Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-19, 09:52   #4921
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

ja ogarnelam domek, bo mala nie chciala spac, wiec pogadalysmy
Rosół na kaczce od babci sie gotuje
No i mala wkoncu padla, bo do 7 spala tylko 20minut

siala - moj TZ mowil ze wstanie rano, ale jakos....nio a ja czekalam na przytulanki jak skonczy sie KSW no i sie doczekalam ale dzis jakis zly humor ma bo sie nie wyspal a spal do 10.30
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-19 o 09:53
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 09:54   #4922
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

My po pierwszej nocce w domku. Franiu mnie miło zaskoczył. Zjadł o 1.30 a potem o 8!!! Byliśmy z mężem w szoku! Proszę, niech mu tak zostanie!

jaszczka udanego pakowania i pobytu. Odpoczniesz sobie, bo pewnie będziesz miała mase rąk do noszenia, pieszczenia.

vette namówiłaś mnie na skakankę. Jutro sobie kupię. Jeszcze na prv napisze do Ciebie z pytaniami. Jeśli mogę

vette, niezawsze, papi mój też je co 2 godziny jak go karmie piersią. Jak je moje z butli to wytrzymuje 3 a w nocy do 6 godzin. Nigdy go nie karmiłam piersią w nocy i mam ochotę zrobić test ile wytrzyma w nocy po karmieniu piersią.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 10:14   #4923
martysek
Zadomowienie

Wiolek, dziekuje. Myslisz, ze mam dodatkowo do dwbridatu i Sab Simplex podawac Gripe Water? Czy to nie bedzie za duzo?
Moze lepiej odczekam, az mi sie SS skonczy i kupie.

Natalia zasnela wczoraj o 20tej. Wyobrazacie sobie? W miedzy czasie przysnela najdluzej na godzinke i spala bardzo niespokojnie.
Wieczorem ja nakarmilam, wzielam na ramie, po 20 minutach zaczela kwekac i ciamkac rekawek, wiec wzielam ja do lozka i dokamilam.
Zasnela na boczku przytulona do mnie, a ja razem z nia. Spala gleboko i spokojnie do 24tej. Obejrzalam walke Pudziana i poszlismy spac.

W nocy standardowo budzila sie co 2 godziny na jedzenie i spala dalej.
Moze nie powinnam tego pisac, ale bylam wczoraj tak zdesperowana, ze dalam jej smoka placzac przy tym, bo czulam sie jakbym byla zla matka. Na szczescie dla mnie smoka po momencie wyplula i tyle.

Ponawiam pytanie: nie bolaly was sutki podczas i po odciaganiu laktatorem?
Chce dzis znow odciagnac, ale az mnie ciarki przechodza, jak o tym pomysle.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 10:34   #4924
itakasia
Zakorzenienie

WITAM
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Znaczy się jak? Że nazwałam osoby karmiące piersią "piersiowe"?
spoko, chodzilo mi o "rzucanie pomidorami"
Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
ja lecę spać, miałam dziś urwanie du.py a dalej nic nie zrobiłam, w sensie że nie spakowana jestem czyli normalka, jutro będzie sraka i pakowanie na ostatnią chwilę...
powodzenia w pakowaniu i bawcie sie dobrze
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
wkurza mnie to, ze psuje mi kazda impreze i kazde wyjscie z domu to dla mnie trama zaczyna byc

Fajnie byc najwazniejsza osoba dla kogos tak bezwarunkowo. Ahhh jak ja kocham moja coreczke az plakac mi sie chce na sama mysl, czuje taki bezmiar szczescia...
a co on na to? nie dziwie sie ze odechciewa ci sie wychodzic
slodkie to z Maja
Cytat:
Mój tż mnie wkurzył..
moj dzis ma jakiegos focha i sie wyżywa w kuchni wiec ja sie ewakuowalam na wizaz
Stary 2010-09-19, 10:41   #4925
karolcia228
Zakorzenienie

itakaska- ach ci mezczyzni my ogladamy program o szpitalu w USA ktory ratuje niemowleta, nie zawsze sie udaje

Stary 2010-09-19, 10:42   #4926
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
namówiłaś mnie na skakankę. Jutro sobie kupię. Jeszcze na prv napisze do Ciebie z pytaniami. Jeśli mogę.
pisz smialo

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
powiem ci, że po wczorajszym rannym skakaniu i przed wczoroajszym wieczornym tak mnie łydki bolą, że dzisiaj nie dałam rady
Koniecznie rozciagnij nogi przed skakaniem.To zajmie Ci 2 minuty, a nie beda Cie pozniej bolec.

Dolaczam do klubu ofuczonych na swoich tztow ;/

Nawet nie chce mi sie o tym pisac. Jeszcze mamy dzis kolejna rodzinna inspekcje, nie kiwne nawet jednym palcem.
Ide spac
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 10:49   #4927
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

Nawet nie chce mi sie o tym pisac. Jeszcze mamy dzis kolejna rodzinna inspekcje, nie kiwne nawet jednym palcem.
Ide spac
chyba cos wisi w powietrzu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-19, 11:16   #4928
Xawmeli
Rozeznanie

APEL DO MAMUSIEK CUDNYCH!!!!!!!!!!!!
prosze sie na tztow nie gniewac!!!gdyby nie oni nie tooooo naszych maluszkow cudnych byloby brak...........
i MY wszystkie bysmy sie nie spotkaly ot to..........
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 11:17   #4929
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
krochmal mu nie zaszkodzi, a moze powinien pic takie mleko na recepte z apteki, bo mojej kolezanki syn ma wlasnie takie krostki, to nazwali zapaleniem skory i musial pic to mleko i wszystko mu przeszlo, nie moze jesc produktow z ....... zapomnialam kurcze...skleroza, ale maja to wszystkie kaszki i mleka
Lekarz nie proponowal ci tego mleka
http://www.dlarodzinki.pl/artykul/cz...a-jedzenie,26/
karolciu moj misiek to chyba jeszcze tylko nana nie pil tyle mlek juz testowl. bebilon pepti nic nie dal. krostki dalej wyskakiwaly a maly mial po nim zatwrdzenia. no i diagnoza ze to nie skaza i odstwic pepti. krostki zniknely od masci a jak przestalam smarowac to wrocily. diagnoza moze jednak skaza. dac nutramigen. nutra misiek nie bardzo chcial jesc a co zjadl wylewalo sie z niego jak z butelki. diagnoza nie skaza a jak ulewa dac mleko AR. nie chcialo leciec przez smoczki wiec wrocilismy do bebiko

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
aniu- co prawda my nie mamy problemów skórnych ale rzeczy małej piorę w proszku JELP ze środkiem zmiękczającym i nie używam już płynu do płukania. I mimo karmienia piersią to mała jest też dokarmiana podaję jej mleko ENFAMIL (kupowane w aptece) więc może spróbuj
polozna nam polecala to mleko ale jakos nie bylismy przekonani. ono chyba sojowe jest nie?

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
aniaa22 nie dziwie się że się wkurzasz bo ja tak samo jak mi każdy lekarz mówił co innego ale teraz jestem prawie pewna, że to skaza u mnie. a to da się jakoś z krwi wyczaić ?

nie wiem czy powinnas do innych lekarzy bo ja też nie wiem co z moim bo skoro ja mam diete a go wysypuje :/
ale tak jak pisze karolcia mi też położna mówiła, że jeżeli chciałabym sztucznym to tylko jakieś jedno z apteki na recepte jest przy skazie
jest bebilon pepti i nutramigen. zadnego misio za bardzo nie chcial jesc jesli sie okaze ze to skaza to ja nie wiem co zrobimy.
misiek mial pobierana krew jak bylismy w szpitalu z tym refluksem i robili mu jakies badania i potem dzwonilismy po wyniki. lekarz powiedzial ze z krwi nie wyszla alergia na bialko ale tak naprawde to do 6 misiaca nie da sie postawic jednoznacznej diagnozy

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
nie pisałam, zeszły,było pięknie i od 3 dni wróciły, ale nie tak bardzo jak wcześniej... z tym, że trochę przestałam go smarować, czyli moja wina bo najpierw smarowałam go 6 razy dziennie jak kazali a potem coraz mniej jak była poprawa, a ostatnio tylko po kąpieli i niby było ok. tylko jak przez 2 dni się nie wykąpaliśmy (po szczepionce był marud i jak wreszcie zasnął to już go nie budziłam, bo taki był biedny, a na drugi dzień przespaliśmy aż do 2 w nocy i go już nie wykąpałam ) to od razu mu powyskakiwało ale właściwie tylko na twarzy i na szyjce ma, na brzuszku może kilka kropeczek więc nie jest źle...
ec te krosty wstretne! dobrze ze znalazlas chociaz na nie sposob. a ty masz jakies specjalne masci czy takie ogolnodostepne kosmetyki?

udanego wyjazdu

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
gripe water tu masz opis. J

Mysle, ze to kolka byla Maja jak ma napady kolki to tez "nie chce" jesc a raczej nie daje rady z bolu i troche pociumka i za chwile krzyk strasznie mnie serce boli wtedy i jedzenie trwa dlugo, bo wiecej jest krzykow niz ciumkania i Mai oprocz gripe water pomaga tez jak jest ciasno akurat do rozka nie wkladam, ale taka wzdluz bardzo mocno tule do siebie i sie bujam z nia i to ja uspokaja. Dalabym nobla komus kto kiedys wymysli lek na kolki Na razie musimy sie meczyc, lagodzic i czekac

Wrocilismy po 23 dzis pewnie bysmy byli dluzej jakby Marek sie nie upil. Nie robil nic "zlego", ale byl jedyna pijana osoba na imprezie i to bylo widac i SLYCHAC , wiec go zabralam do domu i zasnal w aucie, wkurza mnie to, ze psuje mi kazda impreze i kazde wyjscie z domu to dla mnie trama zaczyna byc

Jak wrocilismy Maja nie spala, czekala na mnie , bo jak tylko weszlam i uslyszala moj glos to po chwili sie rozplalaka, wzielam ja do sypialni, polozylam, nakarmilam ona dalej placz...Mysle piekna noc mnie czeka wzielam ja na rece a ona od razu przestala plakac i zasnela, wiec chyba tesknila, bo u mamy na rekach nawet nie spala Fajnie byc najwazniejsza osoba dla kogos tak bezwarunkowo. Ahhh jak ja kocham moja coreczke az plakac mi sie chce na sama mysl, czuje taki bezmiar szczescia...
moze i ja sprobuje to gripe water?

tak mi sie wydawalo ze to kolka mamy XXI wiek a nikt jeszcze nie wymyslil sposobu zeby ulzyc maluszkom

dobrze ze TZ tym razem grzecznie do domu wrocil. a z Maja jak fajnie ze tesknila za mamusia

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do chrostek na buzi, kaszki itd to u nas jak wyszła to mi osobiście pomogło picie wapna odczująlacegm. Dziecko z piersi wyciąglo coś z tego. A lekarka kazała mi przecierać to esencja z herbaty czarnej. Zaparzyczamoczyć watke czy płatek kosmetyczny i natrzeć to. Przy Łucji pomagało,przy Julii nie próbowałam bo ładnie zeszło po wapnie
a co jak dzidzia na butli

Cytat:
Mój tż mnie wkurzył.. wczoraj chyba byłam taka przejęta dietą(Dukana), że nie spałam do 4:00.. położyłam się a ten mnie zaczyna miziać..odburknęłam coś i się odwróciłam olewając go zupełnie no bo przecież mały może wstać lada chwila i warto się zdrzemnąć choć trochę.. no to mały wstał o 4:30.. tyrpnęłam małża coby on wstał skoro ma wolne i chciałam zamknąć oko.. ale.. mleko w butli trzepie i ubija zamiast mieszać.. komentuję.. wziął małego i do niego gada i go zabawia - komentuję bo jest pora spania a nie zabaw.. łażąc zahaczył o kabel od lapka i zrzucił kubek na panele - tylko burknęłam czy się nie potrzaskał.. jak postawił butlę na stoliku to musiałam sprawdzić czy nie za gorące mleko.. więc lepiej by było jakbym sama wstała
O 7 mały znów zrobił pobudkę.. no to wstałam nakarmiłam że mały nawet oka nie otworzył, pomyłam butelki i wysterylizowałam, zanim się położyłam to była już 8:00 ... 8:30 pobudka małego na dobre i darcie się o zabawę no i co? Ja wstaję bo małż się nakrył poduszkami i ma w doopie.
Więc od tamtej pory ciągle się spinamy co chwila o coś.. z fochem o godz. 9:30 oświadczył że idzie z małym na spacer a ja niech se pośpię.. teraz to ja dziękuję jak się rozbudziłam a poza tym mamy jechać do teściowej p o11:00
Jeszcze wczoraj jak wspomniałam o diecie oczekując wsparcia i zrozumienia.. to co? Wyśmiał mnie i tyle. Bezpodstawnie bo nigdy na żadnej diecie przy nim nie byłam i nie wie nic o mojej konsekwencji, zapale i wytrwałości.. co innego jakby to była moja 15 dieta kończąca się po 3 dniach.

I dieta chyba faktycznie się opóźni bo dziś teściowa i pędem na działkę pomóc rodzicom w remoncie, na zakupy czasu brak :/
Dzień dobry
powodzenia z wytrwaloscia. bede trzymac kciukasy
a TZ

Cytat:
My po pierwszej nocce w domku. Franiu mnie miło zaskoczył. Zjadł o 1.30 a potem o 8!!! Byliśmy z mężem w szoku! Proszę, niech mu tak zostanie!
ale wam szybko wyjazd minal. super nocka
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 11:19   #4930
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Dziewczyny co sie dzieje z HD? Bardzo dawno jej tutaj nie widziałam.

Mały własnie zaliczył 45 minutowa histerie. Nie wiedziałam co mu jest a on był głodny po 1,5 godziny Oczywiście tak ryczał, że piersi nie mógł złapac i grzałam butle. Dobrze, że akurat miałam odciągnięte i przygotowane. Narwy mi puściły, bo sama jestem.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 11:24   #4931
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

Ide spac
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
WITAM

moj dzis ma jakiegos focha i sie wyżywa w kuchni wiec ja sie ewakuowalam na wizaz
jakas plaga chyba z tymi TZ

zapomnialam wam napisac ze mam stresa troche bo wg moich magicznych obliczen 3 dni temu powinnam dostac kolejny @ oczywiscie biorac pod uwage ze cykle by byly takie jak przed ciaza
Stary 2010-09-19, 11:26   #4932
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
zapomnialam wam napisac ze mam stresa troche bo wg moich magicznych obliczen 3 dni temu powinnam dostac kolejny @ oczywiscie biorac pod uwage ze cykle by byly takie jak przed ciaza
hehe, ale spokojnie, mysle ze organizm musi sie odnalezc po porodzie.
Stary 2010-09-19, 11:28   #4933
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
zaglada czasem. ale malo pisze. w sumie to tylko czasem odpowie na jakis post chyba. nooo zaniedbuje nas Hania
Stary 2010-09-19, 11:38   #4934
karolcia228
Zakorzenienie

A ja dzis mam jakiego lenia, zmeczona jakas jestem chyba po nocy

Pozniej wybierzemy sie na spacerek

ania - to nie wiem jak ci pomoc

Ogladam ten program i boze ile dzieci w USA rodzi sie z problemami masakra.

Stary 2010-09-19, 11:44   #4935
Xawmeli
Rozeznanie

pozdrawiamy
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 11:50   #4936
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

aniu- jak masz ochotę to poczytaj ja mimo wszystko jestem bardzo zadowolona z tego mleka tzn.ja jak ja ale mała je po prostu pochłania zupełnie jak moje
http://www.nokaut.pl/szukaj/enfamil-...eko-400-g.html

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 12:10   #4937
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
pozdrawiamy
aaaa dwie slicznotki sliczne zdjecie. Nadinka jest tak piekniusia ze szok! tfu tfu tfu coby nie zauroczyc

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
aniu- jak masz ochotę to poczytaj ja mimo wszystko jestem bardzo zadowolona z tego mleka tzn.ja jak ja ale mała je po prostu pochłania zupełnie jak moje
http://www.nokaut.pl/szukaj/enfamil-...eko-400-g.html
dzieki w wolnej chwili poczytam

karolcia
dzieki za checi

dziewczyny mam w domu taki komplecik i wydaje mi sie ze chyba nadaje sie do chrztu hmmm? co sadzicie? pod to koszula albo body w polo
Stary 2010-09-19, 12:27   #4938
aniaa22
Zakorzenienie

znalazlam ten specyfik ktorym pediatra kazala nam mleko zageszczac

http://allegro.pl/karob-maczka-chleb...212463821.html
Stary 2010-09-19, 12:28   #4939
karolcia228
Zakorzenienie

Jak juz bedzie 5000postow przejdziemy na nowy watek, a wczesniej nie pozwalam

o to Link - https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post22159147

ania - i tak bedziesz miec cos pewnie na to wiec mysle ze oki, po co bedziesz wydawac kase

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-19 o 12:30

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-19, 12:33   #4940
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Jak juz bedzie 5000postow przejdziemy na nowy watek, a wczesniej nie pozwalam

o to Link - https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post22159147

ania - i tak bedziesz miec cos pewnie na to wiec mysle ze oki, po co bedziesz wydawac kase
tak jest szefowo

a ja i tak chcialam kupic jakis sweterek i spodnie wiec mysle ze sobie odpuszcze. na wierzch raczej tylko kocyk bedzie bo moj misio by sie rozplynal chyba

a robimy galerie? w tej czesci i tak wiekszosc dziewczyn fotek nie przyslala wiec moze sobie darujemy?

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-09-19 o 12:34
Stary 2010-09-19, 12:37   #4941
justynacz80
Rozeznanie

Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy. Siala, enterete, agamarcio, aniaa, niezawsze...
Od razu zrobiło mi się lepiej
Zaczęłam odciągać mleko i za każdym razem jest go więcej w buteleczce A jak jest za mało to zawsze mam mm i już.
Dziecko jest w końcu zadowolone, od wczoraj nie popłakuje od rana, bo jest najedzone.

Miałam gości przez weekend, więc zabieram sie za nadrabianie Was.

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-09-19 o 12:40
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 12:45   #4942
karolcia228
Zakorzenienie

ania - mysle ze darujemy sobie ta galeria, tak jak piszesz Ja tez dostalam sukienke wiec nie kupilam bo jak zobaczylam cene sukienek to padlam to prawie tyle co szczepionka wiec sobie darowalam
Mysle ze to wystarczy

Mala padla ze zmeczenia bo jak jest tatus w domu to nasz rytm zanika....niestety, narazie nie idziemy na spacer bo zasnale niech spi sobie biedulka

Stary 2010-09-19, 12:53   #4943
glooria
Raczkowanie

My właśnie po trzech dniach prób podawania mleczka i baby rice próby zakończone sukcesem mała ślicznie wsuwa a póżniej i tak popija mleczkiem z cyca ale to dopiero próby więc duzo nie daję 20ml baby rice rozrobionego z moim mleczkiem

ale niestety jabłuszka nie chce wypluwa i chyba po nim dostala kilka krostek więc poczekam może zła odmiana kupiłam goldeny (za kwaśne) a może za wcześnie w następnym tygodniu będę dawać większe porcje baby rice tak żeby sie najadała
ale się fajnie usmiecha do lyżeczki i do nas jak ją karmimy
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 13:04   #4944
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
wiolek, a moze to uczulenie na jakis proszek.. albo cos w powietrzu.. masz zwierzaki w domu? moze to??

Moje Malenstwo wczoraj spało od 22 do 5,30!! pierwszy raz tyle przespała! I co najlepsze - zawsze wstawala o 3 rano, tym razem przespla a ja obudzilam się sama o 3 czekając aż ona wstanie hehe

Czekam na walke Pudziana i idę spać
na proszek chyba nie bardzo bo jak pisałam plecki ma piękne a wtedy byłby cały w krostkach a zwierzątek też już nie mam
więc nie wiem co innego mogło by być :/
ahh te nasze wrażliwce małe

ładna nocka

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do chrostek na buzi, kaszki itd to u nas jak wyszła to mi osobiście pomogło picie wapna odczująlacegm. Dziecko z piersi wyciąglo coś z tego. A lekarka kazała mi przecierać to esencja z herbaty czarnej. Zaparzyczamoczyć watke czy płatek kosmetyczny i natrzeć to. Przy Łucji pomagało,przy Julii nie próbowałam bo ładnie zeszło po wapnie
tylko basiu mi nie zależy żeby "ładnie wyglądał" i krostki zniknęły chciałabym wyeliminoważ przyczynę ich wyskakiwania
bo zaleczyć to ja mogę i maścią tylko, że to raczej "głębszy" problem

martysek to pytanie było chyba do niezawsze bo ona pisała o tym Gripe Water ale ja myślę, że albo to albo to a nie oba na raz

co do bólu sutków to mnie nie bolą ale ja mam avent ręczny. myślę, że musisz powoli i spokojnie próbować bo bardziej bolały jak mały mocniej złpał

a co do smoka to się nie obwiniaj ja też nie chciałam dawać ale wytrzymałam tylko tydzień i potem już dawałam bo skoro " albo smok albo cyc " to ja wolałam smoka i teraz bez smoka to chyba by mały się zapłakał na śmierć ale powoli uczy się swoją rączke "jeść" więc będzie się mógł sam uspokajać

vette no ja mądra rozciągałam się po zamiast przed hahaha

aniaa no właśnie co lekarz to opinia i mnie też to wyprowadza z równowagi

siala czytałam o tej diecie fajna nawet może sobie strzelę jak będe mogła jeść
powodzenia

Cytat:

Mały własnie zaliczył 45 minutowa histerie. Nie wiedziałam co mu jest a on był głodny po 1,5 godziny Oczywiście tak ryczał, że piersi nie mógł złapac i grzałam butle. Dobrze, że akurat miałam odciągnięte i przygotowane. Narwy mi puściły, bo sama jestem.
ja też tak miałam pare razy, że płakal strasznie i dopiero wpadłam na to, że jest głodny mimo, że jadł godzinę wcześniej

Cytat:
jakas plaga chyba z tymi TZ

moja babcia mówi, że po ciąży to w kolejną zachodzi się od leżących majtek na łóżku

Cytat:
pozdrawiamy
ale pięknie
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 13:08   #4945
glooria
Raczkowanie

a u Mileny chyba zaczyna się ząbkowanie
po pierwsze - ślinotok
po drugie -maruda i płaczliwa w nocy co jej się nie zdarzało
po trzecie- zadowolona jak ma pięści w buzi
po czwarte- jak płacze i zacznę jej masowac dziąsła to się uśmiecha i jest po płaczu

wczoraj wieczorem użyłam żelu na dziąsełka bo nie chciała ssac to znaczy ssała ale po 10 sekundach puszczała i pięść wsmarowałam 3 razy i po 10 minutach jak sie zassała tak dwa cyce opróżniła Sama nie wiem czy to ząbkowanie ale najważniejsze że pomogło
Stary 2010-09-19, 13:08   #4946
papeteria
Zakorzenienie

Kurde w zwiazku z tym ze jutro czeka mnie szpital chcialam dac na sprobe malemu nan 1 no i wczoraj po moim mleku wypil ten nan 30ml zasnal na 3 godziny i jak wstal to tak rzygnal ze normalnie przezylismy chwile grozy.Musialam zmieniac posciel, tz ubranie no i podloga zalana ...masakra.I teraz nie wiem czy cos mu dolega , czy przekarmilam go (myslalam ze moze ja mam malo w piersi )czy tez przez to ze namieszalam czy tez to mleko mu nie sluzy.... nocka spokojna ale rano zas chlusnal no i nie wiem co mam teraz o tym myslec...moze pozostalosci tego nana ?poza tym kupowy temat...czy wasze dzieci robia kupki jakby takie kleiste ciagnace jak gluty dzis taka mial ale wczesniej tez choc nie tak bardzo....jeju nie wiedzialam ze tak sie bede trzesla o niego na kazdym kroku...poza tym buzie ma jakby w takich szorstkich drobniutkich krosteczkach ale w kolorze ciala.....
no i sciagam swojego ile wlezie co by nie musial jutro miec mm bo dziekuje za takie chlustanie...juz zaczynam myslec ze moze ma alergie na krowie mleko no i moje tez jak od jakiegos czasu juz problemy z tymi kupami ma...najpierw jakby rzadkie a teraz rzadkie ale z takimi paskami ciagnacymi jakby sorry za ten opis
edit: poza tym dostalismy skierowanie na usg nerek bo przy wypisie ze szpitala wyszlo mu ze w lewej nerce ma jakas miedniczke ap 0,53cm a jak przyjety byl do szpitala to nerki mial bez cech zastoju...
pewnie wiekszosc z was sobie pomysli ze panikuje ale najpierw krwiak na glowie potem przepuklina, hyperkineza serca, , te nerki to nikt nam o nich nie mowil tylko przeczytalismy na wypisie, do tego przewlekly katar...no i te kupy podejrzane....nie wiem martwie sie i tyle...musiałam sie wygadac

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-09-19 o 13:21
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 13:14   #4947
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Kurde w zwiazku z tym ze jutro czeka mnie szpital chcialam dac na sprobe malemu nan 1 no i wczoraj po moim mleku wypil ten nan 30ml zasnal na 3 godziny i jak wstal to tak rzygnal ze normalnie przezylismy chwile grozy.Musialam zmieniac posciel, tz ubranie no i podloga zalana ...masakra.I teraz nie wiem czy cos mu dolega , czy przekarmilam go (myslalam ze moze ja mam malo w piersi )czy tez przez to ze namieszalam czy tez to mleko mu nie sluzy.... nocka spokojna ale rano zas chlusnal no i nie wiem co mam teraz o tym myslec...moze pozostalosci tego nana ?poza tym kupowy temat...czy wasze dzieci robia kupki jakby takie kleiste ciagnace jak gluty dzis taka mial ale wczesniej tez choc nie tak bardzo....jeju nie wiedzialam ze tak sie bede trzesla o niego na kazdym kroku...poza tym buzie ma jakby w takich szorstkich drobniutkich krosteczkach ale w kolorze ciala.....
no i sciagam swojego ile wlezie co by nie musial jutro miec mm bo dziekuje za takie chlustanie...juz zaczynam myslec ze moze ma alergie na krowie mleko no i moje tez jak od jakiegos czasu juz problemy z tymi kupami ma...najpierw jakby rzadkie a teraz rzadkie ale z takimi paskami ciagnacymi jakby sorry za ten opis
Jesli zwymiotowal to mysle ze go przekarmilas, jesli chcialas dac butle trzeba bylo dac na pocztku a po tem cycka by sobie dojazd, bo tak to nie wiesz ile cyca zjadl a ty dozucilas mu jeszcze butle wiec bylo mu ciezko Mozliwe ze mleko mu nie sluzy, bo z reguly dzieci lubia mleczko co do krotek to po pierwszym razie i tym ze zwymiotowal to nie jest od mleka, malo prawdopodobne...a wymioty czasem sie zdazaja i tyle a co do kupek to normalne, moga byc lekko ciagnace ze sluzem, jego organizm ciagle przystosowuje sie do mleka i oczyszcza, dobrze ze jest jakas papka a nie woda

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-19, 13:20   #4948
glooria
Raczkowanie

Cytat:
Kurde w zwiazku z tym ze jutro czeka mnie szpital chcialam dac na sprobe malemu nan 1 ...
moja jak dawałam jej nan to robiła kupki z grudkami takimi białymi lub lekko żółtymi a teraz w razie W jak daje jej Aptamil (uk) czyli babilon (chyba) to nie widać różnicy w kupkach po mm więc nie pomogę ale nan 1 był smaczniejszy
Stary 2010-09-19, 13:21   #4949
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
My właśnie po trzech dniach prób podawania mleczka i baby rice próby zakończone sukcesem mała ślicznie wsuwa a póżniej i tak popija mleczkiem z cyca ale to dopiero próby więc duzo nie daję 20ml baby rice rozrobionego z moim mleczkiem

ale niestety jabłuszka nie chce wypluwa i chyba po nim dostala kilka krostek więc poczekam może zła odmiana kupiłam goldeny (za kwaśne) a może za wcześnie w następnym tygodniu będę dawać większe porcje baby rice tak żeby sie najadała
ale się fajnie usmiecha do lyżeczki i do nas jak ją karmimy
pieknie

Cytat:
edit: poza tym dostalismy skierowanie na usg nerek bo przy wypisie ze szpitala wyszlo mu ze w lewej nerce ma jakas miedniczke ap 0,53cm
kurde nie mam pojecia czemu tak wymiotowal. moze ten nan jednak mu nie podchodzi z kupa nie pomoge bo sama mam problem zeby okreslic czy jes rzadka czy ze sluzem czy jeszcze inna. ale paskow ciagnacych nie zaobserwowalam.
mam nadzieje ze maly dzielnie zniesie jutrzejszy dzien bez mamy
Stary 2010-09-19, 14:14   #4950
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
pozdrawiamy
super
Cytat:
dzieki w wolnej chwili poczytam

nie ma za co

dziewczyny mam w domu taki komplecik i wydaje mi sie ze chyba nadaje sie do chrztu hmmm? co sadzicie? pod to koszula albo body w polo
jak dla mnie jest ok.

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy. Siala, enterete, agamarcio, aniaa, niezawsze...
Od razu zrobiło mi się lepiej
Zaczęłam odciągać mleko i za każdym razem jest go więcej w buteleczce A jak jest za mało to zawsze mam mm i już.
Dziecko jest w końcu zadowolone, od wczoraj nie popłakuje od rana, bo jest najedzone.

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-09-19 o 14:15
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości