|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Cytat:
![]() Że jeśli jest taka potrzeba z medycznego punktu widzenia, to nie ma się nawet co zastanawiać, tylko poddać się woli lekarza. Ale chodzi mi o to, że nie chciałabym się umawiać z lekarzem na wywoływanie póki nie ma ku temu przesłanek medycznych, na zasadzie 'wie pani, wtedy mam dyżur, proszę przyjść, wywołamy i już'. Leć z synkiem, dotlenicie się ![]() Ja też muszę się ruszyć do sklepu...na razie opisuję przypadek na zaliczenie praktyk ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zadomowienie
|
Myślałam zawsze że "ciąża to nie choroba" i na zwolnienie powinny isc tylko dziewczyny które muszą non stop leżeć. Teraz jak po 10min musi mnie mąż wyprowadzić z Biedronki bo mi słabo i mdleję to zmieniłam zdanie. Czuję się źle z tym, że się fatalnie czuję i nie mogę chodzić do pracy. Do tego tęsknię za kontaktem z ludźmi i wypłatą wyższą o 500zł. Ale nic więcej nie mogę zrobić by się lepiej poczuć.
Nie mogę sie w 100% cieszyc ciążą bo wciąż czymś się stresuję. Czy któraś z was będąca na zwolnieniu też ma takie myśli czy to tylko mi odbija? To się wyżaliłam. Ide na spacer, moze piękne słońce przegoni moje złe myśli. Miłego dnia! Mamy 19 stopni tylko wieje mocno. |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Słońce tak ładnie świeci a ja tak długo spałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też tęsknie za kontaktem z ludźmi ![]() ![]() Ja też dużo się stresuję niestety. Staram się z tym walczyć, żeby jednak cieszyć się ciaża, ale to ciężkie, jak przy każdym badaniu coś wychodzi ![]() Cieszę się, że mam studia, przynajmniej wychodzę do ludzi, wpisuję się na uczelni na dodatkowe spotkania, wykłady itp, bo przynajmniej mam pretekst, żeby wyjść z domu ![]() ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-03-20 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Raczkowanie
|
we wtorek idę na kontrolę,,,zobaczymy co mi gin powie.
zaczynam się stresować jutrem. o 9 mam wizytę .... ![]() hmmm powiem Wam ze brzydnę... syfki na twarzy sie okropne zrobiły z dnia na dzień...na czubku nosa mam giga diodę! ![]() ![]()
#4957 |
Rozeznanie
|
Optymistka26 - ja też słabnę w dusznych miejscach, ale do pracy chodzę. Chociaż ciężko mi się skupić, wielu rzeczy zapominam, muszę robić sobie przerwy bo głowa boli i pupa. Dziś rano było mi bardzo niedobrze, aż myślałam, że zwymiotuję ale jednak nie.
Czemu masz niższą pensję? Na ciążowym powinni Ci płacić 100%...
#4958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak już po 5/6 godzinach pracy byłam ledwo przytomna, mdliło mnie, usypiałam, pbolał mnie tyłek od siedzenia i marzyłam tylko o łóżku... No i żal mi 200zł więcej, ale pocieszam się, że niewiele mniej bym wydała na dojazdy i jedzenie do pracy. Pocieszam się też, że mogę się wreszcie skupić na sobie i ciąży. Mam też więcej czasu dla TŻ, bo już nie chodzę do pracy w weekendy. ale to dopiero mój 2 tydzień na zwolnieniu ![]() ![]()
![]() |
#4959 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja wiem ze tobie cieżko bo nie masz rodziny przy sobie ale pomysl ze z Niemiec jest niedaleko do Polski urodzisz to będziesz z mała mogła częściej jeździć do mamy, a masz prawo jazdy? Jeśli nie to moze pomysl zeby zrobic sobie to naprawdę sie przydaje szczególnie z małym dzieckiem, spróbuj sie trochę uniezależnić od swojego Tż to naprawdę duzo daje.....a szczerze to nie licz na to ze on kiedykolwiek wróci do kraju mowię ci to naprawdę szczerze bo sama wiem jak to jest mieszkać długo na obczyźnie i to naprawdę byłoby dla niego tak samo trudne jak dla ciebie zaklimatyzowanie sie w Niemczech a skoro on ma tam prace i macie jakies lepsze perspektywy niz w Polsce to naprawdę warto, moze spróbuj znaleść na jakiejś stronie czy forum Polki z twojego miasta i sie zapoznac z kimś bedzie łatwiej ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie powinnaś miec wyrzutów sumienia teraz naprawdę masz prawo odpoczywać twój organizm cieżko pracuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-20 o 11:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zaraz koniec wątku! ![]()
![]() |
#4963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale od samego poczatku wymioty po kilkanascie razy dziennie nie dalabym rady. Mu jest latwiej ma tutaj mame kolegow polakow, gdyby ktos z mojej rodziny tutaj byl to moze nie mialabym az tyle watpliwosci. NAjbardziej przeraza mnie to ze ja jako matka bede musiala byc od kogos zalezna. Z malenstwem sama do lekarza nie pojde bo jezyka nie znam lekarstwa w aptece tez nie kupie i nie wytlumacze o co mi chodzi. Tz nie ma dla mnie tyle czasu wiec siedze tu sama, nawet wyjsc ciezko bo strasznie slabo mi sie robi a jak nie daj boze cos sie stanie to on zanim przyjedzie minie ponad godzina wole nie ryzykowac. Nigdy nie bylam od kogos zalezna, zawsze moglam robic co chcialam a teraz jakos ciezko mi to sobie przyswoic. Chyba nawet nie myslalam ze bedzie tak ciezko. No tak Tz takiej dobrej pracy nie znajdzie jak tutaj. W Polsce zarabial by grosze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam to samo z twarza i plecami i nawet na brzuchu male krosteczki mam, ale niech zabiera ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 |
Zakorzenienie
|
Mi też wychodzą syfki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no na dekolcie tez i to bardziej mnie denerwuje niz na twarzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś wieczorem idę z mężem do opery, cieszę się z tego, bo fajnie jest się móc ruszyć gdzieś od czasu do czasu, ubrać się ładnie, wyjść do ludzi no i trochę się ukulturalnić
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz chyba zrobię szarlotkę.. ![]()
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
Ja też lubię takie większe wyjścia odkąd jestem na L4
![]() ![]() ![]() Najbardziej cieszę się, że pod koniec kwietnia planujemy jechać do Świnoujścia!!! Już się nie mogę doczekać ![]() Dziewczyny piszcie piszcie bo wątek już czeka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę takiej pięknej pogody, u nas znów deszcz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mąż właśnie pojechał do pracy. Olivie położyłam spać, muszę odpocząć bo strasznie nie grzeczna dziś była, przechodzi sama siebie (bunt dwulatka pełną parą). Na szczęście pod koniec już się uspokoiła, mam nadzieję że po drzemce będzie już lepiej ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
TŻ się pochorował i pracuje dzisiaj z domu. Po za tym, że zjadł ze mną śniadanie i zjemy razem obiad, to tak jakby go cały dzień nie było. Pracuje w naszym małym domowym biurze i staram mu się nie przeszkadzać. Mam nadzieję, że się nie zarażę! U mnie jest tak ciepło, że wyniosłam suszarkę na pranie na dwór i tam wywiesiłam wyprane ręczniki ![]() ![]() Wybieram się po obiedzie na dłuższy spacer. ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- czytam, że piszecie o stanie skóry. No cóż... Plecy całe obsypane, ramiona i dekolt też ![]()
![]() |
#4974 |
Zakorzenienie
|
U mnie pierwszy raz od soboty wygląda nieśmiało słońce... ale bym chciała, żeby było ciepło, niech ta wiosna się zacznie w końcu, marzą mi się spacery po parku już.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Wtajemniczenie
|
Ja juz po zakupkach ale w lumpku nic nie bylo, a jak cos ładnego to cena przegięcie.
Za to w Lidlu kupilam male skarpetki 3 pary za 6 zł i dla siebie dwa topy mietowy i bialy ;-) Zaczarowana słownik w rękę i raz, raz za nauke języka ja w 3 miesiące nauczylam się niemieckiego i wyjechalam do pracy z samymi Niemcami. Na początku bylo ciężko ale dalam rade;-) ty też dasz. Ja na początku mialam problemy z cera teraz odpukac jest super.,a będzie dziewczynka ;-) Coś mnie dzisiaj nie kopie i się martwię :-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4976 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wcale tak nie jest ![]() ![]() Muszę się jakoś uaktywnić. Co do znajomych, to ja się nie mam z kim spotykać, wszyscy są w pracy ![]() Cytat:
![]() I mam 3 nowe dzidziusiowe łupy ![]() Co do cery, to ja mam super, lepszą niż przed ciążą ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Wtajemniczenie
|
a ja muszę przyznać, że moja cera nie jest w aż tak kiepskiej kondycji. Na początku ciąży miałam więcej pryszczy, a teraz się polepszyło
![]() u mnie dziś piękna pogoda, tak słonecznie ![]() ![]() a nie mówiłam Wam, że wczoraj odebrałam wyniki tsh i ft3, ft4 i są bardzo dobre! na początku ciąży miałam bardzo niskie tsh, byłam u endokrynologa i on mi zalecił ponowne zrobienie badań ok.15 tc i wtedy miała zapaść decyzja czy dajemy leki czy nie. A że wyniki ok to obędzie się bez leków ![]()
Edytowane przez anius_7 Czas edycji: 2014-03-20 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | ||||||
Zakorzenienie
|
Ja dziś po endokrynologu, jednak wszystko jest w porządku i niepotrzebny był ten stres.
Do tego glukoza po 75g, wyniki w poniedziałek razem z wizytą u gina, mam nadzieję, że tym razem ominie mnie cukrzyca ciążowa ;/ Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas dziś wiosennie i to bardzo, na termometrze 15 st i slonko za oknem, więc zaraz spacer nas czeka.
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-03-20 o 13:05 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi kilka osób powiedziało, że wygladam lepiej niż przed ciaża...właściwie nie wiem, czy powinnam się obrazić, czy nie ![]() ![]() Nawet teść mi mówi, że promienieje i wspaniale wygladam, a nie lubimy się zbytnio ![]() Wstawiam moje małe łupki z dziś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.