![]() |
#511 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Hm, ja mogę wrzucać zdj raczej... Spróbujmy coś. Choć raz mi się pluło o rozmiar, że za duży...
20180409_165959.jpg
![]() |
#512 |
Zadomowienie
|
No i poszło... Pierwsze lepsze wrzuciłam z telefonu. Zostawić Wam takie zupki?
![]() Faktycznie wiele osób pisze, że nie może. Ja przez ten spinacz wrzucam... A aplikacja nie ma już wsparcia, tzn już nad nią nie będą pracować informatycy. Zostaje tapatalk oficjalnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
Zgrzeszylam i wzięłam sobie chipsy do łóżka..
![]() Straszny wstyd, ale miałam chwilę słabości ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zupki zostaw ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak, po drugim i trzecim porodzie byłam szybko na nogach i zupełnie sprawna, to było super. Cytat:
![]() Haha, to ważne, że się z tż uzupełniacie ![]() Dokładnie tak! Jak już, to częściej krztusili mi się chłopcy niż Lidka przy blw, a dokładnie rzecz biorąc, to ja reagowałam większą paniką i częściej wyciągałam na szybko z krzesełka, żeby położyć na kolanach i poklepać po pleckach. I oczywiście mówię tu bardziej o takim pokaszliwaniu niż o prawdziwym zakrztuszeniu, gdzie człowiek w ogóle oddechu nie może złapać. A przy Lidusi mając wiedzę o blw i pierwszej pomocy, potrafiłam bardziej dziecku i naturze zaufać. Raz tylko było tak, że trzeba było jej pomóc, choć sporo razy sama coś... hm, jak to nazwać... cofała z gardła chyba, w taki charakterystyczny sposób dla dzieci karmionych metodą blw. Wygląda to na początku strasznie i gdyby nie spokój i wsparcie tż (który jest ratownikiem medycznym pierwszej pomocy - nie wiem jak to inaczej sensownie nazwać, bo w Pl raczej nie ma odpowiednika czegoś takiego), to nie wiem, czy bym wytrwała w blw. Ale teraz za to są już od dawna same pozytywy. Nie boję się, gdy Lidka je np. winogrona, pomidorki koktajlowe czy mandarynki, obgryza kukurydzę z kolby, itd, długo by wymieniać ![]() ![]() Naszym natchnieniem na początku był ten chłopczyk, zresztą imiennik jednego z naszych synów ![]() https://youtu.be/X5nocJSd-Us https://youtu.be/SlEh7m1qLoM
![]() |
![]() |
#516 |
Wtajemniczenie
|
Eluś Kochana, więc trzymam mocno kciuki, aby wszystko poszło po waszej myśli! Czekamy na dobre wieści.
![]() Sporo czytałam o poduszkach do karmienia, nie mogłam się zdecydować. Znajoma miała poduszkę od Ceba (tzw. Cebuszka), tania nie była ok. 85 zł, a jest niezadowolona, bo się szybko uklepała. Potem zaczęłam czytać o kurach babci Dany, ale i to mnie jakoś nie do końca przekonywało, aż trafiłam na poduszki Poofi i przepadłam. Musiałam mieć, ale za cenę 130 zł? Nie! Szperałam dzisiaj sporo, szukałam, aż w końcu kupiłam na olxie użytą kilka razy, bo nie sprawdziła się przy dziecku, które trzeba było nosić przy karmieniu, stan niemal idealny z oryginalnym pokrowcem - z wysyłką za 68 zł. Myślę, że to udany interes, a poduszka po opiniach naprawdę warta uwagi. ![]() I Ela! Nie boimy się o ząbki, tylko mamy nadzieję, że będzie dobrze! ![]() Cami, jak PADŁAM czytając tym razem o zdjęciu na fb, to już w ogóle zrobiłam dziurę w ziemi.. Ja nie wiem, normalnie nie wiem⌠No ale dobra strona to taka, że wszystkie te pyszności, które przygotowałaś były tyyyylko dla Was? Piąteczka za kochanych rodziców! Dentystę mam we czwartek na 14, będzie znieczulenie i borowanie, brrr.. Takie ząbki to ja rozumiem, mojemu co chwila coś się psuje, ale ząbki niestety po tacie. Żywię ogromną nadzieję, że córcia odziedziczy ząbki po mnie. ![]() Na pewno dam znać co do tej chemii niemieckiej, tylko nie wiem jeszcze kiedy będę. Znając zapał męża, to.. no. ![]() No też właśnie Cami, czemu kłaść Wielbłądy na frotte, kiedy same nie znosimy? ![]() ![]() Malutka od wczorajszej akcji jeszcze nie dała mi tak popalić, ale czekam cierpliwie. ![]() Asiaczku, z dzieciaczkami to rzeczywiście różnie jest. Jedne szaleją, a inne ćwiczą cierpliwość mamusiek. ![]() Emma, dziękuję za oklaski <chylę czółko>! Gdzie tam sporo, to kropla w morzu potrzeb, no nie słodź tak. ![]() ![]() Fioletowe, dziękuję Ci bardzo za informacje o termoforku! Widziałam go na allegro, ale zastanawiałam się jak to niby działa i czemu ma służyć, teraz już wiem. ![]() Kocie, witamy wśród obijających się, leniwych matek.. ![]() Odowska, każda z nas ma czasem gorszy okres, niestety. Mnie taka niewinna wyprawka momentami przerasta. Mam dni, kiedy cieszę się, że mogę to robić, ale częściej mnie po prostu przeraża ogrom rzeczy i ilość pieniędzy, które trzeba wydać. Dzięki Bogu mam tak kochanego męża, który potrafi mi do rozumu przemówić i pociesza. ![]() ![]() Przyznaję się, to ja pisałam o hartowaniu sutków. Czemu tak się nie robi? Bardziej chodzi mi o to, żeby sutki mi nie popękały czy nie bolały tak bardzo przy karmieniu, Hafiji jeszcze nie czytałam. Asiaczku, pięknie to napisałaś! Lepiej ująć tego nie można! Przypominam sobie twoje słowa za każdym razem kiedy widzę wszelakiego rodzaju rzeczy dla dziecka, które przekraczają mój budżet. ![]() Justynko, ja kupuję jedną buteleczkę firmy Avent model Classic+ 125 ml, ale o tym pisała wcześniej Folinka i idę po prostu za jej radą i niemałym doświadczeniem. ![]() ![]() ![]() Justyna, dzięki Ci dobra kobieto! ![]() ![]() ![]() ![]() Ogromnie współczuję Ci tej sytuacji.. Domyślam się, że chodzi o naprawdę grube pieniądze. Nie mam pojęcia szczerze co przeżywasz, bo ja pewnie jęczałabym już przy tysiącu.. ![]() Zgrusia, gratuluję zdrowej babeczki! ![]() Bursztynku, super, że jesteś już w domku! Nie ma to jak własne pielesze. ![]() Kocie, zacna poducha jak na kota przystało. ![]() Monya, naprawdę bardzo się ucieszyłam, kiedy przeczytałam, że ojciec dziecka się odezwał, to takie światełko w tunelu. Powiedz, jak z tym się czujesz? Bardzo jesteś zaskoczona? Kamień z serca troszkę? ![]() Folinko, gdy zobaczyłam twoje robóki i opis, to autentycznie się zachwyciłam! Naprawdę idzie Ci pozazdrościć! Piękne kolory, a szaliczek dla misia jest totalnie rozbrajający i rozczulający.. ![]() ![]() ![]() Ja Was Dziewczyny pocytowałam, ale część mi ucięło, wkurzyłam się i będzie bez cytatów, a co.. Przepraszam, że tak odpowiadam z opóźnieniem, ale bardzo mi głupio tak po prostu przejść obojętnie.. Przepraszam, że nie odpisałam wszystkim, jest już po 1wszej, siedzę bez światła, bo mąż śpi, umysł już nie teges.. Jutro mąż w pracy, to postaram się normalnie pisać, a nie jakieś nadrabianie z całego dnia czy ile tam.. ![]() Wiecie, mam taką torebkę z Orsaya w prezencie od mamy i siostry i zastanawiam się czy nie przerobić jej na taką do wózka, tzn. doszyć te zaczepy na wózek i ew. jakieś kieszonki w środku, ale nie wiem czy taniej nie wyjdzie po prostu nową kupić.. Pomyślałam o niej, bo te z La Millou wydają się podobne kształtem. Zdjęcie w załączniku (z internetu).
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-04-17 o 00:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja dzis mam pobudkę z samego rana, bo musze zrobić badanie grupy krwi przed przyjęciem immunoglobuliny anty-RhD (okazało się ze mój wynik sprzed świat jest nieważny bo musi mieć mniej niż tydzień :/), potem endokrynolog, a po południu gin. Trzymajcie kciuki by szyjka się nie skracała! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#518 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry ja też już na nogach, mam próbną fryzurę na 9, później muszę zamówić kosze dla rodziców, kupić balony i kilka rzeczy do pakowania kołocza, później lecę mamie zrobić pazurki na ślub a na 16 wizyta.. Niech już się skończy ten intensywny czas...
![]() Trzymam kciuki za jakże liczne wizyty dzisiaj! Wpadnę wieczorem poczytać czy wszystkie wizyty przebiegły pomyślnie ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:53 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co do torby jest piękna i faktycznie chyba bym ją na Twoim miejscu przerobiła na torbę do wózka ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:53 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:55 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-04-17 o 06:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 | |
Zadomowienie
|
Dobry!
Cytat:
![]() zgrusia brawo za wizytę! Jak dla mnie waga w normie na tym etapie. Teraz to chyba te nasze dzieciaki tak mają, że czasem im rośnie brzuch, czasem głowa... monyaa108 uf! Dobrze, że już masz za sobą ten ulepek. No i super! Trzymam kciuki za przełomowy weekend majowy! xxxbursztynekxxx ![]() pola25 cieszę, że już lepiej! małymi kroczkami do przodu. no i kciuki za męża! folinka ![]() ![]() ![]() norka93 tu link do tekstu Hafiji: https://www.hafija.pl/2010/10/czego-...ie-lyknie.html Trochę stary jest, ale od tego czasu nic się nie zmieniło w kontekście sensowności hartowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Syn w nocy źle spał a ja przez to często chyba się jakoś napinam i dzisiaj strasznie bolą mnie pośladki i uda:/
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Norciu,torba śliczna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#522 | ||||
Wtajemniczenie
|
Norka pisze z rana już, a cóż to za święto..
![]() Cześć Wam! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No, chociaż tyle dobrego przy tej całej akcji, bo to jakieś żarty były, tak perfidnie.. ![]() Dziękuję za opinie o torebce! ![]() Cytat:
![]() Mam dylemat.. Iść spać dalej czy na 9 iść do lumpeksu, gdzie będzie nowa dostawa dzisiaj. ![]()
![]() |
![]() |
#523 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I świetny wybór wózka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za odzew w sprawie torebki. ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#527 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Norko piękna torba ![]() ![]() ![]() Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-04-17 o 07:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 | ||
Wtajemniczenie
|
Folinko skarbnico, dziękuje za wskazówki odnośnie blw
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() aa pisałaś o poduszkach poffi i faktycznie tez spotkałam się z masą pozytywnych opinii ![]() ![]() ![]() za kciuki dziękuję Kochana! aaa ja bym szła do lumpeksu ![]() Cytat:
![]() ![]() Sandam powodzenia w przedślubnej gorączce ![]() ![]() anima ooo wózek super! ![]() mąż dziś ma dość ważne badanie, wiec zaraz lecimy, a o 15 wizyta w końcuuuu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Folinka cudne szydełkowe rzeczy. Piekne czapeczki będziecie miały z Lidka.
Monyaa sytuacja troche stresująca pewnie dla Ciebie. Mimo wszystko jestes twarda kobieta i dasz sobie radę. Cytat:
Dobra decyzja! Ja tez mam juz szczerze dosc. Ale na szczescie wczoraj szef przyniósł mi drukarkę. Kazał spakować wszystkie potrzebne materiały biurowe i pytał kiedy planuje zacząc pracowac z domu. Cos mi sie wydaje ze chca mnie sie pozbyć z biura ![]() U mnie zatkanego nosa ciąg dalszy. Wczoraj ledwo oddychałam cały dzien. Noc na szczescie udało sie przespać bez większych niespodzianek. Wczoraj tez w pracy spotkałam koleżankę z ktora sie nie widziałam dosyc dawno. Mowi ze szlyszala ze jestem w ciazy i ze gdyby mi sie dokładnie nie przyjrzała to wcale by nie powiedziała... Tz mowi ze ona chyba słabo widzi bo brzuszek to mam juz sporych rozmiarów i nawet nowi sąsiedzi gratulują z pierwszego strzału. I tak czytam o tych torbach wlasnie... czemu Wy zmieniacie torbe do wózka? Mi tez ta moja dołączona wcale mi sie nie podobała jakos specjalnie ale zmieniać to chyba nie bede. U mnie w czwartek spotkanie z położna 1 maja mam usg, popatrzymy na maluszka znowu i zobaczymy jak urósł od ostatniego, 3 maja znowu konsultanta i tak w kółko ciagle cos. Szkole rodzenia zaczynam pod koniec maja. Tylko sie zastanawiam czy zakupić te materiały przed sesja... podali jakies mp3 do posłuchania ktore trzeba kupic internetowo. I tak sie zastanawiam czu ja to musze studiować przed tymi zajęciami??? ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Aha i skąd ja mam wiedzieć kiedy mi pokaże 100 dni do porodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do torby to pisałam, że w zestawie nie mam, można dokupić dodatkowo ale jest sporo droższa niż la millou i dużo mniej mi się podoba ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() U mnie kolejna to U3T w przyszły czwartek i też nie mogę się jej doczekać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a studniówki pokazują nam aplikację na tel np preglife ![]() Cytat:
![]() dziękuję za kciuki, dam znać, pewnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Zadomowienie
|
Witam się z rana, w końcu przespana noc w swoim łóżku
![]() Trzymam wielkie kciuki za wasze dzisiejsze wizyty, czekamy na same dobre wieści ![]() ![]() ![]() Odowska dziękuję za pytanie, córcia jak weszła do domu po szkole to byłam akurat w łazience od azu zapytała tż czy ja zostałam w szpitalu z takim smutnym głosem, ale jak wyszłam z łazienki to sama radość była bardzo się ucieszyła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to pewnie tylko te brzydkie dodają za darmo do wózka ![]() Cytat:
Witaj w domu. Dobrze ze juz wszystko pod kontrola! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Wtajemniczenie
|
hahah
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#536 |
Zakorzenienie
|
To jesli ciąża ma 281 dni to ja mam dzis wlasnie studniówkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() P.s. przybij piąteczkę za poduchę - mam identyczną! I do kompletu mam poduszkę, rożek i kołderkę minky w ten wzór, drugi rożek bawełniany cienki i poduszkę-rogal do karmienia. Zakocona na maksa ![]() Sandam, doczytałam, że tuż tuż wielki dzień... Koniec staropanieństwa ![]() ![]() Cytat:
Zua, nie smutaj, proszę. Myślę, że na twoje myślenie częściowo ma wpływ to, co tu piszą dziewczyny, co i ile tego kupują, ale to naprawdę nie jest najistotniejsza część macierzyństwa. Położna nam ostatnio powiedziała: nie myślcie tyle o gadżetach, dziecku na początek potrzebna jest tylko miłość i bliskość. Więc wyluzuj, jeszcze nadejdzie ten dzień, kiedy będziesz w swoją Księżniczkę pakować miliony monet ![]() ![]() Folinko, piękne te twoje twory-potwory ![]() ![]() Co do oleju z wiesiołka - Dziewczyny, trochę mi przykro, bo jakiś czas temu wrzucałam skan z materiałów z mojej szkoły rodzenia i tam była cała lista tego, co brać, nakładać, stosować i od kiedy. Było o wiesiołku, masażu krocza i liściach malin, ale niestety żadna się do tego nie odniosła ![]() Cytat:
Monya, ![]() ![]() P.s. rozumiem przejścia z glukozą - ja zareagowałam tak samo ![]() Bursztynku, super, że w końcu w domu. Jak rokowania, lekarze puścili cię z czystym sumieniem? Apali, witam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Karolina, czytałam, że już rozpakowani i zadomowieni - super! ![]() ![]() ![]() Co do zatkanego nosa i trochę prywaty przy okazji - przez 3 dni myślałam, że umrę, bo nie mogłam oddychać, ustami też ciężko było nabrać powietrza, bo w końcu macica się rozrosła i płuca mają mniejszą wydolność. Lekarz mi zalecił spray izotoniczny z wodą morską. Nic nie pomogło, kropli ze sterydami nie chcę stosować, więc metodą prób i błędów wymyśliłam taką mieszanką do inhalacji: Opakowanie majeranku, opakowanie tymianku, opakowanie oregano. 4 torebki szałwii, 2 torebki rumianku i kilka solidnych łyżek soli morskiej. Zalewamy w szerokiej misce wrzątkiem, a jak trochę ostygnie - sztachamy się do woli. Na początku kompletnie nie czułam nic, myślałam, że oszaleję albo zacznę sobie aplikować Domestos tudzież Kreta ![]() Tak w ogóle to witam to przerwie i dziękuję za pamięć. Bardzo źle się czułam i nie miałam siły ani leżeć, ani czytać. Spać nie mogłam, bo się dusiłam. Dziś jest odrobinę lepiej, choć teraz muszę pomyśleć o czymś wykrztuśnym zanim zejdzie mi na oskrzela lub płuca. Pozdrawiam wszystkie wizytujące - dużo nas dzisiaj ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Wtajemniczenie
|
Summer listy od Ciebie zapisałam i dokładnie przeczytałam
![]() ![]() RudyKotBialyKot nie wiem czy się wcześniej chwaliłam, ale też jestem kocią mamą rudziaka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Raczkowanie
|
Karolina, dzięki za słowa wsparcia
![]() A co do studniówki to mam dwie aplikacje ciążowe i jedna pokazuje 98 dni do porodu a druga 102 nie mam pojęcia dlaczego. A tak pomyślałam ze mamy ten sam termin porodu chyba? to obie jesteśmy blisko 100 ![]() Odowska â dzięki za kciuki ![]() Norka dzięki, poczułam się od razu lepiej naprawdę kamień z serca, miesiąc caly to przezywalam a teraz już w sekundzie mi negatywne uczucia minęły tylko czekam az go zobaczę. Summer super ze już jest .lepiej, a z tż nie widziałam się od stycznia także kawal czasu. Dziewczyny i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Rozeznanie
|
Norka zdjęcia fryzury nie mam bo była robiona na szybko przed otwarciem salonu, ale obiecuję że po ślubie wstawię zdjęcia fryzury czy też sukni na wielorybie jeśli ktoś będzie zainteresowany, ale to raczej na fb bo tutaj się wstydzę.
![]() Summer mi tam ciąża w niczym nie przeszkadza a wszystko praktycznie załatwiam sama bo tż ciągle w pracy wolne ma tylko dzień przed ślubem i poniedziałek po ślubie. Ale ja jestem przyzwyczajona do takiego latania, że tak to nazwę zboczenie zawodowe, bo pracowałam na linii produkcyjnej i też nie było czasu na jakikolwiek odpoczynek. Mały nie protestuje, że nie odpoczywamy będzie robotny po mamusi. Mamy zamiar przetańczyć całe wesele ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.