![]() |
#541 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa czyli jednak od razu. Bardzo mi Was szkoda ![]() Tak czy siak podziwiam za walkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#544 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje spi 1.5h... Trochę na mnie trochę na kanapie ![]() ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#545 |
Zadomowienie
|
Laski w Lidlu pieluszki lupilu -30% do 08.06
Polecacie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
A u nas prawie po Katarze,polozna stwierdziła,ze to raczej śluz plodowy, hm..
A i młody dobił do 4 kg,w tydzień przybrał 250 G Elsabel kurcze,się umeczycie |
![]() ![]() |
![]() |
#547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypiłam wczoraj karmii i nie wiem czy coś podzialalo czy nie, ale mam od wczoraj potok mleka.[/QUOTE]Daje jej butelkę, ale i tak mnie to dręczy i cały czas o tym myślę... Może z czasem mi przejdzie, mam taką nadzieję, bo teraz jestem tak rozczarowana i rozżalona na cały świat, że nie potrafię się ogarnąć. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Elsabel Czas edycji: 2019-06-07 o 11:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Dostojna peema.
|
Elsabel, naprawdę uważam, że Twoje samopoczucie znacznie się poprawi, jak zaczniesz konkretnie karmić małą - nawet mm. To jest strasznie dołujące, jeśli chcesz nakarmić swoje dziecko i nie możesz tego zrobić, ja to wspominam koszmarnie. I też się tak motałam między kp a mm. U mnie akurat kp wyszło ale ja naprawdę nie widzę nic zlego w mm. Wielokrotnie pisalam tu, że chcę pokarmić 6 miesięcy bo jak będzie dostawał mm to każdy będzie mógł go karmić, nie tylko ja, zresztą mam dużą potrzebę takiej wolności i nie mam potrzeby być z moim dzieckiem non stop, kp np. przez 2 lata to nie dla mnie. Każda mama jest inna i nie wstydźmy się tego.
A Ty dzielnie walczysz o kp, ale jak się nie da, to nie rób nic za wszelką cenę bo się zamęczysz dziewczyno ![]()
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
![]() ![]() |
![]() |
#552 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smoczka póki co nie dawaliśmy, raz że może zaburzyć odruch ssania, bo to jednak inny kształt, dwa, pediatra powiedziała żeby lepiej nie. Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 | ||
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkowleik jak czytam Wasze przeboje to się cieszę że w szpitalu nie dałam mm, że poczekalam do kontroli i ważenia... Przecież moja hela tak się drze że gdyby nie fakt że przybiera mogłabym pomyśleć że dziecko zaglodze... A jescze mam porównanie z synem który jadl i spał. To wiedziałam że się najada. A ta? Masakra.. Więc się cieszę że nie mam dylematu. Że płacze niczym Wasze z tego co czytam ale wiem że to nie przez kp... Bardzo Wam współczuję! Bardzo bardzo... Choc z drugiej storny macie szansę że przestaną na mm dzieci płakać. A moja to może z 7tygodni...szczerze liczę na magię 3mca..szczerze! No i na ten śmiech na głos chwilę później. Akurat moment żeby przestać płakać bo to czas na heheszki ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopoiłam ja teraz tym ściągniętym mlekiem 60 ml a ta zamiast spać znowu wyje nosz kurrrrrrrr Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
Lilly ja wrzeszczałam po pierwszym, że w żadnym wypadku drugie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
A najlepsze jest to że przybiera prawidłowo.
![]() ![]() |
![]() |
#560 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja wracałam do pracy po 14mcach w domu a mąż zaczął mówić o drugim to miałam minę "nie dotykaj mnie!" a plan był że się staramy koło 1.5roku młodego.. Tak też się stało i od razu udało ale no wtedy byłam bardzo anty... Ale wróciłam. Odetchnelam. Uznałam że w ciąży też będę pracować wiwc sam radę.. ![]() ![]() Póki co nie bije mi na głowę samotność w domu bo chyba nie mam jak się nad tym zastanowić... Zapitalam jak z motorkiem w tyłku. Jak nie jedno dziecko to drugie. Wczoraj miałam 40min sama bez dzieci pierwszy raz od minimum soboty (bo nie pamiętam jak wyglądały wcześniejsze dni). No to kiedy ja mam tęsknić do ludzi... Przy młodym to siedziałam znudzona w domu w zimę.. A teraz tu bujam tu płacze tu katar tu odparzoby tyłek tu starszak tu wakacje... Tyle do robienia że jakbym miała iść w miasto to bym po dribku zasnela na stole ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Choc moja po czasie wyje jescze na cyca więc to już w ogóle koszmar... Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A żłobek to jest fajna sprawa ![]() ![]() Eh jak ktoś sobie z boku mnie czyta to pewnie pomysli o.matko co za baba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
U mnie też nie jest tylko pierś, bo mam czasem kryzys i brakuje mi mleka i mały dojada mm, czasem zje 20 ml, a czasem 90 ml. Próbowałam, żeby ssal na pusto na zmianę, żeby się ruszyło, ale dostawał szału to wolę dać butle. A czasem sam niechce piersi, a widać, że głodny. Miałam wyrzuty jakieś dziwne przed samą sobą, ale mi przeszło. Mój smoczka nie lubi, a szkoda, bo ma straszny odruch ssania, ale smoczka zaraz wypluwa, ręką lepsza. Jestem ciekawa jak ta laktacje potem zanika. Przestaje karmić i koniec produkcji?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#563 | ||
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#564 | |
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86884291]Doskonale Cię rozumiem, bo jak nie mogłam karmić to sama ryczalam i zalowalam, że rozkrecalam te laktacje.
U mnie też nie jest tylko pierś, bo mam czasem kryzys i brakuje mi mleka i mały dojada mm, czasem zje 20 ml, a czasem 90 ml. Próbowałam, żeby ssal na pusto na zmianę, żeby się ruszyło, ale dostawał szału to wolę dać butle. A czasem sam niechce piersi, a widać, że głodny. Miałam wyrzuty jakieś dziwne przed samą sobą, ale mi przeszło. Mój smoczka nie lubi, a szkoda, bo ma straszny odruch ssania, ale smoczka zaraz wypluwa, ręką lepsza. Jestem ciekawa jak ta laktacje potem zanika. Przestaje karmić i koniec produkcji??[/QUOTE]Można mieć pokarm jeszcse wiele miesięcy pozniej... Ja z kolei skończyłam karmić i 5dni temu nic później nie odciagnelam ręcznie. No ale ja miałam turbo zaawansowane karmienie ![]() Cytat:
Tego się bałam przy Helce. Ale serio nie mam czasu o tym pomyśleć. To jak w pracy masz zapiwr... I nagle z mają robi się czerwiec a Ty wyszłaś 3dni z domu z koleżankami tylko... I tak to leci tyle jest do zrobienia że ja serio nie mam chwili na refleksje.. I dobrze. Zawsze mówiłam że nie chce nudnego dziecka ![]() Ja kolejne chce. A jakże. Wręcz myślę czy 2.3mcd czy może szybciej ale jakoś ni jak z powrotem do pracy nie mogę tego połączyć. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#565 |
Dostojna peema.
|
Sq, a co Tobą kieruje co do chęci kolejnego dziecka skoro nie lubisz siedzieć z dzieckiem w domu, nie lubisz takiego zajmowania się zabawiania itp? Tak z ciekawości pytam jakie są powody, czy to jakiś taki właśnie instynkt itp. pytam bo myślę,że też nie będę lubiła takich zajęć ;p
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy wasze maluchy też mają wiecznie odparzony tyłek? Mój mały ma już takie kropki i położna wczoraj mówiła że one już pękły i trzeba kupić coś mocniejszego. Poleciła tormentalum. Kupiłam, wietrze a i tak mocno zaczerwieniona pupa ;(
![]() ![]() |
![]() |
#570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.