![]() |
#5011 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
Od tych tabletek naprawdę się tyje - jeśli ktoś już zauważył, że przybrał kilka kilo. Może powodują, że tłuszcz z jedzenia się bardziej odkłada u niektórych... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5012 |
Przyczajenie
|
Dziewczynki, brałam tabletki przez miesiąc , w przerwie dostałam normalnie okres tak jak być powinno. Odstawiłam tabletki i nie dostałam okresu. Wiem, że to normalne, ale jak wy miałyście z okresem po odstawieniu tabletek? kiedy się go spodziewać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co mi wiadomo jeśli już się robi przerwę to powinna wynosić około 3 cykli (a nie miesięcy!) ale najlepiej by było gdybyś zapytała swojego gina |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5014 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
witam się jako świeża pożeraczka Yasminelle po chyba 6 latach spróbuję ponownie pigułek ginka mi je dała głównie na podregulowanie moich hormonów które prawdopodobnie po ciąży nie wróciły do końca do normy. Biorę je dopeiro od poniedziałku, i póki co już zadziałały na długość krwawienia. zawsze ciągnęło się to po 7 dni a tu 5 dnia poprostu się skonczyło... z tego jestem bardzo zadowolona. W tym mcu też wyjątkowo nie miałam PMS ale to raczej kwestia choroby i antybiotyku który dopiero 2 dni temu skończyłam. Póki co wiem, że dodatkowy tydzień po antybiotyku będzie trzeba się jeszcze męczyć z gumami, aczkolwiek teraz jest celibat chwilowy bo zauważyłam że chyba mam jakąś infekcję.... swędzi piecze.. na zewnątrz przy ujściu, nie podoba mi się to, odrazu posmarowałam się Pimafucortem który keidyś dostałam od ginki na podobne sytuacje. dziś już lepiej... mam nadzieje że to szybko przejdzie. Mój TŻ póki co najbardziej sie dopytuje czy mi cyci urosną ![]() boje sie też ze przytyję. dopiero co udało mi się schudnąć i nie chcialabym tego stracić a jeść niestety uwielbiam. naszczęśćie mam manię ważenia się i mierzenia dość często więc będę obserwować aaaai kolejny skutek uboczny.... tak mi sie wydaje ze od tabletek... jestem lekko ospała i ciągle ćmi albo boli mnie głowa. Mam nadzieję że w miare szybko mój organizm się przyzwyczai no i troche mnie zmartwilyscie z tymi krwawieniami, bo mi przerwa na krwawienie wypada 11-17 października, a 18 mam rano cytologię... na wizytę czeka sie po 2 mce więc nie bardzo mi pasuje żeby mi ta wizyta przepadła... aaa cellulit już mam , a z cerą nigdy nie miałam problemu, jak tyłek niemowlaka mam i mam nadzieję że tak pozostanie !! ![]() Edytowane przez handmadeearings Czas edycji: 2010-09-26 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#5015 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5016 |
Raczkowanie
|
matko ile my sie musimy nacierpieć co? zamieniamy comiesięczne męki na tłuste włosy pryszcze tycie itp ;-)
ja mam bardzo przetłuszczające się włosy, więc mycie codzienne nie będzie problemem... natomiast syfów strasznych bym nie chciała jednak... no cóż, nie mam na to wpływu, zobaczymy jak będzie. ale po 2 ciąży bardzo rozchwiały mi się hormony i libido było ponizej zera więc dlatego zdecydowalam sie na tabletki... wolę być grubsza pryszczata i szczęśliwa niż chuda z piękną cerą ale wiecznie wściekła i z huśtawk nastrojów.... |
![]() ![]() |
![]() |
#5017 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5018 |
Raczkowanie
|
Składnikami są etynoestradiol i drospirenon tylko nie wiem który z nich jest tym "dodatkowym" ale kojarze ze czytalam ze ma on za zadanie własnie zminimalizować efekty uboczne tradycyjnych pigułek "anty"
|
![]() ![]() |
![]() |
#5019 |
Zadomowienie
|
Możliwe tyle , że u innych moich koleżanek przy tych samych tabletkach poprawiłą się cera i włosy( właśnie u tych co wcześniej miały pryszcze i przetłuszczające się włosy ) u mnie zadziałało odwrotnie więc myślę , że to właśnie dlatego , że u mnie zmieniła się dawka hormonów na mniejszą a u nich się podwyższyła .
|
![]() ![]() |
![]() |
#5020 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam problem. Rok temu, albo i lepiej poprosiłam lekarza o zmianę tabletek na inne, bo od Triquilaru strasznie tyłam. Dostałam Yasminelle i przez ten rok brania nie było żadnych problemów. Teraz w trakcie brania tabletek, gdzieś tak w połowie pojawiło się plamienie, które przerodziło się w słaby okres. Czy to może być spowodowane faktem, że jestem na diecie? A jeśli nie to dlaczego tak się dzieje? Powinnam od razu lecieć do lekarza, czy mogę poczekać miesiąc do następnej wizyty?
Tabletki biorę od jakichś pięciu lat, bo mój "naturalny" okres trwa ponad miesiąc. Nie ma możliwości, że jestem w ciąży.
![]() |
#5021 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Hej dziewczęta. Od kilku dni biorę antybiotyk i sporo leków przeciwbólowych. Czytałam kiedyś, że dziewczyna regularnie brała tabletki i zaszła w ciąże właśnie dlatego, ze brała antybiotyk. Więc powiedziałam mojemu kochanemu, żeby zakupił prezerwatywy, bez spoglądania do ulotki. Teraz przeczytałam, że działanie jest osłabione przez tylko niektóre antybiotyki(nawet nie wiem, czy on się do nich zalicza, zapomniałam o tym w ogóle powiedzieć, że biorę tabletki). Chyba nie przesadzam z ostrożnością
![]() I jak to jest - czy trzeba stosować prezerwatywy do rozpoczęcia kolejnego opakowania czy tylko w okresie brania antybiotyku? Przeciwbólowe(duże ilości) raczej nie wpływają, co nie?
#5022 |
Raczkowanie
|
na ulotce antybiotyku masz napisane do jakiej grupy nalezy. np. ja bralam amotaks czyli amoksycyline ktora jest z grupy penicylin wiec oslabial pgulki. w ulotce jest napiszane ze najlepiej sie zabezpieczac jeszce tydzien po zakonczeniu antybiotyku
a co do krwawien to w ulotce tez o tym jest. ze jest mozliwe plamienie i krwawienie miedzy krwawieniami z odstawienia.... ja akurat jestem strasznie "ulotkowa" czytam wszystie od dechy do dechy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5023 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, czy któras z Was po odstawieniu Yasminelle ( nie mówie o pierwszej przerwie z odstawienia ) a o następnej miesiącze , miała jakieś problemy z jej pojawieniem się ?
A jeśli macie jakieś doświadczenia to po jakim czasie się pojawiła ? ... Cholera !!!! Ja nie mam @. A dzisiaj powinnam mieć...
#5024 |
Przyczajenie
|
a odstawiłas całkowicie tabletki, czy przeszłaś na inne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5025 |
Zadomowienie
|
Odstawiłam całkowicie ... muszę zrobić badania na hormony a one niestety muszą być na "czysto" żeby wyszły wiarygodnie.
#5026 |
Raczkowanie
|
a kiedy odstawiłaś tabletki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5027 |
Zadomowienie
|
początek września...
#5028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5029 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5030 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5031 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak jak odstawiłam Yasmin - podobny skład, tylko wieksza ilość hormonów - mi okres zniknął do momentu wzięcia Yasminelle... a właściwie duphastonu na początek... a czy zanim zaczelas brac tabletki mialas problem z miesiaczkami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5032 |
Zadomowienie
|
Ogólnie zawsze umieram z bólu - nawet jak brałam Yasminelle. Bóle były może słabsze ale dosłownie minimalnie, wiec mnie akurat tabl. na bóle nie pomagaja , na to mam inne prochy jak to napisałaś
![]() Miesiączki ogólnie miałam niezbyt regularne ,ale zawsze były ! Zaczekam jeszcze troszkę i zobaczymy ... ale mam brzuch jak balon z wodą ... ;/ okropne uczucie!
#5033 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5034 |
Raczkowanie
|
a ja zaczynam powoli odczuwać bolesność piersi.... no zobaczymy... ogólnie mam dość guzkowatą budowę piersi (co kiedyś moja ginka wzięła za potencjalne gruczolaki) i przed @ zawsze mi te guzki puchną i bolą.... no zobaczymy jak będzie.
Wczoraj bąknęłam do TŻ że "bolą"... a on z szelmowskim uśmiechem "to rossnąą" heheheh gupek... |
![]() ![]() |
![]() |
#5035 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5036 |
Rozeznanie
|
czy kazda tabletka z blistra jest taka sama jak chodzi o sklad bo nie moge znalezc nigdzie;>
#5037 |
Zakorzenienie
|
tak, każda jest taka sama
|
![]() ![]() |
![]() |
#5038 |
Raczkowanie
|
Sailormary to mnei pocieszyłaś troszkę myslalam ze tylko ja taka dziwna jestem. a powiedz mi czy przed @ tez mialas takie problemy z bolesnością? jakby każy z tych guzków puchł osobno i bolał? ja to musialam w sportowym staniku chodzic 24h bo tak mnie bolały piersi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5039 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5040 |
Zadomowienie
|
ehh...
Dziewczynki we wrześniu odstawiłam tab. ; pierwsza @ z odstawienia była, ale teraz czekam i już 30 (!) dzień cyklu (który u normalnych kobiet powinien trwać 28 ![]() Bóle są ale nietypowe jak przy @ ... bolą raczej jajniki i dziwnie brzuch ,ale nie tak jak zawsze. Dzisiaj robiłam test -negatyw. Wiem ,że kazda z nas reaguje inaczej ,ale czy któras z was miała podobne ekscesy ? Test raczej po takim długim okresie nie wyszedł mylnie ![]() A no i mój brzusio coś nadmuchany jest ![]()
Moda damska od zawsze była najdroższą sztuką opakowania. - Ambrose Bierce ![]() Edytowane przez dorotka_wac Czas edycji: 2010-10-04 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.