|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Czesc dziewczynki,
Nawet nie mam jak was nadrobic ![]() ![]() Doczytalam tylko ze Weronisia bedzie miala synka. Gratuluje kochana i juz zmieniam kolorek na liscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
Jejku ja zaraz padnę przez ten upał, jestem mokra jak nurek, fuj kleję sie jak nie wiem,musiałabym się non stop kapac, jeszcze Filuś szaleje, normalnie dzisiaj ma faze jakąś
![]() Karolinko ja mu przemawiam do rozumku, ale on to ma gdzies chyba ![]() ![]() Karolinko ja miałam z 4-5 kg niedowagi i tak jak Gosia mówi wtedy sie wiecej tyje, a jakbym policzyła wagę Filusia, wód, łozyska, macicy to w sumie z 7 kg mam na plusie więc jest dobrze ![]() ![]() Weronisiu ja wiem jak to jest jak sie kocha....ja szczerze nie moge narzekacna mojego mężusia, jest idealny, oczywiście czasmi mnie wkurza i ma swoje za uszami, ale jest tak dobry i kochający i gwiazdkęz nieba by nam dał, ze nie moge na niego nic złego powiedzieć. Jak ja bym byla nim, to nie wiem jakbym ze mna wytrzymala ![]() Kochana a Ty w końcu przystopuj z tym malowaniem! Irsin musisz rozwazyc wszytstkie za i przeciw i zdecydowac cojest dla Ciebie najlepsze, jak on sie nie zmieni, to wg mnienie ma sensu sie meczyc i zyc nerwsmi caly czas, zycze Ci wszystkiego co najlepsze ![]() Enis ja mam usg za kazdym razem , teraz co 3 tyg ale to takie szybkie pozagladanie na serduszko, zoladek, plucka i koniec ![]() Gosiu piękny koszyczek!!! Ja tez o takim myślałam, ale nie mamy miejsca w naszym m1 ![]() ![]() Kasieńko współczuję tej gonitwy, kochana zwolnij wreszcie, to teraz dla Ciebie najważniejsze,musisz dbać o siebie i Anulkę!!
#483 |
Zakorzenienie
|
Skończyłam malowanie!
![]() ![]() A więc luzik, już nic nie robię. Muszę tylko posprzątać, bo za godzinkę przyjdzie położna, a tu pobojowisko po tym malowaniu ![]() Gosiaro prześliczny ten koszyk. Też o czym takim marzę, ale u mnie jest strasznie ciasno, więc raczej musi mi wystarczyć łóżeczko, które dostałam od koleżanki. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-06-08 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Wtajemniczenie
|
Gosiaro, ale słodki ten koszyczek!! Ale chyba i tak długo nie posłuży podejrzewam? Taki malutki
![]() Caroll za tydzień we wtorek masz wizyte? 15? To ja tak samo ![]() Idę dalej prasować.... |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zadomowienie
|
no właśnie czytałam opinie o tych koszyczkach, podobno tak do 4 miesiąca maksymalnie służą bejbikom....więc pewnie mój małż powie że nie warto wydawać kasiurki...ale ja już tam mam kogo na prezent namówić
![]() dziewczynki u mnie też upał, ale w domciu chłodno, także jeszcze nie wychodziłam, potem się upocę bo mam korepetycje, jeśli gostek nie odwoła. ale boję się o te upały, my pod koniec miesiąca jedziemy nad morze...trochę się tego obawiam.. dziewczynki, skoro już poruszyłam temat wakacji, czy myślicie że na plażę to jedynie ciężarówce wypada jednoczęściowy kostium? no bo ja nie chcę wydawać 2 stów na kostium ciążowy bo tyle kosztują, żeby go parę razy w życiu założyć. myślicie że mogę mieć bikini i jakieś delikatne pareo ewentualnie wyżej nabrzuszku zawiązane? |
![]() ![]() |
![]() |
#486 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasami jak leze na plecach to czuje pulsowanie i takie "cos" ![]() We czwartek ide na wizyte i wszystko sie okaze- moze juz Wam powiem kogo mam w brzuszku ![]() Troche sie martwie, ale skoro brzuszek rosnie to i dzidzius rosnie, a kopac moze nie chce i nie lubi bo kocha swoja mamusie ![]() koszyk piekny, tez taki chce!! ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurde muszę się wziąć za coś, bo całe dopołudnie siedzę na wizażu i na allegro! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie widze, jak one sie w ogole fachowo nazywaja? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sobie nie wyobrażam pocić się w jednoczęściowym kostuimie!! Wiadomo że na słońcu tez nie wiadomo ile będziesz, Ale spokojnie mozesz pokazac brzuchol, ew to pareo to dobry pomysł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinko 2 częściowy ubierz i sie niczym nie przejmuj! Husa na brzuś żeby go nie opalać, bo nie można. Ja bym nie wydawała na ciążowy, szkoda kasy.
![]() |
#491 |
Zadomowienie
|
parę tych koszy znalazłam.... ale nowe są rzeczywiście drogie, jeden taki używany mi się podoba widać, że zadbany, podaję linka:
http://allegro.pl/item1069060225_loz...inowy_amy.html |
![]() ![]() |
![]() |
#492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja zawsze z mężusiem jestem na wizycie i zawsze siedzi ze mna w gabinecie ![]() ![]() Karolinko nie kupuj naprawde nie warto, lepiej pareo ladne które potem wykorzystasz ![]()
![]() |
#495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ide prasowac....... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To wklejam wam zdjęcie mojego koszyczka, jeszcze tylko prześcieradełko muszę kupić do niego |
||
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Wtajemniczenie
|
Linuś materacyk kosztuje 30 złotych
![]() Ja to sie martwie gdzie my potem to łóżeczko wstawimy bo mamy klitke straszna, ale to jak mała wyrosnie z koszyka bedziemy sie martiwc i przemeblowywac. Ale sie męczę w te upały!Bylam odebrac wyniki i myslalam ze padne....Wogle mam ketony w moczu...A tak to wszystko ok.Mam nadzieję, że to nic poważnego...W piątek się dowiem.
#498 |
Zadomowienie
|
Kochane te koszyki sa super ale zgadzam sie ze drogie jesli maja sluzyc tylko kilka miesiecy. Tutaj te koszyki tak slodka sie nazywaja: moses baskets
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |||||||
Wtajemniczenie
|
czesc sloneczka hehehe
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() cio do lozeczka tez bym sie wkurzyla naprwde jakis niepowazny ten gosciu Cytat:
![]() super ze dzieciaczki tak sie ciesza z rodzenstwa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dziewczynki znowu zlapalam dola ..jej co ja zrobie jak nieznajde pracy ![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz w niedzielę obiecałam dzieciom basen. Zakładam mój jednoczęściowy i ... nie byłam go w stanie naciągnąć na brzuch ![]() Poprzymierzałam moje dwuczęściowe stroje i stwierdziłam, że też nie ma szans, bo mam za wielkie cyce i ledwo chowają mi sutki ![]() W końcu znalazłam jedne majtki i jeden stanik, które uszły w tłoku i poszłam na basen (odkryty) w dwuczęściowycm. Leżałam na kocyku w słoneczku wysmarowana filtrem, a dzieci się pluskały. Ludziska się na mnie gapili, ale nie byłam jedyną ciężarną na basenie. Jednak tamte miały jednoczęściowy strój. Ja jednak stwierdziłam, że nie ma co ukrywać. Brzuch jest ładny, nie mam rozstępów, więc co mi tam ![]() A mój maluch mnie kopie jak szalony! ![]() Była u mnie położna i mówi, że młody źle ułożony główką w górę. No ale jest jeszcze wcześnie, ma czas się obrócić, więc pewnie będzie mocno wierzgał, żeby się obrócić. Moja Oliwia też wierzgała, ale nie obróciła się i musiałam mieć cc. Mam nadzieję, że tym razem mały sobie poradzi. Ma jeszcze wiele tygodni. A położna obiecała, że jeśli się nie obróci, to mu pomoże, bo wie jak to się robi. Skończyłam remont przedpokoju. Sama! Bez niczyjej pomocy! ![]() Załączam fotki. Pierwszego dnia wyglądało inaczej bo na ścianie gdzie teraz wisi lustro, wisiały 4 ramy z wielkimi karykaturami naszej rodziny. W złości jedną potłukłam, resztę zdjęłam , a zawisło lustro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ladnie! No i pokaz brzuszek jeszcze!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Raczkowanie
|
Weronisia, super, naprawdę ładnie, ale sporo pracy Cię to kosztowało. Jednak efekty są widoczne i to bardzo. Opłacało się
![]() I brzusio też fajny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny
podroz do mamuski mialam udana choc strasznie upalna,jeszcze was nie doczytalam zaraz nadrobie... bylam dzis na usg....bejbus zdrowy tylko malutki,wazy niecale 400g ale jest o 3tyg mniejszy niz wychodzi z om!troche sie zleklam... nie chcial zdradzic plci....ale po namysle stawialby na chlopca! ![]() lecz glowy uciac sobie nie da ...zobaczymy ...juz raz mialam miec chlopca.. ![]() ![]()
#505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzusio także piękny! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Wtajemniczenie
|
Weronisia podziwiam!!!Ale sobie super poradziłaś i to całkiem sama!Różnica jest niesamowita!A teraz relaksuj sie już dosyc się napracowałaś!
Moniu może zaplodnienie bylo pozniej?Malenstwo napewno nadrobi jeszcze i urosnie.
#507 |
Zakorzenienie
|
Weronisiu kurcze, jesteś niesamowita! Pięknie wygląda przedpokój!!!!!!!!!!! Ale prosze Cię, wyluzuj już kochana!!!!!!!!
A brzuszek masz cudowny!!!!!!!! Mój to leży już na udach taki wielki ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Moniczko kochanie nie martw się ![]() ![]() Moniczko Sas, mówię Ci, jestem już wściekła na tego gościa od łóżeczka!! A Ty jestes bardzo wartościową osóbka i nie wolno Ci inaczej myśleć i sie załamywać, znajdziesz pracę , zobaczysz ![]()
#508 | |
Wtajemniczenie
|
Weronisiu po prostu jestes niesamowita
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Zakorzenienie
|
Gosienko ja miałam ciała ketonowe na samym początku ciąży, u mnie to było spowodowane dietą którą stosowałam przed ciążą. W kolejnym badaniu już ich nie miałam.
Znalazłam to na temat ciał ketonowych: Ciała ketonowe: Obecność ich może wskazywać na źle kontrolowaną cukrzycę, dietę niskowęglanową, głodzenie (w tym anoreksja i bulimia), alkoholizm. Ciała ketonowe pojawiają się w moczu u osób nie jedzących przez 18h lub dłużej. Może pojawić się również u osób chorych z nudnościami i wymiotami przez dłuższy czas. Niski poziom ciał ketonowych występuje czasami u zdrowych kobiet w ciąży. ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za pochwały
![]() ![]() I na prawdę już skończyłam. Zrobiłam wszystko na co było mnie stać i więcej za nic się nie biorę. Dobrze, że się Wam podoba, bo mąż to mnie nie pochwalił ![]() A córcia obstrykała mnie z kilku stron. Wybrałam 4 zdjęcia i się Wam wkleję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.