![]() |
#481 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Cytat:
Ja ostatnio stałam 15 min w kolejce w Auchanie, myślalam że zostawię te zakupy i wyjdę, nie spodziewałam się że stanie w kolejce moze być takie męczące ![]() Dziewczyny, znacie się na inhalatorach ? Chyba muszę coś kupić bo oddychać nie dam rady, a i później dla dziecka się przyda, ylko zupełnie nic a nic nie wiem na ten temat |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ją o healthy Mix od wielu osób słyszałam że dosyć ustlenia się na twarzy i to zniechęciło mnie do zakupu ;/ A ten CC albo Provoke dobre maja krycie? Czy bardziej zależy Ci na dobrym kolorze i ujednoliceniu cery a resztę Pan Stickiem załatwiasz? ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Healthy mix utelnia sie mocno i mary kay tez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się autobusami boje jeździć, że miejsca nie będzie, a stać nie dam rady. Mi już kilka razy miejsce chcieli ustąpić ![]() Cytat:
Ja do biedronki mam 5 min drogi to nawet z samego rana moge się wybrać, a jak już nie będę na chodzie to tz wyśle ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Raczej idiota
![]() Tym bardziej, że nie chciałam się wepchać w kolejkę, tylko ta kolejka nie wyglądała jak kolejka ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
O widzisz, czyli tamten też ciemnieje ;/
Cytat:
![]() A wiadomo jakie będą kolory? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Raczkowanie
|
nie przejmuj się, ja też nie mam a termin mamy podobny:P tydzień temu wspominałam Tż o foteliku, bo koleżanka chce mi sprzedać swój i się go pytałam co o tym sądzi to mi powiedział,że się musi zastaaanowić..nosz kuwa, to niech myśli, tylko,żeby go mój poród go nie zaskoczył później, bo będzie miał na swojej głowie to ..ale mam to w dupie..ja propozycje dałam. A niech mi później kupi jeszcze taki co nie będzie pasował do ramy wózka to zatłukę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
Zaciekawa, a jak sprawa z Twoim cc? Wiesz na czym stoisz?
![]() |
#491 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://dzieci.pl/kat,1033563,title,S...uticaid=615e96 napiszę, napiszę.. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Zadomowienie
|
Weszłam właśnie na niemiecką stronę z opisem co jest potrzebne do torby szpitalnej... dwa punkty mnie rozwaliły:
-zdjęcie bliskich (ze niby patrzenie na nie dodaje sił) -napiwek dla personelu. No chyba nie. Z tego co widzę, to muszę jeszcze sporo rzeczy dopakowac, bo zbyt optymistycznie podeszłam do tematu-polozna mówiła, że niby wszystko dla malucha powinno być na miejscu, a podpaski i podkłady leżą na każdym kroku.. tylko, że przy zwiedzaniu porodówki nie widziałam żadnej z tych rzeczy.. Wczoraj położyłam sobie podkład pod prześcieradło.. chyba wolałabym żeby wody odeszły mi w domu niż w szpitalu... |
![]() ![]() |
![]() |
#493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja za tydzień mam zamiar zmieniać pościel i też już położę sobie podkład, bo jednak nigdy niewiadomo ![]()
![]() |
#494 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak, miałam już tak parę razy-pomogła zmiana pozycji z boku na plecy i przeszło..pytałam się o to położnej, powiedziała, że to normalne,że mały uciska jakieś nerwy mnie tak chwytał ból w całym brzuchu, jak jakiś skurcz czy coś takiego tylko na brzuchu...i puszcza po zmianie pozycji...zawsze robiło mi się przy przekręcaniu się z boku na bok...tak jakby dziecko mi brzuch za bardzo ciągnęło w dół czy coś takiego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Raczkowanie
|
Melduje sie po wizycie.
Dzis 36+6 Moj ,,maluszek" wazy juz ok 3400g czyli chyba juz najciezszy dziec na watku ;-) Wszystko jest wporzadku jestem pozamykana i nie widac jeszcze oznak porodu. Gbsu nie mamy. Z wymiarow malego termin wyskoczyl mi na 16.11 ![]() Cytat:
U mnie tez dodatkowa kapa pod przescieradlem juz lezy.
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
dzisiaj się wszystko okaże na wizycie, po wyjściu ze szpitala poszłam do psychologa o zaświadczenie,że mam nie pokolei w głowie:P i że się boję porodu po ostatnim, ale czy to styknie to nie mam pojęcia:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Przeleciałam strony z grubsza.
Normalnie ostatnio jak wchodzę na wątek to wieje grozą (porodami) ![]() Atmosfera się jakaś gęsta zrobiła przez te szpitalne przygody. Ja nadal nie mam humoru, jeszcze mnie TŻ dziś wkurzył. A już kilka tygodni obywało się bez ekscesów ![]() Mam pytanie, kupiłam w aptece magnez+b6 w tabletkach musujących, można to to pić w ciąży w ogóle? Bo nie zapytałam aptekarza... |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Raczkowanie
|
wydaje mi się,że tak - przecież nie ma innych składników - ja piłam, nawet lekarz mi zalecił kupić w płynie i wypić przed daleką podróżą samochodem, bo się lepiej wchłania..
|
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do magnezu to nie pomogę, bo ja łykam tabletki, ale sądzę, że nie powinno być przeciwwskazań.
![]() |
#501 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez są na baterie własnie To tanio na Ali, podeślesz link ? Cytat:
![]() a to po prostu gorączka mnie męczyła ![]() Cytat:
Na kiedy masz termin ? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ja pitole co za ochroniarz... Tylko w rosmanie kasjerki pilnuja pierwszenstwa ciezarnych. W tesco jak ustawiam sie w kolejce z pierwszenstwem dla ciezarnych i inwalidow to babki ktore tam stoja (bo to przewaznie kobiety) sa nagle slepe i kasjerki zreszta tez... W labku osttanio jakas stara baba sie wepchnela w kolejke przede mnie bo ona tylko po recepte na zastrzyk. Siedziala 15 min a jak wychodzila i ja ludzie spojrzeniem zje.bali to z mina niewiniatka oj nie zauwazylam ze pani w ciazy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Rozeznanie
|
A jeszcze w temacie magnezu, znalazłam ostatnio w szafce o taki magnez http://chelamagb6.pl/?page=chelamag_b6
nie mam niestety ulotki, ale jak polecany przez instytut matki i dziecka to chyba można w ciązy nie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie musze jechac do miasta, do labka na badania a tak mi sie nie chce. Szkoda ze nie mozna badan przez neta robic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W teorii to wiem, że tak jest, że każdej przysługują wizyty położnej, ale w praktyce usłyszałam, że mam zadzwonić jak Młody się urodzi. Nie będę się kłócić z położną o te wizyty, sądzę, że jakbym potrzebowała jej pomocy to by się ze mną spotkała jeszcze przed porodem, ale sama tego nie zaproponowała ![]() Jeżeli przed porodem będę miała jakieś wątpliwości i pytania to odezwę się do niej z pytaniami ![]() Cytat:
Jaki duży chłopczyk ![]() ![]()
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
Dorosea jak ja ostatnio w rosmanie bylam to kasjerka wolala mnie z konca kolejki. Ludzie sie oczywiscie pluli ale kij im w oko.
Rosmann ma specyficzny klimat na sklepie. W lato zimno ze az gesia skorka wyskakuje w zime goraco az do porzygu... ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- A ja sie zastanawiam czy moge sobie wybrac polozna z innego osrodka niz do tego do ktorego naleze. Nie znosze baby, wedlug mnie jest niekompetentna i beznadziejna. |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Rozeznanie
|
Fakt, gorąco jest straszliwie, ja niedawno to wyszłam bez zakupów, bo nie dość że gorąco to wiadomo mieszanina zapachów, myślałam, że tam padnę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.