![]() |
#4951 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
troche przeszlo, bo wzielam paracetamol
ale czuje sie jak... mam dzis wizyte u poloznej to jej opowiem co i jak tak zlej nocy jeszcze nie mialam... :/ ale dobrze... trzeba sie uodparniac ![]()
#4952 |
Zadomowienie
|
Potty teraz kolej na Ciebie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Cytat:
![]() ![]() Aha zebym nie zapomniala to niewiem na ile to jest prawda na watku mamusiowym dziewczyna pisała, ze czopki viburcol sa badz w niedługim czasie maja byc na recepte ![]() ![]() Mój synus spał dzis do 6.00 ![]() DZisiaj ide na cytologie 15.00 ![]() Milego dnia!
![]() |
#4954 |
Wtajemniczenie
|
dzis dokladnie 39 termin na srode za tydzien
#4955 |
Zadomowienie
|
No to czekamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zadomowienie
|
Oj kochana to może by już
![]() U nas nocka fajna ![]() ![]() Tak to wyspana jestem super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
No Potty to własciwie w kazdej chwili moze Cie złapac
![]()
#4958 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi kiedys kladziecie spac swoje dzieci? Zaraz po karmieniu czy nie?? bo w tej ksiazce jest napisane ze nie powinno sie klasc dziecka po karmieniu, ale ja nie wyobrazam sobie inaczej jak ona mi ladnie zasypia przy cycusiu, to co mam ja budzic?? bawic sie z nia i dopiero wtedy ukladac do snu??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak po 3 miesiacach mniej juz spał, wiec sie bawilismy po karmieniu i pózniej zmeczony zasypiał ![]()
![]() |
#4960 |
Rozeznanie
|
Kasia_don tez się nad tym zastanawiałam, bo jak mi zaśnie i chciałabym go obudzić to byłby wrzask.
#4961 |
Zadomowienie
|
No ja narazie tez tak robie i Bianka idzie spac zaraz po jedzeniu. I chyba nie mam zamiaru jak narazie tego zmieniac, bo przeciez nie bede jej budzic
![]() ![]() Moj plan wyglada troche inaczej , Mala dostaje jesc---> idzie spac---> wstaje---> przebieranko---> i dopiero zabawa i znowu wszystko od poczatku ![]() Edytowane przez kasia_don Czas edycji: 2010-08-04 o 10:26 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poznioej juz mniej spał, zaczal sie interesowac co mu wisi nad glowa, wiec po jedzonku była aktywnosc... wygladalo to tak- sen, przebieranie, karmienie, aktywnosc, sen, przebieranie, karmienie, aktywnosc itd teraz juz jest wszystko inaczej bo mały ma ok 3 godz zabawy i potem pada spac na 2 ![]() ![]() Kazde dziecko jest innne i nie da sie prowadzic go ksiazkowo...rzecz jasna, ze nie bedziesz go budzic ![]() ![]() Musze leciec bo sie mały obudził, teraz kaszka i zmykamy na spacer ![]()
![]() |
#4963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Przerabiałam" to ze starszym synem...O ile kiedy był mały ładnie spał w łóżeczku i budził się tylko raz w nocy na karmienie,o tyle kiedy miał ok. 8 m-cy "zrobił" sobie z cyca smoczka...Spał ze mną w łóżku,bo nie dało rady inaczej. To naprawdę bardzo męczące,nie chcę tego znów przerabiać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kilka razy zdarzyło sie w nocy, ze zasnal przy cycku ![]() Jednak moje dziecko jest jakies inne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nasza przy cycu zasypia tylko pod wieczór. W ciągu dnia jak przestaje jeść to ją odstawiam i czekamy aż się odbije. Gdzieś mam chyba pdf z "Językiem niemowląt". Chyba w końcu czas to przeczytać ![]() I takie pytanie odnośnie nowego wątku. Założę go jednak na "Mamie z klasą". Tylko co z tymi wolnymi postami na zdjęcia? Ja mam je zarezerwować? I jak będziemy potem te zdjęcia wklejać? Potty no to już teraz z górki ![]() Właśnie była poczta-dostałam vouchery na pampersy ![]() ![]() A z innych info-dostaliśmy list z umówionym spotkaniem w szpitalu dla Dorotki na 1 listopada. Tylko że to szpital dla chorych dzieci (tak ma w nazwie). I się martwię o co chodzi... zapytamy dziś GP czy może wie o co może chodzić... Bo jakby po ostatnich badaniach w szpitalu coś było nie tak, to by dali przecież znać, a oni się już ponad tydzień nie odzywają... Może to wszystko dlatego, że miała infekcję i znów chcą coś sprawdzić? Nawet nie wiem gdzie dzwonić żeby się czegoś dowiedzieć... Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2010-08-04 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Zadomowienie
|
Haniu nie stresuj sie
![]() ![]() ![]() Ja wlasnie staram sie uspic dziecko. Zjadla zrobila kupke, przebralam ja, porozmawialam, a teraz czas na sen . Bez cyca i bez mamusi obok tylko samemu ze smoczkiem w kolysce i przy kolysankach. I chyba spi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I fajnie, ze wyprawa na basen okazala sie sukcesem. Ja tez chcialabym, zeby maly jak najszybciej zaczal chodzic na basen ![]() Nie. Cytat:
Cytat:
![]() Szczesciarze! My pociagiem mamy do Londynu 45 minut i nie wiem, co bedzie latwiejsze - pociag czy samochod. Musze obczaic trasy ![]() Cytat:
![]() ![]() Adas praktycznie zawsze zasypia przy piersi, ale jak jest noszony do odbicia, to sie budzi. A potem znow zasypia ![]() ![]() ![]() Tylko ze ja poki co jestem dosc oslabiona, ide po linii najmniejszego oporu, jak dojde do siebie, to pewnie bedzie inaczej. Cytat:
![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zadomowienie
|
hanjah pewnie to tylko taka kontrolna wizyta,nie martw się
![]() Kochane Język niemowląt jest fajną książką,ale ja nie traktuje jej jak wyrocznię...Pewne rzeczy wprowadziłam w życie,innych w ogóle nie zamierzam.. Generalnie książka podoba mi się,bo pomogła mi zrozumieć moje dziecko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Zakorzenienie
|
Kasia ja tez zawsze po kapieli karmie, napewno tyzreba odczekac ok 30 min a poózniej dopiero kapac
![]() Hanjah nie martw sie, napewno wszystko jest ok, a to pewnie tylko taka nazwa ![]() Wiecie co znalazlam dzis w aptece masc dentinox na zabki po cenie 2.30f a w Pl zapłacilam ok 17 zł ![]() ![]()
![]() |
#4970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mogę się już zabezpieczyć,za chwilę mnie to czeka... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zadomowienie
|
Jolu, masz racje - ksiazka fajna, ale kazda z nas ma pewnie wlasna wizje opieki nad dzieckiem
![]() ![]() Ja moje musze chyba obudzic, bo odkad go nakarmilam o 8.30, spi jak kamien. Co za spioch! Pogoda sie poprawila, wiec mysle, ze wyjdziemy na pierwszy spacerek, ha!
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak nie to szukaj w innych ![]()
![]() |
#4973 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W szpitalu mówili mi, żeby kąpać jak dziecko nie jest ani najedzone, ani bardzo głodne-ale baaaardzo trudno wyczuć taki moment ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Udanego spacerku ![]() Cytat:
![]() U mnie są Lloyds Pharmacy,poszukam tam ![]() U mnie na przemian deszcz i słońce. Ale jak pada to leje,że strach wyjść z domu... ![]() A moje dziecko rozmawia z karuzelą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Zadomowienie
|
Hehe nie traktuje tez ksiazki jak wyroczni
![]() ![]() ![]() Vedma Bianka tez na poczatku tylko spala i jadla i nic wiecej ![]() ![]() ![]() ![]() Blonde mozesz powiedziec na jakiej zasadzie dziala ta zabawka co usybia Ci Synka?? bo moze ja wyprobuje ![]() U mnie dzis tez raz pada a raz nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
Właśnie stosujemy metodę 3-5-7... ostatnio Dorotka tak wyła jak jej krew pobierali... pewnie i tak teraz nie uśnie, bo za godzinę idziemy do lekarza... czuję się jak wyrodna matka... dobrze, że tż jest w domu to jakoś to przetrwamy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() widzisz, dobrze, ze to chodzi o kontrole ![]() Kasia ta zabawka to konik morski z FP, wiele osób go chwali. Ma takie fajne, spokojne melodyjki i 2 poziomy głosnosci, w tych melodyjkach jest taki odgłos jakby wody, babelkow i wlasnie to powoduje, ze dziecko sie uspakaja i usypia bo jest porownywalne do odglosow jakie dziecko mialo w brzuszku mamy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() Mój synek tez spał duzo na poczatku, potem to sie zmieniło po ok miesiacu, bo kolki, pózniej zaczał mniej spac, robił krociutkie drzemki, ale po 5 miesiacu sie unormowalo i mamy bardzo dobry plan dnia, za kilkka miesiecy tylko troszke bedziemy przesuwac godzine kapieli i spanai na pozniejsza, bo teraz mamy o 19, a chcialabym tak na 20.30, zeby juz bylo bez karmienia po 22.00, ale to jeszcze kilka miesiecy ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Vedma super, ze masz takiego spiocha ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() A zabki to zalezy...niektorym wychodza bardzo wczesnie innym dzieciom pózniej. U nas zaczeły sie pierwsze objawy zabkow po 3 miesiacu, a do teraz ich nie ma( a jest 7 ![]() ![]() Wiec to indywidualna sprawa, ale co słyszalam, to lepiej jak zabki pozniej wychodza, bo sa zdrowsze ![]() Ja czekam i czekam, a wiem, ze dziasełka go swedza ![]()
![]() |
#4978 |
Rozeznanie
|
Mój synek woli patrzeć w lewą stronę, bardziej niż w prawą (tzn. dużo częściej układa głowę na lewą stronę). Czy wasze dzieci też tak mają?
#4979 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha wyczytalam w internecie zeby kłasc dziecku z jednej strony taki wałek( ja go zrobiłam z recznika), by nie mogło przekrecac glówki na druga strone...u nas to poskutkowało... stwierdzono u synka lekka asymetrie, bo najczesciej główka leciala mu na jedna strone, ale z wiekiem sie to wyrównało i mineło ![]() Mam nadzieje, ze mnie zrozumiałas, bo troszke zamotalam ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2010-08-04 o 13:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.