Ciaza i porod w UK - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-04, 07:50   #4951
potty
Wtajemniczenie

GG do potty
Dot.: Ciaza i porod w UK

troche przeszlo, bo wzielam paracetamol
ale czuje sie jak...
mam dzis wizyte u poloznej
to jej opowiem co i jak
tak zlej nocy jeszcze nie mialam... :/
ale dobrze... trzeba sie uodparniac

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 08:05   #4952
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Potty teraz kolej na Ciebie ktory masz teraz tydz??
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 08:09   #4953
blonde_hair
Zakorzenienie

Dzien dobry!

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Kto wie daj znać czy może przeszło

Nowości apteczne: maść majerankowa w Polsce aktualnie sprzedawana jest dla dzieci od 3 roku życia.
Przepisy się zmieniły.

Miłego dnia
no to jak jest teraz na recepte? Bo niby skad maja wiedziec w jakim wieku jest dziecko jak juz chce kupicJa kupiłam w maju, bedac w Pl wiec jeszcze nawet nie jest otwarta

Aha zebym nie zapomniala to niewiem na ile to jest prawda na watku mamusiowym dziewczyna pisała, ze czopki viburcol sa badz w niedługim czasie maja byc na recepteDobrze, ze tez zrobilam zapas, bo na nas dzialaja, szczegolnie dobrze działały na kolki a teraz na zabki

Mój synus spał dzis do 6.00
DZisiaj ide na cytologie 15.00

Milego dnia!
Stary 2010-08-04, 08:22   #4954
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
Potty teraz kolej na Ciebie ktory masz teraz tydz??

dzis dokladnie 39
termin na srode za tydzien

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 08:43   #4955
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

No to czekamy
Stary 2010-08-04, 09:10   #4956
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
dzis dokladnie 39
Oj kochana to może by już

U nas nocka fajna Mały obudził się na karmienie o 2, o 5 i o 8
Tak to wyspana jestem super

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:52   #4957
blonde_hair
Zakorzenienie

No Potty to własciwie w kazdej chwili moze Cie złapac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-04, 09:58   #4958
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Dziewczyny powiedzcie mi kiedys kladziecie spac swoje dzieci? Zaraz po karmieniu czy nie?? bo w tej ksiazce jest napisane ze nie powinno sie klasc dziecka po karmieniu, ale ja nie wyobrazam sobie inaczej jak ona mi ladnie zasypia przy cycusiu, to co mam ja budzic?? bawic sie z nia i dopiero wtedy ukladac do snu??
Stary 2010-08-04, 10:16   #4959
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi kiedys kladziecie spac swoje dzieci? Zaraz po karmieniu czy nie?? bo w tej ksiazce jest napisane ze nie powinno sie klasc dziecka po karmieniu, ale ja nie wyobrazam sobie inaczej jak ona mi ladnie zasypia przy cycusiu, to co mam ja budzic?? bawic sie z nia i dopiero wtedy ukladac do snu??
ja na poczatku kladłam od razu po karmieniu
tak po 3 miesiacach mniej juz spał, wiec sie bawilismy po karmieniu i pózniej zmeczony zasypiał
Stary 2010-08-04, 10:22   #4960
Diari
Rozeznanie

Kasia_don tez się nad tym zastanawiałam, bo jak mi zaśnie i chciałabym go obudzić to byłby wrzask.
Stary 2010-08-04, 10:23   #4961
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

No ja narazie tez tak robie i Bianka idzie spac zaraz po jedzeniu. I chyba nie mam zamiaru jak narazie tego zmieniac, bo przeciez nie bede jej budzic juz sama nie wiem, Ja nie moge chyba czytac takich ksiazek haha bo wychodzi mi ze wszystko robie zle , poczawszy od zasypiania zaraz po karmieniu a konczywszy na spaniu we wlasnym pokoju
Moj plan wyglada troche inaczej , Mala dostaje jesc---> idzie spac---> wstaje---> przebieranko---> i dopiero zabawa i znowu wszystko od poczatku a tu widze ze zle wsio robie hehe

Edytowane przez kasia_don
Czas edycji: 2010-08-04 o 10:26
Stary 2010-08-04, 10:37   #4962
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
No ja narazie tez tak robie i Bianka idzie spac zaraz po jedzeniu. I chyba nie mam zamiaru jak narazie tego zmieniac, bo przeciez nie bede jej budzic juz sama nie wiem, Ja nie moge chyba czytac takich ksiazek haha bo wychodzi mi ze wszystko robie zle , poczawszy od zasypiania zaraz po karmieniu a konczywszy na spaniu we wlasnym pokoju
Moj plan wyglada troche inaczej , Mala dostaje jesc---> idzie spac---> wstaje---> przebieranko---> i dopiero zabawa i znowu wszystko od poczatku a tu widze ze zle wsio robie hehe
U nas na poczatku było tylko tak...spanie, przebieranie, jedzenie, spanie itd.
poznioej juz mniej spał, zaczal sie interesowac co mu wisi nad glowa, wiec po jedzonku była aktywnosc...
wygladalo to tak- sen, przebieranie, karmienie, aktywnosc, sen, przebieranie, karmienie, aktywnosc itd
teraz juz jest wszystko inaczej bo mały ma ok 3 godz zabawy i potem pada spac na 2wieczorem kapiel ok 19.00, mleczko ok.19.20, zasypia przed 20, po 22.00 jeszcze mleczko z kleikiem i spi do 6.00- 7.00 rano, czasem nawet do 8.00

Kazde dziecko jest innne i nie da sie prowadzic go ksiazkowo...rzecz jasna, ze nie bedziesz go budzicz czasem sam bedzie sie domagał aktywnosci, bo bedzie bardziej sie interesowal wszystkim

Musze leciec bo sie mały obudził, teraz kaszka i zmykamy na spacer
Stary 2010-08-04, 10:41   #4963
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Przed przeczytaniem książki mój mały też zasypiał przy cycu,a teraz staram się,żeby nie zasypiał w ten sposób... Istnieje bowiem ryzyko,że dziecko nie będzie potrafiło zasnąć w inny sposób...
"Przerabiałam" to ze starszym synem...O ile kiedy był mały ładnie spał w łóżeczku i budził się tylko raz w nocy na karmienie,o tyle kiedy miał ok. 8 m-cy "zrobił" sobie z cyca smoczka...Spał ze mną w łóżku,bo nie dało rady inaczej. To naprawdę bardzo męczące,nie chcę tego znów przerabiać

Stary 2010-08-04, 10:51   #4964
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Przed przeczytaniem książki mój mały też zasypiał przy cycu,a teraz staram się,żeby nie zasypiał w ten sposób... Istnieje bowiem ryzyko,że dziecko nie będzie potrafiło zasnąć w inny sposób...
"Przerabiałam" to ze starszym synem...O ile kiedy był mały ładnie spał w łóżeczku i budził się tylko raz w nocy na karmienie,o tyle kiedy miał ok. 8 m-cy "zrobił" sobie z cyca smoczka...Spał ze mną w łóżku,bo nie dało rady inaczej. To naprawdę bardzo męczące,nie chcę tego znów przerabiać
mi akurat przy cycku nie zasypial, zawsze zaraz po jedzeniu odkladałam do lózeczka po odbiciu
kilka razy zdarzyło sie w nocy, ze zasnal przy cycku
Jednak moje dziecko jest jakies inne, bo bez protestu przeszedł z cycka na butelkenie było zadnych problemow, jemu obojetne z czego leci, wazne ze leci
Stary 2010-08-04, 11:02   #4965
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Nowości apteczne: maść majerankowa w Polsce aktualnie sprzedawana jest dla dzieci od 3 roku życia.
Przepisy się zmieniły.
To teraz jak będę w Polsce to już jej pewnie nie kupię Szkoda, że mama mi jednak zapasu nie zrobiła

Nasza przy cycu zasypia tylko pod wieczór. W ciągu dnia jak przestaje jeść to ją odstawiam i czekamy aż się odbije.
Gdzieś mam chyba pdf z "Językiem niemowląt". Chyba w końcu czas to przeczytać

I takie pytanie odnośnie nowego wątku. Założę go jednak na "Mamie z klasą". Tylko co z tymi wolnymi postami na zdjęcia? Ja mam je zarezerwować? I jak będziemy potem te zdjęcia wklejać?

Potty no to już teraz z górki

Właśnie była poczta-dostałam vouchery na pampersy Ważne do końca roku

A z innych info-dostaliśmy list z umówionym spotkaniem w szpitalu dla Dorotki na 1 listopada. Tylko że to szpital dla chorych dzieci (tak ma w nazwie). I się martwię o co chodzi... zapytamy dziś GP czy może wie o co może chodzić... Bo jakby po ostatnich badaniach w szpitalu coś było nie tak, to by dali przecież znać, a oni się już ponad tydzień nie odzywają... Może to wszystko dlatego, że miała infekcję i znów chcą coś sprawdzić? Nawet nie wiem gdzie dzwonić żeby się czegoś dowiedzieć...

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2010-08-04 o 11:27
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 11:41   #4966
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Haniu nie stresuj sie napewno jakby bylo cos nie tak to by ci dali znac skoro nie dali to moze to bedzie tylko wizyta kontrolna ze znowu sprawdzic jej stan

Ja wlasnie staram sie uspic dziecko. Zjadla zrobila kupke, przebralam ja, porozmawialam, a teraz czas na sen . Bez cyca i bez mamusi obok tylko samemu ze smoczkiem w kolysce i przy kolysankach. I chyba spi W dzien moge tak robic ale gorzej w nocy bo predzej sama padne niz ona mi usnie. a co do kapieli wieczornej. To tam jest napisane ze najpierw jedzenie a pozniej kapiel jako niby ta zabawa i nastepnie sen. Ja ja najpierw kapie i pozniej papu. Inaczej wszystko jej sie uleje i dalej bedzie glodna :/ hmm musze to przemyslec. Narazie od wczoraj radze sobie bez hustawki zobaczymy jak dlugo
Stary 2010-08-04, 12:09   #4967
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Wiec wrocilismy Weszlismy na basen a tam dzieci zaczeli krzyczec jakie slicznie dziecko
A tu moja kruszynka usmiechajaca sie do grzechotki
Ale radosc na tych zdjeciach super!
I fajnie, ze wyprawa na basen okazala sie sukcesem. Ja tez chcialabym, zeby maly jak najszybciej zaczal chodzic na basen

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Vedma nie za grubo jest on ubrany
Nie.

Cytat:
Napisane przez thebestme82 Pokaż wiadomość
Darianna ja tez karmie piersia a wychodze dosc czesto. Sciagam mleko laktatorem i je zamrazam-mozna trzymac do 3miesiecy. Jak trzeba to tz wyjmuje z zamrazarki , podgrzewa i karmi Olę. Polecam!
Ja tez tak planuje robic.

Cytat:
wlasnie zapytalam mojego menza kiedy dzidzior wyjdzie z brzucha
odpowada: jutro
pytam: czemu jutro? a nie dzis?
odpowiada: bo ja dzis ogladam film...

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ale my do konsulatu jedziemy autobusem 15 min.
Szczesciarze! My pociagiem mamy do Londynu 45 minut i nie wiem, co bedzie latwiejsze - pociag czy samochod. Musze obczaic trasy

Cytat:
Wbrew pozorom nie jest wcale tak trudno motać chustę. (...)
Ale już mogę Wam powiedzieć,że fajnie. I o wiele lżej niż kiedy trzymam małego na rękach.
Vedma Oliver waży już ok.4700
No wlasnie, duzy juz z niego chlopak i bedzie coraz ciezszy, wiec podejrzewam, ze chusta sie przyda

Cytat:
Przed przeczytaniem książki mój mały też zasypiał przy cycu
Adas praktycznie zawsze zasypia przy piersi, ale jak jest noszony do odbicia, to sie budzi. A potem znow zasypia jego wystarczy na chwile przytulic, zeby zasnal wiec ciezko go wkladac do koszyczka "nie na spiaco". Bedziemy musieli potrenowac Na pewno ladnie zasypia sam lezac w naszym lozku, po pierwszym porannym karmieniu (kolo 6.00), kiedy mi sie juz nie chce wstawac i go przenosic
Tylko ze ja poki co jestem dosc oslabiona, ide po linii najmniejszego oporu, jak dojde do siebie, to pewnie bedzie inaczej.

Cytat:
a co do kapieli wieczornej. To tam jest napisane ze najpierw jedzenie a pozniej kapiel jako niby ta zabawa i nastepnie sen. Ja ja najpierw kapie i pozniej papu. Inaczej wszystko jej sie uleje i dalej bedzie glodna :/ hmm musze to przemyslec.
Ha, sama nie wiem - mysmy kapali Adasia dopiero 2x, przed karmieniem. Moze faktycznie powinnam to robic po? Ale wtedy nam ta kapiel pozno by wypadla... no chyba, ze przestawilibysmy ja o jedno karmienie. Kasia, zabilas mi ćwieka
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 12:09   #4968
Jola00
Zadomowienie

hanjah pewnie to tylko taka kontrolna wizyta,nie martw się

Kochane Język niemowląt jest fajną książką,ale ja nie traktuje jej jak wyrocznię...Pewne rzeczy wprowadziłam w życie,innych w ogóle nie zamierzam.. Generalnie książka podoba mi się,bo pomogła mi zrozumieć moje dziecko

Stary 2010-08-04, 12:10   #4969
blonde_hair
Zakorzenienie

Kasia ja tez zawsze po kapieli karmie, napewno tyzreba odczekac ok 30 min a poózniej dopiero kapac

Hanjah nie martw sie, napewno wszystko jest ok, a to pewnie tylko taka nazwa

Wiecie co znalazlam dzis w aptece masc dentinox na zabki po cenie 2.30f a w Pl zapłacilam ok 17 złale fajnie, bo ona jest bardzo dobra
Stary 2010-08-04, 12:30   #4970
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Wiecie co znalazlam dzis w aptece masc dentinox na zabki po cenie 2.30f a w Pl zapłacilam ok 17 złale fajnie, bo ona jest bardzo dobra
A gdzie znalazłaś ?
Mogę się już zabezpieczyć,za chwilę mnie to czeka...

Stary 2010-08-04, 12:31   #4971
Vedma
Zadomowienie

Jolu, masz racje - ksiazka fajna, ale kazda z nas ma pewnie wlasna wizje opieki nad dzieckiem

Ja moje musze chyba obudzic, bo odkad go nakarmilam o 8.30, spi jak kamien. Co za spioch! Pogoda sie poprawila, wiec mysle, ze wyjdziemy na pierwszy spacerek, ha!
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 12:33   #4972
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie znalazłaś ?
Mogę się już zabezpieczyć,za chwilę mnie to czeka...
Niewiem czy u Ciebie jest ta apteka NUMARK PHARMACY
a jak nie to szukaj w innych
Stary 2010-08-04, 12:44   #4973
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu nie stresuj sie napewno jakby bylo cos nie tak to by ci dali znac skoro nie dali to moze to bedzie tylko wizyta kontrolna ze znowu sprawdzic jej stan
Przypomnieliśmy sobie z tż, że przy wypisie ze szpitala pielęgniarka mówiła, że będziemy mieć wizytę w szpitalu dziecięcym. A potem przyszedł list na tę zeszłotygodniową wizytę do szpitala w którym rodziłam-i myślałam, że to to samo. No i to na pewno chodzi o kontrolę. Ale to dopiero 1 listopada.

Cytat:
Kasia ja tez zawsze po kapieli karmie, napewno tyzreba odczekac ok 30 min a poózniej dopiero kapac

Hanjah nie martw sie, napewno wszystko jest ok, a to pewnie tylko taka nazwa

Warto zapamiętać nazwę tej maści A kiedy można się spodziewać pierwszych ząbków?

W szpitalu mówili mi, żeby kąpać jak dziecko nie jest ani najedzone, ani bardzo głodne-ale baaaardzo trudno wyczuć taki moment
Stary 2010-08-04, 12:48   #4974
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Jolu, masz racje - ksiazka fajna, ale kazda z nas ma pewnie wlasna wizje opieki nad dzieckiem

Ja moje musze chyba obudzic, bo odkad go nakarmilam o 8.30, spi jak kamien. Co za spioch! Pogoda sie poprawila, wiec mysle, ze wyjdziemy na pierwszy spacerek, ha!
Ale fajnie mieć takiego śpioszka
Udanego spacerku

Cytat:
Niewiem czy u Ciebie jest ta apteka NUMARK PHARMACY
a jak nie to szukaj w innych
Dziękuję
U mnie są Lloyds Pharmacy,poszukam tam

U mnie na przemian deszcz i słońce. Ale jak pada to leje,że strach wyjść z domu...
A moje dziecko rozmawia z karuzelą

Stary 2010-08-04, 13:10   #4975
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Hehe nie traktuje tez ksiazki jak wyroczni i napewno nie zamierzam zmienic nawyku kapania i dopiero pozniej karmienia moze przeczytam w niej jak skutecznie uspic Mala w lozeczku bo czasami sie to udaje a czasmi nie :P

Vedma Bianka tez na poczatku tylko spala i jadla i nic wiecej myslalam ze mam Anioleczka ale minely 2 tyg i to zaczelo sie zmieniac Zycze Ci tego aby Twoj Synus taki zostal

Blonde mozesz powiedziec na jakiej zasadzie dziala ta zabawka co usybia Ci Synka?? bo moze ja wyprobuje

U mnie dzis tez raz pada a raz nie masakra
Stary 2010-08-04, 13:19   #4976
hanjah
Zakorzenienie

Właśnie stosujemy metodę 3-5-7... ostatnio Dorotka tak wyła jak jej krew pobierali... pewnie i tak teraz nie uśnie, bo za godzinę idziemy do lekarza... czuję się jak wyrodna matka... dobrze, że tż jest w domu to jakoś to przetrwamy...
Stary 2010-08-04, 13:37   #4977
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie stosujemy metodę 3-5-7... ostatnio Dorotka tak wyła jak jej krew pobierali... pewnie i tak teraz nie uśnie, bo za godzinę idziemy do lekarza... czuję się jak wyrodna matka... dobrze, że tż jest w domu to jakoś to przetrwamy...
a ona nie jest za malutka na taka metode

widzisz, dobrze, ze to chodzi o kontrole...

Kasia ta zabawka to konik morski z FP, wiele osób go chwali. Ma takie fajne, spokojne melodyjki i 2 poziomy głosnosci, w tych melodyjkach jest taki odgłos jakby wody, babelkow i wlasnie to powoduje, ze dziecko sie uspakaja i usypia bo jest porownywalne do odglosow jakie dziecko mialo w brzuszku mamyNie jest drogi ten konik ok 10f wiec warto spróbowac . nam pomógł i działa do dzis

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Hehe nie traktuje tez ksiazki jak wyroczni i napewno nie zamierzam zmienic nawyku kapania i dopiero pozniej karmienia moze przeczytam w niej jak skutecznie uspic Mala w lozeczku bo czasami sie to udaje a czasmi nie :P

Vedma Bianka tez na poczatku tylko spala i jadla i nic wiecej myslalam ze mam Anioleczka ale minely 2 tyg i to zaczelo sie zmieniac Zycze Ci tego aby Twoj Synus taki zostal
nie zmieniaj sposobów, rób co jest dobre dla dziecka i Ciebie
Mój synek tez spał duzo na poczatku, potem to sie zmieniło po ok miesiacu, bo kolki, pózniej zaczał mniej spac, robił krociutkie drzemki, ale po 5 miesiacu sie unormowalo i mamy bardzo dobry plan dnia, za kilkka miesiecy tylko troszke bedziemy przesuwac godzine kapieli i spanai na pozniejsza, bo teraz mamy o 19, a chcialabym tak na 20.30, zeby juz bylo bez karmienia po 22.00, ale to jeszcze kilka miesiecy

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Vedma super, ze masz takiego spiochaa kazali Ci go wybudzac? Bo mi przez pierwsze tygodnie tak kazali karmic co 3 godzJak zaczał pieknie przybierac to nie miałam juz wybudzac, jak spi to niech spi, widocznie nie jest głodny

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Warto zapamiętać nazwę tej maści A kiedy można się spodziewać pierwszych ząbków?
Ta masc jest w Pl chwalona i polecana, ale drogaTansza jest bobodent. Tu natknełam sie na nia przypadkowo, bo wczesniej uzywałam bonjela.
A zabki to zalezy...niektorym wychodza bardzo wczesnie innym dzieciom pózniej. U nas zaczeły sie pierwsze objawy zabkow po 3 miesiacu, a do teraz ich nie ma( a jest 7)np, na mausiowym watku jest dziewczyna ktorej córeczka ma 6,5 miesiaca i ma 6 zabków
Wiec to indywidualna sprawa, ale co słyszalam, to lepiej jak zabki pozniej wychodza, bo sa zdrowsze

Ja czekam i czekam, a wiem, ze dziasełka go swedza
Stary 2010-08-04, 13:45   #4978
Diari
Rozeznanie

Mój synek woli patrzeć w lewą stronę, bardziej niż w prawą (tzn. dużo częściej układa głowę na lewą stronę). Czy wasze dzieci też tak mają?
Stary 2010-08-04, 13:47   #4979
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
nie spalam prawie cala noc... tak strasznie mnie brzuch boli! nie wiem czy to skurcze czy to po wczorajszym noodle z ostrym sosem chilli...
Cytat:
dzis dokladnie 39
Trzymamy kciuki za Ciebie żeby było szybko i jak najmniej boleśnie Słyszałam że jak nie wiadomo czy się ma skurcze przepowiadające czy porodowe to można wejść do wanny z ciepłą wodą i jak przechodzi to fałszywy alarm a jak się nasila to znaczy że to skurcze porodowe
Cytat:
A z innych info-dostaliśmy list z umówionym spotkaniem w szpitalu dla Dorotki na 1 listopada. Tylko że to szpital dla chorych dzieci (tak ma w nazwie). I się martwię o co chodzi... zapytamy dziś GP czy może wie o co może chodzić... Bo jakby po ostatnich badaniach w szpitalu coś było nie tak, to by dali przecież znać, a oni się już ponad tydzień nie odzywają... Może to wszystko dlatego, że miała infekcję i znów chcą coś sprawdzić? Nawet nie wiem gdzie dzwonić żeby się czegoś dowiedzieć...
Napewno wszystko jest wporządku,nie ma co martwić sie na zapas

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 13:48   #4980
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
Mój synek woli patrzeć w lewą stronę, bardziej niż w prawą (tzn. dużo częściej układa głowę na lewą stronę). Czy wasze dzieci też tak mają?
tak mój miał i kazano mi podkladac zabawki i inne rzeczy z drugiej strony, kładz go na rózne boki raz na jeden raz na drugi, ja rzadko tak robiłam, bo nie chcialam go budzic, a spał wtedy bardzo amło i cieszylam sie, ze zasnał.. bo... glówka robi sie krzywa...mój mial (i ma lekko do tej pory bo odbiła juz ) płaska główke, dlatego staraj sie kłasc go na rozne boki, nie pozwól by upodobał sobie jedna strone

Aha wyczytalam w internecie zeby kłasc dziecku z jednej strony taki wałek( ja go zrobiłam z recznika), by nie mogło przekrecac glówki na druga strone...u nas to poskutkowało... stwierdzono u synka lekka asymetrie, bo najczesciej główka leciala mu na jedna strone, ale z wiekiem sie to wyrównało i mineło

Mam nadzieje, ze mnie zrozumiałas, bo troszke zamotalam

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2010-08-04 o 13:52
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości