|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
Pokaż wyniki sondy: CO wybraliście lub wybbralibyście na czerwone plamy po trądziku??(nie chodzi o dziury | |||
laser |
![]() ![]() ![]() ![]() |
145 | 39,19% |
oczyszczanie u kosmetyczki |
43 | 11,62% |
peeling |
182 | 49,19% |
Głosujący: 370. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Raczkowanie
|
Dot.: Blizny po trądziku i nie tylko...
Pod makijaż możesz spokojnie używać Scagel - jest na blizny, a w tym łagodzi przebarwienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Blizny po trądziku
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Rozeznanie
|
Dot.: Trądzik: Blizny, przebarwienia
Hej ja od początku lutego na TriAcnealu
![]()
![]() |
#484 |
Przyczajenie
|
Dot.: Przebarwienia na twarzy
BARDZO prosze o wypelnienie ankiety.Ankieta skierowana jest do osób które MAJA PRZEBARWIENIA. Pomoze mi to bardzo w przeprowadzeniu badań i napisaniu dobrej
![]() http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ankieta/1359...osc-zycia.html Edytowane przez ankietka8 Czas edycji: 2014-02-06 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Zadomowienie
|
Stosowała któraś balsam Szostakowskiego na blizny po trądziku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Raczkowanie
|
O ile wiem, to jest klejący i brzydko pachnie... To chyba jakiś stary specyfik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: czy cepan pomoże na blizny po trądziku??
Cytat:
![]() |
![]() |
#488 |
Przyczajenie
|
Mam zamiar wybrać się na laserowe usuwanie przebarwień, ale nie zniechęca mnie ten ból tylko to jak będę po tym zabiegu wyglądać. Bo z tego co czytam to skóra będzie schodzić, będą jakieś blizny skopruki oraz twarz będzie zaczerwieniona. Aż wstyd chodzić tak do pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Raczkowanie
|
Najlepiej, gdyby Ci się udało załatwić wolne dni na ten czas...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Przyczajenie
|
Dobra byłem w 2 gabinetach.
I w obu polecili mi zabieg mikrodermabrazji + kwas migdałowy. Tak z 4 zabiegi, za 390zł. Powiedzieli że laserowo się nie opłaca dla mnie bo mam za mały trądzik. A ta mikrodermabrazja pomaga na przebarwienia i trądzik. Ktoś stosował ten zabieg i pochwali się doświadczeniem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Raczkowanie
|
Ja kiedyś miałam 1 zabieg, po którym nie było widać żadnej różnicy... ale może ktoś tu był bardziej wytrwały...:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Przyczajenie
|
Mówili mi że po jednym zabiegu nie widać większych efektów dla tego potrzebne są minimum 4.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Przyczajenie
|
Ale ja mam maly trądzik, gdzieś zazwyczaj są po 3 -6 krostek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Raczkowanie
|
Raficzek, lepiej to sprawdzić, ale nie ufam opinii, że mikrodermabrazja pomaga na trądzik. Moim zdaniem skóra powinna być "czysta", bo inaczej trądzik się rozprzestrzeni jeszcze bardziej (ja tak miałam z kwasami owocowymi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kremy do twarzy na przebarwienia
tak! Polecam! Ja miałam przebarwienia i po wakacjach mocno się nasiliły. Ten krem baaardzo dobrze i szybko działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Raczkowanie
|
Cześć! Bardzo Was proszę o pomoc:
mam trądzik, leczę go u dermatologa. Mam takie pryszcze, że jak się już zagoją, to zostają po nich pamiątki w postaci strasznych blizn. Mam prawie cały policzek zmasakrowany takimi przebarwieniami. Błagam, polećcie mi jakieś niedrogie, a skuteczne kremy rozjaśniające. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Zadomowienie
|
Ja aktualnie używam od miesiąca kremu na zaczerwienia z oriflame na zaczerwienienia z serii bioclnic, zamówiłam go na allegro za 20zł, bo w katalogu jest drogi. Ale też nie ukrywajmy, że jakieś tanie kremy Ci pomogą trzeba też troche wydać żeby osiągnąć zamierzony efekt.
---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Ja aktualnie używam od miesiąca kremu na zaczerwienia z oriflame na zaczerwienienia z serii bioclnic, zamówiłam go na allegro za 20zł, bo w katalogu jest drogi. Ale też nie ukrywajmy, że jakieś tanie kremy Ci pomogą trzeba też troche wydać żeby osiągnąć zamierzony efekt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Przyczajenie
|
Brzydka cera! :( Zdjęcia.
Witam.
Tak jak w temacie, moim głównym koszmarek jest cera ![]() Pierwsze wypryski pojawiły się w gimnazjum, potem było tylko gorzej. Zapychanie jej tandetnymi podkładami, maska na twarzy. Standardowo. W między czasie próbowanie tego leczyć, chyba w w wieku 17 lat byłam u dermatologa, przepisał jakiś lek, którego nazwy nie pamiętam za 100 zł i "pa". Oczywiście nic nie pomogło. Popełniłam błąd, do tej pory jakoś maskowałam to pod pudrami, ciągle eksperymentując i zostawiając to z myślą "minie". Trądzik ustał, wyskakuje okazyjnie kilka pryszczy przed okresem, ale tak nic większego. Jednak pozostało pełno blizn, przebarwień, dziurek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzydka cera! :( Zdjęcia.
Cytat:
Ja miałam taki sam problem z tymi przebarwieniami i poddałam się peelingom kwasem glikolowym, teraz 2-3 razy do roku robię sobie kwasem migdałowym dla poprawy kondycji cery. Przebarwienia mi ładnie wyblakły ![]() Jeśli masz jednak spore blizny i przebarwienia to może lepszy byłby laser? Warunek tu i tu jest jeden - trądzik i stany ropne muszą być zaleczone.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzeniona Zmorah
|
Dokładnie, kwasy sobie z tym bezproblemowo poradzą. Migdałowy na początek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Raczkowanie
|
Ja mialam problemy z cera, moja kuracja wygladala tak;
tran (tradzik zanika pod wplywem tranu) + ekstremalne nawilzanie, takze do wewnatrz, woda 2 l wody mineralnej dziennie (od razu zmieniaja sie wlosy i paznokcie) , kremy nawilzajace z wyszszej polki - vichy itd, maseczki z alg - naturalne, kupione w aptece. Tradzik zaniknie po dlugim czasie, ale pierwsze efekty mialam bardzo szybko, po miesiacu bylo mniej niedoskonalosci. reszta bardzo wzmocni skore a nawilzanie jest niezbedne przy kazdej cerze. naprawde bedziesz mile zaskoczona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 |
Raczkowanie
|
Kochana na blizny i przebarwienia może zabrzmi to absurdalnie ale najlepszy jest miód, moje blizny po oparzeniach słonecznych znacznie przygasły a były intensywnie różowe. Szczerze polecam zastosowanie maseczki z 3 łyżek miodu + łyżki wody mineralnej lub łyżki zaparzonego rumianku.
Maść z rokietnika też potrafi ładnie zniwelować tego typu przebarwienia oraz zbliznowacenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedzi! Myślałam o kwasach, laserach, ale na to wszystko trzeba by kupę kasy, plus trochę czasu na wygojenie? Boję się trochę, że zrobiono by mi jakąś masakrę na twarzy, że nawet z domu nie można wyjść. Tak czy siak z kwasami trzeba czekać do jesieni. Mazgoo , blizny po oparzeniach słonecznych miałaś pewnie świeże? Moje przebarwienia maj po kilka lat
![]() Edytowane przez SlodkichSnow Czas edycji: 2014-06-10 o 09:26 Powód: pomyłka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie stosuj tylko miodu sztucznego, on jak sama nazwa wskazuje nie jest naturalnym produktem który posiada własciwosci lecznicze
![]() |
![]() |
#507 |
Przyczajenie
|
Dziękuję mazgoo . Będę mieć teraz duuużo czasu na stosowanie Twojej metody bo właśnie wylądowałam ze złamaną 3 i 4 kością sródstopia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Przyczajenie
|
A co myślicie o Skinorenie na przebarwienia (głównie policzki)? Można go stosować w okresie stosowania Epiduo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Przyczajenie
|
jeśli ktoś z was ma problemy z wysuszoną cerą, po stosowaniu wszystkich środków do cery trądzikowej polecam zakupienie korundu kosmetycznego do domowej mikrodermabrazji. Koszt to ok. 10zł a starcza na kilka miesięcy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Raczkowanie
|
Dobrze rozumiem ten problem, bo sama leczyłam trądzik przez około 10 lat. Miałam duże guzowate krosty wypłnione ropą, po których pozostawały blizny i przebarwienia. U mnie skończyło się leczeniem najbardziej inwazyjnym lekiem z możliwych (ale dopiero to było skuteczne). Jestem bardzo zadowolona z efektów leczenia (prawie półtora roku po zakończeniu). Niemniej jednak moja skóra ciągle potrzebuje specjalnej troski. Nie chcę jej męczyć jakimiś inwazyjnymi peelingami, bo bardzo dobrze sama się odnawia. Jakiś czas temu zaczęłam stosować krem Vichy idealia. Znacząco zredukował przebarwienia i poprawił koloryt skóry. Teraz jest już naprawdę nieźle, bo zaczęłam wychodzić z domu bez make-upu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.