|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- wiem wiem nudna juz jestem, ale troszke ponarzekam sobie, a u nas ciemiączko tez 1x1 Edytowane przez agadus Czas edycji: 2011-11-13 o 16:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i kolejne brawa! ![]() ale to leci...! ![]() Cytat:
![]() ![]() A my dziś dzień leniwie w domu w trójeczkę spędzamy. Przed chwilą - TŻ ogląda z małym książeczkę z pojazdami,zdjęcie ciężarówki - i co słyszę? "Patrz, jak ciężarówa mleko wiezie. Ale nie tak fajnie jak mama bo nie w cycu a z zbiornikach" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
Zakorzenienie
|
hej, Brunetko - Tobie na razie odpisze, reszte w ramach możliwości
Jula po Devikapie miała boleści identyczne w objawach do kolki - ok 1,5 godz po podaniu - dawałam w mleku - płacz nie do opanowania i przeważnie padała ze zmęczenie od płaczu po ok godzinie - odstawiłam devikap i przeszło jak ręką odjął - my mieliśmy dawkę 1 kropelka i takie szaleństwa były a u Was 3 aż kropleki - wg mnie za dużo - przynajmniej na raz w jednorazowym podaniu dziecku - chyba że te 3 kropelki rozłożyć na 3 podania dziecku w ciągu dnia jeśli dziecko rzeczywiście wymagałoby takiej dawki - w co jednak wątpie - poczytaj sobie na necie o bólach brzuszka po devikapie - mnóstwo mam o tym pisze ![]() Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-13 o 17:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Dziewczyny przepraszam, że mało się ostatnio udzielam, ale od czwartku była u mnie mama - dzisiaj pojechała już do domku. Poza tym Szymon chyba zaczął ząbkować... Ma straszne napady płaczu, pcha rączki do buzi, a dzisiaj, gdy dałam mu pogryźć pieluszkę tetrową zobaczyłam na niej krew... Zajrzałam do buźki, a tam w miejscu dolnych jedynek jest delikatne pęknięcie... Narazie podałam mu czopek przeciwbólowy. Jak jeszcze mogę mu ulżyć? ![]()
#4955 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jasne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
|
Jacie ja tęskniłam bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
Crazy, Vaniliova duuuuuuuużo zdrówka dla waszych dużych dzieciaczków
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4958 |
Rozeznanie
|
Witam sie niedzielnie
![]() W temacie ciemiączka to u nas przy urodzeniu było 1x1,5 a teraz jest cały czas 1x1 ![]() ![]() ![]() Moje dziecie sie chyba naprawiło (nie chwalę ![]() - dzis pobudka o 3:30 na szamanko - 160ml Comfortu - kolejna pobudka o 8:30 na szamanko - 160ml Comfortu - spanie do 10 ![]() - o 12 obiadek Dynia z ziemniaczkami cały słoik ![]() - o 15:30 deserek - jabłka z bobovity cały słoik ![]() - 17:30 160ml Comfortu ![]() Oby tak dalej ![]() ![]() Wczoraj z mezulem sprzedalismy Karolinke babci a sami wraz ze znajomymi wyruszylismy na pizze i piwkoo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-11-13 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziubek Stapelka dla Waszych dzieciaczków ![]() Aania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Zadomowienie
|
Witam!
Parę dni mnie tu nie było i prawie koniec wątku ![]() ![]() Spróbuję troszkę nadrobić ![]()
#4961 |
Zadomowienie
|
brunetka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze mam nadzieję, że w końcu Igorowi się poprawi ![]() Cytat:
![]() ![]() Skoro pytanie do wszystkich ( ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No jasne, że tęskniłam. Przecież pisałam, żebyś nie jechała tylko z nami została ![]() Napiszę Wam coś niesamowitego: mała spała dzisiaj do 11!!! I to ja szłam ją obudzić, bo za długo spała. Nie wiem o co chodzi ![]() wstali o 9.00. Ja wstałam o 10.50 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zadomowienie
|
Justyna dziekujemy.
Tylko moje dziecko ma takie duze ciemiaczko?? Lilka i jacieeeee gratuluje wyjazdow/wyjsc. Przyznam sie ze i ja w tym tygodniu bylam na malej imprezce, a maz zostal z Kropka. Zaszalam sobie, a co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zadomowienie
|
Pytanie do mam podających kaszki: Czy robicie wg przepisu, czy dajecie mniej kaszki, żeby miała płynną konsystencję? My kupiliśmy z Bobovity te bezmleczne, do których się dodaje mleko modyfikowane (nie chciałam małemu mieszać mleka różnych firm) i na nich jest że zrobić mleko 150 ml a później dodać 3 łyżki stołowe. Ale wydaje mi się że to wtedy będzie gęsta kaszka a nie pitna
![]()
#4965 |
Wtajemniczenie
|
moja Nati też dzisiaj strasznie marudna, baaardzo slini się , popłakuje, nie bardzo chce jeść, rączki pcha do buzi, gryzie, jutro lece po żel na dziąsełka, , biedna jak długo jeszcze będzie sie męczyła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Zakorzenienie
|
mi chodzi pewna głupota po głowie... mianowicie chciałabym spróbować mlodej dać zwykłe mleko, chyba Bebiko... oczywiście na początek pomieszane z Pepti
jak widzę jak mi Lena pół słoika deserku wciąga z uśmiechem na twarzy a potem jak się męczy żeby wypić niedobre mleko to aż mi jej żal nie wiem co robić...
#4967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zanka u nas chyba to samo co u Ciebe, Agula poznała nowe smaki i nie chce jesc Nutry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Wtajemniczenie
|
Niedługo 5000 postów...
![]() |
#4969 |
Zadomowienie
|
Scio
![]() ![]() I teraz jeszcze jedno pytanko. Ostatnio mam wrażenie że Natan strasznie się męczy jedząc mleko i postanowiłam kupić smoczek 2 i trójprzepływowy. Mamy butle Brown'sa i kupiłam te smoczki Canpol. No i mój dylemat - na tym trójprzepływowym mleko leci samo niezależnie od jego ustawienia ![]() ![]()
#4970 |
BAN stały
|
DaKaro,Iustynko nie dziekuje za życzenia zdrówka
![]() ![]() Iustynko-na szczerscie!!! nie będziecie ciociami po raz 5 ![]() Gratuluję Wam wypadów ![]() ![]() A rankę na dziasełku moze mleczkiem posmarować albo gencjaną na wodzie Ogólnie ranki w jamie ustnej goją się szybiorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zakorzenienie
|
a tak z ciekawosci, która wymyslila wygrywajacy tytul ???
pisze jedna reka sorki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
Nerola no to dobrze, na 4 chyba zamierzasz zakończyć prokreację?
![]() Crazy Sara też ma duże. Ale nie znam rozmiaru. Przy urodzeniu miała 1,5x1,5 teraz słowa pediatry: duże. Iustyna widzisz dziecko dało Ci przygotować imprezę. Jak hmmm ...napisałaś coś w klubie? czy było miło? Zanka ja sie tego boję. Sara spróbuje nowych smaków i nutra będzie bleee. Scio przeoczyłas moje pytanie: jakie mleko będziesz wprowadzać jak Agata skończy 6mcy? Jaciee witaj ![]() Kupiłam smoczek kaszkowy do brownsa. Czy jak zrobię rzadką kaszkę to Sara nie będzie się dławić? moze ten Y jest tylko dla mocno gęstych kaszek? Jakimi smoczkami i butelkami podajecie kaszkę? (proszę nie olać mojego pytania- mamy kaszkowe i kleikowe) Byliśmy na zakupach. Zrobiłam zapas większych ubranek dla Sary, kilka słoiczków, deserków... Nie pytajcie ile kasy wydałam ![]() Coś miałam pytać, wyleciało z pustego łba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jestem jestem kochana ![]() chyba zaczał ząbkowac, bo płacze i chce byc na rękach pcha pieści do buzi, moje palce i zaciska z całej siły. ach... kupiłam żel, którym mu smaruję dziąsełka, ale on go zlizuje i jeszcze zadowolony jakby nie wiem co dostał. chyba nie bedziemy mieli problemów z próbowaniem nowych potraw. ![]() patrze, że niezła afera smoczkowa tu się zdarzyła. ![]() a i gratulacje wszystkim maluszkom skończonych tygodni, miesięcy, zdolności. ps. dziś Emil po raz pierwszy zaśmiał się w głos ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Liczyłam na to, że po kaszce dłużej będzie najedzona, tymczasem nawet szybciej zawołała następną butle. Ciekawe.... co prawda normalnie je 120, a ja zrobiłam kaszke na 90. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Raczkowanie
|
Melduję, że Dominik drugi dzień z wielką ochotą zjadł obiadek ziemniaczki z dynią
![]() Teraz już sobie smacznie śpi a mamusia chyba też dzisiaj szybciej się położy. Jak tak czytam, że wasze dzieciaczki śpią do tak późna...U nas tak do drugiego miesiąca Dominik spał do 9:30 a teraz niestety zasypia już o 19-20 ale za to budzi się o 5:30-6:30, bardzo rzadko o 7 ![]() Dobranoc mamusie!!!
Największe szczęście dla ojca i matki Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki To ich krew - życie, to ich własne dziecię. Co im nad wszystko droższe jest na świecie. Edytowane przez madzia1k1 Czas edycji: 2011-11-13 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Zadomowienie
|
Stronczku- pytałaś o lot samolotem. wszystko było w porządku. przy starcie tylko i lądowaniu daj Wiktorii pierś, zeby jadła i przełykała to jej się uszka nie będą zatykały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do smoczka musisz spróbować. Ja mam do kaszek TT (niby 6+ on jest), Agata się krztusi. Daje jej więc tym trójprzepływowym z Canpola, bo z TT bardzo się męczyła. Myślałam, zeby kupić jescze z Aventu, ale chyba sobie daruje i kupie Agacie nie kapek, bo ona mi jz tak ładnie je łyżeczką, ze nawet śliniak nie bardzo potrezbny - wystarczy bluzka jedzeniowa. I moje dziecie tez po kaszy nie śpi dłużej. Ona miała chyba pleśniawki, bo wczoraj i dziś wypędzlowała Aphtinem i zjadła o 17 180 ml mleka (150 wody +5 miarek) i przed chwilą 190 (180 ml wody i 6 miarek, ostawiła 30) czyli wracamy do starego jedzenia ![]() A mam pytanie mam kleik ryżowy i kaszke jabłkową bezmleczną z bobovity, czy któraś mama która taką posiada mogłaby zerknąć ile po otwarciu można trzymać? Bo przesypałam sobie do puszek po Nutrze i nie spojrzałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Zadomowienie
|
Bardzo-bardzo dziękujemy.
To jeszcze opiszę, co nam się wczoraj przydarzyło. Wczoraj od rana mała miała takie zaróżowione policzki. Na początku myślałam, że coś zjadłam i to znów skaza się odzywa - pierwszy objaw rumiana buzia, później sądziłam, że za gorąco mam w domu. Wietrzenie i rozbieranie małej nic nic nie dało. Ale to było w sumie nic. Po wieczornej kąpieli rumieńce bardzo nabrały na sile. Sprawdziłam, nie była to temperatura, sądziłam, że pewnie nagrzała się w cieplej wodzie, rozebrałam małą. Mąż jednak po jakimś czasie stwierdził, że w sumie to zimna jest, a ona robi się coraz bardziej czerwona. Już miałam w gaciach, do szpitala chciałam jechać, gdy nagle coś mnie tknęło. Umyłam jej buzię gotowaną wodą i zaczęło powoli schodzić. Okazało się, że Kropka jest uczulona na mój krem do rąk, a ja jej kremowałam buzię jej kremem i pewnie z rąk przeszło. Że nie wpadłam na to wcześniej - mam krem Johnson, a wiadomo, że nawet ich kosmetyki dla dzieci nie mają dobrej opinii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.