy jak Gosia idźmy na lody w pucharku i poczujmy wiosnę w środku tej badziewnej zimy ![]() Ale kobita ma rację ![]() ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-02-04 o 08:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
Zakorzenienie
|
hej Haniu, mam nadzieję, że dziś lepiej już troszkę chociaż. Trzeba znaleźć swoje sposoby i jakoś się ratować.
Do nas dziś moja dobra przyjaciółka przyjeżdża na ploty, wino i żarcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociażby dlatego że słonko zaświeciło ![]() Czwartkowe picie wina z przyjaciółką to prawdziwy rarytas ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Haniu, tych perspektyw się właśnie trzymam, choć kobietom w tym zawodzie jest znacznie trudniej ![]() Piękna pogoda u mnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
Zakorzenienie
|
U mnie słońce rozświeciło się na dobre
![]() ![]() ..myśląc przy tym co by tu na obiad zrobić ![]()
#4939 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4940 |
Zakorzenienie
|
U mnie też pięknie
![]() A ja nie muszę dziś obiadu robić - mam z wczoraj ![]() Zapomniałam dziś telefonu z domu i czuję się jak bez ręki - masakra, nawet człowiek nie wie, jak jest uzależniony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ..tylko nie wiem co ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4942 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() U mnie też świetna pogoda ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wzięło mnie ostatnio na seriale - teraz jestem w trakcie 2 sezonu Californication - z tego co pamiętam niektórym z Was średnio przypadł do gustu, ale mi się podoba ![]() How I met your mother dla mnie taki trochę nijaki. Jakiś czas temu ściągłam wychwalane seriale dla młodzieży - Gossip girl jak pierwszy sezon prztrwalam, tak drugi totalnie mnie nie wciągnął. 90210 - wtf?. One tree hill - baardzo lubię ![]() Zauważyłam, że dzięki serialom bardziel rozumiem angielski ![]()
![]() |
#4943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem uzależniona bardziej niż od Dextera. Obejrzałam 5 sezonów w 2 miesiące (każdy sezon ma średnio 24 odcinki po 44 min!!). Potrafiłam oglądać po 7 odcinków na raz. W pracy nawet oglądałam..jak szalona ![]() Niestety dogoniłam już aktualny sezon i muszę teraz biedna czekać cały tydzień na jeden odcinek ![]()
![]() |
#4944 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dobra jesteś ![]() ![]() mam tak samo z OTH - muszę czekać cały tydzień ![]() Coś kiepsko z produkcją postów ostatnio ![]() Gdzie Dorinka znikła ? ![]() Idę coś zjeśc ![]()
![]() |
#4945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dori ma urlop- spędza czas z synkiem który ma ferie ![]()
![]() |
#4946 |
Zakorzenienie
|
dzwoniłam przed chwilą do ośrodka, bo muszę się umówić do okulisty koniecznie, przyplątało mi się jakieś porządne zapalenie chyba. No i owszem, wizyta za miesiąc
![]() Zastanawiam się, czy okuliści tacy przy optyku (np vision expres) to tacy sami lekarze, czy tylko tacy, co robią badanie wzroku pod kątem dobrania mocy szkieł? |
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Zakorzenienie
|
hej
mam takie zamieszanie w pracy że wczoraj pierwszy raz zdarzyły mi sie nadgodziny ![]() zmykam do domku i Was poczytać ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od czego robią sie zapalenia?? Ja mam ostatnio jazdę że robię sobie ziazi soczewkami ![]()
![]() |
#4949 |
Zakorzenienie
|
Szkicownik Moleskine
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście jak uda mi się go kupić... Bauhaus ![]() ![]() Dzisiaj pofociliśmy sobie trochę z rana, potem kawka, a teraz zabieram się do roboty i zarywam noc. Haha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() W związku z ty, iż jestem na okresie próbnym w pracy to nie bardzo mi wypada brać wolne, a chętnie bym posiedziała jakiś dzień w domku ![]() (oczywiście moja przełożona powiedziała, że jeśli będę potrzebować to mam powiedzieć, ale aż tak bardzo nie potrzebuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W lutym często dopada ludzi wisielczy humor spowodowany długotrwałym brakiem słońca ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.