Trądzik: Blizny, przebarwienia - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Pokaż wyniki sondy: CO wybraliście lub wybbralibyście na czerwone plamy po trądziku??(nie chodzi o dziury
laser 145 39,19%
oczyszczanie u kosmetyczki 43 11,62%
peeling 182 49,19%
Głosujący: 370. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-30, 11:59   #481
koszalekopalek
Raczkowanie

Dot.: Blizny po trądziku i nie tylko...

Pod makijaż możesz spokojnie używać Scagel - jest na blizny, a w tym łagodzi przebarwienia.
koszalekopalek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-30, 22:02   #482
gwiazdka100000
Raczkowanie

Dot.: Blizny po trądziku

Cytat:
Napisane przez Madziula4499 Pokaż wiadomość
Hej, mam do Was pytanie. Jakiś czas temu pani Dermatolog zapisała mi AcneDerm na blizny po trądziku, ale nie wiem jak tego używać, rano,wieczorem? Słyszałam, ze podczas stosowania tego kremu/maści trzeba używać filtr, ale tak samo nie wiem, czy używać go przed nałożeniem AcneDerm czy po? Czy SPF 30 wystarczy?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
Używłam AcneDerm przez 3 miesiące i nie polecam tej maści! Miałam wygojoną buźkę a po smarowaniu tym świństwem zaczęły mi wyskakiwać wielkie, bolące gule nie do wyciśnięcia, po których zostały mi czerwone plamy
gwiazdka100000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-06, 14:39   #483
Carolajn
Rozeznanie

Dot.: Trądzik: Blizny, przebarwienia

Hej ja od początku lutego na TriAcnealu zobaczymy jak poradzi sobie z moimi przebarwieniami. Na jesień planuję Atrederm albo Zorac nie chciałam jednak zaczynać od tak silnych specyfików stąd padło na TriAcneal.

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Carolajn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-06, 21:07   #484
ankietka8
Przyczajenie

Dot.: Przebarwienia na twarzy

BARDZO prosze o wypelnienie ankiety.Ankieta skierowana jest do osób które MAJA PRZEBARWIENIA. Pomoze mi to bardzo w przeprowadzeniu badań i napisaniu dobrej pracy dyplomowej. Z gory dziekuje

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ankieta/1359...osc-zycia.html

Edytowane przez ankietka8
Czas edycji: 2014-02-06 o 21:08
ankietka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-07, 18:10   #485
april_20
Zadomowienie

Stosowała któraś balsam Szostakowskiego na blizny po trądziku?
april_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-11, 12:28   #486
koszalekopalek
Raczkowanie

O ile wiem, to jest klejący i brzydko pachnie... To chyba jakiś stary specyfik.
Stary 2014-02-11, 13:38   #487
apows
Zadomowienie

Dot.: Re: czy cepan pomoże na blizny po trądziku??

Cytat:
Napisane przez Gonia1 Pokaż wiadomość
To ja mam pytanie, bo też mam trochę blizenek na nogach po depilatorze a i jeszcze czasem przytrafia się jakiś mieszek z zapaleniem Stosowałaś Cepan tylko na noc? (bo wiem, że śmierdzi ). Czy smarowałaś się nim kilka razy dziennie? Czy stosowałaś też przy tym zwykłe balsamy nawilżające?
Owszem może i smierdzi ale jest naprawdę skuteczny więc polecam go. Rezultaty widać już po kilku zastosowaniach, najlepiej działa nocą, więc przed spaniem posmaruj się nim.
Stary 2014-02-11, 17:54   #488
raficzek
Przyczajenie

Mam zamiar wybrać się na laserowe usuwanie przebarwień, ale nie zniechęca mnie ten ból tylko to jak będę po tym zabiegu wyglądać. Bo z tego co czytam to skóra będzie schodzić, będą jakieś blizny skopruki oraz twarz będzie zaczerwieniona. Aż wstyd chodzić tak do pracy.
raficzek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-12, 08:17   #489
koszalekopalek
Raczkowanie

Najlepiej, gdyby Ci się udało załatwić wolne dni na ten czas...
Stary 2014-02-12, 14:44   #490
raficzek
Przyczajenie

Dobra byłem w 2 gabinetach.
I w obu polecili mi zabieg mikrodermabrazji + kwas migdałowy.

Tak z 4 zabiegi, za 390zł.

Powiedzieli że laserowo się nie opłaca dla mnie bo mam za mały trądzik.
A ta mikrodermabrazja pomaga na przebarwienia i trądzik.

Ktoś stosował ten zabieg i pochwali się doświadczeniem?
Stary 2014-02-13, 10:33   #491
koszalekopalek
Raczkowanie

Ja kiedyś miałam 1 zabieg, po którym nie było widać żadnej różnicy... ale może ktoś tu był bardziej wytrwały...:/
Stary 2014-02-13, 15:00   #492
raficzek
Przyczajenie

Mówili mi że po jednym zabiegu nie widać większych efektów dla tego potrzebne są minimum 4.
Stary 2014-02-14, 19:36   #493
eva94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez raficzek Pokaż wiadomość
Dobra byłem w 2 gabinetach.
I w obu polecili mi zabieg mikrodermabrazji + kwas migdałowy.

Tak z 4 zabiegi, za 390zł.

Powiedzieli że laserowo się nie opłaca dla mnie bo mam za mały trądzik.
A ta mikrodermabrazja pomaga na przebarwienia i trądzik.

Ktoś stosował ten zabieg i pochwali się doświadczeniem?
Ja byłam ostatnio na mikro . Efekt jak na 1 raz mizerny. Potem poszłam na peeling roztworem jessnera efekt o niebo lepszy i to już po pierwszym zabiegu.
eva94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 20:21   #494
raficzek
Przyczajenie

Ale ja mam maly trądzik, gdzieś zazwyczaj są po 3 -6 krostek
Stary 2014-02-16, 19:45   #495
koszalekopalek
Raczkowanie

Raficzek, lepiej to sprawdzić, ale nie ufam opinii, że mikrodermabrazja pomaga na trądzik. Moim zdaniem skóra powinna być "czysta", bo inaczej trądzik się rozprzestrzeni jeszcze bardziej (ja tak miałam z kwasami owocowymi(
Stary 2014-05-02, 18:53   #496
imgone
Przyczajenie

Dot.: Kremy do twarzy na przebarwienia

tak! Polecam! Ja miałam przebarwienia i po wakacjach mocno się nasiliły. Ten krem baaardzo dobrze i szybko działa już po tygodniu widziałam świetne efekty. Używałam razem z tym punktowym serum, czy jak mu tam również z Eucerinu. Pozdrawiam!
imgone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-02, 20:43   #497
Kreciola
Raczkowanie

Cześć! Bardzo Was proszę o pomoc:
mam trądzik, leczę go u dermatologa. Mam takie pryszcze, że jak się już zagoją, to zostają po nich pamiątki w postaci strasznych blizn. Mam prawie cały policzek zmasakrowany takimi przebarwieniami.
Błagam, polećcie mi jakieś niedrogie, a skuteczne kremy rozjaśniające.
Pozdrawiam.
Kreciola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 06:55   #498
Czekoladka2210
Zadomowienie

Ja aktualnie używam od miesiąca kremu na zaczerwienia z oriflame na zaczerwienienia z serii bioclnic, zamówiłam go na allegro za 20zł, bo w katalogu jest drogi. Ale też nie ukrywajmy, że jakieś tanie kremy Ci pomogą trzeba też troche wydać żeby osiągnąć zamierzony efekt.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Ja aktualnie używam od miesiąca kremu na zaczerwienia z oriflame na zaczerwienienia z serii bioclnic, zamówiłam go na allegro za 20zł, bo w katalogu jest drogi. Ale też nie ukrywajmy, że jakieś tanie kremy Ci pomogą trzeba też troche wydać żeby osiągnąć zamierzony efekt.
Czekoladka2210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 20:02   #499
SlodkichSnow
Przyczajenie

Brzydka cera! :( Zdjęcia.

Witam.
Tak jak w temacie, moim głównym koszmarek jest cera
Pierwsze wypryski pojawiły się w gimnazjum, potem było tylko gorzej. Zapychanie jej tandetnymi podkładami, maska na twarzy. Standardowo. W między czasie próbowanie tego leczyć, chyba w w wieku 17 lat byłam u dermatologa, przepisał jakiś lek, którego nazwy nie pamiętam za 100 zł i "pa". Oczywiście nic nie pomogło. Popełniłam błąd, do tej pory jakoś maskowałam to pod pudrami, ciągle eksperymentując i zostawiając to z myślą "minie". Trądzik ustał, wyskakuje okazyjnie kilka pryszczy przed okresem, ale tak nic większego. Jednak pozostało pełno blizn, przebarwień, dziurek Uzywałam noscara, acne derm , nawet nie pamiętam już nazw innych leków. Próbowałam nawet kuracji maseczką z kurkumy, ale wiadomo. Chciałabym mieć ładną, zdrową cerę, wyjść z domu nakladając jedynie róż czy bronzer, móc pokazać się z rana chłopakowi bez pudru...Ale to niewykonalne. Czy jest jakaś szansa na "naprawienie" twarzy?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00872.jpg (76,6 KB, 139 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00878.jpg (56,4 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00879.jpg (51,6 KB, 100 załadowań)
SlodkichSnow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-03, 23:44   #500
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Dot.: Brzydka cera! :( Zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez SlodkichSnow Pokaż wiadomość
Witam.
Tak jak w temacie, moim głównym koszmarek jest cera
Pierwsze wypryski pojawiły się w gimnazjum, potem było tylko gorzej. Zapychanie jej tandetnymi podkładami, maska na twarzy. Standardowo. W między czasie próbowanie tego leczyć, chyba w w wieku 17 lat byłam u dermatologa, przepisał jakiś lek, którego nazwy nie pamiętam za 100 zł i "pa". Oczywiście nic nie pomogło. Popełniłam błąd, do tej pory jakoś maskowałam to pod pudrami, ciągle eksperymentując i zostawiając to z myślą "minie". Trądzik ustał, wyskakuje okazyjnie kilka pryszczy przed okresem, ale tak nic większego. Jednak pozostało pełno blizn, przebarwień, dziurek Uzywałam noscara, acne derm , nawet nie pamiętam już nazw innych leków. Próbowałam nawet kuracji maseczką z kurkumy, ale wiadomo. Chciałabym mieć ładną, zdrową cerę, wyjść z domu nakladając jedynie róż czy bronzer, móc pokazać się z rana chłopakowi bez pudru...Ale to niewykonalne. Czy jest jakaś szansa na "naprawienie" twarzy?
Myślałaś nad peelingami kwasem?
Ja miałam taki sam problem z tymi przebarwieniami i poddałam się peelingom kwasem glikolowym, teraz 2-3 razy do roku robię sobie kwasem migdałowym dla poprawy kondycji cery. Przebarwienia mi ładnie wyblakły na dodatek po tych peelingach cera mi się nie przetłuszcza i nie świeci, no i ładnie niszczy wągry.
Jeśli masz jednak spore blizny i przebarwienia to może lepszy byłby laser?
Warunek tu i tu jest jeden - trądzik i stany ropne muszą być zaleczone.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-04, 08:26   #501
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Dokładnie, kwasy sobie z tym bezproblemowo poradzą. Migdałowy na początek.
Korah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 13:57   #502
maria13888
Raczkowanie

Ja mialam problemy z cera, moja kuracja wygladala tak;
tran (tradzik zanika pod wplywem tranu) + ekstremalne nawilzanie, takze do wewnatrz, woda 2 l wody mineralnej dziennie (od razu zmieniaja sie wlosy i paznokcie) , kremy nawilzajace z wyszszej polki - vichy itd, maseczki z alg - naturalne, kupione w aptece.
Tradzik zaniknie po dlugim czasie, ale pierwsze efekty mialam bardzo szybko, po miesiacu bylo mniej niedoskonalosci. reszta bardzo wzmocni skore a nawilzanie jest niezbedne przy kazdej cerze.
naprawde bedziesz mile zaskoczona.
maria13888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-07, 14:13   #503
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria13888 Pokaż wiadomość
Ja mialam problemy z cera, moja kuracja wygladala tak;
tran (tradzik zanika pod wplywem tranu) + ekstremalne nawilzanie, takze do wewnatrz, woda 2 l wody mineralnej dziennie (od razu zmieniaja sie wlosy i paznokcie) , kremy nawilzajace z wyszszej polki - vichy itd, maseczki z alg - naturalne, kupione w aptece.
Tradzik zaniknie po dlugim czasie, ale pierwsze efekty mialam bardzo szybko, po miesiacu bylo mniej niedoskonalosci. reszta bardzo wzmocni skore a nawilzanie jest niezbedne przy kazdej cerze.
naprawde bedziesz mile zaskoczona.
Ale to nie pomoże jednak na blizny i przebarwienia.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-07, 23:22   #504
mazgoo
Raczkowanie

Kochana na blizny i przebarwienia może zabrzmi to absurdalnie ale najlepszy jest miód, moje blizny po oparzeniach słonecznych znacznie przygasły a były intensywnie różowe. Szczerze polecam zastosowanie maseczki z 3 łyżek miodu + łyżki wody mineralnej lub łyżki zaparzonego rumianku.
Maść z rokietnika też potrafi ładnie zniwelować tego typu przebarwienia oraz zbliznowacenia.
mazgoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 09:24   #505
SlodkichSnow
Przyczajenie

Dziękuję bardzo za odpowiedzi! Myślałam o kwasach, laserach, ale na to wszystko trzeba by kupę kasy, plus trochę czasu na wygojenie? Boję się trochę, że zrobiono by mi jakąś masakrę na twarzy, że nawet z domu nie można wyjść. Tak czy siak z kwasami trzeba czekać do jesieni. Mazgoo , blizny po oparzeniach słonecznych miałaś pewnie świeże? Moje przebarwienia maj po kilka lat Napisz mi , proszę, czy nakładałaś ten miód na twarz codziennie i na jak długo. W oczekiwaniu na jesień spróbowałabym Twojego sposobu. Zaraz sprawdzę tę maść z rokitnika, bo szczerze mówiąc pierwsze słyszę.

Edytowane przez SlodkichSnow
Czas edycji: 2014-06-10 o 09:26 Powód: pomyłka
Stary 2014-06-11, 13:25   #506
mazgoo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SlodkichSnow Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za odpowiedzi! Myślałam o kwasach, laserach, ale na to wszystko trzeba by kupę kasy, plus trochę czasu na wygojenie? Boję się trochę, że zrobiono by mi jakąś masakrę na twarzy, że nawet z domu nie można wyjść. Tak czy siak z kwasami trzeba czekać do jesieni. Mazgoo , blizny po oparzeniach słonecznych miałaś pewnie świeże? Moje przebarwienia maj po kilka lat Napisz mi , proszę, czy nakładałaś ten miód na twarz codziennie i na jak długo. W oczekiwaniu na jesień spróbowałabym Twojego sposobu. Zaraz sprawdzę tę maść z rokitnika, bo szczerze mówiąc pierwsze słyszę.
jestem pielegniarka wieć znam troche medycznych i zielarskich sposobów moje blizny są po oparzeniach słonecznych sprzed 5 lat ( mam uczulenie na słonce wiec od razu robia się pęcherze i infekcje) blizny były głębokie, na chwilę obecną jest to płytkie i bardzo delikatne przebarwienie ( podejrzewam, ze gdyby nie moja skora w ogole nie byłoby widoczne)
nie stosuj tylko miodu sztucznego, on jak sama nazwa wskazuje nie jest naturalnym produktem który posiada własciwosci lecznicze
mazgoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-15, 20:22   #507
SlodkichSnow
Przyczajenie

Dziękuję mazgoo . Będę mieć teraz duuużo czasu na stosowanie Twojej metody bo właśnie wylądowałam ze złamaną 3 i 4 kością sródstopia...
Stary 2014-06-16, 10:16   #508
Robert1996
Przyczajenie

A co myślicie o Skinorenie na przebarwienia (głównie policzki)? Można go stosować w okresie stosowania Epiduo?
Robert1996 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 11:48   #509
Ashley123
Przyczajenie

jeśli ktoś z was ma problemy z wysuszoną cerą, po stosowaniu wszystkich środków do cery trądzikowej polecam zakupienie korundu kosmetycznego do domowej mikrodermabrazji. Koszt to ok. 10zł a starcza na kilka miesięcy Bardzo dobrze sprawdza sie w połączeniu ze zwykłą wodą na zwilżonym płatku kosmetycznym, lub z płynem/mleczkiem do demakijażu. Pomaga również załagodzić lekkie blizny
Ashley123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 11:56   #510
lamboo
Raczkowanie

Dobrze rozumiem ten problem, bo sama leczyłam trądzik przez około 10 lat. Miałam duże guzowate krosty wypłnione ropą, po których pozostawały blizny i przebarwienia. U mnie skończyło się leczeniem najbardziej inwazyjnym lekiem z możliwych (ale dopiero to było skuteczne). Jestem bardzo zadowolona z efektów leczenia (prawie półtora roku po zakończeniu). Niemniej jednak moja skóra ciągle potrzebuje specjalnej troski. Nie chcę jej męczyć jakimiś inwazyjnymi peelingami, bo bardzo dobrze sama się odnawia. Jakiś czas temu zaczęłam stosować krem Vichy idealia. Znacząco zredukował przebarwienia i poprawił koloryt skóry. Teraz jest już naprawdę nieźle, bo zaczęłam wychodzić z domu bez make-upu
lamboo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości