Mamy majowe 2019 cz. 7 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-06-07, 10:54   #541
Misha_
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
Czyli karmisz go odciaganym plus mm? Czy przystawiasz go do piersi???

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Karmie glownie mm, bo 2 dni pozwolilam mu na mnie wisiec i jak wyjmowalam piers to wpadal w histerie i po calym dniu karmiebia wciagal pelna porcje mleka z butelki, plus spadl mi z wagi takze kompletnie sie nie najadal. Odciagam laktatorem kilka razy dziennie plus w nocy, a malego przystawiam jak ma ochote. W nocy i nad ranem nawet piersi do ust nie wezmie w dzien juz tak, ale to jest takie przepajanie bardziej, a nie najadanie sie z piersi. I tak musi dostac butelke po piersi. Malego igladaly juz 4 osoby i wszyscy mowia ze ssie super ale co z tego jak u mnie mleko leci na poczatku bo widze w kaciku albo jak sie oderwie to buzia biala, jak po 10min juz buzia czysta i maly placze

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-07, 11:06   #542
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Ja bylam w szoku jak mi pokazala notatki, ale te 800ml to nie po 2 tyg od porodu tylko pozniej. No i ona wstawala regularnie w nocy zeby odciagnac. Ja sciagam 20ml na jedna sesje wiec twoje 150 czy 80 to dla mnie magia! Czasami mam juz dosc siedziec 30min dla killu kropel ale zbieram caly dzien i maly zjada te 2 porcje chociaz. No i widze ze z moim mlekiem latwiej kupki robi

Ale też jesteś niewiele więcej niż 2 tygodnie nie? U mnie pierwsze 5 dni nie było ani kropli, nawet nie próbowałam z laktatorem, dopiero w nawale zaczęłam odciągać. A cycki dalej mam jak grzmoty
Cytat:
Napisane przez Eceea Pokaż wiadomość
Tez 20 tylko ;(

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
Będzie więcej, spokojnie. Odciągaj, wstawiaj do lodówki, jak ci sie porcja uzbiera to podaj. Powolutku, będzie wiecej.

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-07, 11:06   #543
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Na pewno ją bolało i możliwe, że dalej boli. Na szczęście szybko o tym zapomni.Podobno efekty tego zabiegu są widoczne od razu, u nas bez zmian, więc pewnie problem leży gdzie indziej... A ja już nie mam siły na dalsze bieganie po specjalistach.

aaaa czyli jednak od razu.

Bardzo mi Was szkoda koleżanka miała problem (chyba,ale nie jestem pewna) z łapaniem piersi i cdl jej pożyczyła sns, ale właśnie nie wiem do jakich dokładnie problemów to jest.
Tak czy siak podziwiam za walkę

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
U Was uśmiech to tak z tydzień i powinien być to tak koło 7 tygodnia oczywiście znów skok a później uśmiechy

Ja mimo że to wiem to tez się do małej uśmiecham nieustannie

Moja się dziś przez sen śmiała... Ja wiem ze na śmiech jeszcze muszę cierpliwie czekać i że to przypadek i nieswiadomka ale to najpiękniejszy dźwięk świata

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Karolowi też się już zdarzyło śmiać na głos przez sen. Bo takie uśmiechy to od początku są, jak poje i zasypia, no ale to norma

Cytat:
Dziewczyny moja kuzynka miala tez ten problem ze maluszek ciumkal godzinami. Ona po prostu nie dawala juz rady psychicznie ze nic nie moze zrobic bo karmi 20h na dobe a maly i tak po wyjeciu sutka plakal. Przestawila sie na laktator i odciagala na poczatku 40ml pozbiej doszla do 800ml dziennie. Maly jadl jej mleko z butli do 14 miesiaca. Ja bym tez tak chciala ale u mnie niestety ilosc mleka odciaganego sie nie zwieksza, ale uwazam ze lepsze 2 porcje mojego niz tylko mm. Pomyslcie nad taka alternatywa.

super,że tak się starasz o ten pokarm dla małego

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-07, 11:07   #544
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Super, to czekam na to również
A co do Heli to uwielbiam jak opisujesz perypetie z nią

Daję, nie widzę w tym nic złego Pierwszy raz dostał smoczka w klinice jak nie mogłam go uspokoić to pani od sprzątania mi podpowiedziała, że może smoczek pomoże. Staś dostaje smoczka zwykle na chwilę, do zasypiania jak nie da rady zasnąć. Później mu wyjmuję jak przyśnie.
Matko zazdroszczę skoczka... Moja nie chce...

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Sq o kurcze no to piękny poranek... A jak ten katar, przechodzi coś?
Eceea no to teraz szykuj się na wylewy, ja sie budzę prawie co rano z mokrą koszulką.
Elsabel, poodciagaj trochę to zawsze.jeszce poje twojego mleka ile się da, nawet jak niewiele

Katar tak ale jest chrypka... Od na kontrolę... Przed weekendem musze sprawdzić

Cytat:
Napisane przez Katiebirdie Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, u nas masakra-po dużej wodzie plaga komarów. Normalnie chmary.
Wczoraj już dwa Stefka ukąsiły- na szczęście obeszło się bez płaczu.

Jak to jest z tymi skokami rozwojowymi? Czytałam, że do się liczy od wyznaczonego terminu porodu a nie od faktycznej daty urodzin- czyli jak mój z 38 tc, to muszę dwa tygodnie doliczyć?
Jak to wyglądało u Waszych bobasów?
Chyba się koryguje... Ale ja nie wiem bo mam dzieci z 40tc

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Nam podcinał wędzidełko stomatolog z jakąś tam specjalizacją, nie pamiętam, i powiedział, że to nie boli i jest jak obcięcie paznokci. I u nas faktycznie tak było. Ale może to kwestia jak bardzo to jest zrośnięte? No nie wiem.
Z tym, że moja jadła przez nakładki bez problemu. Ale podcięcie też jest ważne dla prawidłowego rozwoju mowy dlatego też podcinałam.

Ja dopiero jem śniadanie. Szefowa mi nie dała do tej pory. Normalnie mobing mam w domu
Mój 1.5 roku miał i po placzu śmiem twierdzić że boli...

Moje spi 1.5h... Trochę na mnie trochę na kanapie zrobiłem zakupy i śniadanie. Jest ok

Stary 2019-06-07, 11:12   #545
AgataAgata9090
Zadomowienie

Laski w Lidlu pieluszki lupilu -30% do 08.06
Polecacie?

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-07, 11:16   #546
Olusiaa_
Zakorzenienie

A u nas prawie po Katarze,polozna stwierdziła,ze to raczej śluz plodowy, hm..

A i młody dobił do 4 kg,w tydzień przybrał 250 G

Elsabel kurcze,się umeczycie
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-07, 11:24   #547
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny moja kuzynka miala tez ten problem ze maluszek ciumkal godzinami. Ona po prostu nie dawala juz rady psychicznie ze nic nie moze zrobic bo karmi 20h na dobe a maly i tak po wyjeciu sutka plakal. Przestawila sie na laktator i odciagala na poczatku 40ml pozbiej doszla do 800ml dziennie. Maly jadl jej mleko z butli do 14 miesiaca. Ja bym tez tak chciala ale u mnie niestety ilosc mleka odciaganego sie nie zwieksza, ale uwazam ze lepsze 2 porcje mojego niz tylko mm. Pomyslcie nad taka alternatywa.

800 ml dziennie? Wow! Ja ściągam max 300 ml dziennie i to jak nie przystawiam małej tylko wiszę na laktatorze... Na jedno posiedzenie 7-5-3 wychodzi mi jakieś 30-40 ml, rano trochę więcej.[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86883858]Może odpuść trochę. My w szpitalu też butla, po powrocie do domu też 2 dni mm, sciagalam pokarm i pomału już bez spiny karmilam. Daj mm, ściągaj, odpoczniesz że 2 dni psychicznie i próbuj, jak dla mnie nic straconego. Może jeszcze się Wam uda, a jak nie to na mm też urośnie. Kciuki!

Wypiłam wczoraj karmii i nie wiem czy coś podzialalo czy nie, ale mam od wczoraj potok mleka.[/QUOTE]Daje jej butelkę, ale i tak mnie to dręczy i cały czas o tym myślę... Może z czasem mi przejdzie, mam taką nadzieję, bo teraz jestem tak rozczarowana i rozżalona na cały świat, że nie potrafię się ogarnąć.
Cytat:
Odrywa Ci się od piersi i płacze czy usypia?może źle jest przystawiana? Może jej niewygodnie??

Usypia na kilka minut, a jak próbuję odłożyć to ryk Przystawiam drugi raz i po kilkunastu minutach to samo. Dopiero butla załatwia sprawę na 3-4 godziny.

Edytowane przez Elsabel
Czas edycji: 2019-06-07 o 11:26
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-06-07, 11:40   #548
Lilly Greace
Dostojna peema.

Elsabel, naprawdę uważam, że Twoje samopoczucie znacznie się poprawi, jak zaczniesz konkretnie karmić małą - nawet mm. To jest strasznie dołujące, jeśli chcesz nakarmić swoje dziecko i nie możesz tego zrobić, ja to wspominam koszmarnie. I też się tak motałam między kp a mm. U mnie akurat kp wyszło ale ja naprawdę nie widzę nic zlego w mm. Wielokrotnie pisalam tu, że chcę pokarmić 6 miesięcy bo jak będzie dostawał mm to każdy będzie mógł go karmić, nie tylko ja, zresztą mam dużą potrzebę takiej wolności i nie mam potrzeby być z moim dzieckiem non stop, kp np. przez 2 lata to nie dla mnie. Każda mama jest inna i nie wstydźmy się tego.

A Ty dzielnie walczysz o kp, ale jak się nie da, to nie rób nic za wszelką cenę bo się zamęczysz dziewczyno
Stary 2019-06-07, 11:41   #549
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Polecacie?

Mojej córce służą. Ale ona chyba ma mało wrażliwą skórę, miała już Pampersy, Babydream, Lupilu, po każdych czasem pojawi jej się kilka czerwonych kropek, ale po kilku godzinach znikają i jest ok

Stary 2019-06-07, 11:46   #550
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
800 ml dziennie? Wow! Ja ściągam max 300 ml dziennie i to jak nie przystawiam małej tylko wiszę na laktatorze... Na jedno posiedzenie 7-5-3 wychodzi mi jakieś 30-40 ml, rano trochę więcej.Daje jej butelkę, ale i tak mnie to dręczy i cały czas o tym myślę... Może z czasem mi przejdzie, mam taką nadzieję, bo teraz jestem tak rozczarowana i rozżalona na cały świat, że nie potrafię się ogarnąć.Usypia na kilka minut, a jak próbuję odłożyć to ryk Przystawiam drugi raz i po kilkunastu minutach to samo. Dopiero butla załatwia sprawę na 3-4 godziny.

Ale i tak możesz sobie powiedzieć że zrobiłaś już chyba wszystko co mogłaś zrobić, żeby karmić piersią. I na pewno nie jest twoją winą że się nie udało, nie rób sobie wyrzutów. Ja wiem że kp to jest najlepsze co można dać, ale jeśli kosztem depresji i płaczu to szczerze? Nie widzę w tym sensu. Pamiętaj kochana że malutka odbiera twoje emocje, nie bez przypadku jest stwierdzenie że szczęśliwa i zadowolona mama to szczęśliwe i zadowolone dziecko. Kochana głowa do góry. Naprawdę. Nie ma co się zadręczać.

Stary 2019-06-07, 11:52   #551
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale i tak możesz sobie powiedzieć że zrobiłaś już chyba wszystko co mogłaś zrobić, żeby karmić piersią. I na pewno nie jest twoją winą że się nie udało, nie rób sobie wyrzutów. Ja wiem że kp to jest najlepsze co można dać, ale jeśli kosztem depresji i płaczu to szczerze? Nie widzę w tym sensu. Pamiętaj kochana że malutka odbiera twoje emocje, nie bez przypadku jest stwierdzenie że szczęśliwa i zadowolona mama to szczęśliwe i zadowolone dziecko. Kochana głowa do góry. Naprawdę. Nie ma co się zadręczać.

Zgadzam sie ja bylam nastawiona na kp, kuoilam laktator, butelki mialam 2 i planowalam dawac moje mleczko a nie mm. Nawet termosu nie mialam na wode do mieszanki. Zderzylam sie z rzeczywistoscia gdzie dziecko na piersi prawie wpadlo prawie w hipoglikemie. Pozniej w domu znowu schudlo na piersi. Nie dziekuje, wole dac mm i miec zdrowe i szczesliwe dziecko

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-06-07, 11:53   #552
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Dajesz smoczka? Ile Twoj ma? Ja rozważam dawanie smoka

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Ja tez. Gdyby tak cofnąć lub przyspieszyć czas

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

A spłaszcza Ci brodawkę? Jakie masz problemy z kp ze chcecie wędzidełko podcinać?

Trochę spłaszcza, nie zawsze, ale jednak + mam wrażenie że nie może ( nie chce?) wyjeść z piersi do końca, na początku jak leci prawie samo, to luz, a później, jak trzeba trochę mocnej pociągnąć to już nie.
Smoczka póki co nie dawaliśmy, raz że może zaburzyć odruch ssania, bo to jednak inny kształt, dwa, pediatra powiedziała żeby lepiej nie.
Cytat:

Kup femaltiker. Na mnie działa, zwłaszcza niedługo po wypiciu. Wczoraj mała spała to ja " żeby ulżyć piersiom" w 2 minuty ściągnęłam z obu ponad 50 ml.

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-07, 11:56   #553
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Elsabel, naprawdę uważam, że Twoje samopoczucie znacznie się poprawi, jak zaczniesz konkretnie karmić małą - nawet mm. To jest strasznie dołujące, jeśli chcesz nakarmić swoje dziecko i nie możesz tego zrobić, ja to wspominam koszmarnie. I też się tak motałam między kp a mm. U mnie akurat kp wyszło ale ja naprawdę nie widzę nic zlego w mm. Wielokrotnie pisalam tu, że chcę pokarmić 6 miesięcy bo jak będzie dostawał mm to każdy będzie mógł go karmić, nie tylko ja, zresztą mam dużą potrzebę takiej wolności i nie mam potrzeby być z moim dzieckiem non stop, kp np. przez 2 lata to nie dla mnie. Każda mama jest inna i nie wstydźmy się tego.

A Ty dzielnie walczysz o kp, ale jak się nie da, to nie rób nic za wszelką cenę bo się zamęczysz dziewczyno
Pamiętaj tylko,że kiedy zaczynasz rozszerzać dietę maluchowi, to ciężko już tu mówić o totalnym uwiązaniu związanym z kp. Z czase tego kp jest coraz mniej, a już w wieku roku-półtora-dwóch to już w ogóle. Moja Zośka jak miała koło dwóch lat to tylko na zasadzie,że do spania. A jak w byłam w pracy to nie było problemu,że cyca nie ma

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-07, 11:57   #554
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam sie ja bylam nastawiona na kp, kuoilam laktator, butelki mialam 2 i planowalam dawac moje mleczko a nie mm. Nawet termosu nie mialam na wode do mieszanki. Zderzylam sie z rzeczywistoscia gdzie dziecko na piersi prawie wpadlo prawie w hipoglikemie. Pozniej w domu znowu schudlo na piersi. Nie dziekuje, wole dac mm i miec zdrowe i szczesliwe dziecko

Czasem życie i dzieci weryfikują nasze plany

Stary 2019-06-07, 11:59   #555
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Pamiętaj tylko,że kiedy zaczynasz rozszerzać dietę maluchowi, to ciężko już tu mówić o totalnym uwiązaniu związanym z kp. Z czase tego kp jest coraz mniej, a już w wieku roku-półtora-dwóch to już w ogóle. Moja Zośka jak miała koło dwóch lat to tylko na zasadzie,że do spania. A jak w byłam w pracy to nie było problemu,że cyca nie ma
lubię kp ale nie wiem czy aż tak żeby karmić np. 2 lata

Cytat:
Czasem życie i dzieci weryfikują nasze plany

Oczywiście. Ja przed porodem pisalam tu, że nie wiem, czy oddam Staśka do żłobka. Aktualnie moje dziecko ma 6 tygodni i jest zapisany w kolejce do trzech placówek!!! :P Mało tego, myślałam, że będę mieć troje dzieci! A teraz mówię, że drugie tylko wtedy, jeżeli mój mąż będzie pracował z domu, że ja się na siedzenie w domu sama z następnym totalnie nie piszę jeśli on będzie pracować na etacie. Także tak, życie weryfikuje
Stary 2019-06-07, 12:00   #556
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dokładnie...

Aczkowleik jak czytam Wasze przeboje to się cieszę że w szpitalu nie dałam mm, że poczekalam do kontroli i ważenia... Przecież moja hela tak się drze że gdyby nie fakt że przybiera mogłabym pomyśleć że dziecko zaglodze... A jescze mam porównanie z synem który jadl i spał. To wiedziałam że się najada. A ta? Masakra..
Więc się cieszę że nie mam dylematu. Że płacze niczym Wasze z tego co czytam ale wiem że to nie przez kp...
Bardzo Wam współczuję! Bardzo bardzo...
Choc z drugiej storny macie szansę że przestaną na mm dzieci płakać. A moja to może z 7tygodni...szczerze liczę na magię 3mca..szczerze!
No i na ten śmiech na głos chwilę później. Akurat moment żeby przestać płakać bo to czas na heheszki

Stary 2019-06-07, 12:00   #557
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
800 ml dziennie? Wow! Ja ściągam max 300 ml dziennie i to jak nie przystawiam małej tylko wiszę na laktatorze... Na jedno posiedzenie 7-5-3 wychodzi mi jakieś 30-40 ml, rano trochę więcej.Daje jej butelkę, ale i tak mnie to dręczy i cały czas o tym myślę... Może z czasem mi przejdzie, mam taką nadzieję, bo teraz jestem tak rozczarowana i rozżalona na cały świat, że nie potrafię się ogarnąć.Usypia na kilka minut, a jak próbuję odłożyć to ryk Przystawiam drugi raz i po kilkunastu minutach to samo. Dopiero butla załatwia sprawę na 3-4 godziny.

Boże no u mnie to samo się zaczyna.
Dopoiłam ja teraz tym ściągniętym mlekiem 60 ml a ta zamiast spać znowu wyje nosz kurrrrrrrr

Stary 2019-06-07, 12:00   #558
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Lilly ja wrzeszczałam po pierwszym, że w żadnym wypadku drugie Mam drugie, myślę o trzecim, a kto wie co dalej

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-07, 12:01   #559
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

A najlepsze jest to że przybiera prawidłowo.

Stary 2019-06-07, 12:04   #560
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

Oczywiście. Ja przed porodem pisalam tu, że nie wiem, czy oddam Staśka do żłobka. Aktualnie moje dziecko ma 6 tygodni i jest zapisany w kolejce do trzech placówek!!! Mało tego, myślałam, że będę mieć troje dzieci! A teraz mówię, że drugie tylko wtedy, jeżeli mój mąż będzie pracował z domu, że ja się na siedzenie w domu sama z następnym totalnie nie piszę jeśli on będzie pracować na etacie. Także tak, życie weryfikuje
Wszystko się zmienia 100razy
Jak ja wracałam do pracy po 14mcach w domu a mąż zaczął mówić o drugim to miałam minę "nie dotykaj mnie!" a plan był że się staramy koło 1.5roku młodego..
Tak też się stało i od razu udało ale no wtedy byłam bardzo anty... Ale wróciłam. Odetchnelam. Uznałam że w ciąży też będę pracować wiwc sam radę.. i się bardzo cieszę bardzo bardzo
Póki co nie bije mi na głowę samotność w domu bo chyba nie mam jak się nad tym zastanowić... Zapitalam jak z motorkiem w tyłku. Jak nie jedno dziecko to drugie. Wczoraj miałam 40min sama bez dzieci pierwszy raz od minimum soboty (bo nie pamiętam jak wyglądały wcześniejsze dni). No to kiedy ja mam tęsknić do ludzi...
Przy młodym to siedziałam znudzona w domu w zimę.. A teraz tu bujam tu płacze tu katar tu odparzoby tyłek tu starszak tu wakacje... Tyle do robienia że jakbym miała iść w miasto to bym po dribku zasnela na stole

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość

Witajcie zatem w naszym świecie!
Choc moja po czasie wyje jescze na cyca więc to już w ogóle koszmar...

Stary 2019-06-07, 12:07   #561
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:

Oczywiście. Ja przed porodem pisalam tu, że nie wiem, czy oddam Staśka do żłobka. Aktualnie moje dziecko ma 6 tygodni i jest zapisany w kolejce do trzech placówek!!! Mało tego, myślałam, że będę mieć troje dzieci! A teraz mówię, że drugie tylko wtedy, jeżeli mój mąż będzie pracował z domu, że ja się na siedzenie w domu sama z następnym totalnie nie piszę jeśli on będzie pracować na etacie. Także tak, życie weryfikuje
Mój ciągle gada o 3. A ja nie chcę, naprawdę dużo mnie ta ciąża kosztowała, okropnie się czułam, wyglądałam i w ogóle. Zapowiedziałam że dopóki nie będzie tabletek/spirali/ jakiegoś zabezpieczenia to ma mnie nie dotykać nawet
A żłobek to jest fajna sprawa ja już wiem że moja idzie od września przyszłego roku, widziałam jak dobrze wpłynęło mi to na Dominika, myślę że nie inaczej będzie z Agatką
Eh jak ktoś sobie z boku mnie czyta to pewnie pomysli o.matko co za baba kp nie chce z wyboru i nawet nie próbowała jakoś specjalnie, do żłobka zapisuje, tatusiowi zostawia co rusz, no wyrodna

Stary 2019-06-07, 12:10   #562
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Polecacie?

Cytat:

Doskonale Cię rozumiem, bo jak nie mogłam karmić to sama ryczalam i zalowalam, że rozkrecalam te laktacje.
U mnie też nie jest tylko pierś, bo mam czasem kryzys i brakuje mi mleka i mały dojada mm, czasem zje 20 ml, a czasem 90 ml. Próbowałam, żeby ssal na pusto na zmianę, żeby się ruszyło, ale dostawał szału to wolę dać butle. A czasem sam niechce piersi, a widać, że głodny. Miałam wyrzuty jakieś dziwne przed samą sobą, ale mi przeszło.

Mój smoczka nie lubi, a szkoda, bo ma straszny odruch ssania, ale smoczka zaraz wypluwa, ręką lepsza.

Jestem ciekawa jak ta laktacje potem zanika. Przestaje karmić i koniec produkcji??
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-07, 12:10   #563
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Lilly ja wrzeszczałam po pierwszym, że w żadnym wypadku drugie Mam drugie, myślę o trzecim, a kto wie co dalej

Ja czuję, że Ty na pewno na dwójce nie skończysz!

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Wszystko się zmienia 100razy
Jak ja wracałam do pracy po 14mcach w domu a mąż zaczął mówić o drugim to miałam minę "nie dotykaj mnie!" a plan był że się staramy koło 1.5roku młodego..
Tak też się stało i od razu udało ale no wtedy byłam bardzo anty... Ale wróciłam. Odetchnelam. Uznałam że w ciąży też będę pracować wiwc sam radę.. i się bardzo cieszę bardzo bardzo
Póki co nie bije mi na głowę samotność w domu bo chyba nie mam jak się nad tym zastanowić... Zapitalam jak z motorkiem w tyłku. Jak nie jedno dziecko to drugie. Wczoraj miałam 40min sama bez dzieci pierwszy raz od minimum soboty (bo nie pamiętam jak wyglądały wcześniejsze dni). No to kiedy ja mam tęsknić do ludzi...
Przy młodym to siedziałam znudzona w domu w zimę.. A teraz tu bujam tu płacze tu katar tu odparzoby tyłek tu starszak tu wakacje... Tyle do robienia że jakbym miała iść w miasto to bym po dribku zasnela na stole

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Witajcie zatem w naszym świecie!
Choc moja po czasie wyje jescze na cyca więc to już w ogóle koszmar...

Wiesz co, mi nie chodzi nawet o tęsknotę za ludźmi tylko o to, że jak ma się dziecko to życie opiera się na zaspokajaniu jego potrzeb nieustannym. O to, że macierzyństwo to jest poświęcenie. Podziwiam mamy trójki i większej liczby dzieci, serio. Dla mnie to bohaterki. Ja jestem chyba zbyt egoistyczna na to. Uwielbiam mojego Staśka i na pewno będę chciała rodzeństwo dla niego ale ja to widzę, że żadna ze mnie niestety matka polka, nie lubię domowych obowiązków, chcę mieć do 30tki dwójkę dzieci, które odchowam i powiedzmy w wieku 35 lat będę miała dwoje dużych dzieci w wieku szkolnym. Na razie tak to widzę, ale kto wie, czy nie obudzi się we mnie jeszcze jakiś inny instynkt. Muszę na razie zbadać tarczycę bo czuję, że tu mogę doszukiwać się także przyczyn mojego samopoczucia. W przyszlym tygodniu porobię wyniki
Stary 2019-06-07, 12:19   #564
sQuaara
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86884291]Doskonale Cię rozumiem, bo jak nie mogłam karmić to sama ryczalam i zalowalam, że rozkrecalam te laktacje.
U mnie też nie jest tylko pierś, bo mam czasem kryzys i brakuje mi mleka i mały dojada mm, czasem zje 20 ml, a czasem 90 ml. Próbowałam, żeby ssal na pusto na zmianę, żeby się ruszyło, ale dostawał szału to wolę dać butle. A czasem sam niechce piersi, a widać, że głodny. Miałam wyrzuty jakieś dziwne przed samą sobą, ale mi przeszło.

Mój smoczka nie lubi, a szkoda, bo ma straszny odruch ssania, ale smoczka zaraz wypluwa, ręką lepsza.

Jestem ciekawa jak ta laktacje potem zanika. Przestaje karmić i koniec produkcji??[/QUOTE]Można mieć pokarm jeszcse wiele miesięcy pozniej...
Ja z kolei skończyłam karmić i 5dni temu nic później nie odciagnelam ręcznie. No ale ja miałam turbo zaawansowane karmienie
Cytat:
Ja czuję, że Ty na pewno na dwójce nie skończysz!

Wiesz co, mi nie chodzi nawet o tęsknotę za ludźmi tylko o to, że jak ma się dziecko to życie opiera się na zaspokajaniu jego potrzeb nieustannym. O to, że macierzyństwo to jest poświęcenie. Podziwiam mamy trójki i większej liczby dzieci, serio. Dla mnie to bohaterki. Ja jestem chyba zbyt egoistyczna na to. Uwielbiam mojego Staśka i na pewno będę chciała rodzeństwo dla niego ale ja to widzę, że żadna ze mnie niestety matka polka, nie lubię domowych obowiązków, chcę mieć do 30tki dwójkę dzieci, które odchowam i powiedzmy w wieku 35 lat będę miała dwoje dużych dzieci w wieku szkolnym. Na razie tak to widzę, ale kto wie, czy nie obudzi się we mnie jeszcze jakiś inny instynkt. Muszę na razie zbadać tarczycę bo czuję, że tu mogę doszukiwać się także przyczyn mojego samopoczucia. W przyszlym tygodniu porobię wyniki
Ok nie gosposia we mnie żadna. Sprzątanie pranie gotowanie mnie właśnie zabijało. Nie ukrywam też że dziecięce książki cały dzień, spacerky i oglądanie kotka 20min zabijały mi mozg...czulam się tak zlasowana. Masakra.
Tego się bałam przy Helce. Ale serio nie mam czasu o tym pomyśleć. To jak w pracy masz zapiwr... I nagle z mają robi się czerwiec a Ty wyszłaś 3dni z domu z koleżankami tylko...
I tak to leci tyle jest do zrobienia że ja serio nie mam chwili na refleksje.. I dobrze. Zawsze mówiłam że nie chce nudnego dziecka

Ja kolejne chce. A jakże. Wręcz myślę czy 2.3mcd czy może szybciej ale jakoś ni jak z powrotem do pracy nie mogę tego połączyć.

Stary 2019-06-07, 12:27   #565
Lilly Greace
Dostojna peema.

Sq, a co Tobą kieruje co do chęci kolejnego dziecka skoro nie lubisz siedzieć z dzieckiem w domu, nie lubisz takiego zajmowania się zabawiania itp? Tak z ciekawości pytam jakie są powody, czy to jakiś taki właśnie instynkt itp. pytam bo myślę,że też nie będę lubiła takich zajęć ;p

Stary 2019-06-07, 13:20   #566
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie butla nie załatwia nic ;( boooooooooze Mamy isc do neurologopedy. Strzele se w leb

Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-07, 13:23   #567
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie butla nie załatwia nic ;( boooooooooze Mamy isc do neurologopedy. Strzele se w leb

Słuchaj a może to jest jakaś skaza białkowa czy nietolerancja laktozy? Zbadajcie Kazika pod tym kątem, wtedy też będzie można dobrać odpowiednie mleko

Stary 2019-06-07, 13:30   #568
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
Boże no u mnie to samo się zaczyna.
Dopoiłam ja teraz tym ściągniętym mlekiem 60 ml a ta zamiast spać znowu wyje nosz kurrrrrrrr

U mnie to non stop ;(((((((((((((((((((((((( (((((((((((

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Słuchaj a może to jest jakaś skaza białkowa czy nietolerancja laktozy? Zbadajcie Kazika pod tym kątem, wtedy też będzie można dobrać odpowiednie mleko

Jakie badania?

Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-07, 13:35   #569
AgataAgata9090
Zadomowienie

Dziewczyny czy wasze maluchy też mają wiecznie odparzony tyłek? Mój mały ma już takie kropki i położna wczoraj mówiła że one już pękły i trzeba kupić coś mocniejszego. Poleciła tormentalum. Kupiłam, wietrze a i tak mocno zaczerwieniona pupa ;(

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-07, 13:35   #570
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:

Jak przybiera prawidłowo to przetrwaj to! Wiem, że pewnie jest mega ciężko, ale to raczej nie o głód chodzi.
Cytat:

Współczuję Ja bym chyba na głowę dostała, gdyby butla jej nie uspokajała.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości