Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-09, 13:14   #511
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Czubasek możesz wybrać sobie położną skąd chcesz
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 13:15   #512
dorosea
Rozeznanie

czubasek, musiałabyś malucha zapisac do innej przychodzi żeby przychodziła inna położna, tak mi ostatnio powiedzzieli w ośrodku, ale ile w tum prawdy to nie wiem
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 13:17   #513
Konto usunięte

Dorosea to nie jest związane z przychodnią. Ja mam położną z Centrum Przyjaznego Rodzinie, nie mają przychodni tam i maluch nie będzie tam należał w żaden sposób. Lekarza rodzinnego mam z przychodni koło swojego domu, a pielęgniarkę środowiskową jeszcze z innego miejsca.
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 13:19   #514
rudaska
Zakorzenienie

DOROSEA ja też się średnio znam ale zamówiłam taki inhalator krówkę na allegro. Miał dobre opinie, ma maskę dla dzieci dorosłych i smoka, ten smok mnie chyba najbardziej przekonał. Zapłaciłam ok 150zł

DOLINKA napiwek dla personelu? Wtf?!

KASZUSZKA masz co nosić. Dobrze że wszystko u ciebie dobrze

Ja już po wizycie. Nie miałam usg dopochwowego, lekarz stwierdził że wszystko jest w porządku, szyjka długa, twarda a te bóle i kłucie to efekt napierania główki. Igor waży 2350, wymiary w normie, czyli przez dwa tygodnie ponad pół kilo przybrał, moja waga bez zmian. No i miałam pobierany GBS. Lekarz kręcił nosem na mój wyjazd do rodziców bo jestem na l4 i w razie kontroli ZUS mogę mieć nieprzyjemności. Takie kontrole są zapowiadane czy tak z zaskoczenia?
Stary 2015-11-09, 13:22   #515
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
czubasek, musiałabyś malucha zapisac do innej przychodzi żeby przychodziła inna położna, tak mi ostatnio powiedzzieli w ośrodku, ale ile w tum prawdy to nie wiem
bzdura-ja mam położną z innej przychodni, a pediatrę z innej-zresztą jakie to ma znaczenie skoro dziecka jeszcze nie ma na świecie, to skąd mają wiedzieć gdzie go zapiszesz jak się urodzi..zresztą zawsze można przepisać, tak jak ja zrobiłam. Ja mam położną z tej samej przychodni w której jest lekarz pierwszego kontaktu, jeśli już, ale nie wiem czy to ma jakiś związek. Położna mi mówiła,że teraz nie ma rejonizacji i ona nawet na wieś do kobiet jeżdzi..więc sądzę,że to nie żadnego znaczenia.
Stary 2015-11-09, 13:22   #516
Konto usunięte

Rudaska ja chodzę po mieście, wyjeżdżam na weekendy, w tygodniu bywa, że cały dzień nie ma mnie w domu, nie miałam żadnej kontroli. Poza tym w razie takowej muszą Cię wezwać do wyjaśnienia i wtedy wystarczy powiedzieć, że byłaś pod prysznicem i nie miałaś jak otworzyć drzwi.
Stary 2015-11-09, 13:24   #517
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaszuszka Pokaż wiadomość
Melduje sie po wizycie.
Dzis 36+6
Moj ,,maluszek" wazy juz ok 3400g czyli chyba juz najciezszy dziec na watku ;-)
Wszystko jest wporzadku jestem pozamykana i nie widac jeszcze oznak porodu. Gbsu nie mamy.
Z wymiarow malego termin wyskoczyl mi na 16.11 ale lekarz powiedzial zeby sie tym nie sugerowac, tylko trzymac sie daty z ostatniej miesciaczki.

Napiwek dla presonelu??? Dobre sobie :-P
U mnie tez dodatkowa kapa pod przescieradlem juz lezy.
Ojejj jaki duży juz! Piękna waga cieszę się, ze wszystko u Was ok
Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Przeleciałam strony z grubsza.
Normalnie ostatnio jak wchodzę na wątek to wieje grozą (porodami)
Atmosfera się jakaś gęsta zrobiła przez te szpitalne przygody.

Ja nadal nie mam humoru, jeszcze mnie TŻ dziś wkurzył. A już kilka tygodni obywało się bez ekscesów

Mam pytanie, kupiłam w aptece magnez+b6 w tabletkach musujących, można to to pić w ciąży w ogóle? Bo nie zapytałam aptekarza...
Magnez to magnez nie ma chyba takiego, którego w ciąży nie można, więc spokojnie
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Wlasnie musze jechac do miasta, do labka na badania a tak mi sie nie chce. Szkoda ze nie mozna badan przez neta robic
Ooo byłoby super

Ja się zbierałam pół dnia do sklepu i jak w końcu wyszłam to deszcz zaczął padać, ale na szczęście mam blisko i dopiero jak wróciłam to się rozpadal

DOROSEA ja zamówiłam tutaj

http://m.aliexpress.com/item/32344023406.html

Kolor sweet pastel

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-09, 13:24   #518
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość

Ja już po wizycie. Nie miałam usg dopochwowego, lekarz stwierdził że wszystko jest w porządku, szyjka długa, twarda a te bóle i kłucie to efekt napierania główki. Igor waży 2350, wymiary w normie, czyli przez dwa tygodnie ponad pół kilo przybrał, moja waga bez zmian. No i miałam pobierany GBS. Lekarz kręcił nosem na mój wyjazd do rodziców bo jestem na l4 i w razie kontroli ZUS mogę mieć nieprzyjemności. Takie kontrole są zapowiadane czy tak z zaskoczenia?
jak masz wpisane w L4,że możesz chodzić to mogą Ci skoczyć. Ja na L4 w poprzedniej ciąży byłam nawet na wakacjach. To zwolnienie od pracy, a nie od życia. Zresztą cieżarnych w tak wysokiej ciąży to raczej rzadko nawiedzają i jeśli już to pewnie wzywają.
Stary 2015-11-09, 13:25   #519
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Ja dziś w nocy obudziłam się cała mokra, oczywiście pierwsza myśl że wody mi odeszły
a to po prostu gorączka mnie męczyła
Chyba teraz u każdej z nas to będzie pierwsza myśl

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
O ja pitole co za ochroniarz...

Tylko w rosmanie kasjerki pilnuja pierwszenstwa ciezarnych. W tesco jak ustawiam sie w kolejce z pierwszenstwem dla ciezarnych i inwalidow to babki ktore tam stoja (bo to przewaznie kobiety) sa nagle slepe i kasjerki zreszta tez...

W labku osttanio jakas stara baba sie wepchnela w kolejke przede mnie bo ona tylko po recepte na zastrzyk. Siedziala 15 min a jak wychodzila i ja ludzie spojrzeniem zje.bali to z mina niewiniatka oj nie zauwazylam ze pani w ciazy.
No palant... ale stwierdziłam, że mam to w nosie. Ja wytrzymam

W Rossmannie też nigdy nie zostałam poproszona bez kolejki a sama się nie pcham...

Tą babę bym chyba rozszarpała. Zresztą, pewnie bym jej nie puściła. Ostatnio taka jedna stara babka w jednym ze sklepów tak się kręciła i się wpychała wszędzie. I oczywiście przy kasie się chciała przede mnie wepchać, bo stwierdziła, że nie zauważyła, że my z mężem też w kolejce czekamy (dodam, że już byliśmy prawie przy kasie). Wiem, wredna jestem, ale jej nie puściłam

Cytat:
No to Igorek pięknie rośnie
Zazwyczaj kontrole są niezapowiedziane z tego co wiem.
Stary 2015-11-09, 13:25   #520
rudaska
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53397704]Rudaska ja chodzę po mieście, wyjeżdżam na weekendy, w tygodniu bywa, że cały dzień nie ma mnie w domu, nie miałam żadnej kontroli. Poza tym w razie takowej muszą Cię wezwać do wyjaśnienia i wtedy wystarczy powiedzieć, że byłaś pod prysznicem i nie miałaś jak otworzyć drzwi.[/QUOTE]

Tak też myślałam że da się to wytłumaczyć jakoś. Eee nie będę się tym martwić
Stary 2015-11-09, 13:27   #521
Ani_qa
Zakorzenienie

I zgodzę się z dziewczynami, że jak masz 'chodzące' l4 to możesz normalnie funkcjonować... zawsze to się wytłumaczysz

U nas też zaczęło padać
Stary 2015-11-09, 13:32   #522
kalusia87
Zakorzenienie

Co do położnych to faktycznie można wybrać skąd się chce ale kiedy się zapisywałam do przychodni, oprócz deklaracji lekarza pierwszego kontaktu, od razu mi dali do wypełnienia deklaracje odnośnie położnej i pielęgniarki środowiskowej. Oczywiście w rejestracji nikt nie powie, że nie trzeba wybierać z tej przychodni i większość osób wypełnia wszystkie deklaracje. A przychodnie muszą coś mieć z tego
Stary 2015-11-09, 13:33   #523
czubasek20
Zakorzenienie

rudaska kontrole sa niezapowiedziane ale w tak wysokiej ciazy juz raczej nie kontroluja. I oni bardziej na babki na wlasnej dg, albo z zatrudnione na miesiac na wysokiej pensji i nagle ciaza.
A nawet jak zdazy sie kontrola to mozna powiedziec ze sie po chlev vylo w sklepie. No jesc cos musimy. Albo tak jak Gryzelda pisze prysznic badz mocny sen.

Chyba zmienie ta polozna bo ja ku.rwicy dosataje na sam jej widok.

kacuszka rudaska duze dzieciaczki. Ciekawe ile moj szczypiorek bedzie mial w pon za tydzien
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 13:37   #524
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak też myślałam że da się to wytłumaczyć jakoś. Eee nie będę się tym martwić
Poza tym oni chyba wolą kontrolować dziewczyny na dg. U nas na wątku chyba tylko Sylwoha miała kontrolę
Stary 2015-11-09, 13:37   #525
SweetViolet
Zadomowienie

Ja ostatnio zastanawialam się nad tymi cotton ballsami z biedronki, nie kupilam, ale wieczorem stwierdzilam ze moze jednak wezme. I nie było w zadnej biedronce już. Ale mama mi wziela u siebie i mam

No ja na pewno poleze do czwartku, bo w czwartek mam ponowne badania. Także takie rzeczy u mnie.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 13:40   #526
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaszuszka Pokaż wiadomość
Melduje sie po wizycie.
Dzis 36+6
Moj ,,maluszek" wazy juz ok 3400g czyli chyba juz najciezszy dziec na watku ;-)
Wszystko jest wporzadku jestem pozamykana i nie widac jeszcze oznak porodu. Gbsu nie mamy.
Z wymiarow malego termin wyskoczyl mi na 16.11 ale lekarz powiedzial zeby sie tym nie sugerowac, tylko trzymac sie daty z ostatniej miesciaczki.
O jaa, ale duży!
Pocieszyłaś mnie, że masz termin na 1 grudnia i jesteś jeszcze pozamykana ja ostatnio się zmartwilam jak usłyszałam, że wszystko na dole fest się trzyma, bo chciałabym żeby mój mały powoli szykował się na ten świat. A tak jeszcze daleka droga przed nim:p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 13:46   #527
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
pewnie,że można..każdy magnez można..magnez to magnez..
Hmm.. przecież magnez ma przeróżne formy i jest różnie przyswajalny, w niektórych krajach niektórych form nie ma i niektórzy lekarze niektórych nie zalecają...
A producenci na wielu magnezach piszą jasno, że w przypadku ciązy i karmienia konsultować z lekarzem, bo oni nie robili badań na ciężarnych i odpowiedzialności jakby coś nie wezmą...

Np. http://www.pepsieliot.com/najlepsze-...z-sobie-kupic/

Edytowane przez mujer
Czas edycji: 2015-11-09 o 13:48
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 13:47   #528
ogolnie
Zakorzenienie

Dziewczyny, patrzajcie to:
http://bartoszekrehabilitacja.blog.o...om-mowimy-nie/

Czubasek też żałuję, że badań nie można robić przez neta Znaczy, w sumie można zamówić pobranie krwi w domu w niektórych labo, więc
A co z tą położną nie teges?

Byłam w rossku na wyprzy, kupiłam dwa tusze do rzęs i co? W domu odkręcam, żeby zobaczyć szczoteczkę a jeden z nich cały pomaziany jakby się ktoś nim malował. Co prawda 3 zeta zapłaciłam (cena "na do widzenia" z 33 zł na 6 zł, no i jeszcze połowa ceny z wyprzy ), ale jak to tak
Poza tym, jak stałam dzis i oglądałam te tusze, podeszła do mnie kasjerka i mówi "ja pani pokaze szczoteczke" i odkręca!!! No szlag mnie o mało nie trafił. I powiedzialam jej, że skoro odkręciła to ma mi dać z szuflady nieotwarty. Stwierdziła, że już nie ma.
Więc wzięłam dwa inne i taki pech Przy okazji kupie jeszcze jeden i tez poprosze z szuflady, bo te na półkach to pootwierane stoją, ludzie nie mają za grosz rozumu w ogóle.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 13:47   #529
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny. Przeleciałam strony z grubsza.
Normalnie ostatnio jak wchodzę na wątek to wieje grozą (porodami)
Atmosfera się jakaś gęsta zrobiła przez te szpitalne przygody.

Ja nadal nie mam humoru, jeszcze mnie TŻ dziś wkurzył. A już kilka tygodni obywało się bez ekscesów

Mam pytanie, kupiłam w aptece magnez+b6 w tabletkach musujących, można to to pić w ciąży w ogóle? Bo nie zapytałam aptekarza...
To, że musujace mało istotne, ważne co to za związek.
Aczkolwiek bywa, że w musujących jest masa zbędnych, badziewnych dodatków...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-09, 13:50   #530
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Hmm.. przecież magnez ma przeróżne formy i jest różnie przyswajalny, w niektórych krajach niektórych form nie ma i niektórzy lekarze niektórych nie zalecają...
A producenci na wielu magnezach piszą jasno, że w przypadku ciązy i karmienia konsultować z lekarzem, bo oni nie robili badań na ciężarnych i odpowiedzialności jakby coś nie wezmą...
a no to wiem,że ma różne formy, bardziej chodziło mi o to,że nie zaszkodzi, jedynie może się gorzej wchłaniać. A ten zapis to zazwyczaj na lekach umieszczają,więc mnie nie rusza poza tym chyba nie każdej ciężarnej magnez jest potrzebny, bo np. u mnie w witaminach dla ciężarnych magnezu nie ma, więc pewnie jakby był niezbędny to by go dawali do każdych suplementów dla ciężarówek.
Stary 2015-11-09, 13:51   #531
Ani_qa
Zakorzenienie

Ogolnie jakaś nieogarnieta ta laska z Rossmanna... przecież tusz traci ważność, a Ty moglas chciec na zapas kupic. Zreszta szczoteczki sa zawsze pokazane na ekspozycji...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-09, 13:51   #532
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Si, chodziki to zuo. Na dodatek taki dzieciak często robi sobie częściej kuku, bo nie uczy się upadać

Mam nadzieję też, że moda na "sztywne buciki dziecięce" już przeminęła.
Stary 2015-11-09, 13:53   #533
kalusia87
Zakorzenienie

Też słyszałam o tym, że chodziki są niedobre. A o co chodzi z zakładaniem pieluch "na żabkę"? Kiedyś spotkałam się z tym pojęciem
Stary 2015-11-09, 13:58   #534
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
a no to wiem,że ma różne formy, bardziej chodziło mi o to,że nie zaszkodzi, jedynie może się gorzej wchłaniać. A ten zapis to zazwyczaj na lekach umieszczają,więc mnie nie rusza poza tym chyba nie każdej ciężarnej magnez jest potrzebny, bo np. u mnie w witaminach dla ciężarnych magnezu nie ma, więc pewnie jakby był niezbędny to by go dawali do każdych suplementów dla ciężarówek.
Zbytnie zaufanie do producentów suplementów ;P
Niektóre formy mogą być szkodliwe, albo co najmniej budzić kontrowersje. Jak kto woli, ale ja jeśli mogę wybrać inną formę, pewniejszą, zwłaszcza w ciąży, to tak uczynię.
A tego zapisu bym jednak nie olewała, a przy okazji dociekała, czy tylko producent nie zrobił badań i się ubezpiecza, czy są ku temu jakieś przesłanki, bo bywa tak i tak.
Magnez po prawdzie większości ludków dziś potrzebny, nie tylko ciężarnym.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
DOROSEA ja też się średnio znam ale zamówiłam taki inhalator krówkę na allegro. Miał dobre opinie, ma maskę dla dzieci dorosłych i smoka, ten smok mnie chyba najbardziej przekonał. Zapłaciłam ok 150zł

DOLINKA napiwek dla personelu? Wtf?!

KASZUSZKA masz co nosić. Dobrze że wszystko u ciebie dobrze

To Ciebie ten lekarz tak ciągle straszy tymi kontrolami ZUS czy kogoś jeszcze tutaj?
No nie sądzę, żeby teraz wyszło z tym jakieś jajo. Do rodziców to dokąd? Przecież możesz jechać do nich, bo potrzebujesz opieki, heloł I cso, ZUS Ci powie, że masz siedzieć w domu sama, czy wtf? Hm w 99% przypadków z tego się da wytłumaczyć, nie wiem skąd te uwagi lekarza...
Mój gin np. powiedział, że spoko, jak coś zawsze wybroni ciężrną przed ZUSem... Widać nie jest to takie kosmiczne. No nie wiem.
Stary 2015-11-09, 14:00   #535
ogolnie
Zakorzenienie

Znaczy, ja tak kupiłam w razie "w" ten magnez. Nie zamierzam się nim opijać Lubię mieć w zasięgu ręki rzeczy, które mogą się przydać.

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Też słyszałam o tym, że chodziki są niedobre. A o co chodzi z zakładaniem pieluch "na żabkę"? Kiedyś spotkałam się z tym pojęciem
Mi się wydaje, że każde założenie to trochę żabka

Opisywałam dziś kolesiowi w aptece moją rankę w jamie ustnej, bo byłam dziś u innego dentysty i kazał kupić coś tam, ale zapomniałam co
Facet pyta jak wygląda ta ranka.
A ja mówię "No jest dziurka, wokół dziurki czerwona otoczka i białe w środku"
Zęby wyszczerzył i zaczął się śmiać. nie wiem z czego

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2015-11-09 o 14:02
Stary 2015-11-09, 14:03   #536
arisah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Si, chodziki to zuo. Na dodatek taki dzieciak często robi sobie częściej kuku, bo nie uczy się upadać

Mam nadzieję też, że moda na "sztywne buciki dziecięce" już przeminęła.
ooo nooo moja teściówka przy starszej takie "dobre" rady dawała że jak zacznie stawać to trzeba będzie ORTOPEDYCZNE buciki kupić bo to sztywne muszą być i wysokie i wgl różne takie...
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 14:05   #537
ogolnie
Zakorzenienie

Zostało mi 50 dni do porodu hmmm...
Stary 2015-11-09, 14:14   #538
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:

ja tak pieluchowałam starszego, tzn. zakładałam pampersa i na pampersa tetrówkę jakoś tak zawijałam,że dupka taka wielka była=to było dobre do noszenia dziecka jak było maleńkie, ale generalnie tego nie lubiłam i raczej przy tym stosować nie będę..a zakładałam tak bo mi mama-dobra rada doradziła, a teraz to nawet nie będę kupować za dużo tetrówek - wtedy miałam 10 szt. a teraz to jeszcze nie kupiłam, kupię z 7-8 w pepco bo w miarę nawet są, nie za cienkie. Za to piękne kupiłam flanelowe w PEPCO - jedne w gwiazdki, a drugie w słoniki

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Zostało mi 50 dni do porodu hmmm...
ja się zastanawiam czy mi sie zgodzi na cc dzisiaj, a jak się zgodzi to kiedy ustali termin i na kiedy - ja 38tc skończę dokładnie 8 grudnia.
Stary 2015-11-09, 14:25   #539
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba jak.jest problem z bioderkami...

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
ooo nooo moja teściówka przy starszej takie "dobre" rady dawała że jak zacznie stawać to trzeba będzie ORTOPEDYCZNE buciki kupić bo to sztywne muszą być i wysokie i wgl różne takie...

Mi tez truli ... kupilam dziecku emelki (swoja droga swietne buty tyle ze drogieee) ktore sciagalo przy byle okazji.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

ogolnie niektorzy ludzie dzialaja mi na nerwy juz samym wygladem i polozna zalicza sie do tego grona. Poza tyn jest niekompetentna i nieslowna.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 14:35   #540
syylwuska
Zakorzenienie

Jeśli już mowa o położnych, to właśnie do mnie dzwoniła moja i pytała jak zawsze jak się czuje, to jej mówię, że tydzień temu w szpitalu byłam i jutro mam iść na wizytę kontrolna i ktg do poradni i pierwszy raz w życiu ja zobaczę na żywo, bo ona ma jutro dyżur, najśmieszniejsze jest to, ze nawet nie wiem jak się nazywa, ale co tam ;P

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości