Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-09, 12:20   #481
dorosea
Rozeznanie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
ADKA według lekarzy tak

DOROSEA dużo zdrowia dla ciebie i promocje w Rossmanie mówicie? Chyba się wybiorę bo mi się witaminki kończą. Weszłam ostatnio po magnez, była meega kolejka. Poczekałam aż kasjerka skończy kasować i się jej pytam: Czy mogę podejść bez kolejki? Ona że tak oczywiście i czuję jak mnie babka za kurtkę szarpie i mi krzyczy: Tu jest jedna kolejka do wszystkich kas! Jak ona walczyła o to miejsce w kolejce aż ją kasjerka upomniała że ciężarne mają pierwszeństwo. Teraz w okresie przedświątecznym to dopiero będzie czad

Ja ostatnio stałam 15 min w kolejce w Auchanie, myślalam że zostawię te zakupy i wyjdę, nie spodziewałam się że stanie w kolejce moze być takie męczące

Dziewczyny, znacie się na inhalatorach ? Chyba muszę coś kupić bo oddychać nie dam rady, a i później dla dziecka się przyda,
ylko zupełnie nic a nic nie wiem na ten temat
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 12:20   #482
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Powinien kosztować jakieś 23 zł w pormocji. Ale wystarcza na bardzo długo

Miałąm healty mix z Bourjois i akurat ten się u mnie nie sprawdził. U mnie sprawdził się 10 hour sleep effect (ale jego już nie ma w Rossmannach, a przynajmniej dawno go już nie wiedziałam) I pasuje mi jeszcze CC cream

Co do Ireny Eris to w tych większych chyba już wszędzie są, nie wiem jak z mniejszymi Rossmannami- możliwe, że już teraz w każdym są
Z Ireny Eris mam Provoke Matt - on jest drogi, ale w promocjach opłaci się go kupić

Z Bourjois pasuje mi CC cream
healty mix się u mnie np.nie sprawdził
uwielbiałam też 10 hour sleep effect, ale już go nie ma wiem, że na all jeszcze można kupić.
No to przystępna cena, bede musiała się wybrać i go obejrzeć

Ją o healthy Mix od wielu osób słyszałam że dosyć ustlenia się na twarzy i to zniechęciło mnie do zakupu ;/

A ten CC albo Provoke dobre maja krycie? Czy bardziej zależy Ci na dobrym kolorze i ujednoliceniu cery a resztę Pan Stickiem załatwiasz?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 12:22   #483
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość

a taką zwykłą drewnianą jak dotrze to wrzucę fotę... tż trochę stawiał opór bo w sumie mamy już dwa łóżeczka ale łóżeczko to nie kołyska zresztą łóżeczko stoi u dziadków i przywieziemy je dopiero jak młody z kołyski wyrośnie
A kołyski będziesz używać tylko do kołysania, czy dziecko będzie w niej normalnie spać? Bo mnie ostatnio ciocia o to pytała i się zdziwiłam bo dla mnie było logiczne, że jeśli ma kołyskę to śpi w kołysce córka cioci usypiała dziecko w wózku a potem je przekładała do łóżeczka
Stary 2015-11-09, 12:25   #484
sylwoha
Zakorzenienie

Healthy mix utelnia sie mocno i mary kay tez takze uwazakcie
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 12:29   #485
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Dlatego właśnie nie korzystam z żadnych ciążowych przywilejów. Wolę postać jeśli ktoś ma na mnie wyskoczyć z mordą. Chociaż ostatnio w mpk myślałam, że mnie coś trafi jak babka sobie usiadła tak, że miejsce od okna było wolne a ja stałam obok. Jedna listopadówka ostatnio opisywała sytuację, gdzie jakiś babsztyl domagał się od niej, żeby jej ustapiła miejsca. To już wg mnie szczyt wszystkiego

Ja się autobusami boje jeździć, że miejsca nie będzie, a stać nie dam rady.
Mi już kilka razy miejsce chcieli ustąpić

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Słyszałam właśnie o tym, ze znowu mają być, ale u nas rozeszły się jak świeże bułeczki, a skoro mają być drugi raz, to myślę że jeszcze gorZej będzie
Ile kul i za jaką cenę wtedy były?

20szt za 35zł, teraz będą o 5zł droższe.
Ja do biedronki mam 5 min drogi to nawet z samego rana moge się wybrać, a jak już nie będę na chodzie to tz wyśle mamie obiecałam że kupie jej na imieniny

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
A kołyski będziesz używać tylko do kołysania, czy dziecko będzie w niej normalnie spać? Bo mnie ostatnio ciocia o to pytała i się zdziwiłam bo dla mnie było logiczne, że jeśli ma kołyskę to śpi w kołysce córka cioci usypiała dziecko w wózku a potem je przekładała do łóżeczka
Bez sensu takie przekładanie, nie raz się to kończy tym że dziecko się budzi
Stary 2015-11-09, 12:30   #486
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Idiota albo ślepy ;/
Raczej idiota
Tym bardziej, że nie chciałam się wepchać w kolejkę, tylko ta kolejka nie wyglądała jak kolejka

Cytat:
No to przystępna cena, bede musiała się wybrać i go obejrzeć

Ją o healthy Mix od wielu osób słyszałam że dosyć ustlenia się na twarzy i to zniechęciło mnie do zakupu ;/

A ten CC albo Provoke dobre maja krycie? Czy bardziej zależy Ci na dobrym kolorze i ujednoliceniu cery a resztę Pan Stickiem załatwiasz?
Zawsze na to co chcę ukryć używam miejscowo Pan Sticka (od kiedy go odkryłam), także od podkładu wymagam tego, żeby ujednolicił cerę i żeby miał naturalny kolor, a te spełniają moje wymagania. Przy tym też ładnie pachną i nie są ciężkie i dobrze się trzymają
Stary 2015-11-09, 12:31   #487
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Ty masz matujacy? Utrzymuje się długo na twarzy? Jak z kryciem? Cena jest do przyjęcia jeszcze.
Tak, matujący. No właśnie on nie jest specjalnie kryjący, daje raczej naturalny efekt. Mój TŻ go lubi bo nie podobało mu się, kiedy używałam cięższych podkładów, np Revlona Colorstay nie pozwalał mi używać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-09, 12:33   #488
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Healthy mix utelnia sie mocno i mary kay tez takze uwazakcie
O widzisz, czyli tamten też ciemnieje ;/
Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Ja się autobusami boje jeździć, że miejsca nie będzie, a stać nie dam rady.
Mi już kilka razy miejsce chcieli ustąpić

20szt za 35zł, teraz będą o 5zł droższe.
Ja do biedronki mam 5 min drogi to nawet z samego rana moge się wybrać, a jak już nie będę na chodzie to tz wyśle mamie obiecałam że kupie jej na imieniny

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Bez sensu takie przekładanie, nie raz się to kończy tym że dziecko się budzi
No to ja zapłaciłam 10 zł więcej, ni zobaczymy jak przyjdą a te z biedronki to na baterie czy do gniazdka? Ja daleko też nie mam, ale boję się tego spendu. ;/
A wiadomo jakie będą kolory?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 12:35   #489
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość

Twój tż się wprawia A my nadal nie mamy fotelika
nie przejmuj się, ja też nie mam a termin mamy podobny:P tydzień temu wspominałam Tż o foteliku, bo koleżanka chce mi sprzedać swój i się go pytałam co o tym sądzi to mi powiedział,że się musi zastaaanowić..nosz kuwa, to niech myśli, tylko,żeby go mój poród go nie zaskoczył później, bo będzie miał na swojej głowie to ..ale mam to w dupie..ja propozycje dałam. A niech mi później kupi jeszcze taki co nie będzie pasował do ramy wózka to zatłukę
Stary 2015-11-09, 12:36   #490
kalusia87
Zakorzenienie

Zaciekawa, a jak sprawa z Twoim cc? Wiesz na czym stoisz?
Stary 2015-11-09, 12:37   #491
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość

Kciuki za wizyte
Opisz później reakcję Twojego TŻ
Zazdroszczę położnej. U mnie położna powiedziała, żeby się odezwać do niej jak Młody się urodzi

ale to nie ma co zazdrościć:P każdej z nas to się należy

http://dzieci.pl/kat,1033563,title,S...uticaid=615e96

napiszę, napiszę..
Stary 2015-11-09, 12:39   #492
dolinka881
Zadomowienie

Weszłam właśnie na niemiecką stronę z opisem co jest potrzebne do torby szpitalnej... dwa punkty mnie rozwaliły:
-zdjęcie bliskich (ze niby patrzenie na nie dodaje sił)
-napiwek dla personelu. No chyba nie.
Z tego co widzę, to muszę jeszcze sporo rzeczy dopakowac, bo zbyt optymistycznie podeszłam do tematu-polozna mówiła, że niby wszystko dla malucha powinno być na miejscu, a podpaski i podkłady leżą na każdym kroku.. tylko, że przy zwiedzaniu porodówki nie widziałam żadnej z tych rzeczy..

Wczoraj położyłam sobie podkład pod prześcieradło.. chyba wolałabym żeby wody odeszły mi w domu niż w szpitalu...
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 12:42   #493
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Weszłam właśnie na niemiecką stronę z opisem co jest potrzebne do torby szpitalnej... dwa punkty mnie rozwaliły:

Z tego co widzę, to muszę jeszcze sporo rzeczy dopakowac, bo zbyt optymistycznie podeszłam do tematu-polozna mówiła, że niby wszystko dla malucha powinno być na miejscu, a podpaski i podkłady leżą na każdym kroku.. tylko, że przy zwiedzaniu porodówki nie widziałam żadnej z tych rzeczy..

Wczoraj położyłam sobie podkład pod prześcieradło.. chyba wolałabym żeby wody odeszły mi w domu niż w szpitalu...
Serio? Chyba żadna z nas sama by na to nie wpadła

Ja za tydzień mam zamiar zmieniać pościel i też już położę sobie podkład, bo jednak nigdy niewiadomo
Stary 2015-11-09, 12:44   #494
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Czy w nocy jak się przekręcacie bolą Was brzuchy?
Drugą noc z rzędu się obudziłam, przy zmianie pozycji. Chyba chciała to zrobić odruchowo za szybko i konkretnie zabolało.
Albo nie wiem co.

tak, miałam już tak parę razy-pomogła zmiana pozycji z boku na plecy i przeszło..pytałam się o to położnej, powiedziała, że to normalne,że mały uciska jakieś nerwy

mnie tak chwytał ból w całym brzuchu, jak jakiś skurcz czy coś takiego tylko na brzuchu...i puszcza po zmianie pozycji...zawsze robiło mi się przy przekręcaniu się z boku na bok...tak jakby dziecko mi brzuch za bardzo ciągnęło w dół czy coś takiego
Stary 2015-11-09, 12:47   #495
kaszuszka
Raczkowanie

Melduje sie po wizycie.
Dzis 36+6
Moj ,,maluszek" wazy juz ok 3400g czyli chyba juz najciezszy dziec na watku ;-)
Wszystko jest wporzadku jestem pozamykana i nie widac jeszcze oznak porodu. Gbsu nie mamy.
Z wymiarow malego termin wyskoczyl mi na 16.11 ale lekarz powiedzial zeby sie tym nie sugerowac, tylko trzymac sie daty z ostatniej miesciaczki.

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość

Napiwek dla presonelu??? Dobre sobie :-P
U mnie tez dodatkowa kapa pod przescieradlem juz lezy.

30/40
kaszuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 12:51   #496
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Zaciekawa, a jak sprawa z Twoim cc? Wiesz na czym stoisz?
dzisiaj się wszystko okaże na wizycie, po wyjściu ze szpitala poszłam do psychologa o zaświadczenie,że mam nie pokolei w głowie:P i że się boję porodu po ostatnim, ale czy to styknie to nie mam pojęcia:/
Stary 2015-11-09, 12:52   #497
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaszuszka Pokaż wiadomość
Melduje sie po wizycie.
Dzis 36+6
Wszystko jest wporzadku jestem pozamykana i nie widac jeszcze oznak porodu. Gbsu nie mamy.
Z wymiarow malego termin wyskoczyl mi na 16.11 ale lekarz powiedzial zeby sie tym nie sugerowac, tylko trzymac sie daty z ostatniej miesciaczki.
Wow! Gratuluję! Kawał dziecka
Stary 2015-11-09, 12:54   #498
ogolnie
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Przeleciałam strony z grubsza.
Normalnie ostatnio jak wchodzę na wątek to wieje grozą (porodami)
Atmosfera się jakaś gęsta zrobiła przez te szpitalne przygody.

Ja nadal nie mam humoru, jeszcze mnie TŻ dziś wkurzył. A już kilka tygodni obywało się bez ekscesów

Mam pytanie, kupiłam w aptece magnez+b6 w tabletkach musujących, można to to pić w ciąży w ogóle? Bo nie zapytałam aptekarza...
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 12:57   #499
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Mam pytanie, kupiłam w aptece magnez+b6 w tabletkach musujących, można to to pić w ciąży w ogóle? Bo nie zapytałam aptekarza...
wydaje mi się,że tak - przecież nie ma innych składników - ja piłam, nawet lekarz mi zalecił kupić w płynie i wypić przed daleką podróżą samochodem, bo się lepiej wchłania..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-09, 12:57   #500
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Przeleciałam strony z grubsza.
Normalnie ostatnio jak wchodzę na wątek to wieje grozą (porodami)
Atmosfera się jakaś gęsta zrobiła przez te szpitalne przygody.

Ja nadal nie mam humoru, jeszcze mnie TŻ dziś wkurzył. A już kilka tygodni obywało się bez ekscesów

Mam nadzieję, że zły humor szybko minie

Co do magnezu to nie pomogę, bo ja łykam tabletki, ale sądzę, że nie powinno być przeciwwskazań.
Stary 2015-11-09, 13:03   #501
dorosea
Rozeznanie

Cytat:

No to ja zapłaciłam 10 zł więcej, ni zobaczymy jak przyjdą a te z biedronki to na baterie czy do gniazdka? Ja daleko też nie mam, ale boję się tego spendu. ;/
A wiadomo jakie będą kolory?
ostatnim razem były białe, w odcieniach różu, niebieskiego i szarości
Tez są na baterie własnie
To tanio na Ali, podeślesz link ?

Cytat:

Ja za tydzień mam zamiar zmieniać pościel i też już położę sobie podkład, bo jednak nigdy niewiadomo
Ja dziś w nocy obudziłam się cała mokra, oczywiście pierwsza myśl że wody mi odeszły
a to po prostu gorączka mnie męczyła

Cytat:
Melduje sie po wizycie.
Dzis 36+6
.
O kurcze jaki wielki!
Na kiedy masz termin ?
Stary 2015-11-09, 13:05   #502
kaszuszka
Raczkowanie

Cytat:
ostatnim razem były białe, w odcieniach różu, niebieskiego i szarości
Tez są na baterie własnie
To tanio na Ali, podeślesz link ?

Ja dziś w nocy obudziłam się cała mokra, oczywiście pierwsza myśl że wody mi odeszły
a to po prostu gorączka mnie męczyła

O kurcze jaki wielki!
Na kiedy masz termin ?
Termin na 1.12.

30/40
kaszuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 13:05   #503
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wczoraj w H&M poszłam do przymierzalni z Tżtem mierzyć staniki. Zaglądam czy jest gdzieś wolne i widzę, że nie więc stanęłam jak stałam i czekam. Było też kilka innych osób. I podchodzi do mnie ochroniarz i mówi, że tam jest kolejka (te inne osoby, które nie wyglądają jak ustawione w kolejce, tylko rozsypane i czekające tak jak i ja...
No więc ja ledwo stojąca z ciążowym brzuchem poszłam na koniec 'kolejki'

O ja pitole co za ochroniarz...

Tylko w rosmanie kasjerki pilnuja pierwszenstwa ciezarnych. W tesco jak ustawiam sie w kolejce z pierwszenstwem dla ciezarnych i inwalidow to babki ktore tam stoja (bo to przewaznie kobiety) sa nagle slepe i kasjerki zreszta tez...

W labku osttanio jakas stara baba sie wepchnela w kolejke przede mnie bo ona tylko po recepte na zastrzyk. Siedziala 15 min a jak wychodzila i ja ludzie spojrzeniem zje.bali to z mina niewiniatka oj nie zauwazylam ze pani w ciazy.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 13:06   #504
dorosea
Rozeznanie

A jeszcze w temacie magnezu, znalazłam ostatnio w szafce o taki magnez http://chelamagb6.pl/?page=chelamag_b6
nie mam niestety ulotki, ale jak polecany przez instytut matki i dziecka to chyba można w ciązy nie ?
Stary 2015-11-09, 13:08   #505
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
A jeszcze w temacie magnezu, znalazłam ostatnio w szafce o taki magnez http://chelamagb6.pl/?page=chelamag_b6
nie mam niestety ulotki, ale jak polecany przez instytut matki i dziecka to chyba można w ciązy nie ?
pewnie,że można..każdy magnez można..magnez to magnez..
Stary 2015-11-09, 13:08   #506
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
O ja pitole co za ochroniarz...

Tylko w rosmanie kasjerki pilnuja pierwszenstwa ciezarnych. W tesco jak ustawiam sie w kolejce z pierwszenstwem dla ciezarnych i inwalidow to babki ktore tam stoja (bo to przewaznie kobiety) sa nagle slepe i kasjerki zreszta tez...

W labku osttanio jakas stara baba sie wepchnela w kolejke przede mnie bo ona tylko po recepte na zastrzyk. Siedziala 15 min a jak wychodzila i ja ludzie spojrzeniem zje.bali to z mina niewiniatka oj nie zauwazylam ze pani w ciazy.
W rossmanie to tez niestety zależy w którym, mnie ostatnio nikt nie poprosił, a sama pchac się nie będę
Stary 2015-11-09, 13:08   #507
czubasek20
Zakorzenienie

Wlasnie musze jechac do miasta, do labka na badania a tak mi sie nie chce. Szkoda ze nie mozna badan przez neta robic

Stary 2015-11-09, 13:09   #508
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
ale to nie ma co zazdrościć:P każdej z nas to się należy

http://dzieci.pl/kat,1033563,title,S...uticaid=615e96

napiszę, napiszę..
Zazdroszczę, bo fajnie się Tobą zajmuje.
W teorii to wiem, że tak jest, że każdej przysługują wizyty położnej, ale w praktyce usłyszałam, że mam zadzwonić jak Młody się urodzi. Nie będę się kłócić z położną o te wizyty, sądzę, że jakbym potrzebowała jej pomocy to by się ze mną spotkała jeszcze przed porodem, ale sama tego nie zaproponowała
Jeżeli przed porodem będę miała jakieś wątpliwości i pytania to odezwę się do niej z pytaniami

Cytat:
Melduje sie po wizycie.
Dzis 36+6

Napiwek dla presonelu??? Dobre sobie :-P
U mnie tez dodatkowa kapa pod przescieradlem juz lezy.

Jaki duży chłopczyk super rośnie

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 13:11   #509
czubasek20
Zakorzenienie

Dorosea jak ja ostatnio w rosmanie bylam to kasjerka wolala mnie z konca kolejki. Ludzie sie oczywiscie pluli ale kij im w oko.
Rosmann ma specyficzny klimat na sklepie. W lato zimno ze az gesia skorka wyskakuje w zime goraco az do porzygu...

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

A ja sie zastanawiam czy moge sobie wybrac polozna z innego osrodka niz do tego do ktorego naleze.
Nie znosze baby, wedlug mnie jest niekompetentna i beznadziejna.

Stary 2015-11-09, 13:12   #510
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dorosea jak ja ostatnio w rosmanie bylam to kasjerka wolala mnie z konca kolejki. Ludzie sie oczywiscie pluli ale kij im w oko.
Rosmann ma specyficzny klimat na sklepie. W lato zimno ze az gesia skorka wyskakuje w zime goraco az do porzygu...
Fakt, gorąco jest straszliwie, ja niedawno to wyszłam bez zakupów, bo nie dość że gorąco to wiadomo mieszanina zapachów, myślałam, że tam padnę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości