Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 08:45   #5011
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-03-05 o 08:55
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 08:51   #5012
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość

aaaaa! już wiem co chciałam się poradzić,
byłam wczoraj u znajomej, mały 4 miesiące - łóżeczko drewniane stoi obok gotowe do demontażu - ładne, marki pinio - sama bym takie dla Staśka chciała - a oni dla małego kupili turystyczne. Ponoć mimo ochraniaczy mały sypia tak 'intensywnie', że wierci się niemal po całym łóżeczku, ściąga ochraniacze i uderza się o szczebelki - faktycznie, widziałam na główce małego siniaka.
I teraz się zastanawiam czy w ogóle nie zrezygnować z pomysłu tradycyjnego łóżeczka, bo już kiedyś od innej mamy słyszałam podobną opinię - też się przenieśli do turystycznego, oczywiście z materacem jak do standardowego
a to ja też pierwszy raz słyszę, żeby tak dziecko wariowało.. Ja mam drewniane bo dostałam od brata.. Drugi brat też ma drewniane.. Jedyne co to polecali kupić taki ochraniacz na szczebelki przy glówce bo jak był większy to zaczął bardziej się ruszać i żeby było bezpieczniej..
No ale pewnie różne są dzieci..
Z kolei siostra męża ma turystyczne.. I tak z zalem mowila, że to turystyczne ma.. Ze kiedyś mieli drewniane przy pierwszym dziecku ale oddali a potem mieli mniej kasy i kupili turystyczne..

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dzien dobry i zbieram sie...czekam az tz wyjdzie z lazienki i pedzimy. sloneczko swieci, mozna wlozyc ciensza kurtke! do popoludnia plotkary
Ja bym włożyła ale nie mam takiej w którą się mieszczę

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Witam, witam
u mnie ciężka noc była uff, już myślałam żeby na IP jechać, bo strasznie mnie podbrzusze tak jak na okres bolało, mały leży bardzo nisko i cały czas naciska na szyjkę, boli jak cholerka ;P
dziś już jest lepiej, wizyta dopiero za 3 tyg, nie chce panikować, bo wizja leżenia znowu w szpitalu nie jest fajna.
Jutro przyjedzie kurier z wózkiem na zdjęciu dopatrzyłam się 2 rysek, ciekawe jak na żywo będzie.
W weekend miałam skopany humor, rozeszła się wieść po rodzinie że wózek używany kupiliśmy <nic nadzwyczajnego, ale chyba dla nich tak, bo oni nie uznają używanych rzeczy, dziwaki> no i przyjechał brat z żoną do nas na kawę i pokazałam im łóżeczko, bo już złożone jest i on tak patrzy i się pyta za ile było to mówię prawie 300 z materacem, a on sie smieje ze tez pewnie jest używany bo oni kupili za ponad 700 zl normalnie mi szczęka opadła i mi się przykro zrobiło. Dobra już koniec moich wypocin
Ja się właśnie o to obawiam przy kupnie wózka.. Niby moja sprawa, moja kasa itp.. Ale już czuje, że jak powiemy, że kupiliśmy/kupimy używany to będzie gadanie, ze trzeba było powiedzieć to by się dorzucili i byłby ładny nowy wózek a nie taki po kimś..
A u mnie to nie chodzi o kasę i mówienie dajcie na wózek.. Bo ja sobie mogę i nowy kupić.. jak się uprę to i dwa nowe sobie kupię i wywiesze w oknie, że mnie stać.. Tylko ja nie lubie takiego wywalania pieniędzy bez sensu.. Wole to wrzucić na konto.. odłożyć na dom, albo na ciuszki na później..
Bo kasę to łatwo się wydaje gorzej żeby ją zarobić..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 08:54   #5013
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

heloł, heloł - KONIEC TEJ CZĘŚCI

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:12   #5014
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
wow
Chyba po to, zę jak się zachlapie ściany krwią to zeby nie musieli czyścić
dobre

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A po co w koncu miałaś do tej pracy jechać??
pozamykać wszystko, zabrać swoje rzeczy i podpisać wypowiedzenie. Tak więc jestem bezrobotna;/

marchewka mamy być ogolone ale głównie chodzi o włosy przy pupci bo dziewczyny często golą sam przód a o tym zapominają.

ja wczoraj wyczułam stópkę mojej małej i jestem pewna że to była stópka

Paulina za egzamin

joasia za wózek
Stary 2013-03-05, 16:42   #5015
becik_4
Zadomowienie

candace1 co do szczepionek to się tak mówi ze one są obowiązkowe ale na dzien obecny nie masz obowiązku szczepić dziecka to twoja decyzja przychodnie wzywają i przypominają ale nikt cie za to nie ukara była nawet taka sprawa ze skierowali sprawę do sądu przeciw rodzicom i oczywiście rodzice wygrali i od tego momentu weszły przepisy ze do szczepienia dzieci nie mozna zmusić rodzicow . Czytałam sporo o tych szczepieniach i tez jestem za dodatkowo na pewno zaszczepie na pneumokoki
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości