|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Ja nie mam pojęcie jak się zabrać za zakupy dla maluszka
a co dopiero o wózku myśleć... Jej muszę się wziąć w garść.
|
|
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
ja jestem na 99% przekonana co do x-landera. Wczoraj nawet znalazłam na all używany, w kolorze, który mi się najbardziej podoba, cały zestaw + fotelik maxi cosi za 1200zł.
http://allegro.pl/wozek-x-lander-xa-...807865172.html Na razie nie kupujemy, bo kasy brak i jakoś mi wcześnie na wózek. Ale okazje się zdarzają, a jeśli chodzi o kolor, to mogą być też inne
|
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
dodałam w k. brzuchol
i zakupy dla juniora w klubowym wątku zakupowym tego co wrzucałam wcześniej to już drugi raz nie pokazywałam...
|
|
|
|
#4954 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamutki
Bambusiek ,Hanula mamy ten sam chyba termin bo ja też wczoraj zaczęłam 20 t.c. My w sobotę mieliśmy gości ,zostali na noc,a wczoraj mąż znalazł 450zł jak wychodziliśmy z domu i zaprosiliśmy mojego chrześniaka na wesołe miasteczko,a rodzinkę na wyjadanie resztek .Może dziś pojedziemy obejrzeć w sklepie, bo chce sie zacząć rozgladać za okazjami na allegro.Moją córeczkę już czuję bez przykładania ręki i tak fajnie brzuszek sie rusza,a wczoraj to nawet wiedziałam gdzie dokładnie jest i ja głaskałam Inutil mnie ostatnio tak kuło po sexiku o ile można go tak nazwać,bo zaraz przerwałam bo mnie bolało,a później całą noc mnie kuło w środku,takie prądy. Agatek współczuje teściowej,złota dziewczyna jesteś ,ze wytrzymujesz z nią i jeszcze zapieprzasz ,a ta se leży.Jeszcze podsłuchuje twoje rozmowy i sie wtrąca.Co za beszczel.
|
#4955 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajniuchny
![]() Cytat:
![]() ![]() ________________________ Hi ![]() Poszliśmy spać o północy, a wstałam o 10:30, gdzie miałam plany wstać max. 8:30 ale i tak było super![]() Co do wózków, to ja sobie na razie odpuściłam, będę obczajać lokalne oferty używek, popatrzymy w komisach itp., a potem zadecydujemy czy nowy wziąć czy używkę ![]() Wczoraj mi Mąż zrobił fotkę brzusia, porobię jeszcze jakieś inne i wrzucę później
|
|
#4956 |
|
Raczkowanie
|
cześć Mamusie
![]() przede wszystkim dziękuję za trzymanie kciuków - bo pomogło i zdałam jednak egz na tygodniu miałam jeszcze drugi etap taki pisemno-ustny i jestem do przoduteraz siedzę i się uczę bo w sobotę jeszcze jeden egz i koniec sesji ![]() tyle mam do nadrabiania bo wchodziłam tak co 3 dni by tylko podczytać co u was ale na pisanie juz niestety nie miałam czasu w weekend bylismy u teściów zbieraliśmy maliny i całą niedzielę smażyłam z Tż konfiturki malinowe.. przerobilismy już w tym roku z 12 kg na soki i konfitury będzie na 2 lataa to i nasza Pola będzie jeśća u mnie końcówka 22tyg i w czwartek zaczynam 6 miesiąc ![]() ![]() no i poza tym mamy dziś z Tżtem II rocznicę ślubu :roza :nie świętujemy jakoś specjalnie bo chcieliśmy sobie prezenty zrobić ale zabrakło kasy, konta puste więc nacieszymy się tylko sobą ![]() nie odpisuję na konkretne zapytania bo przepraszam ale nic nie pamiętam..a jak pamiętam - np. to o rodzaj smoczków czym się różnią itp to i tak nie znam odpowiedzi ja sama jeszcze nic nie kupiłam, bo mam mnóstwo po siostrze i dopiero jesienią zajmę się dokupywaniem resztyteraz powinnam się pójść uczyć ale taka ładne pogoda że mnie korci umyć okna chyba nic nie będzie jak wejdę sobie na krzesło to rąk nie będe zadzierać wysoko...tak nie lubię mieszkać w bloku, u nas nawet nie ma gdzie wyjść i posiedzieć przed blokiem i jestem zmuszona do siedzenia w tej klatce betonowej pozdrawiam wszystkie i gratuluję nowych tygodni i miesięcy, udanych wizyt i badań no i rozpoznanych płci
|
|
#4957 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dooobry
troszkę mi się dziś dłużej pospało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Teraz jest już lepiej - jem prawie wszystko a niecałe1,5 kg mam na plusie (licząc od początku ciąży) Cytat:
Może pocieszy Cię to że kolejną rocznicę będziecie spędzać już we trójkę Cytat:
Ja też mam z tym problem, wieczorem kładę się wygodnie i czekam... niby coś mi się tam w brzuchu rusza ale nie wiem czy to bobas czy moje jelita Któras pytała co na obiad... mi już pomysłów brakuje Pytam dziś TŻ-a na co ma ochotę, a on: ziemniaki, mizeria i jajo sadzone. A ja na to jak na lato Przynajmniej się nie nastoje przy garach.Lecę pranie wieszać
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj zupkę brokułową + połowa bagietki czosnkowej
![]() Zaraz muszę iść na zakupy
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ogórki muszę kupić i śmietanę ![]()
|
|
|
|
|
#4961 | |
|
Zadomowienie
|
dziendoberek
![]() ale sie wyspalam hihi chyba musze zaczcac cos dzisiaj robic bo 3 dnia w domu nie wytrzymam hihi stanelam dzisija na wage i przez półtorej tygodnia przytyła tylko 0.4 )Dzisija zaczynamy 19 tydzien jeszcze chwila i bedzie połowa ::::::![]() kasiki fajowe lowy ![]() gratuluje rocznicy ![]() Cytat:
![]() ja wczoraj dokupilam gondole do mojego i jestem emga zadowolona ![]() tezeba zjecha na doł w aukcjach ![]() http://www.ebay.co.uk/itm/1905733149...84.m1439.l2649 http://www.ebay.co.uk/itm/2306695066...84.m1439.l2649 http://www.ebay.co.uk/itm/1905730743...84.m1439.l2649 a do tego wszystkiego mam ochote na to : http://www.ebay.co.uk/itm/MASSIVE-14...item1c1ec53060
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
my chyba wózek na samym końcu kupimy. teraz tylko upatrzymy...
|
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam na szybkie zakupy
|
#4964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie na obiad wczorajsze gołabki bez zawijania bo mężowi się nie chciało,no w sumie to ja mu powiedziałam po co ma sie meczyć. Pomyślałam ,ze na jesień zamiast płaszcza w który pewnie sie nie zapne kupię sobie ponczo ,a pod niem będę mogła nosić ciepły polar
|
|
#4965 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie
![]() Wróciłam z mojego długiego weekendu, który był cudowny! Odpoczeliśmy z tż na maxa!Pełen luz, rybki,grill, woda, las, rodzina. Nawet 5 godz. podróż powrotna zleciała szybko ![]() No ale przecież nie może być pięknie Wybili cegłówką szybę w oknie!!Na szczęście sąsiadka była czujna (kochana kobieta!) i wyszła zobaczyć co się dzieje, wezwała policję i ich spłoszyła Gnoje jedne! Mam nadzieje, że lokatorzy się nie rozmyślą, tacy fajni ludzie, a tu taki klops! Dobrze że nic nie zgineło! Całą noc się denerwowałam! Do tego wszystkiego moja kotka ma dziś sterylizację i czekam aż zdzwonią że jest ok i moge ją zabrać, a tu cisza...martwie się! Byłam też odebrać wyniki krwi, które musze mieć na środę na 8, a Pani mi mówi, że coś się stało z moją krwią i musze powtórzyć! Jestem zła, zdenerwowana i wogóle do d**y! Cytat:
|
|
|
|
|
#4966 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
nadrobiłam was ale ciężko było...zajęło mi to 2,5godz ciekawe ile teraz będę odpisywać![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
chociaż pamiętam jak pierwszy raz prowadziłam taki wózek to sobie obiecałam, że nigdy nie będę miała skrę tnych ale teraz wiem na bank że muszą byćCytat:
Cytat:
już się doczekać nie mogę![]() wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Cytat:
na noc dostaję głaskanie po nodze albo brzuszku i koniec![]() Cytat:
często tak jest że nawet się chudnieCytat:
a tak w ogóle to to mega śmieszneCytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- mama mi zaproponowała swój płaszczyk jesienny, bardzo ładny w kratkę i o dziwo nie dość że jest jeszcze troszkę za duży to fajnie leży więc mam wdzianko na jesień z głowy![]() Psotnika gratulacje egzaminu ![]() Mijus ale pech z mieszkaniem...może sobie rolety antywłamaniowe zamontujcie w tamtym mieszkaniu? i trzymam kciuki za kotkę ![]() mój tż tez jakiś miły i kochany się zrobił- podejrzane to jest nie powiem pranie mi wieszał jak był, sprzątał nawet mi drewnianego Pana Jezuska nad drzwiami powiesił...no i mówi że mnie kocha cały czas, że jak tylko Lilka wyjdzie z brzusia żebym się nie dziwiła bo to będzie córeczka tatusia i bedzie ją rozpieszczał.rozmawialiśmy wczoraj o porodzie rodzinnym, po raz10. Tż powiedział że jak bardzo chce to on pójdzie, tylko że on jest wrażliwym facetem i się boi że później nie będzie widział we mnie kobiety- naprawde fajnie usłyszeć jak facet się przyznaje do swojej wrażliwości i chce żeby wszystko było między nami dobrze i dba o to
|
|
#4967 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm co sie dzieje z tymi facetami.my wczoraj po południu położyliśmy sie i zasnęliśmy ,jak sie przebudziliśmy to pierwsze co maż powiedział ,ze mnie kocha, spojrzał na brzuszek i dodał ,ale dzidzie bardziej.Wogóle robi wszystko o co poproszę i nic nie marudzi
|
#4968 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamunie!
Buziaki w brzuszki! Cytat:
Przez tą awarię mam problem z przeglądaniem wątku, ale zaciekawił mnie pewien temat, a mianowicie; Dziewczyny pisałyscie ostatnio o tym , że pojawił się wam pokarm, jak się to objawia???
|
|
#4969 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Po pierwsze dziekuje za pochwały odnośnie zakupów, fajnie ze płaszczyk Wam sie podoba ![]() Rano byłam na wizycie w przychodni i wszystko oki. Ciśnienie prawidłowe, mocz w porządku i serducho bije jak dzwon Znowu pielgniarka miała problem z osłuchaniem bo mała szalała i cały czas kopała hihihi ![]() A na obiad dzisiaj kapuśniak....no właśnie musze już nastawic......... Co do zgagi to pisałam wczoraj wieczorem ze mnie pali i to mleko naprawde mi pomogło bo jak sie położyłam spac to już miałam spokuj Psotnika gratuluje zdanego egzaminu
|
#4970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam mamusie !! Mam dylemat, bo co mierzylam cisnienie to bylo za duze 150/78 albo 155/87 i nie wiem czy dzwonic do gina i sie pytac co robic czy co ?? ![]() kasikzaki, to prawda, ze mleczko pomaga na zgage , ja uwielbiam pic gorace i gdy wypije kubek takiego goracego mleczka , zgaga mija szybko
|
|
#4971 |
|
Zadomowienie
|
Kochane mamusie powoli zapraszam do nowego wątku, ten ma jeszcze kilka wolnych postów wiec musimy go dobic
![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post29351314
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-09-12 o 13:41 |
|
|
|
#4972 |
|
Zadomowienie
|
kotek ja bym dzwonila bo to piersze jest zdecydowanie za wysokie :/
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Byłam dzisiaj u lekarza i na 90% będę miała córeczkę Emilkę |
|
|
|
#4974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do ciśnienia, to jak możesz to dzwoń, lepiej wiedzieć co i jak, ja mam niskie cisnienie, i nigdy nie pytalam lekarza o górną granicę. kasikzaki mi zgaga przechodzi jak zjem orzechów laskowych, odkryłam przypadkiem, ale zawsze pomaga. Po mleku mnie mdli, więc piję sporadycznie niestety.
|
|
#4975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4976 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i lipa z krwią-będą Cię kłóc dodatkowo Cytat:
fajnie, ze wizyta ok!! ![]() Ciekawe jak Inutil Cytat:
ja zgagi nie mam...czasem taką mini ale sama mijapodobno jak się zgagę ma to dzidzi włoski rosną ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4977 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
to bardzo wysokie ciśnienie i ja bym zadzwoniła upewnić się co masz w tej sytuacji zrobić. lepiej dmuchac na zimne jak to się mówi i jeśli możesz zadzwonić do lekarza to to zrób.
|
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
Nie idę jednak do lekarza
czuję się ok, dzisiaj leżę sobie a wizytę i tak mam w środę - u innego, ale zapytam i powiem co się działo
|
|
|
|
#4979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję córuni ,jeszcze trochę , a przegonimy chłopaczków.Położyłam się po południu do łóżeczka ,bo jakaś senna sie zrobiłam i nie mogłam zasnać bo sobie ciagle myślałam o córeczce i o wózku i dupa nie pospałam.Dzięki nowemu wątkowi wreszcie wizaż będzie działał normalnie ufff
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-09-12 o 14:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

a co dopiero o wózku myśleć... Jej muszę się wziąć w garść.

.

ale i tak było super
ja sama jeszcze nic nie kupiłam, bo mam mnóstwo po siostrze i dopiero jesienią zajmę się dokupywaniem reszty

Wybili cegłówką szybę w oknie!!Na szczęście sąsiadka była czujna (kochana kobieta!) i wyszła zobaczyć co się dzieje, wezwała policję i ich spłoszyła
Gnoje jedne!
nadrobiłam was ale ciężko było...zajęło mi to 2,5godz