|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015
Cytat:
|
|
|
|
|
#512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko wiesz, cześć odłożyliśmy od razu jak wcześniej część kredytu spłacaliśmy. Bo go spłacaliśmy 30 września a 15 września się dowiedziałam, że jestem w ciąży. A reszta to jakoś nam wpadła w trakcie tych kilku miesiący. Więc w sumie na całą wyprawkę kasa by była. Ale ubranka nam odpadły bo część mama mi kupiła a częśc dostałam od koleżanki. Meble ma nam dac mój brat (ma takie ładne jasne drewno z dodatkami niebieskimi). A ze brat idzie na studia w tym roku to powiedział, ze mi je odda. To są 3 słupki. Częśc to półki częśc z drzwiczkami. Tak więć fajnie. Myślę, ze łóżeczko, fotelik i wózek to będzie zakup od teściowej, moich rodziców i babci mojej. Więc zostanie nam w sumie masa drobiazgów ale już nie tak kosztownych. Więc myślę, ze max 2 tys się wyda (wolę myśleć, ze więcej niż mniej
).
|
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz muszę zacząć coś działać w kwestii remontu łazienki. W poniedziałek bedziemy się umawiali z specem od gazu aby nam rury poprzerabiał, zamówimy drzwi i na początku lutego jak się uda ruszamy z bałaganem
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2012-01-07 o 12:17 |
|
|
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz ludzi do pytania, to kazdy cos odpowie, a Ty wyjmiesz z tego samo najlepsze
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;31461957]Madziu, Ty to się nawet nie zdążyłaś ponakręcać - ale nie każdej się udaje w pierwszym cyklu (chociaż trochę takich dziewczyn w wątku jest) [/QUOTE]Na przykład ja ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;31462113]Oj, dziewczyny, tego nie da się tak zaplanować My mieliśmy nadzieję, że uda się zajść latem i dziecko będzie na wiosnę, a tu zim nas zastała [/QUOTE] Oczywiście że nie da się zaplanować, ja chciałam mieć dziecko wiosenne tak, jak emigra. Miałam zacząć starania w czerwcu i co rusz coś stawało na przeszkodzie, a to moje leki na alergię, a to choroba męża, później moje wyrywanie zęba i skończyło się we wrześniu na pierwszych próbach i ostatnich zresztą. .
|
||
|
|
|
#517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdaje sobie sprawę że zawsze będą jakieś problemy i obawy ale mam nadzieję, że z czasem będziemy umieli sobie z tym poradzić.2. i 3. No właśnie dlatego się cieszę, że tu trafiłam bo chociaż na razie w ogóle nie zastanawiam się nad wózkami i innymi rzeczami to dzieki Wam będe miała juz jakąś podstawową wiedzę. Na razie jestem kompletnie zielona w tych tematach. Dziewczyny napisały wcześniej, że mają za dużo ciuszków. A ja nawet nie wiem ile jest potrzebne;p Mam nadzieję, że są jakieś poradniki "Dla rodziców inteligentnych inaczej" ![]() 4. Jeżeli chodzi o owulacje to w ogóle jest u mnie ciężko bo z tego co wiem to przy PCOs nie dochodzi do owulacji. A przy przerwie od tabletek miałam okres co 60 dni. Jednak na razie staram się nie martwić tym i nie czytać za dużo na ten temat bo nie chcę się niepotrzebnie nakręcać. Mam nadzieję, że lekarka wie co robi i jakoś nam się uda
|
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zaplanowania... to my jestesmy szczesciarzami. U mojego meza naprawde wszystko jest tak jak sobie zaplanuje i jak od poczatku planowalismy zeby zajsc w ciaze w czerwcu (zaczac starania zaraz po studiach znaczy sie) tak w nia zaszlismy, mimo ze starania zaczelismy w kwietniu
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko też nie wiedziałam czy mi coś ktoś kupi, dlatego wolałam sama odkładać. A to to teraz sobie pozowlimy na zrobienie szafy komandora w pokoju dziecka.
Emigruś pewnie, że tak. Indtynkt mi powie, położna, mąż, rodzice. Damy rady Marao chyba będzie ze mną, w sumie nawet się go nie pytałam. |
|
|
|
#520 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#522 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kochane Moje Najwspanilsze
, wy chyba sobie zartujecie mam 11 stron do nadrabiania Bikus chyba sobie zartujesz, ostatnia @ prosze zmien na 04.01. Cytat:
ale nie chcialam Ci zawiesc ![]() Cytat:
![]() Tak wogole Dziendobry ![]() U mnie bez rewelacji @ mam teraz co 2 tyg brak slow, mecze sie tyko, ale wierze ze wreszcie sie wszystko unormuje ![]() Ide poczytac, chciaz troszke nadrobie ![]() ![]() Witam NOWE Kolezanki Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-01-07 o 12:40 |
||
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
aaa to co do porodu, to my rodzimy razem. Najgorzej jak maż będzie miał wtedy zjazd.. to zaciskam nogi i czekam
|
|
|
|
#524 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez marao Czas edycji: 2012-01-07 o 12:44 |
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Today kurde... mogłam zakłady przyjmować
ale ci się @ teraz poprzestawiał.
|
|
|
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale się rozmażyłam dzisiaj o tych wyprawkach, porodach
|
|
#528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#529 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Miałam już nic nie pisać, ale nie byłabym sobą
tylko dziewczyny, nie ma co się najeżać, forum to miejsce do dyskusji na różne tematy, nie tylko o kolorze wózka mniej samej wiele takich dyskusji otworzyło oczy na pewne sprawy i przynajmniej zaczęłam dostrzegać ich drugą stronę Cytat:
, oczywiście u siebie w łóżeczku a uwierz mi, dałabym wszystko, żeby móc choć jeszcze z 1h pospać. Trwało to 2-3 miesiąceco do uczenia niemowlaka kilku tygodniowego spania samemu, to nie jestem pewna, czy można to nazwać nauką skoro ono NIC nie rozumie. Nauka wg mnie jest wtedy, gdy dziecko rozumie choć trochę co i dlaczego się dzieje. Inaczej jest to po prostu narzucanie swojej woli... Cytat:
i albo to respektujesz, albo z tym walczysz więc tak ja emigra napisała, różnie to bywa gdy już maluszek się na świecie pojawi zresztą większość z dziewczyn napisała, że ma jakąś wizję jak chciałaby, żeby spanie dziecka wyglądało, ale nie zamyka się całkowicie na inne okoliczności![]() Cytat:
![]() co Wy z tą wyrodnością??? póki co to ani Ty ani zaaabcia dziecka jeszcze nie macie, a nie mam w zwyczaju oceniać wyobrażeń. Napisałam to co napisałam tylko dlatego, ze przeczytałam o przemęczeniu dziecka kilka nocy, to się nauczy Czegoś takiego właśnie nie rozumiem - dziecko ma różne potrzeby i wg mnie wszystkie je należy zaspakajać, a nie z nimi walczyć dlaczego noworodek (czy niemowlak) wg Ciebie nie chce czasami za nic spać u siebie w łóżeczku sam? Cytat:
a znam też niestety historię, gdy rodzice swojego ukochanego psa musieli oddać teściowej, bo ich malutka córeczka panicznie się go bała.... wpadała w histerie na jego widok, wymiotowała, zrywała się w płaczem. Reakcja na każde szczeknięcie była tragiczna.i tak przez 2 miesiące w końcu zpadła bardzo trudna dla nich decyzja - pies będzie oddany. I o dziwo, on chyba też przyjął to z ulgą, bo ewidentnie miał dosyć zamykania w pokoju , żeby tylko dziecko go nie zobaczyło no cóż, i tak bywa.
|
||||
|
|
|
#530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madzia hehe to bym wygrala (a nie czesto sie to zdarza). @ az brak mi slow, ale czekam az wszystko unormuje chyba ze wczesniej zajde w ciaze (oczywiscie jestem za !!)
|
|
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj maz wczesniej nie chcial byc ze mna przy porodzie, ale teraz umowilismy sie, ze jednak bedzie, z tym ze nie na moment jak zaczne przec a w tej pierwszej fazie porodu - jak sa skurcze i sie czeka w sumie na rozwoj sytuacji
|
|
|
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
Mój na początku nie chciał, ale jak mu na spokojnie wytłumaczyłam, jak to mniej więcej wyglądają te dwie pierwsze fazy, to stwierdził, że na pewno będzie mi raźniej jak ze mną będzie, zawsze mi w jakiś sposób pomoże, czy pod prysznicem, czy pomasuje, będzie w kontakcie z personelem itp. Zawsze to lepiej niż nawet najbardziej znana położna, bo to w końcu obca kobieta. A mąż to mąż.
|
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uśpiłam synka i mam trochę czasu na neta muszę upolować jakąś nianię elektroniczną na all. Mały już w miarę się przestawił na nieprzychodzenie do nas na łóżko ze swojego, zasypia sam (zdarzają się gorsze wieczory ), więc jak już zakupię nianię to się wyniesiemy całkiem do drugiego pokoju. Później dojdzie zmiana łóżka dla małego i od razu kanapę wyniesiemy z jego pokoju i będzie miał jeszcze więcej miejsca. Mam nadzieję, że do narodzin drugiego dziecka, synek będzie już sypiał w nowym łóżeczku w sowim pokoju sam ot taki mam ambitny plan idę szukać tej niani
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ma 130 km w jedną stronę ze studiów. Tylko że w maju pewnie zaliczenia mu się zaczną hehe.
|
|
|
|
#535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marao & Emigra ja rowneiz chcialam zeby byl przy pierwszych 2 Ale osobiscie mialam dosc ciezki porod (fak dosc szybki) wiec TŻ byl przy mnie caly czas zeby mnie wspierac. I co na koniec powiedzial. Ze SYN jest tak samo jego jak i moj i chcial poczuc to jak to jest witac tak wazna osobe na swiat Oosobiscie RADZE najbardziej potrzebujez TŻ w ostatniej fazie, gdzie nie masz juz sil, a dziecko "pcha" sie na swiat Nawet nie wyobrazacie sobei jak slowa typy " brawo kochanie, radzisz sobie super" lub" "przyj" juz widac glowke". daja Ci energi (ktrej nie masz) i sily
|
|
|
|
|
#536 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale znając moje szczęście to może się to zdażyć właśnie wtedy. Albo w jakieś święto np Boże Ciało, bo ja mam zawsze tak, że coś ważnego dzieje się w najmniej odpowiednim momencie Cytat:
|
||
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Today dlatego my też chcemy rodzić razem. A wczoraj teściowa mówi, ze mąz jest głupi skoro sie na to godzi, bo to nie są widoki dla nich. Kuźwa... myslałam, ze jeą strzele.
|
|
|
|
#538 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marao dokaldnei, masz racje jego decyzja Moj maz siedzial wciaz przy mojej twarzy i mowil do ucha za wiele nie "zagladal" ale DUMNIE przecial pepowine po ![]() Tak naprawde nikt nie kaze mu "patrzec". A szczerze docenisz jego obecnosc Cytat:
A kto komu karze "zagladac"A mojemu mezowi az lzy z dumy polecialy, jak przecnal pepowine niezapomniany widok (pierwszy raz widzialamjego lzy)
|
||
|
|
|
#539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie w rodzinie moja siostra miała odwagę skomentować naszą decyzję i dostała po głowie Myśle że to jest decyzja indywidualna każdej pary, ale mąż musi zdawać sobie sprawę, z tego, co go tam czeka. Mój jest świadomy i wiem, że zrobi to, co uzna za stosowne. Jesli nie będzie chciał patrzeć, na to, co będzie się działo dalej i wyjdzie, to będzie to najmądrzejsza rzecz jaką zrobi. Magda kiedy masz pierwsze spotkanie z połozną? Edytowane przez marao Czas edycji: 2012-01-07 o 13:12 |
|
|
|
|
#540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wy będziecie chodzić/chodzicie do szkoły rodzenia? Co tam właściwie jest i jak często są spotkania? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

).
masz ludzi do pytania, to kazdy cos odpowie, a Ty wyjmiesz z tego samo najlepsze 

a uwierz mi, dałabym wszystko, żeby móc choć jeszcze z 1h pospać. Trwało to 2-3 miesiące
), więc jak już zakupię nianię to się wyniesiemy całkiem do drugiego pokoju. Później dojdzie zmiana łóżka dla małego i od razu kanapę wyniesiemy z jego pokoju i będzie miał jeszcze więcej miejsca. Mam nadzieję, że do narodzin drugiego dziecka, synek będzie już sypiał w nowym łóżeczku w sowim pokoju sam