|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Hejka. Ja już wyspana po podróży i najedzona
![]() Lot tym razem nie był tak spokojny jak ostatnio, od samego startu było mi niedobrze a później jeszcze turbulencje ale jakoś daliśmy z dzidzią rade ![]() Teraz Was troche ponadrabiam ![]()
#4892 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() zakrztusilam sie jogurtem ![]() Cytat:
moj na szczescie tez chodzi w japonkach, ale to by byl koniec moich pochwal reszta wymaga wymiany i to jak najszybciej... za to jak sie poslucha i ubierze od gory do doly w "moje" ciuchy to normlanie jakby inny facet przede mna stal ![]() a Twoj facet to w ogole ewenement !!! Kiedys, kiedys mialam takiego, co sie interesowal moda i jeszcze myslal i kupowal za mnie i musze przyznac,ze super sprawa zazdroszcze!!! ![]() No i najwazniejsze, ze mialas pojsc w czyms na to wesele. Kobietka-spryciula to zawsze cos zakombinuje, pomysli i voila !!! ![]() Cytat:
Kasikzaki, dobrze, ze calo dotarlas do Ie! Milego nadrabiania ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-11 o 11:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Rozeznanie
|
Ma siostrę i w sumie ona dużo pomaga rodzicom, ale ona tam mieszka i jest na ich utrzymaniu. Ona też uważa, że mój Mąż ma obowiązek przyjeżdżać na każde zawołanie :/ Pamiętam jak kiedyś był u niej chłopak a ona woła mojego Męża, żeby jej kontakt naprawił
![]() Ostatnio wyszła sprawa z ocieplaniem ich domu i wymianą dachu. Mój Mąż mówi, żeby to robić jeszcze we wrześniu, bo na wiosnę to będziemy mieli małe dziecko i być może nie będzie mógł przyjechać pomóc. Chyba przyznacie, że to nie byle wymówka? No to oni, że sobie poradzą bez niego. A ja już widzę jak będą do niego dzwonili i gadali, że się nic nie interesuje! Ciekawe czy w ogóle przyjadą dziecko zobaczyć po urodzeniu czy każą sobie przywieźć 60km! Od razu zapowiedziałam, że ja z małym dzieckiem nie będę tyle jeździła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my się budzimy o tej samej, no proszę ![]() ![]() Moje moje, a czyje?? ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja forumuły nie lubię, nuda ![]() ![]() Cytat:
![]() A okna i drzwi- wiesz w sumie lubię to myć ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4896 | |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! Jak Wasze dzisiejsze samopoczucie? Ze Szkocji
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |||
Zakorzenienie
|
Przeleciałam po łebkach
![]() ![]() Cytat:
![]() To jest cudne uczucie, jak się Maluch kręci, kopie itp. ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę filmiku ![]() Cytat:
![]() __________________ Mój ciążowy tydzień opiera się na niedzielach czyli dzisiaj...20 tydzień się zaczyna ![]() ![]()
![]() |
#4898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | |
Zadomowienie
|
Monika i Kamciurka trzymam za Was kciuki kochane
![]() Renata śliczna fryzurka ![]() Agatek ja też czuj ja maluch si przewraca ![]() ![]() ![]() Kasiahexe te tygodnie tak mają byc, bo inne źródłą podają tak samo ![]() Pisałyście o kurtkach na zime, tu na szczescie zimy nie są ostre i kupiłam sobie w Pl płaszczyk jesienny w newjorker w brązowo czarną kratke. Jestem mega zadowolona bo jest tak skrojony że na duży brzuch założe a nie jest to ciążowy płaszcz. Jest pół okrągły i nie ma rekawów wkładanych tylko spity guzikiem pod reką. Zeszłą zime całą przechodziłam w troch grubszej kurce skórzanej wiec ten płaszczyk bedzie w sam raz ![]() Co do smoczków to ja sie nie znam ale już kupiłam sylikonowy tommee tippee x 2 http://allegro.pl/smoczek-uspok-tomm...5833531.htmlee I wikszy http://allegro.pl/smoczek-uspok-tomm...814902022.html Oraz u tego samego sprzedawcy, butelka anty kolkowa 150ml http://allegro.pl/butelka-antykolkow...798107430.html 260ml http://allegro.pl/butelka-antykolkow...810118384.html Cążki http://allegro.pl/bezpieczne-cazki-d...805168448.html oraz termometr o którym już pisałam http://allegro.pl/termometr-do-ucha-...810116573.html Kupiłam jeszcze w Pl kocyk i dwa okrycia kąpielowe, później wkleje fotki ( sorki że tu a nie w klubie to napisałam ale widziałam ze też tu piszecie ![]() Bybella gratuluj synusia ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4900 |
Zadomowienie
|
dziewczyny padam
![]() ![]() byłam wczoraj na przymiarce sukienki ślubnej śliczna jest ![]()
#4901 |
Zakorzenienie
|
Właśnie odkryłam, że teściowa mi także podbiera szampon
![]() ![]() ![]() Się wkur....m ![]() ![]() ![]() ![]() Ochrzaniłam ją ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-09-11 o 14:54 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4902 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() U nas dzisiaj takie gorąco, że szok ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
Kasik, super, że dotarliście szczęśliwie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj i ja mogę się pochwalić pierwszymi ubrankami
![]() ![]() ![]() Eh aż się łezka w oku zakręciła jak układałam te maciupeńkie ubranka i nawet zimowa sukieneczka na 50 cm była... eh pewnie jej nie wykorzystam ale i tak jest cudna ![]()
#4904 |
Zadomowienie
|
a to moje zakupy
![]()
#4905 |
Zadomowienie
|
Pisałam Wam że dostałąm mnustwo ciószków od bratowej tżta, ale niestety zostały w Pl bo si nie zabrałam i mama na Boże Narodzenie mi przywiezie bo przyleci do nas
![]() Ale wkleje jeszcze zdjecie tego płaszczyku co pisałam ![]() A w klubie wkleje zdjecie brzuszka ![]()
#4906 |
Zadomowienie
|
Pisałam Wam że dostałąm mnustwo ciószków od bratowej tżta, ale niestety zostały w Pl bo si nie zabrałam i mama na Boże Narodzenie mi przywiezie bo przyleci do nas
![]() Ale wkleje jeszcze zdjecie tego płaszczyku co pisałam ![]() A w klubie wkleje zdjecie brzuszka ![]() EDIT..... no i coś sie porobiło i dwa razy jest
![]() ![]() Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-09-11 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
czesc mamusie !
kasia jakie ładne nabytki, i płaszczyk super ! bardzo mi sie podoba pomysł tematu z dzieciowymi ubrankami w klubie ![]() Ja zmeczona leżakuje ![]() ![]() ![]() Niestety tz jechal na nocke wiec juz po 15 musielismy wracac ![]() Ale tifi sobie popływał, my zjedlismy obiadek pospacerowalismy. Fajnie bylo ![]() oczywiscie mielismy przygode bo odpadł nam tłumik od samochodu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
KAsia = fajne zakupy
![]() Annyone pokazuj fotki ubrankowe ![]() Agatek- co do teściowej- no comment.... Hania- no to superowy dzień mieliscie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Raczkowanie
|
dziewczyny fajne macie nabytki ubrankowe i nie tylko
![]() mnie się też powolo włącza syndrom "wicia gniazda"" i oglądam i ciągle myślę co kupić... a mój TŻ dziś mnie rozwalił, patrzy na mój brzuszek i mówi: KOCHANIE ALE CI SIĘ BRZUSZEK KUDŁATY ZROBIŁ ![]() no masakra jakaś, faktycznie mam taki meszek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4910 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a ja właśnie odkryłam, że mam już pokarm
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Zakorzenienie
|
Nawojka ja tez to niedawno odkryłam
![]() Staraupa hehe niezły tekst TZ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | |
Zadomowienie
|
Widzę, że zakupy w Pl udane. Fajny ten płaszczyk, brzuś, jaki by nie urósł, napewno się zmieści
![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Wtajemniczenie
|
A co to tu tak cicho ?
Wszystkie brzuchatki już spią ? Myślicie, że dzidziolek czuje coś jak głaszczę swój brzuch? Czy musiałabym popukać?? Hehe smiesznie to troche brzmi, ale dzis sie znowu rozruszał , na szczescie, bo juz sie zaczęłam martwić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Zakorzenienie
|
ahh zapomniałabym
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Zakorzenienie
|
Zoska- czuje pewnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Wtajemniczenie
|
A czujecie już kopniaki , ale bez przykładania ręki do brzuszka? Bo ja własnie na takie czekam, ale narazie nic nie czuję...
Haniu ten czas tak szybko leci , ja 20 tydzien zaczełam w srode, jeszcze raz tyle i dzidzia bedzie z nami ![]() Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-09-11 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki przeglądam wizazowa poczekalnie i gdzies znalazlam taki link
http://www.ladiesandbabies.pl/wypraw...-zakupy/Page-1 tu jest lista z wyprawką i http://www.ladiesandbabies.pl/co-ze-...ac-do-szpitala co zabrac do szpitala. Pewnie to wszystko sie powtarza, ale mozna zweryfikowac i mozna dodac na pierwsza strone ![]() zoska ja narazie słabo czuje, najczesciej tak z zaskoczenia pojedyncze pukniecia. Czasem mam watpliwosci czy to Lenka , ale mysle ze tak ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-09-11 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Zakorzenienie
|
no mój junior czasem nawala jakby w piłkę grał
![]() Dziewczynki- debatujemy z małżem o wózkach...i tak: -nie będziemy chodzic po chodnikach, krawężniki odpadają-mieszkamy na wsi gdzie takich wynalazków nie ma ![]() ![]() -po zaspach też nie zamierzam spacerowac....mamy duże podwórko i ogród gdzie można wyjsć z małym=nie trzeba pokonywac ton śniegu bo zawsze tz z tata odśnieżają ![]() -nie mamy sklpu w pobliżu więc koszyk na zakupy dla nas nie koniecznie duży -na dłuższe spacery pewnie wybierać się będziemy jak juz się ciutkę ociepli=znikną wielkie zaspy więc będzie się łatwiej spacerować... Czy w takim wypadku skrętne przednie koła wydają się Wam koniecznością? bo są wózki które nby nam odpowiadały=mają niższą cenę ale nie mają skrętnych kól... co Wy na to? i nadal się waham czy 3 w jednym czy gondole kupic i nosidło a na wiosnę spacerówkę.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() juhu!!!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zoska, Neska podkreślajcie nicki! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4920 |
Zakorzenienie
|
ja podejrzewam, że i tak będę potem miała jakieś "ale" co do wózka
![]() Agatonie marudzisz ;p i marudzisz.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.