![]() |
#511 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Czubasek możesz wybrać sobie położną skąd chcesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Rozeznanie
|
czubasek, musiałabyś malucha zapisac do innej przychodzi żeby przychodziła inna położna, tak mi ostatnio powiedzzieli w ośrodku, ale ile w tum prawdy to nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Konto usunięte
|
Dorosea to nie jest związane z przychodnią. Ja mam położną z Centrum Przyjaznego Rodzinie, nie mają przychodni tam i maluch nie będzie tam należał w żaden sposób. Lekarza rodzinnego mam z przychodni koło swojego domu, a pielęgniarkę środowiskową jeszcze z innego miejsca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Zakorzenienie
|
DOROSEA ja też się średnio znam ale zamówiłam taki inhalator krówkę na allegro. Miał dobre opinie, ma maskę dla dzieci dorosłych i smoka, ten smok mnie chyba najbardziej przekonał. Zapłaciłam ok 150zł
DOLINKA napiwek dla personelu? Wtf?! KASZUSZKA masz co nosić. Dobrze że wszystko u ciebie dobrze Ja już po wizycie. Nie miałam usg dopochwowego, lekarz stwierdził że wszystko jest w porządku, szyjka długa, twarda a te bóle i kłucie to efekt napierania główki. Igor waży 2350, wymiary w normie, czyli przez dwa tygodnie ponad pół kilo przybrał, moja waga bez zmian. No i miałam pobierany GBS. Lekarz kręcił nosem na mój wyjazd do rodziców bo jestem na l4 i w razie kontroli ZUS mogę mieć nieprzyjemności. Takie kontrole są zapowiadane czy tak z zaskoczenia?
#515 |
Raczkowanie
|
bzdura-ja mam położną z innej przychodni, a pediatrę z innej-zresztą jakie to ma znaczenie skoro dziecka jeszcze nie ma na świecie, to skąd mają wiedzieć gdzie go zapiszesz jak się urodzi..zresztą zawsze można przepisać, tak jak ja zrobiłam. Ja mam położną z tej samej przychodni w której jest lekarz pierwszego kontaktu, jeśli już, ale nie wiem czy to ma jakiś związek. Położna mi mówiła,że teraz nie ma rejonizacji i ona nawet na wieś do kobiet jeżdzi..więc sądzę,że to nie żadnego znaczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Konto usunięte
|
Rudaska ja chodzę po mieście, wyjeżdżam na weekendy, w tygodniu bywa, że cały dzień nie ma mnie w domu, nie miałam żadnej kontroli. Poza tym w razie takowej muszą Cię wezwać do wyjaśnienia i wtedy wystarczy powiedzieć, że byłaś pod prysznicem i nie miałaś jak otworzyć drzwi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się zbierałam pół dnia do sklepu i jak w końcu wyszłam to deszcz zaczął padać, ale na szczęście mam blisko i dopiero jak wróciłam to się rozpadal ![]() DOROSEA ja zamówiłam tutaj http://m.aliexpress.com/item/32344023406.html Kolor sweet pastel ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W Rossmannie też nigdy nie zostałam poproszona bez kolejki ![]() Tą babę bym chyba rozszarpała. Zresztą, pewnie bym jej nie puściła. Ostatnio taka jedna stara babka w jednym ze sklepów tak się kręciła i się wpychała wszędzie. I oczywiście przy kasie się chciała przede mnie wepchać, bo stwierdziła, że nie zauważyła, że my z mężem też w kolejce czekamy ![]() ![]() Cytat:
![]() Zazwyczaj kontrole są niezapowiedziane z tego co wiem.
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53397704]Rudaska ja chodzę po mieście, wyjeżdżam na weekendy, w tygodniu bywa, że cały dzień nie ma mnie w domu, nie miałam żadnej kontroli. Poza tym w razie takowej muszą Cię wezwać do wyjaśnienia i wtedy wystarczy powiedzieć, że byłaś pod prysznicem i nie miałaś jak otworzyć drzwi.[/QUOTE]
Tak też myślałam że da się to wytłumaczyć jakoś. Eee nie będę się tym martwić
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
Co do położnych to faktycznie można wybrać skąd się chce ale kiedy się zapisywałam do przychodni, oprócz deklaracji lekarza pierwszego kontaktu, od razu mi dali do wypełnienia deklaracje odnośnie położnej i pielęgniarki środowiskowej. Oczywiście w rejestracji nikt nie powie, że nie trzeba wybierać z tej przychodni i większość osób wypełnia wszystkie deklaracje. A przychodnie muszą coś mieć z tego
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
rudaska kontrole sa niezapowiedziane ale w tak wysokiej ciazy juz raczej nie kontroluja. I oni bardziej na babki na wlasnej dg, albo z zatrudnione na miesiac na wysokiej pensji i nagle ciaza.
A nawet jak zdazy sie kontrola to mozna powiedziec ze sie po chlev vylo w sklepie. No jesc cos musimy. Albo tak jak Gryzelda pisze prysznic badz mocny sen. Chyba zmienie ta polozna bo ja ku.rwicy dosataje na sam jej widok. kacuszka rudaska duze dzieciaczki. Ciekawe ile moj szczypiorek bedzie mial w pon za tydzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
Poza tym oni chyba wolą kontrolować dziewczyny na dg. U nas na wątku chyba tylko Sylwoha miała kontrolę
![]() |
#525 |
Zadomowienie
|
Ja ostatnio zastanawialam się nad tymi cotton ballsami z biedronki, nie kupilam, ale wieczorem stwierdzilam ze moze jednak wezme. I nie było w zadnej biedronce już. Ale mama mi wziela u siebie i mam
![]() No ja na pewno poleze do czwartku, bo w czwartek mam ponowne badania. Także takie rzeczy u mnie.
#526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pocieszyłaś mnie, że masz termin na 1 grudnia i jesteś jeszcze pozamykana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Zadomowienie
|
Hmm.. przecież magnez ma przeróżne formy i jest różnie przyswajalny, w niektórych krajach niektórych form nie ma i niektórzy lekarze niektórych nie zalecają...
A producenci na wielu magnezach piszą jasno, że w przypadku ciązy i karmienia konsultować z lekarzem, bo oni nie robili badań na ciężarnych i odpowiedzialności jakby coś nie wezmą... Np. http://www.pepsieliot.com/najlepsze-...z-sobie-kupic/ Edytowane przez mujer Czas edycji: 2015-11-09 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, patrzajcie to:
http://bartoszekrehabilitacja.blog.o...om-mowimy-nie/ Czubasek też żałuję, że badań nie można robić przez neta ![]() ![]() A co z tą położną nie teges? Byłam w rossku na wyprzy, kupiłam dwa tusze do rzęs i co? W domu odkręcam, żeby zobaczyć szczoteczkę a jeden z nich cały pomaziany jakby się ktoś nim malował. Co prawda 3 zeta zapłaciłam (cena "na do widzenia" z 33 zł na 6 zł, no i jeszcze połowa ceny z wyprzy ![]() ![]() Poza tym, jak stałam dzis i oglądałam te tusze, podeszła do mnie kasjerka i mówi "ja pani pokaze szczoteczke" i odkręca!!! No szlag mnie o mało nie trafił. I powiedzialam jej, że skoro odkręciła to ma mi dać z szuflady nieotwarty. Stwierdziła, że już nie ma. Więc wzięłam dwa inne i taki pech ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aczkolwiek bywa, że w musujących jest masa zbędnych, badziewnych dodatków... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#530 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
Ogolnie jakaś nieogarnieta ta laska z Rossmanna... przecież tusz traci ważność, a Ty moglas chciec na zapas kupic. Zreszta szczoteczki sa zawsze pokazane na ekspozycji...
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
#532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję też, że moda na "sztywne buciki dziecięce" już przeminęła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
Też słyszałam o tym, że chodziki są niedobre. A o co chodzi z zakładaniem pieluch "na żabkę"? Kiedyś spotkałam się z tym pojęciem
![]() |
#534 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Niektóre formy mogą być szkodliwe, albo co najmniej budzić kontrowersje. Jak kto woli, ale ja jeśli mogę wybrać inną formę, pewniejszą, zwłaszcza w ciąży, to tak uczynię. A tego zapisu bym jednak nie olewała, a przy okazji dociekała, czy tylko producent nie zrobił badań i się ubezpiecza, czy są ku temu jakieś przesłanki, bo bywa tak i tak. Magnez po prawdzie większości ludków dziś potrzebny, nie tylko ciężarnym. ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
No nie sądzę, żeby teraz wyszło z tym jakieś jajo. Do rodziców to dokąd? Przecież możesz jechać do nich, bo potrzebujesz opieki, heloł ![]() Mój gin np. powiedział, że spoko, jak coś zawsze wybroni ciężrną przed ZUSem... Widać nie jest to takie kosmiczne. No nie wiem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Zakorzenienie
|
Znaczy, ja tak kupiłam w razie "w" ten magnez. Nie zamierzam się nim opijać
![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() Opisywałam dziś kolesiowi w aptece moją rankę w jamie ustnej, bo byłam dziś u innego dentysty i kazał kupić coś tam, ale zapomniałam co ![]() Facet pyta jak wygląda ta ranka. A ja mówię "No jest dziurka, wokół dziurki czerwona otoczka i białe w środku" ![]() Zęby wyszczerzył i zaczął się śmiać. nie wiem z czego ![]() Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2015-11-09 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Raczkowanie
|
ooo nooo moja teściówka przy starszej takie "dobre" rady dawała że jak zacznie stawać to trzeba będzie ORTOPEDYCZNE buciki kupić bo to sztywne muszą być i wysokie i wgl różne takie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
Zostało mi 50 dni do porodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tak pieluchowałam starszego, tzn. zakładałam pampersa i na pampersa tetrówkę jakoś tak zawijałam,że dupka taka wielka była=to było dobre do noszenia dziecka jak było maleńkie, ale generalnie tego nie lubiłam i raczej przy tym stosować nie będę..a zakładałam tak bo mi mama-dobra rada doradziła, a teraz to nawet nie będę kupować za dużo tetrówek - wtedy miałam 10 szt. a teraz to jeszcze nie kupiłam, kupię z 7-8 w pepco bo w miarę nawet są, nie za cienkie. Za to piękne kupiłam flanelowe w PEPCO - jedne w gwiazdki, a drugie w słoniki ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- ja się zastanawiam czy mi sie zgodzi na cc dzisiaj, a jak się zgodzi to kiedy ustali termin i na kiedy - ja 38tc skończę dokładnie 8 grudnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi tez truli ... kupilam dziecku emelki (swoja droga swietne buty tyle ze drogieee) ktore sciagalo przy byle okazji. ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- ogolnie niektorzy ludzie dzialaja mi na nerwy juz samym wygladem i polozna zalicza sie do tego grona. Poza tyn jest niekompetentna i nieslowna. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zakorzenienie
|
Jeśli już mowa o położnych, to właśnie do mnie dzwoniła moja i pytała jak zawsze jak się czuje, to jej mówię, że tydzień temu w szpitalu byłam i jutro mam iść na wizytę kontrolna i ktg do poradni i pierwszy raz w życiu ja zobaczę na żywo, bo ona ma jutro dyżur, najśmieszniejsze jest to, ze nawet nie wiem jak się nazywa, ale co tam ;P
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.