|
|
#4921 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.
Cytat:
ta obawa o jojo mnie prześladuje. od jutra zacznę stosować jadłospisy niektórych z Was ![]() może na razie w mniejszych ilościach, by nie przesadzić z tym dodaniem kalorii. bardzo dziękuję za pomoc ; * |
|
|
|
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie liczenie kcal dzień w dzień i myślenie o jedzeniu co zjem nikomu dobrze nie robi.
|
|
#4923 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może zmień lustro, może ono jakoś dziwnie poszerza ![]() Cytat:
ładnie Ci centymetry poleciały. Równo i wszędzie
|
|||
|
|
|
#4924 |
|
Raczkowanie
|
Sweet, gratulacje efektów
![]() A ja niedawno wróciłam z pracy i za chwilę idę spać - jest plan na pospanie, znaczy się obudzę się pewnie koło 7 Zauważyłam, że ostatnio budzę się zwykle w okolicach 7 i potem już ni cholery nie mogę zasnąć. I powiem Wam, że już się świąt nie mogę doczekać Jedzeniowo dziś ok, na jutro plan jest taki: (dwa jabłka) 1. 3 małe kawałki razowego ciasta bananowego 2. połowa omletu z dziś, trochę brokułów i ogórki kiszone 3. zupa botwinkowo-szczawiowa z amarantusem, miso i olejem lnianym 4. porcja ciecierzycy duszonej w pomidorach z ogórkami kiszonymi, kalarepa Dobrej nocy
|
|
#4925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, święta się zbliżają, za oknem słońce świeci bajkowo (no może nie teraz ) żyć nie umierać![]() Czaję się do tego sushi od pewnego czasu i jakoś nie wybieram się..tam chyba w takich łódeczkach pływają te specjały i za bardzo nie wiem co do czego w tym temacie..trzeba zaprosić jakiegoś starego wyjadacza coby człowiek czuł się pewniej w tym sushi barze No..25zł za często na obiad wydawać też bym nie chciała Cukinię sprawiam bardziej treściwym daniem faszerując ją mielonym mięsem z cebulką i pomidorami (raczej dla gości) dla siebie i córki robię zwykle z fetą lub pleśniowym serem niebieskim. Akurat porcja na trzy godzinki sytości ![]() Cytat:
![]() Nie ważę się codziennie, ale tak co kilka dni.. A ten narcystyczny trend u Ciebie akurat to w dobrym kierunku moim skromnym zdaniem Cytat:
..i wykrkałam trochę bo trzy kg z powrotem i nie chcą spaść ale to chyba nie jojo jeszcze Powodzenia życzę również Tynusia dobrze radzi w sprawie posiłków, nie warto ograniczać się za bardzo bo później trudno wyjść z zamkniętego koła![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26444199]No no no....nie zdziwię się jak rodzinka będzie częściej się wpraszać na obiadki [/QUOTE] Planujemy przenieść się bardziej na powietrze z ucztowaniem skoro taka piękna pogoda ale będę ich dalej rozpieszczać w miarę możliwości![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Dzisiaj drugi dzień porażki zwanej @ i jestem jakby napompowana wodą toteż od wagi trzymam się z daleka. Tak skojarzyłam, że może nie powinnam pisać o porażce bo niektóre z Was czekają na nią z utęsknieniem ale dzisiaj naprawdę mnie męczy bo jeszcze od kręgosłupa, brzucha po głowę wszystko mnie boli ![]() Ale dieta chyba ok: -filiżanka muesli, tost z serem -banan, jogurt naturalny z jabłkami -kasza, groszek z marchewką z dwoma posadzonymi jajkami -kromka z serkiem homo nat, ogórkiem i pomidorem I coś jeszcze w nocy jak zgłodnieję białkowego będzie (makrela pewnie) ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Sweet o matko..ale efekty ![]() Nie, no naprawdę świetnie Ci idzie, motywujesz nas tymi swoimi postępamiEdytowane przez laisla Czas edycji: 2011-04-18 o 22:56 |
|||
|
|
|
#4926 |
|
Konto usunięte
|
Ale cisza
nie dziwię się z resztą, taka piękna pogoda, że żal w domu siedzieć
|
|
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26455567]Ale cisza
nie dziwię się z resztą, taka piękna pogoda, że żal w domu siedzieć [/QUOTE]Ja się uczę. |
|
|
|
#4928 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4929 |
|
Raczkowanie
|
Noo, nauki to ja też nie zazdroszczę.
Nie chciałabym się już cofać do czasów regularnej edukacji Zresztą, szare komórki już nie takie sprawne jaki kiedyś ![]() A gdzież się Dirtyy podziała? ![]() U mnie jadłowo spokojnie jakoś, ale to może cisza przed burzą, czytaj świętami ![]() Na jutro plan jest taki: ( jabłka) 1. bananowe ciasto razowe, 2 albo 3 kawałki 2. pierogi orkiszowe z kapustą i grzybami (wyjadam zapasy z Wigilii )3. sałatka z parowanej zielonej fasolki, pomidorów i zielonej soczewicy z winegretem na oleju lnianym, posypana sezamem 4. klops z fetą z kiszoną kapustą Laislo, jeśli wolno zapytać - z jakiej części Polski jesteś? Pytam ze względu na to "posadzone jajko"
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
Joasiu jestem z Torunia, ale w sumie to może to posadzone jajko przyjęło się od mojego taty, który pochodził z Wilna
nie zastanawiałam się. A jak u Ciebie mówi się na takie jajko? Smażone?U mnie masakra dietowa dzisiaj, wieczorem jadłam po prostu wzorcowo kompulsywnie, z wyrachowaniem, do końca paczki (pierniki akurat) znowu będę bała się wejść na wagę do po świętach. Kurcze muszę się ogarnąć bo dietkowanie raczej ostatnio wychodziło mi całkiem całkiem ale napady zajadania stresu niestety też się zdarzały. I to wydawałoby się, że wtedy gdy wszystko zaczęło się ładnie w życiu układać Bo jedyne co przychodzi mi do głowy to znowu ograniczanie jedzenia w sposób drastyczny. A to na dłuższą metę nie pomoże a wręcz przeciwnie![]() Dzisiejszego jadła nie zamieszczę z wiadomych względów
|
|
|
|
#4931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Torunia zazdraszczam całym sercem, piękne miasto Mogłabym tam mieszkać, bo spełnia moje wymagania wszelkie chyba - ma Stare Miasto, piękna architektura (bardzo przypomina mi Amsterdam) i jest nie za duże, takie w sam raz do ogarnięcia. Byłam tylko raz, ale namawiam rodziców, żebyśmy kiedyś skoczyli na jeden dzień na małą wycieczkę. Szczęściaro ![]() A co do kompulsu, to nie wiem sama co Ci poradzić ![]() Może te kompulsy są właśnie z takiego poczucia, że czegoś nie powinnaś, że jakieś jedzenie jest zakazane i nie wolno? A może coś z dietą nie tak? Mnie się generalnie bardziej chce jeść słodycze, jak mam w diecie mało pełnych zbóż (kasz, chleba, makaronów, płatków). No i niestety wtedy, kiedy jestem u rodziców, gdzie jest pełno jedzenia ![]() Laislo, a może faktycznie spróbujesz się poradzić w tej sprawie kogoś mądrzejszego od nas tu? Bo widać, jak się z tym męczysz i jak walczysz ze swoim organizmem, zamiast go słuchać. Uszarpiesz się tylko taką dietą i będzie jeszcze gorszy efekt. Wiem, o czym mówisz z tymi kompulsami i wiem, jak to potem wpływa na psychikę - poczucie, że sobie nie radzę, że jestem słaba, że szukam w jedzeniu czegoś, czego oczywiście nie może tam być i wielkie poczucie winy... Zawalcz o siebie
|
|
|
#4932 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem jestem
ostatnio zalatana jakaś taka byłam, że przychodziłam to padałam na wyro i chrapałam ![]() a weekend spędziłam u TŻ więc też mnie nie było ![]() za to @ jest
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
joasia_sia - Jak robisz razowe ciasto bananowe? Moge przepis
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracałam parę razy do Amsterdamu więc może to właśnie dlatego, że jak napisałaś o tych podobieństwach.. czułam się tam jak u siebie ale wody tyle w mieście nie ma. I rowerów Uwielbiam tę panoramę nad Wisłą, która mnie zawsze wita gdy wracam z daleka do siebie Ta panorama wygrała nawet parę lat temu plebiscyt na siedem cudów Polski organizowany przez Rzeczpospolitą Ale dziewczyny z Poznania też mają cudowne miasto ![]() Tak, może być że z dietą coś szwankuje, spróbuję więcej pełnego zboża dodać, ale przeczuwam, że to nie tylko to i to coś innego będzie trudniejsze do wyeliminowania. Dzisiaj już ładnie dietkowo jest. Ale świąt trochę się boję
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-04-20 o 16:17 |
|
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
Laisla a może u Ciebie ten problem z dietą jest to właśnie,że Ty się tak boisz świąt i spotkań towarzyskich? Sama siebie jakby nakręcasz na to,że nie możesz zjeść, a później jesz i masz wyrzuty sumienia, a spróbuj do tego podejść będą świeta zjem troche tego i tego a po świetach znowu wrócisz do diety, przecież organizm też czasami potrzebuje odpoczynku od diety... Przecież 3-4 kg wiecej to nie jest straszna rzecz tego nie widać... to widzimy tylko my w naszej głowie i na wadze a normalny człowiek tego nie dostrzega. walcz bo widzę,że dalej popadasz w jeszcze większe bagno
|
|
|
|
#4936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...y/przepis.html http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html
Edytowane przez joasia_sia Czas edycji: 2011-04-20 o 18:37 |
|
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Promyczek tak naprawdę ładnie dietkowałam od maja do września ubiegłego roku i spadło wtedy 10kg. Teraz nie mam od czego odpoczywać bo aż tak zawzięcie nie dietkuję jak wtedy. Zresztą chcę nadal aby dieta zdrowa i wartościowa towarzyszyła mi normalnie na codzień a nie była czymś od czego muszę odpocząć..dążę wciąż do tego z różnym powodzeniem..Wróciły trzy kg i taki jest bilans po roku, który akurat niedlugo upłynie od początku zabawy z dietą. W sumie nienajgorszy ale ja niestety te trzy czuję i mam do siebie ciągle o nie pretensje
że byłam za słaba, nie umiałam utrzymać wyniku. Ale właśnie wróciłam z rowera i było cudownie, brakowało mi tego kryzys mija więc i nie zawracam Wam już nim głowy
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-04-20 o 21:04 |
|
|
|
#4938 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
![]() ![]() Trochę mnie tu nie było Dziś byłam z kumpelkami na trzy godzinnej wycieczce rowerowej, kurde ale mnie dupa boli XD
|
#4939 |
|
Raczkowanie
|
A ja tradycyjnie śpiąca już o tej porze
![]() Zdecydowanie nie jestem ostatnio nocnym Markiem. Zaraz prysznic i lulu, bo jutro znowu na rano do pracy. A taaaki długi spacer dziś sobie zrobiłam ![]() Na jutro plan taki jest: (gruszki) 1. dwa kawałki razowego bananowca i figowy batonik z Lidla 2. zupa z botwinką i szczawiem, z gryczaną niepaloną i miso 3. reszta sałatki z zielonej fasolki szparagowej, pomidorów i zielonej soczewicy, z winegretem na oleju lnianym z dodatkiem masła orzechowego 4. filet z pstrąga wędzonego z cukinią duszoną w pomidorach z kaparami Dobrej nocy
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- super,że kryzys mija |
|
|
|
|
#4941 |
|
Konto usunięte
|
U mnie na wadze 54.5
Po świętach i ja zaczynam jeździć rowerkiem
|
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26482779]U mnie na wadze 54.5
Po świętach i ja zaczynam jeździć rowerkiem [/QUOTE] |
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
oby nie całe życie[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26482779]U mnie na wadze 54.5 Po świętach i ja zaczynam jeździć rowerkiem [/QUOTE] Wow no to motywacja widzę wzrosła To jednak słabo dokarmiali Ciebie ci odwiedzani ludzie ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Dzisiejszy jadłospis mogę już podać ![]() -filiżanka muesli, garść orzechów -zupa cebulowa z grzankami (nie gorący kubek tylko od mamusi ![]() -garść migdałów, jabłko -kawałek ryby pieczonej, sałata z pomidorem -twarożek z połową jogurtu dużego nat., rzodkiewką i koperkiem |
|
|
|
#4944 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Słabo się starają, oj słabo ![]() Za to ja robię duzo kilometrów na nogach Zupa cebulowa smakuje bardzo cebulowo?bo nigdy nie miałam odwagi jej jeść ![]()
|
|
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26483593]
Słabo się starają, oj słabo ![]() Za to ja robię duzo kilometrów na nogach Zupa cebulowa smakuje bardzo cebulowo?bo nigdy nie miałam odwagi jej jeść ![]() [/QUOTE]To pewnie te kilometry, które pokonujesz zadziałały ![]() Moja mama robi taką pikantną, smakującą cebulowo ale pewnie zależy jaki przepis dorwiesz
|
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie się podziały wszystkie posty z wczoraj?
Mamy tu znowu jak dawniej.Edytowane przez mindless Czas edycji: 2011-04-22 o 13:18 |
|
|
|
#4947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zgłupiałam.
|
|
|
#4948 |
|
Rozeznanie
|
Oo stary wizaż , super
Dziś cały dzień coś podjadam , bo gotuję na świeta i oczywiście muszę czegoś co chwilę próbować, domownicy pouciekali i nie ma kto za mnie tego robić Upiekłam dziś ciasteczka owsiane na święta, ale według wymyślonego przepisu heh i muszę przyznać ze wyszły pyszne Robię sobie wałśnie sobie jakieś sałatki i potrawy dietetyczne żeby jakoś przterwać te święta
Edytowane przez dev123 Czas edycji: 2011-04-22 o 14:25 |
|
|
|
#4949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
oooo w końcu mogę sie zalogować i stary wizaż wrócił
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

z różnymi ukrytymi niespodziankami typu kostki fety, kapary itp.., pieczoną cukinię, wielokolorowy deser galaretkowo-owocowy z jogurtem naturalnym i sorbetem owocowym..zdrowo (mam nadzieję) i pysznie (to wiem, bo wszystko zniknęło)
czasami staje przed lustrem i mówie do siebie" nie jesteś gruba to tylko twoja wyobraźnia, masz fajne nogi..." narcyz się ze mnie zrobi nie długo 
Cieszę się, że w miarę równomiernie
ładnie Ci centymetry poleciały. Równo i wszędzie
..i wykrkałam trochę bo trzy kg z powrotem i nie chcą spaść
Powodzenia życzę również

znowu będę bała się wejść na wagę do po świętach. Kurcze muszę się ogarnąć bo dietkowanie raczej ostatnio wychodziło mi całkiem całkiem ale napady zajadania stresu niestety też się zdarzały. I to wydawałoby się, że wtedy gdy wszystko zaczęło się ładnie w życiu układać