Egzamin na prawo jazdy-pytania,relacje,trzymanie kciuków :) cz.IX - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-03, 19:21   #481
wyszukiwarka
Zadomowienie

Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania,relacje,trzymanie kciuków :) cz.IX

Cytat:
Napisane przez Nankaa Pokaż wiadomość
Witajcie

Mogę dołączyć? Szukałam właśnie takiego wątku na wizażu
Ehh może Wy mnie zmotywujecie do podjęcia czwartej próby bo ja oblałam już 3 razy i w zasadzie już sie pogodziłam że nie powinnam może robić narazie tego prawa jazdy... A tak bardzo lubie jeździć

zdawałam dwa razy we wrześniu i raz na początku października... Jak myślicie, odpocząc i czekać sobie z tą 4 próbą do lata, czy może iść za ciosem... i podejść w grudniu?
Nankaa idź w grudniu Ja też 3 razy oblałam i muszę się w końcu zebrać i wykupić godziny

Jomic nie zebrałam się jeszcze... Miałam małą sprzeczkę z mamą na temat prawa jazdy i nie wiem co mam dalej robić ..eh..
Ty masz jutro egzamin,prawda? Powodzenia!!!
A ja chciałam tylko napisać,że mój kolega wczoraj nie zdał,bo nie zapiął pasów na placu
Stary 2010-11-03, 19:55   #482
jomic
Zakorzenienie

Wyszukiwarka - nie rezygnować. Zaciskać zęby i walczyć dalej

jomic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 21:19   #483
tur3cka
Raczkowanie

Dziewczyny,
a jak na egz wewn zrobie więcej błędów niż to możliwe, to co?...
tur3cka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 22:13   #484
madzior22
Wtajemniczenie

GG do madzior22

Cytat:
Napisane przez tur3cka Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
Mnie przepuścił, mimo iż powinien mnie oblać na początku bo najcheałam na krawężnik (ale zrobiłam t ocelowo i tak jakby, przymusowo). Także myślę że to zależy od instruktora

Prawo jazdy !
madzior22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:02   #485
wyszukiwarka
Zadomowienie

Jomic powodzenia!!
Stary 2010-11-04, 14:03   #486
mala zmiana
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny,
Mnie tez instruktor puscil, dwa razy oblalam wewnetrzny, raz nie widzialam roweru i poszlo po hamulcach, a drugi to tez wymusilam i wylam instruktorowi w ramie, ze sie nie nadaje. Poszlam na normalny egzamin i zdalam
mala zmiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:11   #487
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez anusiakk_kk Pokaż wiadomość

mam pytanie do dziewczyn ktore są przed egzaminem, czy jeździcie tylko samochodem na ktorym zdajecie (tj nauka jazdy) czy bierzecie samochod kogos znajomego i jeździcie czasami??
ja jeśli mam okazje przejechac się kolegi/koleżanki samochodem to wsiadam chetnie bo w sumie przed egzaminem bałam sie ze nie wyczuje sprzegła a tu prosze jaki byl moj usmiech jak mi lekko schodziła noga

BLOND_PRINCESSKA BRAWO!!: ) gratuluuuję (i skrycie zazdroszczę ;p;p;p;p)
niedługo też będziesz miała
ja raz jechałam autem TŻta,ale marudził strasznie to powiedziałam,że mam go gdzieś i się przesiadłam

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez mala zmiana Pokaż wiadomość
Princeska pewnie juz odebralas dokumencik. I teraz czas na pierwsza legalna jazde, co?
nie odebrałam,bo funduszy brak
ale może jutro odbiorę jak TŻ dostanie wypłatę,a w sobotę jak mi da to pojadę po mamę (oczywiście z nim obok) jakieś 70 km
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 16:26   #488
tur3cka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala zmiana Pokaż wiadomość
Mnie tez instruktor puscil, dwa razy oblalam wewnetrzny, raz nie widzialam roweru i poszlo po hamulcach, a drugi to tez wymusilam i wylam instruktorowi w ramie, ze sie nie nadaje. Poszlam na normalny egzamin i zdalam
Chodziło mi bardziej o test na kompie
Stary 2010-11-04, 16:54   #489
anusiakk_kk
Zadomowienie

testy wewnetrzne w sumie zaleza od instruktora, ja mialam tylko testy tak rozwiazywalam zestaw 18pytan, a jazde mialam nawet wczesniej bo instruktorka zapytala sie mnie czy kiedys jeździlam no i pozwolila mi juz wczesniej rozpoczac jazdy no ale co z tego jak juz listopad a ja siedze a nie jezdze ;p hehe :p strasznie dlugo sie czeka na egzamin ;//
i własnie troche sie zaczynam bac bo mam2h dzien przed egzaminem a w miedzy czasie nie wiem czy uda mi si epojeździc samochodem tżta
dziewczyny czy brałyscie jazdy przed egzaminami ?? ile godzin?
ja 3tyg czekalam na egzamin(teraz tylko tydzien został) i biore 2h ;p
anusiakk_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:04   #490
mrytka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m0ni4 Pokaż wiadomość
Raz na osiedlu domków jednorodzinnych niedaleko WORD-u z wykorzystaniem bramy, raz na równorzędnym na tym samym osiedlu i raz z parkowania po lewej stronie miałam wyjechać tak, aby zawrócić.

Pytałam także o to siostry i koleżanki, które egzaminy również maja już za sobą i one także miały zawracanie w bramie oraz w takim miejscu jak dwie jednokierunkowe ulice są rozdzielone pasem zieleni.
A to w bramie albo tam gdzie jest ten pas zieleni to się nie boję zawracania, ale gorzej jest na jakimś skrzyżowaniu. Niby mi wychodzi, ale jakoś mnie to stresuje W poniedziałek mam ostatnią jazdę w Siedlcach, więc instruktor powiedział, że jeszcze poćwiczymy to

"Pragnienia łamią nam serce, męczą nas.
Pożądanie rujnuje nam życie.
Ale jeśli chodzi o pragnienia,
najbardziej cierpią ci, którzy nie wiedzą, czego chcą."

.
mrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:23   #491
mala zmiana
Rozeznanie

Cytat:
testy wewnetrzne w sumie zaleza od instruktora, ja mialam tylko testy tak rozwiazywalam zestaw 18pytan, a jazde mialam nawet wczesniej bo instruktorka zapytala sie mnie czy kiedys jeździlam no i pozwolila mi juz wczesniej rozpoczac jazdy no ale co z tego jak juz listopad a ja siedze a nie jezdze ;p hehe :p strasznie dlugo sie czeka na egzamin ;//
i własnie troche sie zaczynam bac bo mam2h dzien przed egzaminem a w miedzy czasie nie wiem czy uda mi si epojeździc samochodem tżta
dziewczyny czy brałyscie jazdy przed egzaminami ?? ile godzin?
ja 3tyg czekalam na egzamin(teraz tylko tydzien został) i biore 2h ;p
Ja wzielam 3 godziny
Stary 2010-11-04, 20:36   #492
fshelle
Raczkowanie

Cytat:
mam pytanie do dziewczyn ktore są przed egzaminem, czy jeździcie tylko samochodem na ktorym zdajecie (tj nauka jazdy) czy bierzecie samochod kogos znajomego i jeździcie czasami??
ja jeśli mam okazje przejechac się kolegi/koleżanki samochodem to wsiadam chetnie bo w sumie przed egzaminem bałam sie ze nie wyczuje sprzegła a tu prosze jaki byl moj usmiech jak mi lekko schodziła noga:
ja jeżdzę tylko na tym samochodzie na którym będę zdawała egz, nie ma sensu się przestawiać ;-)

a to już wszystkooo jutrooooo ! i właśnie piję meliskę, mój instruktor uświadomił mnie dzisiaj, że powinnam była zacząć pić już na początku tygodnia jak nie wcześniej ale debil jestem i dopiero teraz. w ogóle mam wrażenie, że nawet nieźle jeżdżę, ale że coś może być nie tak. ale tak strasznie strasznie chce mieć to już za sobą. chcę oszczędzić sobie tych kolejnych stresów związanych z prawkiem, tylko stresować się moją statystyką i innymi przedmiotami na moim kierunku. ;O
fshelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 22:30   #493
aniuta26
Zadomowienie

A u mnie dzisiaj został przyjęty wniosek i trwa postępowanie administracyjne

Jeszcze kilka dni i moje marzenie będzie w pełni zrealizowane jak odbiorę mój upragniony plasticzek

Wymiana: guerlain aqua allegoria coconut fizz
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1273321
aniuta26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 22:32   #494
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

fshelle ----> Powodzenia! Ja też jutro zdaję Będzie dobrze!

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 22:53   #495
aniuta26
Zadomowienie

Thumbs up Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania,relacje,trzymanie kciuków :) cz.IX

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
fshelle ----> Powodzenia! Ja też jutro zdaję Będzie dobrze!

Trzymam za wasdziewczyny!!!! !

Wymiana: guerlain aqua allegoria coconut fizz
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1273321
aniuta26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 23:03   #496
fshelle
Raczkowanie

aniuta26 dzięki !

kar0link4 chcę w to wierzyć ciężko będzie zdać z latającymi nogami i rękoma, ale może dam radę ale Tobie życzę też powodzonka [ w czółko ! ]

i bardzo mocno trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny, które zdają też jutro! ale nie w godzinach mojego egzaminu, bo jakoś będę musiała jechać
Stary 2010-11-05, 09:06   #497
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dziewczyny powodzenia dziś !! Trzymam za Was kciuki
A Wyszukiwarka pędem zapisać się na godziny
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:38   #498
mala zmiana
Rozeznanie

Pewnie niektore kobitki sa juz po egzaminie, chwalic sie, zdawac relacje bo juz mnie kciuki bola
Stary 2010-11-05, 10:53   #499
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Niestety, nie zdałam Ale na miasto wyjechałam I nie chcę na nic zganiać, ani się tłumaczyć, ale gdyby nie ten cholerny deszcz, to niewiadomo co i jak by było dalej... Na placu wszystko ok. Z czynności kontrolno- obsługowych miałam do pokazania zbiornik płynu chłodzącego i światła hamowania- stop. Łuk i wzniesienie, wszystko w porządku, elegancko. Wyjeżdżamy na miasto... Wycieraczki miałam włączone, ale na za małych obrotach... I przez to nie zdałam, bo za późno zauważyłam znak nakazu jazdy w prawo Za późno się zorientowałam i skręciłam zbyt gwałtownie, NIBY najechałam na krawężnik i jak to powiedział egzaminator nie spowodowałam zagrożenia, ale było to na granicy ryzyka Jestem na siebie zła, bo gdybym włączyła sobie te wycieraczki na większe obroty, to nie miałabym całej zapadanej szyby i z pewnością zauważyłabym w porę ten znak
No ale mówi sie trudno i żyje się dalej... Kolejny egzamin za tydzień, też w piątek o 11:15.

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2010-11-05, 11:09   #500
mala zmiana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
Niestety, nie zdałam Ale na miasto wyjechałam I nie chcę na nic zganiać, ani się tłumaczyć, ale gdyby nie ten cholerny deszcz, to niewiadomo co i jak by było dalej... Na placu wszystko ok. Z czynności kontrolno- obsługowych miałam do pokazania zbiornik płynu chłodzącego i światła hamowania- stop. Łuk i wzniesienie, wszystko w porządku, elegancko. Wyjeżdżamy na miasto... Wycieraczki miałam włączone, ale na za małych obrotach... I przez to nie zdałam, bo za późno zauważyłam znak nakazu jazdy w prawo Za późno się zorientowałam i skręciłam zbyt gwałtownie, NIBY najechałam na krawężnik i jak to powiedział egzaminator nie spowodowałam zagrożenia, ale było to na granicy ryzyka Jestem na siebie zła, bo gdybym włączyła sobie te wycieraczki na większe obroty, to nie miałabym całej zapadanej szyby i z pewnością zauważyłabym w porę ten znak
No ale mówi sie trudno i żyje się dalej... Kolejny egzamin za tydzień, też w piątek o 11:15.
Kurde no nie spelnila sie moja wrozba Nie martw sie z tego co piszesz to dobrze ci szlo, po prostu bledy w sztuce sie zdazaja, zdasz za tydzien
Stary 2010-11-05, 11:27   #501
tur3cka
Raczkowanie

Cytat:
Chodziło mi bardziej o test na kompie
Wie ktoś...? Chodzi mi o test wewn ... czy jeśli się nie "zda" za pierwszym razem, to co? Instruktor każe się nauczyć i przyjść znowu żeby to zaliczyć?
Stary 2010-11-05, 11:36   #502
madzior22
Wtajemniczenie

GG do madzior22

Cytat:
Wie ktoś...? Chodzi mi o test wewn ... czy jeśli się nie "zda" za pierwszym razem, to co? Instruktor każe się nauczyć i przyjść znowu żeby to zaliczyć?
W mojej szkole idzie sie do biura i tam jest taka pani "od wszystkiego". Ona to włącza i lecisz. Jak nie zdasz za pierwszym razem to się lituje nad tobą (no chyba że masz np 8 błędów) i włącza ci drugi raz. Jak nie zdasz drugi raz to idziesz do domu się poduczyć i wracasz na następny dzień

Prawo jazdy !
madzior22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:25   #503
mala zmiana
Rozeznanie

Ja nie mialam teori wewnetrznej. Poszlam pierwszy raz na panstwowa i ten wynik mialam wpisany w papierki jako wewnetrzny a bylo 18/18
Stary 2010-11-05, 14:05   #504
anja11
Raczkowanie

Nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie, ale jestem tu weteranką.
Muszę się pochwalić, dziś za 5. razem ZDAŁAM !!!
Jeszcze w to nie wierzę, ale do rzeczy. Egzaminator baaaardzo spoko, mega łatwa trasa, przymykał oko na niektóre niedociągnięcia, niegroźne, ale można by mnie oblać.
Jeździłam od 11:33 do 12:05, czyli niezwykle krótko, ale wreszcie mam to za sobą !
Jestem taka szczęśliwa ! 3 miesiące chodzenia na egzaminy, 3 miesiące czekania, żeby pochwalić się Wam, Wizażankom, ale wreszcie się udało ;D
Nie poddawajcie się, nie załamujcie, ważne to trafić na ludzkiego egzaminatora i wtedy prawko macie w kieszeni ;D

Matura 2011
anja11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 14:19   #505
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez anja11 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie, ale jestem tu weteranką.
Muszę się pochwalić, dziś za 5. razem ZDAŁAM !!!
Jeszcze w to nie wierzę, ale do rzeczy. Egzaminator baaaardzo spoko, mega łatwa trasa, przymykał oko na niektóre niedociągnięcia, niegroźne, ale można by mnie oblać.
Jeździłam od 11:33 do 12:05, czyli niezwykle krótko, ale wreszcie mam to za sobą !
Jestem taka szczęśliwa ! 3 miesiące chodzenia na egzaminy, 3 miesiące czekania, żeby pochwalić się Wam, Wizażankom, ale wreszcie się udało ;D
Nie poddawajcie się, nie załamujcie, ważne to trafić na ludzkiego egzaminatora i wtedy prawko macie w kieszeni ;D
Gratuluję!
Dla mnie dzisiejszy dzień nie okazał się taki szczęśliwy, jak dla Ciebie... A z tego co słyszałam, to trafiłam na nie najgorszego egzaminatora, no ale cóż, może dzisiaj miał gorszy dzień?

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2010-11-05, 15:06   #506
fshelle
Raczkowanie

No .. u mnie dzisiaj też fail. Ale się nie przejmuję, będzie nast raz
Zaczynając od początku.. wyszłam z domu to znalazłam 3gr, tak na szczęście pomyślałam, ale padało..
Idąc już na plac trafiłam na naprawdę przemiłego egzaminatora.. miał takie niebieskie oczy, jeeej Wylosowałam zbiornik płynu spryskiwaczy i światła STOP, później łuczek.. zapomniałam włączyć światła, ot głupol ze mnie, wszystko ładnie zrobiłam i w ogóle a o światłach zapomniałam ;/, ale na moje szczęście łuk mam opanowany do perfekcji więc zrobiłam go elegancko, później górka.. zgasł mi skubany jak już opuszczałam ręczny, no powtórka i też elegancko poszło. Wyjeżdżałam z WORDu i od razu po kazał mi parkować skośnie, no i poszło tylko ze sprzęgłem miałam mały problem i z gazem.. bo nie chciał mi ruszyć z miejsca. ale w końcu udało mi się wyjechać, w sumie to już byłam rozluźniona - tak jakbym jeździła z moim instruktorem. Jadę sobie dalej, i później na takiej opustoszałej uliczce kazał mi zawrócić ( zapomniałam znowu jednej rzeczy.. ! włączyć lewego kierunkowskazu, ale o późniejszych pamiętałam ) i okazało się, że stał tam wielki czerwony znak STOPu a ja co? jedynka i gazuuuuu. Nie zauważyłam dziada.. ale ja mam to do siebie, że nie zauważam tych głupich znaków, mało spostrzegawcza jestem jeśli chodzi o TE rzeczy. No ale był tak przemiły.. jak powiedziałam mu, że następne razy będą lepsze.. to powiedział, że jakie następne? następny chyba no i wróciłam do wordu.

kar0link4 przykro mi
Stary 2010-11-05, 15:13   #507
princeseczka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w OSK też jak się za pierwszym razem nie zdało to trzeba było się douczyć. Przyszła raz panienka, która 5 razy nie zdała-każdy patrzył się na nią bardzo dziwnie

Pobraliśmy się
princeseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 16:26   #508
valium33
Raczkowanie

Witam Wizazanki
Wypowiadalam sie w tym watku we wrzesniu i mam za soba 3 niezdane wrzesniowe egzaminy. W pazdzierniku rozpoczelam studia i zaniechalam dalszych prob.
Wczoraj zaskoczyla mnie moja znajoma ktora powiedzila mi,ze po pol roku caly kurs przestaje byc wazny To prawda? Bo z tego co sie orientuje to waznosc traci tylko egzamin teoretyczny,ktory trzeba zdawac ponownie. No chyba ze wraz z nowym rokiem wchodza jakies nowe przepisy,cos drozeje itp? Bo troche sie przestraszylam. Mam tez dylemat,czy zdawac w grudniu,czy poczekac do wiosny,wiadomo,zima,zle warunki itd...

Oświećcie mnie
Stary 2010-11-05, 16:36   #509
fshelle
Raczkowanie

valium33 po pół roku traci ważność tylko teoria, ja po ponad 1,5 rocznej przerwie wzięłam się za to i jakoś nikt nie kazał mi znowu robić kursu. ważne jak najbardziej. ale spróbuj jeszcze jeśli czujesz się na siłach, a jeśli nie jesteś gotowa i chcesz poczekać to jak najbardziej na wiosnę ( tylko wiesz.. zima ma być długa, może się okazać że wiosny nie będzie, tylko od razu lato )
Stary 2010-11-05, 16:48   #510
valium33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fshelle Pokaż wiadomość
valium33 po pół roku traci ważność tylko teoria, ja po ponad 1,5 rocznej przerwie wzięłam się za to i jakoś nikt nie kazał mi znowu robić kursu. ważne jak najbardziej. ale spróbuj jeszcze jeśli czujesz się na siłach, a jeśli nie jesteś gotowa i chcesz poczekać to jak najbardziej na wiosnę ( tylko wiesz.. zima ma być długa, może się okazać że wiosny nie będzie, tylko od razu lato )
No wlasnie nie wiem czy jestem w stanie Jestem w lekkim dolku, jeszcze ta zmiana otoczenia,a w swoim miescie jestem jedynie w weekendy,a tu mam te 5 godz do wyjezdzenia:/ A ta znajoma uparla sie,zeby znowu sprobowala,bo ona zdala za czwartym i uwaza ze tez powinnam sprobwac. Poszukala mi nawet innego instruktora. Sek w tym,ze nawet rodzice mnie nie ponaglaja,tylko ona sie uparla. Sama juz nie wiem... Bo nawet nie chodzi o te godziny,tylko o to ze zaczeli nam dowalac tyle nauki i powinnam sie na tym skupic,a nie rozpaczac po prawku. Ale boje sie tez,ze pozapominam juz wszystko,takze pokrecone to wszystko jest. Niby dla chcacego nic trudnego,ale sek w tym,ze mi juz sie zwyczajnie nie chce :/

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości