![]() |
#4921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Heja gwiazdy
![]() Luna czekałam na ciebie i twoją reakcję a propos określenia "żydownia",taka wredna jestem ![]() Fajnie,że z maleństwem ok. Doczytałam,ze chyba jednak chcesz poznac płeć,prawda to ? ![]() Suwa do GP musisz zadzwonić,a właściwie do przychodnia, atam ciebie pokierują co i jak ![]() blonde_hair ja mam 0RH +, więc nie było powodu do badań ![]() Diari mi położna mówiła,że ten odwietrznik powinien być na górze ![]() kasia_don no proszę jaki masz grzeczne dziecko ![]() ![]() Vedma Adaś piękny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4922 |
Rozeznanie
|
witam, dawno nie pisalam jestem taka zabiegana przy malej, ona non stop sie bawic chce. dzis bylam w Asdzie i jest duzo fajnych rzeczy dla maluchow bardzo tanich, bujaki itd polecam
#4923 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczności ![]() ![]() ursull ja zamówiłam elastyczną chustę do motania ![]() ----------------------------------------------- Kochane przyszła moja chusta ![]() Popróbowałam i stwierdzam,że naumiem się motać i podoba mi się ten sposób noszenia dziecka ![]() ![]() A tak wyglądamy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Nie wiem ale chyba nie czuję różnicy, mi zawsze się w miare dobrze oddychało chyba że szłam gdzieś na długi spacer ale teraz to praktycznie cały czas siedzę w domu. Ale częściej chodzę do toalety,słyszałam że tak jest jak brzuch opada. Boję się strasznie ale trzeba to przeżyć samemu,nie ma innego wyjścia ![]() Śliczny ![]() ![]() ![]() Dziewczyny dzięki za informacje o foremkach do muffinek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Zakorzenienie
|
Jola wygląda na to, ze małemu wygodnie
![]()
#4926 | |
Zadomowienie
|
Dzieki, dziewczyny, mi tez sie Adas podoba
![]() Cytat:
No taka karma ![]() Nie boj sie, jestem pewna, ze w szpitalu sie Toba znakomicie zaopiekuja. ![]() Prawda? ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
Vedma Adas poprostu sliczny
![]() Ewa mnie bardzo bolał krzyz, najgorzej w nocy...łatwiej mi było siedziec niz lezec ![]() ![]() Jola00 fajnie Ci z chusta...wygodnie Tobie? ![]() Kasia jak tam po basenie? My tez sie wybieramy, ale jakos sie wybrac nie mozemy ![]() Wróciłam z biegania ![]() ![]() Jutro ide do lekarza na cytologie ![]()
![]() |
#4928 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczny.
Vedma nie mialam jeszcze okazji więc gratuluję Adasia - jest cudny!!! Anilkadro i Darianna milego urlopu i zazdroszcze wam niesamowicie . ja dopiero w pazdzierniku pojade. Nie wiem czy wszystkie dziewczyny wiedzą, że po paszport dla dziecka nie trzeba juz jechac z dzieckiem , a nawet wystarczy ze jedno z rodzicow pojedzie z notarialna zgoda drugiego. Pisze bo zauwazylam ze wszyscy jezdza z dziecmi i nie wiem czy tak poprostu chcecie czy myslalyscie ze nie ma innej opcji. Jak dla mnie to szkoda meczyc dziecka podroza noale ja mam ponad 300km. My dzis dostalysmy łozeczko i czekamy na Tz az wroci z pracy i zlozy. Do tej pory Ola spala w kolysce ale mala sie robi.
Olcia 2.06.2010 Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat Edytowane przez thebestme82 Czas edycji: 2010-08-03 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | ||
Wtajemniczenie
|
jak trzeba to sie umie zachowac
![]() Cytat:
![]() pienkny ten twoj maly bombelek Cytat:
![]() swietna chusta ![]() my mamy takie nosidlo na brzuch - wyglada podobnie do tego typu chust tyle ze jest nie do wiazania a na takie jakby klamry (boszzz nie wiem jak to sie nazywa) EWA mnie plecki bola, ale dopiero ostatnio zaczely - z tydzien dwa temu a jak mi mala jeszcze kopniaka sprzeda...
![]() |
#4930 |
Zadomowienie
|
Vedma Adaś sliczniutki
![]() Wiec wrocilismy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Thebestme82 tak wiemy ze nie trzeba jechac z dzieckiem ![]() ![]() ![]() Haaaaaaaaaaaaaa wlasnie zrobila kupke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pani jolu ladne zdjecie ![]() A tu moja kruszynka usmiechajaca sie do grzechotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
Cytat:
Vedma nie za grubo jest on ubrany ![]() Ja uwielbiam karmić piersią.Chociaż nie jest to wygodne bo wyjsć nie moge sama na długo ale nie narzekam.Jak będę musiała gdzieś isc to zostawię meża z mlekiem modyfikowanym. Dzisiejsza nocka już taka piekna nie była.Mala budzia się co 3 godziny do jedzenia. Dzis bylismy u pediatry i małmy piękną i zdrową córeczkę .Mamy witaminę D3, specjalny żel do mycia buzi i krostki powinny zniknac. A już wczoraj chciałam kliknac na chustę ale jakoś nie wiem.Na pewno sprzydałaby się nad morzem ale potem to nie wiem czy taw UK bedzie przydatna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE]
Cytat:
![]() Notariusz kosztuje 50funtow , moze to i duzo ale wole to tak zalatwic bo w moim przypadku to wielka wyprawa z Kornwalii ![]() ![]() Darianna ja tez karmie piersia a wychodze dosc czesto. Sciagam mleko laktatorem i je zamrazam-mozna trzymac do 3miesiecy. Jak trzeba to tz wyjmuje z zamrazarki , podgrzewa i karmi Olę. Polecam!
Olcia 2.06.2010 Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat Edytowane przez thebestme82 Czas edycji: 2010-08-03 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
Wtajemniczenie
|
wlasnie zapytalam mojego menza kiedy dzidzior wyjdzie z brzucha
odpowada: jutro pytam: czemu jutro? a nie dzis? odpowiada: bo ja dzis ogladam film... odpowiedzialny tatus, tak?
#4934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Planuje, żeby wszystkim pasowało ![]()
![]() |
#4935 | ||
Zadomowienie
|
[QUOTE=thebestme82;2112894 0]
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4936 |
Wtajemniczenie
|
Aptamil jest uwazany za mleko najbardziej zblizone skladem do mleka cyckowego - tak mi powiedziala sasiadka Angielka, mama 9cio miesiecznej Any
![]()
#4937 | |
Zakorzenienie
|
A jednak nie nastukałyście stówki
![]() My dopiero niedawno wróciliśmy do domu. Moje dziecko to by mogło cały dzień na dworze spędzić-wtedy śpi jak aniołeczek ![]() Cytat:
Jak składaliśmy wniosek to babka nam powiedziała, że po odbiór można przyjechać bez dziecka. I nic nie mówiła o notarialnej zgodzie drugiego rodzica. Wystarczył dowód osobisty. My pojechaliśmy razem bo potem mieliśmy w planach zakupy, a po drodze poszliśmy jeszcze na spacer do Ogrodu Botanicznego. Ale jakby tż był w pracy to i tak musiałabym wziąć ze sobą dziecko. Ale my do konsulatu jedziemy autobusem 15 min. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
Wtajemniczenie
|
/hanka pilnowalam, zeby grzeczne byly... :p
#4939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To zalezy wiele od dziecka, jak dziecko niechce to nie wmusisz mu takiego bo ''ono najbardziej jest podobne do mleka cycowego''dziecko tez ma smaki ![]() Hanjah super, ze dzisiejszy wypad udany My tez bylismy z mezem z dzieckiem po paszport( mimo tego, ze wiedzialam, ze mozna załatwic to bez dziecka)ale ja tutaj nie prowadze auta tylko maz wiec bylismy z dzieckiem, a mój maz by sam tego nie zalatwił, bo on to taki anty do wszelkich formalnosci ![]() ![]() Potty daj mu czas, niech tez jeszcze film obejrzy ![]() Kasia super Blanka sie smieje ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4940 |
Wtajemniczenie
|
blonde a propos mleka calkowicie sie z toba zgadzam - tak napisalam... bardziej na zasadzie ciekawej informacji mamy, ktora sie zna na rzeczy ;p
a dajcie spokoj z tym jego filmem... tylko sie leja co chwilke i strasznie brzydko do siebie mowia...
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-08-03 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4943 |
Zadomowienie
|
kasia_don ale piękne uśmiechy
![]() potty a co tam! Dziecko nie zając przecież,nie ucieknie ![]() Kochane dzięki za komplementy ![]() Wbrew pozorom nie jest wcale tak trudno motać chustę. Wygodnie mi w niej,nie wiem jeszcze jak z ruchami,bo króciutko dziś się przymierzaliśmy. Ale w książeczce która przyszła w komplecie są zdjęcia jak kobietki ćwiczą z maluchami w chustach. Jutro planuję wyjście na dworek to będę wiedzieć więcej jak to ten system się sprawdza. Ale już mogę Wam powiedzieć,że fajnie. I o wiele lżej niż kiedy trzymam małego na rękach. Vedma Oliver waży już ok.4700 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Zadomowienie
|
Potty ja wzielam Aptamil hmmm bo poprostu tak wybralam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Blonde bylismy z Bianeczka na zwyklym basenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja lece spac ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Zakorzenienie
|
My też plnujemy wybrać się na basen, ale jak już wrócimy z Polski.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4947 |
Rozeznanie
|
Vedma, Kasia_don śliczne macie dzieciaczki
Jola super twój synek wygląda w tej chuście Ja też planuje za jakiś czas wybrać się z Synkiem na basen, tylko boję się, że będzie jeden wielki krzyk, bo moje dziecko kocha ciepło i temperatura wody w basenie może mu nie podejść.
![]() |
#4948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Wtajemniczenie
|
nie spalam prawie cala noc... tak strasznie mnie brzuch boli! nie wiem czy to skurcze czy to po wczorajszym noodle z ostrym sosem chilli...
#4950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nowości apteczne: maść majerankowa w Polsce aktualnie sprzedawana jest dla dzieci od 3 roku życia. Przepisy się zmieniły. Miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.