Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-25, 10:20   #511
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
Rush są obłędne, przyciągają mnie i odrzucają. Jeszcze nie dojrzałam do własnej flaszki
Mam te same odczucia Fascynują mnie a jednocześnie drażnią. W moim odczuciu są kiczowate, bezczelne a jednocześnie działają na mnie jakoś tak..rozweselająco Szukam próbek, odlewki, używki - a potem pomyślę o flaszce.

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 11:03   #512
justynaneyman
Zakorzenienie

[QUOTE=darla13;26417532]DKNY Pure - faktycznie to zapach czystości , czystość w najczystszej postaci Na mnie trwały, w zasadzie nie wiem, co w nim czuje, przeważnie wyodrębniam składniki, a tutaj nic - kojarzy się z takim świeżym praniem przyniesionym z dworu...Nie narzuca się, jest delikatny ale wyczuwalny, idealnie wyważony. Na pewno się zdecyduję na większą butelkę.[/QUOTE
Dla mnie niestety dominująca jest wanilia- a wanilia w połączeniu z nutkami czystości jest niestrawna- jak lód śmietankowy z posypką proszku do prania.
Duże rozczarowanie.

Casmere Mist- piękny, delikatny, kobiecy zapach. stonowany, wyważony, kwiaty jakby trochę z łąki, z lekką nutką czegoś świeżego jak powiew chłodnego powietrza, no coś cudownego- kupiłam w ciemno właściwie bez przekonania wielkiego, bo lubię zapachy dość wyraziste, tymczasem CM jest zapachem, w którym czuję się, jakbym tak pachniała bez perfumowania - nie wiem, czy ne będzie najczęściej noszonym zapachem z moich zbiorów.

Bvlgari Blv II- co za okropny zapach! chemiczno lukrecjowy, odświeżacz w kostce, jakiś taki ostry, potem znów mydlany, sponiewierał mnie po prostu, a jednak...w najgorszym momencie...kiedy chciałam uciekać przed samą sobą w tym zapachu...zaczął mnie przyciągać,,, i jestem bardzo zadowolona, że go mam (znaczy jak wariatka poleciałam do Super Ph. i go kupiłam)

Kurczę, jak radość z nawróconego grzesznika- wiele zapachów, które wydawały mi się piękne na początku, potem mnie rozczarowało, zaczynałam się w nich doszukiwać czegoś, co mnie zniechęcało... i odwrotnie- w tych zapachach, które budziły mój największy sprzeciw, zaczynałam dopatrywać się czegoś interesującego (początek procesu) a w koncu uwodzicielskiego i przyciągającego (skrajna postać) i takich zapachów mam najwięcej.

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 17:08   #513
Idealist
Wtajemniczenie

Pierwszy raz miałam przyjemność testować Creeda - Love in Black.
Piękne perfumy choć jako miłośniczka fiołka nie mogę powiedzieć, żeby były one w całości fiołkowe. Czuje w nich więcej kwiatowych nut, głównie irysa, róże, trochę porzeczki albo śliwki. Zapach robi wrażenie zimnego, mokrego tak jakby kwiaty były skąpane jeszcze w chłodnej porannej rosie.
Na drugim nadgarstku Estee Lauder - Private Collection Tuberose Gardenia. Początek bardzo mocny - to była tuberoza ale potem chyba najpiękniejsza gardenia jaką kiedykolwiek próbowałam.
Idealist jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 19:21   #514
agnyska81
Zakorzenienie

Kilka słów o ostatnich testach:

Lolita Amarena - masakra lukrecjowo-anyżkowo-wiśniowa. Słodka i obezwładniająca do bólu zębów. Bardzo trwała. Mimo wszystko ma w sobie jakiś lalkowy urok

Explosive - skądś znam, klasyczny, z charakterkiem.

Coco M. EdT - jakby bardziej noszalna niż EdP, ale to nadal mordercze świeżo-kwiaty. Na trwałości nic nie traci.

Lovely S. J. Parker - Narciso jako żywo! Piżmak lekko spocony, całkiem sexy.

Vintage K. Moss - baaardzo miły, puderkowo-słodki, kobiecy. Przy tym absolutnie nie męczący.

Blenheim Bouquet - cudne soczyste cytrusy, szczypta lawendy, cedr. Krystaliczny, orzeźwiający jak łyk chłodnej wody. Jedyna wada - trwałość EdT marna, jakby to była woda kolońska. I tak go lubię

L'eau du Gouverneur - znowu soczysty cytrusowo-zielony początek, a potem normalnie Zagorsk Niekoniecznie dla mężczyzny, niestety słaba trwałość.

Padparadscha - bleh, nie mogę się przebić przez znienawidzone ziele angielskie... Trwałość i intensywność jakaś taka mizerna...

Extreme Orient Coty - nazwa to kpina. Ten orient pachnie li tylko migdałem. Jeśli nie zważać na oczekiwania spowodowane nazwą, zapach ładny i uroczy.

Ambar - zdecydowanie należy do grupy Kashminy Touch i Hiver. Tylko jak KT jest kremowa i kojąca, tak w Ambar coś lekko drażni. Ale tak lekko, prawie podskórnie, co jednak może wpienić.

Patchouli Patch - bardzo udane wcielenie paczuli. Zmienne, raczej łagodne, zdecydowanie nie szmaciane.

Frazer Fir - tania choineczka, nie mogę się pozbyć wrażenia, że pachnie toto jak dawne sosnowe płyny do kąpieli.

Aqua di Gioia - okropność. Jako ostrzeżenie powinno zadziałać trio: jaśmin, pieprz, piwonia. Ból głowy gwarantowany. Do tego sztampa, nuda, pospolitość.

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-04-28 o 19:56
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 20:47   #515
hey
Wtajemniczenie

Ava Luxe
Ambre Antique
Oj tak, to zdecydowanie antyk, a raczej, biorac pod uwage moje uczucia do niego, stare próchno. Przez pierwsze kilkanaście sekund po nałozeniu na nadgarstek, próchniak był dość klasyczny, orientalny, ciężki, pomyślałam "ale retro!!!". Po czym ujawnił swoją mydlaną nature - takie ostre, staroświeckie różano-kwiatowo-piżmowe mydło...niby też retro, ale mydłu mówie stanowcze nie Po paru godzinach wychodzi nieco przyjemniejsza baza - jest mniej słodka i mniej gryzących w nos mydlin, ale dalej nie dla mnie. Kojarzy mi sie ten zapach ze starą babą w futrze chełpiąca sie swoim arystokratycznym pochodzeniem, jakby mało ludzi miało przodków w zubożałej szlachcie
Czyli dalej nie wiem co sadze o ambrze

No. 23
Całkiem ładnie, ale dość linearnie - to lekki i spokojny zapach. Jest tu taki sandałowiec w stylu Tam Dao, doprawiony lekko słonawym geranium i czyms jeszcze. Jednaj jest tu nuta która mnie drażni, nie wiem dokładnie dlaczego ale coś mi nie pasuje, obwiniam piżmo i jego często mydlane konotacje.
Oba zapachy nie powalają trwałością, ledwie je czuje po 4 godzinach

Kadzidła (z paczulami, skórami, przyprawami, drzewami w tym oudami)

Edytowane przez hey
Czas edycji: 2011-04-28 o 20:49
hey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 23:07   #516
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Explosive - skądś znam, klasyczny, z charakterkiem.
Rozterka kiedyś posiadała flakon i ze dwa razy miała go przy sobie na zlocie.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 23:33   #517
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

AA Jasminorum - bardzo piękny jaśmin, niestety szybko traci moc

Eisenberg Tentation - Testowałam tydzień temu, byl tak niwyrazisty, że już nic o nim nie umiem powiedzieć

Eisenberg Love Affair - zimny ale kremowy, z nutką wetiweru, nieprzyjazny

Eisenberg La Peche - ech, Angela może slad odnalazłam w lekko dusznawej nucie głowy, ale obok Opium to to nawet nie stalo.

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 08:32   #518
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Eisenberg La Peche - ech, Angela może slad odnalazłam w lekko dusznawej nucie głowy, ale obok Opium to to nawet nie stalo.
Na mnie znowu pachnie baaaaardzo podobnie do Narciso Rodrigueza...

Private Collection, Estee Lauder - chemiczny, mocny, zielono-ostro-zamszowy początek szybko zmienia się w kremowy, ale nadal delikatnie plastikowy zapach gardenii podbitej tuberozą. Nie potrafi jednak trafić w moje gusta...

Blv II, Bvlgari - fiołek, irys, anyż, lukrecja, paczula, wanilia... To nie mogło się skończyć inaczej niż lżejszą, wiosenno-letnią wersją Lolity Lempickiej. Przynajmniej na mojej skórze.
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 10:41   #519
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Balenciaga Paris - rumianek

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 13:44   #520
Kasiulka22
Zakorzenienie

Issey Miyake L'eau d'Issey Florale - już od dawna wodziły mnie na pokuszenie opisy tego zapachu i będąc ostatnio w Sephorze z przyjemnością sięgnęłam po różową butelkę w znanym kształcie stożka. Zapach piękny, od razu mnie urzekł. Nie podobny do pierwotnej wersji (choć i ją lubię ). Kwiatowy, ale niebanalny, lekki, przejrzysty, przestrzenny z wyraźnie wyczuwalną różą w krystalicznym, czystym, ale ciepłym wydaniu. Zawładnął mną od razu Na pewno warto przetestować Moja własna buteleczka już do mnie leci

Edytowane przez Kasiulka22
Czas edycji: 2011-04-29 o 13:45
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 13:53   #521
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Issey Miyake L'eau d'Issey Florale - już od dawna wodziły mnie na pokuszenie opisy tego zapachu i będąc ostatnio w Sephorze z przyjemnością sięgnęłam po różową butelkę w znanym kształcie stożka. Zapach piękny, od razu mnie urzekł. Nie podobny do pierwotnej wersji (choć i ją lubię ). Kwiatowy, ale niebanalny, lekki, przejrzysty, przestrzenny z wyraźnie wyczuwalną różą w krystalicznym, czystym, ale ciepłym wydaniu. Zawładnął mną od razu Na pewno warto przetestować Moja własna buteleczka już do mnie leci
o tak, całkiem przyjemny
Mam próbeczkę jedynie, ale już wiem, że będzie na mojej wish list.
Gdyby nie fakt, że właśnie zakupiłam wersję letnią summer 2011, to bym się skusiła jeszcze latem na Florale, a tak muszę trochę zużyć pachnideł zanim kupię nowe

Kasiulka22, czy udało ci się kupić za jakąś fajną cenę?
Jeśli tak, to czy mogę wiedzieć gdzie?

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 14:21   #522
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
o tak, całkiem przyjemny
Mam próbeczkę jedynie, ale już wiem, że będzie na mojej wish list.
Gdyby nie fakt, że właśnie zakupiłam wersję letnią summer 2011, to bym się skusiła jeszcze latem na Florale, a tak muszę trochę zużyć pachnideł zanim kupię nowe

Kasiulka22, czy udało ci się kupić za jakąś fajną cenę?
Jeśli tak, to czy mogę wiedzieć gdzie?
Kochana za średnią cenę bo płaciłam 239 zł za 90 ml (całkiem nieźle, w sumie najtaniej na Allegro u design_outlet) myślałam, że flaszka będzie do rozbiórki (50 ml dla mnie), ale zamknięto mi wątek za Caps locka w tytule (a dokładnie w jego części) . Dla siebie samej polowałabym na jakąś 50-tkę w dobrej cenie. Mimo wszystko myślę, że i te 90 ml się u mnie nie zmarnuje bo zapach jest naprawdę śliczny

Powiedz mi proszę czy wersja letnia jest podobna do klasycznej? Ogromnie jestem ciekawa bo wiem, że Issey miał już kilka wariacji tego zapachu

Stary 2011-04-29, 14:36   #523
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana za średnią cenę bo płaciłam 239 zł za 90 ml (całkiem nieźle, w sumie najtaniej na Allegro u design_outlet) myślałam, że flaszka będzie do rozbiórki (50 ml dla mnie), ale zamknięto mi wątek za Caps locka w tytule (a dokładnie w jego części) . Dla siebie samej polowałabym na jakąś 50-tkę w dobrej cenie. Mimo wszystko myślę, że i te 90 ml się u mnie nie zmarnuje bo zapach jest naprawdę śliczny

Powiedz mi proszę czy wersja letnia jest podobna do klasycznej? Ogromnie jestem ciekawa bo wiem, że Issey miał już kilka wariacji tego zapachu

przebija się w niej nuta wersji klasycznej, ale ja najmocniej czuję jakieś owoce, gruszka jest na pewno, ale inne owoce ciężko mi wyczuć. Jakkolwiek piękny zapach i za cenę ok. 136 zł 100 ml na Feelunique

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2011-04-29, 15:23   #524
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:

przebija się w niej nuta wersji klasycznej, ale ja najmocniej czuję jakieś owoce, gruszka jest na pewno, ale inne owoce ciężko mi wyczuć. Jakkolwiek piękny zapach i za cenę ok. 136 zł 100 ml na Feelunique
Bardzo dziękuję za informacje, bo już sprawdzałam na All i widzę, że tam jest za ok 170-180 zł

Edit pomyłka, na All wcale tej wersji nie ma

Czas edycji: 2011-04-29 o 15:26
Stary 2011-04-29, 15:29   #525
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

kasiulka-zaintrygowałaś mnie tym zapachem, muszę się w końcu wybrać do perfumerii i potestować nowościBTW- czy ktoś wie ,czy nowe AA są już tam do sprawdzenia?

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

lub ,w ogóle, co się pojawiło z nowości?

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-29, 15:44   #526
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
kasiulka-zaintrygowałaś mnie tym zapachem, muszę się w końcu wybrać do perfumerii i potestować nowościBTW- czy ktoś wie ,czy nowe AA są już tam do sprawdzenia?

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Golgie wypróbuj je koniecznie, mamy podobny gust zapachowy i myślę, że możesz mieć kolejnego "muszmiecia" a co do nowych AA ciekawa jestem tej jaśminowej

Edit z nowości mnie podoba się jeszcze Gap Stay myślę, że prędzej czy później też go zakupię.

Beeets mnie zaintrygowała Korsem i muszę w Douglasie - a to dla mnie dłuższa wyprawa spróbować Palm Beach

Czas edycji: 2011-04-29 o 15:46
Stary 2011-04-29, 15:47   #527
pin3ska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość

Z nowej jest w perfumerii AA Jasminora

Cytat:
Golgie wypróbuj je koniecznie, mamy podobny gust zapachowy i myślę, że możesz mieć kolejnego "muszmiecia" a co do nowych AA ciekawa jestem tej jaśminowej
Dla mnie jaśminowa to porażka, ale ja nie lubie jaśminu za bardzo Wierci mnie w nosie strasznie.

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:46   #528
darla13
Rozeznanie

W poznańskim Douglasie(Stary Browar) znalazłam Arabie Lutensa. Pierwsze co się rzuca do nosa - przyprawy, gorąco, a potem na mnie zamienia się w uleżały pot. Jest ciężko, bardzo ciężko. Zdecydowanie nie lubię zapachów spod znaku Serge...
Stary 2011-04-30, 16:36   #529
Justyna Pe
Raczkowanie

Dostałam próbkę Belle D'Opium, miał się nadać jako odświeżacz do samochodu, a się okazało, że to całkiem przyjemny zapach, chyba muszę się z nim bliżej zapoznać
Stary 2011-04-30, 21:06   #530
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Mam te same odczucia Fascynują mnie a jednocześnie drażnią. W moim odczuciu są kiczowate, bezczelne a jednocześnie działają na mnie jakoś tak..rozweselająco Szukam próbek, odlewki, używki - a potem pomyślę o flaszce.
Dokładnie też szukam ale na all chyba dużo podrób

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Casmere Mist- piękny, delikatny, kobiecy zapach. stonowany, wyważony, kwiaty jakby trochę z łąki, z lekką nutką czegoś świeżego jak powiew chłodnego powietrza, no coś cudownego- kupiłam w ciemno właściwie bez przekonania wielkiego, bo lubię zapachy dość wyraziste, tymczasem CM jest zapachem, w którym czuję się, jakbym tak pachniała bez perfumowania - nie wiem, czy ne będzie najczęściej noszonym zapachem z moich zbiorów.
Justyno pieknie opisalas Cashmere Mist, dla mnie to trochę odwrotność BC.... bardzo mi się kojarzą ze starymi Zen ale troszkę mało intensywny.

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 09:20   #531
Kota
Zakorzenienie

Zachęcona opinią bodajże Truskawy testowałam Pumę I`m going.
Oj, trąci na mnie sztucznizną, jest dzika i ostra, no, nie nie, nie podoba mi się nic a nic.
Jasminora też jakaś słaba i niezapadająca w pamięć. Ot, jaśminek wdzięczny, jakich wiele.
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 09:42   #532
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

A ja niuchnęłam ostatnio Jasmin Noir Bvlgari i okazało się, że dobrze go znam, bo to zapach jednej ze znajomych. W życiu nie wpadłabym na to, że pachnie właśnie JN. Nie czuję w nich ani jaśminu, ani nawet żadnych innych kwiatów, ani niczego noir. Świeże pranie. Proszek do prania. Zapach czystości. Może lekko pudrowy. Bardzo przyjemny, ale jednak nazwa i flakon obiecują coś innego
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 09:55   #533
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Testuję globalnie Chinatown
no i.... kurczaki piękny zapach ale testowany z fiolki chyba nie bardzo ma szansę się rozwinąć tak jakbym chciała.
Trzyma się blisko ciała i trochę brakuje mu intensywności, przedtem testowałam normalnie z flakonu i odczucia były zupełnie inne

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 10:11   #534
Pin up girl
Zakorzenienie

Lumiere, Rochas 1984 - ładny, zielony szypr, mocno przykurzony. W otwarciu trochę ostry, czuć odrobinę aldehydów, poza tym nuty zielone i fiołka. Potem robi się bardziej kwiatowo, ale nadal dość cierpko, dzięki wetiwerowi. Fajnie wędruje w kierunku drzewnej bazy.

Nina Ricci 1987 - spodziewałam się czegoś więcej. Mimo, że zapachowi nie można odmówić szyku i klasy, to jednak jest typowy dla perfum z tamtego okresu, zero zaskoczenia i oryginalności. Gęsty owocowy syrop, z dominacją czarnej porzeczki i brzoskwini zmieszany z nutami zielonymi i ciężkimi kwiatami, osiadłe na drzewno-piżmowo-cybetowej bazie. Łanie i nudno.

I jeszcze Le Bain, JOOP! - ten mnie zauroczył, świetny ma klimat. Otwiera się pomarańczowo, z bergamotą i lekko syropowym brzoskwiniowym niuansem, całość delikatnie muśnięta aldehydem. Zaraz pojawia sie śliwka, trochę wytrawna, alkoholowa, zapach staje się słodko-gorzki. W tle czuję coś jakby orzecha włoskiego. Baza pyszna, waniliowa, nadal z tym orzechem, owocowa zalewa wyparowała od waniliowego ciepła. Klasa.

Edytowane przez Pin up girl
Czas edycji: 2011-05-01 o 15:47
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 13:10   #535
OlaVS
Zadomowienie

Będąc w perfumerii przetestowałam półeczkę Tesori d'Oriente.
Jak na swoją cenę (35 zł!!!) zapachy są bardzo oryginalne i w miarę trwałe, i bez znamion taniości wyczuwalnych nosem.
Niespecjalnie podobały mi się zapachy kwiatowe, no , jakby Orchidea zdawała się mi najładniejsza.
Ale już te orientalne są bardzo warte uwagi.
Mirra - spodziewałam się czegoś bardziej wytrawnego, tymczasem jest to bardzo przyjemny, egzotyczny zapach ze sporą dawką wanilii - przypomina łagodną wersję Far Away Avonu. Nawet mi się spodobał - tęsknię do wakacji, podróży, podziałał mi na wyobraznię!
Marrakech Patchouli&Ginger - orient co się zowie, w ciagu dnia w lecie pewnie zbyt ciężki. Spójny, gęsty, słodkawy, przypomina mi trochę sławną Jil sander No.4.
Marrakech Neroli &Cardamono -najpierw bardzo fajny, egzotyczny, pikantny, ale chłodny, potem się zmydla i zaczyna przypominać Eau de Fleurs Neroli Chloe, a potem bardzo szybko znika.
Marrakech Ibisco e Pepe Rosa - fioletowa butelka i taki zapach, intrygujący, chłodny, egzotyczny i trochę sztuczny. Nie wziełąm na skóre, więc o rozwoju nie moge nic powiedzieć.
Niestety w tej perfumerii nie było Hammam - niedawno testowałam go, ale w biegu, i bardzo chiałabym ten test powtórzyć, bo zapamiętałam, że byl niezwykły, egzotyczny, aksamitny. Troche kojarzył mi się z męskim Hammam Bouquet Penhaligon's, ale był łatwiejszy i uniseksualny. Będe szukać do powtórnych testów.

OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:12   #536
ropuszka
Zakorzenienie

Encre noire pour elle poczatek swietny, kwiatowy i slodki, potem stopniowo uwalnia sie nuta mydla, ale dosc przyjemnego. Zapach rozwija sie w zastraszajacym tempie i rownie szybko znika, zostawiajac tylko slaba won tego malo ciekawego juz mydelka Kosztuje to cudo 328 zl za 50 ml
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:27   #537
papug
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Encre noire pour elle poczatek swietny, kwiatowy i slodki, potem stopniowo uwalnia sie nuta mydla, ale dosc przyjemnego. Zapach rozwija sie w zastraszajacym tempie i rownie szybko znika, zostawiajac tylko slaba won tego malo ciekawego juz mydelka Kosztuje to cudo 328 zl za 50 ml
a, nie, nie ma aż takiej tragedii z cenami :
http://merlin.pl/Lalique-Encre-Noire...19,762923.html

A ja zdecydowanie wolę męskie EN
papug jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:05   #538
vea7
Zakorzenienie

Perfumers Workshop, Tea Rose
Róża w retrospekcji, czyli od kwiatka do krzaczka
Zaczyna się dość mocną, ale taką "konfiturową" różą - taką jak u babci na wsi rosły - duże, ciemnoróżowe kwiaty, których płatki ucierało się na konfiturę. Potem delikatnieje i przechodzi rzeczywiście w różę herbacianą, mocno nagrzaną słońcem Kończy się zdecydowanie wytrawniej, bardziej zielono - zapachem krzewu różanego.
Zapach jak dla mnie i na mnie całkiem trwały, i chociaż raczej z tych prostych, to przyjemnie mi się nosi... Generalnie za różą w perfumach nie przepadam, tak ta mi lato i wakacje w Nysie przypomina, że jestem na tak

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 13:36   #539
beeets
Zakorzenienie

Czy już są testerki DKNY Be delicious fresh blossom Juiced limitowana edycja 2011?
czy nadal czuć ogórki?

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2011-05-05, 14:08   #540
jessica855
Zakorzenienie

Cytat:
Czy już są testerki DKNY Be delicious fresh blossom Juiced limitowana edycja 2011?
czy nadal czuć ogórki?
nie wiem czy są...
ale mam już jakiś czas temu upolowane na all
w wymienionych przez Ciebie nie ma ogórków
ale w DKNY Be Delicious Juiced są ale nie aż tak ładne jak w klasyku edp lub edt
zachwycałam się tymi zapachami z początku, ale zachwyt minął

Be Delicious Fresh Blossom Juiced - ładne kwiatowe, krystaliczne. przyjemny zapach i tyle... Za dużo takich już jest...żeby się zachwycać nie wiadomo ile
Be Delicious Juiced - początek słodszy, bardziej skondensowany niż klasyk, czuć mango i gruszki (?) z ogórkowym tłem. za mdły mi się wydaje, mimo że uwielbiam słodkie zapachy jak i świeże ogórkowe...
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości