|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
| Pokaż wyniki sondy: CO wybraliście lub wybbralibyście na czerwone plamy po trądziku??(nie chodzi o dziury | |||
| laser |
|
145 | 39,19% |
| oczyszczanie u kosmetyczki |
|
43 | 11,62% |
| peeling |
|
182 | 49,19% |
| Głosujący: 370. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Trądzik: Blizny, przebarwienia
A ja dałam się porwać zachwytowi nad kwasem migdałowym domowej roboty.Skorzystałam z porad zawartych we wcześniejszych postach, zebrałam się na odwagę , no i ukręciłam to miksturu...Efekt? hmmm..Miało szczypać - szczypało, na drugi dzień miała być "wylinka" - nic nie drgnęło...A po świeżej ,ślicznej buzi też zero efektu :-( Zrobiłam roztwór 15% i nic. Może jedynie zauważyłam lekkie oczyszczenie porów. I to wszystko...Czyżby jednak temat kwasiorów był przereklamowany? Któraś w Was miała podobny dylemat? Większego stężenia chyba nie mam odwagi zastosować
|
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#454 |
|
Przyczajenie
|
Joan1987 - Może i ja następnym razem pokuszę się o większy %, póki co stosuje to jako tonik i też całkiem nieźle działa
![]() Nastawiona byłam na jakieś spektakularne efekty jak to Dziewczyny pisały o "zbieleniach" i łuszczeniu - a tu nic. Mam najwyraźniej skórę jak nosorożec |
|
|
|
|
#455 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja wierzę, że kwasy pomogą i cierpliwość się opłaci
Chwilami mam już tego wszystkiego dość....skóra niby się nie łuszczy, ale jak nałożę podkład to jakaś taka jest wysuszona strasznie :/karmazynka99 ja właśnie chciałabym te annabelle zamówić tylko teraz nie mam pojęcia jaki wziąć odcień Jaki masz??
|
|
|
|
|
#456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#457 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, ja używam pudru mineralnego z la roche posay, ma bardzo dobre krycie dlatego polecam z czystym sumieniem.
Natomiast dzisiaj po zmyciu makijażu trochę się rozczarowałam... w piątek miałam zabieg na blizny laserem, liczyłam, że choć trochę blizny się spłycą, ale nie.... |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#458 |
|
Raczkowanie
|
karmazynka99 a długo annabelle używasz? ja wczoraj zrobiłam zamówienie, czekam aż przyjdzie
w porządku się sprawują u Ciebie? Naczytałam się masę pozytywów, ale teraz czytam, że jest parę głosów, że niektóre dziewczyny miały jakiś wysyp po annabelle. Kurcze no nic chyba też każdy inaczej reaguje, nawet na minerały.Navelbina a używałaś jakichś innych minerałków jak Lilly Lolo, czy coś? Co do laseru może na efekt trzeba jeszcze parę dni poczekać??? Ehhh tak to jest jednym od razu coś pomoże, a inni się męczą
|
|
|
|
|
#459 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Nawet nie chcę liczyć ile kasy na to idzie a jak nic nie da to chyba się załamię...
|
|
|
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak bardzo oprucz swiecenie po kilku godzinach, ale mam bardzo przetłuszczająca się skórę
|
|
|
#461 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Blizny potrądzikowe
Ja też mam blizny po trądziku, niestety
Teraz smaruję żelem na blizny z silikonem, mozna go też dawać pod makijaż. Mam go dopiero od 2 tygodni, póki co nie mam żadnych ale... ale zobaczymy
|
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy taki zel będzie dobry dla cery po trądziku, moze zapchac
|
|
#463 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A po laserze to fakt, na efekt należy czekać nawet do roku ;( Cytat:
i jeszcze 4 przede mną. Zmartwiłaś mnie tym, że w jednym świetle je widać, w innym nie. Czy to oznacza, że laser nie pozbędzie sie ich na zawsze tylko zakamufluje ?
|
||
|
|
|
|
#464 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Ale z drugiej strony zdaję sobie sprawę że moje blizny nie są świeże tylko mają już kilka lat a to też na pewno wpływa na efekt końcowy... |
|
|
|
|
|
#465 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Mi zniknęły niestety dopiero wtedy, gdy zaszłam w ciążę i wtedy stwierdziłam, że wszystkie maści, płyny, itp na skórę były o kant d..., bo widocznie miałam niedobór jakiegoś hormonu, który w ciąży mi się podniósł... A właśnie przebarwienia wyrównały mi się pięknie wtedy
|
|
|
|
|
#466 |
|
Przyczajenie
|
Myślisz? ... A mi lekarz go polecił. Póki co jest Ok, ale będę obserwować
|
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#468 |
|
Przyczajenie
|
Dwa dni temu miałam drugi zabieg usuwania blizn zanikowych laserem.
Drugi zabieg był mniej bolesny, chociaż lekarz twierdził, że moc lasera ustawiona jest mocniej niż ostatnim razem. Po zabiegu nie sączył się żaden płyn - za pierwszym razem miałam jedną wielką skorupę. Tutaj nic, zaczerwienie także mniejsze, które już w wczoraj zaczęło schodzić, dzisiaj już go nie ma, pieczenia również nie było. Dodam, że podczas pierwszego zabiegu czułam charakterystyczny zapach wypalanej skóry, przy drugim nie czułam nic. Jestem zaskoczona, do jutra skóra mi się złuszczy, nie wiem czy tak powinno być ? Czy może sprzęt lekarka ma zepsuty ? Jestem zaskoczona, jak skóra szybko się zregenerowała bez większych niespodzianek, dzisiaj jest jedynie leciutko zaróżowiona w miejscu poddanym działaniu lasera. Zaczynam mieć obawy, czy te zabiegi w ogóle cokolwiek pomogą.... |
|
|
|
|
#469 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Jako, że mam niespełna 18 lat jestem w okresie dojrzewania pojawia mi się trądzik. Nie jest on zwyczajny,bo jest rzadko, ale jak jest to krosta potrafi sie utrzymać tydzien lub i 1,5tyg...Na policzku pojawiły mi się 3 na raz(!!) brzydkie rzeczy, nie ma ich juz tydzien, a na pamiatke zostawiły 3 jakże okropne brązowo-szare plamy. Ten sam problem jest koło płatków nosa (?) nad ustami centralnie przy nosie pojawiaja mi sie bolące czerwone krosty, które jak się ich nie wyciśnie to siedza... Staram sie tego nie robić, alwe czasem jestem bezradna. Do tego mam uczulenie na kita tzw syndrom kociego pazura i wokół ust pojawiaja mi sie krostki, jest ich duza ilość, ale z tego to się indywidualnie lecze, ale no blizny zostają. Dobra opisałam problem wiec przejde moze do pytania.
Znacie może dobre kremy,preparaty,maści na blizny po trądziku albo nawet sprawdzone domowe sposoby moe sie przydadzą.Bardzo chciałabym się ich pozbyć, bo jak nałożę podkład to wyglada jakby sie blotem ubrudziła, a jak sa czerwone to jeszcze gorzej... I czy to nie bedzie kolidowało z moim antybiotykiem (bactroban) Z góry dziękuje za wszelkie rady ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#470 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Blizny po trądziku i nie tylko...
Domowych sposobów na trądzik jest całe mnóstwo wystarczy wpisać coś w wyszukiwarkę i będziesz miała ich pod dostatkiem m.in maseczka z drożdży, parówki ziołowe, maseczka z polopiryny. Ja przetestowałam wiele domowych sposobów na trądzik ale niestety domowe sposoby nie mogą zagwarantować ci wielkich rezultatów jeśli twoj trądzik jest już zaawansowany.
|
|
|
|
|
#471 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem co rozumieć przez słowo zaawansowany. Używałam kiedyś na noc maść cynkową. Pomagała na te uczulenie,przyznam, e na zwykłych wypryskach nie próbowałam, ale miałam dość ubrudzonych pościeli,bo ta maść się niestet nie wchłania i białe plamki zostawia... Sprobje moze tą parówkę
|
|
|
|
|
#472 |
|
Raczkowanie
|
Zaawansowany trądzik to taki który zajmuje coraz większe obszary na twarzy, pojawiają się coraz większe pryszcze i trudno jest to ogarnąć. Na zaawansowany trądzik pasta/maść cynkowa na pewno nie pomoże.
Parówkę też nie jest dla wszystkich. Jeżeli masz na twarzy jakieś ropne krosty to nie radzę jej stosować. Najlepiej sprawdza się na wygojonej twarzy bez większych niespodzianek. |
|
|
|
|
#473 |
|
BAN stały
|
Ja stosuję Szostakowskiego, rewelacja!
|
|
|
|
|
#474 |
|
Raczkowanie
|
W tej chwili noc ropnego nie mam, tylko chodzi o te blizny (PROSZE O PROPOZYCJE DOTYCZACE BLIZN) jedan moze zaczerwieniona krostka, bez ropy. Szostakowski? A pomaga na blizny po trądziku? Może zainwestuje
Edytowane przez shiiawase Czas edycji: 2014-01-27 o 18:37 |
|
|
|
|
#475 |
|
BAN stały
|
Jeśli chodzi o mnie, bardzo dużo mi pomógł. Zapraszam na moje forum, do oglądnięcia jaką miałam twarz ;/
W załączniku są zdjęcia. Jeden płyn i balsam Szostakowskiego, to strzał w dziesiątkę. Mam też bliznę na kolanie po operacji, widzę dużą różnicę, staje się coraz bardziej bledsza
|
|
|
|
|
#476 |
|
Przyczajenie
|
Przy delikatniejszych zmianach i bliznach na pewno Skinoren, Epiduo, a jesli chodzi o poważniejsze blizny to Szostakowski, tradycyjny Cepan lub Bio-oil
|
|
|
|
|
#477 |
|
Przyczajenie
|
Blizny po trądziku
Hej, mam do Was pytanie. Jakiś czas temu pani Dermatolog zapisała mi AcneDerm na blizny po trądziku, ale nie wiem jak tego używać, rano,wieczorem? Słyszałam, ze podczas stosowania tego kremu/maści trzeba używać filtr, ale tak samo nie wiem, czy używać go przed nałożeniem AcneDerm czy po? Czy SPF 30 wystarczy?
![]() ![]() Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi |
|
|
|
|
#478 | |
|
Moderator forum
|
Dot.: Blizny po trądziku
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#479 |
|
Przyczajenie
|
I wtedy tego filtra używać na dzień, tak?
|
|
|
|
|
#480 |
|
Moderator forum
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

Jaki masz?? 

i jeszcze 4 przede mną. Zmartwiłaś mnie tym, że w jednym świetle je widać, w innym nie. Czy to oznacza, że laser nie pozbędzie sie ich na zawsze tylko zakamufluje ?