Mamusie sierpień 2014 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 22:11   #4921
twin--maid
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A przy tym stawianiu się brzuch twardnieje czy coś, czy tylko czuć wypinanie?

Co do zmywarki, to też będziemy wybierać. Ja zwrócę uwagę na pewno na to, żeby była opcja połowy wkładu.

Dziewczyny, wzięłam dziś antybiotyk, dużą dawkę na moją choler.ną bakterię! Trzymajcie kciuki, żeby bakteria padła, a antybiotyk nie zrobił krzywdy Małej.
Przy stawianiu się macicy, cały brzuch robi się twardy jak kamień i jest to dość nieprzyjemne.

Czasem się przydaje

Butter,

Wypełniłam wniosek, żeby zapisać synka do przedszkola i na koniec wystąpił błąd
Mam zgagę i idę spać. Dobranoc.
Stary 2014-03-19, 22:34   #4922
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Byłam w poniedziałek, ręka mnie nie bolała, dopiero dzisiaj zaczęły mnie boleć żyły, najbardziej te przy nadgarstku! A bliznę mam już od ostatnich dwóch razy i piguła zawsze wkuwa się w to samo miejsce i się cieszy, że jestem naznaczona

Głupie babsko
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 22:37   #4923
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dziękuję ale już skończyłam i zostało nas na głównej liście 47
To i tak jest nas sporo

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
A weź... jestem zła troche. sama nie wiem na co ale jakoś mnie to złości.Tyle czekałam zeby sie dowiedzieć co we mnie siedzi a ten mały główniarz i tak musi postawic na swoim -cały tatuś (no i troszkę mamusi)
Wiem dokładnie co czujesz. Miałam identycznie tydzień temu po wizycie! Sama nie wiedziałam dlaczego ale byłam wkurzona na wszystko i na nic jak wróciłam do domu. Cieszyłam się że dzidziuś dobrze się rozwija ale ta niewiedza mnie dobiła!
Powiedziałam przy badaniu do gina, że oczywiście musi być uparte jak TATUŚ...a gin na to, że wszystkie "złe" cechy dziecko generalnie dziedziczy po tatusiu i że to standard, który słyszy praktycznie każdego dnia

Cytat:
Dziewczyny czy jak idziecie robić badania to pobierają Wam krew zawsze z tej samej ręki?? Bo mi zawsze z prawej i w miejscu wkłucia mam już bliznę i po ostatnim pobieraniu bolą mnie żyły w tej ręce...
ojć ! To się odezwij.. Tym pielęgniarką to przecież zwisa, że będzie Ciebie bolało .... A jeszcze nie jedno badanie przed Tobą więc nie ma się co męczyć.!

Cytat:

Jak dostałam w szpitalu zastrzyk w tyłek z nospy, to przez 3 tygodnie czułam to miejsce...no ale z zastrzykami domięśniowymi tak jest

Dziewczyny, wzięłam dziś antybiotyk, dużą dawkę na moją choler.ną bakterię! Trzymajcie kciuki, żeby bakteria padła, a antybiotyk nie zrobił krzywdy Małej.
Też miałam z nospy zastrzyk! Boli draństwo!

A co masz za bakterię?Przepraszam, że pytam ale już nie pamiętam...

Ja cieszyłam się, że jest poprawa a tu dziś znowu dziwne upławy i nerka momentalnie zaczęła też o sobie przypominać! No przecież zwariuję !

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 05:22   #4924
kasiuulad
Raczkowanie

dzien dobry ale dziewczyny dajecie czadu z pisaniem
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 06:28   #4925
AgnesD
Rozeznanie

Rozpisaly sie wczoraj, ze hej

To dzis pewnie bedzie juz nowy watek

Chcialam powiedziec, ze czuje juz moje malenstwo dosc czesto, nawet wczoraj jak na rowerze jechalam to sie krecilo

Dziewczyny wy sie nie gniewajcie, ze ja malo cytuje jak nadrabiam I czytam to zawsze zapominam zacytowac, a potem nie chce mi sie juz wracac I szukac postu a jak siedze na tell to w ogole nie lubie wtedy cytowac ( ale czytac lubie)
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 06:35   #4926
Moni 26
Zadomowienie

Witajcie kochane Ja też już zagłosowałam, trochę z opóźnieniem, ale znowu zaczęłam chodzić spać z kurami co efektem jest pobudka o 6...Dziś znowu mam kiepski dzień O 5 nad ranem obudził mnie potworny ból brzucha, musiałam wziąść nospę, ale i tak długo nie mijał na chwilę poczułam ulgę, ale powrócił.. Zastanawiam sie czy sie czymś nie podtrułam, bo to taki ból jak bym miała rozstrój żołądka Mam nadzieję ze obęjdzie się bez lekarza...Angelika trzymam mocno kciuki za jutro! Jak bym nie wytrwała... Odezwę sie jak się lepiej poczuję...Miłego dnia laski ! Trzymajcie się cieplutko
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 06:43   #4927
niki19
Zadomowienie

Hej

Wczoraj byliśmy u znajomych i trochę się zasiedzieliśmy w związku z czym dziś jestem niewyspana .

Zapowiada się dzisiaj piękna pogoda a na jutro i sobotę zapowiadają do 20 stopni

Ja jestem u mamy i będziemy robić pierogi z truskawkami to chyba moje ulubione danie w ciąży bo przynajmniej raz w tygodniu muszę je zjeść , gdyby ich robienie było mniej pracochłonne to mogłabym jeść codziennie

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 06:46   #4928
sara 85
Zakorzenienie

Witam

piękna pogoda dzisiaj , słoneczko świecie, cieplutko, aż chce się żyć

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

Sara, czyli Twój TŻ był z Tobą przez cały ten czas? Ja to sobie wyobrażałam, że pojadę do szpitala, poleżę sobie, pochodzę, a jak zacznie się akcja właściwa to zadzwonię po TŻ. Przecież zwykle na poród trzeba trochę poczekać. Tak mi się wydaje
tak, mój tż był cały czas ze mną
miałam poród wywoływany, długo długo nie było rozwarcia, a później mała główkę przekręciła i skończyło się cc.
Ja umawiałam się z moim lekarzem na konkretny termin, bo chciałam żeby on był przy porodzie, akurat dyżur ma w czwartki i tak jeździłam przez 3 czwartki do niego na oddział, aż w końcu zostałam.
Teraz też chce tak zrobić, zresztą rozmawiałam już z nim.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 06:47   #4929
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Ja cieszyłam się, że jest poprawa a tu dziś znowu dziwne upławy i nerka momentalnie zaczęła też o sobie przypominać! No przecież zwariuję !
Ty to biedna jestes
trzymam mocno kciuki zeby to paskudztwo w koncu Cie opuscilo raz na zawsze

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 07:12   #4930
AgnesD
Rozeznanie

Co do porodow, ja mialam cc - maly sie uparl I za skarby zadne nie chcial wyjsc doszlo u mnie do 5 cm rozwarcia I wody plodowe przebili I wtedy tez wszystkie skurcze ustaly

I teraz mam mega rozterke moze wy pomozecie

Zastanawiam sie czy teraz tez nie zechciec cesarki. Termin bedzie wtedy ustalony I bedzie wiadomo kiedy ma ktos z polski przyjechac by na ten czas zajac sie moim synolem. A nikt mi na miesiac nie przyjedzie jak zdecyduje.sie sn - bo wiadomo kiedy to nadejdzie. Tylko, ze po cc zostawuaja tu na 7 dni I ta rozlaka mnie przeraza, ja syn da rade i jak ja o bolu po nie wspomne

Pomozcie
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 07:30   #4931
ButterBear
Zakorzenienie

88natka, dzięki za linka, ale to chyba nie to u mnie.

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Przy stawianiu się macicy, cały brzuch robi się twardy jak kamień i jest to dość nieprzyjemne.

Czasem się przydaje

Butter,

Wypełniłam wniosek, żeby zapisać synka do przedszkola i na koniec wystąpił błąd
Mam zgagę i idę spać. Dobranoc.
Dzięki Twin.
Jako, że to moja pierwsza ciąża, to nad każdym objawem się zastanawiam, myślę, wymyślam

Cytat:
Byłam w poniedziałek, ręka mnie nie bolała, dopiero dzisiaj zaczęły mnie boleć żyły, najbardziej te przy nadgarstku! A bliznę mam już od ostatnich dwóch razy i piguła zawsze wkuwa się w to samo miejsce i się cieszy, że jestem naznaczona

Głupie babsko
To powiedz jej to następnym razem, przecież nie powinna tak robić!!

Cytat:
...
Też miałam z nospy zastrzyk! Boli draństwo!

A co masz za bakterię?Przepraszam, że pytam ale już nie pamiętam...

Nie pamiętasz, bo nie pisałam
Mam bakterię, która 'żeruje' w układzie rozrodczym i moczowym paskudztwo szpetne..niestety, trzeba ją wytępić, bo może być niebezpieczna dla Malucha.

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
Co do porodow, ja mialam cc - maly sie uparl I za skarby zadne nie chcial wyjsc doszlo u mnie do 5 cm rozwarcia I wody plodowe przebili I wtedy tez wszystkie skurcze ustaly

Zastanawiam sie czy teraz tez nie zechciec cesarki. Termin bedzie wtedy ustalony I bedzie wiadomo kiedy ma ktos z polski przyjechac by na ten czas zajac sie moim synolem. A nikt mi na miesiac nie przyjedzie jak zdecyduje.sie sn - bo wiadomo kiedy to nadejdzie. Tylko, ze po cc zostawuaja tu na 7 dni I ta rozlaka mnie przeraza, ja syn da rade i jak ja o bolu po nie wspomne

Pomozcie
Wiesz, ja nie rodziłam, ale ja myślę, że jeśli można, to lepiej dla mamy i dla malucha jest rodzić sn.
Ja osobiście nie umówiłabym się na cesarkę. Rozumiem, że masz taką sytuację, że ktoś musi zająć się synkiem, ale nie macie np. jakiejś sąsiadki, która mogłaby wstąpić?

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-03-20 o 09:39
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 07:34   #4932
daisy dot
Rozeznanie

Rzeczywiście dużo piszecie, a ja w domu nie mogę Wam odp bo nadal nie działają mi funkcje odpowiedzi!!

Moni 26 - ja robiłam USG genetyczne i mimo, że mam 27 lat (za miesiąc ;p) to zrobiłam też te badania z krwi, powiedział mi gin, że warto zrobić aby wykluczyć wady. U mnie obydwa badania wyszło perfekcyjnie drogie to było, ale trudno. To tylko pieniadze a wiemy, że Mały Miś nie ma wad

Urodzić chcielibysmy naturalnie razem, ale TŻ nie mógłby zaglądać! musiałby siedzieć z tyłu albo z boku koło głowy. Chociaż koleżanka jedna mi mówiła, że to i tak widać. Nie wiem ile mój TŻ wytrzyma ale mam nadzieję, że będzie przy mnie.

Ja na badania idę w nast tygodniu, muszę zrobić standard + glukoze, bo jeszcze nie robiłam. (przez poprzednią gin, ale teraz mam supergina!) Ja dop raz robiłam badania niestety... Tak więc stresuję się bardzo. Czy na glukozę muszę być jakoś inaczej przygotowana? Czy po prostu na czczo?

88natka - uwielbiam sondy!

88Camelia88 - kciuki trzymamy

Coolusia - wózek, który wybrałaś ja już kupiłam, ale beżowo brązowy, z ciemnym stelażem 3w1 - na wertepy świetny, w sklepie godzine go oglądałam! Moja Mama po schodach nim jeździła, żeby sprawdzić czy się nadaje i amortyzatory ma świetne! Do tego jest duży i ładny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00030.jpg (38,1 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez daisy dot
Czas edycji: 2014-03-20 o 08:00
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 07:50   #4933
papryczka160
Wtajemniczenie

Witam witam mamuski w ten piękny sloneczny dzien;-)
Natchnelyscie mnie swoimi pieknymi zakupami w lumpku ze tez się dzisiaj wybiorę. Ide śniadanie jeść i lecę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 07:55   #4934
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Pomozcie
wiesz co sama musisz zdecydować, ja rozmawiałam z lekarzem na ten temat i powiedział, że jeżeli dziecko będzie małe mogę spróbować sn, w innym przypadku robimy cc. Porozmawiaj z lekarzem, może coś Ci podpowie. Wiem że nie wszystkie kobiety, które miały cc mogą rodzić sn.
Ja chyba bardziej jestem za cc, ale zobaczymy.

Położne raczej nie pozwalają, aby ktoś zaglądał w krocze. Mojemu tż jak się słabo robiło, otwierał okno albo wychodził na dwór

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-03-20, 07:56   #4935
pentuerka
Rozeznanie

Dzień Dobry.

Wczoraj zasnełam ok. 20:00. Zle się czulam, co prawda wybudził mnie tz ok. 21, a o 7 rano córcia, ale czuje się wyspana.

Była wcześniej mowa o ciśnieniu i pilsach. Mam dobre ciśnienie dzisiaj 127 na 76, ale martwi mnie puls zawsze powyżej 93, a dzisiaj 103.

Czy to nie za dużo?

Jutro robię mocz i morfologię, ostanio miałam miesiąc temu, we wtorek widzę się z moim ginem po 5 tygodniach (jego szkoleń i urlopu) a w next piątek mam USG połówkowe. Brzuch zrobił mi się duży. Wyskoczył nagle. MArtwie się, bo Maleństwo mniej rusza się niż wcześniej, daje znaki, ale nie tak często jak wcześniej.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 08:00   #4936
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy jak idziecie robić badania to pobierają Wam krew zawsze z tej samej ręki?? Bo mi zawsze z prawej i w miejscu wkłucia mam już bliznę i po ostatnim pobieraniu bolą mnie żyły w tej ręce...
Tam gdzie ja chodzę pracuje kilka pań. Zawsze jak trafiam na jedną z nich to po niej mam siniaka przez dwa, trzy tygodnie :/ u innych się to nigdy nie zdarzyło. Zwykle w gabinecie są dwie i tak się zastanawiam, czy się obrażą jak poproszę, że tej pani nie chcę tylko tą drugą, bo ta mi krzywdę robi :P Wszystkie pobierają z prawej ręki. Test pappa robiłam gdzie indziej jakiś tydzień po normalnym badaniu, po którym właśnie miałam mega siniak, więc poprosiłam dziewczynę, żeby mi pobrała z lewej ręki i tyle. Nie robiła żadnych problemów

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Witam

piękna pogoda dzisiaj , słoneczko świecie, cieplutko, aż chce się żyć

tak, mój tż był cały czas ze mną
miałam poród wywoływany, długo długo nie było rozwarcia, a później mała główkę przekręciła i skończyło się cc.
Ja umawiałam się z moim lekarzem na konkretny termin, bo chciałam żeby on był przy porodzie, akurat dyżur ma w czwartki i tak jeździłam przez 3 czwartki do niego na oddział, aż w końcu zostałam.
Teraz też chce tak zrobić, zresztą rozmawiałam już z nim.
Co do pogrubionego, to od razu wiedziałaś, że będzie wywoływany że zawsze w czwartek jeździłaś? Można się tak umawiać? no właśnie ja się zastanawiam jak to jest. Chciałabym rodzić tam, gdzie pracuje moja pani doktor i oczywiście żeby była na dyżurze, bo jakoś byłam przekonana, że lekarz jest najważniejszy. A tu wszyscy mi mówią, że dupa z lekarzem, nawet do Ciebie nie zajrzy a ważna jest położna i to położną trzeba mieć swoją. Ja się nie znam, czy mogą się wypowiedzieć dziewczyny które już mają dzieci, jak to jest?

Ajj, ta sonda zepsuła opcję pokaż pierwszą nieczytaną wiadomość, już myślałam że się nie odnajdę :/ ale zagłosowałam na tytuł tatusiowy

Oczywiście zapomniałam, że chciałam coś jeszcze wrzucić. Co o tym myślicie? http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=76
I odnalazłam tą stronę o zapinaniu pasów. Warto się zapoznać, mi to nigdy nie przyszło do głowy. http://foteliki-pod-lupa.pl/biomecha...y-i-sledziony/

Edytowane przez gosia3103
Czas edycji: 2014-03-20 o 08:09
gosia3103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:09   #4937
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Tam gdzie ja chodzę pracuje kilka pań. Zawsze jak trafiam na jedną z nich to po niej mam siniaka przez dwa, trzy tygodnie :/ u innych się to nigdy nie zdarzyło. Zwykle w gabinecie są dwie i tak się zastanawiam, czy się obrażą jak poproszę, że tej pani nie chcę tylko tą drugą, bo ta mi krzywdę robi :P Wszystkie pobierają z prawej ręki. Test pappa robiłam gdzie indziej jakiś tydzień po normalnym badaniu, po którym właśnie miałam mega siniak, więc poprosiłam dziewczynę, żeby mi pobrała z lewej ręki i tyle. Nie robiła żadnych problemów

Co do pogrubionego, to od razu wiedziałaś, że będzie wywoływany że zawsze w czwartek jeździłaś? Można się tak umawiać? no właśnie ja się zastanawiam jak to jest. Chciałabym rodzić tam, gdzie pracuje moja pani doktor i oczywiście żeby była na dyżurze, bo jakoś byłam przekonana, że lekarz jest najważniejszy. A tu wszyscy mi mówią, że dupa z lekarzem, nawet do Ciebie nie zajrzy a ważna jest położna i to położną trzeba mieć swoją. Ja się nie znam, czy mogą się wypowiedzieć dziewczyny które już mają dzieci, jak to jest?

Ajj, ta sonda zepsuła opcję pokaż pierwszą nieczytaną wiadomość, już myślałam że się nie odnajdę :/ ale zagłosowałam na tytuł tatusiowy
wiesz co pierwszy termin miałam na 11 marca, drugi na 26 i mała urodziła się 26. Jeździłam do niego na dyżur, on mnie badał i wiedział czy to już czy nie. Wtedy 25 odszedł mi czop, zbadałam mnie i stwierdził, że to już. Zresztą wody były już zielone. To był 40 tydzień więc i tak miałabym wywoływany.
Co do położnej to ja trafiłam super, do 19 miałam jedną położna z prywatnej szkoły rodzenia, od 19 do 7 rano drugą z tej szkoły. Oby dwie babeczki super. Wg mnie o wszystkim decyduje lekarz nie położna.

Dziewczyny szkoły rodzenia są super, warto iść. My chodziliśmy do prywatnej, nie wiem jak jest w tych przy szpitalach. Dużo rzeczy można się dowiedzieć, tatusiowie uczą się kapać, ubierać itd.
Mój tż od razu kąpał małą bez problemu. Pamiętam jak mój tata wszedł do łazienki to był w szoku, że tż tak super sobie radzi.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-03-20, 08:34   #4938
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Chcialam powiedziec, ze czuje juz moje malenstwo dosc czesto, nawet wczoraj jak na rowerze jechalam to sie krecilo
super

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane Ja też już zagłosowałam, trochę z opóźnieniem, ale znowu zaczęłam chodzić spać z kurami co efektem jest pobudka o 6...Dziś znowu mam kiepski dzień O 5 nad ranem obudził mnie potworny ból brzucha, musiałam wziąść nospę, ale i tak długo nie mijał na chwilę poczułam ulgę, ale powrócił.. Zastanawiam sie czy sie czymś nie podtrułam, bo to taki ból jak bym miała rozstrój żołądka Mam nadzieję ze obęjdzie się bez lekarza...Angelika trzymam mocno kciuki za jutro! Jak bym nie wytrwała... Odezwę sie jak się lepiej poczuję...Miłego dnia laski ! Trzymajcie się cieplutko
Mam nadzieję, że to nic poważnego i szybko Ci przejdzie.

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Ja jestem u mamy i będziemy robić pierogi z truskawkami to chyba moje ulubione danie w ciąży bo przynajmniej raz w tygodniu muszę je zjeść , gdyby ich robienie było mniej pracochłonne to mogłabym jeść codziennie

Cytat:
Ja wolałabym rodzić SN. CC to jednak operacja i wolałabym jej uniknąć. A może blisko porodu zatrudnijcie na trochę nianię, żeby Igorek się przyzwyczaił się do zostania z kimś innym i wtedy będziecie mogli razem z mężem rodzić.

Cytat:
Dzięki Twin.
Jako, że to moja pierwsza ciąża, to nad każdym objawem się zastanawiam, myślę, wymyślam
Nie ma za co W pierwszej ciąży miałam to stawianie macicy a przez długi czas myślałam, że to dziecko się wypycha

Cytat:
Zapowiada się dzisiaj piękna pogoda a na jutro i sobotę zapowiadają do 20 stopni
Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Witam witam mamuski w ten piękny sloneczny dzien;-)
Naoglądałam się wczoraj prognozy pogody i niestety jestem zawiedziona. U mnie wieje dość spory wiatr i jest pochmurno. Gdzie to słońce, które zapowiadali?

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Natchnelyscie mnie swoimi pieknymi zakupami w lumpku ze tez się dzisiaj wybiorę.
Udanych łowów.
Wczoraj powiedziałam TŻ, że szkoda, że nam nic nie brakuje dla dziecka a TŻ: no jak to, przecież nie mamy dziewczęcych ubranek

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Była wcześniej mowa o ciśnieniu i pilsach. Mam dobre ciśnienie dzisiaj 127 na 76, ale martwi mnie puls zawsze powyżej 93, a dzisiaj 103.

Czy to nie za dużo?

MArtwie się, bo Maleństwo mniej rusza się niż wcześniej, daje znaki, ale nie tak często jak wcześniej.
Puls masz wysoki ale w ciąży można mieć koło 90. Nie denerwuj się tylko powiedz o tym swojemu ginowi a on Ci doradzi

Może maleństwo zaczyna mieć mniej miejsca?

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość

Miałam wywoływany poród, ale nie był umawiany więc nie wiem czy tak się da.
U mnie przy II fazie porodu non stop była pani dr i położna. Nie miałam wykupionej położnej i trafiłam na 2 fajnie

U mnie zawsze ta opcja przestaje działać, gdy kończy się wątek.
Stary 2014-03-20, 08:41   #4939
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma za co W pierwszej ciąży miałam to stawianie macicy a przez długi czas myślałam, że to dziecko się wypycha

Naoglądałam się wczoraj prognozy pogody i niestety jestem zawiedziona. U mnie wieje dość spory wiatr i jest pochmurno. Gdzie to słońce, które zapowiadali?

Udanych łowów.
Wczoraj powiedziałam TŻ, że szkoda, że nam nic nie brakuje dla dziecka a TŻ: no jak to, przecież nie mamy dziewczęcych ubranek
Dzięki. A powiedz, to stawianie się macicy jest niebezpieczne?

Gdzie słońce? U mnie wyślę Ci trochę
Jak wstałam o 7:30, to na zewnątrz było 15 stopni

No widzisz jaki kochany mąż! Masz więc dyspensę na kupowanie słodkich dziewczynkowych szmatek

Hania

Stary 2014-03-20, 08:56   #4940
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. A powiedz, to stawianie się macicy jest niebezpieczne?

Gdzie słońce? U mnie wyślę Ci trochę
Jak wstałam o 7:30, to na zewnątrz było 15 stopni

No widzisz jaki kochany mąż! Masz więc dyspensę na kupowanie słodkich dziewczynkowych szmatek
Ja w pewny momencie miałam tak kilka razy dziennie i wtedy wg lekarza to było już niebezpieczne. Musiałam no-spę brać. Nie powinno ich być za dużo w ciągu dnia. Wtedy istnieje obawa przed przedwczesnym porodem. Najlepiej mówić o wszystkich tych twardnieniach lekarzowi

Tutaj jest o skurczach Braxtona-Hicksa. Tu piszą, że niepokojące jest występowanie więcej niż 4 skurczów w ciągu godziny.

http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...na-hicksa.aspx

Wyślij koniecznie!

Mąż jest przekochany Przedwczoraj mówiłam, że zjadłabym tiki-taków i wczoraj wrócił z pracy z cukierkami dla żony

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2014-03-20 o 09:02
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:17   #4941
h4linka
Zadomowienie

Dziewczyny ze Szczecina!
Zapisałyście się na te warsztaty "mamo to ja" ? Bo nie wiem czy się zapisać czy nie.
Czy któraś z dziewczyn już była na tych warsztatach? Warto iść?
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:22   #4942
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ze Szczecina!
Zapisałyście się na te warsztaty "mamo to ja" ? Bo nie wiem czy się zapisać czy nie.
Czy któraś z dziewczyn już była na tych warsztatach? Warto iść?
Ja się zapisalam, nie jestem ze Szczecina;-) także Przepraszam ze sie wcinam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:24   #4943
daisy dot
Rozeznanie

h4alinka - ja się zapisałam od razu jak znalazłam, wpisałam sobie z osobą towarzyszącą i mąż będzie musiał pójść ze mną
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:39   #4944
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Mam pytanie do dziewczyn ktore mieszakaja w innym kraju
trudno wam sie bylo przyzwyczaic i zaklimatyzowac ?

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:40   #4945
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
O 5 nad ranem obudził mnie potworny ból brzucha, musiałam wziąść nospę, ale i tak długo nie mijał na chwilę poczułam ulgę, ale powrócił.. Zastanawiam sie czy sie czymś nie podtrułam, bo to taki ból jak bym miała rozstrój żołądka Mam nadzieję ze obęjdzie się bez lekarza...Angelika trzymam mocno kciuki za jutro! Jak bym nie wytrwała... Odezwę sie jak się lepiej poczuję...Miłego dnia laski ! Trzymajcie się cieplutko
Kurcze może to macica i więzadła się tak jakoś boleśnie rozciągają? Biedactwo ! A masz biegunkę do tego? Albo zaparcia?

Dziękuję CI bardzo
Mam nadzieję, że szybko ci minie i będziesz mogła korzystać z pięknej pogody która nas czeka przez cały weekend!

Cytat:

Takie domowej roboty są najlepsze. U mnie babcia często robi akcje pierogową i wtedy siedzimy cały dzień i wspólnie lepimy pierogi i do zamrażarki wkładam i mam na miesiąc zapas zrobiony. Lekko je obgotowujemy, studzimy i układam w naczynkach plastikowych. Wyjmuję z zamrażarki do wrzątku wkładam na 3 minuty i gotowe. Nie rozwalają się w ogóle.

Narobiłaś mi smaka. Dziś wyciągnę sobie ale moje ukochane z serem!

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Ty to biedna jestes
trzymam mocno kciuki zeby to paskudztwo w koncu Cie opuscilo raz na zawsze
No powiem Ci, że łatwo obie nie mamy. Ciągle coś... Dlaczego tak się męczę...dbam o siebie. Ta cała patologia przechodzi ciążę bezobjawowo i dzieci zdrowe rodzi.
Im człowiek bardziej się stara tym gorzej wychodzi.

Cytat:

Pomozcie
Jak leżałam na oddziale to kobiety opowiadały, że jak któraś ma pierwszą cesarkę to raczej pewne, że przy drugim dziecku też będzie cc. Ale wiecie to takie gadanie na sali.... najlepiej doradzi lekarz.

[QUOTE=ButterBear;45669158

Nie pamiętasz, bo nie pisałam
Mam bakterię, która 'żeruje' w układzie rodnym i moczowym paskudztwo szpetne..niestety, trzeba ją wytępić, bo może być niebezpieczna dla Malucha.
[/QUOTE]

Miałaś robiony posiew i wtedy wyszło ci, że masz tą bakterię? Bo ja właśnie chyba też będę mieć robiony ten posiew...i boję się, że też mogę mieć poważną bakterię. Jejku a powiedz mi jaki dostałaś antybiotyk? Ja wcześniej też brałam i ciekawa jestem czy może podobny przyjmowałyśmy.

To moja również pierwsza ciąża i panikuję za każdym razem.

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.

Wczoraj zasnełam ok. 20:00. Zle się czulam, co prawda wybudził mnie tz ok. 21, a o 7 rano córcia, ale czuje się wyspana.

Czy to nie za dużo?

Jutro robię mocz i morfologię, ostanio miałam miesiąc temu, we wtorek widzę się z moim ginem po 5 tygodniach (jego szkoleń i urlopu) a w next piątek mam USG połówkowe. Brzuch zrobił mi się duży. Wyskoczył nagle. MArtwie się, bo Maleństwo mniej rusza się niż wcześniej, daje znaki, ale nie tak często jak wcześniej.
Co do pulsu, to teraz możemy mieć podwyższony i jeżeli będzie dochodziło do 120 to wtedy trzeba się zaniepokoić. Musisz przyuważyć też w jakich sytulacjach masz ten puls podwyższony. W ruchu jak jestem to jest ok. Wystarczy, że położę się to czuję jak bym właśnie na 10 piętro się wdrapała.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
wiesz co pierwszy termin miałam na 11 marca, drugi na 26 i mała urodziła się 26. Jeździłam do niego na dyżur, on mnie badał i wiedział czy to już czy nie. Wtedy 25 odszedł mi czop, zbadałam mnie i stwierdził, że to już. Zresztą wody były już zielone. To był 40 tydzień więc i tak miałabym wywoływany.
Co do położnej to ja trafiłam super, do 19 miałam jedną położna z prywatnej szkoły rodzenia, od 19 do 7 rano drugą z tej szkoły. Oby dwie babeczki super. Wg mnie o wszystkim decyduje lekarz nie położna.

Dziewczyny szkoły rodzenia są super, warto iść. My chodziliśmy do prywatnej, nie wiem jak jest w tych przy szpitalach. Dużo rzeczy można się dowiedzieć, tatusiowie uczą się kapać, ubierać itd.
Mój tż od razu kąpał małą bez problemu. Pamiętam jak mój tata wszedł do łazienki to był w szoku, że tż tak super sobie radzi.
Za parę dni córcia ma urodzinki

Chyba muszę wziąć pod uwagę zapisanie się do szkoły rodzenia. Bo mam wrażenie, że sobie nie dam rady. Przeraża mnie w ogóle myśl o kąpieli noworodka.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:50   #4946
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w pewny momencie miałam tak kilka razy dziennie i wtedy wg lekarza to było już niebezpieczne. Musiałam no-spę brać. Nie powinno ich być za dużo w ciągu dnia. Wtedy istnieje obawa przed przedwczesnym porodem. Najlepiej mówić o wszystkich tych twardnieniach lekarzowi

Tutaj jest o skurczach Braxtona-Hicksa. Tu piszą, że niepokojące jest występowanie więcej niż 4 skurczów w ciągu godziny.

http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...na-hicksa.aspx

Wyślij koniecznie!

Mąż jest przekochany Przedwczoraj mówiłam, że zjadłabym tiki-taków i wczoraj wrócił z pracy z cukierkami dla żony
No to mi się wydaje, że tak mi się nie dzieje. Raz na jakiś czas mam twardszy brzuch, np. jak się zmęczę, po dłuższym spacerze, ale jak się położę, to od razu miękki Więc chyba ok.
Ogólnie jak stoję, to mój brzuch jest twardszy niż jak siedzę czy leżę.

Oooo..jaki kochany! Mój też taki jest Codziennie jak wraca z pracy, dzwoni i pyta, czy mam na coś ochotę. Zawsze mam , ale staram się nie ulegać, bo inaczej bym już ważyła ze 100 kg

Co do tego wywoływania porodu na żadanie, czy umawianie się z lekarzem, to wiem, że mój lekarz też tak czasem robi. Ale ja, jak nie będzie ku temu racjonalnych powodów, nie chcę się na nic umawiać. Chcę, żeby Maluch dał znak, że to już i wtedy ja pokornie udam się do szpitala drac się wniebogłosy
To najzdrowsza wersja oczywiście w sytuacji, kiedy wszystko jest ok

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Miałaś robiony posiew i wtedy wyszło ci, że masz tą bakterię? Bo ja właśnie chyba też będę mieć robiony ten posiew...i boję się, że też mogę mieć poważną bakterię. Jejku a powiedz mi jaki dostałaś antybiotyk? Ja wcześniej też brałam i ciekawa jestem czy może podobny przyjmowałyśmy.

To moja również pierwsza ciąża i panikuję za każdym razem.
O Kochana, czego ja nie miałam. Posiew niejeden itp. Ale moja bakteria akurat nie wyszła w zwykłym posiewie, a w badaniu na cały panel chorób. Ginka mi zleciła, ale generalnie nie zleca się tego w standardzie.

Jak zrobisz posiew, nie wiem czy moczu czy z szyjki, czy pochwy, czy czego tam będziesz robić, to zawsze na wyniku, jak Ci wyjda bakterie, dodaja antybiogram, więc nie bój nic, lekarka ewentualnie da antybiotyk, który zadziała!
Ja teraz wzięłam Azitrox.

Hania

Stary 2014-03-20, 09:53   #4947
zVenus
Zakorzenienie

Hej, hej

u mnie też piękna pogoda i aż żyć się chce!

nie mam czasu żeby się zbyt dużo udzielać ale czytam od czasu do czasu ile dam radę, nadrabiam Was...

jestem na etapie kupowania łóżeczka no i szykuję się na badanie połówkowe, ale dopiero za 1,5tyg, dziś zaczynam 20tc

buziaki
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:57   #4948
lilka_vanilka
Zakorzenienie

daisy dot haha, świetne zdjęcie!

Cytat:
przecież nie mamy dziewczęcych ubranek

Miałam wywoływany poród, ale nie był umawiany więc nie wiem czy tak się da.
U mnie przy II fazie porodu non stop była pani dr i położna. Nie miałam wykupionej położnej i trafiłam na 2 fajnie
Czyli zakupy!

Ja się obawiam, że zacznę rodzić w nocy i nikt do mnie nie przyjdzie. Mam lekarza z funduszu i nie wiem czy mam go prosić o numer komórki w razie czego.. Zamierzam też iść do szkoły rodzenia, ale bezpłatnej. Niby poznam położne, ale żadnej nie zapłacę, więc nie będę mieć zagwarantowanej opieki... Wkurza mnie to bardzo. Przecież nie powinnam się tym przejmować i jechać do szpitala z pewnością, że się mną dobrze zajmą.

Zamówiłam wczoraj rogala do spania
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:59   #4949
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Za parę dni córcia ma urodzinki

Chyba muszę wziąć pod uwagę zapisanie się do szkoły rodzenia. Bo mam wrażenie, że sobie nie dam rady. Przeraża mnie w ogóle myśl o kąpieli noworodka.
teraz w sobotę właśnie robimy imprezę, zaraz biorę się za pieczenie biszkopta na tort

ja nie kąpałam w ogóle Zosi jak była mała, to zadanie tżta

dziewczyny co do wywoływania porodu to czasami nie ma wyjścia i u mnie tak było. Wody zielone, po urodzeniu mała miała bardzo suchą skórę co świadczyło , że była przenoszona.
No i był to już 40 tydzień, a nic się nie działo, rozwarcie minimalne. To lekarz decyduje nie my.
Z tego co wiem to jak mija termin to idzie się szpitala.

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2014-03-20 o 10:02
Stary 2014-03-20, 10:00   #4950
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
No to mi się wydaje, że tak mi się nie dzieje. Raz na jakiś czas mam twardszy brzuch, np. jak się zmęczę, po dłuższym spacerze, ale jak się położę, to od razu miękki Więc chyba ok.
Ogólnie jak stoję, to mój brzuch jest twardszy niż jak siedzę czy leżę.

Oooo..jaki kochany! Mój też taki jest Codziennie jak wraca z pracy, dzwoni i pyta, czy mam na coś ochotę. Zawsze mam , ale staram się nie ulegać, bo inaczej bym już ważyła ze 100 kg

Co do tego wywoływania porodu na żadanie, czy umawianie się z lekarzem, to wiem, że mój lekarz też tak czasem robi. Ale ja, jak nie będzie ku temu racjonalnych powodów, nie chcę się na nic umawiać. Chcę, żeby Maluch dał znak, że to już i wtedy ja pokornie udam się do szpitala drac się wniebogłosy
To najzdrowsza wersja oczywiście w sytuacji, kiedy wszystko jest ok
Też mam twardszy brzuch gdy stoję

Wiadomo, najlepiej, gdy maluch sam postanowi wyjść. Jednak nie zawsze się tak da.

Dobra, synek mnie mobilizuje to wyjścia więc znikam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości