|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z pewną taką nieśmiałością... :-D
o rany,jakie cudne
Marisella a gdzie kupiłaś takie piękne dodatki jeśli to nie tajemnica? ![]() Przez te elementy Twoja biżuteria nabrała takiej niezwykłości i magii
|
|
|
|
|
#483 |
|
Wtajemniczenie
|
Potrafisz wyszukać nieziemskie półfabrykaty i tworzysz z nich prawdziwe cudeńka. Nie wiem który raz to powtarzam i w którym wątku z kolei ale zabraniam nazywania takich prac zwyklakami itp.
|
|
|
|
|
#484 |
|
Rozeznanie
|
o rany Blaszany Dzwoneczek .... całe szczęście że mój dzieć już śpi bo zaraz by chciał takie
|
|
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Edytko jak my mamy Ci mieć za złe że Ty nam taką śliczną biżuterię pokazujesz?! Wcale nie są to zwyklaczki, bo w Twoim wykonaniu prezentują się zawsze fantastycznie, nie ważne z czego by nie były zrobione. I pokazuj jak najwięcej, bo zawsze się Twoje twory miło ogląda.
A tak sobie teraz pomyślałam, może miałabyś ochotę na jakąś wymiankę? ![]() Co do elementów to rzeczywiście są ekstra Te kolczyki z podłużnymi domkami rewelacyjne. No i wiszące żabki, świetnie wyglądają w kolczykach o takiej formie.
|
|
#486 |
|
Wtajemniczenie
|
śliczności poprostu śliczności
czajniczek jest boski
|
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
wszystko jest śliczne
przepiekne dodatki a każdych bije niesamowity urok, śliczności |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Mari ty cholero niedobra
jak śmiesz wmawiać nam że takie cuda mogą się nie podobać. ską ty kochana takei rzeczy bierzesz i co ty byś chciała w nich przerabiać. KOCHAM twoje zwyklaki. tez takie chcę - elfiki na huśtawce no no no![]()
|
|
|
|
|
#489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Obudziłam się, prawie po kwartale, że coś by można tu wrzucić obrazkowego. Bosz... moja systematyczność rzuca mnie samą na kolana...
![]() Cytat:
No ja z wielką chęcią Ale wiesz, co ja mogę zrobić TOBIE. No bez hec To by chyba nie była dla Ciebie sprawiedliwa wymianka Przegapiłam wymiankę To znaczy widziałam ją, ale bałam się, że się nie wyrobię, i kurczę, nie chciałam się zgłosić i zawalić ![]() Może następną jakąś się uda podłapać Lubię takie akcje ![]() O, a teraz ilustrację. Swarkami Was nie będę zarzucać, ale pokażę Wam trzy liście ![]() Mnie się najbardziej podoba ten różowy, bo ten kolor na zywo wygląda meeeega chocz drugiej strony teraz zaczęliśmy BARDZO kosztowne leczenie dobermanicy naszej, staruszki, i kurczę, każdy grosz się liczy, bo trzeba uskładać na samą sunię jakiś tysiąc złotych... (a gdzie jeszcze koty no i moje leki, szczepionki i inne cuda wianki) Więc sama nie wiem czy liczyć na to, że komuś się spodoba, cyz na to, że zostanie ze mną
|
|
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz Marisellu ty to masz dar wydobywania z prostych rzeczy całego ich piękna...
Mam nadzieję, że z sunią będzie wszystko dobrze...
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2010-05-15 o 23:42 |
|
|
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
Nie lubię Cię
![]() ![]() Czego byś nie zrobiła to zawsze cudne...
|
|
|
|
|
#492 |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Wszystkie piękne, aż ciężko wybrać który ładniejszy
W moich kolorkach jest ten ostatni listek |
|
|
|
|
#493 |
|
Rozeznanie
|
One są prześliczne! Ja jestem za środkowym
|
|
#494 |
|
Wtajemniczenie
|
przecudne listki
dla mnie środkowy jest w najfajnieszych kolorkach
|
|
#495 |
|
Rozeznanie
|
Marisellu, jest tak jak pisze Kamyk
Mi spodobał się drugi liść, śliczne te kolory. Robisz takie piękne zdjęcia.Sama miałam przez wielę lat dobermankę, kochaną sunię. Oby leczenie przyniosło efekty i Twoja psinka nie cierpiała. Wspomniałaś też o swoich lekach, mam nadzieję, że nie dolega Ci nic poważnego
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#496 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kamyczku, Piechotko, Pupil, Letike, ak_pinki, zuterio -
Cytat:
Liczymy się z tym, że wiecznie żyć nie będzie, ale wicie jak to jest, zawsze chciałoby się wyżebrać jeszcze jeden dzień, i jeszcze jeden, i jeszcze... I tak żebramy już od dość dawna, z niezłym skutkiem póki co To już dwa lata odkąd pierwszy raz zoperowaliśmy Bellę - lekarze wycięli jej guzy nowotworowe, w tym jednego ogromniastego. To była straszna nerwówa, bo Bella ma chore serce i wątrobę, więc było duże ryzyko, że się nie wybudzi. Na gwalt leczyliśmy wątrobę, żyjąc z tym wielkim guzem, bo aż tak chorej operować jej lekarze nie chcieli - to było takie balansowanie - wyleczyć wątrobę jak najbardziej, zanim guz pęknie (a był już poobdzierany ze skóry od zewnątrz, podleczany antybiotykami i solcoserylem). Operacja się udała na szczęście, na rentgenie przerzutów nie było widać, więc odetchnęliśmy. Na półtorej roku, bo guzy się znów odnowiły, tylko wyglądały bardziej na złośliwe, a wątroba i serce Belli było w o wiele gorszym stanie niż przed poprzednią operacją. Znów podleczanie, znów nerwy, ale znów się udało ![]() Jakiś czas temu do kłopotów z sercem i wątrobą doszło nietrzymanie moczy, takie totalne. Hormony nie działały, działa trochę taki specjalny (i drogi ) syrop, ale też nie w 100%. Strasznie to uciążliwe, bo w domu śmierdzi, sofy się musieliśmy pozbyć i myslimy o wymianie materaca, ale przynajmniej jest to najmniej groźne. A ostatnio Bella zaczęła mieć problemy z tylnymi łapami i kulała podczas chodzenia, a wstać albo wyjść na łózko nie była w stanie bez pomocy. Jedna z naszych fantastycznych wetek znalazła coś, co pomaga - zastrzyki z Nivalinu, Milgammy i Cocarboxylasum, ale za 5 zastrzyków (na 5 dni) w aptece zostawiam ponad stówę (zastrzyki dajemy sami). Szukałam tańszych odpowiedników, ale nie ma. Dla ludzi to też nie jest refundowane z tego co się zdążyłam zorientować, więc pozostaje wciągnąć te leki w budżet. Dobrze, że chociaż pomagają (bo ponoć nie zawsze) - już po trzech zastrzykach Bella zaczęła wstawać i o wiele lepiej chodzi, wreszcie je z apetytem, a kurację tym podobno można ciągnąć miesiącami bez szkody dla psa, więc jestem pełna nadziei ![]() Będzie dobrze ![]() Cytat:
A teraz to się dodatkowo przeziębiłam chyba i siedzę, smarkam i robię biżu Jakoś nie potrafię bezczynnie w łóżku leżeć
|
||
|
|
|
|
#497 |
|
Zadomowienie
|
Mari cudne listki
wszystkie mi sie podobają I zdrówka życzę A alergia to wcale nie taka drobnostka , moja córcia od urodzenia alergik i tez atopowiec więc współczuję bo to nic fajnego , niby żyć się przecież da ale kłopotliwe to okropnie ( szczególnie jak ci się dziecko ciągle drapie bo coś nie takiego w przedszkolu zjadła ) ,no a ceny leków.... no sama wiesz ![]() Pozdrawiam cię serdecznie |
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Ty nie gadaj bzdur! Mi sie bardzo Twoje rzeczy podobąją, mają świetny smak i fantastyczne masz pomysły. I muszę koniecznie pooglądać co tam masz nowego. Te liście wyglądaja rewelacyjnie.
|
|
#499 |
|
Raczkowanie
|
Wow cudne listki
. Jak dla mnie drugi ma rewelacyjne połączenie kolorystyczne. Myślę, że nie będziesz długo ich właścicielką .-------------------------------------------------------------------------- Moje prace - http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=393421&p age=3 Mój blog - http://www.galeriaparadiso.blogs pot.com/ |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
o matko Mari tak mi przykro z powodu chorej psinki
my takie psiarze jesteśmy. Mamy teraz jedną suczkę a mieliśmy dwa pieski. Jeden dożył lat prawie 15 ale kiedy po Sylwestrze był na spacerze i gdzieś wystrzelili petardę to tak się wystraszył, że uciekł. Nie mogliśmy go znaleźć i mimo plakatów i jeżdżenia i szukania nie znaleźliśmy go![]() A druga psinka - owczarek niemiecki sunia rozchorowała nam się w wieku lat 12 mimo leczenia ... nie uratowaliśmy jej płaczu było co nie miara.Teraz mamy ze schroniska kundelkę. Rozpuszczona przez moją mamę jak dziadowski bicz własne łóżko, podusia, pluszaki i kołderka ![]() Trzymam kciuki za Twoją sunię!!!!!! Natomiast co do biżuterii to brak mi słów po prostu! ![]() ![]() klask i:Liście mnie powaliły ![]() ![]() klask i: Masz dziewczyno talenta!
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
mari te listki sa po prostu zjawiskowe!!!
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Pikne wisiory
świetne kolory mają. No i fotki standardowo - brzytwa ![]() I dużo zdrowia dla Belli życzę. Uroczy z niej psiak.
|
|
#504 |
|
Raczkowanie
|
Boszszsz
Z czego są te cuda???? Najpiękniejsze są te drugie bo kocham fiolety w każdym wydaniu.
Edytowane przez extrano Czas edycji: 2010-05-17 o 10:57 |
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ te liście piękne! Full color!
|
|
|
|
|
#506 |
|
Zadomowienie
|
Wykażę się indolencją, bo nie wiem, czy sama robiłaś te liście? Są booskie! W skromnej i stylowej oprawie, śliczne!
|
|
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Mari, jakie cuda... Ja podobnie jak ggagatka też chętnie weszłabym w posiadanie czegoś twojego, uwielbiam twe prace
|
|
|
|
#508 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) A alergia fakt, niby się zdaje, że to błaha sprawa, ale uciążliwa jak fiks. Ja na szczęście nie mam żadnych alergi pokarmowych (przynajmniej takich, o których bym wiedziała ) za to jestem uczulona na praktycznie wszystkie inhalanty - trawy, drzewa, pierze, koty, roztocza kurzu i co tylko Ci jeszcze do głowy przyjdzie... Teraz jest już lepiej, ale zanim zaczęłam się leczyć nie mogłam praktycznie oddychać, aż mnie rodzina siłą na gwałtu rety do lekarza zaciągnęła, a potem przez lata w sezonie pylącym ciągle to samo - spać się nie dało, bo co 10-15 minut się budziłam przez katar, musiałam usiąść na łóżku, wysiąkać nos, położyć się i ledwo usnęłam - powtórka z rozrywki - katar, smarkanie i próba uśnięcia. Po dwóch godzinach takiego "spania" byłam tak zmęczona i wściekła z bezsilności, że zazwyczaj już wstawałam i brałam się do jakiejś pracy...Miałam taki cykl kiedyś, że przez miesiąc spałam z doskoku w dzień po 2-3 razy po godzince, bo w nocy się nie dało. Normalnie wspominam to jak najgorszy koszmar... A co dopiero z dzieciakiem, któremu trudno pewne rzeczy przetłumaczyć i nie ma jak pocieszyć Bidulka ta Twoja córcia A macie chociaż jakieś działające leki na to wszsytko?Cytat:
![]() A jakąś podpowiedź dostanę, czy tak zupełnie na czuja mam robić? ![]() Cytat:
A Twoja przepowiednia (na szczęście?) okazała się trafna ![]() Cytat:
Póki co Belli coraz lepiej, już nawet lekkim truchtem z ogrodu wracał dziś wieczór Strasznie się cieszę Wzięliśmy dziś recepty na następne 5 zastrzyków i mam nadzieję, że wszsytko uda się przywrócić do normy. Dla równowagi zaczęłam się teraz martwić o najstarszą naszą kicię, bo ma guzy nowotworowe, które coraz gorzej wyglądają, ale niestety o operacji nie ma co mówić (kocica ma 23 lata...), więc póki co musimy obserwować i jak sytuacja będzie bardzo zła to nie wiem Będzie trzeba podjąć decyzję, o której wolę póki co nie myśleć |
||||
|
|
|
|
#509 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aczkolwiek jak porównuję jakość lutów "gotowych" i tych moich to zaczynam się zastanawiać, czy sama od początku bym sobie tego lepiej nie zrobiła ![]() To są zwykłe klonowe liście, które są pomalowane jakimś metalicznym barwnikiem i zatopione w żywicy epoksydowej ![]() Cytat:
A liście oczywiście kupiłam, jeszcze za cieńka jestem w uszach, żeby takie cudeńka robić osobiście ![]() Cytat:
Ale bez jajków, ja nie umiem robić wrapów (nie żebym kiedykolwiek próbowała ) więc z czym ja do Ciebie...Ale w razie czego zawsze mogę się usprawiedliwić, że sama chciałaś, co nie? No... to co? Trzy-cztery-start? ![]() ![]() EDIT: Przepraszam, że post pod postem, ale w jednym kawałku mi nie chciało puścić... |
||||
|
|
|
|
#510 |
|
Wtajemniczenie
|
Mari, liście są cudne
. A tak przy okazji, nie wiedziałam że bawisz się lutowaniem. Teraz już jestem pewna że Ty wogóle nie śpisz ( no bo jak można robić tyle rzeczy i jeszcze znaleźć czas na spanie ).
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

i inne tworki bizuteryjne

No ja z wielką chęcią
To znaczy widziałam ją, ale bałam się, że się nie wyrobię, i kurczę, nie chciałam się zgłosić i zawalić

Moje biżutkowanie 
klask i:Liście mnie powaliły
Z czego są te cuda???? Najpiękniejsze są te drugie bo kocham fiolety w każdym wydaniu.
.