|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Czasem się przydaje ![]() Butter, ![]() Wypełniłam wniosek, żeby zapisać synka do przedszkola i na koniec wystąpił błąd ![]() Mam zgagę i idę spać. Dobranoc.
![]() |
#4922 |
Zakorzenienie
|
Byłam w poniedziałek, ręka mnie nie bolała, dopiero dzisiaj zaczęły mnie boleć żyły, najbardziej te przy nadgarstku! A bliznę mam już od ostatnich dwóch razy i piguła zawsze wkuwa się w to samo miejsce i się cieszy, że jestem naznaczona
![]() Głupie babsko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | |||
Raczkowanie
|
To i tak jest nas sporo
![]() ![]() Cytat:
Powiedziałam przy badaniu do gina, że oczywiście musi być uparte jak TATUŚ...a gin na to, że wszystkie "złe" cechy dziecko generalnie dziedziczy po tatusiu i że to standard, który słyszy praktycznie każdego dnia ![]() Cytat:
Cytat:
A co masz za bakterię?Przepraszam, że pytam ale już nie pamiętam... Ja cieszyłam się, że jest poprawa a tu dziś znowu dziwne upławy i nerka momentalnie zaczęła też o sobie przypominać! No przecież zwariuję !
![]() |
#4924 |
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Rozeznanie
|
Rozpisaly sie wczoraj, ze hej
![]() To dzis pewnie bedzie juz nowy watek ![]() Chcialam powiedziec, ze czuje juz moje malenstwo dosc czesto, nawet wczoraj jak na rowerze jechalam to sie krecilo ![]() Dziewczyny wy sie nie gniewajcie, ze ja malo cytuje ![]() ![]() ![]() ![]()
#4926 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wczoraj byliśmy u znajomych i trochę się zasiedzieliśmy w związku z czym dziś jestem niewyspana . Zapowiada się dzisiaj piękna pogoda ![]() ![]() Ja jestem u mamy i będziemy robić pierogi z truskawkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4928 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() piękna pogoda dzisiaj , słoneczko świecie, cieplutko, aż chce się żyć ![]() ![]() Cytat:
![]() miałam poród wywoływany, długo długo nie było rozwarcia, a później mała główkę przekręciła i skończyło się cc. Ja umawiałam się z moim lekarzem na konkretny termin, bo chciałam żeby on był przy porodzie, akurat dyżur ma w czwartki i tak jeździłam przez 3 czwartki do niego na oddział, aż w końcu zostałam. ![]() Teraz też chce tak zrobić, zresztą rozmawiałam już z nim. ![]()
![]() |
#4929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam mocno kciuki zeby to paskudztwo w koncu Cie opuscilo raz na zawsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Rozeznanie
|
Co do porodow, ja mialam cc - maly sie uparl I za skarby zadne nie chcial wyjsc
![]() ![]() I teraz mam mega rozterke ![]() ![]() Zastanawiam sie czy teraz tez nie zechciec cesarki. Termin bedzie wtedy ustalony I bedzie wiadomo kiedy ma ktos z polski przyjechac by na ten czas zajac sie moim synolem. A nikt mi na miesiac nie przyjedzie jak zdecyduje.sie sn - bo wiadomo kiedy to nadejdzie ![]() ![]() ![]() Pomozcie ![]()
#4931 | ||||
Zakorzenienie
|
88natka, dzięki za linka, ale to chyba nie to u mnie.
![]() Cytat:
Jako, że to moja pierwsza ciąża, to nad każdym objawem się zastanawiam, myślę, wymyślam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam bakterię, która 'żeruje' w układzie rozrodczym i moczowym ![]() Cytat:
Ja osobiście nie umówiłabym się na cesarkę. Rozumiem, że masz taką sytuację, że ktoś musi zająć się synkiem, ale nie macie np. jakiejś sąsiadki, która mogłaby wstąpić? Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-03-20 o 09:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Rozeznanie
|
Rzeczywiście dużo piszecie, a ja w domu nie mogę Wam odp bo nadal nie działają mi funkcje odpowiedzi!!
![]() Moni 26 - ja robiłam USG genetyczne i mimo, że mam 27 lat (za miesiąc ;p) to zrobiłam też te badania z krwi, powiedział mi gin, że warto zrobić aby wykluczyć wady. U mnie obydwa badania wyszło perfekcyjnie ![]() ![]() Urodzić chcielibysmy naturalnie razem, ale TŻ nie mógłby zaglądać! musiałby siedzieć z tyłu albo z boku koło głowy. Chociaż koleżanka jedna mi mówiła, że to i tak widać. Nie wiem ile mój TŻ wytrzyma ale mam nadzieję, że będzie przy mnie. Ja na badania idę w nast tygodniu, muszę zrobić standard + glukoze, bo jeszcze nie robiłam. (przez poprzednią gin, ale teraz mam supergina ![]() 88natka - uwielbiam sondy! 88Camelia88 - ![]() ![]() Coolusia - wózek, który wybrałaś ja już kupiłam, ale beżowo brązowy, z ciemnym stelażem 3w1 - na wertepy świetny, w sklepie godzine go oglądałam! Moja Mama po schodach nim jeździła, żeby sprawdzić czy się nadaje i amortyzatory ma świetne! Do tego jest duży i ładny.
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-03-20 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
Wtajemniczenie
|
Witam witam mamuski w ten piękny sloneczny dzien;-)
Natchnelyscie mnie swoimi pieknymi zakupami w lumpku ze tez się dzisiaj wybiorę. Ide śniadanie jeść i lecę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba bardziej jestem za cc, ale zobaczymy. Położne raczej nie pozwalają, aby ktoś zaglądał w krocze. Mojemu tż jak się słabo robiło, otwierał okno albo wychodził na dwór ![]()
![]() |
#4935 |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry.
Wczoraj zasnełam ok. 20:00. Zle się czulam, co prawda wybudził mnie tz ok. 21, a o 7 rano córcia, ale czuje się wyspana. Była wcześniej mowa o ciśnieniu i pilsach. Mam dobre ciśnienie dzisiaj 127 na 76, ale martwi mnie puls zawsze powyżej 93, a dzisiaj 103. Czy to nie za dużo? Jutro robię mocz i morfologię, ostanio miałam miesiąc temu, we wtorek widzę się z moim ginem po 5 tygodniach (jego szkoleń i urlopu) a w next piątek mam USG połówkowe. Brzuch zrobił mi się duży. Wyskoczył nagle. MArtwie się, bo Maleństwo mniej rusza się niż wcześniej, daje znaki, ale nie tak często jak wcześniej. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ajj, ta sonda zepsuła opcję pokaż pierwszą nieczytaną wiadomość, już myślałam że się nie odnajdę :/ ale zagłosowałam na tytuł tatusiowy ![]() Oczywiście zapomniałam, że chciałam coś jeszcze wrzucić. Co o tym myślicie? http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=76 I odnalazłam tą stronę o zapinaniu pasów. Warto się zapoznać, mi to nigdy nie przyszło do głowy. http://foteliki-pod-lupa.pl/biomecha...y-i-sledziony/
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-03-20 o 08:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do położnej to ja trafiłam super, do 19 miałam jedną położna z prywatnej szkoły rodzenia, od 19 do 7 rano drugą z tej szkoły. Oby dwie babeczki super. Wg mnie o wszystkim decyduje lekarz nie położna. Dziewczyny szkoły rodzenia są super, warto iść. My chodziliśmy do prywatnej, nie wiem jak jest w tych przy szpitalach. Dużo rzeczy można się dowiedzieć, tatusiowie uczą się kapać, ubierać itd. ![]() Mój tż od razu kąpał małą bez problemu. Pamiętam jak mój tata wszedł do łazienki to był w szoku, że tż tak super sobie radzi. ![]()
![]() |
#4938 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Wczoraj powiedziałam TŻ, że szkoda, że nam nic nie brakuje dla dziecka a TŻ: no jak to, przecież nie mamy dziewczęcych ubranek ![]() Cytat:
![]() Może maleństwo zaczyna mieć mniej miejsca? Cytat:
U mnie przy II fazie porodu non stop była pani dr i położna. Nie miałam wykupionej położnej i trafiłam na 2 fajnie ![]() U mnie zawsze ta opcja przestaje działać, gdy kończy się wątek.
![]() |
#4939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie słońce? U mnie ![]() ![]() Jak wstałam o 7:30, to na zewnątrz było 15 stopni ![]() No widzisz jaki kochany mąż! Masz więc dyspensę na kupowanie słodkich dziewczynkowych szmatek ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj jest o skurczach Braxtona-Hicksa. Tu piszą, że niepokojące jest występowanie więcej niż 4 skurczów w ciągu godziny. http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...na-hicksa.aspx Wyślij koniecznie! ![]() Mąż jest przekochany ![]() ![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-03-20 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ze Szczecina!
Zapisałyście się na te warsztaty "mamo to ja" ? Bo nie wiem czy się zapisać czy nie. Czy któraś z dziewczyn już była na tych warsztatach? Warto iść? |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4943 |
Rozeznanie
|
h4alinka - ja się zapisałam od razu jak znalazłam, wpisałam sobie z osobą towarzyszącą i mąż będzie musiał pójść ze mną
![]()
#4944 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do dziewczyn ktore mieszakaja w innym kraju
trudno wam sie bylo przyzwyczaic i zaklimatyzowac ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję CI bardzo ![]() Mam nadzieję, że szybko ci minie i będziesz mogła korzystać z pięknej pogody która nas czeka przez cały weekend! Cytat:
Narobiłaś mi smaka. Dziś wyciągnę sobie ale moje ukochane z serem! Cytat:
Im człowiek bardziej się stara tym gorzej wychodzi. Cytat:
[QUOTE=ButterBear;45669158 Jako, że to moja pierwsza ciąża, to nad każdym objawem się zastanawiam, myślę, wymyślam ![]() Nie pamiętasz, bo nie pisałam ![]() Mam bakterię, która 'żeruje' w układzie rodnym i moczowym ![]() [/QUOTE] Miałaś robiony posiew i wtedy wyszło ci, że masz tą bakterię? Bo ja właśnie chyba też będę mieć robiony ten posiew...i boję się, że też mogę mieć poważną bakterię. Jejku a powiedz mi jaki dostałaś antybiotyk? Ja wcześniej też brałam i ciekawa jestem czy może podobny przyjmowałyśmy. To moja również pierwsza ciąża i panikuję za każdym razem. Cytat:
Cytat:
![]() Chyba muszę wziąć pod uwagę zapisanie się do szkoły rodzenia. Bo mam wrażenie, że sobie nie dam rady. Przeraża mnie w ogóle myśl o kąpieli noworodka.
![]() |
#4946 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie jak stoję, to mój brzuch jest twardszy niż jak siedzę czy leżę. Oooo..jaki kochany! Mój też taki jest ![]() ![]() ![]() Co do tego wywoływania porodu na żadanie, czy umawianie się z lekarzem, to wiem, że mój lekarz też tak czasem robi. Ale ja, jak nie będzie ku temu racjonalnych powodów, nie chcę się na nic umawiać. Chcę, żeby Maluch dał znak, że to już i wtedy ja pokornie udam się do szpitala drac się wniebogłosy ![]() To najzdrowsza wersja ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Jak zrobisz posiew, nie wiem czy moczu czy z szyjki, czy pochwy, czy czego tam będziesz robić, to zawsze na wyniku, jak Ci wyjda bakterie, dodaja antybiogram, więc nie bój nic, lekarka ewentualnie da antybiotyk, który zadziała! Ja teraz wzięłam Azitrox. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Zakorzenienie
|
Hej, hej
u mnie też piękna pogoda i aż żyć się chce! nie mam czasu żeby się zbyt dużo udzielać ale czytam od czasu do czasu ile dam radę, nadrabiam Was... jestem na etapie kupowania łóżeczka no i szykuję się na badanie połówkowe, ale dopiero za 1,5tyg, dziś zaczynam 20tc ![]() ![]() buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#4948 | |
Zakorzenienie
|
daisy dot haha, świetne zdjęcie!
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja się obawiam, że zacznę rodzić w nocy i nikt do mnie nie przyjdzie. Mam lekarza z funduszu i nie wiem czy mam go prosić o numer komórki w razie czego.. Zamierzam też iść do szkoły rodzenia, ale bezpłatnej. Niby poznam położne, ale żadnej nie zapłacę, więc nie będę mieć zagwarantowanej opieki... Wkurza mnie to bardzo. Przecież nie powinnam się tym przejmować i jechać do szpitala z pewnością, że się mną dobrze zajmą. Zamówiłam wczoraj rogala do spania ![]()
![]() |
#4949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nie kąpałam w ogóle Zosi jak była mała, to zadanie tżta ![]() dziewczyny co do wywoływania porodu to czasami nie ma wyjścia i u mnie tak było. Wody zielone, po urodzeniu mała miała bardzo suchą skórę co świadczyło , że była przenoszona. No i był to już 40 tydzień, a nic się nie działo, rozwarcie minimalne. To lekarz decyduje nie my. Z tego co wiem to jak mija termin to idzie się szpitala.
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-03-20 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo, najlepiej, gdy maluch sam postanowi wyjść. Jednak nie zawsze się tak da. Dobra, synek mnie mobilizuje to wyjścia więc znikam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.