Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 09:50   #4951
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Ja nie mam pojęcie jak się zabrać za zakupy dla maluszka a co dopiero o wózku myśleć... Jej muszę się wziąć w garść.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:54   #4952
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

ja jestem na 99% przekonana co do x-landera. Wczoraj nawet znalazłam na all używany, w kolorze, który mi się najbardziej podoba, cały zestaw + fotelik maxi cosi za 1200zł.

http://allegro.pl/wozek-x-lander-xa-...807865172.html

Na razie nie kupujemy, bo kasy brak i jakoś mi wcześnie na wózek. Ale okazje się zdarzają, a jeśli chodzi o kolor, to mogą być też inne
Stary 2011-09-12, 10:00   #4953
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dodałam w k. brzuchol i zakupy dla juniora w klubowym wątku zakupowym tego co wrzucałam wcześniej to już drugi raz nie pokazywałam...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:13   #4954
eliza1984
Zadomowienie

Hej mamutki
Bambusiek ,Hanula mamy ten sam chyba termin bo ja też wczoraj zaczęłam 20 t.c.
My w sobotę mieliśmy gości ,zostali na noc,a wczoraj mąż znalazł 450zł jak wychodziliśmy z domu i zaprosiliśmy mojego chrześniaka na wesołe miasteczko,a rodzinkę na wyjadanie resztek .
Może dziś pojedziemy obejrzeć w sklepie, bo chce sie zacząć rozgladać za okazjami na allegro.Moją córeczkę już czuję bez przykładania ręki i tak fajnie brzuszek sie rusza,a wczoraj to nawet wiedziałam gdzie dokładnie jest i ja głaskałam
Inutil mnie ostatnio tak kuło po sexiku o ile można go tak nazwać,bo zaraz przerwałam bo mnie bolało,a później całą noc mnie kuło w środku,takie prądy.
Agatek współczuje teściowej,złota dziewczyna jesteś ,ze wytrzymujesz z nią i jeszcze zapieprzasz ,a ta se leży.Jeszcze podsłuchuje twoje rozmowy i sie wtrąca.Co za beszczel.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:19   #4955
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ale wkleje jeszcze zdjecie tego płaszczyku co pisałam
Ale fajniuchny

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/ciazowa-tunika-z-c...802144315.html ale mi się marzą te tuniczki koralowa i eozyn
Fajna, ale ja to pewnie bym założyła dopiero na okazję typu Andrzejki, Sylwester itp.

Cytat:
Dziś II rocznica ślubu... samotnie spędzony dzień ehh..

Poszliśmy spać o północy, a wstałam o 10:30, gdzie miałam plany wstać max. 8:30 no, ale wczoraj byłam padnięta - byliśmy na żużlu, który zamiast 2 godzin trwał 4 ale i tak było super

Co do wózków, to ja sobie na razie odpuściłam, będę obczajać lokalne oferty używek, popatrzymy w komisach itp., a potem zadecydujemy czy nowy wziąć czy używkę

Wczoraj mi Mąż zrobił fotkę brzusia, porobię jeszcze jakieś inne i wrzucę później
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:21   #4956
Psotnika
Raczkowanie

cześć Mamusie
przede wszystkim dziękuję za trzymanie kciuków - bo pomogło i zdałam jednak egz na tygodniu miałam jeszcze drugi etap taki pisemno-ustny i jestem do przodu

teraz siedzę i się uczę bo w sobotę jeszcze jeden egz i koniec sesji

tyle mam do nadrabiania bo wchodziłam tak co 3 dni by tylko podczytać co u was ale na pisanie juz niestety nie miałam czasu

w weekend bylismy u teściów zbieraliśmy maliny i całą niedzielę smażyłam z Tż konfiturki malinowe.. przerobilismy już w tym roku z 12 kg na soki i konfitury będzie na 2 lataa to i nasza Pola będzie jeść

a u mnie końcówka 22tyg i w czwartek zaczynam 6 miesiąc
no i poza tym mamy dziś z Tżtem II rocznicę ślubu:roza :
nie świętujemy jakoś specjalnie bo chcieliśmy sobie prezenty zrobić ale zabrakło kasy, konta puste więc nacieszymy się tylko sobą.. no i dziś do kina skoczymy bo już z pół roku nie byliśmy przez tą kasę

nie odpisuję na konkretne zapytania bo przepraszam ale nic nie pamiętam..a jak pamiętam - np. to o rodzaj smoczków czym się różnią itp to i tak nie znam odpowiedzi ja sama jeszcze nic nie kupiłam, bo mam mnóstwo po siostrze i dopiero jesienią zajmę się dokupywaniem reszty
teraz powinnam się pójść uczyć ale taka ładne pogoda że mnie korci umyć okna chyba nic nie będzie jak wejdę sobie na krzesło to rąk nie będe zadzierać wysoko

...tak nie lubię mieszkać w bloku, u nas nawet nie ma gdzie wyjść i posiedzieć przed blokiem i jestem zmuszona do siedzenia w tej klatce betonowej

pozdrawiam wszystkie i gratuluję nowych tygodni i miesięcy, udanych wizyt i badań no i rozpoznanych płci
Stary 2011-09-12, 10:22   #4957
Anabellita
Zadomowienie

Dzień dooobry
troszkę mi się dziś dłużej pospało
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
...Wydaje mi sie ze skretne kolka przydadza sie kazdemu, jesli tylko nie jezdzi sie po pustyniach lasach i wielkich zaspach ale zablokowac mozna
Moja koleżanka urodziła córę w zeszłym miesiącu i sprawiła sobie wózek ze skrętnymi kołami. Bidula nie potrafi nim kierować, więc ciągle jeździ na zablokowanych
Cytat:
Napisane przez MissZuzia
A ja płaczę i płaczę od rana, weszłam na wagę i co kolejny kg oczywiście na plusie... Już mam 8kg na plusie a jeszcze prawie całe 4 miesiące buuuu Moja Mam przy mnie przytyła ponad 20kg moja sis cioteczna w sobotę mi mówiła, że przy swoich dzieciach też tyła ok. 20kg... A kalkulator internetowy pokazał mi 'tylko' 15kg (wcale nie byłam grubsza od nich w ich wieku)...więc już widzę jak będzie to tylko....
A ja martwię się bo waga praktycznie stoi w miejscu. Jeszcze przed ciążą miałam nadwagę a później sporo sporo schudłam (ok.12kg.). Od początku ciąży nie mogłam patrzeć na żadne jedzenie, wszystko musiałam wmuszać w siebie i do tego męczyły mnie poranne pawiki
Teraz jest już lepiej - jem prawie wszystko a niecałe1,5 kg mam na plusie (licząc od początku ciąży)
Cytat:
Napisane przez Agatek
Gratulacje Może pocieszy Cię to że kolejną rocznicę będziecie spędzać już we trójkę
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska
A czujecie już kopniaki , ale bez przykładania ręki do brzuszka? Bo ja własnie na takie czekam, ale narazie nic nie czuję...

Ja też mam z tym problem, wieczorem kładę się wygodnie i czekam... niby coś mi się tam w brzuchu rusza ale nie wiem czy to bobas czy moje jelita

Któras pytała co na obiad... mi już pomysłów brakuje Pytam dziś TŻ-a na co ma ochotę, a on: ziemniaki, mizeria i jajo sadzone. A ja na to jak na lato Przynajmniej się nie nastoje przy garach.
Lecę pranie wieszać

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:25   #4958
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
ja jestem na 99% przekonana co do x-landera. Wczoraj nawet znalazłam na all używany, w kolorze, który mi się najbardziej podoba, cały zestaw + fotelik maxi cosi za 1200zł.

Na razie nie kupujemy, bo kasy brak i jakoś mi wcześnie na wózek. Ale okazje się zdarzają, a jeśli chodzi o kolor, to mogą być też inne
fajny
Stary 2011-09-12, 10:32   #4959
bambusiek
Zakorzenienie

Ja mam dzisiaj zupkę brokułową + połowa bagietki czosnkowej

Zaraz muszę iść na zakupy
G. 9.1O.18
Stary 2011-09-12, 10:32   #4960
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Któras pytała co na obiad... mi już pomysłów brakuje Pytam dziś TŻ-a na co ma ochotę, a on: ziemniaki, mizeria i jajo sadzone. A ja na to jak na lato Przynajmniej się nie nastoje przy garach.
Lecę pranie wieszać
a ja się od rana zastanawiam co na obiad... i już wiem
tylko ogórki muszę kupić i śmietanę

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
fajny
Stary 2011-09-12, 10:41   #4961
kasiahexe
Zadomowienie

dziendoberek
ale sie wyspalam hihi
chyba musze zaczcac cos dzisiaj robic bo 3 dnia w domu nie wytrzymam hihi
stanelam dzisija na wage i przez półtorej tygodnia przytyła tylko 0.4 )

Dzisija zaczynamy 19 tydzien jeszcze chwila i bedzie połowa ::::::

kasiki
fajowe lowy

Cytat:

gratuluje rocznicy

Cytat:

1kotek fajowy a foteli jest identyczny jak my mamy

ja wczoraj dokupilam gondole do mojego i jestem emga zadowolona
tezeba zjecha na doł w aukcjach

http://www.ebay.co.uk/itm/1905733149...84.m1439.l2649
http://www.ebay.co.uk/itm/2306695066...84.m1439.l2649
http://www.ebay.co.uk/itm/1905730743...84.m1439.l2649

a do tego wszystkiego mam ochote na to :
http://www.ebay.co.uk/itm/MASSIVE-14...item1c1ec53060

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:44   #4962
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

my chyba wózek na samym końcu kupimy. teraz tylko upatrzymy...
Stary 2011-09-12, 10:46   #4963
bambusiek
Zakorzenienie

Zmykam na szybkie zakupy
G. 9.1O.18
Stary 2011-09-12, 10:58   #4964
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
cześć Mamusie
przede wszystkim dziękuję za trzymanie kciuków - bo pomogło i zdałam jednak egz na tygodniu miałam jeszcze drugi etap taki pisemno-ustny i jestem do przodu

teraz siedzę i się uczę bo w sobotę jeszcze jeden egz i koniec sesji

tyle mam do nadrabiania bo wchodziłam tak co 3 dni by tylko podczytać co u was ale na pisanie juz niestety nie miałam czasu

w weekend bylismy u teściów zbieraliśmy maliny i całą niedzielę smażyłam z Tż konfiturki malinowe.. przerobilismy już w tym roku z 12 kg na soki i konfitury będzie na 2 lataa to i nasza Pola będzie jeść

a u mnie końcówka 22tyg i w czwartek zaczynam 6 miesiąc
no i poza tym mamy dziś z Tżtem II rocznicę ślubu:roza :
nie świętujemy jakoś specjalnie bo chcieliśmy sobie prezenty zrobić ale zabrakło kasy, konta puste więc nacieszymy się tylko sobą.. no i dziś do kina skoczymy bo już z pół roku nie byliśmy przez tą kasę

nie odpisuję na konkretne zapytania bo przepraszam ale nic nie pamiętam..a jak pamiętam - np. to o rodzaj smoczków czym się różnią itp to i tak nie znam odpowiedzi ja sama jeszcze nic nie kupiłam, bo mam mnóstwo po siostrze i dopiero jesienią zajmę się dokupywaniem reszty
teraz powinnam się pójść uczyć ale taka ładne pogoda że mnie korci umyć okna chyba nic nie będzie jak wejdę sobie na krzesło to rąk nie będe zadzierać wysoko

...tak nie lubię mieszkać w bloku, u nas nawet nie ma gdzie wyjść i posiedzieć przed blokiem i jestem zmuszona do siedzenia w tej klatce betonowej

pozdrawiam wszystkie i gratuluję nowych tygodni i miesięcy, udanych wizyt i badań no i rozpoznanych płci
Gratuluję zdania.Jak będziesz myła okna to uważaj ,zreszta wiesz ,ze to niewskazane.Wszystk iego dobrego w dniu rocznicy.Ja tez mieszkam w bloku gdzie nawet przed nim nie ma ławki i siedzę tak w tych 4 ścianach(no moze jest ich więcej ).
U mnie na obiad wczorajsze gołabki bez zawijania bo mężowi się nie chciało,no w sumie to ja mu powiedziałam po co ma sie meczyć.
Pomyślałam ,ze na jesień zamiast płaszcza w który pewnie sie nie zapne kupię sobie ponczo ,a pod niem będę mogła nosić ciepły polar
Stary 2011-09-12, 11:24   #4965
Mijus
Rozeznanie

Cześć Mamusie
Wróciłam z mojego długiego weekendu, który był cudowny!
Odpoczeliśmy z tż na maxa!Pełen luz, rybki,grill, woda, las, rodzina.
Nawet 5 godz. podróż powrotna zleciała szybko
No ale przecież nie może być pięknie Jak dotarliśmy do chaty w Łodzi, zadzwonili lokatorzy którzy wynajeli w środę nasze mieszkanie w Bydzi, że ktoś chciał się włamać Wybili cegłówką szybę w oknie!!Na szczęście sąsiadka była czujna (kochana kobieta!) i wyszła zobaczyć co się dzieje, wezwała policję i ich spłoszyłaGnoje jedne!
Mam nadzieje, że lokatorzy się nie rozmyślą, tacy fajni ludzie, a tu taki klops! Dobrze że nic nie zgineło!
Całą noc się denerwowałam!
Do tego wszystkiego moja kotka ma dziś sterylizację i czekam aż zdzwonią że jest ok i moge ją zabrać, a tu cisza...martwie się!
Byłam też odebrać wyniki krwi, które musze mieć na środę na 8, a Pani mi mówi, że coś się stało z moją krwią i musze powtórzyć!
Jestem zła, zdenerwowana i wogóle do d**y!

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Powiedzial, ze od dzisiaj konczy z klotniami, bo nam sie Nietoperek stresuje i ze "bedzie dbal o milosc swojego zycia" czyt. mnie , zeby jej nigdy nie stracic. Zarobil plusika
Coś chyba było w powietrzu bo od mojego tż także usłyszałam, że od dzisiaj się ze mną nie będzie kłócił, że w najgorszym wypadku będzie mi przyznawał rację nawet jak jej nie mamLuuzzzzz:brzyd al:
Mijus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:34   #4966
renata:)
Zadomowienie

nadrobiłam was ale ciężko było...zajęło mi to 2,5godzciekawe ile teraz będę odpisywać
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Myślicie, że dzidziolek czuje coś jak głaszczę swój brzuch? Czy musiałabym popukać?? Hehe smiesznie to troche brzmi, ale dzis sie znowu rozruszał , na szczescie, bo juz sie zaczęłam martwić.
dzidzia na pewno czuje twoją rękęja po mojej córeczce to widzę jak zaczyna szleć to sobe kładę rękę na brzusiu i na chwilkę się uspokaja a później zasadza mi wielkiego kopa
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
A czujecie już kopniaki , ale bez przykładania ręki do brzuszka? Bo ja własnie na takie czekam, ale narazie nic nie czuję...
ja czuję już wieczorem i rano najbardziej bo ja wtedy leżę to ona tańczy ale popołudniami tez się odzywa często takie pojedyncze kopki ale sa
Cytat:
no mój junior czasem nawala jakby w piłkę grał

Dziewczynki- debatujemy z małżem o wózkach...i tak:
-nie będziemy chodzic po chodnikach, krawężniki odpadają-mieszkamy na wsi gdzie takich wynalazków nie ma , ale wszędzie asfalt więc i wertepów nie ma
-po zaspach też nie zamierzam spacerowac....mamy duże podwórko i ogród gdzie można wyjsć z małym=nie trzeba pokonywac ton śniegu bo zawsze tz z tata odśnieżają
-nie mamy sklpu w pobliżu więc koszyk na zakupy dla nas nie koniecznie duży
-na dłuższe spacery pewnie wybierać się będziemy jak juz się ciutkę ociepli=znikną wielkie zaspy więc będzie się łatwiej spacerować...

Czy w takim wypadku skrętne przednie koła wydają się Wam koniecznością? bo są wózki które nby nam odpowiadały=mają niższą cenę ale nie mają skrętnych kól...
co Wy na to?
i nadal się waham czy 3 w jednym czy gondole kupic i nosidło a na wiosnę spacerówkę....
dziewczyny dobrze piszą kochana skrętne koła są wygodnechociaż pamiętam jak pierwszy raz prowadziłam taki wózek to sobie obiecałam, że nigdy nie będę miała skrę tnychale teraz wiem na bank że muszą być
Cytat:

nie mam siły nadrabiać. Źle się dziś czuję kuje mnie zupełnie na dole nie wiem co , kuje jak siedzę, jak chodzę ;/ najgorzej jak wstaję, chodzę wpół skulona chyba przesunę moją wizytę o tydzień i jutro pójdę.
kochana daj znać po wizycie

Cytat:
Gadałam z mężulkiem przez skype pokazałam mu brzuszko, nie wystraszył się, tylko ucieszył i ucałował online
Fajnie go zobaczyć po 4 tyg
Gadaliśmy wcześniej, ale skype mi strasznie muli laptopa, więc odinstalowałam, ciekawe jak teraz się zachowa...

jej ale Cię podziwiam! ja mam juz nerwice płaczliwą jak swojego tydzień nie widzę a co dopiero cały miesiąc na szczęście od tej soboty mój narzeczony staje się moim mężem i będę go miała na codzieńjuż się doczekać nie mogę
wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
dobry

No to ladnie sie TZ zachowal a odnosnie Twojego pytania nie poradze nic, ale ja to juz umieram w meczarniach wlasnie z powodu braku sexiku
my możemy się seksikować ale mój tż jakiś bojaźliwy się zrobiłna noc dostaję głaskanie po nodze albo brzuszku i koniec

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

A ja płaczę i płaczę od rana, weszłam na wagę i co kolejny kg oczywiście na plusie... Już mam 8kg na plusie a jeszcze prawie całe 4 miesiące buuuu Moja Mam przy mnie przytyła ponad 20kg moja sis cioteczna w sobotę mi mówiła, że przy swoich dzieciach też tyła ok. 20kg... A kalkulator internetowy pokazał mi 'tylko' 15kg (wcale nie byłam grubsza od nich w ich wieku)...więc już widzę jak będzie to tylko....
kochana a szybko one zrzuciły wagę? bo wiesz nawet jak dużo przytyjesz teraz to nie znaczy że zostanieczęsto tak jest że nawet się chudnie

Cytat:

a dzisiaj się dowiedziałam, ze moja sąsiadka (żona sąsiada) w ciąży jest.... oni się pchali bo chcieli nas ze ślubem wyprzedzic ale nie mogli sali znaleźć i mieli 3 tyg po nas...tylko,że my swoj 1,5 roku wczesniej planowalismy (zamówilismy salę itp) a u nich ani słowa o weselu...dopiero gdzies na wiosnę słyszę, że u nich we wrześniu wesele .to teraz z miesiąc temu mówię do TZ , ze skoro my będziemy miec bobaska to oni pewnie zaraz tez no i dzisiaj się dowiaduję, ze miałam rację śmieszne to trochę, nie uważacie ??

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

ale dziwniejak to czytałam to mi się śmiać chciało i się zdziwiłam właśnie że takie "zbiegi okoliczności"hehe ale wiesz w sumie to ślub mogli zaplanować a dzidzia to zbieg okoliczności bo z tym to różnie bywa a tak w ogóle to to mega śmieszne

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
heeeej

internet miał mi działać i miałam pisać już z Wami a tu ehhh laptop padł....
co chwilę mi WiFi rozłącza i ciężko Was nadrobić, tym bardziej pisać
jestem na chwilę w Warszawie, bo przyjechałam małża ratować - rozchorował się biedak a że jak to facet nie wie jakie lekarstwo z którym, to wsiadłam w pociąg na 3 dni i opiekuję się nim
już myślałam, że będzie nowa część, ale przynajmniej są szanse na podczytanie Was
uważaj na siebie żeby się nie zarazić!!

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Hej mamutki

My w sobotę mieliśmy gości ,zostali na noc,a wczoraj mąż znalazł 450zł jak wychodziliśmy z domu i zaprosiliśmy mojego chrześniaka na wesołe miasteczko,a rodzinkę na wyjadanie resztek .
Może dziś pojedziemy obejrzeć w sklepie, bo chce sie zacząć rozgladać za okazjami na allegro.Moją córeczkę już czuję bez przykładania ręki i tak fajnie brzuszek sie rusza,a wczoraj to nawet wiedziałam gdzie dokładnie jest i ja głaskałam
ale fajowo! tez bym chciała znależć 450zł

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

mama mi zaproponowała swój płaszczyk jesienny, bardzo ładny w kratkę i o dziwo nie dość że jest jeszcze troszkę za duży to fajnie leży więc mam wdzianko na jesień z głowy
Psotnika gratulacje egzaminu
Mijus ale pech z mieszkaniem...może sobie rolety antywłamaniowe zamontujcie w tamtym mieszkaniu?
i trzymam kciuki za kotkę
mój tż tez jakiś miły i kochany się zrobił- podejrzane to jest nie powiem pranie mi wieszał jak był, sprzątał nawet mi drewnianego Pana Jezuska nad drzwiami powiesił...no i mówi że mnie kocha cały czas, że jak tylko Lilka wyjdzie z brzusia żebym się nie dziwiła bo to będzie córeczka tatusia i bedzie ją rozpieszczał.
rozmawialiśmy wczoraj o porodzie rodzinnym, po raz10. Tż powiedział że jak bardzo chce to on pójdzie, tylko że on jest wrażliwym facetem i się boi że później nie będzie widział we mnie kobiety- naprawde fajnie usłyszeć jak facet się przyznaje do swojej wrażliwości i chce żeby wszystko było między nami dobrze i dba o to

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 12:00   #4967
eliza1984
Zadomowienie

Hmmm co sie dzieje z tymi facetami.my wczoraj po południu położyliśmy sie i zasnęliśmy ,jak sie przebudziliśmy to pierwsze co maż powiedział ,ze mnie kocha, spojrzał na brzuszek i dodał ,ale dzidzie bardziej.Wogóle robi wszystko o co poproszę i nic nie marudzi
Stary 2011-09-12, 12:15   #4968
pozycja77
Zadomowienie

Cześć Mamunie!
Buziaki w brzuszki!
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Hmmm co sie dzieje z tymi facetami.my wczoraj po południu położyliśmy sie i zasnęliśmy ,jak sie przebudziliśmy to pierwsze co maż powiedział ,ze mnie kocha, spojrzał na brzuszek i dodał ,ale dzidzie bardziej.Wogóle robi wszystko o co poproszę i nic nie marudzi
mój też raczej mi się nie sprzeciwia ( chociaż jest na etapie odwyku od papierosków i bywa nerwowy czy nadpobudliwy ;-)
Przez tą awarię mam problem z przeglądaniem wątku, ale zaciekawił mnie pewien temat, a mianowicie;
Dziewczyny pisałyscie ostatnio o tym , że pojawił się wam pokarm, jak się to objawia???

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 12:26   #4969
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki

Po pierwsze dziekuje za pochwały odnośnie zakupów, fajnie ze płaszczyk Wam sie podoba

Rano byłam na wizycie w przychodni i wszystko oki. Ciśnienie prawidłowe, mocz w porządku i serducho bije jak dzwon Znowu pielgniarka miała problem z osłuchaniem bo mała szalała i cały czas kopała hihihi

A na obiad dzisiaj kapuśniak....no właśnie musze już nastawic.........

Co do zgagi to pisałam wczoraj wieczorem ze mnie pali i to mleko naprawde mi pomogło bo jak sie położyłam spac to już miałam spokuj

Psotnika gratuluje zdanego egzaminu
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 12:33   #4970
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Cześć Mamunie! (...)
Dziewczyny pisałyscie ostatnio o tym , że pojawił się wam pokarm, jak się to objawia???
Mi najpierw pojawiła się żółta wydzielina tzw. siara przy nacisnieciu sutka , a teraz zdarza mi sie poplamic bluzke(bez dotykania piersi) gdy nie mam stanika.

Witam mamusie !!

Mam dylemat, bo co mierzylam cisnienie to bylo za duze 150/78 albo 155/87 i nie wiem czy dzwonic do gina i sie pytac co robic czy co ??

kasikzaki, to prawda, ze mleczko pomaga na zgage , ja uwielbiam pic gorace i gdy wypije kubek takiego goracego mleczka , zgaga mija szybko
Stary 2011-09-12, 12:40   #4971
kasikzaki
Zadomowienie

Kochane mamusie powoli zapraszam do nowego wątku, ten ma jeszcze kilka wolnych postów wiec musimy go dobic

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post29351314

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-09-12 o 12:41
Stary 2011-09-12, 12:43   #4972
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość

Mam dylemat, bo co mierzylam cisnienie to bylo za duze 150/78 albo 155/87 i nie wiem czy dzwonic do gina i sie pytac co robic czy co ??
kotek ja bym dzwonila bo to piersze jest zdecydowanie za wysokie :/

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 12:43   #4973
Lucy1111
Zakorzenienie

Witajcie!
Byłam dzisiaj u lekarza i na 90% będę miała córeczkę Emilkę
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 12:46   #4974
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Mi najpierw pojawiła się żółta wydzielina tzw. siara przy nacisnieciu sutka , a teraz zdarza mi sie poplamic bluzke(bez dotykania piersi) gdy nie mam stanika.

Witam mamusie !!

kasikzaki, to prawda, ze mleczko pomaga na zgage , ja uwielbiam pic gorace i gdy wypije kubek takiego goracego mleczka , zgaga mija szybko
Dzieki za odpowiedz- dziś w nocy odkryłam, że też jestem mleczna już ;-)

a co do ciśnienia, to jak możesz to dzwoń, lepiej wiedzieć co i jak, ja mam niskie cisnienie, i nigdy nie pytalam lekarza o górną granicę.

kasikzaki mi zgaga przechodzi jak zjem orzechów laskowych, odkryłam przypadkiem, ale zawsze pomaga. Po mleku mnie mdli, więc piję sporadycznie niestety.

Stary 2011-09-12, 12:47   #4975
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Gratuluje córuni
Stary 2011-09-12, 12:48   #4976
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Wróciłam z mojego długiego weekendu, który był cudowny!
Odpoczeliśmy z tż na maxa!Pełen luz, rybki,grill, woda, las, rodzina.
Nawet 5 godz. podróż powrotna zleciała szybko
No ale przecież nie może być pięknie Jak dotarliśmy do chaty w Łodzi, zadzwonili lokatorzy którzy wynajeli w środę nasze mieszkanie w Bydzi, że ktoś chciał się włamać Wybili cegłówką szybę w oknie!!Na szczęście sąsiadka była czujna (kochana kobieta!) i wyszła zobaczyć co się dzieje, wezwała policję i ich spłoszyłaGnoje jedne!
Mam nadzieje, że lokatorzy się nie rozmyślą, tacy fajni ludzie, a tu taki klops! Dobrze że nic nie zgineło!
Całą noc się denerwowałam!
Do tego wszystkiego moja kotka ma dziś sterylizację i czekam aż zdzwonią że jest ok i moge ją zabrać, a tu cisza...martwie się!
Byłam też odebrać wyniki krwi, które musze mieć na środę na 8, a Pani mi mówi, że coś się stało z moją krwią i musze powtórzyć!
Jestem zła, zdenerwowana i wogóle do d**y!

Coś chyba było w powietrzu bo od mojego tż także usłyszałam, że od dzisiaj się ze mną nie będzie kłócił, że w najgorszym wypadku będzie mi przyznawał rację nawet jak jej nie mamLuuzzzzz:brzyd al:
no to niemiła przygoda z tym mieskzaniem,.....dobrze, ze się tak skończyło..
no i lipa z krwią-będą Cię kłóc dodatkowo

Cytat:
Hej mamuśki

Po pierwsze dziekuje za pochwały odnośnie zakupów, fajnie ze płaszczyk Wam sie podoba

Rano byłam na wizycie w przychodni i wszystko oki. Ciśnienie prawidłowe, mocz w porządku i serducho bije jak dzwon Znowu pielgniarka miała problem z osłuchaniem bo mała szalała i cały czas kopała hihihi

A na obiad dzisiaj kapuśniak....no właśnie musze już nastawic.........

Co do zgagi to pisałam wczoraj wieczorem ze mnie pali i to mleko naprawde mi pomogło bo jak sie położyłam spac to już miałam spokuj

Psotnika gratuluje zdanego egzaminu

fajnie, ze wizyta ok!!

Ciekawe jak Inutil

Cytat:

Witam mamusie !!

ale zdecerwowałas się czyms czy tak to ciśnienei bez powodu? bo jeśli w kliku pomiarach takie wysokie bez nerwów to ja bym zadzwoniła....

ja zgagi nie mam...czasem taką mini ale sama mija
podobno jak się zgagę ma to dzidzi włoski rosną

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Witajcie!
gratuluję
Stary 2011-09-12, 13:03   #4977
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Kochane mamusie powoli zapraszam do nowego wątku, ten ma jeszcze kilka wolnych postów wiec musimy go dobic

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post29351314
o super,

Cytat:
Witajcie!
gratuluję kochana!

Cytat:
to bardzo wysokie ciśnienie i ja bym zadzwoniła upewnić się co masz w tej sytuacji zrobić. lepiej dmuchac na zimne jak to się mówi i jeśli możesz zadzwonić do lekarza to to zrób.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:05   #4978
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Nie idę jednak do lekarza

czuję się ok, dzisiaj leżę sobie a wizytę i tak mam w środę - u innego, ale zapytam i powiem co się działo
Stary 2011-09-12, 13:06   #4979
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie!
Gratulacje!

Stary 2011-09-12, 13:08   #4980
eliza1984
Zadomowienie

Gratuluję córuni ,jeszcze trochę , a przegonimy chłopaczków.Położyłam się po południu do łóżeczka ,bo jakaś senna sie zrobiłam i nie mogłam zasnać bo sobie ciagle myślałam o córeczce i o wózku i dupa nie pospałam.Dzięki nowemu wątkowi wreszcie wizaż będzie działał normalnie ufff

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-09-12 o 13:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości