![]() |
#511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Miłość, a seks..
Cytat:
I jeszcze jedno - można zarabiać naprawdę zupełnie przeciętnie i mieć mocno skąpy budżet na jedzenie. To niekoniecznie musi być przypadek skrajnej biedy - starczy, że to przeciętna rodzina z przeciętnymi zarobkami. Nie każdy też ma możliwość kupienia warzyw czy owoców taniej od rolnika. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do produktów od rolnika, to nie wiem jak tam u Was ale do mnie nawet sami przyjeżdżają jeżdżąc na osiedlu od domu do domu i proponują albo ziemniaki albo jajka albo jakies inne produkty. Ale może to wyjątek, nie wiem ![]() Choć z drugiej strony czy ja wiem..biorąc teraz pod uwagę aktualne truskawki to kupuję je normalnie w sklepie za 2,99..moim zdaniem to strasznie tanio bo ktoś musiał napracować się nad ich wyhodowaniem, zebraniem i zainwestować w transport więc może wcale to jedzenie nie jest takie drogie. Albo przynajmniej nie wszystko. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-06-17 o 23:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
Niektórzy chyba myślą, że zrzucenie zbędnych kg to coś niesamowitego, dostępne tylko dla wybranych, po prostu wyższa fizyka, osiągnięcie na miarę zdobycia Mount Everestu i w ogóle powinni za to dawać Nobla. Chyba każdy kto schudnął wie, ze to nie jest nic szczególnego (chociaż satysfakcja jest ogromna), najczęściej wystarczy trochę dyscypliny, cierpliwości (bo na efekty trzeba poczekać) i konsekwencji w zmianie nawyków. Nakłady finansowe nie są konieczne.
Edytowane przez _chocolate Czas edycji: 2013-06-17 o 23:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha, jeszcze jedna rzecz strasznie mnie drażni w tej dyskusji - założenie, że biedni ludzie nie mają innych potrzeb niż żarcie, że powinni zająć się poprawą sytuacji materialnej, a nie potrzebami seksualnymi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mają mają tylko próbując wczuć się w sytuację kogoś, kto ma stówę na jedzenie (choć to chyba obaliłyśmy jednak) martwiłabym się przede wszystkim o przyszłość rodziny i jej byt, a inne potrzeby zeszłyby w tym momencie na dalszy plan. Może inni potrafią mieć do tego dystans, nie wiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Zadomowienie
|
Chryste Panie, a gdzie ja tak napisałam? 100 złotych na samo pieczywo (tak, da się kupić bochenek ciemnego, zdrowego pieczywa za 3,33) a resztę domowych przepisów zmodyfikować. Gdzie ja pisałam o kupowaniu kurczaka za tą kwotę?
Wypowiadacie się na co dzień w wielu wątkach, zarzucacie innym brak czytania ze zrozumieniem, a same tego nie potraficie robić. Dodatkowo wszystko wyolbrzymiacie i przeinaczacie. Jeden post, a tyle pieniaczek, że głowa mała. I owszem nadal twierdzę, że przy zmodyfikowaniu posiłków gotowanych rodzinie na mniej tłuste i posiadaniu 100 złotych miesięcznie dodatkowo na produkty tylko dla niej - można schudnąć. Wiadomo, że za taką kasę nie kupi nie wiadomo czego, ale na ciemne pieczywo, na jogurty naturalne, lekkie serki jej starczy. Przecież nie zje bochenka chleba dziennie, do tego obiadu i 10 jogurtów. W kwestii ilości też można się trochę ograniczyć. Bo tak jak pisałam o mojej przyjaciółce - co z tego, że jest na diecie, je rzeczy gotowane na parze, jak zamiast jednego smażonego kurczaka, zjada pięć parowanych...
Dziewczyna, która kocha lakiery do paznokci Edytowane przez Black Rainbow Czas edycji: 2013-06-18 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
bochenek żytnio-orkiszowego, pełnoziarnistego chleba na zakwasie ważący 800 gram piekarz z małej piekarni w niewielkiej miejscowości sprzedaje do sklepów za 4 złote. Nie mówimy tu o razowcu na drożdżach albo pieczywie pociemnianym karmelem - mówimy o pełnoziarnistym pieczywie na zakwasie. Gdzie da się kupić ten chleb za trzy zeta, bo jak dla mnie oraz jak duży jest ten bochenek? Bo jak dla mnie, to opowiadasz durności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 | |
BAN stały
|
Cytat:
I zdziwiło mnie też trochę, że spore zainteresowanie mają tzw. "miśki". Kiedy się spytałem koleżanki czemu podobają jej się tacy. To powiedziała mi, że "wystarczy, że ja jestem chuda, nie potrzebuje drugiego szczura" haha |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do miśków, to fakt, coś w sobie mają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla ścisłości: tanie, pełnoziarniste pieczywo o dosyć sporych rozmiarach da się kupić w firmowych sklepach konkretnej piekarni lub samej piekarni. Nie trzeba biegać po sklepach, bo wiadomo, że tam narzucają swoją marżę. Bułki z mojej ulubionej piekarni mogę kupić w sklepie za 50 groszy sztuka, albo przejść się do ich sklepu firmowego przy samej piekarni i kupić za 30 groszy... Cieszę się jednak, że wiesz lepiej.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#522 | |
BAN stały
|
Cytat:
To zależy. U dorosłych mężczyzn może i tak. Jednak w szkołach średnich gdzie połowa chłopaków jest chuda jak szczury jednak wolą te chudsze dziewczyny, nawet te które mają kształty niewiele większe od mojego młodszego brata. Zresztą większość dziewczyn w szkołach średnich też raczej nie jest w pełni "wyrośnięta". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.