|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Ja nie mam pojęcie jak się zabrać za zakupy dla maluszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
ja jestem na 99% przekonana co do x-landera. Wczoraj nawet znalazłam na all używany, w kolorze, który mi się najbardziej podoba, cały zestaw + fotelik maxi cosi za 1200zł.
http://allegro.pl/wozek-x-lander-xa-...807865172.html Na razie nie kupujemy, bo kasy brak i jakoś mi wcześnie na wózek. Ale okazje się zdarzają, a jeśli chodzi o kolor, to mogą być też inne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
dodałam w k. brzuchol
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zadomowienie
|
Hej mamutki
Bambusiek ,Hanula mamy ten sam chyba termin bo ja też wczoraj zaczęłam 20 t.c. ![]() My w sobotę mieliśmy gości ,zostali na noc,a wczoraj mąż znalazł 450zł jak wychodziliśmy z domu i zaprosiliśmy mojego chrześniaka na wesołe miasteczko,a rodzinkę na wyjadanie resztek ![]() Może dziś pojedziemy obejrzeć w sklepie, bo chce sie zacząć rozgladać za okazjami na allegro.Moją córeczkę już czuję bez przykładania ręki i tak fajnie brzuszek sie rusza,a wczoraj to nawet wiedziałam gdzie dokładnie jest i ja głaskałam ![]() Inutil mnie ostatnio tak kuło po sexiku o ile można go tak nazwać,bo zaraz przerwałam bo mnie bolało,a później całą noc mnie kuło w środku,takie prądy. Agatek współczuje teściowej,złota dziewczyna jesteś ,ze wytrzymujesz z nią i jeszcze zapieprzasz ,a ta se leży.Jeszcze podsłuchuje twoje rozmowy i sie wtrąca.Co za beszczel.
#4955 | |
Zakorzenienie
|
Ale fajniuchny
![]() Cytat:
![]() ![]() ________________________ Hi ![]() Poszliśmy spać o północy, a wstałam o 10:30, gdzie miałam plany wstać max. 8:30 ![]() ![]() ![]() Co do wózków, to ja sobie na razie odpuściłam, będę obczajać lokalne oferty używek, popatrzymy w komisach itp., a potem zadecydujemy czy nowy wziąć czy używkę ![]() Wczoraj mi Mąż zrobił fotkę brzusia, porobię jeszcze jakieś inne i wrzucę później ![]()
![]() |
#4956 |
Raczkowanie
|
cześć Mamusie
![]() przede wszystkim dziękuję za trzymanie kciuków - bo pomogło i zdałam jednak egz ![]() ![]() ![]() ![]() teraz siedzę i się uczę bo w sobotę jeszcze jeden egz i koniec sesji ![]() tyle mam do nadrabiania bo wchodziłam tak co 3 dni by tylko podczytać co u was ale na pisanie juz niestety nie miałam czasu w weekend bylismy u teściów zbieraliśmy maliny i całą niedzielę smażyłam z Tż konfiturki malinowe.. przerobilismy już w tym roku z 12 kg na soki i konfitury ![]() ![]() a u mnie końcówka 22tyg i w czwartek zaczynam 6 miesiąc ![]() ![]() ![]() no i poza tym mamy dziś z Tżtem II rocznicę ślubu ![]() ![]() nie świętujemy jakoś specjalnie bo chcieliśmy sobie prezenty zrobić ale zabrakło kasy, konta puste więc nacieszymy się tylko sobą ![]() ![]() nie odpisuję na konkretne zapytania bo przepraszam ale nic nie pamiętam..a jak pamiętam - np. to o rodzaj smoczków czym się różnią itp to i tak nie znam odpowiedzi ![]() teraz powinnam się pójść uczyć ale taka ładne pogoda że mnie korci umyć okna ![]() ...tak nie lubię mieszkać w bloku, u nas nawet nie ma gdzie wyjść i posiedzieć przed blokiem i jestem zmuszona do siedzenia w tej klatce betonowej ![]() pozdrawiam wszystkie i gratuluję nowych tygodni i miesięcy, udanych wizyt i badań no i rozpoznanych płci ![]()
![]() |
#4957 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dooobry
troszkę mi się dziś dłużej pospało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz jest już lepiej - jem prawie wszystko a niecałe1,5 kg mam na plusie (licząc od początku ciąży) ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też mam z tym problem, wieczorem kładę się wygodnie i czekam... niby coś mi się tam w brzuchu rusza ale nie wiem czy to bobas czy moje jelita ![]() Któras pytała co na obiad... mi już pomysłów brakuje ![]() ![]() Lecę pranie wieszać ![]()
![]() |
#4958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj zupkę brokułową + połowa bagietki czosnkowej
![]() Zaraz muszę iść na zakupy ![]()
#4960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tylko ogórki muszę kupić i śmietanę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Zadomowienie
|
dziendoberek
![]() ale sie wyspalam hihi chyba musze zaczcac cos dzisiaj robic bo 3 dnia w domu nie wytrzymam hihi stanelam dzisija na wage i przez półtorej tygodnia przytyła tylko 0.4 ![]() Dzisija zaczynamy 19 tydzien ![]() ![]() kasiki fajowe lowy ![]() gratuluje rocznicy ![]() Cytat:
![]() ja wczoraj dokupilam gondole do mojego i jestem emga zadowolona ![]() tezeba zjecha na doł w aukcjach ![]() http://www.ebay.co.uk/itm/1905733149...84.m1439.l2649 http://www.ebay.co.uk/itm/2306695066...84.m1439.l2649 http://www.ebay.co.uk/itm/1905730743...84.m1439.l2649 a do tego wszystkiego mam ochote na to : http://www.ebay.co.uk/itm/MASSIVE-14...item1c1ec53060
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
my chyba wózek na samym końcu kupimy. teraz tylko upatrzymy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
Zmykam na szybkie zakupy
![]()
#4964 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie na obiad wczorajsze gołabki bez zawijania bo mężowi się nie chciało,no w sumie to ja mu powiedziałam po co ma sie meczyć. Pomyślałam ,ze na jesień zamiast płaszcza w który pewnie sie nie zapne kupię sobie ponczo ,a pod niem będę mogła nosić ciepły polar
![]() |
#4965 | |
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie
![]() Wróciłam z mojego długiego weekendu, który był cudowny! Odpoczeliśmy z tż na maxa!Pełen luz, rybki,grill, woda, las, rodzina. Nawet 5 godz. podróż powrotna zleciała szybko ![]() No ale przecież nie może być pięknie ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje, że lokatorzy się nie rozmyślą, tacy fajni ludzie, a tu taki klops! Dobrze że nic nie zgineło! Całą noc się denerwowałam! Do tego wszystkiego moja kotka ma dziś sterylizację i czekam aż zdzwonią że jest ok i moge ją zabrać, a tu cisza...martwie się! Byłam też odebrać wyniki krwi, które musze mieć na środę na 8, a Pani mi mówi, że coś się stało z moją krwią i musze powtórzyć! ![]() Jestem zła, zdenerwowana i wogóle do d**y! Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4966 | ||||||||||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- mama mi zaproponowała swój płaszczyk jesienny, bardzo ładny w kratkę ![]() ![]() Psotnika gratulacje egzaminu ![]() Mijus ale pech z mieszkaniem...może sobie rolety antywłamaniowe zamontujcie w tamtym mieszkaniu? i trzymam kciuki za kotkę ![]() mój tż tez jakiś miły i kochany się zrobił- podejrzane to jest nie powiem ![]() rozmawialiśmy wczoraj o porodzie rodzinnym, po raz10. Tż powiedział że jak bardzo chce to on pójdzie, tylko że on jest wrażliwym facetem i się boi że później nie będzie widział we mnie kobiety- naprawde fajnie usłyszeć jak facet się przyznaje do swojej wrażliwości i chce żeby wszystko było między nami dobrze i dba o to ![]()
![]() |
#4967 |
Zadomowienie
|
Hmmm co sie dzieje z tymi facetami.my wczoraj po południu położyliśmy sie i zasnęliśmy ,jak sie przebudziliśmy to pierwsze co maż powiedział ,ze mnie kocha, spojrzał na brzuszek i dodał ,ale dzidzie bardziej.Wogóle robi wszystko o co poproszę i nic nie marudzi
#4968 | |
Zadomowienie
|
Cześć Mamunie!
Buziaki w brzuszki! Cytat:
Przez tą awarię mam problem z przeglądaniem wątku, ale zaciekawił mnie pewien temat, a mianowicie; Dziewczyny pisałyscie ostatnio o tym , że pojawił się wam pokarm, jak się to objawia???
![]() |
#4969 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Po pierwsze dziekuje za pochwały odnośnie zakupów, fajnie ze płaszczyk Wam sie podoba ![]() Rano byłam na wizycie w przychodni i wszystko oki. Ciśnienie prawidłowe, mocz w porządku i serducho bije jak dzwon ![]() ![]() A na obiad dzisiaj kapuśniak....no właśnie musze już nastawic......... Co do zgagi to pisałam wczoraj wieczorem ze mnie pali i to mleko naprawde mi pomogło bo jak sie położyłam spac to już miałam spokuj ![]() Psotnika gratuluje zdanego egzaminu ![]()
![]() |
#4970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam mamusie !! Mam dylemat, bo co mierzylam cisnienie to bylo za duze 150/78 albo 155/87 i nie wiem czy dzwonic do gina i sie pytac co robic czy co ?? ![]() ![]() ![]() kasikzaki, to prawda, ze mleczko pomaga na zgage , ja uwielbiam pic gorace i gdy wypije kubek takiego goracego mleczka , zgaga mija szybko ![]()
![]() |
#4971 |
Zadomowienie
|
Kochane mamusie powoli zapraszam do nowego wątku, ten ma jeszcze kilka wolnych postów wiec musimy go dobic
![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post29351314
![]() ![]() Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-09-12 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zadomowienie
|
kotek ja bym dzwonila bo to piersze jest zdecydowanie za wysokie :/
#4973 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Byłam dzisiaj u lekarza i na 90% będę miała córeczkę Emilkę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do ciśnienia, to jak możesz to dzwoń, lepiej wiedzieć co i jak, ja mam niskie cisnienie, i nigdy nie pytalam lekarza o górną granicę. kasikzaki mi zgaga przechodzi jak zjem orzechów laskowych, odkryłam przypadkiem, ale zawsze pomaga. Po mleku mnie mdli, więc piję sporadycznie niestety.
![]() |
#4975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4976 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i lipa z krwią-będą Cię kłóc dodatkowo Cytat:
fajnie, ze wizyta ok!! ![]() Ciekawe jak Inutil Cytat:
ja zgagi nie mam...czasem taką mini ![]() podobno jak się zgagę ma to dzidzi włoski rosną ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to bardzo wysokie ciśnienie i ja bym zadzwoniła upewnić się co masz w tej sytuacji zrobić. lepiej dmuchac na zimne jak to się mówi i jeśli możesz zadzwonić do lekarza to to zrób.
![]() |
#4978 |
Zakorzenienie
|
Nie idę jednak do lekarza
![]() czuję się ok, dzisiaj leżę sobie a wizytę i tak mam w środę - u innego, ale zapytam i powiem co się działo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4980 |
Zadomowienie
|
Gratuluję córuni ,jeszcze trochę , a przegonimy chłopaczków.Położyłam się po południu do łóżeczka ,bo jakaś senna sie zrobiłam i nie mogłam zasnać bo sobie ciagle myślałam o córeczce i o wózku i dupa nie pospałam.Dzięki nowemu wątkowi wreszcie wizaż będzie działał normalnie ufff
![]() Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-09-12 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.