![]() |
#5011 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
tak
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() zresztą w szpitalu jak byłam po tym moim upadku też powiedzieli że mam 2,5 cm ale robili też mi usg ![]() ![]() ![]() ciekawa jestem czy ma to wpływ to że to druga ciąża i może być inaczej ![]() ![]() Małgosiu heheh śmietanę na allegro ![]() a śmietany daj połowę pojemniczka bo chodziło mi o małą...chyba że dajesz większe proporcje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5012 |
Zadomowienie
|
Aguśka
![]() ![]() ![]() cholera co za lekarz do takiego stanu doprowadzic kobiete w ciaży ![]() ![]() może i zle zrobiłaś nie biorąc tego leku ale nie obwinjaj się a co ten dupek taki doskonały jest wrrrrrr... a ta twoja szyjka to ma 2,6 cm na zewnatrz czy od środka ![]() bo moja na zewnatrz ma tylko 1 cm a w środku 4 cm i w szpitalu powiedzieli że jest okey i nikt mnie nie straszył że urodze przedwcześnie albo że to moja wina ![]() u mnie też ciągle coś się dzieje i też bardzo chcemy i czekaliśmy na maluszka z TŻ ale tak to jest ci co dmuchają na zimne zawsze mają pod góre a takie wyrodne matki piją palą nie wiadomo co jeszcze i ciaże przechodzą bez problemów ![]() ale wiem z wlłasnego doświadczenia ze jak cos trudno przychodzi to potem się to bardzije docenia ![]() ![]() zreszta nic złego się nie stało najwyżej założą Ci szew i tyle ![]() wiem ze łatwo sie pisze ja jutro ide na wizyte i już sobie wkręcam ze rozwarcie mam ![]() ![]()
#5013 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tak jak pisala poiglot u kazdej z nas jest nieciekawie i nie zawsze rozowo... gdybym brala do siebie wszystkie problemy to juz bym byla tak znerwicowana ze bym pewnie w szpitalu lezala... staram sie o tym wszystkim nie myslec i tez czasami jest mi zle... klade sie na lozku i jak pomysle o tych wszystkich problemach to rycze przez pare godzin... z praca teraz wszedzie nieciekawie, moj tz tez sie trzesie o prace, wadmo jezyk zna ale nie biegle, dogada sie ale nie tak jak irlandczyk czy anglik wiec moga go wyrzucic w kazdej chwili... za 10 dni mamy sie wyprowadzic bo ktos nowy na nasze miejsce jest a tu ani widu ani slychu mieszkania, jezdzimy codziennie i dupa... tez to stresujace bo gdzie bedziemy mieszkac jak sie nic nie znajdzie?? a co do tego lekarza to faktycznie przegial strasznie... uniosl sie duma bo nie zrobilas tego co ci kazal i nawrzeszczal na ciebie .... nie powinien, nawet jesli nie wzielas i nie wykupilas tych lekarstw to powinien ci to wytlumaczyc na spokojnie a nie krzyczec... z szyjka sie nie martw ![]() popatrz na mnie, ja nie wiem ile moja szyjka ma cm i zyje ![]() ![]() ![]() nie masz sie co zadreczac... nie wziellas leku bo sie balas o dziecko, nie zrobilas tego BO CHCIALAS zeby sie cos stalo... lekarz sie zdenerwowal bo nie dalas mu zarobic na leku ktory ci przepisal... uniosl sie duma i nakrzyczal na ciebie ![]() glowka do gory i myslec poztywnie!!!! tak jak fionka napisala, we wszystkich zlych rzeczach sa jakies pozytywy ![]() ja tez sobie to tak tlumacze ... nie znalazlam mieszkania - za kilka dni znajde ladniejesze ![]()
![]() |
#5014 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny wiecie co z anulka anulka??jak tam jej bliźniaki i jak w szpitalu?
#5015 |
Zakorzenienie
|
Nasz wątek przekroczył 5000 postów już
![]() ![]() Esti1984 przepisy suuuper! Jutro będę robić m.in placuszki ![]() ![]() Tutaj przepis: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...50&postcount=5 Aguśkaa83 wszystko będzie ok, najważniejsze że Dzidziuś cały i zdrowy!!! Moja szyjka od środka ma 3 cm ale z zewnątrz już nic (chyba ![]() ![]() Fionka21 ale z Ciebie optymistka ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-02-18 o 20:59 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#5016 |
Zakorzenienie
|
fakt
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#5017 |
Raczkowanie
|
![]()
Boże dziewczyny:P nie było mnie tu ze 3 dni a teraz nadażyc z czytaniem zaległych postów nie mogłam
![]() ![]() Agusia ja mam tak ostatnio bardzo czesto ze sie czerwienie( masakra ![]() A co do Waszych kuleczek na brzuchu, to ja pierszy raz zobaczyłam jak mój malec sie wypina w poniedziałek ![]() Powiedzcie mi jeszcze,czy to normalne: Przed ciązą miałam pępek wklęsły, a teraz mam lekko wypukły( i to jest ok), ale czasami ten pepek mi doslownie na wierzch wchodzi(np jak sie smieje) i niewiem czy to normalne? Czy macie jakas dobra firme smoczków, butelek itp? bo nie chcezeby maluszek miał potem jakies problemy z zabkami ![]() Juz wiecej nie popelnie tego bedu i nie zrobie sobie takiej przerwy z forum ![]() ![]() ![]() A jutro czekamnie ciezki dzien...od rana do wieczora na uczelni...eh mam nadzieje ze damy rade ![]() I pozdrawiam nowe dziewczyny(tzn te z ktorymi nie "poznałam" sie do tej pory ![]() ---------- Napisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- A jeszcze jedno pytanie dziewczyny, przy ostatniej wizycie gin powiedzial mi ze mam duzo wód płodowych. Ale ze miescimy sie jeszcze w górnej granicy. Czy nie wiecie przypadkiem czym to moze grozic? ![]() ![]()
#5018 |
Zakorzenienie
|
fasolka87
butelki i smoczki z aventa sa bardzo dobre.. ![]() dokladnie.. hehe my z pakusia nie wiemy nawet co z naszymi szyjkami sie dzieje.. ja wogole nie mialam w zyciu badanej.. ![]() ![]() ![]() ![]() i jakos zyje.. i staram sie nie marwtic i niestresowac.. bo stres napewno porod przyspiesza
#5019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakos sie tym nie przejmuje.... wogole odkad nie chodze do polskiego lekarza to sie niczym nie przejmuje... mniej stresow i wogole ![]() jak sie bedzie cos dzialo to mam przyjechac do szpitala i tyle ![]() ciesze sie ze nie traktuja mnie jakbym byla na cos chora .... to pomaga, wiedza ze jestem w ciazy... dostalam instrukcje jak sie odzywiac, czego nie robic i zyje ![]() ![]()
![]() |
#5020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie ![]() ![]() w sumie ma to swoje plusy.. ja napoczatku strasznie panikowalam.. ale wiadomo kobiety tu rodza i maja sie dobrze i one i dzieci.. takze nie ma co sie zamartwiac dobrze ja to juz mykam dobranoc ![]()
![]() |
#5021 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Odzywam sie zeby nie bylo ze przepadlam.. ![]() ja jakos przezylam 1 dzien po szpitalu boje sie ejszcze ze cos bedzie nie dobrze....ale oczywisce TZ mysli pozytywnie.... ![]() ![]() czuje sie dobrze narazie odpoczywam malo sie ruszam raczej leze...ale to tylko przez pare dni.... Dobrnaocka ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#5022 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Nie było mnie tylko kilka godzin, a Wy 2 strony zdążyłyście naskrobać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ad. 2 lek zaczęłaś brać więc powinno się wszystko unormować ad. 3 będziesz więcej odpoczywać i leżeć to poprawi Ci się stan szyjki ad. 4 nie jesteś wyrodna matka ani głupia ![]() ad. 5 infekcję masz wyleczoną ad. 6 na pocieszenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#5023 |
Zadomowienie
|
Wiem, ze nikogo nie ma, ale musze sie "wypisac" bo nie mam komu.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tez tak macie, ze jednego dnia maluch jest bardzo energiczny a nastepnego ospaly? Jak sie liczy ruchy dziecka w ciagu dnia? Bo podobno powinno sie liczyc, zeby zobaczyc czy wszystk ok. Nie moge zadzwonic do mojego gina bo sobie dupe parzy w jakims cieplym miejscu ![]() ---------- Napisano o 03:17 ---------- Poprzedni post napisano o 03:12 ---------- I jeszcze sie pochwale, ze zamowilismy wczoraj wozek ![]() ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item557648360_...a_gratisy.html |
![]() ![]() |
![]() |
#5024 |
Zakorzenienie
|
Esti ja wiem wiem tylko podalam kolejny rodzaj glupoty kobbiety
![]() Superzabula no piekny sen ![]() ![]() Aguska glowa do gory wszystko sie unormuje a Ty sie mie martw wypoczywaj i dbaj o slonko ![]() Bercia jak tam po wizycie????? FAsolka wody plodowe w gornej granicy sa jesczez oki nei ma co sie martwic , pewnie lekarz powtorzy za kilka tygodni USG Ja przy synku mialam gorna granice i urodzilam sliczengo synusia a nawet toche go przenosilym ![]() Dziewczyny a ja wczoraj przezylam Horror w domu Moj syn zauwazyl ze nie schhowalam srodka do czyszczenia sedesiku i co?? Prysnal sobie w twarz , byla akcja krzyk przemywanie na sile oczu i zbieranie do szpitala ale zadzwonilam do Centrum Zatruc a maly mi zasnal w miedzy czasie i oswiecono mnie ze jesli spi spokojnie i nie pociera oka to bedzie oki Cala noc czuwalam i na zmiane wymiotowalam ( chyba nerwy ) Rano moje slonko wstalo jakby nigdy nic Nie moge sobie podarowac ze cosziennie czyszcze kibelek bo maly do niego sika i nigdyy nie zapominam srodkow chowac a wczoraj taki zonk |
![]() ![]() |
![]() |
#5025 |
Wtajemniczenie
|
Sonera anulka ma laptopa w szpitalu i co jakiś czas się odzywa
![]() ![]() Seona dałam bardzo podobny przepis z serkiem danio ![]() ![]() ![]() Fasolkanie pamiętam czy się witałyśmy ![]() ![]() to normalne ![]() ![]() ![]() superzabula ale sen ![]() ![]() no to fajnie że już zakup wózka macie z głowy ![]() ![]() --------------------------------------------- kathi jejku też bym spanikowała ![]() kochana zamykasz wątek? i czekamy na kolejny ![]() Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-02-19 o 07:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#5026 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie jestem w trakcie
Nowy wateczek dla mamusiek http://www.wizaz.pl/forum/showthread...9#post11048889 Meldowac sie dziewczyny ![]() Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2009-02-19 o 07:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#5027 |
Zadomowienie
|
Fasolka
z twoim pępkiem wszystko okey tak sie dzieje w ciaży ja czasem położe reke na pępku to czuje jak maluch przepływa tam ![]() ![]() a butelki i smoczki polecam z firmy Avent stosowałam przy synku i zabki ma okey ![]() Kathi kochana ja dziś na 17 idę do gin więc wieczorkiem napisze co i jak ![]() no to współczuje domyślam się co przeszłas niestety dzieci mają chyba jakiś radar w sobie jak tylko się człowiek obruci zaraz cos wykombinują zawsze sa tam gdzie nie trzeba dobrze ze wszytsko dobrze sie skończyło bo to jednak buzia była ![]() mnie maluszek obudził o 5 tak strasznie bolał mnie jajnik a brzuch myślałam że mi się rozerwie nie wiem co synek robił ale bolało popukałam do Niego ![]() ![]() a o snach to nawet nie pisze raz śniło mi sie że widze przez brzuch małą rączke jak wysatje a kiedyś całe dziecko jakby w pozycji pionowej tylko takie maleńkie okropny widok ![]() ![]() mój syn cuje się juz dobrze ![]() ![]() ![]()
#5028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
33 kg gdyby zrzuciła szybciej to... bardzo niezdrowo to raz! Dwa weź pod uwagę, że pewnie miała na początku doła strasznego przez tą wagę! Trzy na poczatku bardziej niż swoją figurą pewnie zajmowała się dzidzią ![]() Łatwo jest chudnąć itd. kiedy utył tylko brzuś i przybyło powiedzmy 10 kg. A czasami przybywa 30 i to wcale nie przez obżarstwo! Jak twierdzą niektórzy którzy chyba pojęcia czasem nie mają o ciąży. Niektórzy tyją od cukrzycy ciążowej, niektórzy (jak moja koleżanka) przez tzw. depresję ciążową, inni puchną okropnie, a jeszcze inni po prostu taki mają organizm! Ważne, że ogólnie się wzięła i schudła i sie nie poddała ![]() Mam nadzieję mieć tyle samo silnej woli ![]() ![]() ps. tak na tłusty czwartek http://hi4.pl/z/czwartek/Gabi.html Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-02-19 o 07:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5029 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Z tych wczorajszych przezyc snilo mi sie ze urodzilam przedwczesnie ale dzidzi bylo zdrowe i karmilam je piersia kapalam, przewijalam...moj Skarb usmiechal sie do mnie i byl taki slodziutki... Wiecie co....nie wiedzialam ze macierzynstwo jest takie trudne i ze tak bardzo mozna sie o kogos martwic... Ale dzis ogolnie juz lepiej ![]() ![]() Jesli chodzi o szyjke i jej dlugosc to gin nie mowil mi nic czy to 2,6 cm to dlugosc zewnetrzna czy wewnetrzna, mysle ze ogolnie, calosc tyle wynosi...wiem tylko tyle ze na zewnatrz jest zamknieta ale od srodka otwarta, ze ma ksztalt litry "V" Fionka masz racje trzeba szukac pozytywnych rzeczy w tych negatywnych, rzeczywiscie sa takie i jest mi lepiej ![]() esti nie wiem jak to jest przy drugim malenstwie, ale to 2,5 cm to prawie tak jak u mnie...hmm zapytaj o to... Bercia trzymam mocno kciuki za wizyte ![]() pakusiu u Ciebie mocno trzymam kciuki za znalezienie mieszkanka w koncu ![]() Seona to by mi nawet pasowalo gdyby WHO ustalilo od 2 cm norme ![]() Fasolka no ja mam to samo z tymi rumiencami na twarzy tak jakbym cos przeskrobala ![]() Z tym pepkiem to normalne, mi jeszcze nie wyszedl ale robi sie coraz bardziej plaski ![]() Co do smoczkow i butelek tez jestem za aventem Milego dnia na uczelni! poiglot tak czasem lepiej nie wiedziec za duzo ...keidys nasze mamy tez nie wiedzialy i jakos nas rodzily ![]() Kathi dziekuje juz mi jest lepiej ![]() ![]()
#5030 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]() a ja wlasnie wrocilam ze sklepu.. bylam po paczusie.. hehe ![]() ![]() malutka nie zauwazylam ze odpisalas ![]() agusia ciesze sie ze dzis z toba lepiej
#5031 |
Raczkowanie
|
![]()
Rozaliontka GRATULUJE zareczyn!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#5032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie piszmy juz tu ![]() jest juz czesc III MAMUS MAJOWO CZERWCOWYCH... ![]() ![]()
![]() |
#5033 |
Wtajemniczenie
|
przepraszam za długą nieobecnosc, ale byłam w Polscei pobyt przedłuzyl sie do prawie 3 tygodni...
Jeszcze nic nie czytałam wiec nie wiem co u Was zaraz zabieram sie za nadrabianie. Mam nadzieje ze zadna sie nie rozpakowała no chyba ze Gabriella... U mnie w porzadku brzuszek rosnie juz go widac nawet zdarzylo mi sie ze kilka osob chcialo ustapic mi miejsca. Nie mam jeszcze zadnych dolegliwosci typu puchniecie czy jakies bóle wiec sie ciesze... Oj jak ten czas pedzi raz nie moge sie doczekac a raz jestem przerazona...fajne mi sie zyje z brzuszkiem, bo jeszcze mi nie przeszkadza a juz ładnie go widac ![]()
#5034 |
Zakorzenienie
|
MELL My piszemy teraz na innym watku niekonczace sie odliczanie mamusie majowo-czerwcowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.