|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
O takie cudo
koło 5 zł kosztuje, a przydatne.
|
#482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Cytat:
http://www.google.pl/search?q=czop+%...w=1259&bih=654 to trzecie zdjecie nawet podobne (ohydne strasznie), tylko az tak brazowe nie bylo, wiecej białego. łyka sie kapsułki |
||
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana fajny patent. Ja też mam ochotę na owoce, po arbuza lecę codziennie do Biedronki dzisiaj sobie jeszcze kupiłam brzoskwinie i jabłka jem jak szalona...
Carmela |
|
|
|
#484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Już wrzucam, ale nie są za dobrze zrobione
Kiepski ze mnie fotograf ![]() Cytat:
AAAAaaaa!!!! Zapomniałam napisać - Agatka jest piękna ![]() Dziękuję za wsparcie dotyczące menu. Szwagierka nawet wpadła teraz na kawę, żeby się wytłumaczyć, że nie o to jej chodziło, ale wyszło na to że jest na mnie i tak obrażona, bo jej zwróciłam uwagę. Podejrzewam, że jutro nic nie zje, na znak protestu
|
|
#485 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo każą mi rodzić- wywołają albo poobserwują dwa dni czy tam ileś i wypuszczą. Julian już podobno jest tak gotowy, że sam się chce uwolnić. ![]() Scio śliczna córcia
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czop wypisz wymaluj |
|
|
|
|
#488 |
|
Rozeznanie
|
aa bo ja zrozumiałam że dostałaś teraz 75mg czyli 3x 25 - dlatego pisałam, żebyś najpierw brała 5o zanim dojdziesz do 75mg. A ty masz brać 37,5 tak???
Jeśli tak to łykaj na zdrowie i nie baw się w żadne powolne wchodzenie do dawki - nic ci nie będzie ![]() ppz nie objawia się niczym szczególnym, człowiek źle się czuje jak przy klasycznej niedoczynności, tylko na usg widać obszary zapalne. Klasyczne ppz mija pół roku do roku po porodzie, czasem jednak przeradza się w trwałą niedoczynność. Wtedy poranek z białą tableteczką do końca życia Po prostu pilnuj sprawy i tyle - czasem ciężko odróżnić objawy zmęczenia po porodzie, wyczerpania opieką nad dzieckiem czy objawy np anemii od niedoczynności. A tu wyniki pokażą wszystko
|
|
|
|
#489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój szop chyba dalej trzyma :brzydal :tak okno umyte! pokoik praktycznie gotowy jeszcze tylko moja gorsza połówka zamontuje mi roletę na dachowe okno i gitara!!
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Bartesaa ale Karolek wielki! Łohooo
![]() Jacieeeee nie słuchaj szwagierki, jedzenia dużo i napewno wystraczająco. Pozatym to TY jesteś Panią domu i TY decydujesz co robisz dla SWOICH gości! ![]() Śliczna ta Agatka od Scio Cytat:
Oooo następna Co Wy takie duże dzieci macie![]() W każdym bądź razie uważam, że wieści bardzo dobre z wizyty przyniosłaś Teraz czekać aż się coś ruszy ![]() Ale się wkurzyłam Odstawililismy dzisiaj móje autko do mechanika, bo klimatyzacja mi padła i miałam do wymiany jakieś częsci z klimatyzacji. Wczoraj dzwonł mąż mnie umówić i powiedzieli, że całość 800 zł. No ok. Dzisiaj przyjeżdzamy odebrac i co? Pani daje nam rachunek 1090zł Bo coś tam więcej trzebabyło wymienić, ale nikt nie zadzwonił do nas z taka informacją, w ogole zapytaniem czy godzimy się na to A jak odstawialiśmy to zapewniono nas, że w razie czego będą dzwonić gdyby coś wyszło dodatkowo. Wiadomo gdyby zadzwonili napewno byśmy i tak powiedzieli, że mają to zrobić, ale sam fakt poinformowania klienta... Mąż zrobił taką awanturę, że aż mi się śmiać chciało, bo ta biedna kobitka Bogu ducha winna cała się trzęsła, bo przeciez nie ona to wymieniała, szef przepraszał, mechanik dostał straszne bury, bo okazało się że jego obowiązkiem było zadzwonic do nas. Spuścili nam z ceny, ale mimo wszystko nie wróce już tam Na koniec nasłałam w myślach na nich myszy i poszłam![]() Kolinko, Brumku, Narolko, Youyou przyszły Wasze pieniążki, dziękuję (Kolina, Youyou,Nerola zu viel! )
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-06-17 o 18:55 |
|
|
|
|
#492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ooo kurza twarz ja mam debilizm postępujący to są tabletki!!!!!!
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Patik
kupiliśmy jeszcze kupona na grupounie bo akurat była okazja i bez grupona wyszło by 650zł, ale Twoja cena to z kosmosu |
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zgadzam się, chyba to był przekręt, pewnie klima była rozszczelniona i uciekł ten gaz, nawet naprawa tego i odgrzybienie i napełnienie klimy -zdziertusy Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-06-17 o 19:18 |
|
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo oni sobie tam coś jeszcze powymianiali...
|
|
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/fiskars-noze-funct...649003784.html zamówiłam sobie te noże. Może ktoś ma i powie czy dobre?
jaciee mam identyczne parapety. |
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Natka u Nas na początku powiedzieli 350zł, potem zadzwonili że filtry do Naszego auta kosztują 100zł - ale Nas poinformowali i zapytali męża czy chce, zgodził się oczywiście, bo klima to dobra sprawa.
Patik Ja nie jestem przekonana do tych noży w tym czymś drewnianym, jak przyjdą zdaj relację. Ja mam noże na takim metalowym pasku, ale to w Danii je kupiliśmy- są rewelacyjne! |
|
|
|
#498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa to wszystko jasne ![]() ja mam obydwa rozwarcia - wewnętrze od dziecka (ok 0,5cm) też mam efekt lejka i zewnętrzne chyba coś ponad 2cm już od dawna - taki grzybek jak to gin mówi ![]() Ale u mnie to zewnętrzne to raczej efekt niedawnego porodu więc gin mówił że to wewnętrzne jest istotniejsze.. Cytat:
aaa bo ja zapomniałam że Ty masz Iugr
|
|
#499 |
|
Wtajemniczenie
|
Odziedziczyliśmy je po poprzednim właścicielu
Jak szukaliśmy mieszkania to patrzyliśmy na to, żeby okna były wymienione, bo wiem ile przy tym roboty
|
#500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
Ciągle głodna jestem, normalne to
|
||
|
|
|
#501 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy normalne, ale mam to samo. Zjadłam na kolację danio z bułką, a zaraz potem parówkę z bułką
A jakże. Dobrze chociaż, że grahamki z ziarnami. Nie wiem gdzie ja to mieszczę, bo kiedyś po jednej byłam pełna
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Babeczki czego tak mało piszecie?
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mogę ciągle owoce jeść. Zwłaszcza arbuza. I chyba dzięki temu hemoglobina mi skoczyła i nie ma już anemii
|
#504 |
|
Wtajemniczenie
|
Weekend chyba już dla większości się zaczął. Ja się zbieram do prasowania, ale jakoś mi nie idzie. Nawet jeszcze sobie deski nie przyniosłam
![]()
|
#505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patik właśnie cała chłodnica niestety, bo naprawienie jej nie miao sensu, bo już kolega próbował, więc ratowała mnie tylko wymiana całej ![]() Cytat:
![]() Patik uczyc się! Jutro o 9 45 egzamin
|
||
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie miałam pisać Natka i Patik że trzymam kciuki za Wasze egzaminy, ja jutro też jadę na jeden
Lubelskie Laski co ze spotkaniem ?
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Patik to daj znać, może się skuszę, bo chce jakieś dobre noże właśnie kupić.
Ja ostatnio byłam na pokazie z mężem odnośnie patelni itd firmy Ronic ( w pytaniu na śniadaniu w nich gotują ) nie powiem pełen rarytas, ale ta cena ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Zmalowana a mi spada hemoglobina a arbuza wcinam codziennie - pyszne są 3mam kciuki za egzamin
|
|
|
|
#508 |
|
Zadomowienie
|
Ponawiam pytanie odnośnie kołderki: jakie wymiary zakupiłyście?
|
|
|
|
#509 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze nie kupiłam, ale mam zamiar 90x120 do łóżeczka 60x120, którego też jeszcze nie mam
Myślę że taka spokojnie wystarczy i nie ma sensu większej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

koło 5 zł kosztuje, a przydatne.

Ja mam wrażenie, że mój śluz jest bardziej gęsty tak jakby to była rozpuszczona tabletka np:pimafucin tylko, że w mąłych ilościach, a przed chwilą miałam na wkładce coś zielonego - wyglądała jak koza z nosa ( przepraszam za dokładny opis) czy to może być czop?
zębole
Kiepski ze mnie fotograf 

Odstawililismy dzisiaj móje autko do mechanika, bo klimatyzacja mi padła i miałam do wymiany jakieś częsci z klimatyzacji. Wczoraj dzwonł mąż mnie umówić i powiedzieli, że całość 800 zł. No ok. Dzisiaj przyjeżdzamy odebrac i co? Pani daje nam rachunek 1090zł
zu viel! 
kupiliśmy jeszcze kupona na grupounie bo akurat była okazja i bez grupona wyszło by 650zł, ale Twoja cena to z kosmosu 

3mam kciuki za egzamin