|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#5011 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Powiększanie piersi cz.7
A widzisz dagaa - kombinowałam trochę w inną stronę
dzięki
|
#5012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5013 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny - chyba musze nadrobic jakies 20 stron
)) a nie bylo mnie zaledwie pare dni ![]() Pozdrawiam wszystkie nowe dziewczyny, gratuluje nowych nabytkow jezeli jakies doszly o ktorych nie wiem i gorace zyczenia z okazji rocznic ![]() zaraz wszystko nadrobie ale wczesniej napisze bo nie ma TZ wiec nie bedzie marudzil ze znowu widzi fioletowy kolor ![]() W piatek lece do Polski na weeked i o ile pamietacie mialam miec konsultacje... cale szczescie ze jakies 2 tyg temu umowilam sie dodatkowo do drugiego lekarza bo z konsultacji nic by nie wyszlo! Pisalam maila do lekarza ze potwierdzam swoj przylot a on mi odpisal, ze bardzo mu przykro ale konsultacja sie nie odbedzie bo on musi byc w tym czasie w Mediolanie na konferencji na poczatku zdecydowalam sie na klinike i nie moglam znalezc zadnych opini o lekarzu (dotyczacych operacji biustu) nie bylam do niego przekonana ale zadzwonilam do nich i wstepnie umowilam sie na konsultacje... przed zabookowaniem biletow cos mnie tknelo i jeszcze raz dla pewnosci zadzwonilam do kliniki... okazalo sie, ze tego dnia doktor jednak nie ma konsutacji mialam szczescie ze nie kupilam biletow ok znalazlam kolejnego lekarza - rozmawialam z nim osobiscie wrazenie pozytywne, ustalony termin na wizyte - super ![]() za jakis czas podjelismy decyzje z mezem, ze kupujemy mieszkanie wiec z wiadomych przyczyn (wymagany duzy depozyt) moje cycuchy mialy przesunac sie w czasie... mysle co tam pojade konsultacje zrobic w razie w. No i co 2 dni przed wyotem okazuje sie ze konsultacja odwolana Dziewczyny moze duzy biust naprawde nie jest mi pisany ![]() Wierzycie w takie zbiegi okolicznosci?
|
|
|
|
#5014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#5015 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
" ja po "małym stażu" na forum wybrałbym innego ale trafiłam na forum po operacji - w innym przypadku myślę, że wybrałabym dr Skwiercz pozdrawiam
|
|
#5016 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny nowe i stare
podczytuje was od czasu do czasu lecz milczę ale i tak was wszystkie love wsadziłam do albumu 3 zdjęcia nowe moich dojrzałych chłopców B&L porozglądałam się troszkę po waszych albumikach przybyło dużo pięknych fotek z cudownymi melonikami Ja ostatnio zaczęłam stosować pigułki anty i muszę wam powiedzieć a raczej napisać, że pierśki wskoczyły o numerek wyżej !!! teraz mogę napisać, że rozmiar mi odpowiada
Doktor A. K.14.03.2011 "Artplastica"Szczecin Mentor okragly 375 cc UHP Cudowniaste 31.07.2012 powiększanie ust kwasem 09.08.2012 dopełnienie ust kwasem drugi zastrzyk Juvaderm Ultra Smile Kraków Medestetis |
|
|
|
#5017 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny znalazłam takie zalecenia w jednej ze Szczecińskich klinik - zgadzacie z każdym? Np. przemywanie spirytusem lub masowanie po 10 dniu??
Ja takich zaleceń nie dostałam.... - Od pierwszego dnia po operacji należy przyjmować Rutinoscorbin (lub witaminę C) - 3 x dziennie po 1 tabletce przez kolejne 14 dni. - Po 10 dniach od operacji należy masować piersi 3 x dziennie po 1 min przez 5 kolejnych tygodni (masaż polegający na ugniataniu piersi ręką) - Przez 10 dni dezynfekcja rany - Co drugi dzień należy zmienić opatrunek (rany należy przemywać wodą utlenioną i spirytusem salicylowym oraz nanieść maść BETADINE lub NITROFURAZON) - Zalecana zmiana opatrunku w ambulatorium sterylnym - Po 7 dniach odciąć końce nitek przy samej skórze - W przypadku szwów niewchłanialnych należy po 14 dniach odciąć z jednej strony koniec nitki przy samej skórze a drugi koniec wyciągnąć - Po 3 tygodniach od operacji należy blizny smarować 2x dziennie maścią DERMATIX - Przez 6 kolejnych tygodni po operacji, zaleca się noszenie biustonosza w ciągu dnia i nocy oraz pasa powyżej piersi. - Przez 3 tygodnie po operacji obowiązuje całkowity zakaz wykonywania prostych czynności wymagających wysiłku fizycznego takich jak: sprzątanie, odkurzanie, pranie ręczne itp. - Przez 6 tygodni po operacji obowiązuje zakaz uprawiania sportów wymagających wysiłku fizycznego, takich jak: aerobic, siłownia, fitness, pływanie itp. - W ciągu pierwszych 6 miesięcy po operacji obowiązuje zakaz korzystania z solarium, sauny oraz intensywnego opalania się.
|
#5018 |
|
Rozeznanie
|
to zalecenia z artplastica?
wszystko się zgadza
Doktor A. K.14.03.2011 "Artplastica"Szczecin Mentor okragly 375 cc UHP Cudowniaste 31.07.2012 powiększanie ust kwasem 09.08.2012 dopełnienie ust kwasem drugi zastrzyk Juvaderm Ultra Smile Kraków Medestetis |
|
|
|
#5019 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich jeszcze raz wieczorna porą
Dziś cały dzień leniuchowałam i odpoczywałam teraz zabieram się za prace W miedzy czasie eksperymentowałam z "moimi" włosami podcięłam je i nie wiem tylko czy nie ma mało I oczywiście proszę o wasza opinie zdjęcie za chwile wstawię do albumu choć do końca nie wiem czy wyjdę kiedyś w nich poza próg mieszkania Nie mam piersi jeszcze wiec radze się was o coś innego szkocica to trochę dziwna sytuacja z ta konsultacja lekarz powinien zadzwonić i poinformować o tym ze go nie będzie. Dobrze ze masz jeszcze drugiego
|
|
|
|
#5020 |
|
Raczkowanie
|
Tak dokładnie - tylko że ja tam nie robiłam - i takich zaleceń nie dostałam. W zasadzie to mam nic nie robić przez 3-4 tygodnie jeśli chodzi o smarowanie i masowanie. Tylko mam zmieniać opatrunki - co dwa dni.
Porobiły mi się krwiaki teraz mam między piersiami i ten w albumie się powiększył, więc nie wiem czy mogę masować czy lepiej nie, jakiś dziwny ten lekarz - zresztą widzę co klinika to inne zalecenia - wolę dlatego zapytać Was - doświadczonych - co po kolei mam robić żeby wszystko było ok liczę na wskazówki
|
#5021 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#5022 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#5023 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie! Muszę się pochwalić, że dziś pani dr potwierdziła mój termin operacji
|
|
|
|
#5024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu jesteś ja też ostatnio więcej podczytuję Cytat:
moje zalecenia z Artplastica
|
|
#5025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5026 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że nas podczytujesz ale Toniu może czas napisać jakiegoś newsa tak cieplutkiego, że wszystkie podskoczymy do góry A ten ślub to na przyszły rok już klepiecie?? i tylko czery soboty były ?? o boziu- a jak się Wam odwidzi coś to kupa czasu. Nie można wszytskiego normalnie załatwić- tylko z takim wyprzedzeniem. Co za czasy nastały![]() Cytat:
- no to wysiłek fizyczny zalecam, ostry sex i kąpiel ciepłą. Oczywiscie może być w pakiecie Pomoże z pewnością. I nie martw się - jeśli będzie potrzeba przesunąć termin o dzień lub dwa Pani dr. coś wymyśli i wciśnie Cię jakoś Oj widać że nowa jesteś A Twoje fotki gdzie można zobaczyć??Cytat:
-bo jak się coś dzieje złego lepiej to wychwycić za wczasu. Ale może się nic nie dzieje a Ty się martwisz niepotrzebnieCytat:
. No ale skoro nie jest Twoim wybrańcem- daj szansę temu do którego idziesz na wizytę, a może akurat przypadnie Ci do gustu. Cytat:
) troszkę nie w każdym przypadku. No i o spirytusie też tam się nie doczytałam do dezynfekcji - lepszy ostenisept np. I w żadnym wypadku nie zalecałabym samemu zdejmoawć szwów Reszta zaleceń nie powinna w żadnym razie zaszkodzić Jeśli poczujesz się lepiej , że coś robisz a nie czakasz bezczynnie - to możesz je stosować spokojnie
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|||||
|
|
|
#5027 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny. Dziękuję Wam za całe to forum!! Nie czuję się już taka samotna w swojej decyzji
...Dzisiaj miałam pomiar i wyszło Allegen 335 cc i 370 cc (mam krzywe cycki, nie wiedziałam o tym, ale wyszło w symulacji 3D i na pomiarach. Fajna sprawa. Czy są wśród Was mamy małych dzieci, moja mała ma 1,5 roku i nie wiem, czy dam sobie radę mam pomoc przez 5 dni, a potem... sama nie wiem. |
|
|
|
#5028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
|
#5029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje maluchy miały 9 miesięcy i 2 latka ... jest ciężko, ale można sobie poradzić
|
|
#5030 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź! Kiedy wzięłaś maluszka na ręce po raz pierwszy? Nie boję się bólu, jakoś wytrzymam, ale żeby nic się nie porobiło. Będę mieć anatomiczne wkładki, a to podobno mogą się obrócić....
|
|
|
|
#5031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siniaki nie są niczym niepokojącym- to że się teraz rozproszyły/powiększyły powierzchnię też nie więc sie nie martw. Jeśli pierś nie jest bardziej boląco i mocniej obrzęknięta- nic złego się nie dzieje ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
do 6 tyg nie wolno podnosić rękami więcej niż 2 kg. A zwłaszcza przy anatomkach- z pewnością maluszka nie powinnaś podnosić nawet dłużej
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2012-01-18 o 23:14 |
||
|
|
|
#5032 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dziś dopiero na wieczór, cały dzionek była mężowska okupacja kompa
![]() dziękuję Wam moje słoneczka za wszystkie komentarze, słodkie jestescie a te cycki to najpierw doprowadzają do łez bo ich nie ma a jak są to spędzają sen z oczu, że coś z nimi nie teges, oszleć można ![]() Mya ja sobie wkręciłam z tym lewym cyckiem to co mi doktor przed samą operacją mówił, że pierś może objechać pod swoim ciężarem po implancie i potrzebne będzie małe podwieszanie na otoczce puki twarde były to takich obaw nie miałam a teraz są już miękkie i nie czuje się tak pewnie![]() Magdalenko każdy dr ma inne zalecenia, ja nawet plastrów nie miałam, żadnych spirytów, więc się nie przejmuj i stosuj do tego co Twój nakazał ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- aginga te symulacje 3D i pomiary to taki pic na wode dla nieuświadomionych pacjentek, dobry chirurg tego nie potrzebuje, wystarczy wprawne oko a kogo na swojego stworzyciela wybrałaś?---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- szkocica a weź Ty sobie nie wkręcaj cyckowego przeznaczenia przypadki chodzą po ludziach, wypadło mu i już, nie ma tu ręki boskiej a przypomnij mi też na kogo się zdecydowałaś w pierwszym i dugim wyborze?
|
|
#5033 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczynki - jutro pobiegnę do apteki
A w dzisiejszy wieczór pochłonęłam całe opakowanie ( no prawie całe ) "michałków zamkowych" ale mnie ostatnio wcięło na słodkie grr
|
#5034 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny! Dlugo zwlakalam z operacja powiekszania biustu, kazdy mi powtarzal ze z wiekiem piersi beda nabierac kobiecych ksztaltow a tu co? 25 lat na karku a piersi zero
Dlatego zaraz po urodzinach zaczelam planowac zabieg. W zasadzie bardzo szybko poszlo, wybor lekarza, wplacenie zaliczki i tak oto mam termin zabukowany na 7 marca u doktora Kasprzyka w Krakowie. Jego galeria ma same piekne piersiatka Boje sie bardzo narkozy ale z drugiej strony wiem, ze jezeli jestem zdrowa to ryzyko jest minimalne. Tak naprawde to juz nie moge sie doczekac, najgorsze jest to czekanie, robienie badan i modlenie sie zeby wszystko bylo w porzadku, idzie zwariowac ![]() Troszke was podczytalam, ale nadrobie innym razem cala lekture bo dzis padam na pysk
|
|
|
|
#5035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu proszę na poprawe nastroju-najlepiej smakuje głośno plus duży dekold i wysokie szpilki ![]() http://youtu.be/2wz7Mh8trLA zakochałam się ![]() Nossa Assim voce" me mata Ai se eu te pego, ai ai se eu te pego ![]() Delícia Assim voce" me mata ![]() Ai se eu te pego, ai ai se eu te pego Boska, Boska Twe Ciało mnie zabija Ach, chcę cię złapać, ach, ach, chcę cię złapać Słodka, Słodka, Twe Ciało mnie zabija Ach, chcę cię zaliczyć, ach, ach, chcę cię złapać
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2012-01-19 o 00:57 |
|
|
|
|
#5036 |
|
Wtajemniczenie
|
Myusiu Ty to anioł nie kobieta
dobra ale teraz zdradze mały sekret, jak tu zaczęłam zaglądać na forum w sierpniu i Was podczytywać, nikogo nie znałam to sobie pomyślałam, co to kurde za laska tak sie wymądrza, rozumy zeżarła czy co a wszystkie jej naskakują a i jeszcze nie chciałaś mnie tak od razu do znajomych przyjąć to już wogóle phiii a teraz to tylko żałować mogę, że tak daleko od siebie mieszkamy bo przydał by sie blisko taki przyjaciel na którego zawsze liczyć można
|
|
#5037 |
|
Zakorzenienie
|
O - a co Ty Jooasi spać nie możesz?? No ale jak ja daleko?- ja na jedo kliknięcie myszki jestem
bliżej to już chyba nie można i w telefoniku też się mamy A Panu dr. też się odpoczynek należy - no ile można piersi oglądać? Twoje panny niech spokojnie rozkwitają do czasu jego powrotu. A jak już wróci- to pewnie lanie dostaniesz, że wymyślasz sobie powkłania. A to za przyjaciela
|
|
|
|
#5038 | |
|
Raczkowanie
|
hejeczka
![]() SZKOCICA kochana rób cycuchy przed kupnem mieszkania ja gdybym nie zrobiła przed odbiorem domku cycków bym nie miała to jest pewne na bank bo kasa leci jak piorun rób cycuchy bo to jest coś wspaniałego budzisz się a tu takie cuda na klatceMALINKO kochana daj czas swoim panienkom ja też miałam z lewą piersią problem,że wieksza bo mięsień nie póscił a to ze jest wyżej. Jestem po dwóch miechach po op i są już ładne zrobiły się miekkie i takie jakieś większe poszły mi sporo do przodu miesiąc temu miałam w biuście 92cm a teraz mam 94cm MYA moja ulubiona pioseneczka jak ją słyszę biorę radio na full i sobie śpiewam tralala tralala buzial leci---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
i też nie chciała mnie przyjąć do siebie tak od razuale udało się dobra z niej kobieta aby więcej takich jak ona i doradzi i pomoże buziam was |
|
|
|
|
#5039 |
|
Wtajemniczenie
|
dziendoberek
Noc wyznan mnie ominela Pozdrawiam wszystkie cieplutko i uciekam do roboty
|
#5040 |
|
Raczkowanie
|
Jestem już po
![]() Właśnie siedzę w domku z moimi nowymi Mento 400 okrąglutkie ![]() Ktoś da wskazówki ile czasu cierpiał i ile dochodził do siebie? Ja miałam operacje w poniedziałek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

mialam szczescie ze nie kupilam biletow

wsadziłam do albumu 3 zdjęcia nowe moich dojrzałych chłopców B&L
teraz mogę napisać, że rozmiar mi odpowiada

W miedzy czasie eksperymentowałam z "moimi" włosami podcięłam je i nie wiem tylko czy nie ma mało
I oczywiście proszę o wasza opinie

...

a teraz to tylko żałować mogę, że tak daleko od siebie mieszkamy bo przydał by sie blisko taki przyjaciel na którego zawsze liczyć można
za przyjaciela