Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 22:57   #4951
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Katee a Twój inhalator też jest taki głośny?

Idę w poduchy.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 23:56   #4952
Katee27
Zadomowienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wybieram właśnie inhalator na all i będziemy się inhalować

Chyba i mnie coś zaczyna brać. Gardło boli... delikatnie na razie. Od kilkunastu dni szprycuje się rutinoscorbinem (2 tabletki dziennie - ile więcej mogę?). Dziś już 2 razy płukałam gardło. Mogę strepsils intense? na ulotce trzeba konsultować z lekarzem, ale przecież nie polecę do przychodni czegoś więcej nie złapać herbatka z miodem i sokiem malinowym też w natarciu już są.
ja rutinoscorbin brałam 2x2,a miód chyba uczula?zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Ja używałam przy pierwszym okresie a był on 12 tyg po porodzie.
Twój awatar to stópki Jasia?

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
wiecie co... tych słoiczków z obiadkami, deserkami mam już kilkadziesiąt a dopiero za miesiąc będę coś wprowadzać

korzystając z promocji w rosmanie wysłałam mojego męża, by zrobił zapas pieluch, chusteczek, mleka i powiedziałam by przy okazji kupił KILKA słoiczków dla małej. a on wrócił z całą reklamówką przeróżnych dań...
tłumaczył się, że obok niego jakaś baba ustawiła dwa koszyki i pakowała do nich wszystko, co było na półce a on nie chciał być gorszy i też brał co mu w rękę weszło

wziął nawet pasternak z ryżem
s uper masz męża.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Katiem gratulujemy pierwszej marchewki. Sonia dzisiaj zjadła dzisiaj dwie łyżeczki jabłuszka . I zaraz potem był cycuś.

Strasznie mi mała kicha. Katarku nie wiele ale to może początek. Zobaczymy.

Jutro moja mama ma imieniny i nie wiem czy jechać bo brata rozłożyła grypa. Więc chyba podarujemy sobie.

Ja głosuję na 1 i 6.
ja bym nie ryzykowała,zadzwonisz do mamy, zrozumie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
A moja Milcia sobie dziś śmigus dyngus mlekiem zrobiła. Mam strasznie dużo pokarmu a ona sobie pociągnęła i puściła cycucha. Tam się jakieś ciśnienie zrobiło i jej psik prosto do oka a ona zdumiona tylko tak szybko mrugała
my dyngusa urządziliśmy dziś podczas kąpieli Kubusia,najpierw Kuba tak "pływał",że mnie zalał,potem męża pstryknęłam,bo coś gadał a on mnie z nawiązką i Jurek z atakiem wody na niego.Wszystko mokre

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
oj mi też czaszka dymi dziś
a ta lekarka nie mówiła nic więcej o tej powiększonej miedniczce?
czemu taka jest i czy to się leczy jakoś czy samo zanika?
no tylko tyle,że nie odbiega bardzo od normy.Zbadała Kubusia,dała opis i zdjęcia z usg i z tym mamy iść do lekarza prowadzącego,tzn.tego nefrologa majoraz Cepelka.Swoją drogą ton tego lekarza mnie jakoś śmieszy,szczególnie,gdy mąż go naśladuje

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A o tym nie pomyślałam. Chociaż jest tez czasem tak, że Kubie nie wystarczy, że jestem i na niego patrzę. Uspokaja się jak go wezmę na kolana, albo ponoszę.

Zupełnie nie wiem co mam robić bo za miesiąc kończę macierzyński. Teraz jestem 2 razy w tygodniu w pracy, a od lutego będę płacić Zusowi normalną składkę czyli jakieś 900zł. I żeby zarobić musze więcej pracować, a na dzień dzisiejszy tylko mamusia i mamusia.
Mam nadzieję,że Kubusiowi to minie,a Ty sobie na pewno poradziszwiem to

Ula no właśnie nie jest aż tak super,bo jednak ta jedna miedniczka nerkowa jest powiekszona.Wierzę,ze będzie dobrze.

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Oj Iwoncia, tu chodzi o skojarzenia. Dziecko widząc łyżkę, wie że teraz będzie jadło coś innego niż mleko. Bo potem nagle zaczniesz dawać to samo jabłko, które dawałaś ze smoczka, łyżką i Twój synek może być skołowany "o co chodzi, przecież mama mi dawała to samo wcześniej ze smoczka."

A smoczek nie ma nic wspólnego z jedzeniem, służy do uspokajania

Karmi się cycem do 6 miesiąca, ale z cyca leci MLEKO, a nie inne produkty.
Mądrze piszeszzgadzam się.Trzymam kciuki za Henia

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A ja chyba jeszcze nie chwaliłam się na wątku naszym Anciorem na brzuszku Oczywiście jęzorek ciągle na wierzchu. Czy Wasze maluchy też tak robią?
słodycz!
Mój ostatnio zaczął wystawiać jeżyk jak się śmieje i gadamyi tak fajnie gruha do mnie:aghu

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
nie mogłam się powstrzymać i kupiłam taki komplecik http://allegro.pl/komplet-0-6-miesie...918022437.html
super,już nie mogę doczekać się zdjęć z tej sesji z żabką

Cytat:
Katee a Twój inhalator też jest taki głośny?

Idę w poduchy.
czy ja wiem?chyba wszystkie trochę buczą.Kiedyś pożyczałam od szwagierki to jej był bardziej głośny.

Pa,bo ledwo na oczy patrze

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 05:49   #4953
kraven
Zakorzenienie

Witam się porannie.
Jasiu w nocy tylko raz obudził się na karmienie. A teraz zjadł i zagaduje swojego ptaka z lamaze.
Dearlie mój Jaś też od wczoraj wieczora pakuje piąstki do buzi. W nocy jak się kręcił i wstałam, żeby Mu smoczek dać to już miał piąstki w buzi. Przy tym troche się ślini. Może to ząbki, a może uczy się swojego ciała.

Wszystkie inhalatory buczą, bo tam jest sprężarka w środku. Mój Jaś usypia przy inhalacjach.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 06:58   #4954
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Bo w pierwszych 3 miesiącach mleko matki jest słodkie, a potem robi się słone. No ale preferencje dziecka też się wtedy zmieniają i mleko niby dostosowuje się do tych preferencji...
Moje mleko w dalszym ciągu słodkie, dzisiaj miałam okazję się przekonać

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Pediatra mówiła, że Kinga jest duża, ale jak jest na piersi to jest ok. Mi już z niektórych 68 zaczyna wyrastać, a ma tylko 2,5 miesiąca . Poza tym myślałam, że później już dzieci mniej przybierają, a tu wychodzi, że znowu w miesiąc z 1200 gram...
Maja też w miesiąc przytyła kilogram, jutro mam szczepienie to sprawdzimy jak teraz.

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a jaki kubeczek kupiłaś, niekapek czy zwykły?
Miałam kupić niekapek, ale jak poczytałam to zdecydowałam się na Doidy Cup. Wczoraj mi przyszedł, ale jeszcze nie eksperymentowałam
http://allegro.pl/kubeczek-doidy-cup...884848367.html
Stary 2013-01-03, 07:25   #4955
katiem
Wtajemniczenie

Cześć kochane

Nocka średnia. Kubusia bolał brzuszek. Jakoś po 24 po karmieniu zaczął stękać i prężyć się, fikał nóżkami. na szczęście nie płakał. masowałam brzuszek, a potem położyłam na sobie brzuszkiem do brzuszka i kołysałam. wczoraj nie było kupki, a robi raczej codziennie. Tak więc dzisiaj marchewki nie podam Może spróbuję jabłuszko.

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

A z kubków to u Pawełka sprawdził się lovi 360.

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-03, 07:52   #4956
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
nie mogłam się powstrzymać i kupiłam taki komplecik http://allegro.pl/komplet-0-6-miesie...918022437.html
Super

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Sojka wielkie dla Zosi za ząbek

Cytat:

Moja bejbe też wie co to łyżeczka - kropelki z niej wylizuje

A co do kubeczka to mi moja konsultantka od chusty poleciła Doidy cup
http://allegro.pl/doidy-cup-kubeczek...884802415.html

.
Tez słyszałam o tym kubeczku że jest najlepszy

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Widz, że ja podobnie myślałam
Tzn. tak sobie myślałam, że skoro zęby wychodzą w okolicy właśnie tego 8msc. to ząbkowanie zacznie się około 5. A tu kicha
Choć Melka to już startuje na 5miesiąc
W każdym razie, gdybym wiedziała to przygotowałabym się psychicznie, a tak to mnie szlag jasny trafia jak jest nie do ujechania

My póki co przygotowujemy się, nieoficjalnie, do chrzcin.
I mam takie niefajne pytanko.
Ile $$ wyniosły Was chrzciny? I mniej więcej ile co?
100 zł kościół
800zł restauracja
100 zł tort
80 zł ubranko
Nie liczę mojej sukienki i koszuli męża.

Dzień Doberek

Witamy się z Zuzią w dobrym humorku.
Póki co słońce świeci ale podobno potem ma padać.

Narazie idę do łazienki się ogarnąć bo siedzę w piżamie.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 08:32   #4957
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Byłam pewna że zawitam na nowy wątek
Mój mały gnom leży i śpiewa a ja mam czas na kawę, posprzątałam już, pranie się robi, drugie ściągnęłam. Wożenie rano dziecka do przedszkola ma swoje plusy, bo normalnie byśmy jeszcze spali, a tak porobione i jak gnom zaśnie to siadam do papierów.
Cytat:
A co do kubeczka to mi moja konsultantka od chusty poleciła Doidy cup
http://allegro.pl/doidy-cup-kubeczek...884802415.html
A ja jakoś nie jestem przekonana do krzywych kubeczków, czy sztućców, dziecko nauczy się picia i jedzenia z takich a później normalnym kubkiem czy łyżką do buzi nie trafia. U nas będzie normalny kubeczek i proste sztućce.

Cytat:
Bo w pierwszych 3 miesiącach mleko matki jest słodkie, a potem robi się słone. No ale preferencje dziecka też się wtedy zmieniają i mleko niby dostosowuje się do tych preferencji...
Pierwszy raz o czymś takim słyszę żeby mleko było słone. To nie możliwe bo jest w nim laktoza, która powoduje że jest słodkie. Co prawda można zmienić delikatnie smak, na przykład jedząc dużo słodyczy, albo dla odmiany czosnku lub cebuli. Ale słone nie jest. Spróbuj

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Wogóle dziś też byłam u endokrynologa - wyniki mam dobre, więc euthyrox poszedł w odstawke"
jedynie gdyby się znowu coś wykłuło" - słowa pani doktor to wtedy znowu będe brać tabsy
wizyta kontrolna za pół roku - uff
Dziś z Tż rozmawialiśmy o ślubie kościelnym, nawet podzwoniłam do restauracji różnych i wygląda na to, że uda nam się wziąć ślub w tym roku się doczekać nie mogę
Super że z tarczycą dobrze
No i gratuluję decyzji o ślubie

Cytat:
My się szykujemy na 10 lutego. Robimy w domu raczej. W lokalach chcą około 70zł za osobę, a u nas będzie z 17. Tak więc koszt bardzo duży, a w domu wyjdzie taniej.

Cytat:
to ile nas na wątku w tym roku ślub bierze?
Może my...

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
i wtedy wszystkie inne szczepienia się przeciągają,szok.A jak Twój palec?byłaś u lekarza?Ps.tylko nie wstawiaj fotki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 08:43   #4958
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A ja jakoś nie jestem przekonana do krzywych kubeczków, czy sztućców, dziecko nauczy się picia i jedzenia z takich a później normalnym kubkiem czy łyżką do buzi nie trafia. U nas będzie normalny kubeczek i proste sztućce.

Pierwszy raz o czymś takim słyszę żeby mleko było słone. To nie możliwe bo jest w nim laktoza, która powoduje że jest słodkie. Co prawda można zmienić delikatnie smak, na przykład jedząc dużo słodyczy, albo dla odmiany czosnku lub cebuli. Ale słone nie jest. Spróbuj
Tamlin, mleko zmienia lekko swój smak. Bo dziecko po 3 miesiącach życia, zaczyna preferować słone smaki zamiast słodkich.

Uczyłam się o tym na rozwojowej neuropsychologii klinicznej dziecka.

A jakie to są proste sztućce i czym się różnią od zwykłych?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 08:59   #4959
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobry.
Byłam pewna że zawitam na nowy wątek
Mój mały gnom leży i śpiewa a ja mam czas na kawę, posprzątałam już, pranie się robi, drugie ściągnęłam. Wożenie rano dziecka do przedszkola ma swoje plusy, bo normalnie byśmy jeszcze spali, a tak porobione i jak gnom zaśnie to siadam do papierów.
:

Zośka ma pierwszego ząbka?

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-03, 09:00   #4960
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Tamlin, mleko zmienia lekko swój smak. Bo dziecko po 3 miesiącach życia, zaczyna preferować słone smaki zamiast słodkich.

Uczyłam się o tym na rozwojowej neuropsychologii klinicznej dziecka.

A jakie to są proste sztućce i czym się różnią od zwykłych?
Z tym mlekiem nadal się nie zgadzam Na pediatrii i neonatologii uczono mnie inaczej.

A proste sztućce to takie jak nasze, zwykłe.
Stary 2013-01-03, 09:38   #4961
katiem
Wtajemniczenie

A w ogóle co to za pogoda????? Na spacer chciałam wyjść.

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-03, 09:39   #4962
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Hejka,

Nie wiem czy nadrobie. Słaba jestem. Coś się znowu przyczepiło.

Czy Wasze dzieci też krzyczą? Nie płaczą, tylko krzyczą wręcz skrzeczą. Aleńka ostatnio dużo krzyczy. Nie wiem czy coś jej nie pasuje czy to jakiś nowy etap rozwoju głosu?

Iwoncia caly słoiczek z jabłuszkiem mu dajesz?

Zdrowia dla Oliwki!
Stary 2013-01-03, 09:39   #4963
Asiuulka89
Zakorzenienie

Spjka gratulujemy Zosce pierwszego zabka

Ale duzo piszecie nie wyrabiam. my dziś mamy pediatre zobaczymy co nam powie jak cos zaproponuje mu by z nami leciał bedzie opieka lekarska 24/h

Ale sie stresuje wszyscy wokół chorują i ja mamnadzieje ze uda nam sie polecieć. Niby mam wykupione ubezpieczenie o rezygnacji ale ja die jyz nastawilam na te wakacje
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 09:39   #4964
muminek88
Zadomowienie

mała rozgadała sie na dobre...nie moge sie nasluchac....
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 09:59   #4965
colds
Zakorzenienie

Zdarzyłam!!!
Internet od rana mi odwalał i bałam się, że nie dam rady wejść na komputer

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci też krzyczą? Nie płaczą, tylko krzyczą wręcz skrzeczą. Aleńka ostatnio dużo krzyczy. Nie wiem czy coś jej nie pasuje czy to jakiś nowy etap rozwoju głosu?
Melcia przechodziła też coś takiego.
Do teraz, gdy np. sprzeciwiam Jej się robiąc pierdziuszki na brzuszku, to albo piszczy bardzo głośno, albo właśnie krzyczy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 10:02   #4966
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Może jako krzywe Tamlin miała na myśli coś takiego http://allegro.pl/beaba-lyzeczka-do-...910026498.html
Stary 2013-01-03, 10:11   #4967
tamlin111
Zakorzenienie

Nie Nisia, o takie mi chodziło:
http://allegro.pl/sztucce-dla-dzieci...888622409.html
Stary 2013-01-03, 10:13   #4968
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

1250 zł restauracja - 16 osób
100 zł - tort
65 zł - ubranko
100 zł - dla księdza

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Ula no właśnie nie jest aż tak super,bo jednak ta jedna miedniczka nerkowa jest powiekszona.Wierzę,ze będzie dobrze.

Na pewno będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Moje mleko w dalszym ciągu słodkie, dzisiaj miałam okazję się przekonać

Maja też w miesiąc przytyła kilogram, jutro mam szczepienie to sprawdzimy jak teraz.

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Miałam kupić niekapek, ale jak poczytałam to zdecydowałam się na Doidy Cup. Wczoraj mi przyszedł, ale jeszcze nie eksperymentowałam
o nim pisałam stronę wcześniej, testuj i podziel się wrażeniami

Cytat:

Krzywych sztućców sobie nie mogę jakoś wyobrazić

Ja się może skuszę na doidy, ale na pewno wiem że nie kupię niekapka bo miom zdaniem to jest jak butelka, dziecko też ssie tylko rodzicom jest lepiej że to niby kubek.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hejka,

Nie wiem czy nadrobie. Słaba jestem. Coś się znowu przyczepiło.

Iwoncia caly słoiczek z jabłuszkiem mu dajesz?

Zdrowia dla Oliwki!
A jakże. Jak ją przebieram albo ubieram czapkę. Ale jest przy tym taka słodka

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:15   #4969
anesh_
Zakorzenienie

Hej.

Wiecie, czasem jestem załamana naszą sytuacją... Moje dziecie zasypia przy cycu po czym jak ją odkładam to ryk... Niektórzy zganiają to na zły pokarm. Myślałam, że to niemożliwe, żeby się nie najadała moim pokarmem, bo ładnie przybiera (ponad 1 kg na m-c), poza tym jak gdzieś wychodzę to mam ściągnięte mleko i jak zje to co zostawiam to jest super i od razu zasypia... W noc sylwestrową spała od 20 do 2, co prawda dałam jej też herbatkę, no ale herbatka przecież nie będzie trzymała jej tyle godzin, prawda? Moja mama twierdzi, że ja i ona się tylkoo męczymy i już dawno powinnam jej dawać mm, a ja k.u.r.w.a. nie chcę! Walczę o to by karmić ją piersią... Pozwalam jej dawać mm tylko jak jadę do szkoły... bo nie jestem w stanie odciągnąć tyle pokarmu, żeby starczyło na dwa dni moim gów.nia.nym laktatorem... I wtedy super śpi, nie płacze... No i to niby jest wyznacznikiem tego, że nie najada się moim pokarmem,,, Co ja mam zrobić? Jak sprawdzić czy ten pokarm jest ok?
Poza tym niedługo egz. a ja siedzę z dzieckiem na ręku, albo ją noszę, bo inaczej się nie da...
Nie jest tak cały czas, ale niektóre dni takie są.... już było o wiele lepiej, a teraz znowu....
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 10:15   #4970
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Może jako krzywe Tamlin miała na myśli coś takiego http://allegro.pl/beaba-lyzeczka-do-...910026498.html
Niezły wynalazek

Tež zamówiłam Doidy cup.
Kiedy spróbujesz dać pić Mai z niego?

Ja naszych sztućców nie mogłabym dać, bo mają wąskie i ostre rączki. Łatwo do oka sobie wsadzić.
Stary 2013-01-03, 10:15   #4971
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dziwadło
Stary 2013-01-03, 10:22   #4972
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A ja chyba jeszcze nie chwaliłam się na wątku naszym Anciorem na brzuszku Oczywiście jęzorek ciągle na wierzchu. Czy Wasze maluchy też tak robią?
jak piekne podnosi glowke!!! nie to co moja Giuli nic a nic, juz nawet sposob aga ton probowalam wczoraj i nic strasznie mnie to stresuje. a najlepsze ze przy trzymaniu pionowo np do odpicia to trzyma sztywno dzis idziemy do neurologa

Cytat:

ja tez go kupie. sasiadka ma coreczke ktora nie chciala pic z zadnej butelki, tylko cyc i cyc i ten kubek ja uratowal.
tak samo chce kupic ta miseczke niesypke, ale to pozniej dopiero.
Cytat:
o matko czego to nie wymysla

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2013-01-03 o 10:24
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:23   #4973
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
O kurde, nie widziałam, nie wpadłabym na to aby kupić coś takiego.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej.

Wiecie, czasem jestem załamana naszą sytuacją... Moje dziecie zasypia przy cycu po czym jak ją odkładam to ryk... Niektórzy zganiają to na zły pokarm. Myślałam, że to niemożliwe, żeby się nie najadała moim pokarmem, bo ładnie przybiera (ponad 1 kg na m-c), poza tym jak gdzieś wychodzę to mam ściągnięte mleko i jak zje to co zostawiam to jest super i od razu zasypia... W noc sylwestrową spała od 20 do 2, co prawda dałam jej też herbatkę, no ale herbatka przecież nie będzie trzymała jej tyle godzin, prawda? Moja mama twierdzi, że ja i ona się tylkoo męczymy i już dawno powinnam jej dawać mm, a ja k.u.r.w.a. nie chcę! Walczę o to by karmić ją piersią... Pozwalam jej dawać mm tylko jak jadę do szkoły... bo nie jestem w stanie odciągnąć tyle pokarmu, żeby starczyło na dwa dni moim gów.nia.nym laktatorem... I wtedy super śpi, nie płacze... No i to niby jest wyznacznikiem tego, że nie najada się moim pokarmem,,, Co ja mam zrobić? Jak sprawdzić czy ten pokarm jest ok?
Poza tym niedługo egz. a ja siedzę z dzieckiem na ręku, albo ją noszę, bo inaczej się nie da...
Nie jest tak cały czas, ale niektóre dni takie są.... już było o wiele lepiej, a teraz znowu....
Może Ona za wcześnie usypia przy cycku i się nie najada? Wybudzasz ją?

Cytat:
Niezły wynalazek

Tež zamówiłam Doidy cup.
Kiedy spróbujesz dać pić Mai z niego?

Ja naszych sztućców nie mogłabym dać, bo mają wąskie i ostre rączki. Łatwo do oka sobie wsadzić.
Dopiero jak skończy 4 miesiąc i będę dawała jej pić jakieś soczki, bo teraz daję jej tylko herbatkę, ale to z butelki.
Ja zamówiłam sztuce te z Skip Hop i zamierzam Ją karmić tymi. Jeszcze mi nie przyszły, no a poza tym to wstrzymuję się z tym jeszcze dwa tygodnie.
Stary 2013-01-03, 10:30   #4974
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Tez chciałam iść na spacer.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-03, 10:36   #4975
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

Moim zdaniem, to niemożliwe żebyś miała zły pokarm. Twoja mama głupoty opowiada! Może mała ma skok albo po prostu zaczyna potrzebować więcej jedzenia, bo rośnie? Nie poddawaj się. Ja też się nie poddaję.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:

Dopiero jak skończy 4 miesiąc i będę dawała jej pić jakieś soczki, bo teraz daję jej tylko herbatkę, ale to z butelki.
Ja zamówiłam sztuce te z Skip Hop i zamierzam Ją karmić tymi. Jeszcze mi nie przyszły, no a poza tym to wstrzymuję się z tym jeszcze dwa tygodnie.
Ja chyba spróbuję od razu jak przyjdzie dać mleko z tego. Skoro jest 3+, to może rozwiąże naszą sytuację z nienawiścią do butelki...

Dziś albo jutro (mam nadzieję, że dziś, bo już mnie to wkurza) przyjdzie pediatra i zapytam czy mam czekać z rozszerzaniem diety, czy w naszej sytuacji, jak Henio nie przybiera, zacząć szybciej...

Też zamówiłam te Skip Hopy
Stary 2013-01-03, 10:43   #4976
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wybieram właśnie inhalator na all i będziemy się inhalować

Chyba i mnie coś zaczyna brać. Gardło boli... delikatnie na razie. Od kilkunastu dni szprycuje się rutinoscorbinem (2 tabletki dziennie - ile więcej mogę?). Dziś już 2 razy płukałam gardło. Mogę strepsils intense? na ulotce trzeba konsultować z lekarzem, ale przecież nie polecę do przychodni czegoś więcej nie złapać herbatka z miodem i sokiem malinowym też w natarciu już są.

tantum verde mozesz

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Wysłałam zdjęcia mojej niuni na maila
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:49   #4977
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Ja chyba spróbuję od razu jak przyjdzie dać mleko z tego. Skoro jest 3+, to może rozwiąże naszą sytuację z nienawiścią do butelki...

Dziś albo jutro (mam nadzieję, że dziś, bo już mnie to wkurza) przyjdzie pediatra i zapytam czy mam czekać z rozszerzaniem diety, czy w naszej sytuacji, jak Henio nie przybiera, zacząć szybciej...

Też zamówiłam te Skip Hopy
Jeśli nie lubi butelki i mało przybiera to faktycznie próbuj od razu.
Ja zamówiłam też tę miseczkę i talerzyk, ale też jeszcze nie przyszły.
Widziałam, że Twój Henio też sobie upodobał małpkę

Cytat:
tantum verde mozesz

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Śliczna, te Majki to takie urodziwe dziewczyny
Stary 2013-01-03, 11:00   #4978
marta1986222
Zakorzenienie

Anesh Maja jest słodziutka i pięknie pozuje

Znowu reklama

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-03, 11:00   #4979
colds
Zakorzenienie

Cytat:
1250 zł restauracja - 16 osób
100 zł - tort
65 zł - ubranko
100 zł - dla księdza
Skąd ubranko?

Na allegro same drogie, około 200zł

anesh - Czemu niby słaby pokarm? Gdyby był niezbyt dobry to tak jak u mnie - Majka nie przybierałaby na wadze!!!
Próbowałaś Ją przy tym cycu wybudzać? A może po prostu odciągaj pokarm i dawaj swój, ale z butelki?
Stary 2013-01-03, 11:06   #4980
Dearlie
Zakorzenienie

Hej.
Jestem w szoku, że nie ma jeszcze nowego wątku, bo byłam przekonana, że już nie uda mi się nic napisać na starym.

Mój Antek nieźle wymyślał dzisiaj w nocy. Jak nigdy, usypiałam go 2 godziny zanim dalej zasnął, ale za to teraz odsypia marudek mój kochany.

No i skończyły się święta i mój TŻ pojechał w trasę, więc znowu jesteśmy z Antkiem sami przez 2 dni.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Witam się porannie.
Jasiu w nocy tylko raz obudził się na karmienie. A teraz zjadł i zagaduje swojego ptaka z lamaze.
Dearlie mój Jaś też od wczoraj wieczora pakuje piąstki do buzi. W nocy jak się kręcił i wstałam, żeby Mu smoczek dać to już miał piąstki w buzi. Przy tym troche się ślini. Może to ząbki, a może uczy się swojego ciała.
Pozostaje nam obserwować naszych chłopaków. Chociaż tak jak mówiłam, mi do zębów się nie spieszy i mam nadzieję, że to ta druga opcja póki co.

Cytat:
Nic mi nie mów. Ja wczoraj nie wyszłam, bo mnie zaniepokoił ten kaszelek, więc nastawiałam się, że dzisiaj nadrobię sobie spacerowanie, a przy okazji wskoczę do Rossmana, a tu pada i pada i chyba znowu nici z wyjścia z domu.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
jak piekne podnosi glowke!!! nie to co moja Giuli nic a nic, juz nawet sposob aga ton probowalam wczoraj i nic strasznie mnie to stresuje. a najlepsze ze przy trzymaniu pionowo np do odpicia to trzyma sztywno dzis idziemy do neurologa
Powiem Ci, że Antek zanim zaczął podnosić główkę na brzuszku, to właśnie najpierw ładnie zaczął ją trzymać podczas leżenia na mnie oraz przy odbijaniu, więc mam nadzieję, że Giulia lada moment też zacznie. Trzymam kciuki za wizytę i mam nadzieję, że to tylko formalność, która potwierdzi, że Giulia po prostu potrzebuje jeszcze troszkę czasu.

Cytat:
o 11:40 ----------

ślicznotka! A na tym trzecim zdjęciu jaka do Ciebie podobna.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2013-01-03 o 11:08
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości