|
|
#511 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
I męża opierniczyć, co on sobie wyobraża? facetom trudno jest ogarnąć w jakim stanie teraz jesteśmy i jak się możemy czuć...Cytat:
Cytat:
Cytat:
ból głowy to coś strasznego, szczególnie w ciąży... a meble fajne takie bardzo przyszłościowe, posłużą Wam przez długi czas i są nie tylko ładne, ale i praktyczne Cytat:
a po południu mamy zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Dzień doberek Ja wczoraj padłam jak kłoda wieczorem... i ledwo dzisiaj wstałam o 7:45 ale zdążyłam mężowi dać buziaka przed pracą. Teraz muszę się lekko ogarnąć, iść na spacer z psem i przygotować się do sesji
|
|
#512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde widzisz to ja tez nie dostałam żadnego zastrzyku... W sumie schodzić nie schodzę bo wcześniej brałam rano i wieczór a teraz kazał mi 2tabletki tylko na noc. Wiec wychodzi na jedno. Ale Nic nie mówił o odstawieniu narazie, a dlaczego Tobie od 34t kazał odstawić? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jak dobrze, że dziś ciut chłodniej. Zaraz zbieram się do Wawy do endokrynologa. Nadrobię wieczorem. Miłego dnia! |
|
|
|
#514 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Superhuman, slonko
za udane wizyty! A Ty Natalia23 musisz być dobrej myśli!! Dzięki dziewczyny za komplementy dla mojej córy Cytat:
Cytat:
dziś doszłam do wniosku ze jeszcze nowe buty by się przydały,sandały z zeszłego roku jakieś niewygodne...Cytat:
![]() Cytat:
wrzuć koniecznie fotki jak już ustawicieJa na kursach a mąż dziś wziął wolne bo teść wychodzi ze szpitala i musi go odebrać i zawieźć do domu a teść po zabiegu i już praktycznie na wózku się porusza więc trochę im się zejdzie... po południu mamy plan obleciec komisy dzieciowe,może znajdziemy coś ciekawego...
|
|
#515 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja wczoraj popołudniu ucięłam sobie drzemkę i nagle przez sen złapała mnie taka zgaga, że prawie zwymiotowałam ![]() Cytat:
![]() Piję prawię samą wodę, ewentualnie + cytryna. Zgagę mam non stop. To samo miałam z córką w 1 ciąży |
||||
|
|
|
#516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja paznokcie zrobiłam wczoraj i dziś na malutką sesje też się wybieramy, ale wyobraźcie sobie, że jak mi wczoraj Mąż pokazywał właśnie jedną miejscówkę piękną, gdzie dziś wybierzemy się na chwilke, to znalazłam tam krzaki z jagodami nie mogłam się powstrzymać i uzbierałam sobie dobrą garstkę na dziś i w planie poza zdjęciami chce pojechać tam dziś ponownie i uzbierać troszke więcej tylko musze odpowiedni strój wdziać, bo wczoraj byłam zbyt roznegliżowana :P
|
|
#517 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() u nas dzisiaj cieplej niż wczoraj, a jutro ma być jeszcze cieplej trudno, jakoś to trzeba będzie przetrwać ... Dokładnie za tydzień w czwartek będzie mój ostatni dzień w biurze.. ach ta radość ze smutkiem wymieszana ![]() Dobrego dnia Kobietki
|
#518 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny zestaw, bardzo klasyczny -napewno posłuży na lata,a zawsze mozna poszaleć z dodatkami.. Cytat:
ja mieszkanie ogarnełam lekko, zaraz będe szukać rolet na okno do jadalni, potem obiad i może crumble z owocami zrobię.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() aha, a czemu tak zmienił przyjmowanie luteiny? lekarz mówił,że takie jest zalecenie towarz.ginekologicznego w Pl albo i jakiegoś międzynarodowego.. twierdzi,że potem dziewczyny rodzą po wywoływaniu w 42tc jak się nie odstawi
|
||||||
|
|
|
#519 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej
Pierniku dobrze, że wizyta ok i wszystko w porządku A jak lekarz mówi, żebyś się opryszczką nie przejmowała, to się nie przejmujslo_nk_o za wizytę, trzymam kciuki za przewidywania lekarza co do porodu w terminie![]() Cytat:
Mam nadzieję, że szybciutko Cię wypuszczą.Cytat:
superhuman za ktg i wizytę. No i fajnie, że Tż z Toba na sr mógł pojechać i pokąpać dziecię![]() Cytat:
za usg, daj znac po wizycie.Zapowiada się dzis prawdziwy upał. W planie pranie i ogólne sprzątanie, a potem pójdę obczaić basen: po 2 latach mieszkania tutaj przez przypadek od kierowcy taksówki dowiedziałam sie, że w hotelu dosłownie "za zakrętem" jest bardzo fajny basen z saunami, jakuzzi itp. Koszt: całe 10 zł/godzine, albo 15 zl za dwie Na dodatek mało kto o nim wie i w ciągu dnia podobno pustki więc zamierzam go skolonizować dziś
|
|||
|
|
|
#520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy ja zaczęłam w drugiej ciąży plamić, to zanim pojechałam na IP to wszyscy mnie luteiną chcieli częstować. W PL pewnie z powodu pierwszego poronienia na dzień dobry dostałabym luteine i inne przyjemności. W szpitalu się okazało, że w sumie aktualnie w środku jest jeden wielki krwiak, brak tętna. Zapytano się mnie, czy chcę tabletkę, czy łyżeczkowanie czy poczekam. Tym razem postanowiłam poczekać. I tak to wszystko trwało 2 tygodnie! Niestety hormony nie są na "każde" poronienie i mi by nie pomogły, ale lekarze o tym nie mówią. No i wracając do tematu:P To faktycznie hormony mogą spowodować przenoszenie ciąży jak i u mnie mogłby spowodować, że organizm nie wydaliłby sam zarodka....
|
|
|
#521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#522 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Daj znać jak było na basenie![]() Ja już po śniadanku, leżę w łóżku a ze mną moje mordki kochane smacznie śpią. A plany na dziś chłodzenie się i leżing. |
|||
|
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A no i na chwilę pójdę do Taty złożyć życzenia Zapisz
Zapisz
|
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
Btw
Talantea czy Ty wiesz ze możemy sie jutro obudzić i już nie będziemy w Europie![]() ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
#525 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dzisiaj zaczynam 34 tydzień Kot ćwiczy moją cierpliwość, włazi na rower na kierownice, a potem miałczy, że zejść nie może i trzeba mu pomóc ![]() zona współczuję kolejnego pobytu w szpitalu Oby Bobo się ogarnął i jeszcze chciał posiedzieć ![]() Co do zastrzyku z immunoglobuliny. W 28 tygodniu ciąży jest ZALECANY, nie obowiązkowy. Jest on płatny - jakieś 400zł. I lekarz powinien o tym poinformować. Z kolei po porodzie bada się krew dziecka i jeśli jest ona dodatnia i mama nie wytworzyła przeciwciał to podanie immunoglobuliny jest OBOWIĄZKOWE i bezpłatne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mężu Cytat:
Cytat:
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos mi sie wydaje, ze jednak wyjdą z Europy bo na kazdym kroku widze komentarze, zeby wyjsc. Tyle tylko, że bez EU to UK po prostu się rozpadnie, bo przed EU to tu była bida ![]() Dzisiaj zaczełam 35 tydzien |
|
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też na sr trzeba przynieść zaświadczenie od lekarza że nie ma przeciwwskazań do ćwiczeń
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Macie Tosie i Esika
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki on jest słodki
a brzuszek śliczny, teraz już zaczął być widoczny ![]() Zapisz
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#531 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę! Synek niech grzecznie czeka na odpowiednią chwilę![]() Cytat:
a córeczka urocza ![]() Cytat:
Cytat:
współczuję, że tyle masz stresów.. ![]() Cytat:
za wizytę! My też kupujemy wanienkę.. wydaje nam się wygodniejsza ![]() Cytat:
za zakupy!Cytat:
![]() Współczuję spięć z mężem.. niepotrzebne dodatkowe stresy.. ![]() To bardzo przykre nie czuć zrozumienia.. Cytat:
![]() ![]() Wczoraj, jak wspominałam odebraliśmy wózek 2 w 1 Riko Nano - kolor grey fox (szary- przez słońce wyszedł trochę inny ).W domu go złożyliśmy, by sprawdzić, czy wszystko ok.. i z powrotem wrócił do 'wora' Teraz będzie grzecznie czekał na Zuzię Zdążyłam zrobić kilka zdjęć![]() Jestem nim zachwycona! Jest jeszcze ładniejszy niż w sklepie ![]() Oczywiście pojeździłam nim po mieszkaniu.. wjeżdżałam w najmniejsze zakamarki.. bez problemu sobie poradziłam z wykręceniem z małego pomieszczenia.. prowadzi się lekko i sprawnie Nie mogę się doczekać pierwszego spaceru![]() Oczywiście padł tekst teściowej.. ,, Już wózek kupiliście?! Matko! Będę udawać, że o tym nie wiem.. bo jeszcze Zuzi nie ma, a można zapeszyć.. " także tego.. ![]()
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-23 o 10:23 |
||||||||
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Ładny! I ważne że się dobrze jeździ
![]() ja też się nie mogę doczekać pierwszego spaceru Zapisz
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolor śliczny!
|
|
#534 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś wstałam z lepszym nastawieniem niech się takie trzyma do 1 sierpnia ![]() U mnie też zaczęły się problemy ze snem..... pierwsze zasnąć nie mogę a potem budzę się w nocy;/ Cytat:
Przewiduje szybki poród . W sumie ostatnio w 36 tc miałam już całkowicie zgładzoną szyjkę z lekkim rozwarciem a przechodziłam jeszcze 4 tyg, jakoś się nie oszczędzałam.... Trochę mnie ten szybki poród przeraża... nie chce w aucie urodzić... Mąż w ciąży z synem przeżył wielki szok jak zobaczył inne kobiety na SR mężowie ubierali im buty, skarpetki we wszystkim pomagali..... Jak się nie zmieni to będę musiała coś odpuścić Cytat:
Cytat:
Jagody jadłam w niedzielę
|
|
|
#535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem wiem. Śmieje sie bo na polskich forach panika. Szkocja na pewno bedzie głosować przeciw bo nie po to w referendum głosowali za zostaniem w UK by teraz UK sie odłączyła od EU. Z tego co słyszałam jeśli bedzie za wyjściem to w Szkocji odbędzie sie kolejne referendum i wtedy na bank sie odłącza. Jedyna szkoda ze nie ma żadnych oficjalnych źródeł co dalej. Jednocześnie wiem, ze nikt nas nie wywali bo ktoś pracować musi zreszta przed EU w UK tez siedziało w pip Polaków. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#537 |
|
Zadomowienie
|
Taki brzuch to nie brzuch Nie liczy się:PPPA Esik jest cudowny Nie mogę oglądać małych kotków, bo ja jestem w stanie zaadoptować kolejnego....nawet po takiej nocy jak dzisiaj:P
|
|
#538 | ||||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja jest nawet spoko Okna mi umyła ostatnio, wózek chce kupić. No i mieszka 200 km od nas. Ale mieszkać to bym z nią nie chciała ) Ale TŻ się wkurza na moją mamę za to jak traktuje mnie a nie jego. Choć ogólnie się lubią.Cytat:
Cytat:
brawa za wizytę. Ja też nie mam zaświadczenia na sr od lekarza a jestem na L4. Zresztą położna przy wypełnianiu papierów pytałam czy jestem na zwolnieniu i nic nie mówiła że nie można ![]() Zacne zakupy ![]() Jakbym moją mamę słyszała Gotowane jabłuszko jest dobre na wszystko. Zapewne mi takie przyniesie, ale chętnie je zjem. Cytat:
może nie będzie tak źle i donosisz do terminu? Cytat:
Cytat:
) tzn że urodzę na początku sierpnia! gorzej jak urodzę we wrześniu Cytat:
Cytat:
ja sobie tylko pooglądać chciałam a nie udzielać się ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tija, brzuch Ci rośnie Cytat:
![]() A teściową się nie przejmuj. Nadrobione! Ja jestem taka zadowolona że już mamy te najważniejsze rzeczy wybrane Nie wiedziałam że to taka ulga. Wczoraj udało mi się jeszcze sandały kupić, bo mi zawsze wszystkie paski odstają więc się cieszę że te akurat pasują idealnie. Ja dziś z koleżanką jestem umówiona, której dawno nie wiedziałam to się naplotkujemy Dziś dzień ojca, przypominam. Pisałam Wam że robimy zadaszenie tarasu? Wczoraj gościu przykręcając belki do ściany przewiercił się na wylot do salonu |
||||||||||||||
|
|
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
Wyobraźcie sobie, wchodzę do pracy (nie byłam od poniedziałku) a tam dwie nowe osoby:P Moje oczy się ślicznie zaświeciły (bo miałam być tylko dopóki kogoś nie zatrudnią) lecę do szefowej biura i ona mówi, że zatrudnili dwie osoby, i jeżeli chce zostać to dla mnie drzwi stoją otworem, a jeśli chcę już iść na urlop jak planowałam to też moja decyzja.
No to wróciłam do dom ![]() ![]() Oficjalnie zaczynam wolne, już się nie pojawię w pracy nawet na kawę co by znowu mnie ktoś nie zwerbował:P Wrzucę coś na ruszt i lecę na spacer z sierściuchem, bo pogoda ładna. Wejdę do fryca przy okazji zapisać się na włosy. I brwi. I pedicure....tylko nie wiem na kiedy. Wolę tak jakoś bezpiecznie by jednak w razie W było to przed rozpakowaniem....bo później to już tylko farba ze sklepu mi zostanie, a szans nie ma bym swoje ciemne odrosty rozjaśniła tak jak fryzjer.
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Z tel nie widze zdjec, pozniej sprawdze z laptopa
Dopiero wstalismy z TZ zaraz wycieczka po bulki i sniadanko. Poki ci zzarlam tyle czeresni, ze zoladek mnie rozbolal Ale to dlatego, ze wczoraj mi baby zabraly, bo stwierdzily, ze mlodego bedzie brzuch bolal, ale w sensie ze juz teraz, jak jest u mnie w brzuchu I mam nie zrec tyle owocow wg nich, spoko, czekolada zdrowsza?? Mama z ciotka mi tak prawily, a ja mialam z nich ubaw przeciez nie zre tych czeresni kilogramami, a one po 10 czeresniach juz mnie zrypaly i ciotka zbulwersowana, jak sie przyznalam, ze potrafilam wciagnac prawie kilogram truskawek na jednym posiedzeniu Osiwieja jeszcze bardziej przeze mnie ![]() Ziuta, tez uwielbiam orangine, pycha. Ale u nas w sklepie nie maja a nie chce mi sie jezdzic 10 km, zeby kupic :P ale jak widze, to biore
Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-06-23 o 10:51 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.

lekko mówiąc trochę mnie to dziś przerosło..... Lekarka jest dobrej myśli, bo przy ciąży z Miko też o tym czasie moja szyjka już się przygotowywała i dotrwałam do tp. Jednak jak 5 lat temu w ogóle się tym nie przejełam i twardo byłam przekonana, że dotrwam do porodu, tak teraz jakoś wizja ewentualnego wylądowania w szpitalu na podtrzymaniu mnie przerosła. Muszę chyba zmienić nastawienie...przestawić myślenie itp ..... i zacząć ogarniać wyprawkę.
. Mój mąż nie widzi tego, że jest ciepło, że mogę być zmęczona... i jeszcze ma o wszystko pretensje...... będzie ciężko wytrzymać do porodu ....
I męża opierniczyć, co on sobie wyobraża?
facetom trudno jest ogarnąć w jakim stanie teraz jesteśmy i jak się możemy czuć...
Idę spróbować się jeszcze położyć może zasne. .. bo kurde od rana kocioł w pracy czeka ehh 

1.09.2012
super,że macie "problem" z głowy..pokażesz co wybraliście?

Mam nadzieję, że szybciutko Cię wypuszczą.

czerwiec 2015