![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
Dziś na Zone Europa jest "Pokój z widokiem", polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
Upiór w operze - historia uzdolnionego ale oszpeconego Anioła Muzyki zakochanego w młodej aktorce która niestety kocha innego - niestety! Smutny musical, chociaż nie przepadam za śpiewaniem w filmach, ten oglądałam jak piękną malowniczą bajkę. Rola Butlera bardzo mi się podobała mimo że jego głos był taki mało mroczny, aktorka grająca jego ukochaną miała zbyt cielęce oczy/rolę ale mimo to 8/10 ( ach ten upiór
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
BAN stały
|
Masz na imię Justine- świetnie napisany bardzo przekonujący scenariusz, ładna ścieżka dźwiękowa. Film od pierwszego momentu bardzo wciągający. Rola głównej bohaterki trochę mało przekonująca.
7/10 Polecam Edytowane przez andzelika666 Czas edycji: 2009-07-25 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co to znaczy, że tylko takie filmy tolerujesz, chodzi Ci ogólnie, że dramaty czy o kobietach maltretowanych/zmuszanych do prostytucji? Zaintrygowało mnie to ![]()
![]() |
#486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Masz na imię Justine - zachęcona recenzjami i z lekką obawą przed tym co zobaczę, zasiadłam wczoraj wieczorem do tego filmu. Temat jak wiadomo ciężki, jednak niestety zawiodłam się na wykonaniu filmu. Poza jedną brutalną sceną z początku filmu nic mnie więcej nie poruszyło. Ani gra aktorska bohaterki (wyraz twarzy wciąż taki sam), nie mówiąc już o pozostałych aktorach - [SPOJLER]W jej miłość do babci ciężko było mi uwierzyć, a co dopiero w dramat jaki przeżywała. Jej monologi były dziecinne i mało wyraziste. Nie przekonała mnie też, że podjęła wewnętrzne zadanie wytrzymania razem z Nico, bo przecież "tkwią w tym oboje" - to były tylko słowa, a ja oczami wyobraźni widziałam jak mogłaby wyglądać taka sponiewierana kobieta, zaciskająca zęby, żeby tylko wytrzymać i nie dać skrzywdzić babci i bynajmniej bohaterka nie była podobna. Żałuję, bo Cieślak ma ciekawą urodę i podejrzewam, że spore pokłady talentu. [/SPOJLER]. Wiele miałabym też zastrzeżeń do fabuły (co ona robiła w więzieniu 3 lata?), ale cóż, wizja scenarzysty rzecz święta ![]() Film generalnie dobry, większych zastrzeżeń nie mam, konieczności obejrzenia też nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co napisałam ogólnie o filmach ciężkich ale niestety strasznie ciągnie mnie także do tego akurat rodzaju choć sama nie wiem dlaczego. Maniwa ja też nie uważam,żeby było to mistrzowskie wykonanie ale sam obraz był według mnie dosyć przyzwoity.Dla mnie punktem kulminacyjnym było spotkanie przy stole i "wycena towaru" ![]() Potem raczej bez szaleństw tym bardziej,że zawsze dostaję kociokwiku widząc rezygnację bohaterów.Mimo to dobre bo polskie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Raczkowanie
|
Epoka lodowcowa - obejrzana po ciezkm dniu w pracy, balam sie szczerze mowiac ze zasne w polowie- nic z tych rzeczy- dostalismy to co chcielismy- 2 godziny dobrej zabawy i relaksu.A dinozaury genitalneD
Wrogowie publiczni- ogladam nalogowo wszystko z Deppem i jeszcze sie nei zawiodlam- film dobry, swietnie oddana atmosfera i realia tamtych czasow, dobra gra aktorska pary bohaterow, plus scena koncowa. Polecam.
#490 |
Zadomowienie
|
Serendipity (Igraszki losu)
lekki, przyjemny film, ale bez szału. Lubie jak filmy działaja na moja psychikę, czegoś sie ucze, cos zapamiętuje, po prostu mna wstrząsa- ten do tych nie należy. Na letni, piątkowy wieczór. 5/10
#491 |
Konto usunięte
|
Wrogowie publiczni
siedziałam wciśnięta w fotel. depp, bale, reżyseria, epoka, atmosfera, miodzio... |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
Obywatel MILK - 6/10 ...nie zachwycił mnie, kreacja aktorska Seana Penna niezła, wcielił się w rolę geja po mistrzowsku(moim zdaniem), ale fabułą filmu dość nużąca, bez polotu.Film moim zdaniem przesycony "homoseksualizmem" ale w takim "wulgarnym" wydaniu. Dla mnie wręcz czasami obsceniczny (hasła typu: robić las.ę, czy "cioty" na porządku dziennym). Można nakręcić film o gejach w bardziej "wysmakowany" sposób (Tajemnica Brokeback Mountain), zaznaczam, ze to moja subiektywna opinia..
![]() Powrót do Brideshead - 6/10 - konflikt dwóch porządków: wiary i miłości potraktowane trochę powierzchownie, chwilami miałam ochotę przerwać oglądanie...zmęczył mnie okrutnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
Malowanuy welon szczerez to troche bałam się tego filmu, z góry skazywałam go na porażkę co niestety bylo bardzo bardzo zle z mojej strony, film naprawdę jest piekny i nieprzewidywalny. Naprawdę polecam go
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zadomowienie
|
Złoty środek -dobra obsada polskich aktorów
![]() ![]() Momentami fajne teksty.Paweł Wilczak -super! Polecam film 9/10 Daję 9 ponieważ nie przepadam za Cezarym Pazurą chociaz był w swojej roli dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
Revolutionary Road - smutny bardzo ale bardzo dobry. Jedyne stwierdzenie po filmie to ze on zabił jej marzenia... dobre glowne role... 8/10
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Duplicity - czy ktos z łaski swej moze mi wytłumaczyc ten film???? bo ja na sam koniec zgłupiałam!!! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Wtajemniczenie
|
absolutnie ostatni film w kinie, to Harry Potter i książę półkrwi.
Swoją drogą, scenarzysta tym razem odwalił kawał dobrej roboty - wybrał naprawdę najważniejsze dla akcji wątki i sceny. Pomijam fakt, że z ogólnie mrocznej i smutnej książki zrobili komedię romantyczną... ![]() poza ostatnią sceną... |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
BAN stały
|
Green Street Hooligans 2
|
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
no i co powiesz o tym filnie? nawet nie wiedzialam ze jest druga czesc. ta sama obsada?
|
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Ano właśnie co mogło tam być nieprzewidywalnego? Filmu nie widziałam,ale jeśli nie różnił się fabułą od książki(którą czytałam) to raczej dosyć przewidywalny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Zadomowienie
|
Masz na imie Justine.
Mam straszny problem z ocena tego filmu. Film przejmujacy, smutny... podobala mi sie gra Anny Cieslak, warto go obejrzec, dobra wskazowka na przyszlosc.
#502 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie. Powiesz nam cos o nim ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
Właśnie tego się obawiam,że może on stracić w moich oczach poprzez granie tak słabego (połowicznie) charakteru.Ale lepiej żeby był wszechstronny
![]() Co do GSH 2 wiem tyle,że pojawia się paru panów(z przeciwnych sobie grup) z pierwszej części a cała rzecz dzieje się w więzieniu,bodajże po wydarzeniu z jedynki no i chyba dalej tam ostrzą na siebie zęby(ale to jedynie moje mgliste pojęcie z usłyszanych informacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Raczkowanie
|
"Knowing" ("Zapowiedź")
Świetny... oprócz zakończenia. Bardzo mnie rozczarowało tym, że aż za bardzo wiało w nim kosmiczno-anielsko-baśniowym wątkiem. ale z czystym sumieniem za całokształt i trzymanie w napięciu: 9/10 "Hangover" ("Kac Vegas") Prześwietna komedia : ) Nie jest niesmaczna, można się pośmiać... No, tak została mi zarekomendowana i ewidentnie spełniła oczekiwania. 9/10
#505 |
Zakorzenienie
|
Grubazzzki - puszysta Jasmine jest niespełnioną projektantką ubran dla pan o jej gabarytach. Swoja wagę obwinia o to, że nie może znaleśc sobie faceta, ale, oczywiście, nic z tym nie robi. Na marzeniach o rozmiarze 34 się kończy.
Film dość przewidywalny. 6/10
#506 |
Zakorzenienie
|
Grubazzzki/Phat Girlz 2006
Film z przesłaniem, że grube nie znaczy gorsze, brzydsze. Pokazanie, że osoby puszyste również mają uczucia i chcą kochać z wzajemnością. Na początku nie polubiłam głównej bohaterki, była grubiańska, chamska i patrząc na jej zachowanie można było czuć się winnym, iż nie waży się ponad 100 kg, ale myślę, że była to obrona przez atak, a i ona w końcu zrozumiała, że najważniejsze jest aby dobrze czuć się ze samym sobą. 6/10
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Zadomowienie
|
Vicky Cristina Barcelona 8/10
![]() moja ocena jest wysoka (jak na mnie), ale kurcze, przy tym filmie nie mogłam być jakoś super obiektywna z powodu mojej miłości do: a)Barcelony- byłam dokładnie w miejscach, gdzie kręcony był film, może dlatego tak bardzo czułam tą magię <3 b)Scarlett Johansson- nie wiem czemu, ale lubie każdy film, gdzie ona gra. Po prostu ma w sobie coś takiego, że człowiek lubi na nią patrzeć ![]() A tak stricte co do filmu to uważam, że był bardzo dobry, świetne kreacje (Johansson jak zwykle, Cruz genialna [chociaż Javier mnie trochę zawiódł-może dlatego, że za bardzo mi się kojarzył z filmem W stronę morza), a scenariusz dobry i ogólnie klimat super ![]()
#508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() "Jak stracić przyjaciół i zrazić do siebie ludzi" - ![]() ![]() ''D-Wars (Dragon Wars)'' - (fantasy, smoki) Przerost formy nad treścią. Idiotyczne dialogi i fabuła skrócona do granic możliwości (nie cierpię przedstawiania historyjki w taki sposób: wydarzyło się to, potem to i na koniec to - tadam! - koniec filmu ![]() ![]()
Free Tibet Co jest ważniejsze: zaspokoić tysiąc pragnień, czy oprzeć się pokusie jednego? Edytowane przez Maniwa Czas edycji: 2009-07-27 o 22:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyłączę się jednak do marudzenia, bo ostatnio musiałam czekać do w pół do pierwszej w nocy, żeby obejrzeć inny kultowy film - "Skrzypek na dachu" - całkowicie pozbawiony przemocy, a przecież taki genialny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.