|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5011 |
Raczkowanie
|
Dot.: Powiększanie piersi cz.7
A widzisz dagaa - kombinowałam trochę w inną stronę
![]()
#5012 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5013 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny - chyba musze nadrobic jakies 20 stron
![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie nowe dziewczyny, gratuluje nowych nabytkow jezeli jakies doszly o ktorych nie wiem i gorace zyczenia z okazji rocznic ![]() zaraz wszystko nadrobie ale wczesniej napisze bo nie ma TZ wiec nie bedzie marudzil ze znowu widzi fioletowy kolor ![]() W piatek lece do Polski na weeked i o ile pamietacie mialam miec konsultacje... cale szczescie ze jakies 2 tyg temu umowilam sie dodatkowo do drugiego lekarza bo z konsultacji nic by nie wyszlo! Pisalam maila do lekarza ze potwierdzam swoj przylot a on mi odpisal, ze bardzo mu przykro ale konsultacja sie nie odbedzie bo on musi byc w tym czasie w Mediolanie na konferencji ![]() na poczatku zdecydowalam sie na klinike i nie moglam znalezc zadnych opini o lekarzu (dotyczacych operacji biustu) nie bylam do niego przekonana ale zadzwonilam do nich i wstepnie umowilam sie na konsultacje... przed zabookowaniem biletow cos mnie tknelo i jeszcze raz dla pewnosci zadzwonilam do kliniki... okazalo sie, ze tego dnia doktor jednak nie ma konsutacji ![]() ![]() ![]() za jakis czas podjelismy decyzje z mezem, ze kupujemy mieszkanie wiec z wiadomych przyczyn (wymagany duzy depozyt) moje cycuchy mialy przesunac sie w czasie... mysle co tam pojade konsultacje zrobic w razie w. No i co 2 dni przed wyotem okazuje sie ze konsultacja odwolana ![]() Dziewczyny moze duzy biust naprawde nie jest mi pisany ![]() Wierzycie w takie zbiegi okolicznosci? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5014 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5015 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5016 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny nowe i stare
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#5017 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny znalazłam takie zalecenia w jednej ze Szczecińskich klinik - zgadzacie z każdym? Np. przemywanie spirytusem lub masowanie po 10 dniu??
Ja takich zaleceń nie dostałam.... - Od pierwszego dnia po operacji należy przyjmować Rutinoscorbin (lub witaminę C) - 3 x dziennie po 1 tabletce przez kolejne 14 dni. - Po 10 dniach od operacji należy masować piersi 3 x dziennie po 1 min przez 5 kolejnych tygodni (masaż polegający na ugniataniu piersi ręką) - Przez 10 dni dezynfekcja rany - Co drugi dzień należy zmienić opatrunek (rany należy przemywać wodą utlenioną i spirytusem salicylowym oraz nanieść maść BETADINE lub NITROFURAZON) - Zalecana zmiana opatrunku w ambulatorium sterylnym - Po 7 dniach odciąć końce nitek przy samej skórze - W przypadku szwów niewchłanialnych należy po 14 dniach odciąć z jednej strony koniec nitki przy samej skórze a drugi koniec wyciągnąć - Po 3 tygodniach od operacji należy blizny smarować 2x dziennie maścią DERMATIX - Przez 6 kolejnych tygodni po operacji, zaleca się noszenie biustonosza w ciągu dnia i nocy oraz pasa powyżej piersi. - Przez 3 tygodnie po operacji obowiązuje całkowity zakaz wykonywania prostych czynności wymagających wysiłku fizycznego takich jak: sprzątanie, odkurzanie, pranie ręczne itp. - Przez 6 tygodni po operacji obowiązuje zakaz uprawiania sportów wymagających wysiłku fizycznego, takich jak: aerobic, siłownia, fitness, pływanie itp. - W ciągu pierwszych 6 miesięcy po operacji obowiązuje zakaz korzystania z solarium, sauny oraz intensywnego opalania się.
#5018 |
Rozeznanie
|
to zalecenia z artplastica?
wszystko się zgadza ![]()
#5019 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich jeszcze raz wieczorna porą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() szkocica to trochę dziwna sytuacja z ta konsultacja lekarz powinien zadzwonić i poinformować o tym ze go nie będzie. Dobrze ze masz jeszcze drugiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5020 |
Raczkowanie
|
Tak dokładnie - tylko że ja tam nie robiłam - i takich zaleceń nie dostałam. W zasadzie to mam nic nie robić przez 3-4 tygodnie jeśli chodzi o smarowanie i masowanie. Tylko mam zmieniać opatrunki - co dwa dni.
Porobiły mi się krwiaki teraz mam między piersiami i ten w albumie się powiększył, więc nie wiem czy mogę masować czy lepiej nie, jakiś dziwny ten lekarz - zresztą widzę co klinika to inne zalecenia - wolę dlatego zapytać Was - doświadczonych - co po kolei mam robić żeby wszystko było ok ![]()
#5021 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() |
#5022 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5023 |
Raczkowanie
|
Witajcie! Muszę się pochwalić, że dziś pani dr potwierdziła mój termin operacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5024 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w końcu jesteś ![]() ja też ostatnio więcej podczytuję ![]() Cytat:
![]() moje zalecenia z Artplastica ![]() ![]()
![]() |
#5025 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5026 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że nas podczytujesz ale Toniu może czas napisać jakiegoś newsa ![]() ![]() A ten ślub to na przyszły rok już klepiecie?? i tylko czery soboty były ?? o boziu- a jak się Wam odwidzi coś ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Oj widać że nowa jesteś ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Reszta zaleceń nie powinna w żadnym razie zaszkodzić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5027 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny. Dziękuję Wam za całe to forum!! Nie czuję się już taka samotna w swojej decyzji
![]() Dzisiaj miałam pomiar i wyszło Allegen 335 cc i 370 cc (mam krzywe cycki, nie wiedziałam o tym, ale wyszło w symulacji 3D i na pomiarach. Fajna sprawa. Czy są wśród Was mamy małych dzieci, moja mała ma 1,5 roku i nie wiem, czy dam sobie radę mam pomoc przez 5 dni, a potem... sama nie wiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moje maluchy miały 9 miesięcy i 2 latka ![]() ![]()
![]() |
#5030 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź! Kiedy wzięłaś maluszka na ręce po raz pierwszy? Nie boję się bólu, jakoś wytrzymam, ale żeby nic się nie porobiło. Będę mieć anatomiczne wkładki, a to podobno mogą się obrócić....
|
![]() ![]() |
![]() |
#5031 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siniaki nie są niczym niepokojącym- to że się teraz rozproszyły/powiększyły powierzchnię też nie więc sie nie martw. Jeśli pierś nie jest bardziej boląco i mocniej obrzęknięta- nic złego się nie dzieje ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() ![]()
like for like !!! ![]() Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ![]() ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia ![]() ![]() 15,12.09 mentorCPG333-485cc ![]() ![]() Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2012-01-18 o 22:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5032 |
Wtajemniczenie
|
ja dziś dopiero na wieczór, cały dzionek była mężowska okupacja kompa
![]() dziękuję Wam moje słoneczka za wszystkie komentarze, słodkie jestescie a te cycki to najpierw doprowadzają do łez bo ich nie ma a jak są to spędzają sen z oczu, że coś z nimi nie teges, oszleć można ![]() Mya ja sobie wkręciłam z tym lewym cyckiem to co mi doktor przed samą operacją mówił, że pierś może objechać pod swoim ciężarem po implancie i potrzebne będzie małe podwieszanie na otoczce ![]() ![]() Magdalenko każdy dr ma inne zalecenia, ja nawet plastrów nie miałam, żadnych spirytów, więc się nie przejmuj i stosuj do tego co Twój nakazał ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- aginga te symulacje 3D i pomiary to taki pic na wode dla nieuświadomionych pacjentek, dobry chirurg tego nie potrzebuje, wystarczy wprawne oko ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- szkocica a weź Ty sobie nie wkręcaj cyckowego przeznaczenia ![]() ![]()
#5033 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczynki - jutro pobiegnę do apteki
![]() A w dzisiejszy wieczór pochłonęłam całe opakowanie ( no prawie całe ![]() ![]()
#5034 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny! Dlugo zwlakalam z operacja powiekszania biustu, kazdy mi powtarzal ze z wiekiem piersi beda nabierac kobiecych ksztaltow a tu co? 25 lat na karku a piersi zero
![]() ![]() ![]() ![]() Troszke was podczytalam, ale nadrobie innym razem cala lekture bo dzis padam na pysk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tu proszę na poprawe nastroju-najlepiej smakuje głośno plus duży dekold i wysokie szpilki ![]() ![]() ![]() ![]() Nossa ![]() ![]() Assim voce" me mata ![]() ![]() Ai se eu te pego, ai ai se eu te pego ![]() Delícia ![]() ![]() Assim voce" me mata ![]() Ai se eu te pego, ai ai se eu te pego ![]() Boska, Boska Twe Ciało mnie zabija Ach, chcę cię złapać, ach, ach, chcę cię złapać Słodka, Słodka, Twe Ciało mnie zabija Ach, chcę cię zaliczyć, ach, ach, chcę cię złapać
like for like !!! ![]() Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ![]() ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia ![]() ![]() 15,12.09 mentorCPG333-485cc ![]() ![]() Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2012-01-18 o 23:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5036 |
Wtajemniczenie
|
Myusiu Ty to anioł nie kobieta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#5037 |
Zakorzenienie
|
O - a co Ty Jooasi spać nie możesz?? No ale jak ja daleko?- ja na jedo kliknięcie myszki jestem
![]() ![]() ![]() ![]() A Panu dr. też się odpoczynek należy - no ile można piersi oglądać? ![]() Twoje panny niech spokojnie rozkwitają do czasu jego powrotu. A jak już wróci- to pewnie lanie dostaniesz, że wymyślasz sobie powkłania. A to ![]() ![]()
#5038 | |
Raczkowanie
|
hejeczka
![]() SZKOCICA kochana rób cycuchy przed kupnem mieszkania ja gdybym nie zrobiła przed odbiorem domku cycków bym nie miała to jest pewne na bank bo kasa leci jak piorun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MALINKO kochana daj czas swoim panienkom ja też miałam z lewą piersią problem,że wieksza bo mięsień nie póscił a to ze jest wyżej. Jestem po dwóch miechach po op i są już ładne zrobiły się miekkie i takie jakieś większe poszły mi sporo do przodu miesiąc temu miałam w biuście 92cm a teraz mam 94cm ![]() ![]() MYA moja ulubiona pioseneczka jak ją słyszę biorę radio na full i sobie śpiewam tralala tralala ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5039 |
Wtajemniczenie
|
dziendoberek
![]() Noc wyznan mnie ominela ![]() Pozdrawiam wszystkie cieplutko i uciekam do roboty ![]()
#5040 |
Raczkowanie
|
Jestem już po
![]() Właśnie siedzę w domku z moimi nowymi Mento 400 okrąglutkie ![]() Ktoś da wskazówki ile czasu cierpiał i ile dochodził do siebie? Ja miałam operacje w poniedziałek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.