|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)
męski foch
![]() dziewczyny, wiecie co, jestem tak wkurzona,że szok dlaczego u nas nie ma zasiłków jak za granicą typu kindergeld? z mojej pensji swego czasu starczyło mi na wszystko a odkąd jest mały to normalnie zaczynam liczyć co ile kosztuje kaszka- na dzień i na noc- 14 zeta na 4 dni do tego mm, do tego pieluszi,chusteczki,kosme tyki, soczki, obiadki raczej sama gotuje więc jest jakaś oszczęnośc ale w miesiącu robi się z tego niemała sumka do tego Samek- korepetycje, prywatny angielski, jakiś sport, kieszonkowe,kino,teatr fucking shit! gdybym dostałwała taki kindergelz to naprawdę byłoby to sporym odciążeniem, wtedy wiele rodzin byłoby stać na noramle wakacje, wyjścia dla przyjemności itp a tak? ja pierdziu, nie wspomne w jakich kwotach płacimy z TZ podatki wyć mi się chce, co za kraj, nie sądze żeby kiedykolwiek było lepiej i mimo iż z TZ mamy świetną pracę to marzę żeby stad uciekać |
|
|
|
#4952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze był taki czy przy dziecku się tak zmienił??
|
|
#4953 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co jest?Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Zmienił sie ale to raczej nie przez dziecko. Kiedyś wychodziliśmy do kina na pizze a teraz nie ma mowy bo to wydawanie kasy na ☠☠☠☠☠☠☠y. Jeszcze teraz mamy problem ze swietami bo od x lat w drugi dzień swiat spotykalismy sie na obiedzie wszyscy u moich rodzicow a w tym roku podobno jego bracia zadecydowali ze w 2 dzien swiat jest obiad u mojej t. i TŻ w ogole nie chce slyszec o tym ze zostaje u moich rodzicow, chcialam isc na kompromis zeby zjesc obiad u jednych a na kawe jechac do drugich ale tez sie nie chce zgodzi. A dodatkowo 28.12 jest roczek jego bratanicy i 30 - 31.12 jestesmy na weselu u jego kuzynki wiec dosc czasu spedzimy z jego rodzina.
|
|
#4954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
ja dzis fewciuje hałs mam zamiar pomyc okna, firanki juz pozdejmowane zaraz beda sie pracCytat:
Cytat:
![]() iffonka - masakra!!!!! zeby wlasnemu dziecku zalowac na zabawke?????????????????? meneq - przetlumacz ździebko mamy porpostu robic takie literki "L"?neti - twoj antos mnie zadziwia!!! u mnie spokojne lezenie w lezaczku skonczylo sie jakos tak w 3 miesiacu Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-12-15 o 11:35 |
||
|
|
|
#4956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykre to jest ...
|
|
#4957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (oczywiście napisałam to w żartach) a żeby nie było tak smutno na mój temat ciagle to zdjecie Bartusia z 6 grudnia, na szczescie na moja szwagierka i siostra zawsze pamietaja o prezencie dla małego
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-12-15 o 11:47 |
|
|
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakos tak mnie chcica naszla na fewciowanie wiec wole korzystac bo nastepny raz moze sie dlugo nie powtorzyc
|
|
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecie już godzinę śpi
![]() Dziewczyny mam prośbę Bardzo proszę o kciuki jutro ![]() O 11.30 idziemy z Darią do szpitala na badanie- scyntygrafie nerek. Oby było wszystko ok
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
KCIUKI!!!!!!! na pewno wszystko bedzie dobrze! |
|
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, będziesz chciała te naklejki z lidla na książki?? mam dwie i nie potrzebuję ich.
Jak nie to może jakaś inna dziewczyna skorzysta.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-12-15 o 12:15 |
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
marsi dzieki stymulacji skrzydelek nosa, wydzielina bedzie latwiej schodzila z nosa. Stosowac kilka razy dziennie 1-2 serie, kazda 5-10 delikatnych powtorzen
Delikatnie przylozyc, jak na zdjeciu po lewej, opuszki palca serdecznego i bardzo powoli glaskac w kierunku, ktory pokazuja strzalki na obrazku. silver dzis dopiero znalazlam to zdjecie i mam nadzieje, ze niepredko nam sie przyda ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Bedzie!! a kciuki tez sa |
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
A Zuzka już nie chciała i jest na mm. Ja się z tym pogodziłam i dobrze, że się odstawiła bo przecież tydzień po tym jak przestała cycka ciągnąć to do tego szpitala trafiłam. Więc wyszło bardzo dobrze. Cycki w miarę, nie sa twarde, ale dziś mnie bolała prawa i się grudki porobiły. Musiałam trochę odciągnąć bo mnie juz tak bolała. UWAGA !!! Dziewczyny tak w ogóle to muszę pochwalić mojego męża ![]() ![]() klask i: bardzo dobrze sobie poradził, wszystko sobie zorganizował, z Zuzką złapał taki świetny kontakt, że ona wszędzie za nim łazi. Kocham Go |
|
|
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ehhh jedziemy jednak do tego krk Hania właśnie szaleje w busie. Jak nie bedzie jak spać to wrócimy.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
No więc jak któraś z Was chce dwie naklejki z lidla to proszę pisać - wyślę
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-12-15 o 12:48 |
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tatus pewnie dumny, co? ![]() Cytat:
![]() udanego wypadu ![]() mlody spi, juz dosc dlugo wiec za niedlugo pewnie sie obudzi ale zanim poszedl spac to pomagal mi w sprzataniu. ja mylam okna a ten stal oparty o kanape, patrzyl co ja robie i za moment ten tak samo -na sucho kanape myje swoja raczka a jeszcze wam nie mowilam jak sie mlody ze mna ladnie bawi - schodzimy na dol do rodzicow, tam jest w salonie lawa i dwa fotele odsuniete od sciany tak, ze mlody sobie za nie wchodzi i mi sie chowa ![]() normalnie bawi sie ze mna w chowanego ![]() ja chodze i wolam gdzie jest kubus? gdzie jest kubus? ten siedzi nieruchomo za fotelem, pod lawa albo nawet zwyczajnie za sciana i po kilku chwilach wychodzi i impetem - ja wtedy oooooo, jest Kubus a ten zaciesz na buźce taki ze szok i tak mozemy sie i z pol godz bawic |
||
|
|
|
#4968 |
|
Lurker ;)
|
Bylismy wczoraj na zakupach, troche postekal jak zawsze ale bylo ok. Mial byc mily wieczor. Wrocil z lidla, bo trzeba bylo cos dokupic i jakby nie wiem ktos inny w niego wstapil. Darl sie na mnie jak nienormalny, no o wszystko, ze niby na forum caly czas siedze
, ze nic nie robie w domu a on po rannej zmianie musi latac z mala. Chuj, ze siedzialam w pracy 10 i 11 h... I jak sie ktorys raz podczas klotni slyszy, ze moge wypier** no to co, mowie, ze jutro sie zbieramy( nie bede dzieciaka po nocach ciagac). Poszlysmy spac do salonu, on spal sam w sypialni pod kocem. Rano przyszedl do pokoju do malej, ja sie ogarnialam, poszlam sie kapac i przyszedl sie przytulil i przeprosil. Chuj mi po jego przeprosinach, powiedzialam, ze za pozno. Wczoraj nie widzial swojej winy gdy ryczalam jak glupia. Jak mi sie oswiadczy na swieta to chyba sie posikam. Coz za zmiana zdania, jednego dnia mam wypierdalac a tydzien pozniej za niego wyjsc? Ostatni raz. Przy nastepnym, po powrocie z pracy zastanie puste mieszkanie. Cierpliwosc mi sie skonczyla. Amen.edit. Zawsze w weekend planujemy, ze cos porobimy razem, bedzie fajny wieczor, film no wiecie ocb. A sie konczy tak, ze jest klotnia bo znowu cos nie pasi. Kazdy weekend s☠☠☠☠☠☠☠ony, a to przeciez nasz jedyny czas dla siebie. Chyba zaczne jezdzic na weekendy do mamy to bedzie spokoj chociaz.
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-12-15 o 13:48 |
|
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
HEJO!!
Ja myślałam, że jak wpadnę, to już w nowym wątku kilka stron a tu proszę - łikend ![]() Jak skończymy ten, to zapraszam tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post44166388 Pola spała od 19 do 6.30 z jedną przerwą ok. 2 Little, co jest? ![]() Edit. doczytałam... Mówią, że kobietę trudno zrozumieć, a co można powiedzieć o tych capach z Marsa... Iffonka, aż mi się przypomniał tekst Twojego tż, że jak to będzie "twardą ręką" Bartka wychowywał, ja ☠☠☠☠☠☠☠ę ![]() Marsi, Nawijka, tak jest: "Śląsk, Wisełka, Lechia Gdańsk - trzej królowie wielkich miast! ![]() Lecę się zbierać, dziś śmigamy do t. ![]() PS. U nas w niedziele obiad je się o 12 ![]()
Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-12-15 o 13:49 |
|
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dziękuje na odniesienie,kupię wszystko co podałaś. Może coś to da.
|
|
#4971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
W 2 dajchmanach byliśmy i nic nie było. Rozmiary duże (ale dla Kubusia to nie problem, bo on duże stopy ma) nic w rozmiarach 21 nie było. Za to ja kupiłam sobie kozaki. Mała w tym czasie z mężem przeszła na własnych nogach cały sklep wzdłuż i wszerz. Potem do bartka poszliśmy i kupiliśmy małej takie butki: http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/pr...-313380un.html Mała była grzeczna i spokojnie przymierzała buciki. Przymierzaliśmy też z serii super lekkie, ale nie były wycięte tak bardzo i trudniej się wkładało. One są z membraną. Fajne, były bo naprawdę lekkie. Nasze są delikatniej cięższe, ale bardzo mi się podobają. No, ale są bardzo wycięte i można je maksymalnie otworzyć i wygodnie założyć. A co do butów po domu to mam ogromny dylemat, ale to wieczorem napiszę. |
||
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja lubię weekendy....nie trzeba nadrabiac po NAŚCIE stron..
![]() Pstryczku...Silver...co do leżaczka... On taki spokojny w nim nie jest...wieczorem nadal w nim pije mleczko i zazwyczaj usypia..w dzien juz rzadko...ale czasami-zdarza sie ze mu daje jeść..jakoś tak nie bardzo wariuje w nim-ale za długo nie posiedzi. Wy już fewciujeciw mieszkanka na święta a u mnie leň..leň.... Ale od jutra, się biorę ostro..okna najpierw..a potem poleci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4973 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla mężaCytat:
i napisz potem czy zostaliście na noc Cytat:
Cytat:
![]() za nockęCytat:
Poka jakie sobie kupiłaś kozaczki ![]() ![]() Cytat:
)
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-12-15 o 15:27 |
|||||||
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Ellmi i reszta :p
Poleć jakaś fajna, lekka książkę, gruba książkę do poczytania ?? ![]() ![]() Chciałam siostrze kupić, myślałam o charlotte link co pisałaś wiem że to trhiller , ale nie wiem czy to nie za ciężki kaliber dla ciężarnej ![]() Kurczę jutro bym musiała zamówić by na święta dotarło. W ogóle nie mam pomysłu na prezent urodzinowy dla męża Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-12-15 o 16:32 |
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Ewcia dziś ma dzień głodomorka, 2xmleko, soczek, chrupki, ogórkowa, kiwi, banan i jeszcze sobie kroma chleba wyciągneła :P ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- chyba czas na nową część ???
|
#4976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hej Kochane, rzadko piszę... Zrobiliśmy tydzień temu przemeblowanie w pokoju i tak mi się teraz podoba, że... ciągle sprzątam, chce mi się wszystko znów, nawet Juliana jest teraz taki fajny dzieciak-potrafi sama się bawić przez 2 h na podłodze Zapyla na czworaka jak wyścigówka, bardzo się cieszę, bo myślałam, że pominiemy ten etap![]() Która ma doświadczenie (evel?) w obkładaniu tortu masą cukrową??? Myślę o roczku już Zastanawiam się czy lepiej obkłada się tort kwadratowy czy okrągły. Ninagg Fajne buciki. Ja też muszę się rozglądać powoli. Trochę rozkłada mnie na łopatki fakt kupowania butów za 200 zł na max 3 miesiące ale co zrobisz, jak nic nie zrobisz. |
|
|
|
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dziś marude
masakra, chodzi za mną krok w krok, wspina mi się na nogi i non stop płacze ehhh... na bank ZĘBY
|
|
#4978 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Iguś się bawi po drzemce, w piekarniku żeberka z dzika z ziemniaczkami na jutro,choinkę ubrałam przed chwilą(małą mam,na stole). Iguś ma katar Dopiero co wyzdrowiał. I to przeze mnie Nie mam pojęcia jak to się stało, przed wyjściem zmieniałam pieluchę a jakoś górą przesikał... TŻ mnie chce pocieszyć chyba że to od zębów bo zbiegło się to z tym że młody wczoraj zrobił kupę 2 razy (robi zwykle raza albo nawet co 2 dni) a dzisiaj do godziny 13 kupa była 3 razy i to taka rzadsza. Nic nowego nie jadł. Ślini się do tego tak że tylko mu na okrągło bluzki zmieniam a w śliniaku nie chce być i go zdziera. No ale ja i tak wiem że to przeze mnie. Źle zapięłam pieluchę czy jak? Biedny nie mógł spać, dziś w dzień odsypiał. Już 3 raz spał teraz. A katarek rzeczywiście świetny jest(zamówiłam w dzień darmowej dostawy). Wczoraj niepotrzebnie męża posłuchałam bo powiedział żeby nie wyciągać tego po nocy i odkurzaczem małego nie straszyć. A dzisiaj jak rano odciągnęliśmy to powiedział że musi przyznać że rewelacja.Z przyjemniejszych rzeczy to byłam dziś z mamą na zakupach i kupiłam sobie płaszczyk puchowy na zimę!!!! Tzn. mama mi kupiła. silver kciuki za jutrzejsze badanie ![]() iffonka - przykre to co piszesz, zwłaszcza w sytuacji kiedy ty nie zarabiasz...jeszcze bymmogła zrozumieć żebyś kupiła 5 bluzkę w tym miesiącunp...ale na termoopakowanie albo prezent dla dziecka żałować? little -przykro mi że tak Wam się układa...wiadomo że wszędzie są czasem większe lub mniejsze kłótnie ale to straszne że takie słowa padają, wcale się nie dziwię że tak stawiasz sprawę ![]() sylwietta
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-12-15 o 17:22 |
|
|
|
#4979 |
|
Zadomowienie
|
Iffonka, Meduzka witajcie z powrotem
Iffonka dla Twojego tż niezłe baty się należą nie rozumiem jak można tak ścibolić ![]() Meduzza co zrobiliście inaczej? Pochwal się Silver ogromne kciuki za jutro! Na Ligocie macie badanie? Sorry, że ja tak zawsze dopytuję, ale mnie ciekawi bo to moja działka poniekąd Bokeh podziwiam, że jednak zdecydowaliście się jechać Mała oby ręce się szybko zagoiły! Little współczuję przeprawy z tż kurde nie wyobrażam sobie usłyszeć takich słów tulę |
|
|
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jesteśmy zapisani w Chorzowie w szpitalu dziecięcym na Truchana.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

Zawsze był taki czy przy dziecku się tak zmienił??
co jest?
6 5 4 3 2 1
mamy porpostu robic takie literki "L"?

jakos tak mnie chcica naszla na fewciowanie wiec wole korzystac bo nastepny raz moze sie dlugo nie powtorzyc 

klask i: bardzo dobrze sobie poradził, wszystko sobie zorganizował, z Zuzką złapał taki świetny kontakt, że ona wszędzie za nim łazi. 

, ze nic nie robie w domu a on po rannej zmianie musi latac z mala. Chuj, ze siedzialam w pracy 10 i 11 h... I jak sie ktorys raz podczas klotni slyszy, ze moge wypier** no to co, mowie, ze jutro sie zbieramy( nie bede dzieciaka po nocach ciagac). Poszlysmy spac do salonu, on spal sam w sypialni pod kocem. Rano przyszedl do pokoju do malej, ja sie ogarnialam, poszlam sie kapac i przyszedl sie przytulil i przeprosil. Chuj mi po jego przeprosinach, powiedzialam, ze za pozno. Wczoraj nie widzial swojej winy gdy ryczalam jak glupia. Jak mi sie oswiadczy na swieta to chyba sie posikam. Coz za zmiana zdania, jednego dnia mam wypierdalac a tydzien pozniej za niego wyjsc? Ostatni raz. Przy nastepnym, po powrocie z pracy zastanie puste mieszkanie. Cierpliwosc mi sie skonczyla. Amen.

masakra, chodzi za mną krok w krok, wspina mi się na nogi i non stop płacze 
nie rozumiem jak można tak ścibolić