Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-10, 21:28   #4951
agnessja
Rozeznanie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

ja odnośnie chrupków kukurydzianych... szukam jakichś dobrych, bo jak widzę w sklepie to patrzę na skład i czytam: kaszka kukurydziana, sól i nawet tłuszcz roślinny, jak to czytam to odkładam nawet nie szukam już tabelki... i ile drukują,,, 6 lat temu były takie fajne można było grać w kółko - krzyżyk, ale zniknęły... muszę się gdzieś dalej wybrać na zakupy, bo na osiedlu to tragedia: z biedronki i tesco sm nie odpowiadają mi, ale nie pytałam jeszcze w sklepie gdzie kupuję chlebek... to jest myśl, dzieci chętnie jedzą chrupeczki, bo same sobie je wkładają do buźki, mój poluje na łyżeczkę i jak się zagapię a mam napełnioną to sam chce, zobaczę jak mu będzie szło sam na sam z kaszką, oczywiście nie postawię przed nim pełnej michy, troszkę przełożę, ale i tak pewnie przydało by się wszystko wkoło zakryć folią

Blog o hobby - scrap i decou
agnessja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 21:49   #4952
simpatica
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
kupilam linomag, co jest lepsze maść czy krem?
maści i my używamy i jesteśmy baardzo zadowoleni z jej efektów

laski ja dziś znowu wymęczyłam sie na przygotowaniach a moje dziecko bez cyca było przez prawie 12 h aż mi było smutno że tyle potrafi się obejśc a jak przeczytałam że miałabym wytrzymac bez niej tydz... oj nie, nie dałabym rady.

przeleciałam Was pospiesznie i oczywiście dzidziołki cud miód ale szczena mi opadła jak zobaczyłam Lenkę Jagódkę normalnie.... szacun dla tej małej bestii aż zawołałam pobliskie tutaj osoby aby zobaczyły co wyprawia dziewczynka młodsza jeszcze o kilka dni od mojej Olutke Xpresjo ucałuj małą od mojej siostry, mamy, mojego taty i dwóch braci

a no i Domi, jak przeczytałam kometarz Zaharii w sprawie Twojego ślubnego wyglądu to musiałam zerknąc do klubu (pomimo iż zawiesiłam swoją działalnośc) i --- wyglądałaś oszałamiająco, nieziemsko pięknie, zmysłowo i romantycznie - suknia prześliczna

a no i jeszcze chciałam pochwalic nową fryz Eli - slicznie Ci w tych włoskach - bardzo bardzo bardzo ładnie wyglądasz

Edytowane przez simpatica
Czas edycji: 2010-06-10 o 21:50
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 22:04   #4953
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
laski ja dziś znowu wymęczyłam sie na przygotowaniach a moje dziecko bez cyca było przez prawie 12 h aż mi było smutno że tyle potrafi się obejśc a jak przeczytałam że miałabym wytrzymac bez niej tydz... oj nie, nie dałabym rady

niestety potrafi byc to dolujace ja na slubie wieczorkiem karmilam przez chwile Polusie (oczywiscie w pokoiku). A z drugiej cycy musialam pozniej isc troszke wycisnac do toalety...bo nie dość, ze suknia mnie uciskala i porobily mi sie takie grudki, to jeszcze zaczelo mnie to bolec i leciec mleko...a jak sciagnelam szelke to lecialo jak z kranu pod wysokim cisnieniem

Cytat:

a no i Domi, jak przeczytałam kometarz Zaharii w sprawie Twojego ślubnego wyglądu to musiałam zerknąc do klubu (pomimo iż zawiesiłam swoją działalnośc) i --- wyglądałaś oszałamiająco, nieziemsko pięknie, zmysłowo i romantycznie - suknia prześliczna
dziekuje:cmok : wczoraj bylismy wybrac format i oprawe fotoksiazki u fotografa. I widzielismy kilka zdjec na kompie. Normalnie super pochwale sie jak tylko juz je dostaniemy. Robila nam je laska mniej wiecej w naszym wieku i to ona oprawia i przerabia te fotki. Z Polusia bardzo duzo mamy, takie rodzinne
bo te sa z cyfrówki, wiec nie ma takiego efektu

a ja przeoczylam posta Zaharii tak to jest, jak sie na szybko was przelatuje (ale to brzmi)
zahario wybacz

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 23:15   #4954
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hej mamusie
Ale gorąc...

Superowe zdjęcia dzieciaków

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Identycznie jak ja bez tego leku ani rusz. Nie ma nic zero kataru zero czerwonych oczu itp.
Czyli brałaś karmiąc ten lek i nic nie było
Ja brałam tylko jak już wytrzymać nie mogłam i nic Paulinie nie było...
Stary 2010-06-10, 23:17   #4955
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

A, jeszcze miałam się pochwalić ząbkami
Stary 2010-06-11, 06:38   #4956
kolanosia
Rozeznanie

Hej laseczki!

U nas tydzień wyjęty z życiorysu bo Lenka zaczęla u nas serie chorób. Najpierw ona 9zapalenie gardła) pomem TŻ, a od 3 dni ja chrypię i jestem jak by tu powiedzieć mocno pociągająca. Ogólnie to te choróbska to jakaś masakra, mała spać nie mogła przez przytkany głęboko nosek i kaszek ją męczył. Patrzyłam jak się męczy sama nie dosypiając, więc po całym tyg wraz z własnym przeziębieniem wyglądam jak zombii
Lęcę popatrzeć co u Was, pozdrawiam!
Stary 2010-06-11, 07:33   #4957
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
kareninka, widze że Andre przyjmuje takie same pozy co Lenka
hihih akrobaci !

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Karenina

a kod- mama gotuje zupe, której nie zjem:P

Ubrudziłam pół kuchni i garów a on miał odruch wymiotny
Uuuuu....nie wie, co dobre...

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Karenina a ten kojec który masz, ma taką stabilną płaską podłoge, wiesz o co mi chodzi, prawda? Bo nie wiem czy brać taki jak myślałam na początku, czy taki jak Kamyk ma
No nasz ma twarda podloge, ale tez ma te nozki na srodku

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
I zaczał próbować siadania z leżenia na boczku
Moj jak raz mu sie udalo to przez dwa dni nic a teraz caly czas...

Filus jak slicznie spi ...z mamusi koszula oczywiscie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Karenina ale zdolniacha!!!

A to mój śpioszek ...upały dają sie trasznie we znaki i usnąć nie może...dzisaj więc spał tak:P

Noooo, u mamusi najlepiej sie spi, nie?

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Brombi nie masz za dobrze z tymi wakacjami!? i 2 lekce dziennie??
Kobity, nie zaczynac....

Cytat:
no i wstawiam fotkę z dzisiaj, zabawy na balkonie na ławce zmiany koloru się nie dopatrzycie, jedynie ścięcie (i nie patrzcie na nieporządek )

Patrze patrze!!

Fryzurka ladna, bardzo ci do twarzy (ladnemu ladnie we wszystkim )
A Olka jak laleczka

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Hehehe....super!!

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Hej laseczki!

U nas tydzień wyjęty z życiorysu bo Lenka zaczęla u nas serie chorób. Najpierw ona 9zapalenie gardła) pomem TŻ, a od 3 dni ja chrypię i jestem jak by tu powiedzieć mocno pociągająca. Ogólnie to te choróbska to jakaś masakra, mała spać nie mogła przez przytkany głęboko nosek i kaszek ją męczył. Patrzyłam jak się męczy sama nie dosypiając, więc po całym tyg wraz z własnym przeziębieniem wyglądam jak zombii
Oj, wracajcie szybko do zdrowka

Dzien doberek

musze zaczac dzien od stwierdzenia, ze moj malz to glupol, /%&%"Q%§, (§$§$&!%&....
Wkurzyl mnie wczoraj wieczorem straaasznie i nie odzywalam sie do niego....a on ciolek jeden nakarmil malego o 23 i nie ubral mu koszulki!
Tak do 23 André spi tylko w pampku i spodenkach krotkich (bo inaczej rozpina pieluszke) a po karmieniu na spiszka zawsze daje mu koszulke i skarpeteczki, bo wiadomo, ze sie ochladza...a ten gnom jeden pewnie nie chcial mnie budzic a sam nie wiedzial co i gdzie wiec tak malego zostawil!
Poszlam do André kolo 1 to byl oczywiscie wychlodzony troszke... Ubralam go szybko, ale jak sie zaziebil to zamorduje normalnie...
&!"§$%&/(I)!"§$%&/()"§$%&II%"%§&§§))(/&%"§$%)(/&!"§ ...........

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-11, 07:43   #4958
xpressja
Zadomowienie

brombi, zeberka - co za małe śpioszki bamboszki!!!!
ale zeberka wieeee, że ja lubie jak Piotruś obudzony i trzaska miny do aparatu

kamyczku, kasowniczki pierwsza klasa! ich tam w tych dziąsełkach cała gromadka!

ela, ooooojaaaapięknie wyglądasz w tych włosach! tak dziewczęco! super - dobra decyzja! a Olka kluseczka do schrupania w całości, na raz! hihihi

sympatica, baaardzo dziękujemy za uznanie całej rodziny, Lenny wycałowany
ja też jestem w szoku że ona tak kuper unosi, w sumie ma dopiero 5,5 mca a tak sobie wywija.... a niech wywija!

A dzisiaj rano obudziła się w łóżeczku, złapała za barierkę i hooooop prawie siedziała - ale zobaczyła mamusię i zrezygnowała.
Koniecznie muszę dzisiaj obniżyć materacyk.

Kareninko, jakbym czytała o swoim tż...
no ale mężczyźni czasem tak mają, cierpią na chwilowe braki wyobraźni

co do czerwieni na paznokciach - luuubie i ja, ale tylko u nóg, na rękach only french lub odżywka, jakoś mnie drażni kolor na rękach.

zapowiada się znowu upalny dzień ....

aaaa i ugryzł nas pierwszy komar, w rączke.... dziad jeden!

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-06-11 o 07:48
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 08:08   #4959
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
oooo, czerwone pazurki, I'm loving it :P ja przeważnie mam czerwone, no albo jakaś fuksja.. french troszkę mi się już znudził, a czerwień jest taaaaka sexy
Gratuluje odchudzania smażony boczek?! o ble, chyba by mnie całą noc brzuch bolał
ja siedze z tż na naszym tarasie i popijam sobieskie impress.. ehh zabójcze 4% alkoholu zaraz mnie komary zjedzą i już padam, wiec do juterka laseczki ))
ja uwielbiam na pazurkach mocny róż ale teraz czerwien ubóstwiam french tez lubie a teraz czaje sie na lakier taki niebiesko- granatowy i dzzieki odchudzaniu am duuuzo zdrowsze paznokcie wygladaja jak by to byly tipsy takie sa dlugie pierwszy raz w zyciu mam takie dlugasne(swoje) tipsy mialam zawsze bo moje byly w oplakanym stanie.. i dzieki odchudzaniu czuje ie coraz lzejsza i wiecej ciuchow z szafy przedciazowej moge przeniesc do aktualnej szafy

Cytat:

moja koleżanka dziś urodziła Magdalenę 55 cm i 3300! ale miała ciężki poród i skończyło się kleszczami. Na szczęście wszytsko jest dobrze i teraz odpoczywają dziewczyny a mieliśmy iść w sobotę do nich na grilla i d..a ale za to będzie pępkowe
gratulacje dla kolezanki!

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

bo jap rztymierzam sie do sciecia, juz dosc dlugich, dosc
ja tez ale po slubie dopiero pojde do jakiegos dobrego stylisty i zobaczymy co mi dobierze ciekaweogotylko ciekawe ile to kosztujee.. tz powiedzial zze po slubie kazdy z nas dostanie 1000 zl na zakupy juz sie nie moge doczerkac zeby wystroic siebie i filka.. i tz ta tez oczywiscie

Cytat:
Hej laseczki!

zdrowka zdrowka zdrowka!!

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

musze zaczac dzien od stwierdzenia, ze moj malz to glupol, /%&%"Q%§, (§$§$&!%&....
Wkurzyl mnie wczoraj wieczorem straaasznie i nie odzywalam sie do niego....a on ciolek jeden nakarmil malego o 23 i nie ubral mu koszulki!
Tak do 23 André spi tylko w pampku i spodenkach krotkich (bo inaczej rozpina pieluszke) a po karmieniu na spiszka zawsze daje mu koszulke i skarpeteczki, bo wiadomo, ze sie ochladza...a ten gnom jeden pewnie nie chcial mnie budzic a sam nie wiedzial co i gdzie wiec tak malego zostawil!
Poszlam do André kolo 1 to byl oczywiscie wychlodzony troszke... Ubralam go szybko, ale jak sie zaziebil to zamorduje normalnie...
&!"§$%&/(I)!"§$%&/()"§$%&II%"%§&§§))(/&%"§$%)(/&!"§ ...........
Faceci.. Ja zawsze musze przygotowac wszytsko tztowi jak kapie filka a mnien nie ma domu..

boze jak goraco.. normalnie nie daje rady juz musimy filkowi basen kupic bo gotuje sie dzidziol..

zdjecia cudne piekne wspaniale a mamusie sexy ;d

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 08:25   #4960
aniulka8204
Wtajemniczenie

hej dziewczyny ale upał
zdjęcia cudowne a maluchy jak spią bombowe

u nas z temperaturą tragedia
w domu mam 29 stopni mimo otwartych okien i wiatraka, wiatrak puszczam tak żeby nie wiał w strone niuni i chociaż troche przegania te powietrze i siedzi się troche lepiej
a w nocy zero zmian spadło tylko do 27 stopni i normalnie niunia w dzień to w samym pampersiaku a w nocy bezrękawnik i bez przykrycia
no straszie ale dzis wyprubuję odkurzacz bo mam ten POWERMED nie wiem czy to znacie ale oczywiście nie dałam tyle za niego tysiaków i podobno można do niego wrzucic kostki lodu i on niby schładza powietrze więc wypróbuje

na działce mam już czereśnie ale bede wsówać hehe

i też bym chciała już dawać chrupki małej ale chyba jeszcze u nas za wcześnie

i tu w nowym krzesełku
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 08:29   #4961
aniulka8204
Wtajemniczenie

odnoście LINOMAGU to ja też używam maści i jest super

smaruję zawsze po kąpieli i raz w dzień i to wystarcza u nas nic sie nie dzieje i jest super, problem był tylko jak użyliśmy raz pampersów haggis czy jak sie to pisze no i nie mieliśmy jeszcze tej maści ale teraz tylko tego używamy
Stary 2010-06-11, 08:51   #4962
aniulka8204
Wtajemniczenie

jeszcze dwa zdjęcia hihi
Stary 2010-06-11, 08:51   #4963
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
A dzisiaj rano obudziła się w łóżeczku, złapała za barierkę i hooooop prawie siedziała - ale zobaczyła mamusię i zrezygnowała.
Koniecznie muszę dzisiaj obniżyć materacyk.

Kareninko, jakbym czytała o swoim tż...
no ale mężczyźni czasem tak mają, cierpią na chwilowe braki wyobraźni

Ja tez musze dzisiaj obnizyc materacyk

Nie obchodzi mnie co ma chwilowe a co nie....jego brak wyobrazni niech dotyczy jego osoby a nie dziecka

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
ja uwielbiam na pazurkach mocny róż ale teraz czerwien ubóstwiam french tez lubie a teraz czaje sie na lakier taki niebiesko- granatowy i dzzieki odchudzaniu am duuuzo zdrowsze paznokcie wygladaja jak by to byly tipsy takie sa dlugie pierwszy raz w zyciu mam takie dlugasne(swoje) tipsy mialam zawsze bo moje byly w oplakanym stanie.. i dzieki odchudzaniu czuje ie coraz lzejsza i wiecej ciuchow z szafy przedciazowej moge przeniesc do aktualnej szafy

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
i tu w nowym krzesełku

Widac, ze sie podoba

Ja musze zapisac sie dzisiaj do fryzjera, na depilacje i parafine na stopki, zebym miala spokoj w tej port. Mowie wam, znow nie mam ochoty jechac...tylko stresa lapie na mysl o wyjezdzie...

A co do pazurkow to ja tez lubie czerwien
Poza tym frencz ok, ale czasami nudzi mi sie, wiec go urozmaicam...poza tym fiolety, sliwki, braze Ostatnio tez znalazlam pieeekny szary lakier
W ogole moj zbior lakierow jest...hmmm....delikatnie mowiac.....spoooooooory.. ......

DiTu gdzie ty jestes?????

A i mam waaaaazne pytanie - jaki kremik nawijzajacy dla maluszkow poleciacie?

I czy do kapieli uzywacie jakiegos zelu i szamponiku do wloskow?

Stary 2010-06-11, 08:59   #4964
kolanosia
Rozeznanie

Laseczki troszke sie cofnęłam ale nie nadrobię wszystkiego w życiu.....a jak zwykle kto może mi cokolwiek poradzić jak nie wy

Słuchajcie....moja Lena skończyła właśnie 6 miesięcy, waży ok 7500g, wygląda dośc dobrze tzn jast małą kluseczką choć nie wydaje mi się by naprawdę zbyt dużo jadła. Wkurzają mnie tylko "koleżanki", które oglądając Lenę zachodzą w głowę ile ona musi jeść. Nasz plan dnia wygląda mniej więcej tak:
6.00-7.00 jedzonko - mleczko średnio tak 100-150ml
9.00 pół słoiczka deserku
9.30 drzemka(30-40 min)
10.00-11.00 mleczko ok 180 ml
spacerek i drzemka ok 40 min do godzinki
14-15.00 zupka lub obiadek mały słoiczek
ok 16.00 drzemka 40 min
czasem po drzemce znów pół słoiczka deserku ale nie zawsze
18.00-19.00 mleczko
19.30-20.00 kąpiel i spanko
22.00-23.00 do tej pory byłoo mleczko na śpiocha ale ostatnio Lena już nie chce tak jeść i zastanawiam się czy nie zrezygnować z niego zupełnie bo jak wciągnie 30ml to i tak sukces

podsumowując mała je zupkę, deserek ii ok 500-600 ml mleka.
Dodam, że nie chce pić ani wody ani soczku bo dalej ma tramę polekową, z resztą ciągle dużo leków przyjmuje więc chyba nie pręko. Poje ja tylko strzykawką, ale same wiecie, że tak za dużo to nie przemycę.

wydaje mi się, że tego jedzonka to wcale nie tak dużo, a jakie jest wasze zdanie?

i jeszcze jedno pytanko....dajecie juz biszkopty? Widziałam też coś o chrupkach kukurydzianych Od kiedy je podajecie?
Stary 2010-06-11, 09:00   #4965
xpressja
Zadomowienie

kareninko, my uzywamy musteli z coldcremem, na noc alantan fioletowy na zmianę z nivea sos, zastanawiam sie nad kupnem nawilżającego z avene z tej niebieskiej serii pediatril - podobno bardzo dobry

szamponu nie stosujemy tylko żel z nivei do ciałka i główki

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-06-11 o 09:04
Stary 2010-06-11, 09:01   #4966
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hej mamusie
Ale upał...

Cytat:

My kąpiemy w Emolium, a Paulina ma włosów jak na lekarstwo więc szampon jeszcze nie jest potrzebny...
Potem tylko w zagięciach na ciele smarujemy Linomagiem... Tj. szyjkę, pod pachami, dupkę, pod kolankami i grubaśne udka...
Stary 2010-06-11, 09:03   #4967
katevalley
Rozeznanie

Jakie fajne wasze dzieciaczki klask i: Tak pokazujecie zębulki to i my się pochwalimy
Nie pisałam wczoraj już, bo na spacerku zrobiliśmy ok. 14km. Amelka przez ten czas wypiła 4 butelki po ok. 120ml picia, sok i woda a ja się fajnie opaliłam Dziś zamierzamy też się po opalać przynajmniej ja No i wieczorkiem byliśmy w kościele. Amelcię ksiądz pobłogosławił i dostała obrazek z ks.Popiełuszką i batonika MilkyWaya Chyba sama z niego skorzystam

Co do chrupek kukurydzianych to moja perła wcina jak najęta
No i zdjęcie z jej ulubioną zabawką

Po zupce z żółtkiem narazie wszystko ok więc dziś startujemy z kolejną porcją
A uczulenie na brzuszku powoli znika. Robi się jaśniejsze.

W tej chwili Amelcia śpiewa trzymając się za stopy

Wczoraj nie dość, że pokłóciłam się ze swoim TŻ to jeszcze dziś jak na złość @ ;/Załącznik 3175573

Załącznik 3175574

Załącznik 3175575

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

Edytowane przez katevalley
Czas edycji: 2010-06-11 o 09:17
katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 09:06   #4968
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
Jakie fajne wasze dzieciaczki klask i: Tak pokazujecie zębulki to i my się pochwalimy
Tu już takie porządne ząbki, nie takie maleństwa jak u nas...
Stary 2010-06-11, 09:09   #4969
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
J Tak pokazujecie zębulki to i my się pochwalimy
jaka ona śliczna !!!
i zębole jakie dorodne !

Stary 2010-06-11, 09:24   #4970
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchajcie....moja Lena skończyła właśnie 6 miesięcy, waży ok 7500g, wygląda dośc dobrze tzn jast małą kluseczką choć nie wydaje mi się by naprawdę zbyt dużo jadła. Wkurzają mnie tylko "koleżanki", które oglądając Lenę zachodzą w głowę ile ona musi jeść. Nasz plan dnia wygląda mniej więcej tak:

Mi sie nie wydaje, zeby Lenka duzo jadla I wazy tez ok...a kolezanki niech sie swoja waga zajma

Cytat:
kareninko, my uzywamy musteli z coldcremem, na noc alantan fioletowy na zmianę z nivea sos, zastanawiam sie nad kupnem nawilżającego z avene z tej niebieskiej serii pediatril - podobno bardzo dobry

szamponu nie stosujemy tylko żel z nivei do ciałka i główki

Cytat:
My kąpiemy w Emolium, a Paulina ma włosów jak na lekarstwo więc szampon jeszcze nie jest potrzebny...
Potem tylko w zagięciach na ciele smarujemy Linomagiem... Tj. szyjkę, pod pachami, dupkę, pod kolankami i grubaśne udka...

Cytat:
No i zdjęcie z jej ulubioną zabawką
Super zabki

Stary 2010-06-11, 09:33   #4971
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

pieeekny szary lakier

DiTu gdzie ty jestes?????

szary?! ubóstwiam ten kolor! ale lakieru do tej pory nie widzialam nigdy w tym odcieniu:O zdradz swa tajemnice jakaz to firma;>

co do Ditu tez sie zzatanawiam zaczynam sie martwic moze nr kom macie do niej przydalo by sie z nia skontaktowac.

Krem polecam http://www.nivea.pl/products/show/12548 ten! zawsze uzywalam emolium. drogie bylo i g.owno dawalo. filip mial zawsze taka suche skore ze az taka chropowata. na twarzy tez odczuc mozna bylo takia chropowata warstwe:/ a ten krem.. stosowalam go tydzien na cale cialo filka i zero wysuszzen! skora gladziutka! smaruje nim zawsze po kapieli

da kapania uzywam plynu z nivea 2 w 1 http://www.nivea.pl/products/show/9097 o taki ladnie pachnie tworzy piany troche i jest bardzo fajny on jest plynem i szamponem ale ja lubuie szampon dla fifika z bambino http://www.ceneo.pl/441431 bo bardzo ladnie pachnie i sama mu nie raz podkradam bo zanim fil go zuzyje to minie daata waznosci;p

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Stary 2010-06-11, 09:39   #4972
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
kolanosia Laseczki troszke sie cofnęłam ale nie nadrobię wszystkiego w życiu.....a jak zwykle kto może mi cokolwiek poradzić jak nie wy

9.30 drzemka(30-40 min)
ok 16.00 drzemka 40 min
18.00-19.00 mleczko
22.00-23.00 do tej pory byłoo mleczko na śpiocha ale ostatnio Lena już nie chce tak jeść i zastanawiam się czy nie zrezygnować z niego zupełnie bo jak wciągnie 30ml to i tak sukces

Dodam, że nie chce pić ani wody ani soczku bo dalej ma tramę polekową, z resztą ciągle dużo leków przyjmuje więc chyba nie pręko. Poje ja tylko strzykawką, ale same wiecie, że tak za dużo to nie przemycę.

wydaje mi się, że tego jedzonka to wcale nie tak dużo, a jakie jest wasze zdanie?

i jeszcze jedno pytanko....dajecie juz biszkopty? Widziałam też coś o chrupkach kukurydzianych Od kiedy je podajecie? [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/ADMINI%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG]
Ja również nie uważam żeby Lenka dużo jadła. Moja niuńka jak miała pół roczku to ważyła 9200 ;/ Lekarka powiedziała nawet że jak na jej wzrost to trochę za dużo waży ;/ Więc nie patrz na koleżanki My ci dobrze mówimy

My jemy tak:
ok.6:00 - 150-180 ml mleka
ok. 11:00 - 150 ml kaszki
ok. 14:00-15:00 - do 200 ml zupki
ok. 18:00-19:00 - 150-180 ml mleka z kleikiem
no i jeżeli nie może zasnąć to max 120 ml mleka na sen ale to ok 22:00

ja malutkiej daję chrupki już w 6 miesiącu a za tydzień kończy Amelcia 7.
Próbowaliśmy biszkopty ale było podejrzenie alergii na gluten więc się wstrzymaliśmy.

Odchudzanie 55kg

Stary 2010-06-11, 09:42   #4973
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Laseczki troszke sie cofnęłam ale nie nadrobię wszystkiego w życiu.....a jak zwykle kto może mi cokolwiek poradzić jak nie wy

9.30 drzemka(30-40 min)
ok 16.00 drzemka 40 min
18.00-19.00 mleczko

i jeszcze jedno pytanko....dajecie juz biszkopty? Widziałam też coś o chrupkach kukurydzianych Od kiedy je podajecie?
dziwne masz kolezanki:/ a co ich interesuje iole wazy twoje dziecko?! Lenka jest sliczna i wcale nie jest gruba! waga tez ok. jak zacznie raczkowac wiecej sie ruszac to schudnie troszke bynajmniej bedzie miala z czego chudnac i nie zostanie chuda szkapa! taakie jest moje zdanie. Ciekawd co by powiedzialy na mojego filka ktory wazy juz pewnie kolo 10 kg w ogole mnie nie interesuje zdanie innych. ja filkowi dale tyle jedzenia ile potrzebuje . najwazniejsze zeby dostawal wszytskie potrzebne skladniki! a schudnie sobie w swoim czasie. wedlug nich za to ze np moje dzieckjo wazy 10 kg to co mam mu dawac mniej mleka? czy mam mu obiadu nie dawac? na opakowaniu bebilojnu jest napisane: dziecko powyzej 7 niesiaqca ma pic mleko 3x na dobe po 210 ml wody + 7 miarek mleka. i tyle fip je. nieraz troche mniej. a do tego jeden sloiczek zupki i kaszka. wiec z czego mam zrezygnowac zeby moje dziecko bylo chudsze?! glu.pie baby :[ denerwuje mnie takie gadanie. dziecko [potrzebuje skladnikow odzywczych i nie bede ich filka pozbawiac! a sie zdenerwowalam..:/

Fifi

Stary 2010-06-11, 09:46   #4974
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
zdanie innych. ja filkowi dale tyle jedzenia ile potrzebuje . najwazniejsze zeby dostawal wszytskie potrzebne skladniki! a schudnie sobie w swoim czasie. wedlug nich za to ze np moje dzieckjo wazy 10 kg to co mam mu dawac mniej mleka? czy mam mu obiadu nie dawac? na opakowaniu bebilojnu jest napisane: dziecko powyzej 7 niesiaqca ma pic mleko 3x na dobe po 210 ml wody + 7 miarek mleka. i tyle fip je. nieraz troche mniej. a do tego jeden sloiczek zupki i kaszka. wiec z czego mam zrezygnowac zeby moje dziecko bylo chudsze?! glu.pie baby :[ denerwuje mnie takie gadanie. dziecko [potrzebuje skladnikow odzywczych i nie bede ich filka pozbawiac! a sie zdenerwowalam..:/
Mam to samo i popieram cię w 100% nie ma nawet z czego rezygnować..

Odchudzanie 55kg

Stary 2010-06-11, 09:50   #4975
xpressja
Zadomowienie

dziewczyny, tak sobie teraz czytam o jadłospisach np. 6mcznych bobsków
4 x mleczko
+ warzywa (zupka, zupka z mieskiem)
+ owoce

czyli 6 posiłków

u nas jest tak:
8 - mleczko
12- mleczko
14 - deserek
16 - mleczko
18 - zupka, lub warzywa z mieskiem
20- mleczko przed snem
czasami w nocy ok 3 - odrobina mleczka

pomiedzy posiłkami woda do picia

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

jak Lenka skończy 6mcy jedno mleczko zastąpie kaszką

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-06-11 o 09:49
Stary 2010-06-11, 09:50   #4976
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
szary?! ubóstwiam ten kolor! ale lakieru do tej pory nie widzialam nigdy w tym odcieniu:O zdradz swa tajemnice jakaz to firma;>

co do Ditu tez sie zzatanawiam zaczynam sie martwic moze nr kom macie do niej przydalo by sie z nia skontaktowac.

Ja szukalam i szukalam az znalazlam rozne odcienie szarego: Alessandro, Rival deLoop, p4...

Nie mam tel do DiTu...

za info o kremach.

Stary 2010-06-11, 10:12   #4977
katevalley
Rozeznanie

Napiszę co piszą w Mam dziecko na temat co i ile powinno jeść dziecko w 7 miesiącu:

5 posiłków:
-180 ml mleka następnego z dodatkiem kaszki glutenowej (2-3g na 100ml)
- 2 razy mleko następne z kleikiem bezglutenowym (2-3g na 100ml)
- 1 raz 150g kaszki na mleku następnym
- 1 raz 200ml zupy jarzynowej z 10g(2 łyżeczki) osobno ugotowanego mięsa lub ryby (1-2 razy w tygodniu)
- 1/2 żółtka co drugi dzień
-przecier owocowy lub sok do 150g.

A co do paznokci to ja narazie nie mam jak mieć długich, bo zaraz zadrapię Amelkę. Ale jeszcze przed porodem to cuda na kiju robiłam z paznokciami dodam że sama

Odchudzanie 55kg

Edytowane przez katevalley
Czas edycji: 2010-06-11 o 10:30
Stary 2010-06-11, 10:50   #4978
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
Hej mamusie
Ale gorąc...

Superowe zdjęcia dzieciaków

Ja brałam tylko jak już wytrzymać nie mogłam i nic Paulinie nie było...

Przy takich upałach to ciężko wytrzymać bez tego leku

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
śliczne ząbeczki

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Hej laseczki!

Życzę w takim razie szybkiego powrotu do zdrowia
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 10:57   #4979
asioczka
Zadomowienie

odnosnie chrupkow
http://www.tbm-snacks.pl/
z tej firmy nazywaja sie "domowe", na dole napis: bobaski i sa bez dodatkow. i dobre w smaku
my kupujemy w sklepie "groszek"

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 10:58   #4980
zebra666
Zakorzenienie

Karenina, Xpressja

Xpressja obiecuje, że nastepne fotki będą nie na śpiocha:P

Kolanosia mój je co 3 h czyli sporo ma tych posiłków, ale mu nie odmawiam. Co za baby! Niech siebie patrż:P bo maluszki jeszcze schudną a one raczej nie

Katevalley jakie ząbusie!!!!

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości