Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-25, 14:03   #481
miszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Moja Hania musi odbic po jedzeniu..inaczej uleje na 100%...a jak odbije , to jest szansa, ze nie poza tym widac, ze jej przeszkadza, a potrafi czasem odbic jak stary chlop

Współczuję Wam takich ciężkich dni..
Aniu, daj znać co powie lekarka. Moja Hania tez ma lekki katarek:/

Dziewczyny karmiące mm: myjecie te butelki w dzieciowym plynie?
Jakiej wody używacie?
Ja myję w zwykłym do naczyń

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ale do mleka małej jakiej wody?
Strasznie drogie te płyny, poglupieli...
Ja do mm używam przegotowanej, zawsze odlewam do dzbanka żeby mieć zimna + wrzątek

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 14:13   #482
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dzanet te podkłady kupuje. Te apeqe care tańsze są. Czasem biorę takie większe x 10 i przecinam na pół Załącznik 6552336

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dziękuję

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 14:21   #483
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
A ja słyszałam że można mieszać tylko musi być w takiej samej temp.

U nas noc standard czyli częste pobudki. Muszę przyznać że pierwszy syn spał lepiej. Teraz oczywiście czas puszczania bąków także spanie mi się skończyło
Ja też słyszałam. Że można mieszać mleka z różnych por ściągania ale należy brać pod uwagę pierwsze mleko jeśli chodzi o czas przechowywania

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

U nas koncu coś działają. Za chwilę namy mieć prześwietlenie klatki pod kątem zachlystowego zapalenia płuc. Mozliwe, że zrobia tez usg brzuszka zeby sprawdzic czy Marcelina nie ma refluksu.
Noc minela spokojnie. Od 24 do 6:30 dziecię spalo jak kamień i nawet jeść nie chciało. Oczywiscie co godzinę próbowalam ja przystawic więc ja jestem wyspana średnio

Ja mam mega pragnienie jak pokarmię. Butelka wody 1,5 l idzie przez noc. No ale dzieciatko wysysa wodę jak by nie bylo...
Kciuki dla Was. Oby znaleźli przyczynę i szybko Was wypuscilu

Żabinek
Stary 2016-07-25, 14:22   #484
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Kiara współczuję tego co musieliscie przejść najważniejsze że teraz wszystko jest dobrze.

Kciuki za jutrzejsze wyjście do domu.

Moje dziecko śpi, obiad się gotuje. Szukałam zaproszen na chrzciny ale nic mi się nie podoba za bardzo chyba sama zrobię, na ślub też sama robiłam.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 14:33   #485
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Skarbnica wiedzy jest wizaż i wymianą doświadczeń
Kojarzylam czkawke z odbijaniem bo u mnie to tuż po sobie następuje.

To fakt z rozpieciem pampersa. U mnie też bez pieluszki lepiej baczki idą.

Trzymam kciuki żebyście szybko do domku wyszły

Oj tak. Wizaż to Skarbnica wiedzy.
Bo np. Ja nie wiedziałam, że lepiej rozpinać pampka przy podkurczaniu nóżek. Dzięki

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Kiara bardzo współczuję przeżyć

Żabinek
Stary 2016-07-25, 14:42   #486
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Kiara współczuję tego co musieliscie przejść najważniejsze że teraz wszystko jest dobrze.

Moje dziecko śpi, obiad się gotuje. Szukałam zaproszen na chrzciny ale nic mi się nie podoba za bardzo chyba sama zrobię, na ślub też sama robiłam.
Jak masz możliwość to oczywiście sama zrób. Beda wyjątkowe

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 14:46   #487
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci, że ja też jakoś mam z tym problem, bo żadne wrażenia na mnie nie robią Ale coś tam wybiorę, bo nie mam zapału do własnoręcznego robienia zaproszeń
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 14:51   #488
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Ja tylko w Wordzie zrobię projekt, kupię papier i koperty jakie mi się podobają a w punkcie ksero wydrukuje bez kokardek, kamyczkow i tych wszystkich swiecidelek. Stawiam zawsze na proste rozwiązania
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 15:05   #489
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Witam
U mnie przewaznie odbije Gabrys i czkawka od razu i dlugo go meczy. Dzis byla polozna przybyl 180 g w tydzien. Czyli jak co tydzien. Tylko strasznie nerwowy sie zrobil, malo sypia, tylko przy cycku by chcial, a nawet i przy cycku wierco sie strasznie i wygina. Czasami tez jest tak podczas spania. Polozna stwierdzila ze moze przezywa porod i cesarke, zaproponowala zeby udac sie z nim na masaz czaszkowo-krzyzowy w celu odstresowania go, bo moze podczas wyciagania go pojawil sie ucisk w czaszcze i on sobie z tym nie tadzi i dlatego jest niespokojny. Wie cos ktoras o tym?
Zastanawiam sie czy sprobowac, jedna sesja 70 euro przez wykwalifikowanego masazyste. Pieniadze to pikus, alw tez nie chce szkodzic. A czy pomoze? Naprawde mi sie wydaje ze cos jest nie tak, bo wszyscy od poczatku mowili ze jak na noworodka jest bardzo aktywny. Jedni mowia ze to normale jedni ze nie. A ja juz sama nie wiem.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 15:12   #490
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tylko w Wordzie zrobię projekt, kupię papier i koperty jakie mi się podobają a w punkcie ksero wydrukuje bez kokardek, kamyczkow i tych wszystkich swiecidelek. Stawiam zawsze na proste rozwiązania
Czasami prostota jest piękna

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam
U mnie przewaznie odbije Gabrys i czkawka od razu i dlugo go meczy. Dzis byla polozna przybyl 180 g w tydzien. Czyli jak co tydzien. Tylko strasznie nerwowy sie zrobil, malo sypia, tylko przy cycku by chcial, a nawet i przy cycku wierco sie strasznie i wygina. Czasami tez jest tak podczas spania. Polozna stwierdzila ze moze przezywa porod i cesarke, zaproponowala zeby udac sie z nim na masaz czaszkowo-krzyzowy w celu odstresowania go, bo moze podczas wyciagania go pojawil sie ucisk w czaszcze i on sobie z tym nie tadzi i dlatego jest niespokojny. Wie cos ktoras o tym?
Zastanawiam sie czy sprobowac, jedna sesja 70 euro przez wykwalifikowanego masazyste. Pieniadze to pikus, alw tez nie chce szkodzic. A czy pomoze? Naprawde mi sie wydaje ze cos jest nie tak, bo wszyscy od poczatku mowili ze jak na noworodka jest bardzo aktywny. Jedni mowia ze to normale jedni ze nie. A ja juz sama nie wiem.
Justynko jak to Cię w jakis sposób uspokoi to idź. Tracisz tylko/az kase.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-07-25 o 18:19
Stary 2016-07-25, 15:36   #491
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Skarbnica wiedzy jest wizaż i wymianą doświadczeń
Kojarzylam czkawke z odbijaniem bo u mnie to tuż po sobie następuje.

To fakt z rozpieciem pampersa. U mnie też bez pieluszki lepiej baczki idą.

Trzymam kciuki żebyście szybko do domku wyszły

U mnie ta czkawka ze 3-4 razy dziennie. Czasem jak odbijam zamiast bekniecia mamy czkawke,a mała bardzo nie lubi mieć i zaczyna płakać:-/

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Ja myję w zwykłym do naczyń

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Ja do mm używam przegotowanej, zawsze odlewam do dzbanka żeby mieć zimna + wrzątek

Ja działam z 2 czajnikami na gazie mam zimna wodę przegotowana,a elektrycznym robią gorącą
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-25, 15:42   #492
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ja myje właśnie w płynie dzidziuś,ten frosch jakoś mało się pieni i brzydko pachnie. A wodę to normalna przegotowana,nie jakaś specjalna dla dzieci.
My też się szczepimy we wtorek, a ja nadal nie wiem czy wybrać 5w1 czy darmowe tradycyjne sZczepionki:?:

Tak w ogóle witam się z karmienia nr 1;-) ps. Też podjadqcie po karmieniu? Ja zawsze po jestem strasznie głodna, ale zębów mi się nie chce myć

no to muszę kupic dzidziuś

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
DZANET rozumiem. Ja po prostu tak mam, ze jak wychodze, to z Gabrysia. Starszy z mężem zostaje wtedy. Bo w domu czas rozdzielam dla jednego i drugiego, szczegolnie teraz jak z dwojka w domu jestem. Sliczna Hania! Podobna do mojej Gabrysi na tym.zdjeciu.
HANECZKA ooo mam i czosnek i purelan. Czosnkiem.nacierac?
MISZKA tiny love 3w

Gabi ma katar, także cala noc czuwania. Zasypiala 3h wieczorem. dzisiaj idziemy do pediatry na kontrole z Igim to i mala umowien wszystkich cos nas rozklada.

tak, trochę przyłożyć, nacierac, to i piecze, ale przejdzie
A najszybciej mi pomogl wiesz co? Plyn do dezynfekcji rak, taki jak byl w szpitalu.. Z alkoholem po porodzie mi wychodziła opryszczka i nie mialam nic, a to było z alkoholem i nie zdarzyła wyjsc do końca

Cytat:
A ja słyszałam że można mieszać tylko musi być w takiej samej temp.
U nas noc standard czyli częste pobudki. Muszę przyznać że pierwszy syn spał lepiej. Teraz oczywiście czas puszczania bąków także spanie mi się skończyło

ja tez tak slyszalam

Cytat:
Dzień dobry Mamusie

U nas koncu coś działają. Za chwilę namy mieć prześwietlenie klatki pod kątem zachlystowego zapalenia płuc. Mozliwe, że zrobia tez usg brzuszka zeby sprawdzic czy Marcelina nie ma refluksu.
Noc minela spokojnie. Od 24 do 6:30 dziecię spalo jak kamień i nawet jeść nie chciało. Oczywiscie co godzinę próbowalam ja przystawic więc ja jestem wyspana średnio

Ja mam mega pragnienie jak pokarmię. Butelka wody 1,5 l idzie przez noc. No ale dzieciatko wysysa wodę jak by nie bylo...

doczytałam, ze prześwietlenie ok, to super trzymam kciuki za szybki powrót

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

My już po chrzcinach. Do klubowej galerii wrzuciłam zdjęcie Zuzanki
Jestem zmęczona, ale szczęsliwa, bo impreza się udała i chyba wszyscy zadowoleni
No i mamy to już z głowy

Nadrobiłam, ale nie odpisuję, bo mamy jeszcze gości i mase sprzątania.
A jeszcze dziś mąż z bratem zaczynają remont na dole u teściów- kuchnia i pokój
Od jutra może już bedę na bieżąco

Buziaki Mamusie

zdjęcie zobaczę na kompie fajni ze wszystko sie udało

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Kinia znowu nie śpi dziś od 7, ale pospala 8-9:30 i teraz śpi od 11 łaskawa dziś jest dla mnie:P

a na 17 mamy lekarza. Chciałabym skonsultować to, że już 5 dni nie ma kupy, brzuszek miękki, ale dziś widziałam ze chciała zrobić, ale jej się nie udało i płakała no i wokół oczu pojawila jej się fioletowa obwodka..

Ja mleko podaje w temperaturze pokojowej, zazwyczaj od ściągnięcia wypija w ciągu 3-4 h. Może czasem podgrzewam jak mam czas i nie płacze, że chce jeść.

daj znac co pi lekarzu

Cytat:
Agusia jak widzisz, że Kinia się pręży mocno jak do koopy rozbierz jak do przewijania, rozepnij pieluszke i nóżki do brzuszka przyciskaj a jak już docisniesz do brzuszka to wracaj nozkami delikatnie na zewnątrz do dołu. U Nas czasem to pomaga pediatra mi to pokazała i od razu seria baczkow byla

Tylko w niedziele na pół dnia przyjechala mama TZ maja do Nsd 100km. Drugi raz wnuczke widzi. Tz pojechal nad staw z psem. Hania zostala z babcia. Temp na dworze 32stop a ona ubrala ja w pajacyk i na dwór ubrala grubsza bawełnianą czapeczke o zgrozo
Jestem tym oburzona, wrocilam w domu zaduch a dziecko śpi w tym pajacyku pod kocykiem. Teściowa chwile przede mna pojechała do siebie. Tz dostal kazanie ode mnie bo my ja dość cienko ubieramy przy wysokich temp. Niedawno pozbylisnny się potowek a tu ciach pajacyk w upal!!! Dziewczynki czy ja przesadzam czy mam prawo się denerwować tak z lekka?
Teściowa chciala pewnie dobrze, ale ludzie gdzie pajacyk i kocyk w taki upał!

nie przesadzasz tez bym była zła.. Moje dziecko lubi ciepło, ale w taką tem sam bodziak i tyle... No wazne, zeby drugi raz tak juz nie zrobila w razie w

Cytat:
Haneczko mleczko robię z przegotowanej wody. Używam przefiltrowanej dzbankiem Brita wody kranowej. Potem ja gotuję oczywiście.

Poniżej zestaw do higieny butelek płyn Frosch dlla mnie nie pachnie niczym (faktycznie teb Dzidziuś przyjemny zapach ma) frosch w Rossmanie coś ok 16zl a Dzidziuś na Geminii ok 9zl Jak dla mnie Frosch bardzo wydajny jest. Używam od początku czerwca i połowa dopieroZałącznik 6551956 zuzyta.

dziękuję

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63404166]Na ten moment chusta jest lepsza dla dziecka. Nosidla tula mają wkladki dla noworodka ale i tak maluszek nie przyjmuje tak dobrej pozycji jak w chuscie. Generalnie nosidla są dla dzieci już siedzacych. My mamy tule Ale teraz używamy chusty

My po wizycie w poradni. Jednak wezidelko lepiej podciac. Załatwilam skierowanie i zabieg 4.08 o 13:00.
Hania cały czas grzecznie spała wyszlysmy z domu o 9, wrócilyśmy teraz
Jestem glodna i zmęczona[/QUOTE]

i bedzie miala problem z głowy : *

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Witam się już na odchowalni po długiej przerwie ;-).

dobrze, ze sie odezwałaś
Dużo przeszlas, najważniejsze zeby było juz dobrze

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dodałam w pierwszym poście obrazek dot. skoków rozwojowych, może którejś się przyda, bo ja właśnie szukałam informacji na ten temat

Super, że się odezwałaś! Współczuję Ci tych przeżyć Myślę, że każda z nas na Twoim miejscu by ześwirowała z zamartwiania się... Na pewno wszystko będzie w porządku Dużo zdrówka i spokoju dla Was!
Super, dzięki

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
My po lekarzu. Maja wazy 4 kg przybrała 0,5 przez 24 dni. Lekarka powiedziala ze w normie i ze widzi ze częściej karmię piersią. Mnie się wydaje ze trochę malo. Przy ostatnim ważeniu w ciagu tyg przybrała 240 gram ale wtedy dawalam więcej mm.

Na katar dostala krople do nosa i mamy się inhalowac. Na oczko krople z antybiotykiem. Na noc przez 2-3 dni mam podawać paracetamol żeby spokojnie spala.

Ania, nie doszukuj sie problemów skoro z waga jest ok, to jest ok)
I oby katarek przeszedl i oczko tez

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 15:56   #493
Radena
Zadomowienie

Dziś byłyśmy u okulisty,masakra jakaś, na następną wizytę idziemy prywatnie,bo pomimo tego,że oczka się dobrze rozwijają to nam kazała doktorka znów za 2 tygodnie. Normalnie w szpitalu byłyśmy o 7.30 dzięki czemu byłyśmy pierwsze,a i tak wyszliśmy dopiero o 12 do domu. Spalysmy teraz razem 2.5 godziny i nie mam obiadu,no ale cóż. Jeden plus jest taki,że Baś przybrała 900 gram w 2 tyg,ale my dajemy raz dziennie butlę,bo wieczorem nie może dojesc
Stary 2016-07-25, 16:08   #494
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Wojtek miał jakieś kozy w nosie, ale chyba to nie katar bo rano wyciągnęłam katarkiem i do tej pory czysto. Chce go szczepić w czwartek więc muszę teraz obserwować
Cytat:

[/COLOR]CHUDZIASZEK lzej ubierać chociaz nie jest tov100% przepis. Polozna i pediatra mówiły tez o przemywaniu octaniseptem.

Gabi ma katar, także cala noc czuwania. Zasypiala 3h wieczorem. dzisiaj idziemy do pediatry na kontrole z Igim to i mala umowien wszystkich cos nas rozklada.

Oj dużo zdrówka dla Was. A on ma te potówki tylko na policzkach i głowie i to od tego że jak go brzuszek boli i na nas zasypia to główkę ma całą mokrą.
Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Polecamkąpiele w nadmanganie potasu (tzw.Kala) Tylko woda musi byc letnia i rozowa. Wysuszy ladnie krostki u nas po 4 kapielach widac bylo efekty
Soffinka a ta woda ma być chłodniejsze niż zazwyczaj?? I czy to jest normalna kąpiel czy jak by osobna i potem jest właściwa?główkę też w tym moczysz??
Cytat:
Agusia jak widzisz, że Kinia się pręży mocno jak do koopy rozbierz jak do przewijania, rozepnij pieluszke i nóżki do brzuszka przyciskaj a jak już docisniesz do brzuszka to wracaj nozkami delikatnie na zewnątrz do dołu. U Nas czasem to pomaga pediatra mi to pokazała i od razu seria baczkow byla

Honcia bardzo mi przykro, że musisz patrzeć na płacz córeczki i siła ją trzymać dla każdej z Nas byłoby to bardzo ciężkie...
C

Chudziaszku bawilam się rewelacyjnie! Od połowy ciąży nie wychodziłam na imprezy z moimi kolezankami wiec ta sobotnia to po prostu totalny luz myślałam o dziecku ale TZ co chwila mi na fb zdjęcia wysylal
Tylko w niedziele na pół dnia przyjechala mama TZ maja do Nsd 100km. Drugi raz wnuczke widzi. Tz pojechal nad staw z psem. Hania zostala z babcia. Temp na dworze 32stop a ona ubrala ja w pajacyk i na dwór ubrala grubsza bawełnianą czapeczke o zgrozo
Jestem tym oburzona, wrocilam w domu zaduch a dziecko śpi w tym pajacyku pod kocykiem. Teściowa chwile przede mna pojechała do siebie. Tz dostal kazanie ode mnie bo my ja dość cienko ubieramy przy wysokich temp. Niedawno pozbylisnny się potowek a tu ciach pajacyk w upal!!! Dziewczynki czy ja przesadzam czy mam prawo się denerwować tak z lekka?
Teściowa chciala pewnie dobrze, ale ludzie gdzie pajacyk i kocyk w taki upał!

Też bym się wkurzyła. Nie wiem co to starsze pokolenie ma z tym przegrzewaniem czapeczkami itp.
Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
chusta czy nosidło tula???
Teraz chusta. Nosidełko jest dla dzieci siedzących. Te wkładki niemowlęce da podobno o dupe rozbić

Cytat:
My też próbujemy tak się usypiac ale opornie to idzie. Marcelka mysi być mega zmęczona żeby zasnęła sama w łóżeczku. Ale walczymy

Jestesmy już po zdjęciu. Czekamy na opis.

Powiem Wam, ze wolala bym zeby mi odcinali po jednym palcu niż słuchać tego rozdzierającego płaczu kiedy muszę ją trzymac na silę do badania
Oby wszystko było dobrze
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

My już po chrzcinach. Do klubowej galerii wrzuciłam zdjęcie Zuzanki
Jestem zmęczona, ale szczęsliwa, bo impreza się udała i chyba wszyscy zadowoleni
No i mamy to już z głowy

Nadrobiłam, ale nie odpisuję, bo mamy jeszcze gości i mase sprzątania.
A jeszcze dziś mąż z bratem zaczynają remont na dole u teściów- kuchnia i pokój
Od jutra może już bedę na bieżąco

Buziaki Mamusie
Super że impreza udana
Stary 2016-07-25, 16:21   #495
fiazo
Zakorzenienie

Kiara przytulam i współczuję stresu

Australia super. Pewnie bym szukała o skokach info, a tak mam na miejscu

Honcia super że prześwietlenie ok

Ja dziś testowałam chustę i to jest super sprawa. Ręce wolne, dziecko spokojne. Muszę sobie kupić.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 16:39   #496
zabciajs
Zakorzenienie

Jeju ile Wy piszecie Poczytam Was, bo piszecie ciekawe rzeczy. Jestem na stronie 37 (na komorce)

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Moja ostatnio nie spała od 15tej do 23ciej, także 8 godzin, tak się chyba czasem zdarza.

zabciajs ja też wyjścia na max 2 godziny i wszystko załatwiane w pędzie, zakupy to szybki ogląd półki, wrzucenie do koszyka i bieg dalej.
Jest to cięzkie. Ja tak do 1,5 bo nigdybnie wiem kiedy bedzie chciala jesc, a nie chce zeby plakala z glodu

Cytat:
Powiedz pediatrze, powinna pokazac lub zasugerowac cwiczenia.
Powiedzislsm ortopedzie na wizycie. Wyslala mnie do poradni rehabilitayjnej, nie wiem czy to nie przesada. Ale.. w najblizszym szpitalu przyjmuje stara rura ktora mnie leczyla jak bylam Mała i nie wspominam jej dobrze, w zaden sposob mi nie pomogła. Nie pojde do niej. Musze poszukac w innych szpitalach, ale blisko nie bedziemy mieli:/

Łozko przestawilam aby podchodzić do niej z drugiej strony.

A swoja droga czy tylko ja spie caly czas z dzieckiem w lozku? Przenieslismy sie z sypialni z materacem do salonu (nie ma w nim mebli bo zaczelismy remont w ciazy, sa tylko nowe okna i podloga) i lozeczka nie bralismy. Mala nauczyla die zasypiac sama, ale trzymana za raczke przez tatusia, bez tego moro ja ciagle wybudza :/ nie wiem jak bedzie w lozeczku i kiedy zacząć?
Stary 2016-07-25, 17:18   #497
ania230
Zakorzenienie

Dziewczyny a na kupy próbowałyscie herbate koperkowa? Bo u mnie pare lykow i potem kupsko mega.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-25, 17:25   #498
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a na kupy próbowałyscie herbate koperkowa? Bo u mnie pare lykow i potem kupsko mega.

Koperek niby bardziej na pierdy, ale u mnie tez dziala.
Niektorzy na kupy podaja rumianek, taki slabiutki słomkowy.
Stary 2016-07-25, 17:27   #499
CarycaKatharina
Zadomowienie

Zabcia my tez spimy z synkiem. Z lenistwa i w sumie mlody budzi sie tylko raz w nocy a dzis spal cięgiem od 1 do 6:30!
Stary 2016-07-25, 17:29   #500
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Witam się już na odchowalni po długiej przerwie ;-)
Zbierałam się do napisania wielokrotnie, ale jakoś tak zawsze wychodziło, że chwila wolnego została przerwana zanim skończyłam wiadomość. Nie odezwałam się już po wyjściu ze szpitala, bo pomijając wszystkie moje komplikacje w dniu wypisu, po odebraniu już mojego i Felcia wypisu, poszliśmy zdjąć jeszcze opaskę z rączki i wtedy Feluś dostał drgawek. Zabrali go od razu na obserwację a mnie odeslali z powrotem na oddzial. Po 10-15 minutach przebiegła neonatolog, że małemu sie pogorszyło i został przewieziony na intensywną terapię ( tak btw. dokładnie w miejsce gdzie było nagrywane 600 gramów szczęścia). Oczywiście nie mogłam go przez kilka godzin po tym nawet zobaczyć, by "pozwolić lekarzom działać". Byłam na skraju zalamania i wyczerpania jeszcze dodatkowo przez swoje komplikacje. Wszystko wyglądało bardzo groźnie, ale bez diagnozy nikt nie chciał nam nic powiedzieć. Mnie tego samego dnia wypisali, bo i tak nie mogłam siedzieć z synkiem. Wieczorem wylądowałam w innym szpitalu, okazało się to jednak bardzo silną reakcją na stres, a przy okazji wypisali mnie z bardzo niskim poziomem potasu i te dwie sprawy sie nalozyly. Felusia mogliśmy odwiedzać codziennie od 12-19. Całą dobę sciagalam dla niego mleka i zawozilismy mu do szpitala do banku mleka rano, potem wracaliśmy do domu i z powrotem do szpitala. To rozstanie z synkiem jest moim chyba najgorszym zyciowym doswiadczeniem i codziennie czekanie do 12 by sie dowiedziec czy wieczor, noc i poranek minęły spokojnie, tak samo to, że nie mogłam go karmić, przytulać, tylko stanie nad inkubatorem z synkiem przypietym do aparatury przez kilka godzin dziennie (na zmiane z mezem bo moglismy wchodzic tylko pojedynczo) i trzymanie go za raczke. To jest moja trauma. Po całej serii badań i konsultacji nic na szczęście nie wyszło i wypisali Felusia do domu. Czekamy jeszcze na wyniki badań w kierunku chorob metabolicznych. Na intensywnej terapii nie zaobserwowali juz drgawek tylko drzenia które moga wynikac z niedojrzalosci ukladu nerwowego, z reszta ma je do dzis. Ja po tym wszystkim totalnie zeswirowalam, jestem mega przewrazliwiona i wszystkiego sie boje i dlatego z małym jesteśmy u moich rodziców, a mąż przyjezdza na weekendy. Nie jest to dobre rozwiazanie, ale przerastalo mnie ze bede same przez 12 godzin dziennie i co jesli cos sie bedzie dzialo. Z reszta w przyszlym tygodniu wracamy juz do Krakowa, co mnie niezle stresuje. Od wyjscia mamy pewnie jak wiele z Was duze problemy brzuszkowe. Przepraszam, ale nie dałam rady nadrobić, ale od teraz postaram sie byc na biezaco. Wszystko troche nieskladnie napisane, ale wykorzystalam drzemke Felusia, ktory juz sie wybudza.
Współczuję przeżyć. Trzymajcie się! Mam nadzieje ze drgawki znikną samoistnie
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 17:35   #501
ania230
Zakorzenienie

Kiara trzymaj się Będzie dobrze!!! Musi!!!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-25, 17:36   #502
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Zabcia my tez spimy z synkiem. Z lenistwa i w sumie mlody budzi sie tylko raz w nocy a dzis spal cięgiem od 1 do 6:30!
U mnie dzis tez rekord-23 do 5.45!!
Ale nawet w dzien nie klade w lozeczku. Nawet do sypialni nie chodze.Jak tam sie przeniesiemy po upalach Gabi bedzie musiala sie odnaleźć.
Spi na mnie, w wozku lub chwile na materacu.

Polecicie dobra nianie elekt. tak ok 100,150zł
Stary 2016-07-25, 17:47   #503
ania230
Zakorzenienie

To i ja się pochwale jak w dzień nie spala 11 godzin tak to usnela o 23 obudzila sie chyba kolo 3 i usnela szybko. Potem o 6 i spala do 8.30. W samochodzie od 10-12. Potem jeszcze z 30 min i teraz usypia na mnie.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-25, 17:53   #504
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie raczej na baczki działa
Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Koperek niby bardziej na pierdy, ale u mnie tez dziala.
Niektorzy na kupy podaja rumianek, taki slabiutki słomkowy.
Spróbuje podać Hani rumiankowa herbatkę może wtedy łatwiej będzie z koopa

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 18:00   #505
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie raczej na baczki działa

Spróbuje podać Hani rumiankowa herbatkę może wtedy łatwiej będzie z koopa

Ja raz podałam. Ogólnie mam problem z podawaniem czegos innego niż piers,bo jak glodna to nie wypije bo chce mleko,jak w ogole nie głodna to nie pociągnie i tak czasem uda mi sie wyczuć moment.
Odkad podaje delicol Gabi ma problemy.jedynie ok godz4-5 z baczkami.
Raz zjadlam platki z mlekiem na noc i calą noc były straszne skręty,wiec niewiadomo jak to jest z tym jedzeniem. Na drugi dzien zjadlam przed poludniem i git.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Dzis podany koperek i dwa razy koopa,a tak to co drugi dzien jedna.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-07-25 o 20:11
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 18:24   #506
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś testowałam chustę i to jest super sprawa. Ręce wolne, dziecko spokojne. Muszę sobie kupić.
która metoda wiązałaś?

Madziu do nosa dostałam nasivin soft a do oczka tobrex

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Głowa mnie strasznie boli ... wezmę paracetamol.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-25, 18:36   #507
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
U mnie ta czkawka ze 3-4 razy dziennie. Czasem jak odbijam zamiast bekniecia mamy czkawke,a mała bardzo nie lubi mieć i zaczyna płakać:-/

Ja działam z 2 czajnikami na gazie mam zimna wodę przegotowana,a elektrycznym robią gorącą
Zawsze to jakiś sposób z tymi dwoma czajnikami

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:

Tak, właśnie niedawno pisałam o tym bo u nas też podobna reakcja

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
O wow! Pięknie pospal! na cycusiu jesteście?

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
U mnie dzis tez rekord-23 do 5.45!!
Ale nawet w dzien nie klade w lozeczku. Nawet do sypialni nie chodze.Jak tam sie przeniesiemy po upalach Gabi bedzie musiala sie odnaleźć.
Spi na mnie, w wozku lub chwile na materacu.

Polecicie dobra nianie elekt. tak ok 100,150zł
Następny spiochulec! pięknie!

A z niania... chyba obojętnie zwłaszcza jeśli nie chcesz z monitorem i kamerką.
My poprzednio mieliśmy przyczyną, "No name" i sprawdzała się super

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
To i ja się pochwale jak w dzień nie spala 11 godzin tak to usnela o 23 obudzila sie chyba kolo 3 i usnela szybko. Potem o 6 i spala do 8.30. W samochodzie od 10-12. Potem jeszcze z 30 min i teraz usypia na mnie.

Oby częściej takie nocki!

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:

Ja też na ślub wiele rzeczy sama robiłam i mam ogromną satysfakcję. Ale bardzo lubię takie robotki

Żabinek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-25, 18:39   #508
motylek1984
Zadomowienie

Kiara, współczuję przeżyć :-( oby wszystko było dobrze.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Dziewczyny, a jak jest z tymi czapeczkami?? Bo ja pamiętam, jak moja siostrzenica byla mala, to zakładało się czapkę, żeby uszków nie przewiało.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 18:52   #509
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Kiara, współczuję przeżyć :-( oby wszystko było dobrze.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Dziewczyny, a jak jest z tymi czapeczkami?? Bo ja pamiętam, jak moja siostrzenica byla mala, to zakładało się czapkę, żeby uszków nie przewiało.
Ja czasem zakładam jak wieje albo jak jest spocona żeby przejść z domu do auta i na odwrót
Stary 2016-07-25, 18:54   #510
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Oby częściej takie nocki!
o tak!!
teraz spi juz godzinkę
ja zamiast położyć się to gary umylam, ogarnelam mieszkanie i kwiaty podlalam teraz jem i odpoczywam.

po 2 latach storczyk mi zakwitł

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
ja rowniez zakładam jak wieje

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości